Muotoilin huonosti, tsori. Meinasin, että 10 siihen on mahis, mutta noi seittemän siihen on vahviten tyrkyllä. Ei varmasti kaikki seitsemän riko, ellei sitten tehot jakaudu todella tasaisesti, mikä tuossa hyökkäyksessä kyllä ihan mahdollista.
Ok, luulin että kirjoitit että 10 on tyrkyllä ja näistä uskot 7 rikkovan rajan.
 
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mä en nyt oikein nää tätä, että miten SaiPalla ja Jukureilla on parempi hyökkäys kuin KalPalla?
Urheiluromantikkona haluan nähdä mahdollisuuden siihen, että Ramstedt ja Zaborsky rakastavat tosiaan pelillisesti. Heidän rakkautensa tuotos oli edellisellä kerralla sykähdyttävän kaunis. Uusi mahdollisuus Lappeenrannassa voi saada rakkauden sykkimään entiseen malliin. Tämä on suurin yksittäinen syy siihen, miksi asetin SaiPan hyökkäyksen niinkin hyväksi ja ohi KalPan.

Jukureiden hyökkäys on arviossani 0,5 pistettä KalPan edellä. Makuasia lienee, mitenpäin nuo joukkueet asettelee. Minä asettelin Jukureiden hyökkäyksen karvan verran paremmaksi kuin KalPan. Alla vielä aiemmat perusteluni näistä kahdesta joukkueesta:
Hyökkäys 6,5p
Jukureiden hyökkäysosasto vaikuttaa selvästi pakistoa tasapainoisemmalta. Huippulaatua siellä ei tosin ole ollenkaan, mutta laadukkaita liigahyökkääjiä löytyy useampaankin ketjuun. Tuloksen tekemisen kannalta isoimmassa rooleissa ovat Roine, Partanen ja Pereskokov. Piitulainen antaa tukea taustalta. Tärkeää Jukureiden kannalta on myös se, että uudet ulkomaalaiset Weigel ja Sarault kykenevät tehoilemaan Liigassa. Henri Nikkanen on sitten se kirsikka kakun päällä, joka voi olla johdattamassa Jukurit jymypaukkuun eli kymmenen joukkoon. Tanus, Vähätalo ja Leskinen omaavat myös pistepotentiaalia. Neloseen löytyy papua Ritamäen, Kalliolan ja Hotakaisen tapaan. Mikä rooli Henritiukselle on muuten luvassa?
Hyökkäys 6p
Janne Keränen ja Miika Pitkänen ovat KalPan kaksi kovinta hankintaa. He ovat KalPan hyökkäyksen keihäänkärki. Eikä siinä, hyviä pelaajia molemmat ja varmasti toivottuja paluumuuttajia. Kolmas hankita on Matti Järvinen Tapparasta. En ole oikein koskaan arvostanut häntä ihan Liigan kärkitason sentteriksi. Mielestäni hän on perin tasapaksu, vailla erityisosaamista. Toki hän tuo KalPaan kokemuksellaan jämäkkyyttä. Pakonsanelema hankinta Rissasen yllätyslähdön myötä.

Kantola, Jokinen, Nuutinen, Ruuttu ja Sebok ovat takuutavaraa kärjen takana. Mielenkiintoista on seurata, mitä lupaava Joni Ikonen saa aikaan. Viime kausi oli raadollisen loukkaantumisen johdosta tynkä, kuitenkin 13 peliin kymmenen pistettä. Hän voi pelastaa KalPan hyökkäyksen ja näin tehdessään saattaa arvioni heikkoon valoon. Klemetti ja Knuutinen ovat jääneen meikäläisen mieleen pirteinä nuorina liigapörrääjinä.
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Näissä voimasuhdeketjuissa olen huomannut, että aika monet tuntuvat aliarvioivan Westerholmia rajusti. Hän kuitenkin päätti viime kauden NHL:n pudotuspeleissä Nashville Predatorsin kolmosvahtina Rinteen ja Saroksen takana. Peliaikaa ei tullut, koska kärkivahdit eivät loukkaantuneet, mutta se, että hänet ylipäätään lennätettiin Nashvilleen ja Predators julkisesti kertoi Westerholmin olevan pudotuspelien kolmosvahti kertoo jo aika paljon hänen tasostaan.
Minun mielestäni taas tästä Nashvillen keikasta, jossa ei pelannut peliäkään, tehdään turhan suuri numero Saipa-fanien keskuudessa.

Muutenkin, teillä on maalivahdit, joista toinen on pelannut 19 ottelua Liigassa ja toinen pyöreät nolla. Ihan syystäkin SaiPan maalivahtiduo on arvioitu Liigan heikoimmaksi, arpoja kun ovat ja näytöt olemattomat.
 
Vaasan Sport 2019-2020 - Pajuluoman toinen Riston johdolla piirun verran parempaa päin

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Ihan syystäkin SaiPan maalivahtiduo on arvioitu Liigan heikoimmaksi, arpoja kun ovat ja näytöt olemattomat.
Näytöt ovat olemattomat? Westerholm pelasi viime kaudella nollapelit sekä Kärppiä että Tapparaa vastaan ja pelasi muutenkin koko kauden lähes samalla tasolla kuin Frans Tuohimaa. Näytöt ovat toki vähäiset ja ensi kaudella Westerholmin pelimäärä tulee varmasti kasvamaan. Siitä olen toki samaa mieltä, että SaiPan maalivahtiosasto on kauteen lähdettäessä yksi Liigan heikoimmista. SaiPa luottaa maalivahtiosastossaan potentiaalin ja kauden edetessä sitten nähdään, että miten se realisoituu.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos SaiPan maalivahtikaksikko osoittautuu koko Liigan huonoimmaksi kuten olet povannut, jää SaiPan tie auttamatta runkosarjaan.

Itselläni on kuitenkin kova luotto Westerholmiin. Ja vaikka Sportin maalivahdeille on annettu Westerholmia kovempi arvosana, en ottaisi kumpaakaan Sport-vahdeista Westerholmin tilalle, vaikka se olisi mahdollista.
Olen usein ääripäiden ihminen, mitä tulee potentiaalin ennakoimiseen. Joskus natsaa nappiin ja usein menee metsään niin, että heilahtaa. Tiedostan hyvin, että Westerholmiin on kova luotto Nashvillen organisaatiossa. Minä uskoin, että hän olisi haastanut Tuohimaan todella kovasti jo viime kaudella ja ehkä mennyt ohikin. Tästä luonteva jatko olisi ollut ykkösmaalivahdin status tälle kaudelle. Westerholm ei kuitenkaan kyennyt horjuttamaan Tuohimaan asemaa. Nyt hän on todella kovassa paikassa, suoraan ykkösvahti. Tällä tarkoitan sitä, ettei hän pelaamalla vallannut paikkaansa, vaan luottamus tulee muin ansioin.

Ei sillä, ei se kaukana ollut, että olisin luottanut Westerholmin potentiaaliin ja räväyttänyt paljon paremman arvosanan. Lopulta koin, että ylläolevin perusteluin on todennäköisempää SaiPalla olevan haasteita maalivahtipelaamisessaan kuin se, että untuvikko maalivahdeista edes toinen iskee kuumasti läpi.

Niin eli histoiasta päätteleminen ja siihen peilaaminenko on turhaa, jos asia ei ole toistunut montaa kertaa?

Avaisitko hieman mikä tekstissäni oli puhtaasti mielikuvituksen tuotetta, eikä perustunut ketjuihin kirjoittamiisi viesteihin?
Sorrun nyt itsemoderointiin, mutta ei hyvän tähden tämä nyt näin voi mennä. Sinä voisit kysellä näitä asioita asianosaiselta vaikkapa yksityisviestein. Mikä ihmeen julkinen tahallaan ärsyttämiskilpailu tätä palstaa vaivaa!
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Minun mielestäni taas tästä Nashvillen keikasta, jossa ei pelannut peliäkään, tehdään turhan suuri numero Saipa-fanien keskuudessa.
Kyllä se jotain kertoi, että sinne haettiin kolmoseksi Westerholm eikä jotain organisaation AHL- tai ECHL-maalivahtia. Westerholm siis oli kuitenkin koko playoffit Predatorsin mukana vieraspeleissäkin, eikä vain istunut jossain hotellissa odottamassa kutsua. NHL:n pudotuspelit on sen verran iso juttu organisaatioille, että ei sinne mitään turisteja nostettaisi.

Muutenkin, teillä on maalivahdit, joista toinen on pelannut 19 ottelua Liigassa ja toinen pyöreät nolla. Ihan syystäkin SaiPan maalivahtiduo on arvioitu Liigan heikoimmaksi, arpoja kun ovat ja näytöt olemattomat.
Onneksi maalivahtien paremmuus ei perustu puhtaasti pelattujen liigapelien määrään. Muuten SaiPan kannattaisi ehdottaa toimitusjohtajalleen, että pukisi pelikamat ylleen.

Ja mitä noihin näyttöihin tulee, niin jos SaiPan maalivahdeilta näytöt puuttuvat, niin Sportin maalivahtien näytöt suorastaan tukevat epäonnistumista:
Tässä Sportin maalivahtien viime kaudet:

Mika Järvinen
2018-19: 89,9%
2017-18: 88,3%

Stefan Steen
2018-19: 89,4%
2017-18: 89,6%

Tasaista alle 90%:n suorittamista molemmilla, eikä taida olla esitetty yhtään järjellistä perustelu sille, miksi jompi kumpi yhtäkkiä nostaisi tasoaan ja nousisi esim 91%:n tasolle. Westerholm muuten oli lähes sillä tasolla jo viime vuonna (90,7%), ja hän on sen verran nuori, että jo iänkin puolesta on perusteltu syy luottaa pelaajan kehitykseen.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Westerholm ei kuitenkaan kyennyt horjuttamaan Tuohimaan asemaa.
Tästä olen kyllä kaikki SaiPan viime kauden ottelut nähneenä eri mieltä. Westerholm pelasi viime kauden kokonaisuudessaan aika samalla tasolla kuin Tuohimaa, mutta päävalmentaja Lehterällä oli tietenkin järjetön luotto Tuohimaahan, sillä ilman Tuohimaata SaiPa ei olisi edellisellä kaudella pelannut edes pudotuspeleissä. Tuo Tuohimaan status oli SaiPassa sellainen, että Westerholmin olisi pitänyt pelata viime kaudella selvästi Tuohimaata paremmin, jotta hän olisi voinut saada ykkösmaalivahdin roolin itselleen. Toki itse olisin peluuttanut viime kaudella varmasti aika samalla tavalla kuin Lehterä, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että ei Tuohimaa ollut viime kaudella juurikaan Westerholmia parempi. Toisaalta Tuohimaa pelasi huomattavasti enemmän otteluita, joten pitää huomioida, että silloin tason pitäminen korkealla on vaikeampaa.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ja mitä noihin näyttöihin tulee, niin jos SaiPan maalivahdeilta näytöt puuttuvat, niin Sportin maalivahtien näytöt suorastaan tukevat epäonnistumista:

Tasaista alle 90%:n suorittamista molemmilla, eikä taida olla esitetty yhtään järjellistä perustelu sille, miksi jompi kumpi yhtäkkiä nostaisi tasoaan ja nousisi esim 91%:n tasolle.
Aika monella joukkueella on muuten veskareiden edellisen kauden torjuntaprosentit luokkaa heikon ja välttävän välimaastosta.

Jopa myös mm. KalPalla, vaikka jotkut povaavat Kilpeläisestä sateentekijää.

Eero Kilpeläinen
2018-2019, 17 peliä, 89.2%, 3.10

Samu Perhonen
2018-2019, 13 peliä, 86,3%, 3.38
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä

fakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL/Liiga/KHL
Ei kannata liikaa kytätä torjuntaprosentteja, etenkään jos pelattuja pelejä on huomattavasti vähemmän kuin jollain toisella tai vertailevat maalivahdit pelaavat eri sarjaa. GAA on vähän parempi mittari, mutta huonosti puolustavissa joukkueissa sekin nousee väkisin korkeammalle kuin paremman puolustuksen takana. Paras tapa olisi puntaroida huomioimalla mistä maalit ovat tulleet, millaisessa tilanteessa ja kuinka usein kyseinen tapahtuma on toistunut. Äsken mainittua tietokantaa ei kuitenkaan ole ilmaiseksi saatavilla ja oma työ siihen on valtava mutta toki myös mahdollinen. Helpomalla ja monipuolisempaan lopputulokseen torjuntaprosenttien ja päästettyjen maalien keskiarvolla pääseekin, kun tutkitaan maalivahteja tilastojen avulla peli kerrallaan ja luoda siitä miellekuva keskimääräisestä suoritustasosta.

Otan kopin vaikka aiemmin mainitusta Westerholmista. Kuten Barney totesi: kaks nollapeliä viime kauden tehokkainta Kärppiä ja viidenneksi tehokkainta Tapparaa vastaan. Muiksi hyviksi peleiksi voidaan laskea marraskuussa pelatut ottelut TPS ja Ilvestä vastaan, joulukuussa pelatut pelit HPKta, Pelicansia ja Jyppiä vastaan, ja tammikuussa pelattu peli Kookoota vastaan. Kyseisissä otteluissa Westerholm piti joko nollat tai päästi sen 1-2 maalia, jotka maalivahdille voidaankin sallia.

Kuitenkin hienoon listaan on lisättävä ne ei niin hyvät pelit ja muistaa huomioida nekin. Syyskuussa Tapparaa vastaan viisi maalia selän taakse, lokakuussa Sporttia vastaan ekassa erässä kolme ja vaihtoon, joulukuussa Pelicansia vastaan seitsemän, tammikuussa Kärppiä vastaan viisi ja maaliskuussa TPS vastaan viisi.

Ja Westerholm pelasi viime kaudella 13 peliä, ei 15 peliä. Noi kaks peliä oli sellasia, joissa Tuohimaa kävi tyyliin kusella. (20s ja 6s)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tästä olen kyllä kaikki SaiPan viime kauden ottelut nähneenä eri mieltä. Westerholm pelasi viime kauden kokonaisuudessaan aika samalla tasolla kuin Tuohimaa, mutta päävalmentaja Lehterällä oli tietenkin järjetön luotto Tuohimaahan, sillä ilman Tuohimaata SaiPa ei olisi edellisellä kaudella pelannut edes pudotuspeleissä. Tuo Tuohimaan status oli SaiPassa sellainen, että Westerholmin olisi pitänyt pelata viime kaudella selvästi Tuohimaata paremmin, jotta hän olisi voinut saada ykkösmaalivahdin roolin itselleen. Toki itse olisin peluuttanut viime kaudella varmasti aika samalla tavalla kuin Lehterä, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että ei Tuohimaa ollut viime kaudella juurikaan Westerholmia parempi. Toisaalta Tuohimaa pelasi huomattavasti enemmän otteluita, joten pitää huomioida, että silloin tason pitäminen korkealla on vaikeampaa.
Aika monitulkintainen viesti. En oikein meinannut saada kiinni siitä, mitä mieltä lopulta olet. Westerholm oli mielestäsi aika samalla tasolla kuin Tuohimaa, tai ei ainakaan paljon huonompi. Westerholm joutui Tuohimaan vanhojen näyttöjen takia epäedulliseen asemaan. Kuitenkin lopputulemana myös sinä olisit peluuttanut Westerholmia kuten Lehterä. Mietin, kuinka paljon todellisuudessa sinä luotat tähän nuorukaiseen.

Mielestäni lopputulema on se, että Westerholm oli sen 13 ottelun arvoinen, eli liigatasolla kakkosmaalivahti. Nyt hänen pitäisi pystyä pelamaan +40 ottelua ykkösmaalivahtina niin, että SaiPa vaillinaisella puolustuksellaan olisi voitokas. Epäilenpä vain. Toki toivon onnistumista. Tsemppiä Westerholmille!
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Kuitenkin lopputulemana myös sinä olisit peluuttanut Westerholmia kuten Lehterä. Mietin, kuinka paljon todellisuudessa sinä luotat tähän nuorukaiseen.
Olisin peluuttanut ihan samalla tavalla vaikka SaiPan kakkosmaalivahti olisi ollut vaikka Skarek, Engren tai Rynnäs. Tuohimaa oli toissakaudella ehkä jopa Liigan paras maalivahti, muodosti ainakin kovan top kolmosen Lankisen ja Vehviläisen kanssa. Tuohimaan paras taso oli sellainen, johon ei ole SaiPassa Markkasta lukuunottamatta kukaan muu maalivahti pystynyt vuosiin.

Mielestäni lopputulema on se, että Westerholm oli sen 13 ottelun arvoinen, eli liigatasolla kakkosmaalivahti.
Oletko myös sitä mieltä, että Jussi Rynnäs ei ole riittävän hyvä ykkösmaalivahti Liigaan, kun oli viime kaudella vain 21 ottelun arvoinen?

Onhan Westerholm paperilla yksi huonoimmista ykkösmaalivahdeista ensi kauteen lähdettäessä. Jos kuitenkin katsoi viime kaudella SaiPan pelejä, niin ymmärtää minkä takia SaiPa luottaa häneen. Westerholmille sattui pari todella huonoa peliä, mutta vastapainona oli muutama ihan maaginen peli. Esimerkiksi tuossa nollapelissä Kärppiä vastaan SaiPa oli koko ottelun ihan jyrän alla, mutta Westerholm pelasi SaiPalle pisteet yli 30 torjunnalla nollaten mm. Leskisen monta huippupaikkaa.

Vaikka SaiPan maalivahtiosasto on paperilla heikko, niin se on varmaan osa-alue, jota kannattajat ovat vähiten kritisoineet kesän aikana. Itse suhtautuisin ainakin paljon negatiivisemmin ensi kauden maalivahtikaksikkoon, jos Kaarlehdon maalivahtiparina olisi esimerkiksi Bernard, Aittokallio tai joku muu keskinkertainen liigavahti. Nyt SaiPalla on kaksi maalivahtia, joista itse uskon ainakin molemmista kehkeytyvän vielä vähintään hyviä ykköstorjujia Liigaan. Se suurin kysymys onkin, että tapahtuuko se jo ensi kaudella vai vasta joskus myöhemmin. Riskihän tuossa on otettu, mutta itse ainakin näin kannattajana tykkään tuosta ratkaisusta.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kristián Pospíšil
Nuoret maalivahdit ovat muutenkin hyvinkin erikoisia tapauksia. Saattavat yhden kesän aikana ottaa aivan hirvittäviä askeleita eteenpäin ja vetää helposti triplamäärän pelejä edellisestä kaudesta hyvällä tasolla. Kaapo Kähkönen ehkä ensimmäisenä mielessä, kun kehityksen näki läheltä.

Enemmän huolissani olisin, mikäli maalilla olisi n. 30-vuotias aina hiukan niin ja näin pelannut kyrpäjyrä, jolta odotetaan tasaisuutta ja tykkikautta, kuin nuoresta maalivahdista, missä omat näkevät potentiaalia ja uskaltavat sen kertoa ääneen.

Westerholm ja maalivahtitilanne on SaiPalle takuuvarmasti enemmän mahdollisuus kuin uhka. Mikäli kausi menee pipariksi, niin en usko tämän osa-alueen olevan siihen syynä.
 
1963

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisin peluuttanut ihan samalla tavalla vaikka SaiPan kakkosmaalivahti olisi ollut vaikka Skarek, Engren tai Rynnäs.
En usko, että olisit ollut moinen typerys. Lehterän puolestakin voin vastata, että hän olisi peluuttanut tasaisemmin aivan varmasti.
Tuohimaa oli toissakaudella ehkä jopa Liigan paras maalivahti, muodosti ainakin kovan top kolmosen Lankisen ja Vehviläisen kanssa. Tuohimaan paras taso oli sellainen, johon ei ole SaiPassa Markkasta lukuunottamatta kukaan muu maalivahti pystynyt vuosiin.
Voisi kuvitella, että tason lasku olisi huomattu ja parempaa maalivahtia olisi laitettu enemmän tuleen, jos sellainen olisi ollut käytettävissä.
Oletko myös sitä mieltä, että Jussi Rynnäs ei ole riittävän hyvä ykkösmaalivahti Liigaan, kun oli viime kaudella vain 21 ottelun arvoinen?
En ole. Ensinnäkin, 13 ja 21 pelissä on kohtuullisen iso ero. Toisekseen, Rynnäksen näytöt ovat niin paljon Westerholmia edellä, että esimerkkisi on kyllä perin huono.
Onhan Westerholm paperilla yksi huonoimmista ykkösmaalivahdeista ensi kauteen lähdettäessä. Jos kuitenkin katsoi viime kaudella SaiPan pelejä, niin ymmärtää minkä takia SaiPa luottaa häneen. Westerholmille sattui pari todella huonoa peliä, mutta vastapainona oli muutama ihan maaginen peli. Esimerkiksi tuossa nollapelissä Kärppiä vastaan SaiPa oli koko ottelun ihan jyrän alla, mutta Westerholm pelasi SaiPalle pisteet yli 30 torjunnalla nollaten mm. Leskisen monta huippupaikkaa.
Yksittäiset pelit ovat isossa kuvassa aika heikkoja argumentteja. Toki ymmärrän sen, että SaiPalla on syynsä luottaa Westerholmiin ja arvostan heidän riskinottohalukkuuttaan.
Riskihän tuossa on otettu, mutta itse ainakin näin kannattajana tykkään tuosta ratkaisusta.
Näinpä. Minäkin tykkään ratkaisusta. Kuten olen kirjoittanut, toivottavasti onnistuu.
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
En usko, että olisit ollut moinen typerys. Lehterän puolestakin voin vastata, että hän olisi peluuttanut tasaisemmin aivan varmasti.
Jos SaiPan kokoinen joukkue haluaa joskus voittaa mestaruuden, niin sillä pitää olla Liigan paras maalivahti tai ainakin yksi parhaista. Jos sinulla on joukkueessasi maalivahti, joka on edellisellä kaudella näyttänyt pystyvänsä pelaamaan sillä tasolla, niin tietenkin valmennus tekee kaikkensa, jotta maalivahti löytäisi sen tason. Todennäköisemmin se paras mahdollinen taso löytyy pelaamalla kuin penkillä istumalla.

Millä sinä selität sen, että käytännössä kaikki SaiPa-kannattajat olivat viime kaudella sitä mieltä, että Westerholmin olisi pitänyt pelata enemmän? En jaksa käydä tarkistamassa, mutta muistelisin olleeni jossain vaiheessa jopa ainut kannattaja, joka tällä palstalla puolusteli tuota Tuohimaan peluuttamista. Voisiko se olla, että Lehterä oli samoilla linjoilla kanssani ja hänen pyrkimyksenään oli löytää se Tuohimaan huipputaso, sillä se olisi ollut SaiPan menestysmahdollisuuksien kannalta ensiarvoisen tärkeää?

Jos palataan vielä toissakauden tapahtumiin, niin sillä kaudella Tuohimaa pelasi käytännössä yksin SaiPan pudotuspeleihin. Jos SaiPalla olisi ollut sillä kaudella joku keskitason ykkösmaalivahti, niin se kausi olisi päättynyt varmasti runkosarjaan. Jos se kausi olisi päättynyt runkosarjaan, niin olisiko Tero Lehterä enää tällä hetkellä liigavalmentaja? Lehterä saa kiittää aika paljosta Tuohimaata, minkä takia on ihan loogista, että hänen luottamuksensa Tuohimaahan oli lähes rajatonta. Silloin kun luottamus on tapissa, niin henkilön tekemät virheetkin annetaan helpommin anteeksi. Ihan normaaleja ihmisen käyttäytymismalleja.

Yksittäiset pelit ovat isossa kuvassa aika heikkoja argumentteja. Toki ymmärrän sen, että SaiPalla on syynsä luottaa Westerholmiin ja arvostan heidän riskinottohalukkuuttaan.
Kuinka monta peliä sitten pitää olla otantana, jotta se kelpaa hyvästä argumentista? Kuten nimimerkki @fakki aikaisemmin luetteli, niin niitä hyviä pelejä oli kyllä useampia.

Ihan mielenkiinnosta, mutta mihin perustat mielipiteesi Westerholmista? Pelkästään siihen, että hän ei pelannut viime kaudella enemmän, jolle on ihan hyvät argumentit ja jota valtaosa SaiPa-kannattajista kritisoi viime kauden aikana? Jos katsotaan tilastoja, niin yli viisi ottelua pelanneista maalivahdeista Westerholmin torjuntaprosentti sekä päästettyjen maalien keskiarvo ovat molemmat top-10 tasoa Liigassa. Jos katsotaan viime kauden peliotteita, niin ne olivat paria heikompaa peliä (joita tulee kaikille) lukuunottamatta hyviä. Perustatko mielipiteesi siis pelkästään ottelumäärään vai näitkö montakin peliä Westerholmilta viime kaudelta? Tilastoihin et voi ainakaan näkemystäsi perustaa.

Jos yli 90% (oma arvio) SaiPa-kannattajista on sitä mieltä, että Westerholm oli viime kaudella hyvä ja hänen ykkösmaalivahdin asemansa ensi kauteen lähdettäessä on ihan perusteltu, niin kyllä minä ainakin annan sille paljon painoarvoa. Westerholm on lupaava maalivahti, joka oli viime kaudella hyvä. Oikeastaan ainoa kysymysmerkki minulle on kuinka hänen tasonsa säilyy, kun ottelumäärät kasvavat. Paineiden mukana taso voi laskea tai toisaalta taas taso voi jopa parantua, kun pääsee pelaamaan paremmalla pelituntumalla. Jos Westerholm pystyy pelaamaan edes tuolla viime kauden tasollaan isomman ottelumäärän, niin siinä tapauksessa SaiPa ei tule kyllä maalivahtiinsa ensi kaudella kaatumaan.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
@McTorso :lta erinomaista analyysiä Pelicansin ja muidenkin joukkueiden osalta tähän mennessä. Pelicansin arviossa oli esillä mm. Artturi Toivolan nimi. Toivola on kahden suunnan pelaaja, joka ei varsinaisesti säihky oikeastaan millään osa-alueella. Hoitaa leiviskänsä kuitenkin hyvin joka suuntaan ja tulevaisuudessa voi hyvinkin olla 30-40 pisteen pelaaja Liigakaukaloissa. Lähtökohtaisesti ensi kausi menee vielä neloskentän sentterin roolissa johtuen Pelicansin historiaan verraten lähes selittämättömän kovasta hyökkäysvoimasta tässä vaiheessa kesää. Todennäköisesti pystyy pelaamaan myös korvaavassa roolissa ylemmissä kentissä tarpeen vaatiessa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos SaiPan kokoinen joukkue haluaa joskus voittaa mestaruuden, niin sillä pitää olla Liigan paras maalivahti tai ainakin yksi parhaista. Jos sinulla on joukkueessasi maalivahti, joka on edellisellä kaudella näyttänyt pystyvänsä pelaamaan sillä tasolla, niin tietenkin valmennus tekee kaikkensa, jotta maalivahti löytäisi sen tason. Todennäköisemmin se paras mahdollinen taso löytyy pelaamalla kuin penkillä istumalla.
Tässä olemme erimielisiä. Minusta siinä ei ole järkeä, että alle tasonsa pelaavaa maalivahtia peluutetaan sinnikkäästi illasta toiseen. Kyllä jonkinmoinen interventio alasuhdanteen pysäyttämiseksi olisi paikallaan. Näin siis, jos siinä hetkessä on parempi vaihtoehto käytettävissä.
Millä sinä selität sen, että käytännössä kaikki SaiPa-kannattajat olivat viime kaudella sitä mieltä, että Westerholmin olisi pitänyt pelata enemmän? En jaksa käydä tarkistamassa, mutta muistelisin olleeni jossain vaiheessa jopa ainut kannattaja, joka tällä palstalla puolusteli tuota Tuohimaan peluuttamista. Voisiko se olla, että Lehterä oli samoilla linjoilla kanssani ja hänen pyrkimyksenään oli löytää se Tuohimaan huipputaso, sillä se olisi ollut SaiPan menestysmahdollisuuksien kannalta ensiarvoisen tärkeää?
Ei kai minun nyt sentään SaiPan kannattajien ajatelmia tarvitse kyetä selittämään. Lehterä ja SaiPan valmennus antoivat Westerholmille luottoa sen 13 ottelun verran. Niiden lopputulemana oli torjuntaprosentti 90,71. Sitä on tulevalle kaudelle hyvä lähteä parantamaan.
Kuinka monta peliä sitten pitää olla otantana, jotta se kelpaa hyvästä argumentista? Kuten nimimerkki @fakki aikaisemmin luetteli, niin niitä hyviä pelejä oli kyllä useampia..
Useampi oli niitä huonojakin pelejä. Mainitsit hyvistä peleistä esimerkkeinä loisteliaat pelit Kärppiä ja Tapparaa vastaan. Hän pelasi kuitenkin samoja joukkueita vastaan myös heikosti päästäen kahdessa pelissä yhteensä kymmenen maalia. Kolmetoista ottelua on erittäin pieni otanta maalivahdille. Siitä määrästä emme pysty vetämään johtopäätöksiä Westerholmin suoritusvarmuudesta. Toki paljon ailahtelua sopii jo noihin 13 otteluun.
Ihan mielenkiinnosta, mutta mihin perustat mielipiteesi Westerholmista? Pelkästään siihen, että hän ei pelannut viime kaudella enemmän, jolle on ihan hyvät argumentit ja jota valtaosa SaiPa-kannattajista kritisoi viime kauden aikana? Jos katsotaan tilastoja, niin yli viisi ottelua pelanneista maalivahdeista Westerholmin torjuntaprosentti sekä päästettyjen maalien keskiarvo ovat molemmat top-10 tasoa Liigassa. Jos katsotaan viime kauden peliotteita, niin ne olivat paria heikompaa peliä (joita tulee kaikille) lukuunottamatta hyviä. Perustatko mielipiteesi siis pelkästään ottelumäärään vai näitkö montakin peliä Westerholmilta viime kaudelta? Tilastoihin et voi ainakaan näkemystäsi perustaa..
Perustan näkemykseni muutamaan nähdyn pelin perusteella syntyneeseen mielikuvaan ja tilastoihin. Minä ihmettelen suuresti, että sinä näet tilastoista varmana asiana hyvän ykkösmaalivahdin Liigaan. Toki annat paljon painoarvoa tässä tilastojen tulkinnassa myös kannattajien mielipiteille, joista olet tehnyt omia empiirisiä havaintojasi.
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Ei kai minun nyt sentään SaiPan kannattajien ajatelmia tarvitse kyetä selittämään. Lehterä ja SaiPan valmennus antoivat Westerholmille luottoa sen 13 ottelun verran. Niiden lopputulemana oli torjuntaprosentti 90,71. Sitä on tulevalle kaudelle hyvä lähteä parantamaan.
Ei sinun tarvitse selittää, mutta kannattaa miettiä, että minkä takia lähes jokainen SaiPa-kannattaja olisi halunnut antaa viime kaudella Westerholmille enemmän vastuuta. Voisiko se johtua siitä, että Westerholm pelasi hyvin?

Minun mielestäni tuo 90,71% on ihan hyvä tilasto, sillä se oli Liigan kymmenenneksi paras torjuntaprosentti. Liigan ykkösmaalivahdeista Westerholmin taakse jäivät torjuntaprosentissa Juha Järvenpää, Frans Tuohimaa, Andreas Bernard, Lassi Lehtinen, Christian Heljanko, Sami Rajaniemi, Mika Järvinen, Atte Engren, Denis Godla ja Riku Helenius. Kymmenen maalivahtia eli Westerholmia paremmalla torjuntaprosentilla pelasivat ainoastaan viisi Liigan ykkösmaalivahtia. Ei minun mielestäni Westerholmin tarvitse hirveästi parantaa, vaan hänen pitää pelata vain tuolla samalla tasolla ykkösmaalivahdin minuutit. Se onkin arvoitus, että pystyykö hän siihen.

Useampi oli niitä huonojakin pelejä. Mainitsit hyvistä peleistä esimerkkeinä loisteliaat pelit Kärppiä ja Tapparaa vastaan. Hän pelasi kuitenkin samoja joukkueita vastaan myös heikosti päästäen kahdessa pelissä yhteensä kymmenen maalia. Kolmetoista ottelua on erittäin pieni otanta maalivahdille. Siitä määrästä emme pysty vetämään johtopäätöksiä Westerholmin suoritusvarmuudesta. Toki paljon ailahtelua sopii jo noihin 13 otteluun.
Huonoja pelejä oli myös joukossa, kuten olen useaan otteeseen maininnut. Niitä hyviä pelejä oli kuitenkin enemmän ja tilastojenkin mukaan Westerholm oli viime kaudella hyvä. Ainoat alle 50% joukkueensa peleistä pelanneet maalivahdit, joilla oli viime kaudella Westerholmia parempi torjuntaprosentti olivat Jussi Rynnäs, Henrik Haukeland, Niklas Bäckström ja Lukas Dostal. Ihan kelpo maalivahteja, joista ainakin Rynnäs ja Bäckström saivat nauttia selvästi paremmasta puolustuksesta.

Minä ihmettelen suuresti, että sinä näet tilastoista varmana asiana hyvän ykkösmaalivahdin Liigaan.
Nyt teit kyllä melko erikoisen johtopäätöksen, sillä minähän sanoin Westerholmin olevan yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista ensi kauteen lähdettäessä. Itse asiassa ainut ykkösmaalivahti, jonka listaan Westerholmia huonommaksi on HPK:n Voutilainen. Käsittääkseni tässä keskusteltiin Westerholmin viime kauden otteista ja itse (sekä lähes kaikki SaiPan kannattajat) olen sitä mieltä, että Westerholm oli viime kaudella hyvä. Itse asiassa hän oli yksi Liigan parhaista kakkosmaalivahdeista. Jos hän pystyy pelaamaan samalla tasolla ykkösmaalivahdin minuutit, niin ei SaiPan kausi maalivahtiin tule kaatumaan, sillä tuolla suoritustasolla Westerholm olisi keskitason ykkösmaalivahti Liigassa. Se epävarmuus liittyykin siihen, että onko Westerholmista pelaamaan tuolla samalla tasolla, jos peliminuutit kasvavat. Siihen saamme sitten vastauksen ensi kaudella. Saat kuitenkin varmaan aika kauan etsiä, jos haluat löytää sellaisen SaiPa-kannattajan, joka sanoo ettei Westerholm ollut viime kaudella hyvä. Siksi ihmettelenkin, että teilaat Westerholmin viime kauden otteet, kun hän oli viime kaudella A) tilastojen sekä B) kaikki hänen pelinsä nähneiden kannattajien näköhavaintojen perusteella hyvä.
 
Viimeksi muokattu:
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt teit kyllä melko erikoisen johtopäätöksen, sillä minähän sanoin Westerholmin olevan yksi heikoimmista ykkösmaalivahdeista ensi kauteen lähdettäessä. Itse asiassa ainut ykkösmaalivahti, jonka listaan Westerholmia huonommaksi on HPK:n Voutilainen. Käsittääkseni tässä keskusteltiin Westerholmin viime kauden otteista ja itse (sekä lähes kaikki SaiPan kannattajat) olen sitä mieltä, että Westerholm oli viime kaudella hyvä. Itse asiassa hän oli yksi Liigan parhaista kakkosmaalivahdeista. Jos hän pystyy pelaamaan samalla tasolla ykkösmaalivahdin minuutit, niin ei SaiPan kausi maalivahtiin tule kaatumaan, sillä tuolla suoritustasolla Westerholm olisi keskitason ykkösmaalivahti Liigassa. Se epävarmuus liittyykin siihen, että onko Westerholmista pelaamaan tuolla samalla tasolla, jos peliminuutit kasvavat. Siihen saamme sitten vastauksen ensi kaudella. Saat kuitenkin varmaan aika kauan etsiä, jos haluat löytää sellaisen SaiPa-kannattajan, joka sanoo ettei Westerholm ollut viime kaudella hyvä. Siksi ihmettelenkin, että teilaat Westerholmin viime kauden otteet, kun hän oli viime kaudella A) tilastojen perusteella sekä B) kaikki hänen pelinsä nähneiden kannattajien näköhavaintojen perusteella hyvä.
Tein johtopäätökseni mielipiteesi keskiöstä väärin perustein. Olin lukenut, että mielestäsi SaiPa ei tule ensi kaudella maalivahtiinsa kaatumaan. Huolimattomasti minulta jäi ehtolause väittämäsi perästä lukematta. Minusta vaikuttaa siltä, ettei meillä Westerholmin suorituskyvystä edes suurta mielipide-eroa ole. Erot ovat nyansseja pääasian ympärillä.
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
Tein johtopäätökseni mielipiteesi keskiöstä väärin perustein. Olin lukenut, että mielestäsi SaiPa ei tule ensi kaudella maalivahtiinsa kaatumaan. Huolimattomasti minulta jäi ehtolause väittämäsi perästä lukematta. Minusta vaikuttaa siltä, ettei meillä Westerholmin suorituskyvystä edes suurta mielipide-eroa ole. Erot ovat nyansseja pääasian ympärillä.
Todennäköisesti olemme aika samoilla linjoilla, mutta tuo Westerholmin viime kauden kritisoiminen vähän särähti korvaani, sillä hän oli oikeasti hyvä. Muutenkin tuntuu, että tämän kesän aikana Westerholmia on aika rankasti aliarvioitu tällä palstalla. Jos verrataan esimerkiksi Pelicansin Skarekiin, niin Skarekia pidetään jotenkin yleisesti ottaen paljon parempana maalivahtina, vaikka minä en ainakaan löydä sille perusteita. Skarek pelasi vähän enemmän viime kaudella, mutta Westerholm oli taas tilastojen mukaan parempi. Molemmat olivat parhaimmillaan maagisia, mutta molemmille tuli myös erittäin huonoja otteluita. Onko se sitten tuo NHL-varaus, joka painaa niin paljon? Westerholm on kuitenkin parin viime kauden aikana ottanut valtavia kehitysaskelia ja selvästi Nashvillenkin odotukset ovat aika korkealla hänen suhteensa.

Tuo nuorisonelikko Dostal, Skarek, Westerholm ja Tarasov on erittäin mielenkiintoinen. Dostal menee viime kauden näytöillä tuon nelikon kärkeen, mutta kyllä itse listaisin ainakin Skarekin ja Westerholmin suunnilleen tasoihin. Tarasov on sitten vähän jokerikortti, joten hän menee varmaan tuohon samaan kategoriaan kuin Skarek ja Westerholm. Tuosta nelikosta oikeastaan kuka tahansa voi olla vaikka Liigan paras maalivahti ensi kaudella, mutta toisaalta voi olla, että kenestäkään heistä ei ole pelaamaan joukkueensa ykkösmaalivahtina.
 
"NOH EHKÄ ENSI VUONNA SITTEN!!!!!!!"
- Nimimerkki Dille kiteytti SaiPan kannattamisen viiteen sanaan ja seitsemään huutomerkkiin 11.3.2003.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
8. HPK 32,5p
Piskuinen HPK lähtee kauteen hallitsevana mestarina. Itseluottamusta on varmasti, samoin pelaajien luottamus valmennukseen on horjumaton. Siinä mielessä lähtökohdat ovat hyvät. Mestarina kauteen lähteminen tuo toisaalta myös haasteita henkiselle puolelle. Altavastaajan yllätyksellisyys ja paineettomuus eivät ole enää HPK:n etu, päinvastoin. Mestari HPK:n päänahka on halutumpi kuin perus HPK:n.

Materiaaliltaan HPK on jälleen keskitason joukkue. Pienehköllä budjetilla jokaisen osa-alueen miehittäminen valmiilla laadulla tai edes rapsakalla potentiaalilla on vaikea tehtävä. On mielenkiintoista seurata, pystyykö velho Pennanen keittelemään toista kertaa peräkkäin niin, että ainesosat ovat sopusoinnussa toistensa kanssa muodostaen täydellisen gourmet-keiton.

Maalivahdit 6p
Maalivahtiosasto on HPK:n suurin kysymysmerkki. Lähtökohtaisesti ykkösmaalivahdin taso laskee radikaalisti viime kauteen verrattuna. Larmi iski läpi niin, että pöhinä kävi ollen lopulta Vehviläisen kanssa Liigan paras maalivahti. Larmin Game sevenin esitys oli suorastaan mykistävä.

Tällä kaudella toivo asetetaan Joona Voutilaiseen, joka ei ole aiemmissa joukkueissaan ykkösmaalivahdin statusta onnistunut kaappaamaan. Toki hän on vasta 22-vuotias. Tästä huolimatta hän on pelannut Liigaa jo kolmella kaudella. Korvantaukset ovat kuivuneet. Mahdollisuus hyppyyn uudelle tasolle ovat olemassa. Isolla riskillä HPK Voutilaiseen kuitenkin luottaa.

Kakkosmaalivahtina häärii niin ikään kolmella kaudella Liigaa pelannut 23-vuotias Antti Karjalainen. Voutilaisen tapaan läpilyönti on jäänyt tekemättä. Tilastot eivät häikäise.

Puolustus 8,5p
Puolustus pysyi erinomaisesti kasassa. Kiekollinen tai pikemminkin pelillinen johtaja, huikea, Petteri Nikkilä jatkaa, samoin maajoukkuetason yleispuolustaja Niklas Friman. Siinä on kyllä mahtava kaksikko puolustuksen tukirangaksi. Ei todellakaan ole itsestäänselvyys, että mestarijoukkueen kaksi ylivoimaisesti parasta pakkia jäävät puolustamaan mestaruutta.

Viime kaudella askeleen eteenpäin otti jättiläinen nimeltään Miro Karjalainen. Hän kasvoi toki jääkiekkoilijana, mutta varsinkin urheilijana ja miehenä. Kehitystä jääkiekkoilijana onkin nyt aiempaa helpompi povata tapahtuvaksi edelleen. Toinen puolustaja, jolta on lupa odottaa askelta uudelle tasolle on Tepsistä saapunut kiekkotaituri Elmeri Eronen. Hänestä voi muovautua Pennasen käsissä aikamoinen kiekollinen puolustaja. Toki hänellä on takanaan 20 pisteen liigakausi toissa kaudelta, joten mistään untuvikosta ei ole kyse.

Otto Latvala on sitten se potentiaalisin helmi. Kuinka valmis tämä nuorukainen on pelaamaan hallitsevan mestarijoukkueen pakkikuusikossa, jää nähtäväksi. Ennusmerkit ovat hyvät. Kokenut Arto Laatikainen täydentää kuusikon. Hyvin sujunut viime kausi toi lisäaikaa, vaikka parasta ennen päiväys vaikutti umpeutuneen jo kaudella 2017-2018. Saa nähdä, kuinka suurena apuna hän pystyy joukkueelle vielä olemaan. Seiskapakkina lienee rotaatiomies Laavainen.

HPK:n puolustuksen kärki on timanttinen. Laajuudessa se häviää Liigan suurille.

Hyökkäys 7,5p
Keskikaista HPK:lla on kunnossa. Kolmikko Kunyk, Lucenius ja Tikka on liigatasolle hyvä. Laidoilla nuorilta lupauksilta Innala&Puustinen odotetaan paljon kärkiketjuissa ja syystä. Nenonen, Tavi ja Cornet pyrkivät antamaan tulitukea. Siinäpä se HPK:n tulivoima hyökkäyssuuntaan sitten onkin on. Pikkaisen kapeaksi jää. Luottamus pelitavalliseen voimaan on ilmeisen suuri.

Paajasen lähdön HPK paikkasi niin hyvin kuin se on mahdollista, eli SaiPasta tuli solidi sentteri Kunyk. Turusen lähtöä ei paikattu millään, vaan siinä suhteessa luotetaan sisäiseen kasvuun.

Valmennus 10p
Pennanen kukoisti ja kukisti Mannerin viime kaudella. Näin hän kaappasi itselleen Liigan parhaan valmentajan tittelin. Arvosana ei voi siis olla muuta kuin puhdas kymppi. Pennanen on loistava taktikko. Hän on myös ihmisläheinen johtaja, joka pystyy voittamaan yksittäisen pelaajan luottamuksen puolelleen. Pennanen ymmärtää joukkuehengen merkityksen ja osaa luoda joukkueeseen tuloksentekemisen mahdollistavan ilmapiirin. Ei hänestä heikkoa kohtaa tahdo löytyä. Ei edes toissa kauden sekoilu fysiikkaharjoittelussa syö hänen uskottavuuttaan. Se oli hänelle oppimatka, jonka ansiosta hän on nyt entistä vahvempi.

Vahvistukset 0,5p
Vahvistuksia tulee, jos tarve niin vaatii.Toki rahavarat ovat perin rajalliset.
 
Viimeksi muokattu:
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)
Suosikkijoukkue
HPK
Todenmukainen analyysi ja isoin kysymysmerkki on tosiaan maalin suulla. Vaikea arvata, miten tuo maalivahtitilanne kehittyy kauden mittaan. Sen lisäksi luultavasti luvassa kannattajan silmään ajoittaista tehottomuutta maalinteossa, kun peli tulee varmasti ensi kaudellakin vahvasti nojaamaan kiekonhallintaan ja eteenpäin puolustamiseen, ja suuremmalla maalipaikkamäärällä riittää hieman heikompi viimeistelyprosentti.

Suunnilleen tästä siis varmaan lähdetään voimasuhteissa liikkeelle ja uskotaan tietysti, että kysymysmerkit hälvenevät kauden mittaan. Suora pudotuspelipaikka tavoitteena monen muun kanssa.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maalivahdit
1. KalPa 9
2. KooKoo 8
2. Sport 8
2. Pelicans 8
5. Jukurit 6,5
6. Ässät 6,5
7. HPK 6
8. SaiPa 5,5

Puolustus
1. HPK 8,5
2. Ässät 8
3. KooKoo 7
4. KalPa 6
4. SaiPa 6
4. Sport 6
7. Jukurit 5
7. Pelicans 5

Hyökkäys
1. Pelicans 8,5
1. Sport 8,5
3. HPK 7,5
4. SaiPa 7
5. KooKoo 6,5
6. Jukurit 6,5
7. KalPa 6
8. Ässät 5,5

Valmennus
1. HPK 10
2. Pelicans 8,5
3. Ässät 7,5
4. Sport 7
4. SaiPa 7
6. KooKoo 6,5
7. Jukurit 6
8. KalPa 5

Vahvistukset
Pelicans 1,5
SaiPa 1
KalPa 1
Ässät 1
HPK 0,5
KooKoo 0,5
Jukurit 0
Sport 0

Yhteensä
1. HPK 32,5
2. Pelicans 31,5
3. Sport 29,5
4. Ässät 28,5
5. KooKoo 28,5
6. KalPa 27
7. SaiPa 26,5
8. Jukurit 24
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nyt kun tuossa on jo usemman jengin arviot tehty niin piti ihan tarkistaa, että miksi KalPan hyökkäys saa vain luvun 6. ja on näin ollen Ässien jälkeen sarjan toiseksi heikoin. Ainakin ennakolta.

Ketjuthan tulevat olevmaan vastaavaa, ja suluissa heidän viime kaudella tehdyt pisteet (toki osa eri joukkueessa)

Pitkänen (16+32=48pts) - Järvinen (9+19=28pts) - Ruuttu (31peliin 12+2=14pts)
Keränen (19+18=37pts) - Ikonen (13peliin 5+5) - Kantola (29peliin 6+13=19pts)
Klemetti (6+11=17pts) - Sebok (31peliin 2+8=10pts) - Jokinen (15+9=24pts)
Knuutinen (41peliin 6pts) Virtanen (3+6=9pts) - Nuutinen (11+19=30pts)

Täydellä kaudella tuossa olisi moni ihan hyvässä pistetahdissa ollut. Sebok pelasi loukkaantuneena, mutta teki edellis kaudella sen +30pts kuitenkin. +10 maalia tuosta joukkueesta voi odottaa 6-8 mieheltä (Pitkänen, Ruuttu, Keränen, Ikonen, Kantola, Jokinen, Nuutinen+ mahd Järvinen) Vaikka tuo ei välttämättä paperilla monen silmään hyvältä näytä, niin kyllä minusta tuossa on jo ihan kelpo 3. ketjua kasassa.

Joo joo osan pisteet on tehty paremmassa joukkueessa ja ei voi olettaa, että puolikautta pelanneiden vire olisi riitänyt koko kaudella. Ja tuskin ensi kaudellakaan kaikki 60pelin kautta pelaavat, mutta silti. Uskaltaisin väittää, että kyllä tuo hyökkäysakalusto parempaa on kuin koko Liigan toiseksi surkein. Ja joo en jaksa kaivaa muiden joukkueiden vastaavia. Ja hyväksyn jos joku ne hahmottelee ja näin ollen näyttää pisteiden valossa tämän myös olevan totta.

Kunhan tässä vain itse tuumailin asiaa näin. No hard feelings
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt kun tuossa on jo usemman jengin arviot tehty niin piti ihan tarkistaa, että miksi KalPan hyökkäys saa vain luvun 6. ja on näin ollen Ässien jälkeen sarjan toiseksi heikoin. Ainakin ennakolta.
KalPa on samassa nipussa Jukureiden ja KooKoon kanssa. SaiPa menee pisteellä ohi, koska Zaborsky-Ramstedt kaksikko on onnistuessaan timanttinen. Sen sijaan Pelicansia, HPK:ta ja Sportia KalPan hyökkäys ei pysty mitenkään haastamaan. Näin siis minun näkemykseni mukaan. Miten itse asettelisit näiden kahdeksan joukkueen hyökkäykset, jotka minä olen jo arvioinut.
 
Tuusa:
”@McTorso:lle onnittelut hopeasta. Hyvin taisteltu.” (4.5.2019 - Kärppien juuri hävittyä jatkoajalla ratkaisevan finaalin.)

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kristián Pospíšil
Miten tämä vahvistukset osa-alue menee? Jollain Tapparalla, IFK:lla ja Lukolla on joukkueet aika saletisti valmiita, mutta tarvittaessa on varaa heittää lämää tiskiin ja ostaa koviakin pelimiehiä.
 
1963
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy