Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 115 926
  • 4 075

raipe1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sharks
Tps on aivan oikeutetusti laitettu noin alas. Valmennus on liigan heikointa, Korpikosken kunnosta ei tarkkaa tietoa ja hankinnat eivät ole olleet kärkipäätä. Toki voi taistella suorastakin pelipaikasta. Eiköhän jälleen keväällä ole pienet erot sijoilla 7-10.

Ilveksen sijoittaminen top-6 ei ole yliarvioimista. Joukkueessa on erinomaiset maalivahdit, tasapainoinen puolustus sekä hyvä hyökkäys. Ainoat kysymysmerkit ovat palaako Ruotsalainen ja onnistuuko nuoret hyvin. Jos Ruotsalainen palaa, on kotietukin aivan hyppysissä. Kärpät, HIFK ja Tappara mennee kuitenkin varmasti Ilveksen edelle runkosarjassa.

Aika ehdottomasti koet asian noin olevan ilman erityisiä perusteluita. TPS oli kuitenkin viime kaudella neljäs ja hyökkäyksen lähtijöitä on paikattu Wirtasella, Holmilla, Nättisellä, sekä uutena mukaan tulevalla Korpikoskella. Tuo liigan huonoin valmennus on kuitenkin saanut joukkueen vietyä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon kahdesti peräkkäin, ja joukkueessa on edelleen runko melkoisen hyvin kasassa. Omaan makuun Ilves, Pelicans, HPK, Jyp, Lukko ja TPS muodostavat kärjen takana erittäin tasaisen ylemmän keskikastin, jossa sijoitukset ovat pienistä asioista kiinni.

Ilveksen joukkue on äärimmäisen nuori ja kotietu vaatisi loistavaa suoritusta, sekä monen pelaaja potentiaalin lunastusta. Myöskään toisen kauden kirouksiin ei olisi varaa.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Aika ehdottomasti koet asian noin olevan ilman erityisiä perusteluita. TPS oli kuitenkin viime kaudella neljäs ja hyökkäyksen lähtijöitä on paikattu Wirtasella, Holmilla, Nättisellä, sekä uutena mukaan tulevalla Korpikoskella. Tuo liigan huonoin valmennus on kuitenkin saanut joukkueen vietyä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon kahdesti peräkkäin, ja joukkueessa on edelleen runko melkoisen hyvin kasassa. Omaan makuun Ilves, Pelicans, HPK, Jyp, Lukko ja TPS muodostavat kärjen takana erittäin tasaisen ylemmän keskikastin, jossa sijoitukset ovat pienistä asioista kiinni.

Ilveksen joukkue on äärimmäisen nuori ja kotietu vaatisi loistavaa suoritusta, sekä monen pelaaja potentiaalin lunastusta. Myöskään toisen kauden kirouksiin ei olisi varaa.

Ihan varauksetta en TPS:n lähtijöitä korvaisi yllä mainituilla nimillä 1:1. Wirtanen ja Korpikoski on kaikenkokeneita kavereita, joiden viime vuosien pistesaldo ei ole ollut ainakaan kovin nousujohteinen. Korpikosken kunto on täysin mysteeri (kai?) ja mikä hänen roolinsa on lopulta joukkueessa, kun aikaisemmalla uralla on tahkottu alemmissa kentissä. Nyt pitäisi nakutella aika kovilla tehoilla ykkösessä tai kakkosessa.

Nättinen oli viime kauden aivan yössä, toissakaudella aivan liekeissä, mikä on tämän kauden tulos? Vielä isompi kysymysmerkki on Holm. Hyvät tehot Ruotsissa, mutta miksi ei ole saanut sopparia SHL:ään aikaisemmin?
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Itse en kyllä jaa ihan samanlaista luottoa Ilvekseen kuin moni palstaveli, vaikka evääthän Ipalla kyllä on pelata mitaleistakin. Viime kaudella kuitenkin moni nuori pääsi loistamaan paineettomassa tilassa, mutta nyt, kun kivekset punnitaan, en usko kaikilla lentokelin jatkuvan ja vaikeita jaksoja on varmasti luvassa. Kilpailu sijoista 4-6 on äärimmäisen kovaa ja varaa itseluottamuksen menetykselle ei ole. Toki Kivi on hyvä koutsi erityisesti nuorison kanssa ja hänellä, jos jollain, on eväät saada lentokelit jatkumaan. Uskon kuitenkin, että kone yskähtelee ja Ipa päätyy siitä huolimatta sijalle 6.-7., jos jotain pitäisi veikata.

Edit. Todettakoon, että näen Ilveksen sympaattisena nousijana ja on hienoa seurata, kun pohjamutia vuosia kyntänyt perinteikäs seura on saamassa itseään jaloilleen. En vain usko, että tänä vuonna tulee glooriaa, mutta onhan Ilveksellä aikaa ja kärsivällisyyttä, eikä nousu varmasti kaadu, vaikka puolivälieriin tyssäisi tie tällä kaudella.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Uskon kuitenkin, että kone yskähtelee ja Ipa päätyy siitä huolimatta sijalle 6.-7., jos jotain pitäisi veikata.

Tämä on hyvinkin mahdollista kaikille noilla sijoilla pyöriville. Ja etenkin Ilveksen kaltaiselle nuorelle joukkueelle. Viime kaudella, kuten myös monella edeltävällä Ilveksen kompastuskivi on ollut musta marraskuu, viime kaudella taisi tulla yksi voitto? Sitten taas joulukuussa homma lähti skulaamaan. Tuo Ilveksen pitää pystyä välttämään.

Mutta noi. Pääsääntöisesti näen Ilveksen mahdollisuudet tuonne jopa 4. Sijalle, mutta kyllä silloin pitää kaiken mennä jo nappiin. 6. Sija olisi hyvä, sitä alemmat pienoinen pettymys.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Yleensä kauden päästessä kunnolla vauhtiin voimasuhdearviot (niin median kuin palstakirjoittajienkin) tuppaavat heittämään jonkin verran toteutuneeseen verrattuna. Toisin sanoen joukkueet yllättävät otteillaan, toiset positiivisesti ja toiset vähemmän positiivisesti. Miten arvon kanssakirjoittajat arvelevat, ketkä tulevat olemaan ensi kauden yli- ja alisuoriutujat ja miksi? Voi myös eritellä syksyn mestarit ja ne joiden karstat saadaan pois koneesta ennen kevättä.

Nyt jo varsin ansioituneissa ja perusteluissa arvioissa on pitkälti yhtenevä konsensus joukkueiden suorittamisesta, niin olisi mukava lukea perusteltuja mutta rohkeitakin mielipiteitä potentiaalisista topeista ja flopeista. Ehkä mitä uskaliaampi mielipide niin sitä todennäköisempi että se osuu, sen verran yllättävä Liigakin osaa olla halutessaan!

Heitän toki lusikkani soppaan. Yleensä aiempina kausina olisin sanonut floppaajaksi vanhan kunnon alkkisfaija-IFK:n jolla on hienoja perinteitä siitä kuinka kovan budjetin epätasaisesti koottu joukkue vetää Linnanmäellä vuoristorataa, ja kausi päättyy aina jonkinasteiseen pettymykseen. Ei kuitenkaan tällä kertaa, vaan täytyy antaa helsinkiläisten toimiston ja valmennuksen suuntaan posia siitä että joukkue laadukkaalta JA tasapainoiselta. Pienen sivukuriositeetin kautta päästään ennakoimaani yllättäjään eli Saimaan Palloon. SaiPa tulee pelaamaan varsinkin syyskaudella hyvin terävimmän järkensä, eli Zaborskyn, Ramstedtin ja Westerholmin (kyllä, luit oikein) johdolla. Parhaimmillaan lappeenrantalaiset pyörivät jopa TOP-4 sarjataulukossa, mutta pelaamisen jänne ei kestä koko kautta tiiviissä keskikastissa vaan runkosarja päättyy sijoille 9-10.

Alisuoriutujaksi joudun sanomaan sydän verta vuotavana Oulun Kärpät. Tämän hetken pahimmat uhkakuvat konkretisoituivat kauden alkaessa, eli Atte Ohtamaa käyttää ulkomaan optionsa löytäen sopivan seuran eikä maalivahtikaksikko ole joukkueelle samanlainen pellillinen selkäranka mitä Vehviläinen - Rynnäs oli parin viime kauden aikana. Samalla lähtee negatiivinen kierre liikkeelle ja melkein koko runkosarjan ajan joukkue kamppailee uusien ongelmien kanssa. Pitkään sijoilla 7-10, mutta runkosarjan päätteeksi sijoille 5-6.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Laskeskelin keskiarvotilanteen palstalaisten yhteisten pelaaja-arvioiden hyökkääjille. Kaikki hyökkääjät löytyvät tästä viestistä.

Tässä kuitenkin top-30, eli palstalaisten mielestä sarjan parhaat hyökkääjät:

1. Justin Danforth LUKKO 8,59
2. Teemu Turunen HIFK 8,45
3. Iikka Kangasniemi HIFK 7,93
4. Jussi Jokinen KÄRPÄT 7,91
5. Arttu Ruotsalainen ILVES 7,80
6. Kristian Kuusela TAPPARA 7,78
7. Juhamatti Aaltonen PELICANS 7,68
8. Charles Bertrand TAPPARA 7,64
9. Janne Pesonen KÄRPÄT 7,64
10. Eero Elo LUKKO 7,57
11. Niko Ojamäki TAPPARA 7,47
12. Juho Lammikko KÄRPÄT 7,45
13. Jarkko Immonen JYP 7,38
14. Otto Paajanen HIFK 7,30
15. Michal Kristof KÄRPÄT 7,30
16. Eemeli Suomi ILVES 7,27
17. Mika Pyörälä KÄRPÄT 7,25
18. Patrik Virta TAPPARA 7,22
19. Jere Sallinen HIFK 7,13
20. Jere Innala HPK 7,08
21. Petteri Wirtanen TPS 7,07
22. Jesse Saarinen HIFK 7,03
23. Antti Kalapudas SPORT 7,00
24. Tyler Morley TAPPARA 6,94
25. Niclas Lucenius HPK 6,90
26. Tomas Zaborsky SAIPA 6,89
27. Jani Tuppurainen JYP 6,85
28. Ilari Filppula TPS 6,84
29. Cody Kunyk HPK 6,83
30. Olavi Vauhkonen TAPPARA 6,81

Hyökkääjien arviointiin on osallistunut vain 11 palstalaista, joten ei olisi ollenkaan pahitteeksi, jos vielä jokunen lisäosallistuja jaksaisi lähteä mukaan urakkaan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Everton Aika pieni osallistujamäärä, mutta mitä noita kokonaistuloksia tuossa muutaman minuutin tutkailin, niin minun subjektiiviseen silmään hyökkääjäarviot osuvat palstalla paljon loogisemmin kohdalleen kuin puolustaja-arviot osuivat/ovat osuneet. Omasta mielipiteestäni poikkeaviinkin tuloksiin pystyn kyllä tunnistamaan perusteita näissä hyökkääjäarvioinneissa.

Luonnollisesti tuntemattomat ulkomaalaiset jäävät näissä aina vähän kauemmas kärjestä, vaikka voivat olla kauden lopussa ihan kärjessä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Keskushyökkääjät:

7. HPK - 8

Laitahyökkääjät:

10. HPK - 8

Mä katselin näitä kahta arvosanaa ja rupesin näin Kerhon kannattajana hiukan miettimään että kyllä nyt jotain on pielessä. Sitten katsoin paremmin tiivistyksesi, niin siellä kävi ilmi että Tikan olit laittanut laituriksi. Mutta sitten rupesin miettimään, että jos Tikka on laituri ja kolmosketjun laiturit olisivat täten Tavi-Tikka niin aika erikoista olisi jos laiturit olisivat vasta Liigan 10. parhaat. Itse pidin Kerhon laitureita ilman Tikkaakin ainakin KalPan tasoisena ja KalPan laitureiden arvosanan olet laittanut 8,5 eli parempi kuin Kerhon laitureiden arvosana on Tikan kanssa.

Yleisesti Kerhon osiossa Tikka on asetettu keskelle. Tämä siksi koska hankintalogiikka tukisi tätä (Leino->Kunyk, Paajanen->Tikka). Lisäksi Pennanen haluaa vähintään kolme vahvaa kenttää, eikä tosiaan ikinä laita ns. kaikkia munia samaan koriin. Pennasella ei ole ns. ykköskenttää vaan vähintään kolme saman verran pelaavaa kenttää, niin siihen Tikka sopii kolmanneksi sentteriksi. Toki Kerholla on monta muuta sentteriä joka kärkkyy paikkoja. Itse näen Monton nelossentterinä jolla olisi kyllä kolmos sentteriksi mahkuja perinteisen ketju hierarkian joukkueessa, mutta en usko että vielä olisi mahdollisuuksia ottaa sellaista roolia mitä TOP-3 sentteriltä on Pennasen aikana vaadittu. Muista senttereistä, niin Kanninen pystyy hyvin pelaamaan ainakin nelosketjun sentterin paikkaa, mutta on hyvä myös laiturina. Seppälä on mielenkiintoinen pelaaja, mutta itse näen että hänen olisi parasta totutella Liigaan laiturin paikalta. Krivosik on myös sentterin paikkaa pelannut.

Sentterikolmikko Lucenius-Kunyk-Tikka teki viime kaudella pisteitä Liigassa pyöreästi 0.70 pistettä per ottelu tahtia, joka on toiseksi kovin kun katsoo eri joukkueiden kolmea parasta sentteriä (kyllä, Sportin sentterit on kovimpia). Täten näen Kerhon sentterit ainakin HIFK:n ja Pelicansia vastaavia paremmaksi ja olevan 8.5 arvosanan arvoinen.

Vielä mitä tulee laitureihin, niin jos kryptistä Toivolaa yrittää jollain tavalla lukea, niin Tavi ei ole Tuulolan korvaaja, vaan Tavin sopimuksen jälkeen Tuulolan korvaajalle ei ole kiire. En olisi yllättynyt jos sieltä vielä joku tulee mutta toisaalta, voi olla että ei tulekaan ennen kauden alkua.

Tämä vaan näin värilasien takaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@EvertonLuonnollisesti tuntemattomat ulkomaalaiset jäävät näissä aina vähän kauemmas kärjestä, vaikka voivat olla kauden lopussa ihan kärjessä.

Itse kiinnitin puolestani (etenkin puolustajien) arvioinneissa huomiota Mestiksestä tulleisiin pelaajiin, jotka saivat todella alhaisia arvosanoja. Toki hyvinkin mahdollista, että ainakin osa Mestis-pelaajista palaa nopeasti maitojunalla takaisin, mutta jos lähtökohtia ajatellaan niin +20 minuutin peliaikaa kärkiroolissa Mestiksessä usean kauden ajan vetänyt kaveri luulisi olevan valmiimpi pelaaja liigaympyröihin kuin joku perus-junnu, joka ei ole mahtunut nuorten maajoukkueisiin tai päässyt lainapestillään Mestiksessä kolmos-neloskenttää ylemmäs. Mutta vaikeahan näistäkin on tietää, eikä kovin moni liigafani varmaankaan aktiivisesti Mestistä seuraa.


En nyt vielä tiedä, miten noita arvioita olisi fiksuinta ynnäillä yhteen. Mutta yhtenä kokeiluna hyökkääjien osalta seuraavanlainen laskukaava:
Top-6 hyökkääjät x painotuksella 1,5 + Seuraavat 8 hyökkääjää painotuksella 1 = joukkueen hyökkäyksen kokonaisarvosana
-> Muutan kokonaisarvosanat prosenteiksi niin, että parhaan arvosanan saanut on 100% ja muita verrataan siihen

Tällä kaavalla voimasuhteet hyökkäyksien suhteen olisivat tällä haavaa näin:

1. HIFK: 100 % (104,96)
2. TAPPARA: 99 % (103,49)
3. KÄRPÄT: 93 % (97,74)
4. PELICANS: 93 % (97,24)
5. LUKKO: 92 % (96,05)
6. ILVES: 89 % (92,94)
7. HPK: 84 % (88,60)
8. TPS: 84 % (88,53)
9. JYP: 84 % (88,46)
10. SPORT: 83 % (86,90)
11. SAIPA: 82 % (86,25)
12. KALPA: 80 % (84,46)
13. KOOKOO: 80 % (83,48)
14. JUKURIT: 77 % (80,41)
15. ÄSSÄT: 68 % (70,90)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HPK:
Lucenius
Kunyk
Tikka
Monto/Kanninen

Pelicans:
Mustonen
Hari
Björninen
Toivola

En saa kyllä millään Kerhon sentteristöä Pelsun vastaavaa paremmaksi. Melko tasan menee omasta mielestä.

Näin ulkopuolisen silmin HPK:n keskikaista on aika reilusti edellä. HPK:lla tasonsa todistaneita jokainen ja parempia pelaajia muutenkin. HPK kamppailee ennemminkin esim. Ilveksen keskikaistan (Ruotsalainen - Leino - Saarela/Mieho - Ja. Ikonen) kanssa paremmuudesta. Pelicansin oma on sitten jossain keskikastin puolella.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Tässä kuitenkin top-30, eli palstalaisten mielestä sarjan parhaat hyökkääjät:
Palstalaisten mielestä liigan top-20 pakit ovat:

Nämä jos yhdistetään hennosti, niin saisiko tästä tulkittua vähän palstalaisten yhteistä mielipidettä joukkueiden kenttäpelaajiston "terävyydestä", eli kuinka monta pelaajaa mistäkin joukkueesta löytyy näiltä TOP-listoilta (TOP30-hyökkääjät + TOP20-pakit). Maalivahdit ja valmennus tuo toki lisäksi ehdottomasti terävyyttä tai tylsyyttä kokonaisuuteen, mutta tässä nyt vaan kenttäpelaajien osalta lukemat.

Tappara 10 (6 + 4)
Kärpät 9 (5 + 4)
HIFK 8 (5 + 3)

HPK 5 (3 + 2)
Ilves 4 (2 + 2)
JYP 4 (2 + 2)
Lukko 4 (2 + 2)

TPS 2 (2 + 0)
Pelicans 2 (1 + 1)
SaiPa 1 (1 + 0)
Sport 1 (1 + 0)

Jukurit 0 (0 + 0)
KalPa 0 (0 + 0)
KooKoo 0 (0 + 0)
Ässät 0 (0 + 0)

Aika samalta näyttää tämän osalta joukkueiden ryhmittely kuin muutenkin veikkauksissa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Mä katselin näitä kahta arvosanaa ja rupesin näin Kerhon kannattajana hiukan miettimään että kyllä nyt jotain on pielessä. Sitten katsoin paremmin tiivistyksesi, niin siellä kävi ilmi että Tikan olit laittanut laituriksi. Mutta sitten rupesin miettimään, että jos Tikka on laituri ja kolmosketjun laiturit olisivat täten Tavi-Tikka niin aika erikoista olisi jos laiturit olisivat vasta Liigan 10. parhaat. Itse pidin Kerhon laitureita ilman Tikkaakin ainakin KalPan tasoisena ja KalPan laitureiden arvosanan olet laittanut 8,5 eli parempi kuin Kerhon laitureiden arvosana on Tikan kanssa.
Tuohon KalPaan jos verrataan niin KalPallahan on keskellä: Järvinen-Ikonen-Sebok-Virtanen (Tuossa kun olisi ollut vielä Rissanen+Luostarinen niin ai että.

Mutta laitureista puhuttaessa KalPan laiturit ovat sitten 1. Pitkänen+Ruuttu 2. Keränen+Kantola 3. Klemetti+Jokinen 4. Knuutinen/Könönen+Nuutinen. Nuutinen siis 30p miehenä vasta nelosessa.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tuohon KalPaan jos verrataan niin KalPallahan on keskellä: Järvinen-Ikonen-Sebok-Virtanen (Tuossa kun olisi ollut vielä Rissanen+Luostarinen niin ai että.

Mutta laitureista puhuttaessa KalPan laiturit ovat sitten 1. Pitkänen+Ruuttu 2. Keränen+Kantola 3. Klemetti+Jokinen 4. Knuutinen/Könönen+Nuutinen. Nuutinen siis 30p miehenä vasta nelosessa.

Toi on kyllä kova laituri osasto ja perun puheeni. Ajattelin että Pitkänen on sentterinä ja jostain syystä unohdin Ruuttun. Nuutinen on myös ehkä Liigan aliarvostetuimpia pelaajia.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Toi on kyllä kova laituri osasto ja perun puheeni. Ajattelin että Pitkänen on sentterinä ja jostain syystä unohdin Ruuttun. Nuutinen on myös ehkä Liigan aliarvostetuimpia pelaajia.
Niin Pitkänen oli KooKoossa sentteri, mutta ilmeisesti ainakin alkuun on laidalla. Loukkaantumisten tullessa helppo toki siirtää takas keskelle.

Imo taas Nuutinen on todella yliarvostettu. Tekee juu tasaista 25-30p pisteitä (suurin osa yvllä) mutta myös kerää kauheasti miinusta. Ei siis ole joukkueelle niin hyvä, mitä pisteet kertovat. Ilman maaleja ja pisteitä (hyvä laukaus) olisi rooli paljon pienempi. Mutta milleppä joukkueelle ei kelpaisi +10 maalin ja lähes 30p pelaaja. Kolmos-neloskenttiin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilastoperusteiset voimasuhdearviot

Kesän aikana useampi palstalainen on tehnyt hienoa työtä kirjoittamalla kattavan ennakkopaketin voimasuhteista. Tuon tähän keitokseen vielä oman mausteeni täysin tilastoperusteisilla voimasuhdearvioilla. Hyvä puoli näissä on se, että omat värilasini eivät pääse kovin paljoa arvosanoihin vaikuttamaan, eli arvioiden voidaan katsoa olevan objektiivisia. Huono puoli on se, että arviot perustuvat suurimmaksi osaksi pelkästään viime kauden suorituksiin runkosarjassa, ja monta seikkaa jää huomiotta.

Viime kaudella Liigan runkosarjaa pelanneet kenttäpelaajat on arvioitu seuraavanlaisella systeemillä:
- Jokaiselle pelaajalle on laskettu tämän joukkueelleen runkosarjan aikana tuottama pisteodotusarvo.
- Pisteodotusarvo koostuu hyökkäysosuudesta ja puolustusosuudesta.
- Pisteodotusarvon hyökkäysosuus lasketaan pelaajan runkosarjan tehopisteiden perusteella. Myös peliajalla on merkitystä, sekä sillä miten paljon tehopisteitä on syntynyt verrattuna joukkuekavereihin. Peliajasta on vähennetty alivoima-aika. Laskennassa maalit ovat kaksi kertaa syöttöjä arvokkaampia.
- Pisteodotusarvon puolustusosuuden laskennassa katsotaan, paljonko pelaajan joukkue on päästänyt maaleja ja laukauksia verrattuna Liigan keskiarvoon runkosarjassa. Tästä saatu joukkueen puolustusarvo jaetaan pelaajille sen mukaan, paljonko nämä ovat saaneet peliaikaa (yv-aika vähennetty). Näitä arvoja vielä korjataan sen perusteella, kuinka hyvä pelaajan plusmiinustilasto on verrattuna joukkuekavereihin (jälleen kerran peliaikaan suhteutettuna).
- Pisteodotusarvon hyökkäys- ja puolustusosuudet lasketaan yhteen ja jaetaan pelaajan ottelumäärällä.
- Pelaajille on annettu arvosana tämän pisteodotusarvo/ottelu -mittarin perusteella. Arvosanat ovat väliltä 1-10 ja noudattavat suurinpiirtein normaalijakaumaa. Eniten on siis numeroita 5-6, ja vähiten ykkösiä ja kymppejä.
- Alle 20 runkosarjaottelua pelanneiden pelaajien arvosanoja olen korjannut käsin kohti odotusarvoa.

Viime kaudella Liigaa pelanneet maalivahdit on arvioitu maaliodotusarvon perusteella:
- @Liigaplot twitterissä tuotti viime kaudella otteluista maaliodotusarvoja, jotka perustuivat laukaisukarttaan.
- Näitä maaliodotusarvoja hyödyntämällä olen laskenut kullekin maalivahdille, kuinka paljon maaleja tämän olisi pitänyt kauden aikana päästää ollakseen keskivertovahti.
- Maalivahdin maaliodotusarvoa verrataan toteutuneeseen päästettyjen maalien määrään, jolloin saadaan tietää montako maalia odotusarvoa enemmän/vähemmän tämä päästi taakseen, ja tämä luku jaetaan ottelumäärällä. Jatkoajat on suodatettu tilastoista pois.
- Maalivahdeille on annettu arvosana em. luvun perusteella. Päästämällä tasan odotusarvon verran maaleja saa arvosanan 6. Alle 20 ottelua pelanneiden maalivahtien arvosanoja olen korjannut käsin kohti keskiarvoa.

Viime kaudella muualla kuin liigassa pelanneiden pelaajien kohdalla olen verrannut heidän tilastojaan aiemmin samoista sarjoista Liigaan siirtyneisiin pelaajiin, ja pyrkinyt tämän perusteella arvioimaan näiden tasoa. Monen pelaajan kohdalla olen katsonut useampaa edellistä kautta.

Pelaaja-arviot olen yhdistänyt joukkuearvioiksi seuraavasti:
- Hyökkäysarvosana on joukkueen 14 parhaan hyökkääjän arvosanojen painotettu keskiarvo. Painotukset ovat seuraavat: 6 parasta hyökkääjää painoarvolla 1, 3 seuraavaa painoarvolla 0.75, 3 seuraavaa painoarvolla 0.5 ja 2 viimeistä painoarvolla 0.25.
- Puolustusarvosana on joukkueen 8 parhaan puolustajan arvosanojen painotettu keskiarvo. Painotukset ovat seuraavat: 4 parasta puolustajaa painoarvolla 1, 2 seuraavaa painoarvolla 0.75, 1 seuraava painoarvolla 0.5 ja viimeinen painoarvolla 0.25.
- Maalivahtiarvosana on joukkueen 2 parhaan maalivahdin arvosanojen painotettu keskiarvo. Painotukset ovat joukkueilla erilaiset: olen pyrkinyt arvioimaan, kuinka suuren osan otteluista kunkin joukkueen ykkösmaalivahti tulee pelaamaan, ja antanut painotukset tämän mukaan. JYP muodostaa pienen poikkeuksen, koska siellä kakkosmaalivahti on alkukaudesta eri kuin loppukaudesta, joten JYP:n maalivahtiarvosanaan vaikuttaa kolme maalivahtia kahden sijaan.

Pitemmittä puheitta itse asiaan, eli joukkueiden hyökkäysten arvosanat paremmuusjärjestyksessä:
6.73 HIFK
6.71 Kärpät
6.71 Pelicans
6.63 Ilves
6.54 Tappara
6.24 Lukko
6.24 Sport
6.20 JYP
6.02 KalPa
6.02 KooKoo
5.95 HPK
5.80 Jukurit
5.66 SaiPa
5.66 TPS
5.39 Ässät

Pakistojen arvosanat:
7.44 Ilves
7.40 Tappara
7.32 HIFK
7.04 Kärpät
6.72 HPK
6.24 SaiPa
6.12 JYP
6.08 TPS
6.04 Ässät
5.92 KooKoo
5.64 KalPa
5.44 Pelicans
5.40 Lukko
5.40 Sport
4.84 Jukurit

Maalivahtien arvosanat:
7.30 JYP
7.00 HIFK
6.50 Ilves
6.25 Pelicans
5.67 Lukko
5.60 Jukurit
5.50 SaiPa
5.40 Kärpät
5.25 KooKoo
5.20 KalPa
4.67 HPK
4.60 TPS
4.50 Sport
4.50 Ässät
4.00 Tappara

Joukkueen kokonaisarvosana saadaan luonnollisesti laskemalla edelliset yhteen (hyökkäys+puolustus+maalivahdit):
21.05 HIFK
20.57 Ilves
19.62 JYP
19.15 Kärpät
18.40 Pelicans
17.94 Tappara
17.40 SaiPa
17.34 HPK
17.31 Lukko
17.19 KooKoo
16.86 KalPa
16.34 TPS
16.24 Jukurit
16.14 Sport
15.93 Ässät

Muutama sekalainen huomio:
- Tiedostan menetelmän olevan hyvin puutteellinen (vain yhden kauden tilastot, pelaajien ikää ei huomioitu, muista sarjoista tulleiden arviointi jne.)
- Yllä oleva ranking ei täysin vastaa omaa mielikuvaani voimasuhteista
- Maalivahtien painoarvo on joukkuetasolla suuri, koska erot sillä osastolla ovat suuremmat

Pelaajien arvosanat joukkueittain (saman arvosanan pelaajat keskenään satunnaisessa järjestyksessä):
Maalivahdit 7.00
8 Frans Tuohimaa (45 ottelua)
4 Atte Engren (15 ottelua)

Puolustajat 7.32
10 Joonas Lyytinen
9 Mikko Kousa
7 Rony Ahonen
7 Ville Varakas
7 Aleksi Laakso
6 Johan Motin
4 Elias Ulander
4 Markus Kankaanperä

Hyökkääjät 6.73
10 Iikka Kangasniemi
9 Teemu Turunen
8 Jesse Saarinen
7 Jere Sallinen
7 Otto Paajanen
7 Sebastian Dyk
6 Anton Lundell
5 Niklas Nordgren
5 Juha Jääskä
5 Teemu Tallberg
5 Juho Keränen
4 Lennart Petrell
4 Thomas Nykopp
4 Micke-Max Åsten
Maalivahdit 6.5
7 Lukas Dostal (30 ottelua)
6 Ville Kolppanen (30 ottelua)

Puolustajat 7.44
8 Jarkko Parikka
8 Kalle Maalahti
8 Oskari Laaksonen
7 Niko Peltola
7 Aleksi Elorinne
7 Nikolas Matinpalo
7 Tuomas Salmela
6 Lassi Thomson

Hyökkääjät 6.63
9 Eemeli Suomi
8 Arttu Ruotsalainen
8 Teemu Rautiainen
7 Teemu Lepaus
7 Joona Ikonen
6 Robert Leino
6 Panu Mieho
6 Joose Antonen
6 Antti Saarela
6 Topias Haapanen
6 Jasse Ikonen
4 Erik Ahopelto
3 Samuli Vainionpää
3 Matias Maccelli
Maalivahdit 7.30
9 Eetu Laurikainen (42 ottelua)
4 Riku Helenius (6 ottelua)
3 Markus Ruusu (12 ottelua)

Puolustajat 6.12
8 Juuso Vainio
7 Mikko Mäenpää
7 Mikko Kalteva
6 Ossi Ikonen
5 Roni Allén
5 Anttoni Honka
4 Jaakko Jokinen
3 Joonas Viinikainen

Hyökkääjät 6.20
9 Jarkko Immonen
8 Jani Tuppurainen
8 Julius Nättinen
7 David Tomasek
7 Robert Rooba
6 Jerry Turkulainen
6 Miska Siikonen
5 Juha-Pekka Hytönen
5 Ossi Louhivaara
4 Samuli Ratinen
4 Anton Stråka
3 Aleksi Rutanen
2 Patrik Siikanen
2 Oskari Kalajanniska
Maalivahdit 5.40
6 Patrik Rybar (48 ottelua)
3 Justus Annunen (12 ottelua)

Puolustajat 7.04
9 Shaun Heshka
8 Jakub Krejcik
7 Ludwig Byström
7 Lasse Kukkonen
7 Aleksi Mäkelä
6 Mikko Niemelä
5 Taneli Ronkainen
3 Joona Huttula

Hyökkääjät 6.71
10 Jussi Jokinen
9 Mika Pyörälä
8 Janne Pesonen
8 Juho Lammikko
7 Michal Kristof
7 Jasper Lindsten
7 Radek Koblizek
5 Jari Sailio
5 Tino Metsävainio
4 Miska Humaloja
4 Sami Anttila
3 Otto Karvinen
3 Julius Hermonen
3 Jesse Koskenkorva
Maalivahdit 6.25
7 Jakub Skarek (45 ottelua)
4 Atte Tolvanen (15 ottelua)

Puolustajat
8 Casimir Jürgens
7 Santtu Kinnunen
6 Miihkali Teppo
6 Topi Jaakola
4 Jarkko Pynnönen
3 Matteo Pietroniro
3 Aleksi Ek
1 Matias Rajaniemi

Hyökkääjät 6.54
9 Juhamatti Aaltonen
8 Otto Nieminen
7 Jesse Mankinen
7 Hannes Björninen
7 Aleksi Mustonen
7 Antti Tyrväinen
6 Jesse Ylönen
6 Janos Hari
6 Severi Lahtinen
6 Frank Gymer
5 Jonatan Tanus
5 Artturi Toivola
5 Taavi Vartiainen
4 Miro-Pekka Saarelainen
Maalivahdit 4.00
4 Christian Heljanko (45 ottelua)
4 Michael Garteig (15 ottelua)

Puolustajat 7.40
9 Valtteri Kemiläinen
9 Teemu Suhonen
9 Ben Blood
7 Veli-Matti Vittasmäki
6 Alexander Ytterell
6 Tuukka Mäntylä
5 Toni Utunen
3 Martin Hugo Has

Hyökkääjät 6.54
9 Kristian Kuusela
8 Niko Ojamäki
8 Tyler Morley
8 Charles Bertrand
8 Olavi Vauhkonen
7 Patrik Virta
7 Jarkko Malinen
6 Juhani Jasu
5 Anton Levtchi
5 Otto Rauhala
5 Sami Moilanen
4 Jere Karjalainen
4 Kasper Simontaival
4 Anton Ollikainen
Maalivahdit 5.50
6 Niclas Westerholm (45 ottelua)
4 Karolus Kaarlehto (15 ottelua)

Puolustajat 6.24
8 Erik Autio
8 Jere Seppälä
6 Robin Salo
6 Mario Grman
6 Markus Kojo
5 Jere Sneck
4 Simo-Pekka Riikola
3 Kasperi Torikka

Hyökkäys 5.66
9 Tomas Zaborsky
7 Teemu Ramstedt
7 Joni Nikko
7 Micke Saari
6 Elmeri Kaksonen
6 Emil Oksanen
6 John Persson
5 Anssi Löfman
5 Ville Koho
5 Santeri Virtanen
5 Tomi Iso-Mustajärvi
4 Ville Vainikainen
3 Topi Piipponen
3 Jaroslav Aleksejev
Maalivahdit 4.67
5 Joona Voutilainen (40 ottelua)
4 Antti Karjalainen (20 ottelua)

Puolustajat 6.72
10 Petteri Nikkilä
7 Niklas Friman
7 Arto Laatikainen
7 Elmeri Eronen
6 Miro Karjalainen
5 Roope Laavainen
4 Otto Latvala
3 Nico Nurmikanta

Hyökkääjät 5.95
9 Niclas Lucenius
8 Jere Innala
7 Cody Kunyk
7 Markus Nenonen
7 Philippe Cornet
6 Tommi Tikka
6 Valtteri Puustinen
5 Joona Monto
4 Janne Tavi
4 Miro Ruokonen
3 Filip Krivosik
3 Henri Kanninen
3 Erkka Seppälä
3 Mikko Lahtela
Maalivahdit 5.67
6 Lassi Lehtinen (40 ottelua)
5 Oskari Setänen (20 ottelua)

Puolustajat 5.40
7 Tarmo Reunanen
6 Roni Sevänen
6 Lukas Klok
5 Robin Press
5 David Nemecek
4 Vili Laitinen
4 Antti Palojärvi
4 Miska Kukkonen

Hyökkääjät 6.24
9 Justin Danforth
8 Eero Elo
7 Pathrik Westerholm
7 Vili Sopanen
7 Eetu Koivistoinen
7 Toni Koivisto
6 Ponthus Westerholm
5 Tapio Laakso
5 Jonne Tammela
4 Heikki Liedes
4 Linus Nyman
4 Ville Petman
3 Mikko Petman
1 Joel Janatuinen
Maalivahdit 5.25
6 Henrik Haukeland (45 ottelua)
3 Niilo Halonen (15 ottelua)

Puolustajat 5.92
7 Kalle Valtola
6 Alexander Bonsaksen
6 Martin Berger
6 Oskari Manninen
6 Arttu Pelli
5 Juho Rautanen
5 Matt Caito
5 Peetro Seppälä

Hyökkääjät 6.02
9 Anrei Hakulinen
7 Juha-Pekka Haataja
7 Trevor Mingoia
7 Joonas Oden
6 Kim Strömberg
6 Vilmos Gallo
5 Kyle Platzer
5 Samuel Bucek
5 Markus Jokinen
5 Kimi Koivisto
4 Erik Karlsson
4 Kasperi Ojantakanen
4 Toni Suuronen
4 Jere Friberg
Maalivahdit 5.20
6 Eero Kilpeläinen (48 ottelua)
2 Samu Perhonen (12 ottelua)

Puolustajat 5.64
7 Mikael Seppälä
6 Ryan Wilson
6 Ari Gröndahl
6 Lasse Lappalainen
5 Valtteri Parikka
5 Jussi Timonen
4 Joona Riekkinen
3 Kim Nousiainen

Hyökkääjät 6.02
8 Miikka Pitkänen
8 Kai Kantola
7 Janne Keränen
7 Alexander Ruuttu
6 Matti Järvinen
6 Joni Ikonen
6 Tommi Jokinen
6 Mikko Nuutinen
5 Aleksi Klemetti
4 Balazs Sebök
4 Henri Knuutinen
3 Mikko Virtanen
3 Julius Rantaeskola
3 Tuomas Vartiainen
Maalivahdit 4.60
5 Rasmus Tirronen (48 ottelua)
3 Julius Pohjanoksa (12 ottelua)

Puolustajat 6.08
8 Joe Piskula
7 Santeri Lukka
6 Aleksi Salonen
6 Henrik Larsson
5 Olli Kaskinen
5 Jani Forsstörm
5 Filip Windlert
4 Bernard Isiguzo

Hyökkääjät 5.66
8 Ilari Filppula
7 Petteri Wirtanen
7 Zach BUdish
7 Simon Suoranta
7 Anton Holm
7 Lauri Korpikoski
5 Lauri Pajuniemi
5 Jonne Virtanen
5 Hannu Kuru
5 Oskari Lehtinen
5 Topi Nättinen
4 Teemu Väyrynen
4 Markus Nurmi
3 Elias Karvonen
Maalivahdit 5.60
6 Sami Rajaniemi (48 ottelua)
4 Juhana Aho (12 ottelua)

Puolustajat 4.84
7 Samuli Piipponen
5 Mikko Kokkonen
5 Jakub Galvas
5 Ville Hyvärinen
4 Jimi Jalonen
4 Antti Jaatinen
3 Aleksander Jakovenko
3 Aku Alho

Hyökkääjät 5.80
9 Mika Partanen
7 Miika Roine
6 Vadim Pereskokov
6 Jesper Piitulainen
6 Fredric Weigel
5 Charlie Sarault
5 Kristian Tanus
5 Julius Vähätalo
5 Teemu Henritius
5 Ville Leskinen
5 Janne Ritamäki
5 Valtteri Hotakainen
4 Joonas Kalliola
3 Henri Nikkanen
Maalivahdit 4.50
5 Stefan Stéen (45 ottelua)
3 Mika Järvinen (15 ottelua)

Puolustajat 5.40
7 Steven Seigo
7 Niklas Nevalainen
6 Valtteri Viljanen
5 Juho Tommila
4 Victor Westermarck
4 Paul Geiger
4 Kristian Tuohilampi
3 Jared Wilson

Hyökkääjät 6.24
8 Toni Kallela
8 Aleksi Ainali
7 Antti Kalapudas
7 Turo Asplund
7 Roope Talaja
6 Chris Desousa
6 Juho Liuksiala
6 Antti Erkinjuntti
5 Jesse Paukku
5 Aaro Vidgren
4 Erik Riska
4 Samu Markkula
4 Miro Lehtimäki
3 Santeri Haarala
Maalivahdit 4.50
5 Daniil Tarasov (45 ottelua)
3 Sami Aittokallio (15 ottelua)

Puolustajat 6.04
8 Jyri Marttinen
6 Jakob Stenqvist
6 Simon Åkerström
6 Markus Niemeläinen
6 Saku Salmela
5 Aleksi Varttinen
5 Niklas Peltomäki
4 Tommi Taimi

Hyökkääjät 5.39
7 Peter Tiivola
6 Sami Lähteenmäki
6 Niklas Appelgren
6 Niko Kivelä
6 Lenni Killinen
5 Tylor Spink
5 Tyson Spink
5 Mikko Salmio
5 Otto Kivenmäki
5 Aleksi Rekonen
5 Jouka Juhola
3 Lauri Kulmala
3 Miro Mäkinen
3 Valtteri Pihlajamäki
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kovaa työtä! Aika jännä tuo SaiPan (ja muutaman muun kokonaisuus). Omien parjaama puolustus on merkittävästi parempi muiden mielestä kuin hyökkäys. Muiden dumaamat maalivahtiarvat on arvostettu kohtuullisen korkealle massan puolesta. Nämä ynnättynä sijoitus on jonkin verran korkeampi kuin palstalaisten voimasuhdearvioissa.

Kun hyökkäys paljastuukin huipputeräväksi (ja kestää kasassa) ja molaritandemilla tarttuukin koppi, mennäänkö päätyyn asti?
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
- Maalivahtien painoarvo on joukkuetasolla suuri, koska erot sillä osastolla ovat suuremmat
Pitäisikö maalivahtien painoarvoa tiputtaa?
Ongelmaksi tässä tulee se että miten maalivahti pelasi runkosarjan vertaa playoffit. Esimerkkinä oman suosikkijoukkuueeni Tapparan Christian Heljanko, joka saattoi olla joissakin runkosarjan matseissa nelosen arvoinen. Mutta että koko kausi nelosen arvoinen? Ollen selkeä ykköskassari joukkueessa joka sai pronssia. Lisäksi, miten painotetaan se että kakkosmaalivahti (Bäckström tässä tapauksessa) pelasi 13 ottelua "heikompia" joukkueita vastaan kun ykkösmaalivahti kohtasi kaikki kärkijoukkueet?

Kohtuulliset prosentit tyypillä joka on nelosen keskiarvon kassari: 18-19 runkosarjan tm% 90.27 ja poff% (11 ottelua) 91.35%
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
mennäänkö päätyyn asti?

Ei mennä päätyyn saakka. Saipaa seurannut paikkakunnalla 11vuotta ja tullut tulokseen, että ei ikinä päätyyn saakka. Joko väsähdetään, tulee loukkeja tai muuten vain se viimeinen puristus ja intohimo uupuu, ehkä eniten jonkinmoinen intohimo. Joskus sitten...

Ässät muuten tulee yllättämään monet. Ja Pelicans. Viimeksi kun näin Pelsut pitsiturnauksessa niin tuli tunne, että näillä on hyvä fiilis. Sama tunne nyt. Pitsi on pitsi, mutta...
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitäisikö maalivahtien painoarvoa tiputtaa?
Harkitsin tätä, mutta tulin siihen tulokseen että en lähde itse sörkkimään vaan saa jokainen miettiä painotuksensa itse.
Ongelmaksi tässä tulee se että miten maalivahti pelasi runkosarjan vertaa playoffit. Esimerkkinä oman suosikkijoukkuueeni Tapparan Christian Heljanko, joka saattoi olla joissakin runkosarjan matseissa nelosen arvoinen. Mutta että koko kausi nelosen arvoinen? Ollen selkeä ykköskassari joukkueessa joka sai pronssia.
Tämä on tosiaan mielenkiintoinen kysymys. Heljangon tilastot ovat sellaiset, että runkosarjan osalta mies ansaitsisi arvosanan 3, kun taas pudotuspeleissä tämä oli 7:n arvoinen. Runkosarjassakin mies oli 24 ensimmäisen ottelunsa jälkeen vielä odotusarvon mukaisessa tahdissa, mutta pelit 25-42 tuottivat roiman pudotuksen.
Lisäksi, miten painotetaan se että kakkosmaalivahti (Bäckström tässä tapauksessa) pelasi 13 ottelua "heikompia" joukkueita vastaan kun ykkösmaalivahti kohtasi kaikki kärkijoukkueet?
Periaatteessa maaliodotusarvolla mittaamisen pitäisi huomioida tuo asia paremmin kuin esimerkiksi torjuntaprosentilla mittaaminen. Tämä siksi, että oletettavasti ne kärkijoukkueet myös pääsevät paremmille vetopaikoille, mikä näkyy laukaisukartassa ja tuottaa enemmän maaliodotusarvoa. Kärpät toki viime kaudella muodosti tähän selvän poikkeuksen viimeistelemällä koko kauden yli odotusarvon. Joko Kärpillä oli huomattavasti muita paremmat viimeistelijät, tai kyse on sattumasta. Joka tapauksessa jonkin verran mainitsemaasi asiaa on jo huomioitu laskennassa, mutta laukojan taitotasoa tietenkään ei ole huomioitu.
Kohtuulliset prosentit tyypillä joka on nelosen keskiarvon kassari: 18-19 runkosarjan tm% 90.27 ja poff% (11 ottelua) 91.35%
Tämä kertoo ensisijaisesti siitä, että Tapparan puolustus päästi erittäin vähän vetoja hyvältä maalintekosektorilta, jolloin maalivahdin prosenttien kuuluukin olla hyvät.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rixa

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Gylmaar sipsiturnaugse berusteel sano, et tua pelikaani oli aika gaaauhian hyvä. Tän kauden hpk ehkä...

Pelicansin piti olla jo viime kaudella viime kauden HPK, mutta playoffeissa usko omaan tekemiseen syystä tai toisesta petti. Jos tuohon puolustukseen saadaan pari nimeä lisää, niin edellistä vahvempi kausi ei olisi mikään yllätys. Maalivahdit ovat kärkitasoa, hyökkäys samoin - kuten myös valmennus. Puolustus tukee Niemisen & Nupen peliä jo noilla nimillä kohtalaisesti, mutta toki pari vahvistusta tarvitaan pitkässä juoksussa.

Hyvä kutina oli jo ennen pitsiä, eikä se ole mihinkään laantunut.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Iso kiitos nimimerkille @Barney erittäin ansiokkaasta ja kattavasta voimasuhdearviosta! IFK:n osalta jaan näkemyksesi kutakuinkin 100%:sti, joten siitä ei sen enempää, mutta kärkikaksikon osalta kiinnitin pariin kohtaan huomiota.

2. Tappara

Maalivahdit (8,5)

Christian Heljanko
Michael Garteig


Tappara lähti monen mielestä viime kauteen vähän erikoisella maalivahtikaksikolla, kun yhden suurimman mestarisuosikin maalivahdit olivat nuori Christian Heljanko ja IFK:ssa katsomoon ajautunut Niklas Bäckström. Tapparan maalivahtiosasto olikin vähän ailahteleva kauden aikana, mutta Heljanko löysi hyvän vireen pudotuspeleihin eikä Tapparan kausi kaatunut maalivahtiosaston riittämättömyyteen.

Tulevaksi kaudeksi Tappara hankki riveihinsä kenties kuumimman kotimaisen maalivahtinimen, kun Eemil Larmi siirtyi Hämeenlinnasta Tampereelle. Tapparan harmiksi vain Larmin Tappara-ura jäi hyvinkin lyhyeksi, sillä hän sai NHL-sopimuksen melkein heti Tappara-sopimuksen julkistamisen jälkeen. Larmin tilalle Tappara hankkikin kanadalaisen Michael Garteigin. Garteig torjui aikoinaan hyvin NCAA:ssa, mutta sen jälkeen hän on pelannut pääasiassa ECHL:ssä. Aika arpahan Garteig on, sillä hän voi nousta Tapparan ykkösmaalivahdiksi tai vaihtoehtoisesti hän voi ihan hyvin saada myös potkut kesken kauden.

Christian Heljangon kausi oli vähän kaksijakoinen, mutta pudotuspelien perusteella hän voi olla ihan riittävä ykköstorjuja Tapparalle myös ensi kaudeksi. Heljangon kohdalla puhutaan vielä nuoresta kaverista, joka pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa liigatasolla vasta viime kaudella. Jos Heljangon kehityskäyrä näyttää ensi kaudellakin ylöspäin, niin hän saattaa olla jopa yksi Liigan parhaista maalivahdeista.

Tapparalla on mielestäni ihan hyvä maalivahtikaksikko, vaikka sellainen huippunimi tuosta puuttuukin. Mielestäni Heljanko on vähän aliarvostettu maalivahti, sillä hänellä on nuoresta iästään huolimatta hyvät näytöt alla. Garteigin tasoa on todella vaikea arvioida etukäteen, mutta hänkin voi ihan hyvin olla laadukas maalivahti liigatasolla. Tapparan hyvä viisikkopuolustus helpottaa paljon maalivahdin pelaamista, joten uskon ainakin toisen tästä kaksikosta onnistuvan.

1. Kärpät:

Maalivahdit (8):

Patrik Rybar
Justus Annunen


Maalivahtiosastolla Kärpät on heikentynyt ihan merkittävästi, sillä viime kaudella heillä oli koko sarjan paras maalivahtikaksikko. Vehviläinen oli viime kaudella erinomainen viimeinen lukko hyvin toimineen puolustuksen takana. Jussi Rynnäs oli myös viime kaudella erittäin hyvä ja Rynnäs olisi varmasti ollut viime kaudellakin suurimmassa osassa liigajoukkueista ykkösmaalivahti.

Ykkösmaalivahdikseen Kärpät hankki slovakialaisen Patrik Rybarin Detroitin farmista. Rybarin AHL-kausi ei ollut mikään nappisuoritus, mutta hän torjui ennen viime kautta pari kautta hyvällä tasolla Tshekin pääsarjassa. Rybar on vielä kohtuu nuori kaveri, jonka tavoite on varmasti Pohjois-Amerikassa, joten motivaatiosta hänen onnistumisensa ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni. Pienoinen arpahan Rybar on, mutta itse luotan tähän ratkaisuun.

Se erikoisin ratkaisu Kärppien maalivahtiosastolla oli tarjota Justus Annuselle kakkosmaalivahdin rooli. Annusen viime kausi ei mennyt todellakaan putkeen ja vaikka kyseessä onkin lupaava maalivahti, niin siitä huolimatta hänen näyttönsä ovat aika keskinkertaiset. Kärpilllä on kuitenkin viime vuosina ollut tapana hankkia kaksi kovaa maalivahtia, niin siihen nähden tämä ratkaisu on todella yllättävä. Onhan Annunen kuitenkin kauteen lähdettäessä Liigan surkein kakkosmaalivahti.

Kärppien maalivahtiosasto on vähän keskinkertainen ja lopulta Rybarin onnistuminen tulee ratkaisemaan, että onko Kärppien maalivahtitilanne hyvä vai huono. Kärpiltä vähän epäkärppämäinen ratkaisu jättää maalivahtiosasto näin suureksi kysymysmerkiksi ennen kauden alkua. Tietenkin Annusella on potentiaalia nousta hyväksikin liigavahdiksi, mutta viime kauden näytöt eivät ainakaan enteile sitä, että se nousu tapahtuisi tulevalla kaudella.

Itse kääntäisin Kärpille ja Tapparalle antamasi maalivahtipisteet toisinpäin. Rybar on torjunut pari viimeisintä kautta urallaan Euroopassa erinomaisella tasolla, edustanut Slovakiaa kahteen otteeseen MM-kisoissa ja suoriutui viime kaudella AHL:ssä paremmilla tilastoilla kuin toisen puoliskon joukkueensa otteluista torjunut Harri Säteri, jota nyt varmaan kuitenkin yleisesti ottaen pidettäisiin huippuvahvistuksena Liigaan, mikäli tänne päätyisi. Annunen on toki nuori ja kokematon, mutta silti ikäluokkansa lupaavampia maalivahteja, joka voi hyvässä valmennuksessa ottaa merkittäviä harppauksia urallaan nopeastikin.

Tapparan tilannetta en näe läheskään yhtä ruusuisena. Garteig on pelannut koko ammattilaisuransa pienessä kaukalossa ja suurimmaksi osaksi vieläpä heikkotasoisen ECHL:n puolella. Tilastojen valossa hän on pelannut hyvän kauden viimeksi kaudella 15-16 yliopistosarjassa. Sanoisin, että täysi arpa Liigatasolle. Heljankoa en taas ole ikinä IFK-taustastaan huolimatta pitänyt minään erityisenä talenttina. Ei ole myöskään viime kevään pientä otantaa lukuunottamatta mielestäni koskaan esittänyt sellaisia otteita, jonka pohjalta voisi väittää tasonsa riittävän mestaruutta tavoittelevan joukkueen selkeäksi ykköstorjujaksi.

Tilanne olisi tietenkin toinen jos Garteigin tilalla olisi Larmi, niin kuin alkuperäinen suunnitelma oli.

2. Tappara

Puolustus (9):

Veli-Matti Vittasmäki - Valtteri Kemiläinen
Ben Blood – Teemu Suhonen
Toni Utunen – Alexander Ytterell
Tuukka Mäntylä


Tapparasta lähti kauden jälkeen useampi puolustaja, mutta ainut hankinta heidän puolustukseensa on ollut ruotsalainen Alexander Ytterell. Poistujien joukossa olivat isossa roolissa viime kaudella pelannut Otso Rantakari, ruotsalainen Elias Fälth, nuori Juho Rautanen sekä viime vuosina pieneen rooliin ajautunut Aleksi Elorinne. Toisaalta on huomioitava, että Tappara hankki riveihinsä jo viime kauden aikana sekä Ben Bloodin että Teemu Suhosen tulevaa kautta silmällä pitäen.

Tapparan puolustuksen kiekolliset johtajat ovat Valtteri Kemiläinen ja Teemu Suhonen. Kemiläistä on vaivannut urallaan pieni epätasaisuus ja hän ei ole ihan parhaalla mahdollisella tavalla onnistunut siirtämään kiekollisia taitojaan tehopisteiksi. Viime kaudella Kemiläinen rikkoi ensimmäistä kertaa 30 pisteen rajan Liigassa ja siihen hänen pitäisi pystyä ensi kaudellakin. Pienikokoinen Suhonen on ollut parin viime kauden ajan Liigan tehokkaimpia puolustajia. Suhoselta nähdään varmasti paljon hyökkäystehoja ensi kaudellakin, mutta hänen kohdallaan ne ongelmat ovatkin olleet puolustuspäässä. Vaikka Suhonen oli todella tehokas viime kevään pudotuspeleissä, niin itselleni jäi parhaiten mieleen hänen otteistaan ne lukuisat virheet puolustuspäässä.

Puolustussuuntaan Tapparan tärkeimmät puolustajat ovat Veli-Matti Vittasmäki ja Ben Blood, jotka ovat nykypäivänä erittäin hyviä puolustajia, vaikka molemmat heistä ovat ainakin jossain vaiheessa uraansa olleet vähän vitsin asemassa. Vittasmäki painoi aikoinaan TPS:ssä sellaisia miinuksia tehotilastoon, että TPS-kannattajilla on varmaan vieläkin traumoja siitä. Ilveksessä Vittasmäki kehittyi sitten maajoukkuetason puolustajaksi ja se taso on säilynyt myös Tapparassa. Bloodia pidettiin vähän vitsinä sen takia, kun hänen roolinsa Pelicansissa oli olla vähän tuollainen fyysisyyttä joukkueeseen tuova sekopää. Tappara antoi Bloodin pelata viime kaudella jääkiekkoa ja hän yllättikin monet olemalla oikeasti todella hyvä puolustaja, kun hän vain sai valmennukselta luvan keskittyä pelkästään pelaamiseen.

Tuota Tapparan kivikovaa top-4 osastoa haastaa koviten SHL:stä saapunut Alexander Ytterell. Ytterell on kiekollisesti taitava puolustaja, mutta hän ei ole kuitenkaan onnistunut lyömään itseään SHL:ssä läpi. Pieneen rooliin SHL:ssä jämähtänyt Ytterell tavoittelee varmasti isoa roolia Tapparasta, mutta hänen harmikseen tuo Tapparan puolustuksen kärki on erittäin terävä. Toinen puolustaja, joka hakee varmasti isompaa roolia on Tapparan oma kasvatti ja kaksinkertainen maailmanmestari Toni Utunen. Utusen kehityskäyrä näyttää todella vahvasti ylöspäin ja tuleva kausi tuleekin todennäköisesti olemaan hänen viimeisensä Euroopassa.

Viimeisistä paikoista pakistossa taistelevat joukkueen ikänestori Tuukka Mäntylä sekä nuoret Jeremi Wehmas, Hugo Has ja Saku Salminen. Mäntylän luulisi olevan kokoonpanossa aina kun hän on pelikunnossa, vaikka Mäntylän taso onkin vähän laskenut iän myötä. Hän tuo kuitenkin joukkueeseen tärkeää kokemusta ja voihan Mäntylänkin ura lähteä vielä uudestaan nousuun, kuten kävi esimerkiksi Arto Laatikaiselle. Wehmas pääsi kokeilemaan liigavauhtia jo viime kaudella, joten hän on tuosta nuorisokolmikosta varmaan kovin kirittäjä. Has ja Salminen voivat myös saada kauden aikana jotain peliminuutteja, jos Tapparan puolustus kärsii loukkaantumisista.

Kokonaisuutena Tapparan pakisto on kova. Top-4 on erittäin laadukas, Utunen sekä Ytterell haastavat heitä ja Mäntylä hoitaa varmasti pienen roolinsa kunnialla. Pakiston roolitus vaikuttaa myös hyvältä, sillä siinä on sopivasti kiekollista taitoa sekä puolustuspään osaamista. Pienoisena miinuksena voisi nostaa esille pakiston leveyden, sillä tuo nuorisokolmikko ei vakuuta ainakaan minua.

1. Kärpät:

Puolustus (9,5):

Atte Ohtamaa – Shaun Heshka
Ludvig Byström - Jakub Krejcik
Lasse Kukkonen – Mikko Niemelä
Aleksi Mäkelä


Kärpät koki valtavat menetykset kauden jälkeen, kun Liigan viime kauden paras pakkipari Teemu Kivihalme - Jani Hakanpää poistui Kärpistä. Tuota kaksikkoa on käytännössä mahdoton korvata, mutta mielestäni Kärpät teki todella hyvää työtä korvaajien suhteen, sillä he saivat joukkueeseensa käytännössä parhaat mahdolliset korvaajat tuolle kaksikolle. Muita isoja menetyksiä Kärppien pakistoon ei ole ainakaan vielä tullut.

Ne uudet hankinnat Kärppien puolustukseen ovat ruotsalainen Ludvig Byström sekä tshekkiläinen Jakub Krejcik. Byström saapuu Kärppiin AHL:stä ja jotain miehen tasosta kertoo se, että huhujen mukaan todella moni SHL-seurakin oli Byströmin perässä. Itse odotan ainakin Byströmistä huippupakkia Liigaan. Jakub Krejcik pelasi viime kaudella Lukossa erinomaisen kauden ja hän on ehdottomasti huippupakki liigatasolla. Krejcik ei varmasti tule ensi kaudellakaan olemaan se Liigan näkyvin puolustaja, mutta kauden päätteeksi tullaan hämmästelemään hänen tehotilastoaan ja mahdollisesti jopa tehopisteitään.

Vaikka Kivihalme ja Hakanpää muodostivat ehkä jopa koko Liigan parhaan pakkiparin, niin siitä huolimatta Kärppien viime kauden peliaikakuninkaat olivat Atte Ohtamaa ja Shaun Heshka. Ohtamaa on puolustussuuntaan jopa liian hyvä Liigaan ja enemmän puolustavana puolustajana tunnettu Ohtamaa pystyy liigatasolla olemaan myös melko tehokas hyökkäyssuuntaan. Shaun Heshkaa ei sovi unohtaa koskaan, kun puhutaan Liigan parhaista puolustajista. Hänen rutiinitasonsa on erittäin korkealla ja ensi kaudellakin häneltä voidaan odottaa sitä noin 30 tehopistettä ja tasaisen laadukasta pelaamista läpi koko pitkän kauden.

Jos Kärppien puolustuksen top-4 on erittäin kova, niin heillä on myös Liigan kovin kolmospakkiparin mies, kun kokeneelle Lasse Kukkoselle ei ole enää tarjolla isompaa roolia. Kukkosen hyökkäystehokkuus on pienentynyt viime vuosina pienentyneen roolin takia, mutta puolustavana puolustajana hän on edelleen ihan Liigan eliittiä. Kukkosen kohdalla on myös hyvä muistaa miehen johtajaominaisuudet ja uhrautuminen joukkueensa eteen. Kukkosen kanssa toinen tärkeä puolustava puolustaja Kärpille on seuran oma kasvatti Mikko Niemelä. Niemelä on kausi kaudelta noussut isompaan rooliin ja hän on viime vuosien aikana noussut jo jonkunlaiseksi kulttihahmoksi Kärppä-kannattajien keskuudessa.

Viimeisistä pelipaikoista Kärppien puolustuksessa taistelevat Aleksi Mäkelä, Taneli Ronkainen, Joona Huttula, Kalle Loponen, Jaakko Niskala ja Topi Niemelä. Mäkelä ja Ronkainen pelasivat viime kaudella lähes koko kauden pienessä roolissa Kärppien puolustuksessa ja samanlaista roolia heille on tarjolla tulevallakin kaudella. Viime kaudella hyvin Mestiksessä pelanneet Huttula ja Loponen tarjoavat kuitenkin varmasti tuolle kaksikolle kovaa kilpailua pelipaikoista. Jaakko Niskala ja Topi Niemelä saavat varmaan jokusen liigapelin vyölleen ensi kaudella, mutta tuo Kärppien pakisto on sen verran laadukas, että vaikea siihen on murtautua.

Kärppien puolustus on tällä hetkellä Liigan paras. Top-4 on mielestäni koko Liigan laadukkain ja heidän takanaan on vielä kolmospariakin isommassa roolissa pelaamaan kykenevät Kukkonen ja Niemelä, hyvää liigatasoa olevat Mäkelä ja Ronkainen sekä nuoret haastajat Huttula, Loponen, Niskala ja Niemelä. Kärppien tämän hetken pakisto on lähes täydellinen kokonaisuus, jossa on kaikkea, jota puolustukselta voi vaatia.

Mielestäni Kärppien puolustajamateriaali ei ole parempi kuin Tappara vastaava. Edelleenkin on mysteeri, että tuleeko Ohtamaa pelaamaan peliäkään ensi kaudella Liigassa ja lisäksi vaikka kuinka hieno johtaja Lasse Kukkonen onkin, niin hän on taas vuoden vanhempi kuin viime syksynä, jonka vuoksi on ihan aiheellista pohtia, että onko jalka hidastunut entisestään. Heshka - Krejcik on toki kova kärkikaksikko ja lisäksi Byströmillä on mahdollisuudet onnistua vaikken häntä samalla tavalla minään varmana korttina näekään kuin moni muu.

Suhonen - Vittasmäki ei mielestäni häviä piiruakaan Heshka - Krejcik -kaksikolle. Kemiläinen taas riittänee hyvin kiekolliseksi kakkostykiksi ja Blood oli viime kaudella kuin uudesti syntynyt. Tähän päälle sitten löytyy 3 viimeistä kautta SHL:ssä pelannut Ytterell ja lupaava Utunen. Toki jos Kukkosen jalkanopeuteen liittyy kysymysmerkkejä, niin samaa voitaneen sanoa Mäntylästä, mutta häntä ei sentään tarvinne kolmeen ensimmäiseen pariin sijoitella muuta kuin korkeintaan poissaoloja paikkaamaan.

Alakerta mielestäni aika lähelle tasan tai jopa edge Tapparalle (ainakin mikäli Ohtamaa lähtee).

2. Tappara

Hyökkäys (9):

Kristian Kuusela – Patrik Virta – Charles Bertrand
Olavi Vauhkonen – Tyler Morley – Niko Ojamäki
Patrik Puistola – Jarkko Malinen – Jere Karjalainen
Otto Rauhala – Juhani Jasu – Anton Levtchi


Keskushyökkääjät (8,5):

Tappara koki sentteriosastollaan kaksi menetystä, kun molemmat Järviset, Matti ja Jan-Mikael, poistuivat joukkueen vahvuudesta. Matti Järvinen oli ihan hyvä kolmossentteri, mutta hänestä ei ollut nousemaan Tapparassa sellaiseen rooliin kuin kirvesrinnat olisivat toivoneet. Jan-Mikael Järvinen on ollut tärkeä palanen Tapparan joukkueessa näinä organisaation menestymisvuosina. Hänen lisäarvonsa Tapparan hyökkäyspeliin, ja etenkin ylivoimaan, on ollut valtava, joten hän jätti kyllä jälkeensä suuren aukon.

Uusina miehinä Tapparan sentteriosastolle saapuvat Tyler Morley ja Patrik Virta, joilta odotetaan varmasti ennen kaikkea apuja Tapparan hyökkäyspeliin. Kanadalainen Morley todisti viime kaudella tasonsa, kun hän teki SaiPassa peräti 41 tehopistettä ja vikkeläjalkainen sentteri voi tehdä Tapparassa vielä kovempaa jälkeä, kun hän saa itselleen paremmat laiturit. Nuori ja lahjakas Patrik Virta pelasi viime kaudella KHL:ssä ja SHL:ssä, mutta nyt on taas vuorossa paluu Liigaan. Toissakaudella Virta teki TPS:ssä 40 pistettä ja vähintään samanlaista kautta odotetaan varmasti Tampereella myös tulevalta kaudelta.

Näiden kahden vähän kiekollisemman sentterin takana Tapparalla on sentteriosastollaan Jarkko Malinen ja Juhani Jasu. Malinen ajautui viime kaudellakin ehkä vähän turhan suureen rooliin Tapparassa, mutta kakkossentterinä hän on ihan hyvä ja kolmossentterinä varmastikin Liigan paras. Malisen ylivoimavastuu voi jäädä aika vähäiseksi, sillä senttereistä ainakin Virta ja Morley pelaavat takuulla ylivoimaa. Nelossentteri Tapparalla on koko Liigan paras, kun sitä roolia heillä pelaa Juhani Jasu. Jasu on ollut jo vuosia alivoiman erikoismies, mutta viime kaudella hän sai suurta roolia myös ylivoiman maskimiehenä. Onkin mielenkiintoista nähdä, että jatkuuko Jasun ylivoimavastuu myös tulevalla kaudella. On myös mahdollista, että Otto Rauhala pelaa sentterinä ja esimerkiksi Morley tai Virta laiturina, mutta itse ainakin uskon Rauhalan aloittavan laiturin tontilla.

Tapparan sentteriosasto on yksi Liigan parhaista. Morley ja Virta eivät ole ehkä niitä Liigan suurimpia tähtiä, mutta molemmat heistä ovat kuitenkin osoittaneet pystyvänsä tehoilemaan kovaan tahtiin Liigassa. Malinen on Liigan paras kolmossentteri ja Jasu Liigan paras nelossentteri. Rauhala tarjoaa sentteriosastolle vielä yhden erittäin hyvän vaihtoehdon, mutta tämän viisikon takana ei Tapparalla ole oikein rotaatiota.

1. Kärpät:

Hyökkäys (8,5):

Janne Pesonen – Juho Lammikko – Jussi Jokinen
Mika Pyörälä - Michal Kristof – Radek Koblizek
Jasper Lindsten – Tino Metsävainio - Tuukka Tieksola
Jari Sailio – Miska Humaloja – Otto Karvinen


Keskushyökkääjät (8,5):

Sentteriosastolla Kärpät koki pari pahaa menetystä, kun Nicklas Lasu palasi takaisin kasvattajaseuraansa ja Rasmus Kupari lähti hakemaan NHL-paikkaa. Etenkin Lasu oli viime kaudella Kärpille todella tärkeä sentteri, sillä hän oli hyökkäyspään tehojensa lisäksi erinomainen pelaaja myös puolustussuuntaan. Kuparin arvo tuli parhaiten esille hyökkäyspäässä ja hän tekikin melko pienellä vastuulla ihan kelpo tehot. Korvaajaksi Kärpät on hankkinut ainoastaan Juho Lammikon, joten he odottavat ilmeisesti Tino Metsävainion nousevan tulevalla kaudella isompaan rooliin.

Kärppien ykkössentterinä kauteen lähtee slovakialainen Michal Kristof, joka oli viime kaudella yllättävän kova. Itse suhtauduin ennen viime kauden alkua vähän skeptisesti Kristofiin, mutta hän näytti kauden aikana olevansa ihan Liigan parhaita senttereitä. Toinen kärkisentteri Kärpillä on viime kaudella NHL:ssä ja AHL:ssä pelannut Juho Lammikko. NHL:ssä Lammikon tehtävänä oli lähinnä lyödä kiekkoa päätyyn, mutta AHL:ssä hän sai ihan hyvin tulosta aikaan. Puolustussuuntaan Lammikko on varmasti laadukas sentteri Liigaan, mutta hänen hyökkäystehokkuutensa on ainakin minulle vähän arvoitus. Toisaalta Lammikko saa todennäköisesti pelata aika kovien laiturien kanssa, joten luulisi siinä tulevan ihan hyvin tehoja.

Kärpät odottaa isoa tasonnostoa Tino Metsävainiolta. Metsävainio nousi vähän yllättäenkin viime kaudella haastamaan Miska Humalojaa peliajasta ja vaikka Metsävainio pelasikin pääosin nelosketjussa viime kaudella, niin hänellä on eväitä isompaankin rooliin. Hän on tehnyt ihan hyvin tehoja junioreissa sekä Mestiksessä, mutta ensi kaudella saamme nähdä, että riittääkö taso tekemään tulosta Liigassa. Nelossentterinä Kärpillä on Miska Humaloja, jonka itse lasken erittäin hyväksi nelossentteriksi, vaikka hänen viime kautensa olikin heikohko. Rotaatiossa haastamassa ovat Jesse Koskenkorva ja Tommi Järvitalo. Kokeneet Janne Pesonen, Jussi Jokinen ja Mika Pyörälä voivat myös tarvittaessa pelata sentterinä.

Kärppien sentteriosasto on mielestäni erittäin hyvä. Kristof sekä Humaloja ovat laadukkaita pelaajia omassa roolissaan ja Lammikon uskon myös olevan kelpo vahvistus, vaikka suhtaudunkin vähän epäilevästi hänen joukkueelleen tarjoamaan antiin hyökkäyspäässä. Metsävainio esitti ihan lupaavia otteita viime kaudella, mutta ei hän siitä huolimatta ole mikään varma onnistuja. Toisaalta Kärpillä on laituriosastolla kovia seppiä, jotka voivat tarvittaessa auttaa, mikäli joukkueen sentteriosasto ei ole riittävän hyvä.

En näe mitenkään Kärppien ja Tapparan keskikaistoja samantasoisina. Kärppien Kristof on toki erinomainen sekä tasonsa todistanut tulosyksikön sentteri ja Humaloja on varmasti roolissaan myös Liigan eliittiä, mutta esimerkiksi Metsävainio kolmosketjun keskellä on täydellinen kysymysmerkki. Lammikko taas on mielenkiintoinen hankinta, mutta hän on viime vuosina profiloitunut enemmänkin rajallisemmalla peliajalla puolustavassa roolissa, jonka vuoksi en välttämättä näe hänessä sellaista tulosyksikön moottoria mihin häntä ollaan nyt sijoittelemassa.

Tapparalla taas on mielestäni kutakuinkin Liigan paras sentteriosasto. Patrik Virta, joka rikkoi toissa kaudella vähän yli parikymppisenä pelaajana 40 pisteen rajapyykin Liigassa, on aivan huippuhankinta tälle tasolle ja terveenä pysyessään tulee varmasti roikkumaan pistepörssin kärkisijoilla koko kauden. Tähän päälle toiseen kärkiketjuun on heittää Morley, joka teki viime kaudella Saipassa enemmän pisteitä kuin Kristof Kärpissä. Lisäksi jää jäljelle Liigan kenties paras 3. sentteri Malinen ja kenties paras 4. sentteri Jasu.

Toki kuten sanoit, Kärppien laituriosastolta löytyy rutkasti sentterikokemusta Jokisen, Pesosen ja Pyörälän muodossa, mutta toisaalta silloin kun joku heistä siirtyy keskelle, niin se on poissa laituriosastolta, jonka pitäisi taas laskea ko. osa-alueen pisteitä. Ja tokihan Tapparastakin löytyy tuohon rooliin etenkin toissa kaudella erinomaisia otteita esittänyt Rauhala. Itse en kuitenkaan antaisi liikaa painoarvoa sille, että kuinka paljon joku laituri on joskus pelannut keskellä, sillä eihän ottelukokoonpanossakaan ole jaossa kuin neljä keskushyökkääjän paikkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös