Olen tutustunut alustavasti joukkueisiin. Mitään kokonaispisteytystä en ole vielä tehnyt ja osa-alue kerrallaan mennään. Mielellään otan vastaan kommentteja joukkueiden valmennuksesta, sillä sitä osaa alan työstämään. Päävalmentajista minulla on tietenkin näkemys jo valmiiksi. Kakkosvalmentajat ovat minulle osin usvan alla. Maalivahtivalmentajia en tähän arvioon ota mukaan, sillä heidän vaikutuksensa näkyy niin selvästi ja erityisesti vain maalivahtien työskentelyssä.
Tepsin osalta voi noteerata, että "maalivahtivalmentaja" Moisasen rooli valmennustiimissä on ainakin edellisinä kausina ollut tiettävästi paljon suurempi kuin mitä perinteisesti maalivahtivalmentajilla on. Voitaneen puhua likipitäen kakkosvalmentajasta, ja oliko Helmisen kaudella Moisanen kukaties jopa koko valmennustiimin tärkein lenkki?
TPS:n valmennus yhdeksänneksi paras? Etukäteen sanoisin, että on TPS:n vahvin osa-alue. Omissa papereissani vähintään top 5 Miettinen, ehkä jopa top 3. Ainakin Marjamäet ja Rautakorvet pyyhkii leikiten.
Aika kova että OJ on mm. Miettisen edellä. OJ on valmentanut 2 kautta ja meriitit on toinen sija(pudotuspeleissä ekalta kierrokselta ulos) ja 11. Sija.
Noin yleisesti ottaen tämä valmentajien arvioiminen etukäteen on huomattavan vaikeaa, kuten täällä onkin jo todettu, kun käsityksille valmentajien kyvystä on tyypillistä se, että ne heittävät vuodessa häränpyllyä. Esimerkiksi OJ:tä pidettiin aloittaessaan täytenä kysymysmerkkinä, mitä hän tietysti olikin, mutta hyvin menneen kauden jälkeen taas yhtenä liigan parhaista valmentajista. Vuosi sitten syksyllä näissä ennakkoarvioinnissa täällä palstalla lähes kaikki olivat puolestaan yksimielisiä siitä, että Tommi Miettinen on koko liigan huonoin valmentaja, ja nyt Toma onkin kuuminta hottia ja sitä pidetään kummallisena, jos OJ arvioidaan Toman edelle. Tomallakin oli kuitenkin vuosi sitten jo kolme kautta KalPassa alla, joten kyse ei ollut näyttöjen puutteessa vaikeasti arvioitavasta tulokasvalmentajasta, vaan valmentajien osalta käsitystä siitä, kuka on hyvä ja kuka huono valmentaja vain määrittelee niin vahvasti pelkästään se edellinen kausi – ja usein kauden ihan muutamat viimeiset ottelut.
Melko varmoja voidaan siis olla siitä, että vuoden päästä ollaan taas useiden valmentajien osalta ihan eri mieltä kuin nyt siitä, mihin suuntaan kenenkin ura on menossa.
Aina tuo ei ole hyvä asia että tuntee talon tavat. Täältä Turusta voi kysyä lisätietoja tästä aiheesta. Virta, Leime, Kaskinen nyt ekana tulee mieleen. Ulkopuolelta kun tulee noviisivalmentaja niin jälki on ainakin täällä ollut parempaa.. Suikkanen ja Helminen nyt tulee heistä ekana mieleen.. Ei haittaa vaikka Miettinen jatkaisi tuota linjaa.
No Leime nyt ei tullut talon sisältä sen enempää kuin mitä Miettinen nyt tulee. Molemmilla edellinen kosketus seuraan oli pelaajana parinkymmenen vuoden takaa. Leime taisi peliuran jälkeen toimia yhtenä kautena myös joukkueenjohtajana.
Perinteisiä talon sisältä tulleita päävalmentajia Tepsissä ovat tällä vuosituhannella olleet Kari Jalonen ja Jukka Koivu, joita oli ennen päävalmentajapestiä kypsytelty useita vuosia edustusjoukkueen apuvalmentajan paikalla. Koivulla oli toki edustusjoukkueen apuvalmentajan pestistä jo muutama vuosi kulunut siinä vaiheessa, kun hänet päävalmentajaksi nostettiin.
Hannu Virta menee muuten samaan kategoriaan, mutta oli käynyt välissä jo Bluesissa epäonnistumassa päävalmentajana.
Sitten Kalle Kaskinen taas oliko ollut vuosiin Tepsin organisaatiossa, kunnes yhden kauden a-junnuja valmennettuaan nostettiin päävalmentajaksi? Eli ei hänkään ollut ihan tuollainen perinteinen organisaatiossa kasvatettu tulokasvalmentaja, joka ensin valmentaa muutaman vuoden seuran eri junnujoukkueita ja sitten toimii muutaman kauden liigajoukkueen apukoutsina ennen kuin on ensimmäistä kertaa vuoro astua päävalmentajan saappaisiin.