Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Noniin, parin kuukauden odotus on ohi, ja nyt avaan tämän ketjun, jotta saan pakottauduttua tekemään lupaamani ennakkopaketin. Parin kuukauden aikana on tullut useita ennakkosettejä, jo aiemmin mainittujen lisäksi kiitokset @fakki, @Barney ja @Everton sekä muut joita en yksitellen muista. Alla olevissa lainauksissa on hieman taustoitettu pakettia, sekä listattu parhaat maalivahdit ja puolustajat.

En yleensä jaksa tällaisia lukea, mutta teen tällaisen pienimuotoisen listauksen top 5 maalivahdeista ja puolustajista sekä top 10 hyökkääjistä. Jätän listoista Tapparan pelaajat pois, ja mainitsen sitten erikseen listan perässä, että mielestäni se ja se Tapparan pelaaja kuuluisi tälle listalle. Pelaajat ovat vapaassa järjestyksessä.

Maalivahdit:

Eetu Laurikainen
Luotettava molari, joka voisi pelata periaatteessa arvokisatasolla. Epävarmuustekijöiden vähäisyydellä pääsee pitkälle ensi kauden maalivahtivertailussa.

Eero Kilpeläinen
Viimeksi oli Liigan paras maalivahti, mutta pieniä kysymysmerkkejä herättävät tilastot ja pelimäärät Ruotsissa.

Patrik Rybar
Löytyy arvokisakokemusta edelliskausilta edes Slovakian tasoisen kiekkomaan joukkueesta, joten ei voi olla aivan surkea.

Frans Tuohimaa
Kannatellut useana iltana SaiPaa. Viime kauden tilastoja hieman vääristää SaiPan ajoittaiset avointen ovien päivät.

Atte Engren
Varsin ailahteleva, mutta hyvät päivät ovat todella hyviä ja niitä tulee kuitenkin varsin taajaan.

Heljanko ei kuulu listalle, mutta ei nyt onneksi sentään jää kauhean kauas.

Puolustajat ja hyökkääjät tulee myöhemmin, sillä, jos nyt teen hätäisen kyhäelmän, tästä listasta tulee puoliperseinen (suom. huom. half-assed).
Maalivahtilistaukseen ujutan jälkikäteen mukaan Tomi Karhusen, ja pois putoaa tässä vaiheessa Atte Engren.

No niin, nyt on sopivasti aikaa listata mielestäni viisi parasta puolustajan paikalla operoivaa ei-tapparalaista. Järjestys jälleen vapaa.

Petteri Nikkilä
Aika itsestäänselvä valinta. All stars-kentällisen pakki ja minun papereissani HPK:n tärkein pelaaja tämän kevään pudotuspeleissä.

Oskari Laaksonen
Kunhan pysyy ehjänä eikä tule liikaa maajoukkuekomennuksia tai turhan pitkää training campia, niin jopa 40 pinnaa haarukassa. Loistava liike. Aivan avainasemassa Ilveksen hyökkäyspelissä koko kentän osalta.

Tarmo Reunanen
Nuori, monipuolinen. Hurja laukaus, pelaa varsin varmasti, kiekko tottelee lavan liikkeitä. NHL-peikko taustalla.

Shaun Heshka
Kaudesta toiseen tasaista työtä. Perusvarmaa kiekollisen pelin pyörittämistä, ei hirveästi koomailuja omissa. Lisäksi koiruuksia löytyy takataskusta.

Ludwig Byström
Puhtaasti tilastoskouttauksen ja pelaajaprofiilin perusteella hyvin samankaltainen kuin Tapparassa ja sittemmin Ruotsin maajoukkueessa nähty Henrik Tömmernes. Muitakin samaa ikää olevia ruotsalaispakkeja nähneenä voisi kuvitella Byströmin sopivan täydellisesti nyky-Liigaan ja juuri Kärppiin.

Bubbling under: Atte Ohtamaa, Mikko Kousa, Jakub Krejcik, Kalle Maalahti, Niklas Friman

Tapparasta olisin lisännyt listalle Valtteri Kemiläisen. Suhonen siinä kintaalla, teki hurjalla tahdilla pisteitä viime kevään siirron jälkeen. Vittasmäki ei viime kaudella ollut niin hyvä, mitä usein näkee hehkutettavan. Taustalla tietysti oli kaikenlaista, mitä Aamulehdessä jossain vaiheessa olikin.

Huomaan, että listallani on aika vahvasti "hyökkääviä pakkeja". Perustelu 1: Näiden puolustuspeliä usein aliarvioidaan (vrt. maalintekijälaiturit). Perustelu 2: Mielestäni joukkueen tärkein puolustaja on kiekollisen pelin dynamo, jonka kautta oman alueen/keskialueen hyökkäyspeli rakentuu.

Ekstra: Vaikken olekaan palstalla kovassa huudossa, niin lanseeraan tulevien viikkojen/kuukausien aikana oman ennakkopaketin. Odotan ensin, että @McTorso ja @Anu Saukko saavat ennakkopakettinsa valmiiksi. Lisäksi paketissani hyödynnetään @Ruuhkis :n arvioita. Ennakkopakettiini ei tule numeroarviointeja, ja vaikka asetan joukkueet järjestykseen, on järjestys käytännössä vain veikkaus ja otettava veikkauksena ei arviona. Tarkoitus on sanoittaa omat ajatukseni joukkueista siinä määrin kuin osaan. Esimerkiksi viime kaudella katsoin Liigaa noin 120-130 matsia, joten jokin ajatus pitäisi olla muistakin joukkueista kuin Tapparasta. Olkoonkin, että ainakin Jukureita ja Ässiä katsoin varmaan vain 5-6 peliä.

@Anu Saukko Ok. Ajatuksena oli tosiaan, että näitä numeerisia arvioita joukkueista on niin laajasti tullut tänä kesänä, että turha minun on keksiä pyörää uudestaan. Käytän materiaalia siltä osin kuin on saatavilla.
Joukkueita laitan siis järjestykseen lähinnä sen verran, että laitan paketin loppuun veikkauksen runkosarjan lopputilanteesta (tämä ei oikeasti eroa mitenkään muiden tekemistä nimellisistä arvioinneista, oon vaan nössö). Tekstit tulevat aakkosjärjestyksessä.

Tähän viestiin vielä top 10 -hyökkääjät (pl. Tappara) satunnaisessa järjestyksessä.

Teemu Turunen
Ihmettelen, että jäi vielä Liigaan. Pidin luonnollisena jatkumona Antti Suomelalle ja Michael Keräselle. Menisi todella monen NHL-joukkueen kakkos-kolmosketjuun.

Jesse Puljujärvi
Vähän ihmettelen, että palasi Liigaan. En pitänyt luonnollisena jatkumona Juho Lammikolle. Mahtuisi muutaman NHL-joukkueen kolmosketjuun.

Janne Pesonen
Vanhenemaan päin, mutta monipuolinen ja luotettavan tehokas pelaaja. Lisäksi palaa luonnollisesti tuttuun ympäristöön.

Jussi Jokinen
Runkosarjassa paineli hurjaan tahtiin tehoja. Playoffit olivat siihen nähden melkoinen mahalasku, mutta pelasi ilmeisesti loukkaantuneena.

Justin Danforth
Liigan nopein pelaaja varustettuna hyvällä rannelaukauksella ja huonolla läpiajotehokkuudella.

Michal Kristof
Osoitti viimeistään MM-kisoissa, etteivät vahvat otteet olleet vain Kärppien kovan rosterin ansiota.

Juhamatti Aaltonen
Aaltosesta on monia mielipiteitä, mutta kiistatta yksi taitavimpia, ja mielestäni taitavin, pelaajia Liigassa. Viime kaudella teki silmiin pistävän paljon ns. roskamaaleja pelien ratkettua, mutta väliäkö hällä.

Eero Elo
Hurja laukaus, potentiaalinen 30 maalin mies. Sillä pääsee listalle.

Jere Sallinen
Monipuolinen. Toiminut monesti kapteenistossa, ja on tavallaan sellaisen joukkueen johtavan hyökkääjän prototyyppi.

Pathrik Westerholm
Veljesparin keskellä pelaava painos. SHL-tehot ennakoivat kovaa tulosta myös Liigassa. Puheissa pidetään kovempana kuin veljensä, joka on parissa näkemässäni harkkapelissä näyttänyt ihan tekijämieheltä.

Bubbling under: Roppakaupalla nimiä, nopeasti ulkomuistista aakkosten alusta Kangasniemi, Saarinen, Suomi, Innala, Immonen, Tomasek jne. Katsoin kyllä nimiä, kun listaa tein, eli vahingossa ei jäänyt ketään pois. Tapparasta top kymppiin mahtuisivat minusta Kuusela ja Bertrand. Alle kuplimaan Virta, Ojamäki ja Morley.

Seuraavana luvassa joukkuekommentteja.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
HIFK
Viime kaudella runkosarjassa 6.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Markus Ruusu / mv (JYP)
Teemu Eronen / p (Jokerit KHL)
Joe Finley / p
Ryan O'Connor / p (Iserlohn GER)
Kyle Quincey / p
Henrik Koivisto / kh
Tommi Santala / kh
Juhani Tyrväinen / kh (Luulaja SWE)
Jasse Ikonen / lh (Ilves)
Ilmari Pitkänen / lh
Joonas Rask / lh (Örebro SWE)
Sakari Salminen / lh (Ässät > Örebro SWE)
Erik Thorell / lh (Zug SUI)

Sisään:
Frans Tuohimaa / mv (SaiPa)
Rony Ahonen / p (Lukko)
Mikko Kousa / p (Pelicans)
Otto Paajanen / kh (HPK)
Sebastian Dyk / lh (Södertälje SWE-2)
Jesse Saarinen / lh (Pelicans)
Jere Sallinen / lh (Örebro SWE)
Teemu Turunen / lh (HPK)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 2.
Barney, 3.
McTorso, 3.
Via Dolorosa, 1.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 3.

Jälleen kesän mestareita

Tuttuun tapaan IFK:n nimilista pursuaa kauden alla tähtiloistoa jokaisella pelipaikalla. Aiemmista kausista poiketen myös kesän kärkihankinta (Turunen) saatiin pidettyä NHL-peikolta piilossa. Lisäksi tuoreessa muistissa on pudotuspelien kasvojenpesu Pikkaraisen johdolla, kun Mannerin Kärpät laitettiin kauden ensimmäiseen ahdinkoonsa ja HPK:lle tarjottiin finaaleihin pihvi, jonka toiselta puolelta peli-ilo oli jo ruskistettu pois. Näin ollen IFK:ia onkin varsin perustellusti sijoiteltu tulevan kauden kärkikahinoihin.

Vaikka pelaajistossa onkin laatua, on kuitenkin huomioitava, että käytännössä muutoksia on tullut kaikilla tärkeillä paikoilla kesän aikana. Maalivahtiosasto on muuttunut radikaalisti, kun epävarma Ruusu on korvattu lähtökohtaisella ykkösvahdilla (jos kohta asetelma on ehkä 60-40) Tuohimaalla. Tuohimaa on aiemmin onnistunut SaiPassa, mutta uhkakuvia on olemassa. Engren on parhaimmillaan loistava, mutta toinenkin ääripää löytyy ja esiintyy usein. Periaatteessa kaksikko on jopa Liigan kovin.

Myös puolustuksen johtohahmot vaihtuvat, kun pois lähtevät Teemu Eronen ja Kyle Quincey, ja tilalle saapuvat paluumuuttajat Mikko Kousa ja Rony Ahonen. Kokonaisuutena IFK:n puolustus ei näytä minusta edelleenkään mestarijoukkueen peräpäältä. Pelaavasta kokoonpanosta löytyy Johan Motinin kaltaista keilaa sekä hasardiherkkyyttä à la Varakas&Lyytinen.

Hyökkäykseen saapui kiistatta kovia tekijöitä. Koko suomalaisnelikkoa pidän luotettavina ja takuuvarmoina tekijöinä. Otto Paajaselle asettuva tulosvaade on lähinnä pienoinen kysymysmerkki. Dyk on enemmänkin villi kortti, mutta edellytykset onnistumiselle ovat hyvät. Lisäksi Anton Lundell on lähtökohtaisesti sen tason lupaus, että keväällä hän on luultavasti aivan käänteentekevä pelaaja.

Valmennusta on minkään joukkueen osalta mahdoton arvioida, koska ymmärrettävästi en katsojan roolissa seuraa päivittäistä tekemistä. Tuloksellisesti Pikkaraista ei kuitenkaan voi aiempien näyttöjen perusteella pitää huonona valmentajana, ja myös pelilliset näytöt ovat vahvat esim. viime keväältä. Kärkirooleihin hankitut hyökkääjät ovat myös nähdäkseni sopivia Pikkaraisen kuluttavaan ja korkeaa työmoraalia edellyttävään karvauspelaamiseen. Peli ei kuitenkaan ole pystysuunnan luomukiekkoa toisin kuin vaikkapa Törmäsen aikaan, vaan siitä löytyy monipuolisuutta, rytmejä ja oikea-aikaisuutta.

Tässä vaiheessa HIFK:ta on helppoa povata kärkikahinoihin. Uhkakuvana on lähes kaikkien avainpelaajien vaihtuminen. Lisäksi pakiston taso voi olla este aivan kärkisijoille pääsyyn. Niin, ja flunssa-aallot.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Juha Jääskä - Nuori, työteliäs ja fyysinen sentteri, joka teki jo viime kaudella kelpo tehopisteetkin. Noussee lähivuosina kärkipelaajaksi joko IFK:ssa tai jossain pienemmässä seurassa.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Johan Motin - Viime kauden runkosarjatilastot näyttivät yllättävän hyviltä. Ehkäpä oli vain pudotuspeleissä huonoimmillaan, mutta olen saanut kuvan pelaajasta, jonka vartioitava on tiuhaan pahanteossa maalin edessä, joka kierretään 1-1 -tilanteissa kovin helposti, ja jolle helpon avauksen antaminen on vaikeaa.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
HPK
Viime kaudella runkosarjassa 5.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Emil Larmi / mv (Tappara > Pittsburgh NHL)
Niclas Almari / p (Pittsburgh NHL)
Jan Brejcak / p (Banska Bystrica SVK)
Jesper Lindgren / p (Toronto NHL)
Markus Niemeläinen / p (Ässät)
Robert Leino / kh (Ilves)
Otto Paajanen / kh (HIFK)
Filip Riska / kh
Jaakko Kuusisto / lh (Jokipojat FIN-2)
Janne Lahti / lh (lopettaa)
Teemu Turunen / lh (HIFK)
Eetu Tuulola / lh (Calgary NHL)

Sisään:
Rasmus Reijola / mv (RoKi FIN-2)
Joona Voutilainen / mv (JYP)
Elmeri Eronen / p (TPS)
Nico Nurmikanta / p (K-Vantaa FIN-2)
Paavo Tyni / p (KeuPa FIN-2), tryout
Cody Kunyk / kh (SaiPa)
Mikko Lahtela / kh (SaPKo FIN-2), tryout
Joona Monto / kh (K-Vantaa FIN-2), tryout
Tommi Tikka / lh (Sport)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 7.
Barney, 5.
McTorso, 8.
Via Dolorosa, 5.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 8.

Uuden projektin alussa vai vanhan jälkihöyryillä?

Ikimuistoisen mestaruuskevään jälkeen Kerholla kävi luonnollisesti melkoinen kato avainpelaajista. Onnekseen HPK sai kuitenkin pidettyä riveissään (mielestäni) Liigan parhaaksi puolustajaksi viime kaudella nousseen Petteri Nikkilän, joka on joukkueen pelillinen selkäranka kaukalon sisäpuolella. Lisäksi Antti Pennanen Kerhon penkin takana tuo luottamusta siihen, että Kerho jatkaa taktisen kehityksen aallonharjalla ja on monipuolinen ja reagointikykyinen joukkue.

Maalivahtiosastoa on pidetty suurena kysymysmerkkinä, enkä voi aivan kirkkain silmin väittää, että Liigan top 2 -maalivahti Emil Larmi olisi uskottavasti paikattu kolmella kakkosvahdilla. Toisaalta maalivahtien kehityksen kannalta kilpailutilanne on loistava, ja HPK:lla on kuitenkin kolme vielä varsin nuorta ja potentiaalista arpaa vetämässä. Ratkaisevaa on, pystyykö joku vahdeista kantamaan ykkösvahdin vastuun, vai tuleeko tämä kausi liian nopeasti. Näkisin kuitenkin, että maalivahtikysymys laskee turhan herkästi HPK:n sijoitusta monissa ennakoissa.

Puolustuspäässä merkittävin menetys on Jesper Lindgren, minkä lisäksi Markus Niemeläisen jättämissä saappaissa saattaa olla hiven liikaa täytettävää. Elmeri Eronen on laadukas hankinta. Hän ei yksi yhteen korvaa ketään, mutta tuo monipuolisen luottopelaajan yhteen pakkipariin. Muilta osin puolustajamenetykset pystyttäneen paikkaamaan sisäisellä kasvulla. Kerhon tiivis viisikkopuolustus ja selkeät hyökkäyksiinlähdöt tukevat pakkeja. Nikkilän lisäksi myös maajoukkueesta tuttu peruspakki Niklas Friman lie syytä namedropata.

Hyökkäyksessä on Paajasen, Turusen, Leinon ja Tuulolan muodossa merkittäviä menetyksiä. Tulijat eivät mitenkään riitä suoraan paikkamaan lähtijöitä. Viime kaudella tosin esim. Cornet'n ja Luceniuksen kausi jäi osin vajaaksi eri syistä johtuen, ja nyt molemmat ovat ainakin alkuun mukana. Luceniushan teki viime kaudella pisteitä aivan poskettomaan tahtiin, ja tällä kaudella joukkueen vanhimmalle hyökkääjälle olisi luvassa vielä viime kautta enemmän vastuuta. Potentiaalia kovaan tuloksentekoon on myös mm. Jere Innalalla, Cody Kunykilla sekä Valtteri Puustisella. Ilman Turusta Kerhon hyökkäystehokkuus on kuitenkin pienoinen kysymysmerkki.

Viime kausi oli monelle HPK:n pelaajalle uran paras. Menestyksen uusiminen edellyttää vääjäämättä uusien nuorten pelaajien onnistumista vastuurooleissa sekä viime kauden onnistujien tason säilymistä. Lisäksi Pennasen ryhmineen on löydettävä joitain uusia mausteita pelaamiseensa, sillä muut joukkueet ovat viimeistään varsin similaarisesti pelanneen MM-joukkueen edesottamuksien jälkeen opiskelleet läpi Pennasen Meidän pelin avainkohdat. Kerho ei romahtanut pronssia alemmas edellisen mestaruutensa jälkeen, enkä usko nytkään nähtävän suurta mahalaskua, vaan Pennasen suojatit pelannevat itsensä kuuden parhaan joukkoon.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Janne Tavi - Odottamaton ja onnistunut täsmähankinta viime keväänä tuomaan kokemusta ja laajuutta alaketjuihin. Tuo taustalta varsin takuuvarmat 20-30 pistettä painaen sivussa pyyteetöntä duunia.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Philippe Cornet - Tuollainen 30 pisteen offensiivinen ulkomaalaisvahvistus. Vähän kankeahko. Tilattiinko takaisin Hämeenlinnaan, koska oli tuttu ja turvallinen?
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Ilves
Viime kaudella runkosarjassa 8.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Riku Helenius / mv (JYP)
Antti Lehtonen / mv
Mark Flood / p (Wien EBEL)
Matt Generous / p
Juha Leimu / p (lopettaa)
Olli Vainio / p (Lukko), laina 11/2019 asti
Jerry Ahtola / kh
Arttu Ruotsalainen / kh (Buffalo NHL)
Juhani Tamminen / kh (Dornbirn EBEL)
Mike Halmo / lh (Iserlohn GER)
Toni Henttonen / lh
Juho Liuksiala / lh (Sport)
Eero Savilahti / lh
Julius Valtonen / lh (K-Vantaa FIN-2)

Sisään:
Ville Kolppanen / mv (Rögle SWE)
Eetu Mäkiniemi / mv (K-Vantaa FIN-2)
Aleksi Elorinne / p (Tappara)
Santeri Hatakka / p (Jokerit U20)
Kalle Maalahti / p (SaiPa)
Lassi Thomson / p (Kelowna WHL)
Robert Leino / kh (HPK)
Antti Saarela / kh (Lukko)
Jasse Ikonen / lh (HIFK)
Matias Maccelli / lh (Dubuque USHL)
Eetu Päkkilä / lh (Kärpät U20)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 5.
Barney, 4.
McTorso, 2.
Via Dolorosa, 4.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 2.

Vuosi -85, kauan on aikaa siis?

Ilves lähtee miltei ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella kauteen suurin odotuksin. Joukkuetta on perattu palstalla lähes kaikista mahdollisista näkökulmista, joten Ilveksen kohdalla jo puhkikulunut adjektiivi "raikkaus" voi olla tästä ennakosta kaukana.

Maalivahtiosasto on mennyt viime kauden alkuun nähden täysin uusiksi. Dostal on toistaiseksi ollut perusvarma maalivahti ja rauhoittanut samalla viisikon peliä edessään. Jos pystyy jatkamaan samanlaisilla tilastoilla koko kauden 19-vuotiaana, niin ensi syksynä löytää itsensä NHL-kokoonpanosta. Kolppanen on todella hyvä kakkosmolari, mutta mikäli hänelle kertyy lähemmäs 30 peliä, ei Ilveksen mv-peli luultavasti ole top 4-tasoa. Todella ratkaisevaa siis on, onko Dostal juusesaros vai jannejuvonen.

Ilveksen puolustuksessa ei ollut yhtään valtaisaa menetystä, Flood nyt oli ihan ok peruspelaaja. Gene-Matin siirtyminen muille maille on lähes automaattinen parannus. Olen antanut itseni ymmärtää, että Santeri Hatakka on ottanut paikan pelaavasta kokoonpanosta. Näin ollen top 7:ssä olisi siis kaksi pelaajaa ensimmäisissä aikuisten peleissä? Taustalta Tuomas Salmela saanee ihan rotaation kautta vastuuta ja Nikolas Matinpalo sitten loukkaantumisten kautta.

Oskari Laaksonen on loistava pakki ja Thomson kovan tason lupaus. Kiekollista osastoa täydentää vasta viime aikoina ansaitsemaansa arvostusta saamaan alkanut Kalle Maalahti. Loppuviimein Ilveksen kannalta ratkaisevimmassa roolissa taitaakin puolustajista olla Jarkko Parikka, sillä "veteraaniosaston" Elorinne ja Peltola eivät ole tarpeeksi hyviä ykkösparin ankkureiksi (ja kysmysmerkkejä kakkospariinkin). Kaikkiaan tässä pakistossa on paljon hyökkäyspotentiaalia, mutta oman pään kovuus ja varmuus ovat isoja kysymysmerkkejä.

Hyökkäyspäässä on vauhtia ja taitoa, mutta miten on tasaisuuden laita? Nähdäkseni Ilveksen hyökkäys ei ole kovin paljoa parantunut viime kaudesta - pikemmin päinvastoin, mikäli Ruotsalainen jää Buffaloon. Näin Sabresin seuraajana pidän tätä skenaariota hyvinkin mahdollisena ainakin niin kauan, kuin Ristolaista ei treidata. Toki on luonnollista olettaa nuorien pelaajien kehittyvän, mutta kehitys on harvoin kuitenkaan lineaarista. Lähinnä Suomi, Rautiainen ja Leino ovat sellaisia pelaajia, joilta voi tehtaantakuulla odottaa hyvän joukkueen top 6 -hyökkääjän tuloksentekoa. Ikoselta ja Lepaukselta vaaditaan lisäksi vähintään samaa kuin viime kaudella.

Enemmän kuin tuloksentekoa, kyseenalaistaisin kuitenkin hyökkääjienkin osalta kovuutta ja kestävyyttä, kun lähestytään kevään pelejä. Ylipäätään nuori joukkue, kuin myös päävalmentaja Kivi esikuntineen on uudenlaisen tilanteen edessä. Odotuksia on paljon, mutta joukkueessa on kovin vähän pelaajia, joilla olisi näyttöjä tai kokemusta menestyksestä tällä tasolla. Kuitenkin tässä selkeät elementit on päästä runkosarjassa kuuden joukkoon.

Sivumennen vielä sanottava, että Kivi on kyllä todella hyvä organisoimaan PAPP:n, että sikäli kestää olla hivenen heikompaakin miestä kentällä, kunhan maalivahti on kuuma.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Kalle Maalahti - Ei saanut SaiPassa kovinkaan paljon hehkutusta osakseen. Olen kuolannut kaveria Tapparaan jo useamman kauden, jotenkin todella tyylikästä peliä kiekolla.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Matias Maccelli - Katsotaan nyt muutama oikea kilpailullinen miesten peli ensin ja veikataan sitten sitä sataa pistettä.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Jukurit
Viime kaudella runkosarjassa 14.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Valtteri Hietanen / p
Turo Asplund / kh (Sport)
Markku Flinck / kh (Pyry FIN-3)
Harri Kainulainen / lh (K-Vantaa FIN-2)
Nestori Lähde / lh (Katowice POL)
(Aleksi Salonen, Teemu Suhonen, Janne Tavi kauden aikana)

Sisään:
Jakub Galvas / p (Olomouc CZE)
Aleksandr Jakovenko / p (Muskegon USHL), tryout
Samuel Kemppainen / p (Kärpät U20)
Axel Rindell / p (HIFK U20)
Fredric Weigel / kh (AIK SWE-2)
Charles Sarault / lh (Rungsted DEN)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 15.
Barney, 15.
McTorso, 15.
Via Dolorosa, 15.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 15.

Jukurit on omaa luokkaansa

Kauteen lähdetään taas siitä asetelmasta, että runkosarjan kymmenes paikka olisi Jukureille mestaruus. Poimin siirtolistaan myös tyhjennysmyytyjä pelaajia, joista Suhosen siirtyminen täksikin kaudeksi Tapparaan julkaistiin vasta kauden päätyttyä. Tämä siksi, että joukkueen vertaaminen viime kauteen olisi mielekkäämpää.

Muutenhan nimittäin näyttäisi, että puolustus olisi viime kaudesta parantunut, kun Valtteri Hietanen vaihtuisi Galvasiin ja Jakovenkoon. No, kun laitetaan toiselle puolelle Suhonen ja Salonen, on aika ilmeistä, että tämä osa-alue Jukureilla on täysi kysymysmerkki. Yhden kokeneen, luotettavan pakin hankinta tekisi paljon.

Maalivahtiosasto on tuttuakin tutumpi, mutta SaiPaa lukuun ottamatta häviää lähtökohtaisesti tällä kaudella kaikille samoilla sijoilla pelaaville joukkueille. (Ja SaiPallakin on enemmän kasvupotentiaalia maalin suulla kuin Jukureilla).

Hyökkääjistään Jukurit sen sijaan voi saada kilpailuetua vastapelureihinsa nähden. Siellä on yllättävän paljon mahdollisia 30 pisteen pelaajia, minkä lisäksi Mika Partanen ja Kristian Tanus ovat sellaisia pelaajia, jotka voivat räjäyttää pankin.

Pelillisesti Kangasalusta ei tuonut viime kaudella mitään maatamullistavaa. Ei varmaankaan kannata odottaa Jukurien olevan mikään suunnannäyttäjä tälläkään kaudella, mutta perusvarma altavastaajan Vierumäki-lätkäkin voi olla menestysvaltti suhteessa johonkin pelin kanssa löperehtivään tulokasvalmentajaan.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Julius Vähätalo - Lupaava nuorukainen, jolla on Jukuri-pakasta neljänneksi eniten liigapelejä. Uskon yhä, että läpimurto on koneesta otettavissa, koska välähdyksiä nähdään joka kausi.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Ei Jukureissa ole yliarvostettuja pelaajia. Ehkä Mikko Kokkosta on pidetty kovempana prospektina kuin on.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Jyp
Viime kaudella runkosarjassa 10.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Joona Voutilainen / mv (HPK)
Mikko Kuukka / p
Jake Newton / p (Oskarshamn SWE)
Nolan Yonkman / p
Miika Lahti / kh (Villach EBEL)
Eric Perrin / kh (lopettaa)
Markus Jokinen / lh (KooKoo)
Janne Kolehmainen / lh

Sisään:
Riku Helenius / mv (Ilves); 11/19 asti
Markus Ruusu / mv (HIFK)
Valtteri Kakkonen / p (Kootenay WHL)
Patrik Siikanen / lh (Blues U20)
Miska Siikonen / kh (Pelicans)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 6.
Barney, 7.
McTorso, 4.
Via Dolorosa, 8.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 6.

Toiko Tirkkonen uudet tulpat vanhaan traktoriin?

Jypin pelaajisto ei mitenkään massiivisesti muuttunut, toki seuralegenda (ei viitata Palloseuraan) Perrin lopetti. Toki sieltä lähti muitakin kovia nimiä/kulttipelaajia, mutta paperilla joukkue on samanveroinen kuin viime kaudella. On vaan helkkarin vaikeaa arvioida, mikä on pelaajien todellinen taso, koska Merikiven kanssa viisikkopeliä ei ollut ja Dufva paikkasi tilanteen tutun nihilistisellä sumputuksella ja norsukiekoilla. Oletettavasti Tirkkonen tuo taloon monipuolisemman ja toimivamman viisikkopelikirjan kuin kumpikaan edeltäjänsä. Aiemmin onnistui SaiPassa lähtökohtaisesti pykälän heikommalla materiaalilla pääsemään jopa välieriin asti, joten sikäli tilanne voisi Jyväskylässä olla otollinen. Siis voisi.

Maalin suulla Laurikainen on tällä hetkellä turvallisin valinta, jos pitäisi nimetä Liigan paras maalivahti. Helenius pystynee sen n. 10-15 peliä antamaan huilia, joten mv-osasto on kunnossa.

Pakistossa on paljon kysymyksiä, uhkakuvia ja mahdollisuuksia. Kolmikko Jokinen, Ikonen, Allén pystyy suht tasaiseen peruspelaamiseen maltillisella vastuulla. Mäenpää on edelleen 30 pisteen pakki, jos vain pysyy terveenä. Kaltevan osalta sen sijaan alkaa vaikuttaa siltä, että rooli pitää olla pienempi kuin aiemmin. Anttoni Honka on täysin villi kortti, en todellakaan pitänyt näkemästäni viime kaudella. Jos kiinnostaa pelata, voi jälki olla kovaa. Kapteeniksi nousseen Juuso Vainion rooli joukkueen ykköspakkina onkin todella kriittinen. Takalinjoille täytyy saada järkeä ja malttia tekemiseen, sitä ei viime kaudella ollut.

Hyökkäyksestä on helpompaa luetella ne pelaajat, joista suunnilleen tiedetään mitä saadaan. Tuppurainen raastaa ja tekee sen nelisenkymmentä pistettä, lisäksi luotettavaa duunia painavat Rooba ja Siikonen. Immonen tehnee jälleen kovat tehot, mutta onko tekeminen muuten voittavaa? Ovatko Hytönen ja Louhivaara hyytyneet täysin? Oliko Turkulaiselta poikkeus toissa kausi vai viime kausi? Tomašek on todella hyvä hyökkäyssuuntaan, mutta osataanko peluuttaa oikein? Nättinen ei taida olla enää menossa Anaheimiin.

Mielenkiintoinen kausi tulee, mutta onhan tuon joukkueen ikärakenne kummallinen. Kärkipelaajista ihan siellä prime-iässä ovat vain Laurikainen, Vainio, Rooba ja ehkä Tomašek. Siinä ylemmässä keskikastissa Jyp paininee. Meikäläisen veikkauksessa varmaan menevät nyt säälien puolelle, mutta erot playoff-viivalla jäänevät pieniksi.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Eetu Laurikainen - Viime kauden otteet jäivät mediassa ja palstoilla minusta liian pienelle huomiolle. Jos oikeasti aletaan vertailemaan, niin Laurikaisella on kaikista Liiga-vahdeista varmimmat ja vakuuttavimmat lähtökohdat kauteen.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Juha-Pekka Hytönen - Tähän olisi voinut suolata vaikka kenet viime kauden perusteella. Suolataan nyt sitten se viime kauden kapteeni.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
No niin, nyt on kolmannes joukkueista saatu käsiteltyä. Laitan tässä välissä runkosarjan "sijoitusveikkaukseni", koska saattaa käydä niin, etteivät kaikki joukkuekommentit ehdi ulos ennen Liigan alkua. Kommentoida viestejäni voi tännekin, mutta ehkäpä mieluummin Liigan voimasuhdeketjuun, niin tämä pysyisi luettavampana. En ala siis tietenkään itsemoderoimaan, tehkää kuten parhaaksi näette.

Tämä listaus on muotoutunut ja elänyt koko kesän, enkä vieläkään ihan tiedä, miten kärkikolmikon asettelisin. Toinen ongelma on ollut noiden viiden viimeisen järjestys.

Virveliä kainaloon runkosarja-arvio 2019-20

1. HIFK
2. Kärpät
3. Tappara
4. Lukko
5. HPK
6. Ilves
-----------------
7. Jyp
8. Pelicans
9. Sport
10. TPS
-----------------
11. Ässät
12. KalPa
13. Kookoo
14. Jukurit
15. SaiPa
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Noniin, parin kuukauden odotus on ohi, ja nyt avaan tämän ketjun, jotta saan pakottauduttua tekemään lupaamani ennakkopaketin. Parin kuukauden aikana on tullut useita ennakkosettejä, jo aiemmin mainittujen lisäksi kiitokset @fakki, @Barney ja @Everton sekä muut joita en yksitellen muista. Alla olevissa lainauksissa on hieman taustoitettu pakettia, sekä listattu parhaat maalivahdit ja puolustajat.Maalivahtilistaukseen ujutan jälkikäteen mukaan Tomi Karhusen, ja pois putoaa tässä vaiheessa Atte Engren.Joukkueita laitan siis järjestykseen lähinnä sen verran, että laitan paketin loppuun veikkauksen runkosarjan lopputilanteesta (tämä ei oikeasti eroa mitenkään muiden tekemistä nimellisistä arvioinneista, oon vaan nössö). Tekstit tulevat aakkosjärjestyksessä.

Tähän viestiin vielä top 10 -hyökkääjät (pl. Tappara) satunnaisessa järjestyksessä.

Teemu Turunen
Ihmettelen, että jäi vielä Liigaan. Pidin luonnollisena jatkumona Antti Suomelalle ja Michael Keräselle. Menisi todella monen NHL-joukkueen kakkos-kolmosketjuun.

Jesse Puljujärvi
Vähän ihmettelen, että palasi Liigaan. En pitänyt luonnollisena jatkumona Juho Lammikolle. Mahtuisi muutaman NHL-joukkueen kolmosketjuun.

Janne Pesonen
Vanhenemaan päin, mutta monipuolinen ja luotettavan tehokas pelaaja. Lisäksi palaa luonnollisesti tuttuun ympäristöön.

Jussi Jokinen
Runkosarjassa paineli hurjaan tahtiin tehoja. Playoffit olivat siihen nähden melkoinen mahalasku, mutta pelasi ilmeisesti loukkaantuneena.

Justin Danforth
Liigan nopein pelaaja varustettuna hyvällä rannelaukauksella ja huonolla läpiajotehokkuudella.

Michal Kristof
Osoitti viimeistään MM-kisoissa, etteivät vahvat otteet olleet vain Kärppien kovan rosterin ansiota.

Juhamatti Aaltonen
Aaltosesta on monia mielipiteitä, mutta kiistatta yksi taitavimpia, ja mielestäni taitavin, pelaajia Liigassa. Viime kaudella teki silmiin pistävän paljon ns. roskamaaleja pelien ratkettua, mutta väliäkö hällä.

Eero Elo
Hurja laukaus, potentiaalinen 30 maalin mies. Sillä pääsee listalle.

Jere Sallinen
Monipuolinen. Toiminut monesti kapteenistossa, ja on tavallaan sellaisen joukkueen johtavan hyökkääjän prototyyppi.

Pathrik Westerholm
Veljesparin keskellä pelaava painos. SHL-tehot ennakoivat kovaa tulosta myös Liigassa. Puheissa pidetään kovempana kuin veljensä, joka on parissa näkemässäni harkkapelissä näyttänyt ihan tekijämieheltä.

Bubbling under: Roppakaupalla nimiä, nopeasti ulkomuistista aakkosten alusta Kangasniemi, Saarinen, Suomi, Innala, Immonen, Tomasek jne. Katsoin kyllä nimiä, kun listaa tein, eli vahingossa ei jäänyt ketään pois. Tapparasta top kymppiin mahtuisivat minusta Kuusela ja Bertrand. Alle kuplimaan Virta, Ojamäki ja Morley.

Seuraavana luvassa joukkuekommentteja.
Teemu Turunen menisi monen NHL-joukkueen kakkos- tai kolmoskenttän? Mitä helvettiä? :D
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Teemu Turunen menisi monen NHL-joukkueen kakkos- tai kolmoskenttän? Mitä helvettiä? :D
En nyt aio alkaa luettelemaan. Kakkoskenttiä ei toki ole montaa. On NHL:ssa aika monta joukkuetta, joiden kolmosketjussa ei pelaa merkittävästi Turusta parempia jääkiekkoilijoita. Donskoi on minusta hyvä verrokki ja hän olisi aikanaan mahtunut muihinkin joukkueisiin kuin vain Sharksiin.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
KalPa
Viime kaudella runkosarjassa 12.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Denis Godla / mv
Jonathan Iilahti / mv
Cade Fairchild / p
Otto Leskinen / p (Montreal NHL)
Konsta Mäkinen / p
Eetu Luostarinen / kh (Carolina NHL)
Jaakko Rissanen / kh (Linköping SWE)
Ville-Vesa Vainiola / kh
Frank Gymer / lh (Pelicans)
Toni Hyvärinen / lh
Jyri Junnila / lh
Topi Piipponen / lh (SaiPa)
Ilkka Pikkarainen / lh (Storhamar NOR)
Alexandre Texier / lh (Columbus NHL)

Sisään:
Eero Kilpeläinen / mv (Örebro SWE)
Samu Perhonen / mv (KooKoo)
Otto Huttunen / p (IPK FIN-2), tryout
Jussi Timonen / p (Schwenningen GER)
Matti Järvinen / kh (Tappara)
Miikka Pitkänen / kh (KooKoo)
Mikko Virtanen / kh (KooKoo)
Janne Keränen / lh (Lukko)
Julius Rantaeskola / lh (IPK FIN-2), tryout
Tuomas Vartiainen / lh (IPK FIN-2), tryout

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 10.
Barney, 13.
McTorso, 13.
Via Dolorosa, 11.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 11.

Uusia kasvoja ja kasvojenpesuja

KalPalla meni sekasortoisen viime kauden jälkeen paketti koko lailla uusiksi. Valmennus ja maalivahdit vaihtuivat kokonaan ja kenttäpelaajat puoliksi. Lähes kaikkien jäljelle jääneidenkin odotetaan olevan kuin eri miehiä kuin viime kaudella.

Kilpeläisen viime kausi Ruotsissa oli huono. Toisaalta edellinen kausi KalPassa tuotti valinnan Liigan parhaaksi. Totuus asettunee johonkin näiden kahden ääripään välille. Perhosen viime kausi oli myös surkea, eikä hän ole pystynyt väläyttelemään potentiaaliaan kuin hetkittäin. Nyt alkaa olla ihan viimeiset hetket löytää tasaisuutta, jos aikoo vielä Euroopan huippusarjoissa jatkaa uraansa.

KalPan pakisto on hivenen erikoinen. Seppälä on luotettava ja laadukas puolustaja, jolle voi antaa ihan reilusti vastuuta. Gröndahlin pitäisi näyttää, että ihan ok toissa kausi ei ollut suonenveto. Lappalainen ei ole erityisen hyvä millään osa-alueella, perusasioita pitäisi lähteä parantamaan viime kaudesta. Wilsonia olen pitänyt aina yliarvostettuna, mieleen on jäänyt lukuisat hortoilut ja huonot sijoittumiset. 18-kesäisellä Nousiaisella on lähtökohtaisesti valtavan kova vaatimus olla pakiston kiekollinen moottori.

Myös hyökkäysosasto on tukevasti pilvilinnojen varassa. Keskikaista näyttää vahvalta, jos Pitkänen tekee samalla tavalla tulosta kuin Strömwallin kanssa viime kaudella, jos Sebok löytää tasonsa surkean viime kauden jälkeen, ja jos Joni Ikonen pysyy ehjänä. Matti Järvinen voi pelata käytännössä missä ketjussa tai roolissa tahansa, mutta lopputulos pisteissä on 30±5. Janne Keräsen ja terveen Alexander Ruutun takana laituriosasto on kovin ohut. Pienikokoiselle Aleksi Klemetille on soviteltu isoa ruutua.

Mielenkiintoista nähdä, millaista lätkää tulokasvalmentaja Miettinen lähtee peluuttamaan. Etenkin KalPan pakisto on epätyypillisen kädetön. Sentterien rooli kiekollisessa pelissä korostuneekin voimakkaasti. Kapaslaisella repaleisella viisikolla yhdistettynä tuohon pakistoon KalPa olisi auttamatta kusessa pelin avaamisen kanssa ja pudotuspeleistä ei tarvitsisi haaveilla.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Mikael Seppälä - Rikollisen aliarvostettu. Kovasti olen ihmetellyt, kuinka mediassa on jo pitkään pidetty Wilsonia jonain KalPan puolustuksen selkärankana. Ei ole, se on Seppälä. Aivan eri tason pelaaja.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Lasse Lappalainen - Yksi hyvä ja yksi ok kausi SaiPassa.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Kookoo
Viime kaudella runkosarjassa 13.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Juha Järvenpää / mv
Samu Perhonen / mv (KalPa)
Brett Carson / p
Henrik Forsberg / p (lopettaa)
Ville Järvinen / p (IPK FIN-2)
Emil Kristensen / p (Zug SUI-2)
Ed Wittchow / p (Hershey AHL)
Logan Pyett / p
Miikka Pitkänen / kh (KalPa)
Mikko Virtanen / kh (KalPa)
Toni Kähkönen / lh
Tomi Leivo / lh
Sami Mutanen / lh (Kopla FIN-3)
Malte Strömwall / lh (Sotshi KHL)

Sisään:
Henrik Haukeland / mv (TPS)
Matt Caito / p (Graz EBEL)
Oskari Manninen / p (Sport)
Juho Rautanen / p (Tappara)
Jere Friberg / kh (Lukko)
Kyle Platzer / kh (Florida ECHL)
Samuel Bucek / lh (Nitra SVK)
Vilmos Galló / lh (Timrå SWE)
Markus Jokinen / lh (JYP)
Trevor Mingoia / lh (Rögle SWE)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 12.
Barney, 11.
McTorso, 12.
Via Dolorosa, 12.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 14.

Taas paluu lähtöruutuun

Kouvolassa meni paketti taas käytännössä uusiksi. Valmennukseen ensimmäiseen miesten valmennuspestiin Ahokas, ykkösmolari vaihtui Haukelandiin ja Liigan supertähti Strömwall lähti muille maille (samoin kuin uskollinen aseenkantajansa Pitkänen).

Haukeland on ihan ok molari, sellaista keskitasoa, muttei lähtökohtaisesti mikään kilpailuvaltti. Pakistossa on varsin mukavasti kiekollista taitoa, etenkin jos EBEL-arpa Matt Caito onnistuu. Hieman virheherkkä puolustuskalusto kuitenkin on, ja puolustuspelaamisessa on monella petrattavaa. Nyt, luonnollisesti, vertailu käy Kookoon kanssa lähtökohtaisesti samalla sijoilla kamppaileviin joukkueisiin. Mihinkään kärkisijoille tuossa pakistossa ei ole tarpeeksi laatua yleispelaamisessa.

Kookoon hyökkäyksessä on ihan realistisesti potentiaalia varsin kovaankin tuloksentekoon. Riippuen arpojen osumatarkkuudesta sieltä löytyy 1-2 ketjua, jotka pystyvät joka ilta tuottamaan. Vaikken ole koskaan pitänyt Hakulista niin hyvänä, mitä on hehkutettu, voinee tällä hetkellä kiistatta sanoa, että kyse on yhdestä sarjan kärkipelaajista. Lisäksi Haatajalta saadaan takuuvarmasti tulosta. Hyökkäyksen kohdallakin isoin tekijä on puolustuspeliin sitoutuminen. Viime kaudella aika rajusti kärkyttiin paikkaa päästö hyökkäämään, mikä näkyi sekä pelaajien pistesaldoissa, että toisaalta joukkueen pistesaldossa.

Enempää ei nyt oikein pysty Kookoosta sanomaan. Paljon on siitä kiinni, mitä peliä Ahokas lähtee peluuttamaan ja miten muukalaislegioona toteuttaa. Tältä pohjalta en arvaa pudotuspelivisiittiä luvata.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Kalle Valtola - Viime kaudella 17 pinnaa tulokaskaudellaan tykittänyt turkulaispakki on jäänyt esimerkiksi Urheilulehden liigaliitteessä kokonaan ilman pelaaja-arviota. Kova lyöntilaukaus ja hyvä liike.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Alexander Bonsaksen - Oli Tapparassa ensimmäisellä kaudellaan loistava, mutta siitä lähtien taso on hiljalleen laskenut. Ottaa liikaa hölmöjä jäähyjä ja oma mies hukkuu yllättävän usein.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Seuraavat seitsemän joukkuetta ovat sellaisia, joista on enemmän intoa kirjoittaa, joten juttujen laatu saattaa parantua.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
KalPalla meni sekasortoisen viime kauden jälkeen paketti koko lailla uusiksi. Valmennus ja maalivahdit vaihtuivat kokonaan ja kenttäpelaajat puoliksi. Lähes kaikkien jäljelle jääneidenkin odotetaan olevan kuin eri miehiä kuin viime kaudella.
Ja mielestäni täysin perustellusti. Viime kaudella jo kauteen lähdettäessä vakiokokoonpanon miehistä kymmenkunta oli vempassa ja sama vemppakierre jatkui lähes koko kauden. Nyt KAIKKI ovat pelikuntoisia ja täysin terveitä uuden kauden kynnyksellä. Lisäksi kun katastrofaalinen Godla on vaihtunut terveeseen Kilpeläiseen, niin on enemmän kuin kohtuullista odottaa joukkueelta selvästi viimevuotista parempaa.
 
Viimeksi muokattu:

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Kärpät
Viime kaudella runkosarjassa 1.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Jussi Rynnäs / mv (Krefeld GER)
Veini Vehviläinen / mv (Columbus NHL)
Jani Hakanpää / p (Anaheim NHL)
Teemu Kivihalme / p (Toronto NHL)
Atte Ohtamaa / p (Lugano SUI), 11/2019 asti
Rasmus Kupari / kh (Los Angeles NHL)
Nicklas Lasu / kh (Fröunda SWE)
Aleksi Heponiemi / lh (Florida NHL)
Ville Leskinen / lh (Färjestad SWE)
Oskar Osala / lh

Sisään:
Patrik Rybár / mv (Grand Rapids AHL)
Ludwig Byström / p (Springfield AHL)
Jakub Krejcik / p (Lukko)
Juho Lammikko / lh (Florida NHL)
Janne Pesonen / lh (Växjö SWE)
Jesse Puljujärvi / lh (Edmonton NHL)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 3.
Barney, 1.
McTorso, 1.
Via Dolorosa, 3.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 1.

Tähtiakatemia

Training camp lopulta totuuden kertoo, mutta Kärppien viime kauden joukkueesta siirtyi mahdollisesti jopa 5 pelaajaa NHL:ään. Pelaajaliikenne show'n kanssa on käynyt molempiin suuntiin, sillä tarunhohtoisesta hyppäsi kaksi ja bussiliigasta toiset kaksi kiekkoilijaa Oulun paluulennolle. Rajuja olivat menetykset, mutta hurjia ovat paikkaajatkin.

Pelaajistosta on oikeastaan kaksi mahdollista kysymysmerkkiä haettavissa. Niistä toinen on ykkösmaalivahdiksi hankittu Patrik Rybár. Tosin Rybár on lähtökohtaisesti parempi, jos toki vanhempi, kuin Vehviläinen oli Kärppiin siirtyessään. Sittemmin Vehviläisen tie veikin parissa vuodessa varaamattomasta, pienestä ja ailahtelevasta maalivahdista NHL:n porteille. Justus Annunen tuskin tarjoaa Rybárille ihan jussirynnäsmäistä kilpailutilannetta. Vehviläisen rooli Kärpissä oli kriittinen, sillä hänen varmuutensa kylmiltäänkin mahdollisti todella riskikkään avauspelaamisen ja kiekottelun omalla alueella. Jos Rybárille uppoaakin tiheämmin yllätävät kiekonmenetysten jälkeiset vedot, niin se saattaa nakertaa Kärppä-sentterien/-pakkien pääkopassa.

Puolustuksessa on aika selkeää kahden kerroksen väkeä. En pidä "tähtihankinta" Jakub Krejcikiä kaiken hehkutuksen arvoisena. Mies oli Lukossa ihan hyvä, muttei mikään veretseisauttava tähti. Ludwig Byström vaikuttaa lähtökohtaisesti hyvältä haulta ja Shaun Heshka on takuuvarma huippupakki Liigassa. Mikko Niemelä on varma perusluuta ja Lasse Kukkosen tuntevat kaikki. Sitten on kaksikko Mäkelä-Ronkainen, joka polkee paikallan. Pakiston leveyden kannalta pitkään epäselvältä näyttänyttä Ohtamaan lähtöä voi pitää menetyksenä, mutta pelaajana O-man on aavistuksen yliarvostettu. Hakanpää ja Kivihalme on joka tapauksessa varsin laadukkaasti paikattu Krejcikillä ja Byströmillä. Aavistuksen Kärppien puolustus on heikentynyt, mutta tuskin kriittisesti.

Kohupaluumuuttaja Puljujärvestä on puhuttu niin paljon, että jätetään tässä vain namedroppaukseksi hänet (lähtökohtaisesti Leskisen viime kauden pinnamäärä haarukassa). Konkarikolmikolta Pyörälä-Pesonen-Jokinen tiedetään mitä saadaan, mutta nopeammaksi he eivät enää ole kehittymässä. Kolmikolla on vääjäämättä isojen pistemäärien ohella sellainen mentorointi- ja selkänojarooli nuoremmille pelaajille. Ikämiesketju osaa myös tarvittavat koiruudet, mutta santapaperihommiin löytyy Kärpistä oikein pätevä nelosketjukin.

Hyökkäyksestä voisi kolme sellaista pelaajaa nostaa esiin, joilla voisi nähdä sellaisen selkeän kehityskohteen, jonka kautta voisivat nousta pelaajana seuraavalle tasolle jo tällä kaudella. Juho Lammikon pitäisi löytää peliinsä jonkinlaista hyökkäysuhkaa. Sellainen 30 pisteen kausi olisi jo hyvä alku, ja pinnamäärien painuessa 40 päälle, saattaa uusi mahdollisuus Pohjois-Amerikkaan vielä avautua. Jasper Lindsten tarvitsisi tasaisuutta otteisiin, ja nyt voisi olla mahdollisuus ottaa kunnolla roolia esimerkiksi Kristofin tai Puljujärven rinnalla. Radek Koblizekin pitäisi laittaa kiekkoa paikoista maaliin, ja tämän olisi voinut tehdä jo viime kaudella.

Niin se toinen kysymysmerkki pelaajistossa: Jos hyökkäyksen pappaosasto hyytyy (tai käynnistyy hitaasti), niin varmoja kortteja tuloksentekoon löytyy Kristof ja omia kiemuroitaan kikkaileva Puljujärvi, joka saattaa lähteä meneen kun vielä voi takaisin Amerikkaan. Kärpistä tulee kyllä näitä superjunnujakin kuin sieniä sateella, että eiköhän sieltä Tieksola tai joku Räty sitten astu esiin.

Ylivoimapeli on asia, joka Kärpillä oli etenkin pudotuspeleissä syväjäässä, ja epätoivoisimmillaan siellä oli kolmikko Hakanpää-Ohtamaa-Kukkonen samaan aikaan ylivoimalla. Ilmeisesti yv:n kanssa on ollut vielä harjoituskaudellakin ongelmia, mutta sitä ei välttämättä ole juuri harjoiteltu ja koostumukset hakevat vielä muotoaan. Erikoistilannepelaamisen merkitys kuitenkin korostuu runkosarjaa ajatellen. Kärpät on luonnollisesti mestarisuosikki numero yksi, mutta se päätyi runkosarjan osalta veikkauksessani IFK:n alapuolelle juuri näiden tiettyjen, erityisesti ylivoimaan ja veteraaniosastoon liittyvien, kysymysmerkkien vuoksi.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Miska Humaloja - Ei kovin kummoinen taidoiltaan tai tekniikaltaan, mutta helvetin ärsyttävä. Uusi Miika Lahti tasapainoa myöten. Ei toki yhtä hyvä jääkiekossa.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Jesse Puljujärvi - Sopi tähän parhaiten. Ei tehdä tästä kuitenkaan Jesse Puljujärvi-ketjua, jooko?

Ps. Tarkennus. Virheellisesti epäilin koko konkarikolmikon liikettä. Pyörälällä maisema vaihtunee tuttuun tapaan, Jokinen oli jo viime kaudella verkkainen (vaikka taustalla vammaa olikin) ja Pesonen on kysymysmerkki.
 
Viimeksi muokattu:
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Lukko
Viime kaudella runkosarjassa 7.

Pelaajasiirrot kesällä 2019:

Ulos:
Rony Ahonen / p (HIFK)
Mark Auk / p (Toledo ECHL)
Ville Heinola / p (Winnipeg NHL)
Jakub Krejcik / p (Kärpät)
Janne Niskala / p (lopettaa > Lukko U20 apuvalm.)
Tarmo Reunanen / p (NY Rangers NHL)
Simo-Pekka Riikola / p (SaiPa)
Jere Friberg / kh (KooKoo)
Arttu Ilomäki / kh (Luulaja SWE)
Antti Saarela / kh (Ilves)
Brandon DeFazio / lh (Kunlun KHL)
Manuel Ganahl / lh (Klagenfurt EBEL)
Janne Keränen / lh (KalPa)
Aaro Vidgren / lh (Sport)

Sisään:
Lukas Klok / p (Slovan Bratislava KHL)
David Nemecek / p (Mlada Boleslav CZE)
Robin Press / p (Färjestad SWE)
Olli Vainio / p (Ilves), laina 11/2019 asti
Pathrik Westerholm / kh (Frölunda SWE)
Eero Elo / lh (Langnau SUI)
Kristian Pospisil / lh (ei pelannut)
Jonne Tammela / lh (Orlando ECHL)
Ponthus Westerholm / lh (Frölunda SWE)

Sijoitukset eräissä Jatkoajan voimasuhdearvioissa kaudelle 2019-20 (linkit vievät viesteihin Jatkoajan keskustelupalstalla):

fakki, 4.
Barney, 6.
McTorso, 6.
Via Dolorosa, 6.
Evertonin laskennallinen sijoitus palstalaisten yhteisistä arvioista, 7.

Aika poimia hedelmät

Sahlstedtin ja Virran projekti kääntyy kolmannelle kaudelleen. Joukkuetta on Lukolle epätyypillisesti rakennettu maltilla ja pelin ehdoilla. Toki pelaajaliikennettä oli kesän aikana paljon ja ulkomaalaistase kasvoi kahdella pelaajalla. Kuitenkin koen, että Lukolla on oikeansuuntainen kehityskäyrä ja hyvää jatkuvuutta, jos.

Tässä isossa jos:ssa ei sinänsä ole hirveästi käsiteltävää. Aivan avainasemassa on, että edes toinen kaksikosta Reunanen, Heinola palaa Raumalle täksi kaudeksi. Jos molemmat palaavat, tai toista paikkaamaan hankitaan täydellisesti Lukon pelitapaan sopiva Liiga-tason huippupakki, nousee Lukko minusta selkeästi keskikastin joukkueiden yläpuolelle haastamaan kärkikolmikkoa. Nykyisellä pakistollaan Lukko on siinä kintaalla kuuden joukkoon pääsynkin osalta. Ulkomaalaistriosta yksikään ei ole veretseisauttava ykköspakki, ja kolmikon Kukkonen, Palojärvi, Laitinen peliaika ei tällä kaudella sada Lukon pistelaariin.

Maalin suulla Setäsen pitäisi näyttää heti alusta olevansa tasaisesti huippuvahti tähän sarjaan, tai sitten arpominen on lopetettava ja annettava täysi luotto Lehtiselle. Pakiston vahvistuessa maalivahtiosasto on Lukon heikoin osa-alue, mutta Lehtinen ei ole este menestykselle.

Lukon hyökkäys on monipuolinen ja hyvin roolitettu. Paljon hyviä laukojia, muutama todella nopea kaveri, erittäin vahva keskikaista, hyvä ikärakenne, raastinrautaosastoa ja erikoistilanneosaajia. Ihan niin jalkava nippu ei ole, kuin Virran edellinen menestysjoukkue KalPa kolme vuotta sitten, mutta taitavampi ja tehokkaampi.

Otsikoiden ulkopuolelta:
Eetu Koivistoinen - Vähitellen mennyt eteenpäin, viime kaudella alaketjuista 17+17. Tekee välillä maalintekotilanteita tyhjästä.

Suorituksiaan suurempi nimi:
Vili Sopanen - Vähän helppo kohde tähän, mutta loukkaantumisten myötä käynyt todella hitaaksi. Oikein käytettynä voi edelleen olla todella tehokas.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Kesken jääneen ennakon tilannekatsaus mj-tauolla:
1. HIFK (6. 29) -5
2. Kärpät (2., 45) ±0
3. Tappara (1., 48) +2
4. Lukko (4., 31) ±0
5. HPK (8., 28) -3
6. Ilves (7., 28) -1
-----------------
7. Jyp (3., 34) +4
8. Pelicans (12., 23) -4
9. Sport (15., 12) -6
10. TPS (14., 14) -4
-----------------
11. Ässät (10., 24) +1
12. KalPa (13., 18) -1
13. Kookoo (5., 29) +8
14. Jukurit (11., 24) +3
15. SaiPa (9., 27) +6

Näin jälkikäteen arvioiden SaiPa viimeisenä taisi olla hiukan liian hot take ja TPS kymmenentenä turhan mild take. Kookoolla on mennyt aika putkeen kaikki. Sport on ollut iso pettymys, minusta siinä oli ainekset Liiga-taipaleen parhaaseen kauteen. IFK kasuaalisti alempana kuin pitäisi. No, alle kolmannes pelattu, joten vielä tässä ehtii tapahtua.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Aika hyvinhän tuo istuu, ainahan muutama mahdoton arvata seasta löytyy tyyliin Spora ja KooKoo. Saipa nyt ihan hyvin vielä voi löytyä hänniltä. On ihan letsgo meininkiä mitä sieltä tulee. Ja jos muutamat muut alempaa lopettas täydellisen koomailun niin sittenkin vielä sitä suuremmalla syyllä.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Sellainen tuntuma, että ollaan lähempänä oikeaa tulosta kuin marraskuussa. No, katsotaan.

1. HIFK (6. 81) -5
2. Kärpät (1., 102) +1
3. Tappara (2., 95) +1
4. Lukko (5., 90) -1
5. HPK (7., 77) -2
6. Ilves (3., 91) +3
-----------------
7. Jyp (8., 72) -1
8. Pelicans (13., 47) -5
9. Sport (15., 39) -6
10. TPS (11., 55) -1
-----------------
11. Ässät (10., 58) +1
12. KalPa (9., 63) +3
13. Kookoo (4., 91) +9
14. Jukurit (14., 41) ±0
15. SaiPa (12., 51) +3

Marraskuussa sijoitusveikkaus meni keskimäärin 3,2 väärin, nyt 2,8. Toisaalta täysosumia juuri tällä hetkellä on yksi vähemmän. Jyp, SaiPa, Jukurit ja TPS ovat huomattavasti lähempänä odotettua sijoitusta kuin viimeksi. @McTorso lla muuten täsmälleen sama keskiarvovirhe.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Kukko

Jäsen
Sellainen tuntuma, että ollaan lähempänä oikeaa tulosta kuin marraskuussa. No, katsotaan.

1. HIFK (6. 81) -5
2. Kärpät (1., 102) +1
3. Tappara (2., 95) +1
4. Lukko (5., 90) -1
5. HPK (7., 77) -2
6. Ilves (3., 91) +3
-----------------
7. Jyp (8., 72) -1
8. Pelicans (13., 47) -5
9. Sport (15., 39) -6
10. TPS (11., 55) -1
-----------------
11. Ässät (10., 58) +1
12. KalPa (9., 63) +3
13. Kookoo (4., 91) +9
14. Jukurit (14., 41) ±0
15. SaiPa (12., 51) +3

Marraskuussa sijoitusveikkaus meni keskimäärin 3,2 väärin, nyt 2,8. Toisaalta täysosumia juuri tällä hetkellä on yksi vähemmän. Jyp, SaiPa, Jukurit ja TPS ovat huomattavasti lähempänä odotettua sijoitusta kuin viimeksi. @McTorso lla muuten täsmälleen sama keskiarvovirhe.
Itseasiassa McTorso on arvioissaan rinnanmitalla tällä hetkellä edellä. Oletuksena että käytössä on McTorson arvioita keskimääräisesti tarkentava McTorso filtteröinti. No jäädään kuitenkin jännityksellä seuraamaan, miten loppukausi muuttaa asetelmia.
 
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Marraskuussa sijoitusveikkaus meni keskimäärin 3,2 väärin, nyt 2,8. Toisaalta täysosumia juuri tällä hetkellä on yksi vähemmän. Jyp, SaiPa, Jukurit ja TPS ovat huomattavasti lähempänä odotettua sijoitusta kuin viimeksi. @McTorso lla muuten täsmälleen sama keskiarvovirhe.
Tulipa mielenkiinnosta katsottua myös omakin osumaprosentti:

1. Kärpät (0)
2. Tappara (0)
3. HIFK (-3)
4. Ilves (+1)
5. HPK (-2)
6. Lukko (+1)
7. JYP (-1)
8. Pelicans (-5)
9. TPS (-2)
10. Sport (-5)
11. KooKoo (+7)
12. SaiPa (0)
13. KalPa (+4)
14. Ässät (+4)
15. Jukurit (+1)

Keskiarvoheitto sijoituksessa on itselläni 2,4. Ihan kohtuu hyvä, mutta jos lukema olisi alle 2, niin siihen voisi mielestäni olla tyytyväinen. Nuo KooKoo, Sport ja Pelicans ovat varmasti lähes kaikille ne isoimmat hudit.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä puolestaan palstalaisilta kerättyjen arvosanojen mukainen voimasuhderanking:

1. ILVES 93,7 % (-3)
2. KÄRPÄT 92,8 % (+1)
3. HIFK 92,4 % (-3)
4. TAPPARA 91,7 % (+2)
5. PELICANS 89,0 % (-8)
6. JYP 87,4 % (-2)
7. LUKKO 85,9 % (+2)
8. HPK 85,8 % (+1)
9. TPS 78,3 % (-2)
10. SPORT 75,5 % (-5)
11. ÄSSÄT 75,1 % (+1)
12. KALPA 74,3 % (+3)
13. SAIPA 73,4 % (+1)
14. KOOKOO 73,0 % (+11)
15. JUKURIT 68,5 % (0)

Samat KooKoo, Sport ja Pelicans tosiaan pahimmin väärin myös tässä projektissa (semminkin, että kyse ei oikeastaan edes ollut mistään runkosarjan sijoitusveikkauksesta, vaan voimasuhteista kauteen lähdettäessä). Tämänkin varjossa joka tapauksessa helppo nimetä KooKoo kauden positiivisimmaksi ja Pelicans negatiivisimmaksi yllättäjäksi.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
1. Tappara (-1)
2. Kärpät (+1)
3. HIFK (-3)
4. Ilves (0)
5. Lukko (0)
6. Pelicans (-7)

7. HPK (0)
8. TPS (-3)
9. JYP (+1)
10. Ässät (0)

11. Sport (-4)
12. KalPa (+3)
13. KooKoo (+10)
14. SaiPa (+2)
15. Jukurit (+1)

Keskiarvoheitto 2,4. Pari erittäin pahaa virhearviota tuli tehtyä.
 
Poterossa.
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huhhuh, onpas Pelicans ollut yliarvostettu monen papereissa. Itse pidin tuota ryhmää maximissaan 9.-10. sijan joukkueena. En tosin itsekkään ihan näin suureen floppiin uskonut. Sopimussekoilu päävalmentajan kanssa, pakiston lähtijöitä ei korvattu laisinkaan ja hyökkäyksen kärkijätkät korvattiin läjällä potentiaalisia mikkihiiriä. Sikäli säälien ulkopuolelle jääminenkin oli mahdollista ennakkoon ajateltuna.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
1. Tappara (-1)
2. Kärpät (+1)
3. HIFK (-3)
4. Ilves (0)
5. Lukko (0)
6. Pelicans (-7)

7. HPK (0)
8. TPS (-3)
9. JYP (+1)
10. Ässät (0)

11. Sport (-4)
12. KalPa (+3)
13. KooKoo (+10)
14. SaiPa (+2)
15. Jukurit (+1)

Keskiarvoheitto 2,4. Pari erittäin pahaa virhearviota tuli tehtyä.
Joo pari "virhe"arviota, mutta käsi sydämelle kuka oikeasti näki noiden tulevan? Palstan johtavan kaikkitietävän ei tarvitse vastata, jäävätään. Mutta muutoin? Ei ennen kautta oikein muuta voinut olettaakkaan.. Kyllä ihan kollektiivisesti varmaan "kaikilla" samat pari suurinta hutia, Pelsu ja KooKoo. Hienostihan tuo muutoin on mennyt. Virvelillä hitusen enemmän mutta Barney ja tässä lainattu niin aika hyvin kuitenkin haisteltu. Itse oma ajatuksen tasolla tehty heittää paljon enemmän kuin nämä. Todistaa taas vaan sen, että tietotaito on tietotaitoa. Jos sitä ei ole, on tulokset sen mukaiset. (tarkoitan siis vain itseäni)

Tähän yhteyteen nyt myös kiitos kaikille teille näistä tähän näin. Mielenkiintoista ja opettavaistakin luettavaa ollut. Hyviä arvioita.
 
Mikä ihmeen apukoulun kokoontumisajo tämä on? -palle fontän 13.10.2017

Tämä ei ole mikään vesisänky, jossa saa yhdellä työnnöllä kuusi vapaata. - Ville Nieminen 2.11.2019
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy