Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

McTorson voimasuhdearviot kaudelle 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana McTorso, 03.07.2019 klo 10.36.

 1. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Yli 10 vuotta, muttei yli 10 kautta?
   
 2. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Tappara on terästä ja toiset tulee kaukaa perästä.

  Milloinkohan päästäisiin niihin puuttuviin arvosteluihin ja sen yli että Mouhijärvelle on joskus satavuotta sitten sattunut ohikausia ja Torso sijoittaa Tapparan alemmas kuin yleinen mielipide on?
   
  Alamummo, Kukko & Hatchetman tykkäävät tästä.
 3. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Haha, pidä toi asenne. Turhaan kuitenkin annoit vähän periksi, kun eihän esittämälläsi 1991-2000 välillä ei ole kuin kahdeksan mitalitonta kautta.
  Lainaus:
  Selvyyden vuoksi: Olenko jotain muuta väittänyt?
   
 4. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Epäselvyyden varmistamiseksi: Olenko väittänyt sinun jotain muuta väittäneesi?

  Ja hei, peukku kaikille arvostelijoille, niin joukkueiden järjestykseen laittajille, järjestykseen laittajien arvostelijoille kuin arvostelijoiden järjestykseen laittajille. Vähiten paska tyhjentäköön pöydän palkinnoista.
   
  Nännimäinen tykkää tästä.
 5. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Et, mutta kysyit minulta asiaa johon olin mielestäni jo vastannut, oikein. Siitä hämmästykseni ja tarkennukseni.
   
 6. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Puurot ja vellit on nyt sinulla sekaisin. En ole esittänyt mitään välille 1991-2000.
   
  benicio tykkää tästä.
 7. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olet oikeassa, sekosin nimimerkeissä. Ajatus että 1990-2001 ei olisi yli kymmentä vuotta sai minut herpaantumaan.
   
 8. Moderaattorit Jäsen

  Nyt alkaa olla keskustelu ihan sitä itseään.

  Viime aikainen viestittely siitä, miten ysäri määritellään ja kuinka kauan Tappara on ollut ilman mitaleita ei ole tämän ketjun kannalta millään tavalla oleellista.

  Eli mennään eteenpäin.

  Modet
   
  Punamusta, aurora borealis, RedWing91 ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 9. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mukavasti olette jaksaneet täällä porista, hyvä. Pahoittelen, etten ole tuottanut uutta materiaalia. Meikäläisellä on päällä niin harvinainen tilanne kuin kiire, enkä oikein ennätä orientoitua kiekkoon. Viikonloppuna laitan uuden joukkueen tulille. Tuleepahan tehtyä, kun julkisesti lupaa.
  Lainaus:
  Olen häkeltynyt. Olet viitsinyt tehdä meikäläisen voimasuhdearvioista aikamoisen tilastoanalyysin. Eihän tähän voi sanoa kuin suuret kiitokset. Luen tuotoksesi tarkemmin läpi viikonloppuna ja koetan hivenen opponoida, jos vain kykyni riittävät. Samaa asiaa haluan kuitenkin jo lähtökohtaisesti korostaa kuin sinä, jotta otos tilastotutkimukseen on pieni. Tästä syystä laadullinen tutkimus, jossa painotetaan tekstitulkintoja, olisi antoisampi. En tietenkään odota sellaista keneltäkään toteutettavaksi. Menisi jo hulluuden puolelle.

  Yhden pienen noston haluan tehdä jo nyt. Siitä käy hyvin ilmi tilastollisen menetelmän haavoittuvuus. Kirjoitit, että viime kaudella aliarvioin raskaasti HPK:n sijoutusparannuksen. Ennakoin HPK:n olevan yhdeksäs ja toteuma oli viides. Menin siis neljä sijaa väärin. Kirjoitin arviossani tyylin, Pennanen saattaa asettaa arvioini huonoon valoon ja johdattaa joukkueensa kuuden joukkoon. Yleisesti ei uskottu HPK:n pääsevän edes sääleihin ja jouduin kovasti puolustelemaan näkemystäni HPK:n ”yliarvioinnista”. Tässä kontekstissa olin HPK:n tilanteesta erittäin hyvin kärryillä, vaikka sijoitusarvioini heittikin lopulta neljä sijaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2019 klo 22.20
  RäpyläRepe, Goner & Pika1 tykkäävät tästä.
 10. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Ennakossasi HPK oli sijalla kymmenen, jossa parannusta edellisestä kaudesta kaksi sijaa. Toki keskikasti on usein tasainen ja viiden sijan heitto voi olla pienestä kiinni. Tähän yksittäiseen arvioon takertuminen nyt ei ole olennaista. Suuressa kuvassa olit yleensä hyvin tunnistanut edelliseen kauteen verrattuna vahvistuneet joukkueet, mutta floppijoukkueita et ollut nähnyt ennakolta (ainoa poikkeus SaiPa 2016–17), minkä takia voimasuhdearviosi toivat vain niukasti lisäarvoa verrattuna siihen, että olisi arvannut kaikkien joukkueiden sijoittuvan samalle sijalle kuin edellisenä kautena.

  Tämäkin on ihan ymmärrettävää, että floppeja on vaikea ennakoida. Harvoinhan mikään joukkue haalii jalkeille sellaista kokoonpanoa, joka on lähtökohtaisesti selvästi heikompi kuin edellisenä kautena.
   
 11. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Veikkaa samaa sijoitusta kuin viime vuonna, paitsi jos joukkue on palkannut valmentajaksi Suikkasen niin -7 sijaa. Ylivoimainen menetelmä.
   
 12. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Äh, totta. Minä ihan unohdin nuo pelaajapäivitykset. Ne alkoivat viemään arvioitani osin väärään suuntaan. Sen vuoksi niistä luovuinkin. Muistelin alkuperäistä HPK:lle antamaani sijoitusta ja siihen liittyvää tekstiä. Siinä sijoitus oli yhdeksäs. Eikä tarkoitus ole takertua yhteen sijaveikkaukseen, vaan osoittaa esimerkin kautta pelkän tilastollisen menetelmän heikkokohta tällaisia voimasuhdepohdintoja tutkittaessa. Toki se tuottaa myös paljon hyvää ja mielenkiintoista materiaalia. Kuten kirjoituksillasi olet osoittanut.
   
 13. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  4. JYP 34,5p
  JYP kyykkäsi viime kaudella pahoin. Poikkeuksellisesti en usko syiden epäonnistumisen takana olleen kovinkaan moninaiset. Ykkösjuttu oli väärä päävalmentajavalinta. Se asia on nyt korjattu ja joukkuetta johtaa kokenut ammattilainen. Mielestäni JYPin materiaali on erinomainen. Heikkoa kohtaa ei oikein ole. Puolustus, hyökkäys ja valmennus ovat tasapainossa sekä tukirankana ehkäpä sarjan paras ykkösmaalivahti. Joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruutta sekä raastinrautaa ja taitoa. Isoin huoli lienee se, että hyökkääjistön reserviosasto on kapea. Täten joukkueen hyökkäys on haavoittuva loukkaantumisten suhteen. Yhtäkaikki, JYP voi lähteä kasvojenpesun kauteensa luottavaisin mielin.

  Maalivahdit 9p
  Laurikaisen paluu Suomeen ja kotikonnuille Jyväskylään on ollut onnistunut. Viime kausi oli jo jopa häkellyttävän hyvä, varsinkin, kun otetaan huomioon JYPin sekava tilanne. Tälle kaudelle on lupa odottaa entistää parempaa. Tirkkonen saa kyllä organisoitua JYPin viisikkopelaamisen sille tasolle, että maalivahdin pelaaminen on viime kautta ennalta-arvattavampaa ja helpompaa. Voipi olla, ettei JYPiä vastaan maaleilla juhlita. Asemoin Laurikaisen ja Kilpeläisen aikalailla samalla tasolle.

  Lähtökohtaisesti kakkosmaalivahti Ruusu pelaa jämäpelit, kunhan toipuu pitkästä loukkaantumisestaan. Siihen asti Ruusua tuuraa varamaalivahdin varamaalivahti Helenius. Saapas nähdä, mitä tapahtuu, jos kokenut Helenius huikaisee lainapestillään.

  Puolustus 8,5p
  JYPin puolustus on tasapainoinen ja hyvä. Siitä löytyy jämerää peruspakkia ja rutkasti kiekollista taitoa. Myös laajuutta on poikkeuksellisen paljon. Puolustuksen selkäranka muodostuu kolmkosta Vainio, Mäenpää ja Kalteva. Kiekollista taitoa löytyy jokaiselta heistä. Kaltevan ja Vainion luokittelisin erittäin laadukkaiksi yleispuolustajiksi tähän sarjaan. Mäenpää on täydessä kunnossaan johtava kiekollinen puolustaja.

  Jyväskylässä on täällä hetkellä useampikin lupaava nuori liigapuolustaja. Kirkkaimpana tähtenä Anttoni Honka, jolle ennakoin tähtisadetta jo viime kaudelle. Se arvio meni pahasti mönkään. No, nyt sitten räjähtää. Uskon Hongan pelaavan isossa roolissa tällä kaudella. Se taas tarkoittaa tehoilua. Viime kaudella Liigassa jo 35 peliä pelannut Rony Allén on myös vahvasti kiinni pelaavassa kuusikossa. Jos viime kauden jämerää pelaamista ei vielä laskettu läpimurroksi, tapahtuu se tällä kaudella. Kolmas lupaus on Pohjois-Amerikasta kotiin palaava nuorten maajoukkuepuolustaja Valtteri Kakkonen.

  Ossi Ikosesta on kehkeytynyt vanhemmalla iällä vakaa liigapuolustaja. Hän kyllä pystyy pitämään pelipaikkansa nuorten lupausten rynniessä ylöspäin. Sen sijaan Jaakko Jokisella on haasteellisempaa. Luulenpa, että hänellä on vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, jos nuorten esiinmarssi sujuu odotetulla tavalla. Rotaatiopelaajia ovat myös Lindroos ja Viinikaiset.

  Mielestäni JYPin puolustus on samaa tasoa HPK:n ja Lukon kanssa.

  Hyökkäys 8,5p
  JYPin hyökkäyksen henkinen ja pelillinen johtaja on seuraikoni Jarkko Immonen. Hän huikean hyvä pelaaja tähän sarjaan. Hän on sarjan yksi parhaista senttereistä Ruotsalaisen, Lammikon, Paajasen ja Danforthin kanssa. Immosen ei tarvitse vetää perässään kivirekeä, vaan JYPin hyökkäys melkeimpä pullistelee laatua. Tomasek, Turkulainen, Tuppurainen, Rooba, Nättinen ja Siikonen. Siinäpä sitä laatumiehiä kärkiketjuihin.

  Konkarit Hytönen ja Louhivaara haluavat varmasti parantaa heikon kauden jälkeen. Varsinkin Hytösen uskon petraavan hurjasti viime kaudesta. Nuoret Stråka ja Ratinen pelasivat pirteän viime kauden ja ovat taas askeleen valmiimpia. Viimeisestä hyökkääjän pelipaikasta kamppailevat sitten espoolaiset Rutanen ja Siikanen. Kyllähän JYPin hyökkäys lisäreserviä huutaa.

  Arvion JYPin hyökkäyksen samalle tasolle Sportin, Pelicansin ja TPS:n kanssa.

  Valmennus 8
  Mielestäni Tirkkonen oli napakymppivalinta JYPin päävalmentajaksi. JYP tarvitsi ehdottamasti tähän väliin johtoonsa ison statuksen miehen. Sitä Tirkkonen on. Hänellä on kelpo näytöt SaiPasta, eivätkä ulkomaan komennuksetkaan lähtökohtaisesti tee valmentajasta heikompaa, vaan päinvastoin. Tirkkonen on hyvä valmentaja ja hänellä on käytössään menestymään kykenevä materiaali, jossa ei ole tapahtunut liikaa muutoksia. Tirkkosen motivaatio Suomeen palaamisensa vuoksi on varmasti aivan tapissa. On näytönpaikka.

  Vahvistukset 0,5p
  JYPin taloudellinen tilanne ei ole häävi. Toisaalta JYP on kyllä perinteisesti reagoinut tarpeeseen. Joukkueessa on määrällisesti niin vähän hyökkääjiä, ettei hyökkääjien hankkiminen liene poissuljettua.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2019 klo 15.19
 14. Aito Taisto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  JYPille annoit samat pisteet kuin Tapparalle, mutta sijoitti kuitenkin edelle. Itse en näe JYPin puolustusta läheskään noin laadukkaana kuin sinä. Hyökkäyskin on minusta korkeintaan kasin tasoa. Näin päätyisin asteikollasi 33 pisteeseen, joka toisi arviosi kuudennen sijan. Täysin onnistuessaan JYPillä lienee siihen mahdollisuudet mutta lähtökohtaisesti arvelisin joukkueen löytyvän sijoilta 8-11.
  Kiitos paneutumisesta analyyseihin.
   
  Jalmus tykkää tästä.
 15. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tasaiset joukkueet päätyvät tasapisteisiin. Tapparalla on parempi kenttäpelaajisto kuin JYPillä, kun taas JYPillä on parempi maalivahtiosasto. Valmennuksen arvioin tasavahvaksi. Asetin JYPin Tapparan edelle sellaisen piiloarvon vuoksi kuin joukkueen henkinen tila. Ehkäpä ensi vuonna kirjoitan tuon piiloarvon näkyväksi, jos vain osaan. Yhtäkaikki, tasavahvat joukkueet on kyseessä.

  Edit. Muokkasin piiloarvon määritelmäni kuvaavampaan muotoon.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2019 klo 15.31
 16. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  4. JYP 34,5p
  5. Tappara 34,5p
  6. Lukko 33,5p
  ————————
  7. TPS 32,5p
  8. HPK 32,5p
  9. Pelicans 31,5p
  10. Sport 29,5p
  ————————
  11. Ässät 28,5p
  12. KooKoo 28,5p
  13. KalPa 27p
  14. SaiPa 26,5p
  15. Jukurit 24p
   
 17. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Maalivahdit
  1. JYP 9
  1. KalPa 9
  3. TPS 8,5
  4. KooKoo 8
  4. Sport 8
  4. Pelicans 8
  7. Lukko 7,5
  7. Tappara 7,5
  9. Jukurit 6,5
  9. Ässät 6,5
  11. HPK 6
  12. SaiPa 5,5
   
 18. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Puolustus
  1. Tappara 9
  2. HPK 8,5
  2. Lukko 8,5
  2. JYP 8,5
  5. Ässät 8
  6. TPS 7*
  6. KooKoo 7
  8. KalPa 6*
  8. SaiPa 6
  8. Sport 6
  11. Jukurit 5
  11. Pelicans 5*

  * Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
   
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Hyökkäys
  1. Lukko 10
  2. Tappara 9,5
  3. JYP 8,5
  3. Pelicans 8,5
  3. Sport 8,5
  3. TPS 8,5*
  7. HPK 7,5
  8. SaiPa 7*
  9. KooKoo 6,5*
  9. Jukurit 6,5
  11. KalPa 6
  12. Ässät 5,5

  * Vahvistunut, huomioitu vahvistukset -osion kautta.
   
 20. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Valmennus
  1. HPK 10
  2. Pelicans 8,5
  3. Tappara 8
  3. JYP 8
  5. Ässät 7,5
  5. Lukko 7,5
  7. Sport 7
  7. SaiPa 7
  9. KooKoo 6,5
  10. Jukurit 6
  11. TPS 5,5
  12. KalPa 5
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Vahvistukset
  TPS 3*
  Pelicans 1,5*
  SaiPa 1*
  KalPa 1*
  Ässät 1
  KooKoo 0,5*
  Tappara 0,5
  HPK 0,5
  JYP 0,5
  Lukko 0
  Jukurit 0
  Sport 0

  *Toteutunut ainakin osin.
   
 22. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Eikö tuo ole makuasia? Sitä paitsi:

  Lainaus:
  ...jos ylipäätään katsoo näitä kausiennakoiden tekijöitä ja pisteytyksiä, niin siellä on joukkueet aika tasaisissa nipuissa muutenkin. Pisteen parin ero henkilökohtaisissa arvioinneissa heittää joukkueita monta sijaa ylös- ja alaspäin. Jos olisin vähän kyvykkäämpi, niin piirtäisin käyrät noista ennakkoarviointien pistemääristä, ja varmaan huomattaisiin, että siellä on selkeästi alasijoille veikattuja, pari selkeästi kärkeen veikattua, ja muut ovat melko lähellä toisiaan.
   
 23. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Sen verran puutun Lukon puolesta arvioihin, että noihin vahvistuksiin voisi laittaa jotain muuta kuin nollan. Käsittääkseni Sahlstedtin suulla on ilmoitettu, että rahaa on aika hyvin jäljellä vs. budjetti. Todennäköisempänä pidän että Lukko hankkii kauden mittaan jonkun kovan pelaajan kuin vaikkapa JYP tai moni muu.
   
 24. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Arvioin runkosarjaa. Tästä syystä painopiste on niillä vahvistuksilla, jotka hommataan tarpeeseen syksyllä. Kevättalvella hankitut vahvistukset voivat vaikuttaa pudotuspelien voimasuhteisiin paljonkin, mutta niillä on marginaalinen vaikutus runkosarjaan. Lukko on valmis aloittamaan kautensa tällä kokoonpanolla. Jos Lukko hankkii pelaajan syyskaudella, jostain vuotaa ja se ei ole hyvä homma se.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2019 klo 22.14
 25. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Tällä periaatteella osio heittää häränpyllyä myös Tapparan sekä Jypin kanssa.