McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 853 382
  • 4 009

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Melkosta steppiä vaatis Kapaselta vielä lisää ensi kaudella, että pystyisi vakavissaan ykkössentteriä vetelemään. Viime kausi oli kyllä lupauksia herättävä, mutta kakkos kauden vaikeudetkaan ei ihmetyttäisi. On kuitenkin ihanteellisessa raossa Kalpan kannalta, että kaksi kokeneempaa sentteriä vetää kärkiruutuja. Saa rauhassa näyttää ilman isoja paineita.
Eikä KalPassa vedäkään. Sanoin, että keskikastin joukkueen ykkönen voisi olla. Vaatisi tietysti ettei ole kovempaa edessä. Väite siis oli vain, että teoriassa riittäisi kaikilla kolmella.

Eikä minuakaan kakkoskauden vaikeudet ihmetyttäisi. Kaikki on mahdollista varsinkin valmennuksen vaihtuessa. Lähtökohdat kuitenkin näen noin kuten sanoin, että KalPalla on kolme sentteriä, jotka voisivat olla keskikastin joukkueen ykkösiä.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
McTorso voisi hieman palvella uskollista lukijakuntaa ilmoittamalla etukäteen esim. päivämääriä julkaisuille. Nyt tulee käytyä täällä aika-ajoin kurkkimassa ja lukemassa pääosin valitusta siitä, miten McTorso lopulta onnistuu puljauttamaan Kärpät kärkeen.

Kaikki tietää, että niin käy ja se on osa ketjun viihdearvoa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
McTorso voisi hieman palvella uskollista lukijakuntaa ilmoittamalla etukäteen esim. päivämääriä julkaisuille. Nyt tulee käytyä täällä aika-ajoin kurkkimassa ja lukemassa pääosin valitusta siitä, miten McTorso lopulta onnistuu puljauttamaan Kärpät kärkeen.

Kaikki tietää, että niin käy ja se on osa ketjun viihdearvoa.
Tänään tulee vähintään yksi tai kaksi ja viimeistään huomenna sitten on puolustukset arvioitu. Viikonloppuna ei tule mitään. Ensiviikolla alkaa työt, joten voi olla aika hiljaista arvioiden suhteen. Hyökkäykset lähtee tulemaan jossain vaiheessa elokuuta, kun arki taas asettuu. Sorru, ei tarkempaa aikataulua tässä hetkessä irtoa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustus
3. JYP 9,25p

JYPin puolustuksen tähti on Sami Niku. Pidän häntä sarjan parhaana puolustajana, jopa parhaana pelaajana. Kaikki tietävät Nikun vahvuudet ja kyvyt. Siitä huolimatta haluan nostaa esille hänen viime kauden tilastot surkeasti pärjänneessä joukkueessa. 52o 9+33=41 (+7). Huikea suoritus ja ensi kaudella vielä parempaa pöytään.

Teemu Eronen on erinomainen puolustaja, jolla on allaan erinomainen kausi. Taitava kiekollinen puolustaja, joka iän myötä on parantanut puolustuspelaamistaan ja kaivanut esille myös taistelijan luonteen. Erinomainen vahvistus ja Nikun takana toinen tärkeä ylivoiman viivamies.

JYPissä pelaa kaksi takuuvarmaa yleispuolustajaa, eli paluumuuttaja Juuso Vainio sekä todellisen läpimurron viime kaudella JYPissä tehnyt HIFK-taustainen Tobias Winberg. Juuso Vainio on EHT-tasoinen puolustaja, joka syrjäytti viimeisimmällä kaudellaan JYPissä itse Jarkko Immosen kapteenin paikalta. Kertoo johtajuudesta ja asenteesta. Kahdella viime kaudella Ruotsissa ja Sveitsissä pelimäärät ovat jääneet alhaisiksi. Toivotaan, että on täydessä iskussa. Iso vahvistus.

Tobias Winbergin tehotilasto viime kaudelta on häikäisevä. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneessä joukkueessa lukema +13 kertoo paljon muusta kuin sattumasta. Siihen päälle 21 pistettä ja nousu kovatasoiseksi liigapuolustajaksi. Ensikaudella EHT:lle, mikäli ei tule takapakkia ja miksi tulisi.

JYPin puolustuksen neljä parasta puolustajaa voi olla jopa koko sarjan paras nelikko. Sen jälkeen tulee kuitenkin ymmärrettävästi epävarmuutta ja tason pudotusta. Kolmosparissa on Eetu Peltola ja Nicholas Welsh. Welsh on Liigaan uusi tulokas. Welsh on 26-vuotias kanadalainen puolustaja, joka on pelannut kaksi edellistä vuotta Saksan pääsarjaa. Kelpo pisteitä siellä ja tehotilasto niukasti pakkasella. Tilastojen valossa näyttää vahvistukselta Liigaan. Peltola on puolestaan pelannut kaksi täyttä kautta JYPin puolustuksessa. Peltola on puolustava puolustaja, joka pystyy avaamaan peliä hyvin, ainakin JYPin urheilutoimenjohtajan Mikko Viitasen mukaan. 23-vuotiaana urheilijana suunta varmasti edelleen ylöspäin.

Seiskapakin paikasta kovimmin kamppailevat jo viime vuonna Liigassa paljon pelannut Islandersin varaama Aleksi Malinen, RoKista saapunut latvialainen Miks Tumanov sekä KeuPassa viime kauden pelannut Valtteri Koskela. Lupaava nuorten maajoukkueet kolunnut Niko Minkkinen odottaa myös vuoroaan.

Laadukkaassa JYPin puolustuksessa on sekä kärkiosaamista, syvyyttä että nuorta potentiaalia. Arvioin JYPin puolustuksen sarjan kolmanneksi parhaaksi arvosanalla 9+.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni Berglund ja Rantakari ei kyllä ollut mitään menetyksiä, en ottaisi edes ilmaiseksi vaikka ketään ei tulisi tilalle. Voittavat joukkueet eivät tarvitse yhtäkään tuon profiilin velttoilijaa. Järkyttävän hitaita ja löysiä pakkeja.

Toki, mutta iskivät yhteensä 49 tehopistettä. Kysymys on aina osaltaan se, miten lähtijät on korvattu. Lepistön eläköitymisen seurauksena IFK:n kohdalla kyseiset pelaajat on tällä hetkellä korvattu Kiviharjulla ja Sundilla. En usko, että näillä mennään, mutta jos mentäisiin, niin paljon olisi Kiviharjun ja/tai Salinin kehityksen varassa. Sund taas on urallaan ollut tehopuolustaja käytännössä yhdellä kaudella vuosia sitten; nyt tullee saamaan ison vastuun kiekollisellakin puolella – saa nähdä, onnistuuko hän sen kantamaan.

Mutta pidän näkemykseni: tällä hetkellä IFK:n puolustus on heikompi kuin viime keväänä.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Uskoisin, että tuo Welsh on parempi kuin mitä yleisesti odotetaan. Erosen oman pään pelissä mielestäni pientä yliarviointia monella. Winbergillä tosiaan hyvä nousu viime kaudella ja mielenkiintoista nähdä mitä tällä kaudella tapahtuu. Kaverin ikä kyllä yllätti, että täyttää kauden alussa jo 25. Tuntui pitkään ihan juniori pakilta, kun Hifkissä yritti saada jalkaa kunnolla oven väliin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Weekend_Warrior , pikkaisen haluan kommentoida sinun pariinkin otteeseen esille tuomaa syytöstä siitä, että olisin trolli. En tunnista itseäni kirjoittajana lainkaan trolli -määritelmästä, en siis lainkaan. Kirjoitusteni taustalla ei ole halua luoda eripuraa, eikä kirjoitukseni taustalla ole halua peittää tietämättömyyttäni liigan voimasuhteista. Näen asian aivan päinvastoin. Tarkoitukseni on yhdistää jääkiekosta innostuneita ihmisiä keskustelemaan Liigan voimasuhteista ennen kauden alkua. Tarkoituksena on mielipiteiden ja tiedon vaihto nimimerkkien välillä. En oikein tiedä, miten olisin voinut rehellisemmin ja avoimemmin kertoa omat taustani ja kyvykkyyteni jääkiekkokeskusteluun kuin olen tehnyt. Kirjoitteluni taustatekijät ovat kaikkien tiedossa ja mielipiteeni ovat rehelliset. Minusta trolli -syytös tässä tapauksessa kuvasta syytöksen esittäjän kyynisyyttä ja kapeakatseisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valmennus + maalivahdit + puolustus:

1. Pelicans 10p + 10p#+ 7,5p = 27,5p
2. JYP 8p+ 9,5p + 9,25p = 26,75p
3. Tappara 9,5p+ 9p + 8p* = 26,5p
——————————————————

4. HIFK 8,25p + 9,75p + 7,5p*= 25,5p
5. Lukko 7,5p + 8,5p + 8,75p = 24,75p
——————————————————

6. KooKoo 8,5p + 8,25p + 6,25p= 23p
7. TPS 7,75p+ 6,5p* 8,5p = 22,75p
8. Jukurit 9,75p + 5p + 7,75p = 22,5p
——————————————————

9. KalPa 6,75p + 8p + 7p= 21,75p
9. HPK 7p + 7,5p + 7,25p = 21,75p
11. Ässät 5,5p + 9,25p + 6,75p = 21,5p
12. Sport 6,5p + 7,75p + 6,5p = 20,75p
——————————————————

13. SaiPa 5p + 4,75p + 5,75p = 15,5p
* Osa-alueen arvosana voi muuttua vahvistuksen myötä.
# Olkinuoran ulkomaan option toteutuessa paluu alkuperäiseen arvioon.
 

#J81#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Taas siis Kärppien puolustus tyyliin 10- ja hyökkäys sitten 10+, että saadaan taas Kärpät ykköseksi.

Eihän viimeisen kolmen kauden 7-, 7- ja 9 sijat voi laskea arvosanaa, kun kyse Kärpistä.

Eipä tuo enään taida kymppejä tarvita edes. Tämän osion jälkeen Kärpät on jo kärjessä tai suunnilleen Pelicansin kanssa tasoissa kärkipaikalla.

Ja 10 sieltä kuitenkin tulee Kärpille ja Ilvekselle. Onkohan Ilvekselle jopa annettu miinus perään. Kohta ratkeaa, jee jee.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ymmärtäisin jos Kärpät olisi arvioissa 3-8 sijalla, se olisi ehkä sitä todellisuutta.
Mutta toki kun ottaa Kärppä arvosanoista jokaisesta sen 1 pois, niin ollaan lähellä todellisuutta.
Toki jokaisella meillä on varmasti suosikkijoukkue *lasit*.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä tuo enään taida kymppejä tarvita edes. Tämän osion jälkeen Kärpät on jo kärjessä tai suunnilleen Pelicansin kanssa tasoissa kärkipaikalla.

Ja 10 sieltä kuitenkin tulee Kärpille ja Ilvekselle. Onkohan Ilvekselle jopa annettu miinus perään. Kohta ratkeaa, jee jee.
En anna tasapisteitä tänä vuonna. Tuo Lepistön lopettaminen oli paska juttu ja johti siihen, että väliaikaisesti Pelsut ja HIFK ovat tasapisteissä. Pitää muokata puolustusarviot kuntoon sitten, kun Tappara ja HIFK ovat myös valmiit ja pyrkiä pois tasapisteissä, jos se vain on mitenkään mahdollista. Aiemmin kirjoitin myös, että tässä vaiheessa paras puolustuksen numero on 9,75, koska keskeneräisyyksiä on. Toiseksi paras puolustus saa 9,5.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Olkinuorasta sen verran, että meriittejä en missään nimessä lähde kiistämään. Veskareita kohtaan se usein on niin, että sä oot just niin hyvä kuin sun viimesin kautesi etenkin, kun ikää alkaa olemaan. Olkinuora on marraskuussa 33 vuotta ja pelasi viime kaudella vain 24 peliä. Ahl torjuntaprosentti oli 86, Shl 88 ja perään heikosti sujuneet mm kisat. Täysin on mahdollista, että Olkinuora dominoi liigassa ja jopa oletettavaa. 10 on kuitenkin tosi kova arvosana, kun riski siitä, että ura olisi menossa alaspäin on olemassa. Toki Patrikainen on aika kova kakkos maalivahdiksi niin, ehkä sekin puoltaa arvosanaa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mutta ei realistista, että Kärpät on ennakkoarvioissa ykkösenä. Jos 3 viimekauden sijoituksen on: 7, 7 ja 9.
Toki kausi näyttää, miten todellisuudessa sijoitukset menee.
Kyllä Tappara ja Ilves on suurella karkumatkalla, mitä viimekaudet on näyttänyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olkinuorasta sen verran, että meriittejä en missään nimessä lähde kiistämään. Veskareita kohtaan se usein on niin, että sä oot just niin hyvä kuin sun viimesin kautesi etenkin, kun ikää alkaa olemaan. Olkinuora on marraskuussa 33 vuotta ja pelasi viime kaudella vain 24 peliä. Ahl torjuntaprosentti oli 86, Shl 88 ja perään heikosti sujuneet mm kisat. Täysin on mahdollista, että Olkinuora dominoi liigassa ja jopa oletettavaa. 10 on kuitenkin tosi kova arvosana, kun riski siitä, että ura olisi menossa alaspäin on olemassa. Toki Patrikainen on aika kova kakkos maalivahdiksi niin, ehkä sekin puoltaa arvosanaa.
Minusta AHL:ssä epäonnistuminen +30 vuotiaana ei ole erityinen yllätys. Loppukaudella Ruotsissa Olkinuoralla ei mennyt huonosti. Brynäs oli sekaisin ja Olkinuora pelasi samalla tasolla kuin Lindbäck. Kyllä Olkinuora & Patrikainen ovat arvosanansa ansainneet. Ainoa riski on se, jos Olkinuora ei sitoudu kunnolla joukkueeseen ulkomaan pestin kiiluessa silmissä.
 
Viimeksi muokattu:

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolustus
3. JYP 9,25p

JYPin puolustuksen tähti on Sami Niku. Pidän häntä sarjan parhaana puolustajana, jopa parhaana pelaajana. Kaikki tietävät Nikun vahvuudet ja kyvyt. Siitä huolimatta haluan nostaa esille hänen viime kauden tilastot surkeasti pärjänneessä joukkueessa. 52o 9+33=41 (+7). Huikea suoritus ja ensi kaudella vielä parempaa pöytään.

Teemu Eronen on erinomainen puolustaja, jolla on allaan erinomainen kausi. Taitava kiekollinen puolustaja, joka iän myötä on parantanut puolustuspelaamistaan ja kaivanut esille myös taistelijan luonteen. Erinomainen vahvistus ja Nikun takana toinen tärkeä ylivoiman viivamies.

JYPissä pelaa kaksi takuuvarmaa yleispuolustajaa, eli paluumuuttaja Juuso Vainio sekä todellisen läpimurron viime kaudella JYPissä tehnyt HIFK-taustainen Tobias Winberg. Juuso Vainio on EHT-tasoinen puolustaja, joka syrjäytti viimeisimmällä kaudellaan JYPissä itse Jarkko Immosen kapteenin paikalta. Kertoo johtajuudesta ja asenteesta. Kahdella viime kaudella Ruotsissa ja Sveitsissä pelimäärät ovat jääneet alhaisiksi. Toivotaan, että on täydessä iskussa. Iso vahvistus.

Tobias Winbergin tehotilasto viime kaudelta on häikäisevä. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneessä joukkueessa lukema +13 kertoo paljon muusta kuin sattumasta. Siihen päälle 21 pistettä ja nousu kovatasoiseksi liigapuolustajaksi. Ensikaudella EHT:lle, mikäli ei tule takapakkia ja miksi tulisi.

JYPin puolustuksen neljä parasta puolustajaa voi olla jopa koko sarjan paras nelikko. Sen jälkeen tulee kuitenkin ymmärrettävästi epävarmuutta ja tason pudotusta. Kolmosparissa on Eetu Peltola ja Nicholas Welsh. Welsh on Liigaan uusi tulokas. Welsh on 26-vuotias kanadalainen puolustaja, joka on pelannut kaksi edellistä vuotta Saksan pääsarjaa. Kelpo pisteitä siellä ja tehotilasto niukasti pakkasella. Tilastojen valossa näyttää vahvistukselta Liigaan. Peltola on puolestaan pelannut kaksi täyttä kautta JYPin puolustuksessa. Peltola on puolustava puolustaja, joka pystyy avaamaan peliä hyvin, ainakin JYPin urheilutoimenjohtajan Mikko Viitasen mukaan. 23-vuotiaana urheilijana suunta varmasti edelleen ylöspäin.

Seiskapakin paikasta kovimmin kamppailevat jo viime vuonna Liigassa paljon pelannut Islandersin varaama Aleksi Malinen, RoKista saapunut latvialainen Miks Tumanov sekä KeuPassa viime kauden pelannut Valtteri Koskela. Lupaava nuorten maajoukkueet kolunnut Niko Minkkinen odottaa myös vuoroaan.

Laadukkaassa JYPin puolustuksessa on sekä kärkiosaamista, syvyyttä että nuorta potentiaalia. Arvioin JYPin puolustuksen sarjan kolmanneksi parhaaksi arvosanalla 9+.
Kiitos asiallisesta arviosta, joka on helppo allekirjoittaa tuollaisenaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mutta ei realistista, että Kärpät on ennakkoarvioissa ykkösenä. Jos 3 viimekauden sijoituksen on: 7, 7 ja 9.
Toki kausi näyttää, miten todellisuudessa sijoitukset menee.
Kyllä Tappara ja Ilves on suurella karkumatkalla, mitä viimekaudet on näyttänyt.
Onhan tässä jo aiemmin sanottu, että viime kauteen ei tuijotella (paitsi silloin kun se agendaan sopii, kuten nyt)

Muita joukkueita + pelaajia taas sitten arvioidaankin viime kauden perusteella. KEKW

Nojoo. Onhan tuo aika läppä, että Kärpät löytyvät 9.5/10pts pakistonkin osalta. Mutta ei niin suuri vitsi kuin tuo maalivahti + valmentaja osio. Maalivahtiosastosta pitäisi nappasta 1-1.5pts pois ja valmentajaoisosta 1.5-2pts pois. Silloin oltaisiin jäljillä. TOP6 tuo Kärppien pakisto toki menee.

Mutta itsellä ei kyllä todellakaan ole luottoa ensinäkään Marjamäen "uudistumiseen" jota on odoteltu jo 7v. Koiviston paluuseen 6v takaiseen tasoon (Marjamäellä 7v takaiseen). Ja myös Atte Ohtanaama on kokoajan vuoden hitaampi (isompi pujottelukeppi). Keskikaistalla on 3x 2-4 senttereitä. Laiturit on toki rautaa aina neloseen asti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puolustus
2. Ilves 9,5p

Ilveksellä on jälleen erittäin laadukas puolustus. Kiekolllisen pelin ykköstykki on viime kaudella puolustajien pistepörssin voittanut Les Lancaster. Hänellä lähtee jo kolmas kausi Ilveksessä. Hienoa tarina, taidokas pelaaja. Lancasterin tueksi Ilves hankki täksi kaudeksi Arttu Pellin. KooKoon kasvatti Pelli teki hienon vauhdinoton Kouvolassa ja nousi ilmaan Hämeenlinnassa. HPK:ssa kaksi vahvaa kautta ja on nyt vakiokasvo EHT:lla. Nyt sitten suurseuraan, joka lukeutuu mestarisuosikiksi. Hieno päätepiste Suomessa. Hyvä luistelemaan ja rohkea kiekon kanssa. Toimittaa kiekkoa paljon maalille. Erinomainen kiekollinen puolustaja Liigaan.

Niklas Friman ja Jarkko Parikka ovat erittäin laadukkaita yleispuolustajia tähän sarjaan. Friman palaa Liigaan isommista sarjoista. Viime kevään MM-edustus kertoo siitä, ettei taso ole laskenut, eikä paluu tapahdu pakon edessä. Todella solidi puolustaja ja paikkaa erinomaisesti lähteneen supertähden Jyrki Jokipakan. Parikka on ihme pelaaja. Omat kehuvat paljon ja tilastot näyttävät pelkää plussaa. Pelannut pitkään hyvällä tasolla Liigassa ja maajoukkueessa. Silti Parikka pelaa edelleen Suomessa ja minulle hänen supervahvuutensa ovat edelleen mysteeri. No joo, näkymätön super-onnistuja on kyseessä, joka lähtee tämän sopimuskauden jälkeen Ruotsiin.

Puolustava puolustaja Dominik Masin on roolissaan erinomainen ja tärkeä palanen Ilveksen joukkuetta. Vertautuu hyvin sellaisten pelaajien kanssa kuin Kivistö, Vittasmäki ja Arell.

Kutospakki ja seiskapakki ovat laadukkaita suhteessa moneen muuhun joukkueeseen. Täysiveriset ja hyvässä kehityskäyrässä matkaavat Otto Latvala ja Joni Nurmo. Nurmo on 21-vuotias, jämäkkä ja kokoisekseen hyvin luisteleva sekä kohtuulliset kädet omaava nuori puolustaja. Yleispuolustajien koriin rohkenen hänet asettaa. Jukureissa kaksi hyvää kautta alla ja nyt sitten katsotaan, miten riittää isommissa ympyröissä. Nuorten maajoukkuekomennukset kertovat lahjakkuudesta, samoin kuin Canucksien kolmannen kierroksen varaus. Ottoa Latvalasta on tullut perushyvä liigapelaaja, mutta siihen se vaikuttaa jäävän. Ei se huonosti ole, ei sillä, mutta aikanaan odotusarvot olivat suuremmat.

Kasipakkina on Karri Aho, joka ole saanut Ilveksessä vielä kunnollista mahdollisuutta. On kuitenkin erittäin mielenkiintoinen tapaus. Viime kaudella ihastelin hänen otteitaan HPK:n paidassa Kärppiä vastaan. Todella taitava ja luistelee sulavasti. Pysyi rohkeasti kiekossa. Keräsi tililleen HPK:n lainareisulla 16 otteluun kahdeksan syöttöpistettä, enkä ihmettele miksi. Jos ei saa peliaikaa Ilveksessä, pelaa lainalla jossain liigajoukkueessa. Kertoo siitä, että laajuutta Ilveksen pakistossa on jälleen yli oman tarpeen. Hyvin erilainen tilanne tässä suhteessa kuin paikallisvastustajallaan. Nuori lupaus Otto Heinonen sitten vielä reservissä.

Arvioin Ilveksen puolustuksen Liigan toiseksi parhaaksi arvosanalla 9,5.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onhan tässä jo aiemmin sanottu, että viime kauteen ei tuijotella (paitsi silloin kun se agendaan sopii, kuten nyt)
Voisin kuvitella, että luet ketjua säännöllisesti, kun tänne säännöllisesti kirjoitat. Kiitos siitä. Sitä vain ihmettelen, että miten ihmeessä olet jäänyt loukkuun tuollaiseen virhepäätelmään, jota tuot myös hyvin usein esille. Kirjoitusteni kokonaiskuvasta ei todellakaan voi tehdä tuollaista päätelmää. Tai sitten minulla on valtavasti agendoja eri joukkueiden ja eri pelaajien suhteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös