Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
@Anu Saukko Ehtikin avata jo oman ketjunsa ennen tätä ja esitti loistavan ehdotuksen aikaisemmin, missä arvioinnit ovat yhdessä ketjussa selkeästi luettavissa, eikä yleisen voimasuhdeketjun uumenissa, joissain sivuilla hujahajan.

Kuten moni tietääkin, niin olen kevään/kesän aikana tehnyt ennakoita jokaisesta joukkueesta, missä olen käyttänyt arvosteluasteikkoa 0-5

0 - Ei käyttöä liigatasolla.
1 - Heikko liigatason pelaaja.
2 - Alemman keskitason pelaaja/täysi arpa vielä.
3 - Ylemmän keskitason pelaaja/todennäköisesti hyvä pelaaja liigatasolle.
4 - Hyvä/erinomainen liigatason pelaaja omassa roolissaan/potentiaalia nousta KV-tason pelaajaksi.
5 - Liigan eliittiä ja ehdotonta kärkeä.
6 - Liigan paras omalla pelipaikallaan. (1kpl/pelipaikka)


Kun viimeinenkin joukkue on nyt arvosteltu, niin tilanne näyttää 8.6 seuraavalta.

Arvosana-Valmennus-Puolustus-Keskikaista-Laitahyökkäys-MV

1. HIFK 22.84 - 5.25 - 4.88 - 3.62 - 4.12 - 5
2. Tappara 22.5 - 6 - 4.88 - 4 - 4.12 - 3.5
3. HPK 21.4 - 7.5 - 4.78 - 3.5 - 3.62 - 2
4. Ilves 20.94 - 6.75 - 4.26 - 3.25 - 3.18 - 3.5
5. Kärpät 20.09 - 7.5 - 4.78 - 3.75 - 3.06 - 1
6. Pelicans 19.69 - 6 - 3.22 - 3.75 - 3.62 - 3
------------------------------------------------------------------------------
7. Jyp 19.48 - 5.25 - 3.53 - 3.5 - 3.18 - 4
8. Lukko 19.3 - 5.25 - 3.43 - 4.25 - 3.37 - 3
9. Sport 16.88- 5.25 - 3.01 - 3.87 - 2.75 - 2
10. TPS 16.21 - 3 - 3.22 - 3.12 - 2.87 - 4
------------------------------------------------------------------------------
11. KooKoo 15.55 - 3 - 3.12 - 2.5 - 2.93 - 4
12. KalPa 15.5 - 3 - 3.01 - 3.12 - 2.37 - 4
13. Ässät 15.38- 5.25 - 3.32 - 2.5 - 2.31 - 2
14. SaiPa 15.13- 4.5 - 3.01 - 2.75 - 2.87 - 2
15. Jukurit 14.53 - 3.75 - 3.22 - 2.25 - 2.81 - 2.5

Kun nyt lähden purkamaan tulosta, niin aivan selkeinä mestariehdokkaina näen IFK:n, Tapparan sekä Kärpät ja näistä joukkueista ehkä suurin ennakkosuosikki mielestäni on todella nimivahva ja vahvistunut Tappara. Niin selkeä ennakkosuosikki ei Tappara missään nimessä ole mitä aikaisemmin sanoin ja Larmin lähdön myötä osakkeet selkeästi laski. Selvää on Kärppien lähteminen suosikkina, vaikka maalissa olisi tällähetkellä Läski-Salonen. IFK:n materiaali on myös ennakkoon selkeästi vahvempi, kuin näiden kolmen joukkueen alapuolelta, joskin kysymyksiä on täyden kautensa aloittava Pikkarainen, mikä onkin yksi syy, ettei IFK lähde ykkössuosikkina tulevaan kauteen.

Selkeät haastajat näiden kolmen suuren ulkopuolelle ovat HPK, Pelicans, Ilves, Jyp sekä Lukko, jotka käytännössä voisivat olla aivan missä järjestyksessä tahansa. Mikäli pitäisi ennustaa mitkä joukkueet jäävät näistä kuuden parhaan ulkopuolelle, niin tässä kohtaa sanoisin ehkä Jyp sekä suurin varauksin Ilves. Jyväskylässä alkaa kuitenkin uudet kuviot, eikä se ensimmäinen kausi aina ole niin helppo, vaikka runko onkin erinomainen. Ilveksen joukkue on aivan älyttömän potentiaalinen, mutta siitä huolimatta vielä hyvinkin nuori, siinä missä Lukko, Kerho ja HPK ovat hieman kokeneempia ja pelaajiston osalta ehkä tulevaan kauteen valmiimpia. Ilveksellä on äärettömän hieno tulevaisuus edessä, mutta ei ehkä kuitenkaan vielä.

Näiden joukkueiden jälkeen on erittäin tasaista ja yksi iso mielenkiinto tulee ehdottomasti olemaan Vaasan Sport. Kilometrien päähän haisee tämän mustan hevosen potentiaali ja mikäli puolustuspelaaminen saadaan kuosiin, niin Sport on erittäin vaikea vastustaja jokaiselle.

Taistelu kymppipaikasta tulee ennakkoon olemaan ennennäkemättömän kovaa ja on aivan mahdoton sanoa mikä joukkue jää kelkasta ja mikä yllättää täysin. Rohkeasti uskaltaisin veikata KooKoo:n painelevan nyt pudotuspeleihin, mutta yhtähyvin se voi olla myös Ramstedtin sekä Zaborskyn avustamana SaiPa. TPS on myös erittäin suuri kysymysmerkki. Käytännössä kukaan ei odota mitään, joten asetelma tehdä "yllätys" on täydellinen. Hurjaahan se olisi, mikäli Turkulaiset jäisivät pudotuspelien ulkopuolelle, muttei mitenkään kuitenkaan mahdotonta.

Kaikenkaikkiaan näen todella tasaisen sarjan edessä ja uskon taistelun 6 sekä 10 paikasta olevan jälleen aivan pisteistä kiinni, monen joukkueen voimin.

Haluan kiittää ja tässäkohtaa kuittaa osaltani arvosteluissa. Työmäärä on ollut aivan järkyttävä ja voisin sanoa jopa olevan helpottunut, että urakka on vihdoin tämän viestin myötä ohitse. Kiitos kaikille erittäin positiivisesta palautteesta, mitä olen saanut tämän aikana. Ehdottomasti mietin uudelleen tekemistä, kun uusi kausi joskus vuoden päästä koittaa. Tsempit käyttäjälle @Anu Saukko ennakoihin ja toivottavasti @McTorso jaksaisi väsätä omansa.
 
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
HIFK

Arvosana: 22.87
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Maalivahdit: 5
Puolustus: 3.91 x 1.25 = 4.88
Keskikaista: 3.62
Laitahyökkääjät: 4.12


Teemu Turunen-Otto Paajanen-Iikka Kangasniemi
Jesse Saarinen-Anton Lundell-Jere Sallinen
Sebastian Dyk- Juha Jääskä- Niklas Nordgren
Lennart Petrell-Thomas Nykopp-Juho Keränen
+ Teemu Tallberg, Micke Åsten

Rony Ahonen-Mikko Kousa
Joonas Lyytinen-Johan Motin
Ville Varakas-Aleksi Laakso
+ Markus Kankaanperä

Atte Engren
Frans Tuohimaa


Valmennus.

Pikkaraisen ensimmäinen täysi kausi päätoimisena käskiänä Liigassa lähtee liikenteeseen, missä miehen todellinen ammattitaito tullaan punnitsemaan. Selinin potkujen jälkeen Tammikuun lopussa, Pikkarainen vajaassa kahdessa kuukaudessa onnistui hommassaan varsin hyvin, mutta ei näytöt kuitenkaan vielä loppujaan sen parempia ole mitä esimerkiksi Selinillä. Täytyy myös muistaa Pikkarainen päässeen ns. "valmiiseen pöytään" jossa pohjaa, mitä Pikkarainen oli sivutoimisesti seurannut 1.5v on rakennettu hyvän tovin ennen päävalmentajan pestiä. Pikkaraisen nimitys seuraavaksi IFK:n päävalmentajaksi kesken alkukautta saattoi olla Salmelaiselta pienimuotoinen virhe, joka voi yksi syy/seuraus olla hieman sekaviin peliotteisiin viime kaudella, kun täyttä varmuutta ei pelaajistolla ollut, kenelle kuuluisi pelata. Jokatapauksessa ei Helsinkiläiset tulevalla kaudella valmentajaan tule kaatumaan, mutta nähtäväksi jää mikä on Pikkaraisen oikea taso valmentajana, kun käytännössä koko kärki on joukkueessa muuttunut ja vaihtuvuus pelaajistossa on käynyt. Vauhtikiekkoa varmasti tullaan näkemään ja materiaali on "debyytti" kaudelle Liiga tasolla melkeinpä sitä parasta A-luokkaa. Tulevalla kaudella Pikkarainen noussee joko valtakunnan suurnimiin valmennuksessa, taikka pysyttelee mukavalla takia-alalla vielä terävimmästä kärjestä.

Puolustus.

Lähtijöitä puolustukseen kävi Erosen, Quinceyn sekä O'Connorin muodossa IFK:ole, joita paikkaamaan ovat hankittu kivikovat Kousa sekä Ahonen. Varsinkin Erosen menetys on todella iso paikka, mutta taustalta löytyy viime kaudelta kuitenkin Liiga karkeloihin varsin päteviä pelimiehiä. Tasonnostoa odotan varsinkin Motinilta, joka osaksi pääsi jopa kannattajien hampaisiin, mikä itselleni tuli pienimuotoisena yllätyksenä. Edellisessä kaudella mies oli kuitenkin jopa selkeästi Lukon puolustuksen parhaimmistoa, tasaisilla ja varmoilla otteillaan. Missään nimessä ei liian isoa kiekollista roolia häneltä kannata odottaa ja parhaat avut selkeästi ovat omalla alueella, vaikka mennyt kausi oli kaikinpuolin hankala. Uskon kuitenkin tulevana kautena Motinin näyttävän taitonsa uudella tavalla, kun kaikki lähtee jälleen alusta. Toisena vuotena peräkkäin tyhjensi IFK Raumalaisia ja tällä kertaa Ahosen muodossa, jota voidaan pitää täydellisenä täsmähankintana punapaidoille, miehen olleen jo vuosia huipputasoa Liigassa nimenomaan peruspelaamisessa, mitä puolustajalta voidaan odottaa. Puolustuksen ykköstykiksi ja viivapelotteeksi on kaavailtu paluun tekevä Mikko Kousa, joka on Liigan eliittiä puolustajista, joiden avut ovat hyökkäyspäässä ja ylivoimassa. Kesken kauden saapunut Lyytinen pelasi paikoitellen erinomaisesti ja lähtökohdat huomioon ottaen, tulevalla kaudella voidaan odottaa vielä parempaa pelaamista, kun kesän saa harjoitella joukkueen kanssa ja ympäristö sekä arki tulee aikaisempaa vielä tutummaksi. Paljon kertoo IFK:n puolustuksen laajuudesta ja materiaalista, kun kolmospariin on heittää Ville Varakkaan kaltainen pelimies ja katsomossakin istuttaa Kankaanperää, joka tarpeentullen on oiva stuntti kentälle. Kaiken kaikkiaan IFK:n puolustus on äärimmäisen kova, mistä löytyy kiekollista taitoa, varmaa omanpään pelaamisesta sekä kovuutta. Selkeitä heikkouksia on vaikeaa löytää, koska puolustus on roolitettu pelaaja profileiltaan miltein täydellisesti.

Nimilista kestää vertailun takuulla kaikkien kanssa, mutta jotain huhuja on ollut mahdollisesta lisähankinnasta jo entuudestaan erinomaiseen kuusikkoon.

Ahonen 4.5
Kousa 5
Lyytinen 4
Motin 3.5
Varakas 4
Laakso 2.5

Keskikaista.

Ennakkoon suurin kysymysmerkki on jälleen IFK:n sentterinelikko. Paajanen on aivan takuuvarma tapaus, joka liiemmin ei perusteluita varmaan tarvitse, mutta Paajasen takana piilee pieni epävarmuus. Lundell on toki todella nuori ja siitä huolimatta vastunnut huutoon jo takaisin, mutta panokset kovenevat kun Draft-vuotena täytyisi lyödä kivenkovat näytöt tauluun seurajoukkueessaan, missä paineet ovat kokoajan suuret ja tämän lisäksi vielä tulevissa U-20 kisoissa, mitkä tulevat olemaan koko uran kannalta siihenastisesti ne tärkeimmät pelit tulevaisuuden kannalta. Hienoja esimerkkejä on kuitenkin lähivuosilta Kakon, Laineen, Ahon sekä Heiskasen muodossa, miten nuori pelaaja ottaa joukkueensa reppuselkään miesten tasolla ja parantaa otteitaan, kuin sika juoksuaan. Missään nimessä ei Lundell ole valmis vielä, mutta hyvinkin mahdollisesti saattaa räjäyttää potin tulevalla kaudella. Lähtötilanne kuitenkin antaa muille kärkijoukkueille hiuksen hienon etumatkan, mutta kuitenkin täysin uluttovissa vielä IFK:lle. Jääskä näytti varsinkin keväällä olevan mies kohdillaan ja ottaneen kauden mittaan kehitysaskeleita. Jääskään voisi osittain sopia pohjustukset , mitkä Lundell sai mutta hänellä ei kuitenkaan niin selkeää tulosvastuullista painetta ole ja puhutaan kuitenkin vanhemmasta ja tätä myöden varmemmasta pelaajasta. Suuren suuri kysymysmerkki on Nykopin tila ja kyky pelata ehjä kausi. Ollessaan terveenä on Nykopp varmasti hyvä sentteri nelosen keskelle, mutta pelikunto ja pelituntuma ovat auttamatta kysymysmerkki.

Mahdollisella ykkössentterin hankinnalla olisi IFK:n keskikaista valmiiksi paperilla eliittiä, mutta ilman sitä, kasvunvarainen tarina nuoren pelaajalupauksen ollessa suurennuslasin tarkkailun alla.

*Paajanen 5
*Lundell 3.5
Jääskä 3.5
Nykopp 2

*
tulosvastuu.


Laitahyökkääjät.

Ylivoimaisesti joukkueen suurin kysymys ennen kauden alkua ja kesällä on tuleeko Turunen pelamaan IFK paidassa peliäkään, vai viekö NHL miehen mukanaan. Kokonaisuudessa kauden 2018-2019 paras laitahyökkääjä rakentaisi valmiiksi erittäin vaarallisen duon myös Kerhosta saapuneen Paajasen kanssa. Pelkästään Paajanen-Turunen akselilla IFK:n menestymisen avaimet ovat huipussaan ja parempaa kaksikkoa on vaikea löytää, kun muistaa että vierelle on lyödä sellainen tähtipelaaja kuin Kangasniemi. Laajuutta ei puutu laiturien muodossa sen pahemmin muistakaan ketjuista, kun Helsinkiin astelee myös Pelicansista kaapattu Saarinen sekä Suomeen palava aina varma Sallinen. Yksi mielenkiintoisista laitahyökkääjistä IFK nipussa on ehdottomasti Södertäljessä aivan tykkikauden pelannut Sebastian Dyk, joko perässä tiettävästi oli myös monen monta SHL joukkuetta. Laajuus on laiturien osalta jäätävää, kun Dykin kaltainen pelaaja voidaan sijoittaa kolmoskenttään. Lähtökohtaisesti Dyk, niinkuin jokainen ulkomailta saapuva pelaaja joka ensimmäistä kertaa Liigassa pelaa on tasoltaan vielä arpa, mutta sen terävimmän keihään kärjen takana Dyk on loistava haku Salmelaiselta. Ikäluokkansa lupavimpiin maalintekijöihin kuuluvan Nordgrenin kunto on pienehkö kysymysmerkki. Ikävästä loukkaantumisesta toipuminen täyteen pelikuntoon on hieman arvoitus, vaikka Niklas näytti pelaamissaan 15 otteluissa sitä potentiaalia, mitä miehessä on. Ehjän kauden pelatessaan on nimi syytä laittaa muistiin ja odotan Nordgreniltä todellista läpimurtoa tulevalla kaudella. Jarrukenttään on laittaa yksi parhaita omassa roolissaan pelaava Keränen ja keväällä peleihin uudestaan syttynyt kapteeni Petrell. "Telaketjun" laiturit ovat huippuluokkaa ja kauden mittaan Åsten voi käydä paikkaamassa loukkaantumisia ja rotaatiota.

Laitahyökkäys tulee olemaan suurella todennäköisyydellä aivan Liigan eliittiä, vaikka Turunen kokoonpanosta poistuisikin. Heikkouksia ei tältä osastolta löydy ja laajuutta ja ratkaisu voimaa löytyy muille jakaa aina kolmoskenttään saakka.

*Turunen 6
*Kangasniemi 5
*Saarinen 5
*Sallinen 4.5
Dyk 3
Nordgren 2.5
Petrell 3
Keränen 4

*tulosvastuu.


Maalivahdit.

Juuri nyt on IFK:lla liigan paras veskarikaksikko, joista kumpainenkin pystyisi pelamaan lähes jokaisessa joukkueessa ykkösmaalivahdin roolissa. Kilpailu tulee olemaan kovaa, kumpi sen päävastuun tulee kantamaan. Lähtökohtaisesti tasaisella tandemilla lähdetään varmaan liikenteeseen ja suuri vahvuus tulee olemaan, kun kumman vain voi heittää maalia vartioimaan.

Engren
Tuohimaa


Arvio.

HIFK tulee olemaan materiaalinsa turvin takuuvarmasti kärkikahinoissa mukana, mikäli Pikkarainen saa joukkueensa vähäänkin pelamaan potentiaalinsa mukaan. Kivikova puolustus höystettynä kenties Liigan parhaimmalla laitahyökkäys osastolla takaavat punapaitaiset Helsinkiläiset todella vaikeaksi vastustajaksi, jonka kukistamiseksi vaaditaan vastustajalta nappisuoritus.

Taistelee sijoista 1-4

Kysymysmerkit.

Pikkaraisen ensimmäinen kausi, Teemu Turusen mahdollinen NHL-sopimus ja keskikaistan riittävyys lähinnä Lundellin osalta.

Seuraa heitä.

Niklas Nordgren & Sebastian Dyk
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Tappara

Arvosana: 22.75
Valmennus: 4 x 1.5 = 6
Puolustuksen arvosana: 3.91 x 1.25 = 4.88
Keskikaista: 4.25
Laitahyökkääjät: 4.12
Maalivahdit: 3.5


Olavi Vauhkonen - Tyler Morley - Kristian Kuusela
Niko Ojamäki - Patrik Virta - Charles Bertrand
Jere Karjalainen- Jarkko Malinen - Anton Levtchi
Otto Rauhala -Juhani Jasu -Patrik Puistola

Veli-Matti Vittasmäki - Teemu Suhonen
Ben Blood - Valtteri Kemiläinen
Toni Utunen - Alexander Ytterell
+Tuukka Mäntylä

Christian Heljanko

Michael Garteig


Emil Larmi - - > NHL


Valmennus.

Rautakorpi on nykyisistä päävalmentajista kiistatta menestynein, eikä mitalipelit vaan yksinkertaisesti voi olla sattumaa. Materiaali on vuodesta toiseen tietenkin Rautakorvenmaisesti äärettömän kovaa, mutta absoluuttinen totuus ei aina ole materiaalin siivellä menestyminen, vaan orkesterin johtajaksi vaaditaan henkilö, joka saa joukkueen pelamaan tasonsa mukaisesti ja tämän Jukka kiistatta osaa. Liiga valmentajien uuden sukupolven aivan terävin kärki on pienimuotoisen etumatkan ottanut, mutta Rautakorvelta voi odottaa varmaa työtä ja tulosta. Lähteekö nyt jopa kenties viimeinen kausi Liigassa ja päävalmentajana Tapparassa Jukalta, kun on mahdollisuus kirkastaa hopeisien mitalien väri kirkkaimpaan? Aavistuksen huonona häviäjänä tiedetty Rautakorpi saanee kaiken menestymispaineen tulevalle, kun Tappara lähtenee ennakkoon jopa selkeänä mestarisuosikkina kauteen. Manner myönsi paineiden ottaneen hänestä vallan, mutta nähtäväksi jää miten monessa liemessä keitetty konkari pystyy käsittelemään mahdolliset putket, kun peli ei kulje ja tulosta ei toivotun mukaisesti tule.


Puolustajat.

Tapparan puolustus on aivan täyttä timanttia lähivuosien tapaan. Kiekollisesta vastuusta tulee vastaamaan aivan Liigan parhaimpiin puolustajiin kuuluvat Kemiläinen sekä Jukureista kesken kauden saapunut Suhonen, jotka ovat molemmat lähtökohtaisesti +30 tehopisteen miehiä. Uutena miehenä joukkueeseen saapuu Rantakarin korvaajaksi kaavailtu Ytterell, joka hakee uutta uran nousua kolmen SHL kauden jälkeen. Oikea käsi alhaalla pelaavan luutivan Ruotsalaisen vahvuuksiksi kuvaillaan kiekollinen pelaaminen ja kova laukaus. Aavistuksen heikoilla tehoilla kivikovassa kotimaassaan pelannut Ytterellistä ei varmuudella osaa sanoa vielä onnistumisen suhteen mitään, mutta ylivoimavastuuta ja roolia tulee tarjolla ainakin alkukaudella olemaan. Puolustuksen isännät ovat pelottavan kovia, kun makuupaikkoja ja fyysistä pelotetta tuovat äärettömän kova kaksikko, Vittasmäki sekä Blood. Varsinkin Blood yllätti aivan täydellisesti osaamisellaan, kun kesken kauden Tapparaan saapuessaan oli todellinen täsmävahvistus, joka fyysisen osaamisen lisäksi yllätti monipuolisella kiekollisella pelaamisellaan. Epävarmaa on vielä Utusen pelaaminen Tampereella, eikä lupauksen mahdollinen siirtyminen Pohjois-Amerikkaan oikeastaan heikennä puolustusta yhtään, kun taustalla löytyy pelaavaan kuusikkoon lyödä ikuinen kirvesrinta Mäntylä. Tapparan puolustus on aivan äärettömän kova jälleen, eikä puolustuksesta puutu etukäteen yhtään mitään. Puolustus on vaarallinen, vahva, nimekäs sekä likimain täydellinen jota käytännössä kaikki IFK poislaskettuna voivat vain ihmetellä ja hämmästellä.

Vittasmäki 4.5
Suhonen 4.5
Blood 4
Kemiläinen 5
Utunen 3
Ytterell 2.5

Keskikaista.

Tappara kävi ryöstöretkellä Lappeenrannassa Kerhon tavoin, kun mukaan kirvesrintojen keskikaistalle lähtee todella vahvan debyyttikauden Liigassa pelannut Morley. J-M Järvisen saappaat ovat pelillisesti äärettömän isot täytettäviksi, mutta jo tasonsa todistaneelta Morleylta voinee odottaa varmaa suorittamasta, kun laidoille on tarjolla monta luokkaa kovemman kaliberin kavereita mitä SaiPassa oli. Yllättävänkin paljon raippaa omiltaan saanut Malinen on kaikesta huolimatta Liigan yleiseen tasoon verrattuna hyvä taustatuki ykkössentterille ja odotettavissa on tasonnostoa viimekaudesta. Aavistuksen pieni kysymysmerkki Malinen on kuitenkin, laidoilla kun häärii kaksi todella kovia pistemääriä tekevää pelaajaa ja odotukset ovat keskikaistan heitä ruokkivan. Uskonkin Malisella olevan selkeästi puolustavampi rooli kolmikosta ja laiturit saavat tehdä tuhojaan rauhassa kahdestaan hänen varmistellen. Tapparan kannalta elintärkeä mies luutii pienemmissä otsikoissa, kun kenties koko Liigan paras alakenttien sentteri on Juhani Jasu. Maalin pelejä pelatessa mies on aina pelin ratkaisevilla minuuteilla kentällä, tappamassa vastustajan yrityksiä ja hyökkäyksiä. Alivoiman erikoismies, joka saadessaan pelata omassa roolissaan ilman tulosvastuuta on eliittiä.

*Morley 4.5
*Malinen 3
Rauhala 3.5
Jasu 5

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Merkittävistä pelaajista Tapparasta nosti kytkintä Zaborsky sekä varauksin Erkinjuntti ja tilalle saapui kaksikko Vauhkonen ja Bertrand. Varsinkin Ranskalainen Bertrand oli todellinen yllätys, kun entuudestaan jo erittäin nimivahvaan joukkueeseen liittyi edelliskauden maalikuningas 32 maalillaan. Tapparan tulosvastuun nelikko on jopa ylivoimaisesti Liigan terävin ja kun puhutaan maalintekotaidosta sekä henkilökohtaisesta osaamisesta hyökkäysalueella, niin Tapparan laitahyökkäysosasto aiheuttaa kyllä pelonsekaisia tunteita. Jokainen on tasoltaan 20 maalin sekä mahdollisesti 50 tehopisteen miehiä ja vaikka todennäköistä on että kaikki eivät tähän yllä, niin uhka näiden miehien hyökätessä on kokoajan maksimaalinen ja kaverin epäonnistuessa seuraava tulee kyllä sitten lyömään kiekon sisään. Kärki on terävä, tappava ja pelottava, joka tulee aiheuttamaan päänraapimista ja mietittävää vastustajalle. Yksi nimi minkä haluan tähtien seasta nostaa pinnalle on Jere Karjalainen. Henkilökohtaisesti olen odottanut läpimurtoa jo pitkään ja olen lähes varma, että pienemmässä joukkueessa suuremmalla vastuulla, olisi mies lyönyt itsensä jo tähtiin. Varsinkin Lukkoa vastaan, mies on aina ollut erittäin vaarallinen ja jopa poikkeuksetta saanut pelattua itselleen aimo paikan laadukkaita maalintekotilanteita. Tulosyksikön ulkopuolelle Karjalainen on jopa liian hyvä pelaaja mielestäni ja kertoo kaiken Tapparan laiturien tasosta. Huippulupaava Puistola saanee paikkansa yrittää murtautua timanttiseen kokoonpanoon, mutta riittääkö taso ylivoimaisen mestarisuosikin pelaavaan kokoonpanoon? Nyt on niin materiaaliltaan niin kovasta hyökkäyksestä kysymys, että niin Puistola kuin Simontaival jäävät vähäiselle peliajalle ja huippulupaukset saattaisivat lähteä jopa vuokralle toisiin seuroihin.

*Vauhkonen 4.5
*Kuusela 5
*Ojamäki 5
*Bertrand 5
Karjalainen 4.5
Levtchi 3.5
Luoto 3.5
Puistola 2

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Suurin kysymys Tapparalle on Larmin pelaaminen/pelaamattomuus kirvesrinnoissa. Suomeen jäädessään on Liigan paras maalivahti Larmi viimeinen palanen mestaruuden tavoitteluun ja selvänä kakkosvahtina lähtevän Heljangon voi laittaa tolppien väliin koska vain, eikä Tappara silti anna tasoitusta tästä muille. Mikäli Larmi saa NHL-sopimuksen ja sinne lähtee, niin maalivahtiosasto onkin sitten mahdollinen epävarmuustekijä.

Edit: Larmi teki NHL-sopimuksen, haussa kirittäjä Heljangolle.

Heljanko
Nikkinen

Kysymysmerkit.

Miten joukkue käsittelee suuren ennakkosuosikin paineet, Larmin mahdollinen NHL-sopimus ja kaikkien pelaajien pitäminen tyytyväisenä.Arvio.

Mielestäni Tapparaa on mahdoton nähdä minkäänlaisena muuna, kuin kiistattomana ennakkosuosikkina kannujahtiin. Siinä missä naapuri Ilves on haalinut tulevaisuuden potentiaalia joukkueeseen mielinmäärin, niin Tappara käytännössä vilisee jo tasonsa näyttäneitä huippupelaajia. Materiaalietu on jopa IFK:hon nyt huomattava ja Kärpätkin joutuu ostamaan vielä lukuisan määrän pelaajia, jotta voidaan puhuta nimellisesti yhtä kovasta joukkueesta. Pelejä ei kuitenkaan ratkaista vain nimillä pelipaidassa ja joukkueen täytyy esiintyä yhtenäisenä sekä lunastaa odotukset, jotta keväällä malja nousisi Hakametsällä. Materiaalin sekä voittamisen kulttuurin historialla, taistelee sijoista 1-3. Ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä.

Seuraa heitä.

Jere Karjalainen & Olavi Vauhkonen.
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
HPK

Arvosana: 21.4
Valmennus: 5 x 1.5 = 7.5
Puolustuksen arvosana: 3.83 x 1.25 = 4.78
Keskikaista: 3.5
Laitahyökkääjät: 3.62
Maalivahdit: 2


Jere Innala-Niclas Lucenius-Markus Nenonen
Philippe Cornet-Cody Kunyk-Valtteri Puustinen
Miro Ruokonen-Tommi Tikka-Eetu Tuulola
Henri Kanninen-Joona Monto-Filip Krivosik

Arto Laatikainen-Petteri Nikkilä
Niklas Friman-Elmeri Eronen
Miro Karjalainen-Roope Laavainen

Joona Voutilainen
Antti Karjalainen


Valmennus.

Kun luotsaa sijalta 12 vuoden aikana joukkueensa Suomenmestariksi, niin puhutaan aivan käsittämättömästä suorituksesta Suomalaisessa jääkiekkoilussa. Kerho ja Pennanen pyyhki matkalla mestaruuteen Kaskisen Palloseuran, Rautakorven Tapparan sekä Mannerin Kärpät. Siis kolme suurinta mestarisuosikkia kauteen lähdettäessä, joista Kärpät oli aivan ylivoimainen suosikki pelatessa historiallisen runkosarjan, mutta niin vain Hämeenlinnan torilla juhlittiin mestaruutta. Pennasen joukkue on pelitavallisesti kova ja äärimmäisen vaikea joukkue voitettavaksi. Pennasen joukkue on äärimmäisen nopea ja kääntää peliä taidokkaasti. Joukkue pelaa pitkiä ja vastustajan kannalta puuduttavia hyökkäyksiä, mutta mikä tärkeintä Pennanen saa revittyä materiaalista kaiken irti, Pennanen pystyy kasvattamaan nuoria pelaajia vieden heitä huikeasti eteenpäin kauden aikana ja suurin yksittäinen asia, kentällä ei ole kasa nimiä, vaan suurella sydämellä pelaava yhtenäinen joukkue joka puhaltaa täydellisesti yhtä hiiltä. Pennanen on tällä hetkellä kuumin valmentaja valtakunnassa ja oikeutetusti koko Liigan paras valmentaja.

Puolustus.

Lindgrenin sekä Almarin lähtöä tulee paikkaamaan Turusta Elmeri Eronen, joka on varsin hyvin ellei jopa paikoitellen erinomaisesti pelannut Palloseurassa. Lopullista läpimurtoaan vielä hakeva Eronen tulee olemaan erittäin hyvä vahvistus Kerholle, enkä pitäisi mitenkään mahdottomuutena jos oikea käsi alhaalla operoivasta Turkulaisesta tulisi Liigan seuraava tähtipuolustaja Pennasen alaisuudessa. Suuren roolin tulenee saamaan myös Patrik Laineen aikoinaan mainostama "No body", josta on kaivautunut vuoden aikana ihan älytön pelimies, nimittäin Miro Karjalainen. Puolustaja kolossin oman pään otteet ja varmuus hämmästytti itseni totaalisesti, koska mieleen on jäänyt vain typeriä taklauksia antava ääliö, mutta mitä vielä. Todellinen isäntä Kerhon puolustuksessa. Puolustuksen täysiä timantteja ovat toistaiseksi Liigan paras puolustaja Nikkilä sekä KV-tasolle noussut Friman, jonka pelaaminen tosin on epävarmaa mahdollisen NHL-sopimuksen saamisesta. Suomessa pelatessaan, kaksikko saattaa jopa muodostaa kahden parhaimman puolustajan kaksikon. Taustalla häärii uuteen nosteeseen noussut ikinuori Laatikainen, joka pelasi varsinkin pudotuspeleissä aivan äärettömän hyvin. Vaikea on vajaassa puolessa vuodessa tason laskevan niin paljon, etteikö olisi vielä Kerholle erinomainen vahvistus. Laavainen on kaksi vuotta jo ollut ringissä, mutta tuleeko breikkausta vielä vai joutuuko hakemaan peliaikaa toisaalta jälleen?

Laatikainen 3.5
Nikkilä 6
Friman 5
Eronen 3.5
Karjalainen 4
Laavainen 1

Keskikaista.

Viimekauden timanttinen nelikko on muuttunut hiomattomaksi timantiksi. Pitkäaikainen Kerho pelaaja ja kapteeni Paajanen lähti Helsinkiin ja Leinokin paineli Ilveksen nuttuun, mutta tilalle hankitut Kunyk ja Tikka eivät ole mitenkään huonoja korvaajia. Liigan sisällä Kunyk on todella kova hankinta Toivolalta ja varma tapaus siinä mielessä, että riskit floppaamiseen ovat erittäin matalat. Kunyk ja kesken kauden saapunut komeetta Lucenius ovat aivan eliitti luokan pelaajan porteista, mutta vaativat sen viimeisen vaihteen löytämisen, jotta arvosanan 5 saisivat kumpainenkin. Sportista saapunut Tikka on roolipelaajana kolmoseen kivenkova hankinta. Ylilyöntien ohella mies osaa pelata jääkiekkoa todella hyvin ja kuuluu ehdottomasti aivan kärkikastiin alempien kenttien pelaajana. Lisämausteena soppaa hämmentämään saapuu Mestiksestä Monto, joka lähtökohtaisesti on arpa, eikä enää mikään mahdottoman nuori pelaaja. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka taso tulee riittämään Liigassa pienemmällä vastuulla.

*Lucenius 4.5
*Kunyk 4.5
Tikka 4
Monto 1.5

*
tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Hämmästyttävän hyvin säilynyt laituri osasto luo hyvän pohjan tulevallekin menestykselle. Megatähti Turunen lähti, mutta 24 ja 20 maalin Innala sekä Nenonen ovat riittävät palaset kärkisijoista taistelevaan joukkueeseen. Varsinkin Innalan voi odottaa taistelevan jopa pistepörssin voitosta. Valtteri Puustinen teki mallikkaan suorituksen Paajasen ja Turusen johdattamassa ykkösessä, mutta nyt on aika tehdä läpimurto ja näyttää ettei hyvä kausi ollut vain siivellä liittämistä. Mikäli Tuulola Suomessa tulee pelamaan, niin hän on alakenttien kiistaton kuningas liigassa. Joukkuepelaaja parhaimmasta päästä, joka jättää kentälle kaiken sekä saa vastustajat repimään hiuksiaan päästä. Osasto on loistavassa mallissa, eikä Turusen poislähtö tule olemaan kauhun asia, sillä nousevia kykyjä on omasta takaa tulossa kokoajan ylöspäin.

*Innala 5
*Nenonen 4.5
*Cornet 4
*Puustinen 3
Ruokonen 2.5
Tuulola 5
Kanninen 2.5
Krivosik 1.5

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Se suurin kysymysmerkki ja kannattajia mietityttävä asia. Sarjan paras maalivahti Vehviläisen ohella on vaihtunut Voutilaiseen, joka ei ole missään nimessä ole vielä vakuuttanut. Karjalaiseltakaan ei hirveästi apuja ole odotettavissa, kun epävarmuus ja helpot maalit piinasivat miestä. Kasvutarinoiden aika on MV-osastolla ja mikäli näitä ei tapahdu, niin se saattaa olla jopa ratkaiseva tekijä menestymismahdollisuuksissa.

Voutilainen
Karjalainen

Kysymysmerkit.

"Mestaruuskrapula", maalivahdit sekä Frimanin ja Tuulolan NHL viritykset.

Arvio.

Joukkue ei ole nimekkäin, mutta joukkueessa on timantinkova Valmennus, mikä pitää Kerhon kärkiseurana. Kerho säilyi kärkijoukkueista ehdottomasti pienimmillä menetyksillä, joka edesauttaa mahdollisuuksia menestymiseen, kun uutta ei tarvitse opetella kolmea kenttää myöden. Selvästi heikentynyt maalivahtiosasto herättää kysymyksiä, mutta uskon rutiinin ja rungon säilymisen olevan niin kovaa, että Kerho on mukana kärkikahinoissa jatkossakin. Taistelee sijoista 1-6.

Seuraa heitä.

Valtteri Puustinen & Elmeri Eronen
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ilves

Arvosana: 20.94

Valmennus: 4.5 x 1.5 = 6.75
Puolustuksen arvosana: 3.41 x 1.25 = 4.26
Keskikaista: 3.25
Laitahyökkääjät: 3.18
Maalivahdit: 3.5

Matias Maccelli-Eemeli Suomi-Teemu Rautiainen
Teemu Lepaus-Robert Leino-Antti Saarela
Topias Haapanen-Panu Mieho-Joona Ikonen
Erik Ahopelto-Samuli Vainionpää -Joose Antonen

Jarkko Parikka-Oskari Laaksonen
Niko Peltola- Kalle Maalahti
Aleksi Elorinne-Lassi Thomson

Ville Kolppanen
Eetu Mäkiniemi


Arttu Ruotsalainen - - > NHL

Valmennus.

Kivellä pyörähtää jo neljäs kausi Ilveksessä ja Karri on saanut vuosi vuodelta piiskattua Ilvestä parempaan lentoon. Erinomaisena nuorten pelaajien valmentajana meritoitunut luotsi saa tulevalle kaudelle juurikin mielestäni Kiven näköisen joukkueen, nuoren ja täynnä lupauksia vilisevän Ilves nipun. Uhkakuvia on valmennuksen osalta erittäin vaikea nähdä ja kysymys lähinnä on tulevana kautenakin, saako Kivi kasvatettua joukkueen nuorista kaiken potentiaalin irti. Ennakkoluulotonta sekä nopeaa kiekkoa tullaan jälleen näkemään, kenties Kiven viimeisellä kaudella tupsupäissä? Yksi oleellinen ja sitäkautta isokin kysymys lienee, miten Karri saa käsiteltyä tilanteen joukkueen sisällä, kun luonnollisesti kaikki eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon ja kun joukkue lähtökohtaisesti koostuu nuorista, joilla on hirveä hinku päästä näyttämään taitojaan kentälle, niin tämä saattaa asettaa epämiellyttävän tilanteen. Helppoa ei tule olemaan peliaikojenkaan puolesta pitää jokaista tyytyväisenä ja tämä kaikki täytyisi pystyä kääntämään valmennuksen osalta isoksi voimavaraksi, kuin uhkaksi. Kiistatta Liigaan kärkipäähän valmennuksen osalta kuuluva Kivi voi kuitenkin levollisin mielin lähteä tulevaan kauteen, palaset sekä ympäristö kaikkineen päivineen on kuin pedattu Kiven sekä Ilveksen tarinaa varten.

Puolustus.

Näkisin tulevan kauden puolustuksen Ilveksen parhaimpana osa-alueena ja kaikilla mittareilla peräpää tulee olemaan Liigan parhaimmistoa. Puolustus on erinomainen, hyvin liikkuva, monipuolinen, laaja sekä riittävän vahva pärjäämään väännöissä. Puolustuksesta on erittäin vaikeaa löytää uhkakuvia, kun nuorten pelaajien ympärilläkin on nyt Peltolan sekä kesällä hankitun Elorinteen muodossa kokemusta. Laaksonen jos tulee jatkamaan kehitystä, niin voidaan puhua jo ensikaudella ihan Liigan kärkipakeista. Peltolasta rakentui kesken kauden tapahtuneen siirron myötä puolustuksen tukipilareita ja Parikka veti huippukauden, jolle on helppoa ennustaa jatkuvuutta. Iso palanen tulee olemaan Tapparasta saapuva Elorinne, joka jäi kirvesrintojen timantin kovassa kuusikossa vähäiselle peliajalla ja kokoonpanon ulkopuolellekin. Löytyykö parin vuoden takainen taso jälleen, kun vastuuta on tiedossa ennakkoon paljon? Tulee olemaan erittäin tärkeä lenkki alivoimapelaamisessa. Ennakkoon ylivoimaisesti mielenkiintoisin nimi puolustuksesta tulee olemaan Suomeen WHL:stä palaava Lassi Thomson. Korkealle draftissa rankattu ikäluokkansa lahjakkaimpiin kuuluva Ilves kasvatti, joka operoi oikea käsi alhaalla saattaa olla potentiaalisesti koko Liigan läpimurto pelaaja ja voi taistella jopa vuoden tulokkaan tittelistä. Alkukausi tulee näyttämään, riittääkö rahkeet ylhäälle ja tulee saamaan vierelleen "kokeneen" kaverin, jotta pääsee käyttämään parhaitaan ominaisuuksiaan kiekollisen pelin muodossa. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka ennakkoon heikompi osa-alue puolustustuksen muodossa tulee Thomsonin osalta kehittymään.

Hankintoja ei ole tiedossa, eikä niille ole tarvetta. Puolustus on erittäin vahvaa, mutta saadaanko viisikon puolustus nuorten pelaajien parissa onnistumaan, kun suurimmat vahvuudet ja potentiaalit ovat hyökkäysalueella?

Parikka 4
Laaksonen 4
Peltola 3
Maalahti 4
Elorinne 3
Thomson 2.5

Keskikaista.

Kyseenalaisempi tilanne lienee Ilveksen keskustassa kesän aikana, kun Ruotsalaisen NHL-sopimuksen myötä Suomi siirtynee keskelle. Laiturit painaa kyllä miljoonaa vieressä, mutta keskikaista on aavistuksen raskasjalkainen. Suomi kesti hienosti C-kirjaimen tuomat paineet, mutta onko hänestä johdattamaan joukkojaan ykkössentterinä? Robert Leino on Tammiseen verrattuna täydellinen stuntti ja puhdas sentteri oli varmasti haluttua pelajaa viimekauden näytöillä, joista Ilves pisimmän korren veti. Tulee saamaan isoa roolia ylivoiman moottorina ja on eliittiä Liigassa. Leveyttä keskikaistalle saattaisi olla Saarelan muodossa ja vaikka itse haluaisi keskellä pelata, niin rahkeet eivät kyllä tule riittämään vielä, varsinkaan tulosyksikköön. Miehon osalta kynnyskysymys tulee olemaan, kestääkö paikat pelata täysi kausi? Aineksia on vaikka 30 pisteen sentteriksi, mutta kolmasosan kaudesta jos on sivussa, niin tasoitusta tullaan antamaan muille lujaa.

Mikäli Ruotsalainen saapuu syksyllä Ilvekseen, niin keskikaista on todella kova Liigaan. Nyt tasoitusta annetaan, kun syömähammas on poissa, ainakin toistaiseksi.

*Suomi 3
*Leino 5
Mieho 2
Vainionpää 3.5

*
tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Laituri osastoon kiteytyy koko Ilves nipun tämän kauden kokonaisuus. Potentiaalia ja huippulupausta on täynnä ja mikäli Palloseuran nenän edestä kaapattu Maccelli ja Lukosta ryöstetty Saarela lunastavat potentiaalinsa jo ensikaudella, niin Ilves leiristä tulee räjähtämään voittopotti ja suuresti. Lepaus ja Rautiainen kuuluvat jo lähestulkoon eliittiin, mutta isot kysymykset ovat vielä kääntämättömät kortit ja riittääkö nuorilla rahkeet pelata peliä, jolla tavoitellaan Liigan kärkipaikkoja? Varsinkin Maccelli tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja ja hirmutehot (Suomalaisten ennätys) USHL:ssä takonut tulee olemaan koko kansan suurennuslasin äärellä, varsinkin Turun suunnalta. Raumalta Ilvekseen Lukon Sahlstedtin edestä kaapattu, Saarela on sukunimestäkin tiedettävä pelaaja. Isoveli Aleksi painaa AHL:ssä järkyttävää tulosta ja Antilta on mielestäni lupa odottaa tulevaisuudessa samankaltaista uraa. Lahjakkuudeltaan ei Aleksi velipoikansa veroinen ole, mutta kokonaisvaltainen pelaaminen on samassa iässä huomattavasti isoveljeään parempaa. Läheltä kumpaakin seuranneena ennustan todellista läpimurtoa Antille, sillä viimekausi antaa mielestäni lupaa odottaa tätä lujaa laukovalle Laitilalaiselle. Pienehkö kysymysmerkki on loukkaantumisherkkyys. Mikäli ei syystä tai toisesta läpimurtoa heiltä vielä tapahdu, niin tilalle on laittaa uusiin liekkeihin noussut Antonen sekä osaamistaan ja kaikkia lupauksia lunastanut Ikonen. Ikosta selvästi perässä tuleva vielä fyysisesti raakileen Haapasen täytyy nostaa viimekaudesta tasoaan ja mielenkiintoista tulee olemaan, saako Kivi kaivettua miehestä enemmän irti.

Mielenkiintoista, mielenkiintoista ja mielenkiintoista. Kysymysmerkkejä on nuorten osalta, mutta kilometrien päähän haisee äärimmäisen hyvät ennusmerkit. Ratkaisu halukkaisuutta löytyy, mutta hyökkäyspainoitteisen joukku ei saa laistaa puolustusvelvotteistaan.

*Maccelli 2.5
*
Rautiainen 4.5
*
Lepaus 4.5
*
Saarela 2.5
Haapanen 2
Ikonen 4
Ahopelto 2
Antonen 3.5

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Ilves sai haluamansa maalivahdin Kolppasen muodossa, joka on äärimmäisen kova vahvistus ja Liigan mittakaavalla hyvä. Aavistuksen vähäiset pelimäärät ovat kysymysmerkkejä, mutta osasto on viimekautisesta vahvistunut, eikä tule siihen kaatumaan. Dostalin mahdollinen tulo saattaa olla kysymys ja tapahtuessaan löisi kaksikon potentiaalin uusiin ulottuvuuksiin.

Kolppanen
Mäkiniemi


Kysymykset.

Keskikaistan riittävyys, Arttu Ruotsalainen, viisikkopelaaminen, äärimmäisen nuoren joukkueen maksimaalisen potentiaalin kaivaminen ja miten pitää kaikki lupaukset tyytyväisenä, kun kaikille ei varmasti tule halumiaan peliminuutteja.

Arvio.

Ilvekselle on mahdoton olla ennustamatta erittäin valoisaa tulevaisuutta lähivuosina ja joukkue on jo nyt todella kilpailukykyinen, vaikka varmasti tavoitteet ja paineet eivät ole kasattu tulevalle kaudelle. Joukkue on rakennettu loistavasti ja juna tulee kulkemaan suoraan sinne kovimpaan liigaan maailmassa takuuvarmasti. Uskon Ilveksen taistelevan yltävän suoriin pudotuspeleihin, mutta mikäli kaikki taivaankappaleet osuvat kohdilleen nuorella joukkueella jo tulevalla kaudella, niin Tampereella on kaksi joukkuetta jotka tosissaan taistelevat mestaruudesta. Ennakoissa sijoille 4-7

Seuraa heitä.

Lassi Thomson & Aleksi Saarela
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Kärpät

Arvosana: 20.09
Valmennus: 5 x 1.5 = 7.5
Puolustuksen arvosana: 3.83 x 1.25 = 4.78
Keskikaista: 3.75
Laitahyökkääjät: 3.06
Maalivahdit: 1

Mika Pyörällä-Michael Kristof-Radek Koblizek
Jasper Lindsten-Janne Pesonen-Sami Anttila
Julius Hermonen- Tino Metsävainio-Tuukka Tieksola
Jari Sailio-Miska Humaloja-Otto Karvinen

Jakub Krejcik-Shaun Heshka
Ludvig Byström-Atte Ohtamaa
Lasse Kukkonen-Mikko Niemelä

Justus Annunen
Severi Suutarinen


Valmennus.

Poikkeuksetta Mikko Mannerin voi lyödä Liigan kovimmaksi valmentajaksi yhdessä Kerhon Pennasen kanssa. Debyyttikaudella mestaruus, seuraavalla historiallisen ylivoimainen runkosarjavoitto ja kauden jälkeen hopeaa kaulaan. Manner on kovalla prosentilla nostanut pelaajia uudelle tasolle ja jokapäiväinen työ on kiistatta aivan eliittiä. Mamban vetovoimaisuudesta kertoo paljon, kuinka Oskar Osalan kaltainen tähtipelaaja halusi nimenomaan tulla hänen valmennukseen. Todennäköisesti tuleva Leijonavalmentaja antoi kuitenkin hyvinkin yllättäviä kommentteja pudotuspelien alla, kertoen kuinka jokainen voitto oli hänelle suuri helpotus. Tietenkin kaikki katseet ja paineet keväällä kohdistui juuri hänen joukkueeseen, jota pidettiin ennakoissa kautta lehtien yksimieleisesti voittamattomana. Mestaruutta ei kuitenkaan tullut, mutta missään nimessä ei voi sanoa tämän johtuneen Mannerin huonosta suorituksesta taikka joukkueen sulamisesta, Kerho yksinkertaisesti oli vain maalin verran parempi finaaleissa. Suurimmat paineet ovat jokatapauksessa tulevalla kaudella ohi ja Mannerkin vuoden kokeneempi ja käsitellyt menneen kesän aikana. Ei ole mitään syytä olettaa, etteikö valmennus olisi aivan Liigan kärkeä.

Puolustus.

Erittäin hyvästä ja jopa poikkeuksellisen kovasta puolustuksesta poistui Kivihalme sekä Hakanpää NHL-kaukaloihin ja toistaiseksi vain huhupohjalla on Ohtamaan lähtö. Kuitenkin ennen virallisia ilmoituksia, Ohtamaa pelaa Kärpissä tulevan kauden. Erittäin kova vahvistus saapuu Ouluun kuitenkin Krejcikin muodossa Raumalta, joka kyllä pystyy astumaan suuriin saappaisiin, jotka jäivät täytettäväksi. Hämmästyttävän hyvin peliaikaan nähden pelannut Tshekki ei virheitä tee ja on Ohtamaan ohella puolustuksen kiistaton liideri. Erittäin mielenkiintoinen ja ennakkoon todella kova hankinta on myöskin Pohjois-Amerikasta saapuva Byström, jonka perässä oli kotimaasta Ruotsista monta seuraa. Taitava ja pisteidentekoon kykynevä puolustaja hakee uutta nostetta vielä saavuttamattomaksi jääneelle NHL-uralle. Heshkan taso ehkä on hieman laskenut parhaimmasta, mutta ehdottomasti hänet voi vielä erinomaiseksi puolustajaksi Liigaan nimetä. Kauden aikana näytti Kukkosen luistin painavan, mutta rehellisyyden nimissä Lasse on vielä tänäkin päivänä hirmu hyvä pelaaja Liigaan ja johtajaominaisuuksilla aivan poikkeuksellisen tärkeä palanen Kärppien takalinjoja. Oululaisten puolustus on vieläkin erittäin hyvä ja aivan kärkeä, vaikka Ohtamaa kytkintä nostaisikin. Viimekaudesta luonnollisesti heikentynyt, mutta kyseessä oli poikkeuksellisen vahva puolustus koko Liigahistoriassa.

Krejcik 4.5
Heshka 4
Byström 3
Ohtamaa 5
Kukkonen 3.5
Niemelä 3

Keskikaista.

Jostain syystä Kärppien omalla keskustelupalstalla nelikko nähdään heikkona muihin verrattuna, mutta todellisuudessa tämäkin osa-alue on riittävän vahva mestaruuden tavoitteluun. Suuret odotukset kohdistuvat tietenkin paluumuuttaja Pesoseen ja hän pystyy täysin varmasti lunastamaan kaikki häneen kohdistetut odotukset. Huipputasolla viimekaudet Ruotsissa pelannut taituri on vieläkin äärettömän kova nimi Liigaan, eikä yhden IFK kauden kannata painaa vaakakupissa. Växjön supernipussa jos pystyy tulosta tekemään ja olemaan joukkueen parhaimmistoa, niin pienintäkään syytä ei ole olettaa, etteikö hän Kärpissä pystyisi samaan. Kristofkin pelasi 39 pisteen kauden pienemmässä roolissa Lasun sekä Kuparin takana, niin häneltä voi odottaa ja surutta antaa suuren roolin tuomaa isoa panosta Kärpissä. Kärjen takana on yksi Liigan parhaimpia jarrukentän pelaajia Humalojan muodossa, niin keskikaista on mielestäni muihin verrattuna hyvissä asetelmissa. Vain Metsävainion taso on yksi pienimuotoinen kysymysmerkki ja pelin on osuttuva kohdilleen heti, taikka todennäköisesti pelit voivat jäädä sen jälkeen vähille.

*Kristof 4
*Pesonen 5
Metsävainio 2
Humaloja 4

*tulosvastuu


Laitahyökkääjät.

Jotain jos Kärpillä selkeästi vielä puuttuu muuhun kenttäpelaajiin verrattuna, niin laitahyökkääjät. Pyörälä toki on ehdotonta kärkeä tulosyksikössä, jonka loukkaantuminen saattoi maksaa jopa mestaruuden. Sailio sekä Karvinen on todettu yhdeksi Liigan parhaimmaksi jarrukentäksi yhdessä Humalojan kanssa, mutta sen jälkeen onkin erittäin isoja kysymysmerkkejä. Koblizek saattaisi olla jopa Liigan paras pelaaja, mutta tehokkuus ja maalintekotaito valitettavasti ei kohtaa luotujen paikkojen kanssa. Äärettömän nopea Tshekki saa pelissä monta paikkaa tehtyä itselleen, mutta silti tehot olivat vain 27 pistettä, kun ne olisivat hyvinkin voinut olla 57 pistettä. Mikäli Radek jostain kaivaa viimeistelytaidon itselleen kesän aikana, niin tässä on seuraava timantti Liigassa. Anttilan kausi oli kaikenkaikkiaan pettymys ja ennakko-odotuksiin nähden suurimman pettymyksen esitti varmaan Lindsten. Kovin odotuksin Turusta Ouluun saapunut Jasper ei missään vaiheessa saanut peliään kulkemaan, eikä kaivattua kemiaa tuntunut löytyvän mistään missään vaiheessa. Näytönhalut ovat varmasti huippuluokkaa nuorella Turkulaisella tulevaan kauteen ja voidaankin odottaa hyvin nälkäistä ja ratkaisuhalukasta pelaaja nyt. Kärpät todennköisesti vahvistaa vielä laitahyökkäystään, vaikkei se näinkään katastrofi olisi, kun ottaa huomioon Mannerin kyvyn kehittää pelaajia. Tasoitusta on kärkijoukkueisiin vielä jopa huimasti, mutta yhdellä/kahdella vahvistuksella on laitahyökkäyskin varmasti jälleen Liigan parhaimmistoa.

*Pyörälä 5
*Koblizek 3
*Lindsten 2.5
*Anttila 2
Hermonen 2
Tieksola 2.5
Sailio 4.5
Karvinen 3

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Tietenkin suurin kysymysmerkki on Kärppien osalta, ketä maalia vartioi? Vehviläinen teki odotetusti NHL-sopimuksen, mutta mitään takeita ei ole mieheen paluusta Liigaan ja on hyvin vaikea ennakoida mitä tapahtumaan tulee. Aivan satavarmaa on, ettei Kärpät Annusella lähde kauteen, joten tältäosin en pysty arvioimaan paremmin maalivahteja. Nyt tasoitus on kaikkia kohtaan kohtuuton, mutta tolppien väliin tulee varmuudella joku. Onko se sitten Vehviläinen vai joku muu, sen aika näyttää.

Kysymysmerkit.

Maalivahdit, Mannerin "itsensä kokoaminen" sekä laitahyökkäys.

Arvio.

Kärpät tulee jälleen lähtemään kauteen mestarisuosikkina, sitä ei voi kiistää mitenkään. Vaikka joukkueesta puuttuukin tärkeitä palasia, niin joukkue on silti erittäin vahva ehdokas jälleen finaaleihin. Mamba hermoili yllättävän paljon loppukaudesta, mutta toisaalta runkosarjakin oli taputeltu jo hyvissä ajoin selväksi. Ehkä pienin pieni kysymysmerkki on miten kevään pettymys on käsitelty, mutta uskon syyskuussa jäälle saapuvan erittäin nälkäinen Kärppälauma. Maalivahdista riippumatta, taistelee sijoista 1-3.

Seuraa heitä.

Ludwig Byström & Jasper Lindsten
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Pelicans

Arvosana: 19.69
Valmennus: 4 x 1.5 =6
Puolustuksen arvosana: 2.58 x 1.25 = 3.22
Keskikaista: 3.75
Laitahyökkääjät: 3.62
Maalivahdit: 3


Otto Nieminen - Aleksi Mustonen - Juhamatti Aaltonen
Jonatan Tanus - Hannes Björninen - Jesse Mankinen
Severi Lahtinen - Janos Hari - Jesse Ylönen
Frank Gymer - Artturi Toivola - Antti Tyrväinen

Casimir Jürgens - Santtu Kinnunen
Topi Jaakola - Matteo Pietroniro
Miihkali Teppo - Jarkko Pynnönen

Atte Tolvanen
Jasper Patrikainen


Valmennus.

Huikean debyyttikauden vetänyt Nieminen nosti osakkeitaan tulevaisuuden valmentajana kertaheitolla, kun luotsasi Pelicansin aina kolmanneksi saakka runkosarjassa. Vaikka pudotuspelit päättyivätkin IFK:ta vastaan, niin kausi oli silti kaikinpuolin ehdottomasti erittäin onnistunut, jopa selkeästi yli odotusten. Niemisen ehdottomat vahvuudet olivat potentiaalin kaivaminen pelaajista irti sekä kokeneistakin konkareistakin uuden vaihteen löytäminen. Pidän Niemistä ehdottomana kärkenä, kun ruvetaan valmentajia rankkaamaan. Tietenkin aina on olemassa hyvän debyytin jälkeinen taantuma (Lehterä, Pennanen) mahdollinen ja se jääkin tulevan kauden kysymysmerkiksi. Näytöt ovat jokatapauksessa niin kovat, että Nieminen lähtee kauteen yhtenä parhaimpana Liiga valmentajana. Joukkueesta löytyy nuoruutta ja potentiaalia, mistä voidaan jälleen ryhtyä kaivamaan uusia Kaskeja joukkueeseen. Nieminen ei vielä ole Liigan paras valmentaja, mutta on kokoajan sinne nousemassa. Keltanokka joka näytti suuruutensa, kun joukkue putosi.

Puolustajat.

Timanttisesta puolustuksesta lähti kaksi ehdotonta kärkeä pois, kun Kousa matkasin Helsinkiin ja Kaski lähtee koittamaan läpimurtoa Detroitin paitaan. Lovi on todella suuri täytettäväksi, mutta Niemisen alaisuuteen uudeksi projektipelaajaksi on hankittu nuori, kovia tehoja USHL:ssä takonut Pietroniro. Harppaus on auttamatta suuri miesten peleihin, mutta muuan Eeli Tolvanenkin onnistui erinomaisesti hypättyään kyseisestä sarjasta suoraan KHL-Jokereiden kokoonpanoon. Pietroniro onkin hyvä pelaaja vertailuun Jukurien Jakovenkoon ja vaikka taso onkin arvoitus kummankin osalta, niin potentiaalia lyödä suuresti läpi on mielestäni kokoajan ilmassa. Suuret kysymysmerkit ja katseet kohdistuvatkin Lahdessa ehdottomasti Topi Jaakolaan. Kunnossa ollessaan vuoden 2011 maailmanmestari on takuuvarmasti koko Liigan parhaimpia puolustajia, mutta viimekauden pelaamattomuus loukkaantumisen takia laskee arvosanaa erittäin paljon. Mitään takeita ei ole pelikunnosta mielestäni ole, vaikka tiedotteessa olisi sanottu mitä ja riski saattaa hyvinkin olla erittäin positiivinen taikka suuri menetys. Jokatapauksessa puolustus ei viimekauden lopun tasoa ole millään, vaikka toisin ei se kauden alussakaan lainkaan niin hyvältä vaikuttanut, mitä se loppujaan oli. Uusien hankintojen taustalla on ehkä hieman tyyntynyt, mutta ehdoton huippupakki Jurgens sekä upeasti pelannut Kinnunen. Mikäli läpimurrot joukkueessa jatkuvat on Kinnusen nimi syytä laittaa kirkkoyhteisön muistiin.


Jürgens 4
Kinnunen 2.5
Jaakola 2
Pietroniro 2.5
Teppo 2.5
Pynnönen 2

Keskikaista.

Hyökkäys on Pelicansin ehdottomasti suurin vahvuus ja sitä se on myös keskikaistalla. Kärki on Mustosen sekä kapteeni Björnisen johdolla erittäin kova ja taustallakin on Liigan paluumuuttaja, EBEL:n pistepörssin voittaja Janos Hari. Nuori Toivola pelasi niin hyvin, että pelaavasta kokoonpanosta tiputtaminen olisi vääryys. Nelikko on niin taitava ja ratkaisuvalmis, että heikkouksia on vaikea löytää.

*Mustonen 4
*Björninen 4.5
Hari 3.5
Toivola 3

Laitahyökkääjät.

Laaja, hyvä, taitava, nopea ja laaja. Siinä on sanat mitkä kuvaavat Pelicans laitureita. Laajuudesta kertoo paljon, kun rosterin ulkopuolelle on lähtökohtaisesti jättää Vartiaisen sekä Saarelaisen kaltaiset nimet. Loppukaudesta Lahteen palannut Aaltonen johtaa laiturien kermaa ja tehokkaasti osunut laituri näytti jälleen kuuluvansa Liigaan elittiin. Turusta kaapattu Nieminen on varsinainen ryöstö Lahtelaisilta ja yllättävän tehokas maalinedustalla. Viimeistään nyt iskee itsensä tähtiin. Tanus on sitä potentiaalia, jonka Niemisen on nyt kaivetteva esiin ja lunastaa kaikki puhtaalta maalintekijältä. Uusi hankinta Gymer saapuu Kuopiosta ja mielestäni oli yksi KalPan parhaista pelaajista, vaikka tulosta ei tullutkaan. Yllättävä seuravalinta, mutta uskon Niemisen Pelicans olleen erittäin houkutteleva vaihtoehto. Laiturit ovat kuitenkin Pelicansilla erittäin kovaa valuuttaa, kun tulosyksikön ulkopuolella on äärimmäisen kovaotteinen Tyrväinen, läpimurtonsa tehnyt todella kauniisti luisteleva Ylönen sekä Mankinen. Laitahyökkäysosasto on ennakkoon erittäin kova ja saattaa kauden mittaa kasvaa koko Liigan parhaaksi. Tasonsa näyttäneiden tähtien kanssa pelaa huomattava määrä potentiaalia ja vastustaja kuin vastustaja tulee olemaan nesteessä luisteluvoimaisen sekä taitavan Pelicans miehistön kanssa.

*Nieminen 3.5
*Aaltonen 5
*Tanus 2.5
*Mankinen 4.5
Lahtinen 3
Ylönen 4
Gymer 2.5
Tyrväinen 4

Maalivahdit.

Lahdessa odotetaan ja pidetään Skarekin paluuta varmana, mikä onkin täysin ymmärrettävää. Tolvanen-Skarek tandemi on Liigaan erittäin hyvä ja kaksi nuorta, mahdollisesti tulevaa NHL-vahtia ei jokapäiväistä ole Liigassa. Liigadebyytin tulee tekemään erittäin hyvin Pohjois-Amerikassa pelannut Tolvanen ja moni on rankkaamassa häntä jo Liigan parhaimpiin vahteihin. Olen hieman varovaisempi ennakossa, mutta pidän läpimurtoa miesten peleissä hyvin todennäköisenä. Suurella varmuudella maalivahteihin ei Pelicans kaadu ja mikäli Skarek syksyllä joukkueeseen palaa on Lahdessa ihan kärkiluokan duo Liigaan.

Tolvanen
Patrikainen

Kysymysmerkit.

Puolustus sekä jatkuuko viimekauden lento.

Arvio.

Kaksi asiaa lienee aivan pomminvarmaa. Pelicansin pelit eivät missään nimessä tule olemaan harmaata massaa ja joukkue on viimekauden tapaan huippuvaarallinen. Erittäin laaja ja hyvä hyökkäys takaavat jälleen menestystä Lahteen ja vaikka uhkakuvia luodaan omien parissa puolustuksen osalta, ei se mielestäni ole lainkaan niin huono etteikö sillä mentäisi pitkälle. Jos Nieminen kaivaa jälleen nuorista jätkistä läpimurrot ja joukkue jatkaa mihin viimekaudella jäi, niin vain taivas on rajana. Taistelee sijoista 3-6

Seuraa heitä.

Otto Nieminen & Matteo Pietroniro
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
JYP

Arvosana: 19.48
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.83 x 1.25 = 3.53
Keskikaista: 3.5
Laitahyökkääjät: 3.18
Maalivahdit: 4

Jani Tuppurainen-Jarkko Immonen- Jerry Turkulainen
Robert Rooba-Miska Siikonen-David Tomasek
Julius Nättinen-Juha-Pekka Hytönen-Samuli Ratinen
Patrik Siikanen-Anton Stråka-Ossi Louhivaara

Roni Allen-Juuso Vainio
Mikko Mäenpää-Ossi Ikonen
Mikko Kalteva-Anttoni Honka

Eetu Laurikainen
Riku Helenius


Valmennus.

Koko viimekauden sai lukea, kuinka pelaajat olivat erittäin huonokuntoisia kesäharjoittelun tasosta tai pikemminkin lähinnä sen puutteesta johtuen. Merikiven antaessa (huhujen mukaan) vapaammat vastuut pelaajistolle, oli jälki ja lopputulos valitettavasti sen mukaista. Tämän totesi myös faktalla luokkakokouksen rehtori Dufva, joka saapui pelastamaan Jyväskyläläisiä täydelliseltä katastrofilta. Minimisuorituksen voikin sanoa tapahtuneen, kun JYP itsensä pudotuspeleihin lopulta kairasi, mutta kaiken kaikkiaan oli kausi aivan järkyttävän iso pettymys. Työnsarkaa onkin uudeksi päävalmentajaksi valitulla Tirkkosella melkoisesti, mutta vapaista mahdollisista valmentajista Tirkkonen on melkeinpä paras vaihtoehto palauttamaan JYP-juna menestyksen raiteille. Tirkkosen maailmanmatkailu ei missään nimessä ollut onnistunut, kun molemmat sopimukset päättyivät allekirjoitettua aikaisemmin, mutta Liigasta on olemassa meriitit, joiden avuilla ei voida sanoa sisään tulleen arpaa, taikka huonoa vaihtoehtoa. Uuden valmentajan saapuminen mihin tahansa joukkueeseen on lähtökohdat aina kyseenalaiset, eikä tehdyn työn tulos näyttäydy heti ja välttämättä edes ensimmäisen kauden aikana. Joukkueessa saattaa olla palasia ja asioita jotka eivät ole oikeanlaisia ja ennenkaikkea nouseminen alhaalta ylös on paljon haastavampaa, mitä sarjasijoituksen laskeminen tälläisessä tilanteessa. Tirkkonen saa palasiksiin melko kokeneen pohjan, joita lopulta lähtee kokoamaan yhteen. Työnteko ja sinnikkyys tulevat varmasti olemaan avainasemassa menneisyyttä peilaten Tirkkosen JYPissä ja näistä asioista on perinteisesti menestyvä Jyväskyläläis joukkue tunnettu. Jalosella meni IFK:ssa 3 vuotta tuloksen näkemiseen ja Virrallakin vähintään 2 vuotta Raumalla. Näen Tirkkosen tilanteen lähes samankaltaisena kuin aikoinaan heidän, jolloin kokenut kettu on saapunut nostamaan seuraa pikkuhiljaa ylöspäin pettymyksestä noviisien käden jälkien alta. Meriitit ovat hyvät ja nimellisesti Tirkkonen on kova, mutta seuraako menestys jo tulevalla kaudella?

Puolustus.

Runko on hyvä ja ennenkaikkea tasapaksu menestymis mahdollisuuksiin, joskin isot kysymykset osuvat Anttoni Honkaan, löytyykö Tirkkosen alaisuudessa se potentiaali mitä nuorella puolustajalla on. Kiekolliset taidot ovat ehdottomasti kovat, mutta liiallisen itseluottamuksen ja sen puutteen takia johtuvista näytönhaluista seuraa järkyttäviä virheitä. Loppukausi Jukureissa lupaili parempaa, mutta kaikki on kiinni Anttonista itsestään, sillä nyt on viimeinen hetki ottaa oma paikka puolustuksessa. Mäenpää voisi hyvinkin olla eliitti tason pelaaja, mutta loukkaantumisherkkyys on valitettavan suurta ollut jonka tähden tämä näkyy myös miehen numerossa. Kunnossa ollessaan kuitenkin joukkueen ykkösnimi takalinjoilla. Allenilta voi odottaa suurta breikkiä ja nousua erinomaiseksi puolustajaksi joka kykenee hyvään puolustuspelaamiseen sekä käyttökelpoisuuteen hyökkäyksessä. Puolustuksen ehkä tärkein lenkki on Vainio, joka ei tilastoissa viihdy, mutta kun vastustajatkaan eivät viihdy niin Vainion työ on täytetty. Köyhän miehen Rony Ahonen, jonka arvostuksen Jyväskyläläiset tietävät tasan tarkkaan. Tasonostoa on myös tilauksessa Kaltevalle, joka sukelsi viimekaudella muun joukkueen tavoin näkymättömiin. Käytännössä JYP puolustus on nimellisesti sellainen, joka täyttää helposti suoran pudotuspelipaikan vaatimat asiat. Puolustus kuten koko joukkue alisuoritti vain niin raskaasti, että muuta kuin tasonnostoa ei ole luvassa. Puolustus on vahva, tasainen sekä lähtökohtaisesti avut ovat siellä missä pitääkin, eli omassa puolustusalueella. Yonkmanin ja Kuulan lähdön myötä puolustus ei myöskään ole niin hidas enää.

Allen 3
Vainio 3.5
Mäenpää 4
Ikonen 2
Kalteva 3
Honka 1.5

Keskikaista.

Kolmannen perättäisen kauden Jyväskylässä aloittava Immonen kuuluu vieläkin Liigan mittakaavassa kärkisenttereihin ja vaikka ikää on jälleen vuosi lisää, niin tämä ei kuitenkaan todennäköisesti tule näkymään liiaksi, vaan Immonen tullaan jälleen näkemään pistepörssin kärkisijoilla. Kapteeni Hytönen oli suurin yksittäinen alisuorittaja ja mies sai järkyttävän määrän raippaa omien kesken. Hytösen pelillinen taso ei todellakaan ole niin surkea, mitä Merikiven sekä Dufvan alaisuudessa nähtiin ja uskon hänen olevan suurin yksittäinen tasonnostaja. Yksi surkea kausi ei poista tosiasiaa, että Hytönen on todella hyvä pelaaja kolmosen keskelle ja äärettömän tärkeä pelaaja alivoimassa. Pelicansista hankittu Siikonen on käytännössä ainut muutos joukkueessa uusien pelaajien parissa ja hyvän kauden Lahdessa pelannut hyökkääjä pääsee näyttämään taitonsa nyt hurrikaani nutussa. Matkaa on hyväksi kärkisentteriksi, mutta on massasta parempi ja erottuvampi. Ståkaan pätee samat perustelut, mitä Honkaan. Viimeiset hetket erottua positiiviseksi hyväksi ovat nyt ja rotaatiossakin pyörinyt on lähtökohtaisesti keskikaistan heikoin lenkki. Kuten puolustuskin, niin keskikaistakin on tasapaksu ja tarpeeksi vahva menestyäkseen ja kynnyskysymykset ovat vain tasonnostossa ja viimekautisen nollaamisessa.

*Immonen 5
*Siikonen 3.5
Hytönen 3.5
Stråka 2

Laitahyökkääjät.

Mikäli jonkun pelaajan läpimurto eliittiin on Jyväskylässä lähellä, niin Jerry Turkulaiselta tätä voi odottaa. Nopea, taitava, nuori ja pienikokoinen Turkulainen oli jatkuvasti joukkueen vaarallisin pelaaja. Varmempi tapaus on kaudesta toiseen erinomainen Tuppurainen, jotka Turkulaisen kanssa muodostavat huippuvaarallisen kaksikon Immosen vierelle. Odotan myös Tomasekilta uudenlaista nousua monen pelaajan tavoin. Kärsikö sitten liikaa sekoilusta, mutta parempaa ja tehokkaampaa tulosta on odotettavissa tulevaisuudessa, jos ehkä hieman murskattu itseluottamus löydetään uudestaan. Kesken kauden Anaheimista saapunut Nättinen pelasi hyvän loppukauden ja huomattavaa on miehen tehotilasto joka oli koko pelaajiston paras +8 lukemalla. Äärettömän kova suoritus, kun lähes kaikilla näytti pakkasta. Murtautumista eliittiin voi odottaa, kun saa kokonaisen kauden Jyväskylässä aloittaa, eikä tarvitse saapua uutena joukkueeseen. Hytösen ohella menneiden aikojen tähti Louhivaara oli kuin varjo entisestään ja häneltäkin odotan parempaa suorittamista ja uskon tämän näkevän.

*Tuppurainen 4.5
*Turkulainen 3.5
*Rooba 3
*Tomasek 3.5
Nättinen 4
Ratinen 2
Siikanen 2
Louhivaara 3

Maalivahdit.

Laurikainen teki läpimurtonsa pelaamalla itsensä aina maajoukkueeseen asti ja on joukkueensa aivan kiistaton ykkösvahti. Epävarma ja itseään hakeva Ruusu säestää taustalla, mutta minuutteja ei ole luvassa paljoakaan.

Laurikainen
Helenius

Kysymysmerkit.

Tirkkosen ensimmäinen kausi, kokeneiden pelaajien taso, kuntopohja.

Arvio.

Huomioille pantavaa on varmaan 30 kertaa käyttämäni sana tasonnosto, joka kuvaa koko joukkueen menestymismahdollisuuksia sekä pelaajia mielestäni parhaiten. Joukkue veti niin railakkaasti alakanttiin, että valtaosa näkee joukkueen heikkona ja jälleen taistelemasta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Omat näkemykseni eivät niin radikaaleja ole, vaan nimellisesti joukkue on täysin sellainen, jonka pitäisi suoria pudotuspelejä yhden ohi menneen kauden jälkeen pelata. Kokonaisuudessa JYP on äärettömän tasainen ja laadukas joukkue, josta jokaiset arviot missä JYP on sijoitettu 8. sijan alapuolelle ovat omituisia ja alakanttiin. Perinteisesti menestynyt joukkue on saanut laadukkaan valmentajan perämiseen ja JYP tulee olemaan totuttuun tapaan varsin v*mäinen vastustaja. Taistelee sijoista 4-8.

Seuraa heitä.

Julius Nättinen & Jerry Turkulainen
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Lukko

Arvosana: 19.3
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.75 x 1.25 = 3.43
Laitahyökkääjät: 3.18
Keskikaista: 4.25
Maalivahdit: 3

Eero Elo-Justin Danfort-Jonne Tammela
Ponthus Westerholm-Pathrik Westerholm-Linus Nyman
Vili Sopanen-Eetu Koivistoinen-Toni Koivisto
Ville Petman-Tapio Laakso-Heikki Liedes

David Nemecek-Robin Press
Ville Heinola-Miska Kukkonen
Roni Sevänen-Vili Laitinen


Lassi Lehtinen
Oskari Setänen


Tarmo Reunanen - - > NHL

Valmennus.

Raumalla pyörähtää kolmas kausi Virran alaisuudessa liikkeelle ja kehityskäyrä näyttää verkkaista ylämäkeä, jota tulevallakin kaudella voi odottaa. Virta tuli kovin meriitein Raumalle johdettuaan KalPan aina finaaleihin saakka ja tunnetusti kärsivälliset Raumalaiset odottivat heti seuraavana keväänä samaa temppua Raumalla. Ei tapahtunut, eikä tapahtunut sitä seuraavallakaan, mutta Virran puolustukseksi on sanottava hänen kärsineen monista huonoista palasista, jotka ovat hankittu joukkueeseen aikaa ennen häntä. Sahlstedtin johdolla Virta on palauttanut tai pikemminkin tuonut organisaatioon aimo määrän ammattimaisuutta ja Raumalla on kerrankin selkeä identiteetti ja strategia, mitä on lähdetty ajamaan sisään. Virran ei voi sanoa selkeästi epäonnistuneen eikä suuresti onnistuneen vielä Lukossa, mutta viimekauden lukuisat läpimurrot nuorten pelaajien kesken, luovat uskoa Pekan tehden montakin asiaa oikein. Kolmanteen kauteen lähdettäessä on joukkue nyt täysin Virran näköinen ja rungon pitäisi olla rutiutunut jo kahden vuoden sisäänajolla Virtalaiseen kiekkoiluun. Virralta odotetaan nyt tulosta, mikä on selviö ja hänen on aika lunastaa häneen kohdistuneet suuret odotukset.

Puolustus.

Lukon puolustus on nuori. Äärettömän nuori Liiga kaukaloihin, vain 20.88v keski-iällä. Kokeneesta kaartista kapteeni Niskala lopetti uransa, Ahonen siirtyi kotikonnuille Helsinkiin ja Marttinen kaupattiin kesken kauden Poriin. Suurin syy tapahtuneelle oli Reunasen ja Heinolan läpimurto, missä vilkku pistettiin päälle ja paineltiin ohi vasemmalta sekä oikealta. Kyseinen kaksikko oli muutenkin koko Lukon 2018-2019 suurimmat yksittäiset nuoret pelaajat, jotka pystyivät lunastamaan paikkansa edustusjoukkueessa isolla vastuulla. Reunanen on henkilökohtaisesti aivan siinä kynnyksellä, että räjähtää ja todenteolla. Tarmo paransi kauden mittaan peliä jatkuvasti ja keväällä mies oli paikoitellen hyökkäysalueella jopa pitelemätön. Heinola ei aivan niin hyökkäysvoittoista peliä pelaa mitä Reunanen ja voi tuntua hassulta sanoa, mutta 17-vuotias poika oli Krejcikin ohella tasaisin suorittaja läpi vuoden, kentän jokaisella osa-alueella. Lukon aivan selkeä ongelma puolustuksessa oli/on puolustaminen ja lähinnä oman alueen isännän ja varmaotteisen kaverin uupuminen kokoonpanosta. Täksi kaudeksi isännäksi hankittiin nuori ja lupaava, järkälemäinen Nemecek, jonka selkeät avut ovat omanpään pelaamisessa, eli juuri siellä mihin Lukko kuluvana kautena kaatui. Kiekollista taitoa Reunasen ja Heinolan lisäksi hankittiin Ruotsista, kun Robin Press liittyy sinikeltaisten nuttuihin. Taso on kysymysmerkki, mutta potentiaalia löytänee miehen historiaa kaivaten, kun plakkarissa on Allsvenskanin puolustajien maalipörssin voitto, sekä "farmin farmissa" ECHL:ssä on mies painanut kauden verran lähes piste/peli tahtia. Sevänen on takuuvarma suorittaja, joka ei loista mutta ei myöskään petä. Ronista on kaivautunut Lukolle oikein hyvä peruspakki, jonka arvostus on jostain syystä jopa hieman aliarvostettua. Kuudes lenkki Kukkonen ei vielä ole vakuuttanut ja lähtökohtaisesti on Lukon puolustuksesta selvästi heikoin lenkki ollut toistaiseksi. Tosin muuan Reunanen vaikutti hyvin samankaltaiselta, pelokkaalta pojalta 1.5v sitten ja mikä pelimies sieltä kaivautuikin, kun vastuuta annettiin ja virheistä otettiin opiksi.

Lukon puolustus jos pettää, niin se tulee kaatumaan aivan varmasti joko kokemuksen puutteeseen taikka puolustusalueen pelaamiseen. Kiekollista taitoa on tarpeeksi, mutta riittääkö vääntövoima ja tiivistyykö peräpää tulevaksi kaudeksi tarpeeksi, siinä ovat kaksi isoa kysymystä. Lukko on ilmoittanut vakavasti harkitsevan 1 kokeneen puolustajan palkkaamista, mutta oikeanlaista pelajaa ei markkinoilla ole vielä ollut. Jakub Krejcik saattaa olla vaihtoehto, mutta miehen tiedetään etsivän pelipaikkaa lähtökohtaisesti Venäjältä.

Edit. Reunanen teki NHL-sopimuksen ja Vili Laitinen paikkaa ainakin alkukauden häntä.

Nemecek 3
Press 2.5
Heinola 4
Kukkonen 2
Sevänen 3
Laitinen 2

Keskikaista.

Lukolla on äärimmäisen hyvä keskikaista ainakin toistaiseksi vielä, kun Liigan paras keskushyökkääjä Danforth ainakin virallisesti on vielä tulevallakin kaudella Lukon miehiä. Ovi on ollut NHL:n suuntaa liigasta viimeaikoina kova ja pitäisin suurena yllätyksenä, ellei tykkikauden pelannutta salamastakin nopeampaa Danforthia olla lähestytty. Kakkosen keskellä luutii Suomen kaukaloissa aivan uusi nimi, kun Lukko hankki Frölundasta tuoreet mestarit, Westerholmin kaksoset, joista meriiteiltään kovempi Pathrik pelaa keskellä. Tasaisesti 30 pistettä SHL:ssä painanut Westerholm on lähtökohtaisesti erittäin kovan luokan hankinta Suomeen, mutta suurin kysymysmerkki hänen kohdallaan on pudotuspeleissä tapahtunut karmea loukkaantuminen, jossa nilkka palstatietäjien mukaan piti suurinpiirtein jo amputoida. Viimeisimmän tiedon mukaan mies menee normaalisti Heinäkuussa jääharjoituksiin ja mikäli kuntoutus etenee odotusten mukaisesti, niin miehestä tulee olemaan suuri ilo vielä Raumalaisille. Tulosyksikön takana luutii kohti lopullista läpimurtoaan tekevä Koivistoinen, joka on pystynyt kausi kaudelta aina parantamaan tulosta. Tehopisteet 17+17 on kova suoritus kaverilta, jonka jääaika on ollut ~13min ja ylivoima vastuutakaan ei loppukautta lukuunottamatta miehelle tullut. Paikoitellen katoaa kuvasta, mutta tasaisuuden löytäessä tulee lyömään koko kansan tietoisuuteen. Tapio Laakso nelosessa täydentää kokonaisuutta ja kokemuksellaan tuo nuoreen Lukko joukkueeseen kaivattua johtajuutta ja esimerkillisyyttä.

Selkeästi Lukon paras osa-alue ja aivan varmasti koko Liigan kärkeä. Westerholmin onnistuessa ja Koivistoisen jatkaessaan kehitystään, saattaa olla jopa Liigan paras keskikaista.

*Danforth 6
*
Pa. Westerholm 3.5
Koivistoinen 4
Laakso 3.5

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Kauan kaivattu vahvistus maalintekoon tuli, kun Eero Elo tekee paluun Lukko paitaan. Jokaisessa sarjassa hyviä maalimääriä tehnyt Elo on kivenkova vahvistus, joka menisi käytännössä jokaisen joukkueen tulosyksikköön. Raumalainen 28-vuotias oman kylän poika, joka kestää vertailun Euroopan huipputasoon on asioita joita ei ihan lähiaikoina olla totuttu Lukossa näkemään. Toiselle laidalle on toistaiseksi heittää 18 maalin Koivisto, mutta Lukko tulee varmuudella hankkimaan vielä kärkilaiturin riveihinsä. Mielenkiintoinen kysymys tulee olemaan, annetaanko Koivistolle jälleen tulosvastuu vai siirtyykö nuorelle Nymanille paineet ja vastuu Westerholmien rinnalla. Nymanista odotin seuraavaa suurta nuorta pelajaa Suomessa, mutta tulos jäi vaisuhkoski, vaikka selvästi U-20 mestaruuden jälkeen otteitaan jo paransi. Alkukaudella Linus oli selvästi poika miesten joukossa, mutta niinkuin moni muukin, paransi Linus peliänsä kokoajan. Toistaiseksi vielä tavallinen tasamaan tallaaja ja alkusyksy tulee näyttämään onko kehitys lähtenyt ylöspäin todenteolla, vai polkenut paikoillaan. Westerholmien veljeksistä toinen Ponthus pelannee varmasti Pathrikin rinnalla ja odotukset ovat kaksosia kohtaan todella kovat. Hyvä tilanne kärjen osalta aiheuttaa tilanteen, että Lukolla on varaa laittaa kolmas oikea käsi alhaalla pelaava laitahyökkääjä Sopanen kolmoskenttään ja mies jolta voi parhaimmillaan jopa 20 maalia odottaa on tulosyksikön ulkopuolella todella kova pelaaja. Parjatusta ja kertalleen hylätystä Liedeksestä kasvoi Lukolle elintärkeä roolipelaaja ja jos mies vain saa tulosyksikön ulkopuolella pelata, tulee hän olemaan takuuvarma suorittaja tulevaisuudessa. Valitettavasti kärsi lähinnä heikon laituri tilanteen takia viimekaudella, kun Virta melkein jääräpäisesti miestä Ilomäen ja Keräsen kanssa peluutti. Iso ongelma on että näiden pelaajien jälkeen ei Lukolla ole kunnon laitureita neloseen heittään. Vidgrenin muodossa Lukko menetti äärettömän paljon vääntövoimaa ja raastamista ja pelaajatyypiltään täysin vastakohdat Petmanin veljekset, eivät tuo apuja tälle osastolle.

Yksi kovan luokan laituri on varmuudella tulossa Lukkoon ja tämä tulee luomaan äärettömän hyvän tilanteen Lukolle, kun Koivisto voidaan tiputtaa hierarkiassa alaspäin. Try-out mies Pospisil tai Janatuinen saattaa olla ratkaisut ja lottovoitto vielä tulevaisuudessa, mutta miesten perään on turha laskea vielä yhtään mitään.

Edit. Tammela saapui kärkihyökkääjäksi ja Koivisto siirtyi tulosvastuun ulkopuolelle.

*Elo 5
*Tammela 2.5
*Po. Westerholm 3
*Nyman 2.5
Sopanen 4.5
Koivisto 4.5
Petman 2
Liedes 3

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Lukolla on varmaan Liigan hinta/laatu suhteltaan epävarmin kakkosmaalivahti Setäsen muodossa. Lehtinen otti selkeän niskalenkin jo hyvissä ajoin Oskarista, mutta vielä ei voida puhua mitenkään pelejä ratkovasta ykkösmaalivahdista, vaikka potentiaali Lassissa on olla ihan huippu. Kärkijoukkueista tulee varmaan Kerhon kanssa olemaan "heikoin" ykkösmaalivahti ennakkoon ja tämä voi olla osasto, mikä on keväällä ratkaiseva, suuntaan tai toiseen kehityksestä tai kehityksen stoppaamisesta riippuen.

Lassi Lehtinen
Oskari Setänen


Kysymysmerkit.

Puolustuksen kokemattomuus, puolustuspelaaminen, selkeiden voimahyökkääjien ja hyvän jarrukentän puute, Pathrik Westerholmin kuntoutus ja Justin Danforthin mahdollinen NHL-sopimus, joka on Lukolle katastrofi.

Arvio.

Sahlstedt on kasaamassa selvästi nimellisesti kovinta porukkaa Virran aikana Pekalle ja mikäli joukkue pelaa edes sinnepäin, mitä nimiltä voi olettaa, niin Lukko vähintään 8 parhaan joukossa pitäisi olla. Taistelee sijoista 4-8.

Seuraa heitä.


Robin Press & Eetu Koivistoinen
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Sport

Arvosana: 16.88
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.41 x 1.25 = 3.01
Keskikaista: 3.87
Laitahyökkääjät: 2.75
Maalivahdit: 2

Toni Kallela-Aleksi Ainali-Juho Liuksiala
Chris DeSousa--Antti Kalapudas-Aaro Vidgren
Roope Talaja-Turo Asplund-Samu Markkula
Jesse Paukku-Erik Riska-Niko Kuiri

Steven Seigo-Paul Geiger
Niklas Nevalainen-Juho Tommila
Jared Wilson-Valtteri Viljanen

Stefan Steen
Mika Järvinen


Joel Kiviranta - - > NHL

Valmennus.

Valtosen Sportista aikakauden siirtyminen Pajuluoman Sportiin, nähtiin mielestäni aivan uudelleen syntynyt Vaasalais joukkue, jonka tähden annan jopa ehkä hieman yläkanttiin annetun arvosanan. Muutos oli huikea, vaikka ei Sport pudotuspeleihin yltänytkään. Joukkue oli viimekaudella Liigan piristys, monilla kolmannen erän nousemisillaan sekä peräksiantamattomuudellaan. Pelaajamateriltaan tulos oli aikalailla sitä mitä voi odottaakin, mutta puolustukseksi sanoisin Sportin yläpuolella olleen materiaaliltaan selvästi parempia joukkueita ennakkoon. Tietenkin hyvä valmentaja luo tuloksia ennakkoa heikommalla joukkueella, mutta tärkein yksittäinen asia oli mielestäni uskon palautus Vaasalaisille ja että kaupungissa on jälleen varteenotettava seura, joka jäi vain karvan alle pudotuspeleistä. Koska moni pelaaja pystyi nostamaan tasoaan Pajuluoman alaisuudessa, nostaa tämä osakkeita tulevaisuuteen ja ehdottomien timantten Sundin, Kalaputaan sekä Kivirannan lisäksi on aika hioa uusia tarinoita tulevalla kaudella. Puolustuspelaamisen on Pajuluoman saatava kuntoon ja tämä lienee yksi iso kysymysmerkki, miten noviisi viisikon saa tiivistymään.

Puolustus.

Etukäteen se selvästi heikoin osa-alue, jonka olisin odottanut vahvistuvan enemmän. Rungon Vaasalaiseen puolustukseen on melko "Ässämäinen", kun jokaisella kolmikosta Nevalainen, Tommila sekä Viljanen on taustaa Porista. Runko on etukäteen heikko, eikä yksikään heistä ole erityisen hyvä puolustuspäässä eikä sen puoleen myöskään taikureita hyökkäyspelissä, vaikka kolmikolla on aihiot olemassa normaalia parempaan kiekolliseen peliin. Kun joukkue on päästänyt aivan karmeat 205 maalia taktisessa ja puolustusvoittoisessa Liigassa, niin useimmiten tähän reagoidaan vankan puolustuspelaamisen taitavilla pelaajilla. Steven Seigo kuitenkaan ei missään nimessä ole ratkaisu tähän ongelmaan, vaikka lähtökohtaisesti on joukkueen ykköspuolustaja kokemuksellaan ja meriteiltään, vaan hänenkin erikoisosaamisensa painottuu vastustajan siniviivan sisälle, joskin miehestä ei kannata kuitenkaan Kasken tapaista pelotetta taikka pistenikkaria odottaa. Wilson ja Geiger ovat sitten juurikin niitä kaivattuja apuja takalinjoille, mutta jykevien raamien taustalla näen pienimuotoisia uhkakuvia siitä, että tuleeko kaksikon liike riittämään Liigaan, kun vastustajat painavat miljoonaa hyökkäysalueella. Meriitit eivät miehiä lähtökohtaisesti mairittele, mutta peliaikaa, roolia sekä vastuuta on kotkapaidoissa tarjolla nyt yllinkyllin. Puolustuspelaamisen on yksinkertaisesti parannuttava aivan järkyttävän paljon ja tämän lopputuloksen tulevat ratkaisemaan tavalla taikka toisella Pajuluoma, Geiger sekä Wilson.

Seigo 3
Geiger 2
Nevalainen 2.5
Tommila 2.5
Wilson 2
Viljanen 2.5

Keskikaista.

Sportin keskikaista on Liigan hieman pienemmälle seuralle poikkeuksellisen vahva ja ennakkoon erittäin hyvä ja selkeästi vahvin palanen menestykselle. Tikka lähti Kerhoon, mutta korvaajaksi hankittu Asplund ei kalpene hänen vierellään yhtään, vaan saattaa jopa olla pieni upgrade. Turo on tunnollinen, hyvä puolustuspäähän, kokenut sekä ratkaisuihin ehdottomasti kykenevä, joten voidaan puhua erinomaisesta kolmosketjun sentteristä, joka pystynee stunttaamaan myös ylempänä. Joukkueen ehdoton ykköstähti ja timantti Antti Kalapudas on tulevallakin kaudella Liigassa kovaa valuttaa ja nosteessa olevan kehityskäyrän voi jatkossakin olettaa nousevan ylöspäin ja kenties Kalapudas saattaa olla seuraava U-20 kotikisojen mestaruusjoukkueen NHL-pelaaja. Ainalilla on erittäin hyvä kausi alla, mutta nyt on aika todistaa näytöillään ettei se ollut sattumaa ja nostaa tasoa vielä pykälän ylemmäs. Olen varovainen hänen osaltaan, tuleeko taso riittämään kantamaan joukkuetta, mutta pidän samalla rajamailla hyvän sekä erinomaisen kynnyksellä. Joukkueen kapteeni sekä sielu löytyy nelosesta nuoremman Riskan muodossa, joka pystyy pelamaan tasaisesti ollen tärkeä lenkki ja esimerkki. Ei ennakkoon petä, mutta ei myöskään loista ja keskitasoa parempi alakentän jyrä.

*Ainali 3.5
*Kalapudas 5
Asplund 4
Riska 3

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Erittäin mielenkiintoinen osasto jälleen Vaasalaisilta. Täysin puskista MM-kisajoukkueeseen noussut Kiviranta, luo rymistellen menestyksen pohjaa Vaasalaisille ja vikkeläjalkaisen Kallelan, joka pelasi upean kauden, työksi jää täydentää ketjua. Ehdottomasti yksi jopa koko Liigan mielenkiintoisimmista hankinnoista on EBEL:stä hankittu maalikuningas DeSousa, josta voi odottaa takuuvarmaa viihdettä Liigaan. DeSousaa voisi jopa kuvailla melko Vaasalaiseksi hankinnaksi, kun ilmeisen pienellä sytytyslangalla varustetun Kanadalaisen ollessa kentällä, voi odottaa tapahtuvan kaikkea aina maaleista tappeluun johtaneesta järkyttävästä taklauksesta. Kahden kauden aikana tehdyt 20 sekä 36 maalia kertovat piilevästä potentiaalista ratkaista pelejä, vaikka Itävallan sarjasta saapuukin. Mitä luultavammin kyseessä on Vauhkosen stuntti, varustettuna pienemmällä ruuminrakenteella ja aavistuksen ennakkoon paremmalla viimeistelyllä. Suosittelen ehdottomasti pistämään nimen muistiin ja seurantaan. Raumalaisten harmiksi Sporttiin matkasi myös Aaro Vidgren, joka saattaa hyvinkin olla tulevan kauden läpimurtoja. Tavallaan Vidgren löi läpi jo Raumalla ainakin omien parissa, mutta vastuu tulee kasvamaan Vaasassa ja nähtäväksi jää toteutuuko ennustamani kasvu erinomaiseksi roolipelaajaksi Liigassa. Valmis ei ole kahteen kärkikenttään, mutta saattaa nopeastikin nostaa osakkeitaan aivan loistavana voimahyökkääjänä kärkikentissä. Talaja sekä tuulennopea Liuksiala lyövät Asplundille helpot kortit johtaa kolmosta ja nimellinen kolmonen on ennakkoon yksi Liigan vahvimmista, joka on kykeneväinen ratkaisuihin. Sportilla on erinomainen jopa loistava hyökkäys nimellisesti tulevalle kaudelle, eikä melko suurella varmuudella tule kaatumaan tähän osastoon. Maalintekokilpailuihin pystyy osallistumaan lähes kaikkien kanssa ja melko helppoa on ennustaa laitojen rytisevän sekä verkkojen heiluvan tulevallakin kaudella.

Edit. Kiviranta teki NHL-sopimuksen. Liuksiala nostettu tulosvastuuseen sekä Kuiri kokoonpanoon.


*Kallela 4
*Liuksiala 3
*DeSousa 3
*Vidgren 2
Talaja 4
Markkula 2
Paukku 2
Kuiri 2

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Kun puhutaan joukkueista, jotka taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista, niin käänteen tekeviä asioita ovat maalivahti pelaaminen ja kyky torjua yksittäisistä peleistä pisteitä, joilla on arvaamaton merkitys kokonaisuudessa. Sportilla ei ole tähän lyödä ennakkoon voittavaa maalivahtia, vaan Ruotsista saapuva Steen on vielä kirjoittamaton kortti, jonka tasoa on mahdoton ennakoida. Uskon Pajuluoman lyövän alkukauteen tandemin ja molemmille vartijoille reilun mahdollisuuden ottaa ykköstorjujan viitta, mutta Järvinenkään ei lähtökohtaisesti vakuuta ykkösenä Liigan puolella. Puolustuspelin on tiivistyttävä, mutta kiekkojenkin on tartuttava ja tähän Sport lähtee pienoisena altavastaajana, kun kokonaisuudessa heikoimmilla joukkueilla on lyödä Haukelandia ja Kilpeläistä vastaan.

Steen
Järvinen

Kysymysmerkit.

Puolustus, puolustuspelaaminen, maalivahdit ja vielä kerran puolustus.

Arvio.

Tämän kauden musta hevonen #1. Mikäli Pajuluoma saa tiivistettyä viisikkopelaamisen ja päästetyistä maaleista saadaan karsittua edes murto-osa pois tulevalle kaudella, niin Sport on aivan satavarmasti mukana keväällä tosipeleissä. Vaikka joukkue tekisikin sen 180 maalia kaudessa, niin yli kymmeneen maaliin päättyvistä maalitalkoista on erittäin pitkä matka tavoittelemaan pääsyä pudotuspeleihin ja kevään joukkueeksi. Hyökkäys on laaja ja ratkaisuvoimainen sekä ehdottomasti Liigan pienemmistä seuroista ennakkoon vahvin, mutta viimekauden puolustus ei nimellisesti ole vahvistunut, joka saattaa ratkaista sarjasijoitusta Vaasalaisten kannalta pettymyksen muodossa. Taistelee sijoista 7-12.

Seuraa heitä.

Chris DeSousa & Aaro Vidgren
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
TPS

Arvosana: 16.21
Valmennus: 2 x 1.5 = 3
Puolustuksen arvosana: 2.58 x 1.25 = 3.22
Keskikaista: 3.12
Laitahyökkääjät: 2.87
Maalivahdit: 4

Lauri Korpikoski-Ilari Filppula-Zach Budish
Simon Suoranta-Topi Nättinen-Lauri Pajuniemi
Teemu-Väyrynen-Elias Karvonen-Markus Nurmi
Hannu Kuru-Jonne Virtanen-Juuso Pärssinen

Santeri Lukka-Joe Piskula
Aleksi Salonen-Olli Kaskinen
Bernard Isiguzo-Jani Forsström

Rasmus Tirronen
Julius Pohjanoksa


Valmennus.

Etukäteen vaikein arvioitava valmennus, kun Turussa paukahtaa Kaskisen osalta kolmas täysi kausi liikenteeseen. Tuloksellisesti Kaskinen sai debyyttikaudellaan erinomaisen lähdön tähtien teille, kun runkosarjassa luotsasi joukkueensa sijalle 2, jota voidaan pitää erittäin hyvänä suorituksena. Vielä viimekaudellakin näytti, että TPS on joukkueista ainokainen, joka mahdollisesti voisi Kärpät haastaa runkosarjan voitosta, tämä juna oli käytännössä pitkään näköetäisyydellä, mutta silti kokoajan koskemattomissa. Vuoden 2018 viimeisen voitokkaan pelin jälkeen, tapahtui Palloseuralle jotain selittämätöntä ja tasaisuus katosi kuvasta täydellisesti ja jäällä esiintyi paikoitellen voittamaton ja kääntöpuolena kaiken häviävä joukkue. Ensin tuli 5 ottelun mittainen tappioputki, jota seurasi kahdeksan voittoa yhdeksästä pelistä. Runkosarjan viimeisen 10 pelin aikana TPS hävisi 7 kertaa jonka aikana sarjataulukon 2. sija vaihtui aina sijaan 4. Peliesitykset olivat sekavia, joukkue hukassa ja kauden tärkeimpien pelien lähestyessä uhkakuvat selkeästi havaittavissa. Kaskisen toiset pudotuspelit päättyivät jättiläismäiseen pettymykseen, kun Kerho pyyhki jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Pettymys purkaantui erittäin negatiivisesti, kun ylimielisesti, vähätellen ja kunnioituksen puutetta näyttänyt Kaskisen antoi palaa mediassa ja materiaaliltaan erittäin hyvä joukkue aloitti kesälomat. Debyyttikauden nuorten pelaajien kehitys oli pysähtynyt toisella kaudella kokonaan ja moni nuori pelaaja alisuoritti selkeästi, kun odotukset ja lopputulos eivät kohdanneet laisinkaan. Kaskisesta on erittäin vaikeaa sanoa, onko mies muna vai kana ja johtuuko joukkueen sukellus hänestä, vaiko monien asioiden summasta. Anteeksi annettavaa on hankittujen avainpelaajien (Korpikoski sekä Suoranta) loukkaantumisista johtuva pelaamattomuus, mutta anteeksi antamatonta on täydellinen sulaminen sekä toiset epäonnistuneet pudotuspelit peräkkäin. Pelaajamateriaali ei Kaskisen kolmannelle tule olemaan viimekausien tasoa, mutta epäonnistumiseen ei ole varaa ja selkeä viesti kannattajien keskuudessa on ollut Kaskisen potkujen puoltamiselle, mikä on jopa todennäköistä, ellei Palloseura syksyllä peliään löydä. Valmennus on Palloseuran, mikäli ei heikoin niin ainakin lähtökohtaisesti epävarmin alue aiheuttamaan heikon menestyksen. Absoluuttiset menestymispaineet, jossa joukkueen täytyisi sijoittautua kolmen parhaan joukkoon, eivät varmaan ole läsnä ja tämä voi osaksi olla Kaskiselle valttikortti, kun jokaisen pelin jälkeen ei puukkooa isketä selkään.

Puolustus.

Kärkimieheksi Vaasasta hankittu Sund ei ehtinyt peliäkään pelata Turussa, kun ovet kävivät jo NHL:n puolelle. Kuitenkin hänen pelaaminen on mahdollista tulevallakin kaudella, mikäli paikkaa ei ylhäältä löydy niin "paluu" Turkuun tapahtuneen. Sundin pelaaminen olisi jopa elintärkeää Turkulaisten kannalta, kun takalinjat huutaa vahvistusta sekä kiekollista osaamista. Piskula on erinomainen isäntä ja puolustuksen ehdoton selkäranka joukkueelle, mutta vastuunkantajia isoille peliminuuteille vaaditaan myös hänenkin jälkeen. Jukureista siirtorajan kynnyksellä saapunut Salonen hyytyi hyvän alun jälkeen kuvasta ja suurin odotuksin Turkuun saapunut Lukka pelasi epävarman sekä virheistä herkän kauden, vaikkakin tasolleen palatessaan tulee olemaan varma kortti eikä suurta aihetta huoleen ole. Kaskisen vahvan alun jälkeen itseluottamuksen puute rupesi korostamaan peliä liikaa ja otteet katosivat huonon puolelle, mutta se tapahtui koko joukkueelta. Aihiot ovat kuitenkin olemassa vielä erinomaiseksi peruspuolustajaksi. Ongelmakohdat ovat selkeästi laadukkaiden puolustajien vähäinen määrä ja Piskula ollen takalinjojen ainut puolustamiseen erikoistunut pelaaja, mutta taustalla on lähinnä pienikokoista ja heiveröistä osastoa. Forsström taikka Isiguzo eivät missään nimessä ole minkäänlainen ratkaisu takalinjoille, vaan joukkue kaipaa kamppailuvoiman omaavia isäntiä linjoilleen. Puolustus ei missään nimessä tule lähtemään kauteen tässä muodossa ja nähtäväksi jää saapuuko huhutun Ruotsalaisen lisäksi takalinjoille toinenkin vahvistus, vai jääkö TPS odottamaan Sundin/Heikkisen ratkaisua.

Piskula 4
Salonen 3.5
Kaskinen 2.5
Lukka 3
Forsström 1.5
Isiguzo 1Keskikaista.

Vahva, mutta samalla kysymyksiä herättävä osasto. Filppula parhaimmillaan on aivan eliittiin kuuluvia senttereitä, mutta loppuvuodesta jo 38 vuotta mittariin ilmestyvä ikä on ehdoton kysymysmerkki, kun nopeus ei muutenkaan ole ikinä ollut suurimpia vahvuuksia. Pelikäsityksellään pystyy paikkaamaan puuttuvaa liikettä kyllä vielä ja kiekolliset taidot sekä aivot riittävät rakentamaan peliä, mutta kiekoton pelaaminen ja puolustuspään avut ovat paikoitellen erittäin hakusessa. Suuri kysymys tulee olemaan miten konkarin paikat tulevat kestämään 60 pelin runkosarjan tulevaisuudessa, kun joukkueella ei lähtökohtaisesti olisi varaa loukkaantumisiin? Lappeenrannasta saapunut Nättinen on joukkueelta erittäin hyvä hankinta ja läpimurtoa lähdetään hakemaan nyt Aurajoen rannoilta. Aavistuksen heikkoa kautta edelsi huippukausi ja mikäli löytää tasonsa samanlaiseksi, niin tulee olemaan Liigan parhaita kakkossenttereitä. Virtanen tekee työnsä hyvin ja omien parissa aavistuksen verran aliarvostettu tuo kuitenkin joukkueeseen elintärkeää johtajuutta, kun mies pelaa äärettömän suurella sydämellä joukkueelleen ja Turkulaisille. Pelilliset avut eivät suurta iloa tuo, mutta pukukopissa on lähes korvaamaton pelaaja TPS joukkueelle. Keskikaista ei kestä loukkaantumisia ja Filppulalla on valitettavan suuri panos joukkueen menestymismahdollisuuksiin

*Filppula 4
*Nättinen 3.5
Karvonen 2
Virtanen 3

*
tulosvastuuLaitahyökkääjät.

Aluksi on todettava, että täydessä kunnossa oleva kapteeni Korpikoski olisi ehdoton eliitti ja tähti Liigassa, mutta erittäin ikävän sairauden vuoksi vain 7 peliä koko kaudella pelannut on erittäin iso kysymysmerkki kesän kynnyksellä. Arvosana voisi olla jopa nykyistäkin pienempi, mutta usko kapteenin paluun tähtipelaajaksi täydellisen välikauden jälkeen on äärettömän kova. Toinen erittäin paljon loukkaantumisista kärsinyt laitahyökkääjä on Suoranta, joka pelatessaan ja kunnossa ollessaan olisi voimahyökkääjien aatelia Suomessa, mutta valitettavasti uran polku alkaa muistuttamaan todella paljon Lauri Tukosta, kun potentiaali ja taidot jäävät väljäämättä loukkaantumisten sekä pelaamattomien pelien taakse. Tilanne on tässä mielessä Palloseuran kannalta jopa huolestuttava, kun kahden kärkimiehen varaan lasketaan iso taakka harteille ja pelikunto ja tila on molempien osalta vielä täydellinen arvoitus. Varmuutta näiden miesten rinnalle tuo kuitenkin hyökkäyksen varmin kortti, kun 1.5v Turussa viihtynyt Budish allekirjoitti kahden vuoden jatkot Palloseuraan. Kova maalinedusta pelaaja ja parhaimmillaan huikea maalintekijä tarvitsee kuitenkin vielä viimeisen silauksen tasaisuutta ollakseen Liigan kirkkaimpia tähtiä ja ohipelien määrää on vielä laskettava. Budish on kuitenkin varma kortti tuloksen tekoon ja tulee kantamaan suuren vastuun hyvällä tuloksella jälleen. Kolmen kärkihyökkääjän takaa löytyykin sitten laitahyökkäysosaston suurimmat kysymysmerkit ja enemmän taikka vähemmän flopanneet/tasonsa kadottaneet pelaajat. Pitkin kevään lähtöhuhuissa ollut Pajuniemi omaa kaikki ainekset läpimurtautua isoihin ympyröihin, mutta kehitys lähestulkoon pysähtyi viimekaudella ja odotettu breikkaaminen jäi tulevaisuuteen. Isoa ruutua on tarjolla kasvattajaseurassa nyt ja kaikki odotukset kohdistuvat Kakon lähtiessään häneen. Niin pelaajalla itsellään, kuin valmennuksella tulee olemaan iso osa tulevaisuudessa, tapahtuuko murto vai jääkö potentiaali lunastamatta. Nurmi, Väyrynen sekä Kuru olivat täydellisellä kuutamoajelulla koko viimekauden ja on vaikea kertoa mistä kaikki loppupeleissä oli kiinni. Mikäli vahvaa tasonnostoa ei omilta pojilta tule tapahtumaan, niin Turkuun on odotettavissa erittäin pitkä ja pimeä talvi. Palaset ovat periaatteessa näköalaisuudella koottovaksi kokoon, mutta tähän tarvitaan monien asioiden panos ja suuri kysymysmerkki on pystyykö Kaskinen olemaan se henkilö, joka palaset osaa liittää oikeisiin järjestyksiin?

*Korpikoski 4.5
*Budish 4.5
*Suoranta 3.5
*Pajuniemi 2.5
Väyrynen 2.5
Nurmi 2
Kuru 2
Pärssinen 1.5

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Selkeästi joukkueen varmin sekä paras osasto. Tirronen on Liigan huipputasoa maalivahdeissa ja maajoukkueeseenkin noussut tulee kantamaan ehdottoman päävastuun kauden aikana. Taustalla ottaa oppia nuori ja lupaava Pohjanoksa.

Tirronen
Pohjanoksa


Kysymysmerkit.

Valmennus, puolustus, loukkaantumiset sekä nuorten pelaajien kehityksen pysähtyminen.


Arvio.

Joukkuetta on erittäin vaikea arvioida ja voisi sanoa, että on jopa väärin arvioida, kun puuttuvia palasia tietääkseni puuttuu vielä useita. Kuitenkaan yhden joukkueen tähden en rupea pidättelemään ennakoita loputtomuuksia ja ainakin pohja tulevalle on edessä. Turussa on nyt takana aivan järjettömän isoon pettymykseen päättynyt kausi, jonka arkkitehtuuriksi on kannattajien osalta selkeästi osoitettu päävalmentaja Kaskinen. Joukkue ei tule materiaaliltaan olemaan ennakkosuosikkeja, vaan pikemminkin keskitason joukkue äärettömän suurilla kysymysmerkeillä. Peli-ilon löytäminen heti alkukaudesta olisi mielestäni tärkeää ja loukkaantumisten välttämäminen jopa ehdotonta, jotta suoraan pudotuspelipaikkaan on mahdollisuus. Tämänhetkinen arvosana ei anna kokonaista totuutta Palloseuran voimasuhteista, vaan pikemminkin osatotuuden kokonaisuudelle. Joukkue on heikentynyt paperilla ja joukkueen alla liikkuu suuria kysymyksiä kauteen lähdettäessä. Taistelee sijoista 6-10, mutta jopa todelliseen mahalaskuun on valitettavasti olemassa piirteitä.


Seuraa heitä.

Lauri Pajuniemi & Topi Nättinen
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
KooKoo

Arvosana: 15.55
Valmennus: 2 x 1.5 = 3
Puolustuksen arvosana: 2.5 x 1.25 = 3.12
Keskikaista: 2.5
Laitahyökkääjät: 2.93
Maalivahdit: 4


Anrei Hakulinen - Kim Strömberg - Trevor Mingoia
Samuel Bucek - Erik Karlsson - Vilmos Gallo
Juha-Pekka Haataja - Jere Friberg - Joonas Oden
Toni Suuronen - Kasperi Ojantakanen - Kimi Koivisto

Juho Rautanen - Matt Caito
Oskari Manninen - Martin Berger
Kalle Valtola - Alexander Bonsaksen

Henrik Haukeland
Niilo Halonen


Valmennus.

Liigan toinen debytantti valmentajien parissa tulee olemaan pitkän taipaleen nuorten maajoukkueissa valmentanut Ahokas, jonka kirkkaimmat saavutukset ovat mestaruudet niin 18 kuin 20 vuotiaiden parissa. Siirtyminen kuitenkin turnausvalmentajasta seuravalmentajaksi on suuri muutos ja vaikka näytöt nuorten kanssa ovat hyvät, niin Ahokas tulee olemaan suurin kysymysmerkki Kouvolassa, vaikka varovaisen positiivisia voidaankin olla. Bluesin A-junioreissa 2012-2013 viimeksi seurajoukkueessa valmentanut tulee saamaan täydellisen työrauhan ja vaikka ei pudotuspelejä vieläkään Kouvolassa nähtäisikään, niin tärkein työ tulee olemaan Liiga taipaleensa aloittelevien pelaajien kasvatus edustuskelpoisiksi pelaajiksi. Uusi aikakausi kuitenkin on käynnistynyt Liigassa jo tovin aikaa sitten ja kasvattajasarjaksikin muuttuneella jääkiekon pääsarjatasolla, Ahokas on loistava signaalin löytäminen KooKoolta ja saattaa nousta muutamassa vuodessa Pennasen, Mannerin sekä Kiven rinnalle, Suomen tavoiteltuimmaksi päävalmentajaksi. Kasvukipuja tulee väistämättä eteen, mutta niitä on jokaisella debytantilla joukkueen tärkeimmässä yksittäisessä roolissa.

Puolustajat

Ehdottomasti KooKoo puolustuksen mielenkiintoisin nimi on EBEL:n tehopuolustaja Matt Caito, joka tulee olemaan joukkueensa selkeä ykköspuolustaja. Siinä missä Haria sekä DeSousaa väistämättä kehutaan, niin missään nimessä ei 19 maalia ja 44 tehopistettä tehnyttä puolustajaa saa unohtaa keskusteluista. Tasaisen hyvä pistekäyrä vuodesta toiseen, joskin selkeästi heikompi tasoisissa sarjoissa, enteilee mahdollisesti todellista jymypaukkua ja suurella vastuulla odotettavissa on kelvolliset pisteet. Caiton lisäksi suurta vastuuta takalinjoilla tulee saamaan melko railakkaasti odotuksiin nähden pettänyt Bonsaksen. Parhaimmillaan Norjan maajoukkueen puolustaja on erinomainen yleispuolustaja Liigassa ja heikoksi jääneen viimekauden jälkeen uskon suurinta yksittäistä tasonnostoa häneltä. Uutena miehenä Kouvolaan saapuu Vaasan Sportin taaksensa jättävä Oskari Manninen. Manniselta voi odottaa isoa panosta ja viitteitä puolustajan taidosta saatiin jo Hämeenlinnassa. Valitettava loukkaantuminen varjosti peliesityksiä Vaasassa ja uutta nostetta lähdetään hakemaan nyt KooKoo linjoilta. Aihiot ovat hyväksi puolustajaksi, kunhan pitää pelin yksinkertaisena. Loppukaudella Kouvolaan siirtynyt Rautanen saa mahdollisuuden olla osana tärkeitä palasia, kun selkeästi varmempi pelipaikka on Tapparan puolustuksen sijaan nyt Kouvolassa. Kausi oli niin vajaa sekä sekava, että todellista tasoa ei missään vaiheessa nähty häneltä ja vasta tuleva kausi näyttää hänen osaltaan, mitkä sävelet löytyvät varastosta. Pidän mahdollisena myös positiivisesti esiintyneen Peetro Seppälän murtautumista pelaavaan kuusikkoon kauden aikana.


Rautanen 2
Caito 3
Manninen 2.5
Bergrer 2
Valtola 3
Bonsaksen 2.5

Keskikaista.

KooKoon kannalta ehdottomasti se askaruttavin osasto, kun tähtisentteri Pitkänen paineli kotikonnuille ja suhteettoman isoihin saappaisiin joutuu astumaan Stömberg, joka missään nimessä ei täytä millään muotoa ykkössentterin vaativia mittoja. Karlsson on ihan ok keskushyökkääjä KooKoolle, mutta ei hänkään peliä kääntävä sateentekijä kyllä ole. Kärki on erittäin epävarma ja nimetön, mutta kuten koko joukkueessa, niin nyt on kasvutarinoiden sekä uusien sankarien aika. Friberg on erittäin hyvä hankinta KooKoolle, jota luonnollisesti Lukko miehenä on pystynyt seuraamaan pitkään ja tarkasti. Mikäli ei takana olisi kaksi rikkonaista kautta, niin Jere pelaisi satavarmasti Lukossa taikka toisessa isommassa seurassa. Loukkaantumishistoriasta johtuen Friberg on takuulla halpa mies Kouvolassa ja mikäli pelaa ehjän kauden, niin nousee varmasti jarrukenttien erinomaiseksi takuumieheksi koko Liigan mittapuulla.

*Strömberg 2
*Karlsson 2.5
Friberg 3
Ojantakanen 2.5

*
tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

KooKoon suurin vahvuus viimekauteen verrattuna tulee olemaan laitureiden laajuus, kun joukkue ei missään nimessä ole enää yhden ketjun joukkue. KooKoon kärki koostuu yhdestä varmasta sekä kolmesta erittäin mielenkiintoisesta nimestä. Mingoia pelasi vahvan kauden Ruotsissa, nousten aina Allsvenskanista Rögleen, missä pelasi todella pirteästi. C-Moren SHL asiantuntijakin totesi Mingoian olevan yllättävän hyvä pelaaja ja KooKoo saa lähtökohtaisesti melko varman tekijän hyökkäykseen. Huippumielenkiintoinen nimi on Slovakian pääsarjaa dominoinut nuori Bucek, joka siirtyi Kouvolaan kun NHL-organisaatio Detroit oli joukkueista juuri KooKoon valinnut. Eittämättä vaakakupissa painaa päävalmentaja Jussi Ahokas, jonka odotetaan kehittävän nuoresta pelimannista tähti. Vertailun vuoksi Kärppien Kristoff teki 23-vuotiaana 57 pistettä Slovakiassa, kun 20-vuotias Bucek 51 pistettä. Todella mielenkiintoinen tapaus. Unkarin maajoukkuemies Vilmos Gallo tulee olemaan kolmas mielenkiintoinen pelaaja, kun kiekkoiluoppinsa Ruotsissa saanut saapuu KooKoon vahvuuteen. Hänkin on vielä nuori ja todellinen breikki ottamatta, mutta yksi huomattava asia hänen saapumisessaan on yhteinen historia Timråsta Karlssonin kanssa, joten aivan vieras paikka ei Kouvola tule olemaan. Ahokkaalla on siis käsissään hienot, vielä kääntämättömät kortit, jotka saattavat olla todellisia Jokereita sen mustan seiskan sijaan. Haataja pääsee vihdoin liiallisesta vastuuta irti ja tulee olemaan nuorten takana kova tekijä, joka antaa oppia ja isänroolia joukkueelleen. Joonas Oden on pelaaja, jolta odotan läpimurtoa Ahokkaan valmennuksessa. Oden oli mielestäni todella hyvä viimekauden lopussa ja pidän mahdottomuutena, etteikö hän näyttöpaikkaa saisi.

*Hakulinen 4
*Mingoia 3
*Bucek 2.5
*Gallo 2.5
Haataja 3.5
Oden 2.5
Suuronen 2.5
Koivisto 3

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Henrik Haukeland vartioi tulevalle kaudella KooKoon maalia ja parempaa miestä ei joukkue olisi saanut. Jälleen kerran maalivahtien merkitystä ei voi väheksyä, kun pelataan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tulee ottamaan yksittäisiä tärkeitä voittoja joukkueelle ja on mies mihin puolustus voi luottaa.

Haukeland
Halonen

Kysymysmerkit.

Ahokkaan debyytti, keskikaista, uuden alun tuomat haasteet.

Arvio

Mikäli Ahokas saa joukkueensa iskuun alusta lähtien, niin en pitäisi pudotuspelipaikkaa mahdottomuutena. Muihin samoista sijoituksista taisteleviin joukkueihin verrattuna, KooKoolla on käsissään potentiaalisin sekä mielestäni laadukkain materiaali. Paikka 10 parhaan joukkoon vaatii tietenkin vielä äärimmäistä nappisuoritusta, mutta välimatka ei enää niin suuri ole, mitä aiempina vuosina. Taistelee sijoista 10-15.

Seuraa heitä.

Samuel Bucek & Joonas Oden
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
KalPa

Arvosana: 15.5
Valmennus: 2 x 1.5 = 3
Puolustuksen arvosana: 2.41 x 1.25 = 3.01
Keskikaista: 3.12
Laitahyökkääjät: 2.37
Maalivahdit: 4


Tommi Jokinen-Miikka Pitkänen-Alexander Ruuttu
Aleksi Klemetti-Joni Ikonen-Kai Kantola
Julius Rantaeskola-Balazs Sebok-Mikko Nuutinen
Juuso Könönen-Mikko Virtanen -
Henri Knuutinen

Ryan Wilson-Mikael Seppälä
Ari Gröndahl-Lasse Lappalainen
Joona Riekkinen-Valtteri Parikka

Eero Kilpeläinen
Samu Perhonen

Eetu Luostarinen - - > NHL
Jaakko Rissanen - - > SHL


Valmennus.

Yllättävänkin tapahtumien seurauksena Kuopiossa vaihtuu valta, kun parhaan päävalmentajan palkinnollakkin palkattu omistaja-valmentaja Kapanen pisti siivet ylleen ja siirtyy Sveitsin Davosiin. Korvaajaksi tulee Kuopiossa kiekko-oppinsa saanut, entinen varavalmentaja sekä A-juniorit aina mestaruuteen saakka luotsannut Tommi Miettinen. Joukkueen entinen kapteeni on erittäin mielenkiintoinen tulevaisuuden nimi Suomalaisessa valmennuksessa ja juurikin junioreiden mestaruus on osoitus, että kiistatta hän nuoria pelaajia osaa kasvattaa. Miettinen saattaa hyvinkin olla uusi "Pennanen" ja pidän hänen potentiaaliaan aivan valtavan suurena, sekä myönnän toivoneeni häntä Virran jälkeiseen Lukkoon. Täytyy kuitenkin muistaa, että Liiga tasolla Miettinen aloittaa ensimmäisen kautensa päävalmentajana ja muiden joukkueiden valmentajiin pl. Ahokas, hän on vielä täysi raakile ja kirjoittamaton kirja. Vaikka pidän Miettistä tulevaisuuden valmentajana ja erittäin potentiaalisena kaverina, niin arvostelun tasapuolisuuden nimissä, vielä on arvosana hänelle vahva kaksi, joka saattaa kauden aikana hyvinkin muuttua tuplasti suuremmaksi. Uskon KalPan olevan hyvissä käsissä ja nähtäväksi jää, miten debyytti tulee onnistumaan.


Puolustus.

Leskisen odotetun lähdön myötä puolustus näyttää paperilla heikolta, eikä tässä tapauksessa pelaajaa ole yksi yhteen mahdollista edes täysin korvata. Alakerran isäntä Seppälä on erinomainen palanen joukkuetta ja takalinjojen ydin, mutta taustatukea ei hänen jälkeen löydy laisinkaan. Hidasliikkeinen ja merkkausvirheistä kärsivä Wilson ajaa asiansa, mutta ei onnistuneen ensimmäisen kauden jälkeen erotu joukosta hyvällä kuin pahallakaan. Kovin odotuksin saapunut Gröndahl ei lunastanut odotuksia missään vaiheessa ja miehen ainukaiseksi vahvuudeksi jäi kova laukaus, muun kiekollisen epävarmuuden seasta. Peliaika ja rooli väheni kauden mittaan ja matka hyväksi kiekolliseksi puolustajaksi on suuri. Kevytrakenteinen ja loukkaantumisherkkä Parikka ei ihmeisiin pysty ja Lappalaisenkin kotiinpaluu jäi pannukakuksi, miehen kerättyä uskomattoman huonon -23 pakkasella olevan tehotilaston. Nuoren Riekkisen rooli jäi kokemuksen keräämiseksi edustuksessa, jossa onnistui kyllä tyydyttävästi. Vaikeuksia on luvassa Kuopiolaisille omalla alueella ja Leskinen pitäisi ehdottomasti saada korvattua edes yhdellä kovalla nimellä, taikka muuten saattaa tulla erittäin pitkä ja pimeä talvi.

Wilson 2.5
Seppälä 4
Gröndahl 2
Lappalainen 2
Riekkinen 2
Parikka 2

Keskikaista.

Itseasiassa KalPalla saattaisi olla jopa koko Liigan paras keskikaista Luostarisen jäädessä vuodeksi vielä Suomeen, kun mahdollista on heittää kivikova paluumuuttaja Pitkänenkin keskelle. Todennäköistä itseasiassa onkin Pitkäsen pelaaminen keskellä, mutta tämä tapahtunee Luostarisen todennäköisen NHL-sopimuksen myötä. Rissanen on erinomainen keskushyökkääjä johtamaan KalPa, vaikkei sinne terävimpään kärkeen Liigassa ihan kuulu. Loukkaantumiseen saakka loistava ollut Ikonen, tulee olemaan Kuopiolaisten mielenkiintoisin nimi ja helppoa on ennustaa miehelle todellista läpimurtoa, kun saa pelata Rissasen sekä Luostarisen/Pitkäsen takana heidän kantaessaan suurimmat menestymisen vastuut. Fyysisesti raakile, mutta suuren potentiaalin omaava pelaaja väläytteli kiekollista osaamista ja mikä kunto tulee loukkaantumisen jälkeen olemaan, sekä jaksaminen täydessä runkosarjassa, nää tulevan kauden mielenkiintoisemmaksi kysymykseksi. Avaimet viimeiseen pudotuspelipaikkaan on Kuopiolaisten keskikaistalla, mutta tukea täytyy tulla viereltäkin, mikäli 60 pelin jälkeen pelata vielä halutaan.

Edit. Luostarisen sekä Rissasen lähdöillä nostettu Pitkänen sentteriksi sekä uutena pelaajana arvosteltu Mikko Virtanen.

*Pitkänen 5
*Ikonen 2.5
Sebok 3
Virtanen 2

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Paluumuuttaja ja läpimurron tehnyt Pitkänen on ehdoton ykköshankinta ja kiistaton tähti KalPassa. Liigan sisällä todella iso siirto ja kaappaus, jonka uskon tekevän kovaa jälkeä vaikka vieressä ei Strömwall ole lyömässä kiekkoa sisään. Ruuttulla on potentiaalia murtautua liigan parhaimmistoon maalintekijöissä, mutta loukkaantuminen pilasi hänen kauden täysin. Kovat maalimäärät viimekausilta ja ura on selvästi lähtenyt Kuopiossa nosteeseen. Odotettavissa on jälleen maaleja ja nähtäväksi jää räjäyttääkö huippulupauksenakin aikoinaan pidetty kassan tulevalla kaudella. Kaksikon jälkeen on aavistuksen hiljaista ratkaisurintamalla, kun vielä paikkaansa hakevalla Klemetillä on näytöt antamatta, vaikka tulevaisuudessa voidaa ylivoiman pyörittäjää hänestä odottaa. Voimahyökkääjä Kantola pelasi erinomaisesti ja tehoili ennätystahtia, kunnes loukkaantui. Erittäin pitkä sairasloma on aina kysymysmerkki, kun 2019 vuonna ei mies enää peliäkään pelannut. Ikonen saa vierelleen loistavat palaset kehittyä, kun esimerkillinen kapteeni on vieressä antamassa oppia ja toisella laidalla kausi kaudelta parantava Jokinen. Ennakkoon saattaa olla jopa tasaisin kenttä tulevalla kaudella.

*Jokinen 2.5
*Ruuttu 3.5
*Klemetti 2.5
*Kantola 3
Rantaeskola 1.5
Nuutinen 3
Könönen 1
Knuutinen 1.5

Edit. Pitkänen siirretty keskelle, Jokinen tulosyksikköön. Rantaeskola uusin arvosteltu pelaaja.

Maalivahdit.

Osasto on täydellisessä kunnossa ja maalivahtipelaamisen merkitys on alhaalla järjettömän iso, jotta pisteitä pystytään voittamaan yksittäisistä otteluista suuria vastaan ja varmoilla otteilla päävastustajia vastaan. Kilpeläinen on Liigassa vieläkin huippumaalivahti ja mahdollisesti jopa ratkaiseva palanen pudotuspeli kamppailussa.

Kilpeläinen
Perhonen

Kysymysmerkit.

Miettisen debyytti, ennakkoon heikko puolustus, Luostarisen lähtö ja Leskisen mahdollinen korvaaja.

Arvio.

Saattaa jopa kuullostaa hullulta, mutta joukkue on Miettisen debyytille lähtökohdiltaan jopa ihanteellinen. Missään nimessä joukkue ei ole paperilla vahva enkä usko aivan järjettömiä tulospaineitakaan olevan Kuopion suunnalta. Pelimerkit ovat siis tulokselliseen "yllätykseen" valmiita ja Kilpeläinen tulee takamaan taistelun pisteistä jokaisesta pelistä. Mikäli vahva keskikaista saa apuja rinnalta ja puolustuksessa pystytään tasojen nostoon, niin saattaa hyvinkin olla pudotuspelien paluu Kuopioon odotettavissa. Uudet tuulet puhaltavat nyt Kuopiossa ja pidän ennusmerkkejä varovaisen positiivisena. Taistelee sijoista 8-12.

Seuraa heitä.

Joni Ikonen & Aleksi Klemetti
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ässät

Arvosana: 15.38
Valmennus: 3.5 x 1.5 = 5.25
Puolustuksen arvosana: 2.66 x 1.25 = 3.32
Keskikaista: 2.5
Laitahyökkääjät: 2.31
Maalivahdit: 2

Sami Lähteenmäki - Peter Tiivola - Aleksi Rekonen
Tyson Spink - Tylor Spink - Lenni Killinen
Roni Hirvonen - Otto Kivenmäki - Niko Kivelä
Mikko Salmio - Niklas Appelgren - Valtteri Pihlajamäki

Tommi Taimi - Jakob Stenqvist
Jyri Marttinen - Aleksi Varttinen
Markus Niemeläinen - Simon Åkerström

Sami Aittokallio
Radek Haas


Valmennus.

Täydellisen katastrofin jälkeen, Ässien uskottavuutta lähtee nostamaan kotikaupunkiinsa palaava Selin, jonka voisi sanoa olevan Ässien kannalta täydellinen vaihtoehto uudelleenrakennukseen. Tasaisen tappavaa ja varmaa jälkeä niin SaiPassa, Palloseurassa, kuin IFK:ssa tehnyt Selin sai yllättäen lähteä molemmista aikaisemmista seuroista ja viimekaudella pelit päättyivät jo hyvissä ajoin, kun Selin tehtävistään vapautettiin. Sävelet ovat hyvinkin selvät Selinin ensimmäiselle Porin kaudelle. Joukkueesta kun viimeinenkin valmis huippupelaaja lähti Salmisen myötä, niin joukkue nimetön, tasainen sekä varmasti näytönhaluinen. Missään nimessä joukkueelta ei voi vaatia pudotuspelipaikkaa, vaikka varmasti tämä tavoitteena Porissa on. Täytyy kuitenkin muistaa lähtökohdat Selinille, minkälaiseen tilanteeseen hän saapuu. Ylivoimainen sarjajumbo, jossa ei käytännössä ole kunnon valmentajaa taikka pelitapaa ollut 1.5 vuoteen. Runko ei kuitenkaan niin dramaattisesti ole muuttunut, etteikö mahalasku pelaajien pään sisällä ole vielä mielessä. Häviävän ympäristön muuttaminen jälleen uskottavaksi ja voitosta taistelevaksi on suuren työn takana, eikä missään nimessä tapahdu hetkessä taikka välttämättä edes kaudessa. Huomattavasti helpompaa on urheilussa vuodessa valahtaa alaspäin, kuin nousta sieltä ylöspäin. Kuitenkin Ässillä on vain ja ainoastaan ensikaudella voitettavaa ja todistettavaa ja UTJ Kerttulan mukaantulo Ässiin on luonut oikeita metodeita organisaatiolle, jotka tulevat toivottavasti tulevaisuudessa näkymään positiivisen tuloksin. Valmennukseen Ässät ei kaadu ja kuten mainostin, Porilainen Selin on luonnollinen, turvallinen ja oikea valinta Ässiltä etsimään joukkueelle työhaalarit päälle ja nostamaan seuraa rappu kerrallaan ylöspäin.

Puolustajat.

Ässien puolustus näyttää ennakkoon paperilta jopa varsin hyvältä, vaikkei mistään varmasta onnistumisesta voida puhua. Liideri ja koko pata joukkueen perikuva on ehdottomasti Jyri Marttinen, joka viimekaudella paluun teki Poriin Raumalta. Ei Marttinen missään nimessä Lukossa onnistunut, mutta ei selkeästi epäonnistunutkaan. Äärettömän tasainen suorittaja ja oli selkeästi viimekauden parhaimmistoa Ässissä, kun jälleen sai peliaikaa sekä vastuuta. Marttinen taitaa osaksi olla jopa aliarvostettu pelaaja Suomen kiekkoympyröissä, kuitenkin peruspakki osaa antaa oikeanlaista kovuutta, eikä kiekonkaan kanssa ole turhake. Marttinen saa vierelleen viimekauden pakkiparinsa ja selkeästi harppauksia pelissään ottanut Varttinen saa jälleen kehittyä oppi-isän valvonnan alaisena. Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on enemmän taikka vähemmän useamman kauden jo vähän alakanttiin pelannut Taimi. Vaikeaa on sanoa, loiko C-kirjain rinnassa ylimitoitetut paineet Taimelle, vai oliko kyse loukkaantumisista, jotka ovat miestä piinanneet. Raippaa on tullut omilta Tommille syystäkin, mutta kaikesta huolimatta Taimesta ei ole parhainta vielä nähty Porissa. Tasonnostoa on varmasti luvassa hänen osalta ja aihiot on vieläkin olemassa Liigatasolla aivan huipuksi kiekolliseksi puolustajaksi. Erinomainen vahvistus Poriin on mestaruuden Kerhon paidassa voittanut Niemeläinen, joka tuo varmuutta omalle puolustusalueelle. Allsvenskanista saapuvat Ruotsalaiset Stenqvist sekä Åkerström tuovat oman lisämausteensa puolustukseen. Kaksi nuorta läpimurtoaan hakevaa pelaajaa jättivät kotimaan kaukalot ja sopivat hyvin Porilaisten pelaajapolitiikkaan. Riskit ovat hyvin pienet, mutta voivat olla todellisia timantteja onnistuessaan.

Taimi 3
Stenqvist 2
Marttinen 3.5
Varttinen 2.5
Niemeläinen 3
Åkerström 2

Keskikaista.

Ässien keskikaistan kärki ei ole ennakkoon kova ja paljon on laskettu Ruotsista saapuneen Spinkin varaan. ECHL:ssä kovaa jälkeä tehneet kaksoset eivät Ruotsia onnistuneet valloittamaan ja ihan positiivisen debyyttikauden jälkeen toinen kausi Örebrossa oli selkeästi heikompi molemmilta. Vastuu sekä rooli eivät tietenkään ollut niin kova, mitä se tulee Ässissä olemaan, mutta urheilulliset ja periksiantamattomat veljekset ovat kuitenkin mielenkiintoinen kaksikko Liigaan ja pelitapa voi sopia heille paljon paremmin, mitä Ruotsin vastaava. Tiivolakin on ihan ok sentteri kärkeen, mutta ei missään nimessä massasta erottuva. Tunnollinen työntekijä kentän molempiin puoliin, mutta ei pelinrakentajan taikka maalintekijän ominaisuuksia. Vahva jässikkä ei kuitenkaan petä, vaan tekee työnsä pyytettömästi, kysymys kuitenkin kuuluu onko valmis nostamaan Ässät pudotuspeleihin? Taustalla on lupaava ja hetkittäin hienoja peliesityksiä esittänyt toisen polven kiekkoilija Kivenmäki. Ilman tulosvastuullista painetta pieni ja taitava sentteri saa kasvaa rauhassa korkoa ja saattaa tulevaisuudessa johtaa koko patalaumaa ykkösen keskellä. Vielä sen aika ei ole.

*Tiivola 2.5
*Spink 2.5
Kivenmäki 3
Appelgren 2

*tulosvastuu

Laitahyökkääjät.

Tasaisen harmaata massaa ilman tähtipelaajia taikka edes varmoja pisteentekijöitä. Suuret katseet kohdistuu tulevaisuuden tähteen, eli Espoosta Poriin saapuneeseen Roni Hirvoseen. Hieman yllättäen Ässät sai kaapattua riveihinsä suuren lupauksen ja takuuvarmaa on miehen pelipaikka ylhäällä Draft-vuotenaan. Kovaa jälkeä juniorisarjoissa tehnyt Hirvonen saattaakin olla yksi ehdokas taistelemaan Wasama palkinnosta. Nuorta verta edustaa myös toinen Espoo kasvatti Killinen, joka pelasi jo mukiinmenevän debyytin miehissä. Laitahyökkäysosastolla on äärettömän paljon kysymysmerkkejä ja mikäli pelejä meinataan jatkaa keväällä on uusien vastuukantajien noustava estradille ja otettava joukkuetta reppuselkään. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus nousta uusiin lukuihin ja lähtökohtaisesti Länteenmäen ja Spinkin panosta tarvitaan joukkueen johtajina paljon ja näillä on siihen kaiken onnistuessa siihen mahdollisuus.

*Lähteenmäki 2.5
*Rekonen 2
*Spink 2.5
*Killinen 2.5
Hirvonen 2.5
Salmio 2.5
Kivelä 2.5
Pihlajamäki 1.5

*tulosvastuu


Maalivahdit.

Kyseenalaisin osio on selkeästi maalivahdit Porissa. Hakusessa on tasainen tandemi, mutta Aittokallio ei vakuuta ennakkoon, mikäli hän pelaa suuren osan kaudesta. Huipputärkeää olisi peräpään joukkueiden kannalta kova maalivahtipelaaminen, jonka myötä voidaan pisteitä ottaa yksittäisistä peleistä kovempia vastustajia vastaan. Tässä Ässät valitettavasti vielä antaa kohtuuttoman tasoituksen muille.

Aittokallio
Haas

Kysymysmerkit.

Viimekauden nollaus, hyökkäys sekä maalivahtipeli.

Arvio.

Porissa on järjetön määrä työtä tehtävänä, että uskottavuus palautetaan uskottavana seurana. Vaikeita hetkiä on melko varmasti tiedossa ainakin jossain kohtaa kaudessa ja näinä hetkinä mitataan pelaajien henkinen kantti viimekauden katastrofista, ettei lumipalloefekti iske joukkueeseen. Kysymysmerkkejä ja epätietoisuutta, mutta kuitenkin innostunut ilmapiiri kannattajien keskelle luo uskoa tulevasta paremmasta. Taistelee sijoista 10-15

Seuraa heitä.

Roni Hirvonen & Jakob Stenqvist
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
SaiPa

Arvosana: 15.13
Valmennus: 3 x 1.5 = 4.5
Puolustuksen arvosana: 2.41 x 1.25 = 3.01
Keskikaista: 2.75
Laitahyökkääjät: 2.87
Maalivahdit: 2

Tomas Zaborsky-Teemu Ramstedt-Emil Oksanen
Joni Nikko-Micke Saari-Elmeri Kaksonen
Santeri Virtanen-Ville Koho-Tomi Iso-Mustajärvi
Ville Vainikainen-Anssi Löfman-Mikael Kuronen

Robin Salo-Jere Seppälä
Markus Kojo-Erik Autio
Jere Sneck-Simo-Pekka Riikola

Niclas Westerholm
Karolus Kaarlehto


Valmennus.

Loistavan debyyttikauden jälkeen nähtiin hyvin sekava sekä ailahteleva SaiPa Lehterän alaisuudessa, jonka juhlavuosi päättyi ehdottomaan pettymykseen. Syyllistävä sormi osoittaa herkästi päävalmentajaan, kun joukkueessa esille tuli loistavia yksilöitä, mutta vastapainoksi muutaman pelaajan selkeä tasonpudotus, joiden olisi täytynyt kantaa joukkuetta vaikeilla hetkillä. Kuppikunnat on Lehterän mukaan joukkueesta nyt lähtenyt ja tuleva vuosi tulee osoittamaan todellisen tason valmentajana. Kaksi nimivahvaa hankintaa SaiPalta tulee lyömään selkeät menestymisenpaineet Lehterälle ja pudotuspelien ulkopuolelle jääminen ei missään nimessä olisi hyväksyttävää. Kaikenkaikkiaan, vielä on Lehterällä näyttöjä annettavana.


Puolustus.

Lappeenrantalaisten suurin kysymysmerkki ja heikkous on ennakkoon puolustus. Tässävaiheessa toistaiseksi ainoaksi vahvistukseksi on saapunut Lukosta Riikola, jolla on kaksi todella vaikeaa sekä rikkonaista kautta allaan. Aihiot ovat hyvään peruspuolustajaksi, mutta kuten Seppälän ja Sneckin tavoin, peliä varjostavat puutteet kiekottomassa pelissä. Puolustuksesta puuttuu selkeästi vahvaa kiekollista osaamista, eikä omanalueen isäntääkään löydy joukkueesta. Ehdottomat ykköspuolustajat ovat yliopiston jälkeen tuloskaskautensa hyvin pelannut Autio, sekä nuori lupaus Salo. Joukkueeseen on tulossa vielä yksi puolustaja, mutta mikäli pelejä halutaan keväällä jatkaa, niin täytyy takalinjoilta löytyä tasonnostajia sekä peräpään tiivistyttävä. Missään nimessä ei puolustusta ole nimimiehillä pilattu ja epäilevät katseet kohdistuukin vääjäämättä takalinjoille, kun kauteen ollaan lähtemässä.

Salo 3
Seppälä 2.5
Kojo 2
Autio 3
Sneck 2
Riikola 2.5

Keskikaista.

Kenties yksi koko Liigan mielenkiintoisimmista hankinnoista on ehdottomasti Teemu Ramstedt. Välivuoden jääkiekon parista pitänyt Ramstedt on parhaimmillaan täysin pitelemätön sekä alati vaarallinen taikuri, mutta kuinka paljon otteisiin tulee vaikuttamaan pelaamattomuus? Näytönhalut ovat aivan varmasti valtavat ja Liigajoukkueista SaiPa uskalsi ottaa hallitun riskin Teemun kanssa. Paluuta tulee helpottamaan tutkapari HIFK:sta, kun lättyjä pääsee nauttimaan jälleen Zaborsky. Ei liene väärin sanoa, että Ramstedin merkitys menestyksessä taikka menestymättömyydessä tulee olemaan aivan valtava. Potentiaalia keskikaistalla on Saaren myötä, joka viimekaudella jo väläytteli taitojaan. Mikäli otteisiin löytyy tasaisuus, niin Ramstedtin takana luutiva taitosentteri iskee parrasvaloihin todenteolla. Varmin kortti löytyy joukkueen monivuotisen kapteenin osalta, kun Koho johtaa jälleen joukkueensa uuteen kauteen. Parhaimmillaan Löfmankin on ollut erittäin hyvä pelimies, mutta loukkaantumiset ovat varjostaneet uraa. Valitettavasti miehen varaan ei voi laskea paljon, kun kaudesta saattaa jälleen mennä suuri osa punaristin alla.

*Ramstedt 3.5
*Saari 2.5
Koho 3
Löfman 2

*tulosvastuu


Laitahyökkääjät.

Lappeenrannassa jysähti kunnolla, kun joukkue ilmoitti sopimuksesta Slovakialaisen maalitykin Zaborskyn kanssa. Maisemanvaihdos selkeästi pienempään seuraan ja hyvin todennäköisesti erittäin suuri vastuu Lappeenrannassa tulee takuulla olemaan hyvä päätös Zaborskyn kannalta. Joukkueen selkeänä ykköstähtenä, maaleja voi odottaa jälleen liukuhihnalta ja duo Ramstedt-Zaborsky saattaa parhaimmillaan olla koko Liigan tehokkaimpia. Kaikki katseet kohdistuu tähän kaksikkoon ja lähtökohtaisesti heidän onnistuminen määrää hyvin pitkälti tulevan kauden kulun. SaiPan päävastustajista ei yhdelläkään ole heittää ennakkoon yhtä tehokasta kaksikkoa kentälle, jotka pystyvät omalla panoksellaan ratkaisemaan pelejä myös ennakkoon selkeästi vahvemmista joukkueista. Kaksikko on siinäkin mielessä hyvin mielenkiintoinen, kun perinteisesti erittäin työtelijääseen ja tunnolliseen joukkuepelamiseen nojautuvan SaiPan kaksi nimekkäintä hankintaa ovat ehdottomasti äärettömän kovasta yksilötaidosta tunnettuja taiteilijoita. Työhaalareiden löydyttyä, kaksikko tulee olemaan äärettömän kova. Zaborskyn takaa löytyy loukkaantumisista kärsineet Kaksonen sekä Oksanen, joiden kysymysmerkit ovat pelikunto. Oksanen näytti erittäin lupaavia otteita ja tulevalle kaudelle tulee ehdottomasti suuremmat paineet mitä tulokaskaudellaan hänellä oli. Kaksonenkin tiedetään parhaimmillaan olevan erittäin hyvä pelaaja, mutta kuinka nopeasti paluu tehokkaaseen peliin onnistuu loukkaantumisten jälkeen? Perinteisesti juuri loukkaantumisista valitettavasti tunnettu SaiPa sai kuitenkin positiivisia säveliä kerrankin, kun Nikko onnistui pelamaan täyden kauden ja pelasikin sen kerrassaan mainosti. Nikko onnistui tekemään uuden piste-ennätyksensä ja käyrä näyttää uran kannalta vihdoin ylöspäin. Nuorten maailmanmestari Virtanen pelasi hienosti ja asenne oli jatkuvasti korkealla tasolla, niinkuin nuorella pelaajalla pitääkin olla. Tehokkuuden täytyy kuitenkin parantua, vaikkakin työmoraali ja kypsyys ovatkin ikäiselleen kunnossa. Laituriosasto on SaiPalla mielenkiintoinen ja saattaa olla jopa erittäinkin hyvä, joskin vielä suurten kysymysten äärellä. Vahvasti joukkueeseen huhuttu Persson antanee työrauhan ehdottoman kärkiketjun ulkopuolelle, mutta missään nimessä ei SaiPa saa liiaksi olla yhden ketjun varassa. Mikäli vihdoin onnetar hymyilisi ja kaikki pelaajat saisivat pelata ilman suurempia loukkaantumisia, saatetaan Lappeenrannassa nähdä kova ja tehokas hyökkäys, jonka aika tulee näyttämään.

*Zaborsky 5
*Oksanen 2.5
*Nikko 3
*Kaksonen 2.5
Virtanen 3
Iso-Mustajärvi 2.5
Vainikainen 2.5
Kuronen 2

*tulosvastuu

Maalivahdit.

Kiistaton ykkösmaalivahti matkasi kilpipaitoihin Tuohimaan muodossa ja lähtökohtaisesti ainakin vielä toistaiseksi vastuun tulisi hänen tilalleen ottamaan lupaavia otteita näyttänyt Westerholm. Kauden jälkeen Nashvilleen, suuren maailman tuoksuja haistelemaan lähteneen lupuksen pelaaminen saattaa olla vielä vähän epävarmaa. Pelatessaankin Suomessa on isokokoinen Westerholm vielä erittäin iso kysymysmerkki. Ykkösmaalivahdiksi siirtyminen 15 runkosarjapelin jälkeen on todella iso kynnys 21-vuotiaalle ja kun joukkueen vahvuus ei lähtökohtaisesti ole kivikova puolustus, niin kysymysmerkit vaeltavat maalivahtiosastolle. Potentiaalia löytyy, mutta kuinka se lunastetaan tasaisuuden nimissä, kun pelejä tulee huomattava määrä enemmän?

Westerholm
Kaarlehto

Kysymysmerkit.

Puolustus, Valmennus sekä loukkaantumiset.

Arvio.

Kuten muidenkin kärkijoukkueiden ulkopuolelta, alkukausi tulee olemaan äärettömän tärkeä SaiPalle, jolloin tappiokierteisiin ja useisiin pistemenetyksiin ei ole varaa. Viimekaudet takana olleet joukkueet ovat ennakoissa kuroneet matkaa kiinni ja vahvistaneet jopa selkeästi kokoonpanojaan. SaiPalla on kokemusta selkeästi vahvinten verrattuna muihin 10 sijasta taisteleviin joukkueisiin sekä ehdottomasti teräksisin duo Zaborskyn ja Ramstedtin muodossa. Nämä kaksi asiaa tulevat olemaan erittäin tärkeässä osassa ennakkoon äärimmäisen tasaisessa Liigassa. Taistelee sijoista 8-15.

Seuraa heitä.

Teemu Ramstedt & Tomas Zaborsky.
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Jukurit

Arvosana: 14.53
Valmennus: 2.5 x 1.5 = 3.75
Puolustuksen arvosana: 2.58 x 1.25 = 3.22
Keskikaista: 2.25
Laitahyökkääjät: 2.81
Maalivahdit: 2.5

Mika Partanen-Charlie Sarault- Miika Roine
Kristian Tanus-Fredric Weigel-Vadim Pereskokov
Jesper Piitulainen-Henri Nikkanen-Ville Leskinen
Janne Ritamäki-Valtteri Hotakainen-Julius Vähätalo

Jakub Galvas-Mikko Kokkonen
Jimi Jalonen-Alexander Jakovenko
Samuli Piipponen-Ville Hyvärinen

Sami Rajaniemi
Juhana Aho


Valmennus.

Dufvan jälkeiseen Jukureihin saapui Kangasalusta rakentamaan uutta tulevaisuutta ja rehellisyyden nimissä ei tilanne mitenkään helppo ole, kun Jukurit on Liiga kausiensa aikana ollut heikoimpia joukkueita. Kangasalustan ei voi sanoa onnistuneen, mutta missään nimessä ei myöskään täydellisesti vetänyt vihkon alle, vaan tulos oli varsin odotettu erittäin heikkoon pelaajamateriaaliin katsoen ja kun menestystä ei muuntoinkaan ole menneisyydessä Liigassa tapahtunut, niin realistisesti odotettavissa sitä ei ollut tälläkään kertaa. Minimivaatimus mielestäni suoritettiin siinä, kun jumbosija vältettiin ja paikoitellen hienot peliotteet ylivoimaisesti sarjan heikoimmalla rosterilla tuotti yksittäisiä voittoja. Todellinen taso tullaan näkemään nyt, kun sarjan häntäpään joukkueet ovat lähtökohtaisesti tasaisempia tulevalle kaudelle ja Jukuritkin ovat mielestäni onnistuneet hiukan vahvistumaan ja nappisuorituksella valmennuksesta sekä pelaajistolta, saattaa 10. sijakin olla haarukassa.


Puolustus.

Kuten monet muutkin joukkueet, Jukurit hankki puolustukseen nuoruuden intoa sekä havaittavissa olevaa potentiaalia. Galvas ja Jakovenko ovat erittäin mielenkiintoiset lisäykset joukkueeseen ja tuovat ehdottomasti lisää väriä tulevaisuuteen. Tshekin A-maajoukkueenkin tunnelmia haistellut Galvas voi hyvinkin olla Suomeen päästäessään nimi, joka voi nousta jokaisen tietoisuuteen tulevalla kaudella. Erittäin kovan kauden ja puolustajan paikalta todella hurjat tehot USHL:ssä nakuttanut Jakovenkolla oli mahdollisuus jopa NHL-sopimukseen, mutta päätyi Mikkeliin kasvamaan vielä pelaajana. Venäläistynyt Kasakki on erittäin harvoja pelaajia, jotka oman maan rajojen ulkopuolta päätyy pelamaan Eurooppaan. Kaksikkoa täydentää erittäin hienosti Liigaan murtautunut Kokkonen, jolla on täydet avut murtautua Liigan sisällä sinne puolustajien kärkinimiin. Kolmikolla on erittäin iso osuus ja merkitys Jukuri puolustuksessa, varsinkin kiekollisessa pelissä ja ovat aivan selkeästi nimet, jotka tulevat ratkaisemaan takalinjan onnistumisesta.

Galvas 2.5
Kokkonen 3.5
Jalonen 2.5
Jakovenko 2.5
Piipponen 2.5
Hyvärinen 2

Keskikaista.

Mielenkiintoisia nimiä on myös Jukureiden keskikaistalle saapunut, kun lännestä saapuu Norjan kautta Sarault sekä räjähdysaltis Ruotsalainen Weigel. Ei liene väärin sanoa ulkomaalaisten onnistumisella olevan erittäin iso merkitys joukkueen menestyksen kannalta, kun kaikki ovat isoissa rooleissa joukkueessa. Varsinkin Weigeliltä on lupa odottaa pienemmästä isoja tekoja, kun mies on varsin hyvin onnistunut pelamaan Ruotsin kakkossarjassa. Miesten onnistuessaan on palaset kohdillaan 10. sijaa ajatellen, mutta todellinen taso ja esiliinan alta paljastuva kokonaisuus selviää vasta kauden aikana.

*Sarault 2
*Weigel 2.5
Nikkanen 2
Hotakainen 2.5

*tulosvastuu


Laitahyökkääjät.

Joukkueen selkeät ykköstykit ovat Sveitsistä lainalta palaava Partanen, sekä varsin hyvin Mikkelissä pelannut Pereskokov. Mikäli taso pysyy samanlaisena ja tasaisena, niin kahdessa ensimmäisessä kentällisessä on selkeää kykyä ratkaista pelejä henkilökohtaisella taidolla, joka kestää takuuvarmasti vertailun heikoimpiin joukkueisiin. Tapparasta lainalle oleva Tanus pelasi myöskin erittäin hyvän loppukauden Jukureissa ja nuorukaisella on nyt joukkueessa iso rooli ja näytönpaikat ottaa läpimurto Liigaan ja haastaa muita lupaavia Liigan nuoria. Mielestäni Jukureilla on yllättävänkin hyvä laitahyökkääjä osasto viimeisen pudotuspelipaikan taisteluun, eikä kalpene KooKoon, SaiPan taikka Ässien rinnalla yhtään. Keskikaistalta on ehkä aavistuksen verran totuttua enemmän odotettavissa tulitukea ja pidän Jukurien hyökkäystä potentiaalisena tekemään yllättävän määrän maaleja, kun puolustuksessakin on kolme nuorta kiekolliseen peliin pystyvää nälkäistä ja erittäin näytönhaluisia kaveria tukemassa tulosta.

*Partanen 4
*Roine 3
*Tanus 2.5
*Pereskokov 3.5
Piitulainen 3
Leskinen 2.5
Ritamäki 1.5
Vähätalo 2.5

*
tulosvastuu


Maalivahdit.

Ehkä se tärkein osasto peräpään joukkueilla on maalivahdit, jotka voivat antaa mahdollisuuden pisteiden taisteluun selkeästi vahvempia joukkueita vastaan. Jukurit antaa tasoitusta huomattavan määrän, kun ei joukkueesta löydy Kilpeläisen taikka Haukelandin tasoista, selkeästi vahvaa ykkösvahtiaa. Pystyykö Rajaniemi nostamaan tasoaan maalivahdiksi, joka nostaa joukkueensa pudotuspelitaisteluun?

Rajaniemi
Aho

Kysymysmerkit.

Onnistuuko Kangasalusta, ulkomaalaiset, menestys kulttuurin uupuminen.

Arvio.

Tulevan kauden Jukurit on selkeästi lyhyen Liiga taipaleensa mielenkiintoisin ja ennakkoon potentiaalisin ottamaan paikan pudotuspeleissä. Matka on tähän kuitenkin äärettömän pitkä vielä, kun pl. KooKoo on muilla ennakkoon heikoimmilla lähivuosien kokemusta kevään peleistä. Ulkomaalaiset ovat Jukurien mittakaavassa erittäin mielenkiintoisia ja heidän pelillinen taso tulee ratkaisemaan sarjasijoituksen. Jukureiden on aivan pakko oltava heti alkukaudesta lähtien hereillä ja syksy tulee ratkaisemaan ison osan kauden kulusta. Jos vastustajalle tulee antamaan eteen yli 10 pistettä alkukättelyissä on vuori lähes mahdoton kiivettäväksi ja joukkue tulee jälleen kokemaan tyhjennysmyynnit keväällä. Täydellisellä nappisuorituksella on realistiset mahdollisuudet 10 sijaan, mutta selkeänä altavastaajana Mikkeliläiset tänäkin vuonna lähtevät paikkaa auringosta tavoittelemaan. Pelaajamateriaali puoltaa lievästi mahdollisuuksia ja Jukurien sekä koko Liigan uskottavuuden kannalta olisi ehdottoman tärkeää joukkueen menestyminen. Jäämällä selkeästi jälleen pudotuspelipaikan taakse ja maku 15 joukkueen suljetusta sarjasta kärsii entisestään, kun pelkkä osallistuminen riittää kilpasarjaan. Taistelee sijoista 10-15.


Seuraa heitä.

Kristian Tanus & Jakub Galvas
 
Viimeksi muokattu:
1963

JD #17

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kovin odotuksin Turusta Ouluun saapunut Jasper ei missään vaiheessa saanut peliään kulkemaan, eikä kaivattua kemiaa tuntunut löytyvän mistään missään vaiheessa. Näytönhalut ovat varmasti huippuluokkaa nuorella Turkulaisella tulevaan kauteen ja voidaankin odottaa hyvin nälkäistä ja ratkaisuhalukasta pelaaja nyt.
Lindstenistä pakko poimia sen verran, että alkukaudesta tilanne olikin juurikin näin. Kuitenkin kauden edetessä pääsi paremmin ja paremmin pelin sisään. Kehittyi kauden aikana jo melko kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi ja muodosti Nicklas Lasun kanssa vaarallisen alivoimakaksikon paukauttaen jokusen maalin. Myös finaaleissa oli Kärppien parhaimmistoa. Pystyi pelaamaan kauden lopussa roolissa kuin roolissa pelaamaan aina joukkueelle. Kokonaisvaltaisesti katsottuna pelasi paremman kauden kuin esimerkiksi tuhlaajapoika-Koblizek. Jasperilta odotan erittäin hyvää ensi kautta!
 
Jos ei huijaa, ei halua voittaa.

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kärpät

Arvosana: 20.09
Valmennus: 5 x 1.5 = 7.5
Puolustuksen arvosana: 3.83 x 1.25 = 4.78
Keskikaista: 3.75
Laitahyökkääjät: 3.06
Maalivahdit: 1

Mika Pyörällä-Michael Kristof-Radek Koblizek
Jasper Lindsten-Janne Pesonen-Sami Anttila
Julius Hermonen- Tino Metsävainio-Tuukka Tieksola
Jari Sailio-Miska Humaloja-Otto Karvinen

Jakub Krejcik-Shaun Heshka
Ludvig Byström-Atte Ohtamaa
Lasse Kukkonen-Mikko Niemelä

Justus Annunen
Severi Suutarinen


Valmennus.

Poikkeuksetta Mikko Mannerin voi lyödä Liigan kovimmaksi valmentajaksi yhdessä Kerhon Pennasen kanssa. Debyyttikaudella mestaruus, seuraavalla historiallisen ylivoimainen runkosarjavoitto ja kauden jälkeen hopeaa kaulaan. Manner on kovalla prosentilla nostanut pelaajia uudelle tasolle ja jokapäiväinen työ on kiistatta aivan eliittiä. Mamban vetovoimaisuudesta kertoo paljon, kuinka Oskar Osalan kaltainen tähtipelaaja halusi nimenomaan tulla hänen valmennukseen. Todennäköisesti tuleva Leijonavalmentaja antoi kuitenkin hyvinkin yllättäviä kommentteja pudotuspelien alla, kertoen kuinka jokainen voitto oli hänelle suuri helpotus. Tietenkin kaikki katseet ja paineet keväällä kohdistui juuri hänen joukkueeseen, jota pidettiin ennakoissa kautta lehtien yksimieleisesti voittamattomana. Mestaruutta ei kuitenkaan tullut, mutta missään nimessä ei voi sanoa tämän johtuneen Mannerin huonosta suorituksesta taikka joukkueen sulamisesta, Kerho yksinkertaisesti oli vain maalin verran parempi finaaleissa. Suurimmat paineet ovat jokatapauksessa tulevalla kaudella ohi ja Mannerkin vuoden kokeneempi ja käsitellyt menneen kesän aikana. Ei ole mitään syytä olettaa, etteikö valmennus olisi aivan Liigan kärkeä.

Puolustus.

Erittäin hyvästä ja jopa poikkeuksellisen kovasta puolustuksesta poistui Kivihalme sekä Hakanpää NHL-kaukaloihin ja toistaiseksi vain huhupohjalla on Ohtamaan lähtö. Kuitenkin ennen virallisia ilmoituksia, Ohtamaa pelaa Kärpissä tulevan kauden. Erittäin kova vahvistus saapuu Ouluun kuitenkin Krejcikin muodossa Raumalta, joka kyllä pystyy astumaan suuriin saappaisiin, jotka jäivät täytettäväksi. Hämmästyttävän hyvin peliaikaan nähden pelannut Tshekki ei virheitä tee ja on Ohtamaan ohella puolustuksen kiistaton liideri. Erittäin mielenkiintoinen ja ennakkoon todella kova hankinta on myöskin Pohjois-Amerikasta saapuva Byström, jonka perässä oli kotimaasta Ruotsista monta seuraa. Taitava ja pisteidentekoon kykynevä puolustaja hakee uutta nostetta vielä saavuttamattomaksi jääneelle NHL-uralle. Heshkan taso ehkä on hieman laskenut parhaimmasta, mutta ehdottomasti hänet voi vielä erinomaiseksi puolustajaksi Liigaan nimetä. Kauden aikana näytti Kukkosen luistin painavan, mutta rehellisyyden nimissä Lasse on vielä tänäkin päivänä hirmu hyvä pelaaja Liigaan ja johtajaominaisuuksilla aivan poikkeuksellisen tärkeä palanen Kärppien takalinjoja. Oululaisten puolustus on vieläkin erittäin hyvä ja aivan kärkeä, vaikka Ohtamaa kytkintä nostaisikin. Viimekaudesta luonnollisesti heikentynyt, mutta kyseessä oli poikkeuksellisen vahva puolustus koko Liigahistoriassa.

Krejcik 4.5
Heshka 4
Byström 3
Ohtamaa 5
Kukkonen 3.5
Niemelä 3

Keskikaista.

Jostain syystä Kärppien omalla keskustelupalstalla nelikko nähdään heikkona muihin verrattuna, mutta todellisuudessa tämäkin osa-alue on riittävän vahva mestaruuden tavoitteluun. Suuret odotukset kohdistuvat tietenkin paluumuuttaja Pesoseen ja hän pystyy täysin varmasti lunastamaan kaikki häneen kohdistetut odotukset. Huipputasolla viimekaudet Ruotsissa pelannut taituri on vieläkin äärettömän kova nimi Liigaan, eikä yhden IFK kauden kannata painaa vaakakupissa. Växjön supernipussa jos pystyy tulosta tekemään ja olemaan joukkueen parhaimmistoa, niin pienintäkään syytä ei ole olettaa, etteikö hän Kärpissä pystyisi samaan. Kristofkin pelasi 39 pisteen kauden pienemmässä roolissa Lasun sekä Kuparin takana, niin häneltä voi odottaa ja surutta antaa suuren roolin tuomaa isoa panosta Kärpissä. Kärjen takana on yksi Liigan parhaimpia jarrukentän pelaajia Humalojan muodossa, niin keskikaista on mielestäni muihin verrattuna hyvissä asetelmissa. Vain Metsävainion taso on yksi pienimuotoinen kysymysmerkki ja pelin on osuttuva kohdilleen heti, taikka todennäköisesti pelit voivat jäädä sen jälkeen vähille.

*Kristof 4
*Pesonen 5
Metsävainio 2
Humaloja 4

*tulosvastuu


Laitahyökkääjät.

Jotain jos Kärpillä selkeästi vielä puuttuu muuhun kenttäpelaajiin verrattuna, niin laitahyökkääjät. Pyörälä toki on ehdotonta kärkeä tulosyksikössä, jonka loukkaantuminen saattoi maksaa jopa mestaruuden. Sailio sekä Karvinen on todettu yhdeksi Liigan parhaimmaksi jarrukentäksi yhdessä Humalojan kanssa, mutta sen jälkeen onkin erittäin isoja kysymysmerkkejä. Koblizek saattaisi olla jopa Liigan paras pelaaja, mutta tehokkuus ja maalintekotaito valitettavasti ei kohtaa luotujen paikkojen kanssa. Äärettömän nopea Tshekki saa pelissä monta paikkaa tehtyä itselleen, mutta silti tehot olivat vain 27 pistettä, kun ne olisivat hyvinkin voinut olla 57 pistettä. Mikäli Radek jostain kaivaa viimeistelytaidon itselleen kesän aikana, niin tässä on seuraava timantti Liigassa. Anttilan kausi oli kaikenkaikkiaan pettymys ja ennakko-odotuksiin nähden suurimman pettymyksen esitti varmaan Lindsten. Kovin odotuksin Turusta Ouluun saapunut Jasper ei missään vaiheessa saanut peliään kulkemaan, eikä kaivattua kemiaa tuntunut löytyvän mistään missään vaiheessa. Näytönhalut ovat varmasti huippuluokkaa nuorella Turkulaisella tulevaan kauteen ja voidaankin odottaa hyvin nälkäistä ja ratkaisuhalukasta pelaaja nyt. Kärpät todennköisesti vahvistaa vielä laitahyökkäystään, vaikkei se näinkään katastrofi olisi, kun ottaa huomioon Mannerin kyvyn kehittää pelaajia. Tasoitusta on kärkijoukkueisiin vielä jopa huimasti, mutta yhdellä/kahdella vahvistuksella on laitahyökkäyskin varmasti jälleen Liigan parhaimmistoa.

*Pyörälä 5
*Koblizek 3
*Lindsten 2.5
*Anttila 2
Hermonen 2
Tieksola 2.5
Sailio 4.5
Karvinen 3

*
tulosvastuu

Maalivahdit.

Tietenkin suurin kysymysmerkki on Kärppien osalta, ketä maalia vartioi? Vehviläinen teki odotetusti NHL-sopimuksen, mutta mitään takeita ei ole mieheen paluusta Liigaan ja on hyvin vaikea ennakoida mitä tapahtumaan tulee. Aivan satavarmaa on, ettei Kärpät Annusella lähde kauteen, joten tältäosin en pysty arvioimaan paremmin maalivahteja. Nyt tasoitus on kaikkia kohtaan kohtuuton, mutta tolppien väliin tulee varmuudella joku. Onko se sitten Vehviläinen vai joku muu, sen aika näyttää.

Kysymysmerkit.

Maalivahdit, Mannerin "itsensä kokoaminen" sekä laitahyökkäys.

Arvio.

Kärpät tulee jälleen lähtemään kauteen mestarisuosikkina, sitä ei voi kiistää mitenkään. Vaikka joukkueesta puuttuukin tärkeitä palasia, niin joukkue on silti erittäin vahva ehdokas jälleen finaaleihin. Mamba hermoili yllättävän paljon loppukaudesta, mutta toisaalta runkosarjakin oli taputeltu jo hyvissä ajoin selväksi. Ehkä pienin pieni kysymysmerkki on miten kevään pettymys on käsitelty, mutta uskon syyskuussa jäälle saapuvan erittäin nälkäinen Kärppälauma. Maalivahdista riippumatta, taistelee sijoista 1-3.

Seuraa heitä.

Ludwig Byström & Jasper Lindsten
Jari Sailio 4.5? Hiukan yläkanttiin heitetty imo.
 

JPL

Jäsen
Jos tuosta nyt saa saivarrella, niin Humaloja ei ole kyllä kahteen kauteen ollut noin hyvä "nelosen" sentteri. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta vielä Marjamäen aikana Humaloja pystyi kyseisen roolin täyttämään jopa erinomaisesti. Mannerin ensimmäisellä kaudella enää välttävästi ja viime kaudella ei meinannut mahtua enää kokoonpanoon. Paljon saa tapahtua kesän aikana, jotta Humaloja on nelosen "nelosen" sentteri.
 
The accusations and the blame - True or false they seem the same - Filthy fingers rise in rows - And out of shit a flower grows - I'm amazed how damn low - People can go only by being themselves
- Sentenced - Ever-frost -

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Miksi rajaat tulosvastuun kahteen ensimmäiseen ketjuun nykypäivän jääkiekossa? Mikä jää kolmosketjun ja nelosketjun rooliksi tässä ajattelutavassa? Pelata alivoimaa(ko)? Viime kaudella muun muassa Kärpät (esim. Pyörälä, Lasu, Kristof, Jokinen, Osala), HPK (Turunen, Paajanen, Lucenius, Tavi) ja Ilves (Ikonen, Suomi, Ruotsalainen, Mieho) peluuttivat alivoimalla näitä "tulosvastuun" kavereita. Oikeastaan Jyp ja TPS olivat ainoat joukkueet viime kaudella, joiden ketjuroolituksista voidaan selkeästi nähdä, että puolustavarooli jäi kahdelle alimmaiselle ketjulle.

Muun muassa kannattamassasi joukkueessa ja arviossasi olet arvioinut Vili Sopasen, Eetu Koivistoisen ja Toni Koiviston tulosvastuun ulkopuolelle. Viime kauden tehot kyseisillä kavereilla: Sopanen (13gp 5+4), Koivistoinen (60gp 17+17) ja Koivisto (58gp 18+11). Mielenkiintoista, että kolme pelaajaa, joiden pistekeskiarvot olivat viime kaudella Lukon top 7 joukossa ovat tulevalla kaudella tulosvastuun ulkopuolella. Lähtökohtaisesti jokainen heistä taitaa pelata esimerkiksi ylivoimaa myös ensi kaudella.

Eiköhän valtaosassa tulevan kauden liigajoukkueissa tulosta odoteta jokaiselta ketjulta ja rakenneta myös niin, että etenkin kolmelta ensimmäiseltä ketjulta. Ja ne joukkueet, jotka hyödyntää tän tuloksenteon laajuuden parhaiten on hyökkäyspelissä liigan vaarallisimpia joukkueita ja todennäköisesti myös menestyvät paremmin.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi rajaat tulosvastuun kahteen ensimmäiseen ketjuun nykypäivän jääkiekossa? Mikä jää kolmosketjun ja nelosketjun rooliksi tässä ajattelutavassa? Pelata alivoimaa(ko)? Viime kaudella muun muassa Kärpät (esim. Pyörälä, Lasu, Kristof, Jokinen, Osala), HPK (Turunen, Paajanen, Lucenius, Tavi) ja Ilves (Ikonen, Suomi, Ruotsalainen, Mieho) peluuttivat alivoimalla näitä "tulosvastuun" kavereita. Oikeastaan Jyp ja TPS olivat ainoat joukkueet viime kaudella, joiden ketjuroolituksista voidaan selkeästi nähdä, että puolustavarooli jäi kahdelle alimmaiselle ketjulle.

Muun muassa kannattamassasi joukkueessa ja arviossasi olet arvioinut Vili Sopasen, Eetu Koivistoisen ja Toni Koiviston tulosvastuun ulkopuolelle. Viime kauden tehot kyseisillä kavereilla: Sopanen (13gp 5+4), Koivistoinen (60gp 17+17) ja Koivisto (58gp 18+11). Mielenkiintoista, että kolme pelaajaa, joiden pistekeskiarvot olivat viime kaudella Lukon top 7 joukossa ovat tulevalla kaudella tulosvastuun ulkopuolella. Lähtökohtaisesti jokainen heistä taitaa pelata esimerkiksi ylivoimaa myös ensi kaudella.

Eiköhän valtaosassa tulevan kauden liigajoukkueissa tulosta odoteta jokaiselta ketjulta ja rakenneta myös niin, että etenkin kolmelta ensimmäiseltä ketjulta. Ja ne joukkueet, jotka hyödyntää tän tuloksenteon laajuuden parhaiten on hyökkäyspelissä liigan vaarallisimpia joukkueita ja todennäköisesti myös menestyvät paremmin.
Eikö tulosvastuu tarkoita varsinkin tässä yhteydessä sitä, että erityisesti kyseisiltä pelaajilta/ketjuilta odotetaan tulosta? Tulosta saavat tehdä toki muutkin, mutta vastuu on pääasiassa kahdella ensimmäisellä ketjulla. Minusta alempien ketjujen mahdolliset tehot eivät ole tämän arviointilogiikan vastaisia. Vertailevissa arvioissa pitää olla jokin standardi, ja se asettuu hyvin juuri tuohon kahden kärkiketjun tulosvastuuseen, kun kuitenkin vain harvalla (jos millään) joukkueella on kolmea täyttä ketjua luotettavia pistelinkoja.
 
"SaiPa on ollut tosi tyytyväinen siihen työhön, mitä Tertsi on tullut tänne tekemään."
- Jussi Markkanen 2019

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko, Pattu
Jari Sailio 4.5? Hiukan yläkanttiin heitetty imo.
Sailio on Liigan parhaita työmyyriä ja hän pystyy pelaamaan tarvittaessa kärkiketjuissa.
 
Kukkosen kasvot. Ville Kuorilehdon laukaus. Patrik Koivisto. Täydellinen tupakkakielto. Oskar Osalan lämäri.
Löikö Mörkö sisään!?
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
@Ruuhkis Luoto <-> Patrik Virta ja Larmi -> X -> Michael Garteig. Tapparalla joukkue valmis. Mihin nyt asettuu arvosana? Virta lähtökohtaisesti minusta ykkösen tai kakkosen sentteri pudottaen Malisen kolmoseen ja Rauhalan neloseen.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
@Ruuhkis Luoto <-> Patrik Virta ja Larmi -> X -> Michael Garteig. Tapparalla joukkue valmis. Mihin nyt asettuu arvosana? Virta lähtökohtaisesti minusta ykkösen tai kakkosen sentteri pudottaen Malisen kolmoseen ja Rauhalan neloseen.
Mä oon kesälomalla! Kyllähän keskikaista on Virran tulon jälkeen mahdollisesti/todennäköisesti jopa Liigan paras. Maalivahtien arvosana ei nouse merkittävästi.

Päivittelen näitä, kun lomat on lusittu.
 
1963

JD #17
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy