McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Avaan pyynnöstä tämän ketjun voimasuhdearvioilleni. Laitan tänne tekemäni joukkuekohtaiset voimasuhdearviot sitä mukaa, kun ne kesän mittaan saan puhtaaksi kirjoitettua. Joukkueet julkistetaan käänteisessä paremmuusjärjestyksessä. Pisteitä en muokkaa, vaikka pelaajasiirtoja vielä arvion julkistamisen jälkeen tuleekin. Olen pyrkinyt huomioimaan asian etukäteen vahvistukset -osiossa. Ylipäätään kokonaisuus ratkaisee.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
15. Jukurit 24p
Jukurit arvioin heikoimmaksi joukkueeksi kaudelle 2019-2020. Tämä alkaa jo käymään kuin vanhasta tottumuksesta, sillä saman arvion tein myös viime vuonna. Tokihan Jukurit tuon viimeisen sijan vältti, kiitos mudassa velloneen Porin Ässien. No, ei tässä oikeasti vanhasta tottumuksesta arvioita tehdä, vaan mielestäni Jukureiden joukkue on edelleen heikko. Varsinkin puolustus on liigatasolle lähes häpeällinen.

Tuleva kausi on Jukureiden neljäs perättäinen Liigassa. Kolme aiempaa ovat tuottaneet pisteet 76, 67, 67 sekä sijoitukset 11, 13, 14. Laskeva trendi siis. Yhtäkaikki, jälleen kerran kauden alussa unelma kymmenen joukkoon pääsystä elää. Se vaatii valmennukselta napakymppi suorituksen sekä huippulupaus Mikko Kokkosen nousun liigaeliittiin.

Maalivahdit 6,5p
Jukurit lähtee kauteen tutulla kaksikolla Rajaniemi-Aho. Rajaniemi on edelleen selkeä ykkösmaalivahti ja pelannee noin 50 ottelua kauden aikana. Rajaniemi ei ole ottanut sitä viimeistä askelta erinomaiseksi liigavahdiksi, jota ainakin minä olen odotellut. Hänellä on nyt edessään erittäin tärkeä kausi, sillä sopimus on katkolla. Mihin suuntaan ura kääntyy? Aho on liigatasolle heikko, eikä hän ole enempää kuin varamaalivahti.

Puolustus 5p
Kun katsoin Jukureiden puolustuksen nimilistaa, heräsi ensimmäiseksi kysymys siitä, kuka on kiekollinen johtaja. Ilmeisesti Mikko Kokkoselle on nyt suunniteltu ykköspakin paikka ja miksipä ei! Viime kaudella hän teki 19 pistettä ja alkavalle kaudelle on lupa odottaa parannusta. Entistä isompi vastuu ja huippulupaus kuulostavat lähtökohtaisesti erinomaiselta idealta.

Toinen mielenkiintoinen nuori mies on Chicagon viidennen kierroksen varaus vuodelta 2017, Jakub Galvas. Hän on vasta 20-vuotias, mutta on siitä huolimatta pelannut Tšekin pääsarjaa jo kolmella kaudella. Saa nähdä, mitä hän lyö pöytään. Hän voi olla Kokkoselle hyvä kirittäjä treeneissä ja tulituki peleissä.

Kahden mielenkiintoisen lahjakkuuden jälkeen Jukureiden puolustus näyttäytyy sitten heikommassa valossa. Jaatinen, Jalonen, Piipponen ja Hyvärinen täydentävät pakkikuusikon. Ei ole liigatasolle soveliasta tuollainen.

Hyökkäys 6,5p
Jukureiden hyökkäysosasto vaikuttaa selvästi pakistoa tasapainoisemmalta. Huippulaatua siellä ei tosin ole ollenkaan, mutta laadukkaita liigahyökkääjiä löytyy useampaankin ketjuun. Tuloksen tekemisen kannalta isoimmassa rooleissa ovat Roine, Partanen ja Pereskokov. Piitulainen antaa tukea taustalta. Tärkeää Jukureiden kannalta on myös se, että uudet ulkomaalaiset Weigel ja Sarault kykenevät tehoilemaan Liigassa. Henri Nikkanen on sitten se kirsikka kakun päällä, joka voi olla johdattamassa Jukurit jymypaukkuun eli kymmenen joukkoon. Tanus, Vähätalo ja Leskinen omaavat myös pistepotentiaalia. Neloseen löytyy papua Ritamäen, Kalliolan ja Hotakaisen tapaan. Mikä rooli Henritiukselle on muuten luvassa?

Valmennus 6p
Odotukseni Jukureiden valmennusta kohtaan eivät olleet kovin korkealla viime kaudelle, eivätkä ole nytkään. Vaikka päävalmentaja Pekka Kangasalusta selvisi debyyttikaudestaan kuivin jaloin, ei loppusijoitus 14. anna vinkeitä siihen suuntaan, että kyseessä olisi tutkan alla liidellyt velho. Vaikka pelaajamateriaali asettaa omat rajansa valmentajalle, toivoisin Pekalta viime kautta rohkeampaa ja aktiivisempaa peliotetta hyökkäysuuntaan. Henkisen valmennuksen lisäresurssista peukku ylös Mikkelin suuntaan. Voisiko sieltä löytyä tarvittava apu tasonnostoon? Mielenkiintoista.

Vahvistukset 0p
Mikkelissä on pienet resurssit joukkueen lisävahvistamiseen. Kärkipaikoille ei taida edes olla enää hakua päällä?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
14. SaiPa 26,5p
Lappeenrannan SaiPa on minulle melkoinen kysymysmerkki. Onko Lehterä lopulta lintu vai kala? Miten valjastuu nuorisokaartin potentiaali, varsinkin maalivahtiosastolla? Löytääkö tähtihyökkääjä parivaljakko Ramstedt-Zaborsky kauden 2015-2016 hurmoksen?

Tykkään SaiPan halusta ottaa riskiä tämän kauden joukkueen rakennuksen suhteen. Tylsyyttä on tässä sarjassa ihan tarpeeksi. SaiPan joukkue voi olla kaikkien riskien kääntyessä positiivisiksi jopa suora pudotuspelijoukkue. Toisaalta, jos riskit kääntyvät huonoon suuntaan, on edessä totaalinen floppikausi. Ikävä kyllä, minä veikkaan jälkimmäistä.

Maalivahdit 5,5p
SaiPa lähtee kauteen rohkeasti kokemattomalla maalivahtikaksikolla Westerholm-Kaarlehto. Westerholm on lupaava isokokoinen maalivahti. Viime kaudella hän pelasi Liigassa 15 ottelua ja onnistui pysäyttämään kiekot yli 90 prosenttisesti. Westerholm lienee nyt ykkösmaalivahti. Kaarlehto on erinomainen Mestis-vahti. Miten hän pärjää Liigassa, on vielä arvioitus. Se, että on pelannut hyvin Mestistä, ei ole vielä tae mistään. Hyvä esimerkki löytyy Lappeenrannan pohjoispuolelta Mikkelistä. Mestiksessä loistanut Juhana Aho on haronut Liigatasolla tyhjää. Arvioin SaiPan maalivahtikaksikon sarjan heikoimmaksi. Westerholm voi saattaa tämän näkemyksen kauden mittaan naurunalaiseksi.

Puolustus 6p
SaiPan puolustus voi olla loistava, mikäli kaikki natsaa ja potentiaali valjastuu täydessä mitassaan. Samoin kuin maalivahtiosaston kanssa, SaiPa luottaa puolustuksessa potentiaaliin. Rohkeaa ja arvostettavaa, mutta tässä mittakaavassa jo hivenen hullua.

Kiekolliset moottorit SaiPan puolustuksessa ovat nuoret Erik Autio ja Robin Salo. Molemmat omaavat potentiaalin käänteentekeviksi tehomiehiksi jo ensi kaudeksi. Jere Seppälä voisi olla myös moinen, mutta mitä ihmettä hänelle on tapahtunut? Muutama kausi sitten nuorikkona hän häikäisi luistelullaan ja pidin hänen läpimurtoaan takuuvarmana. No, alaspäin on tultu. Mikä on hänen roolinsa ensi kaudella? Veeti Vainion haluan myös mainita tässä yhteydessä. Miten hänellä menee?

Peruspuolustajina häärivät Kojo, Riikola ja Sneck sekä KHL:stä siirtynyt slovakki Marko Grman. Aikas hataralta vaikuttaa. Saa yllättää!

Hyökkäys 7p
SaiPa teki hyökkääjähankinnoissaan ratkaisun meikäläisen mieleen ja panosti kahteen kohtuullisen nimekkääseen hevoseen. Ramstedt ja Zaborsky ovat SaiPan menestyksen keskiössä. Jos tuo parivaljakko onnistuu, voi se kasvattaa joukkueen itseluottamuksen niin korkealle, että tuloksen tekeminen myös joukkueena on mahdollista. Ikävä kyllä, vuoden 2016 tehoduon jälkeen SaiPan hyökkäys vaikuttaa perin tuhnulta. Toki legenda Koho tuo alaketjun sentteröintiin jykevyyttä, mutta muuten näyttää aika riskialttiilta. Jos olen oikein ymmärtänyt, on Micke Saari SaiPan valinta kakkossentteriksi. Se kertoo paljon. No, arvostan Ramstedt-Zaborsky yritelmää niin paljon, että arvion hyökkäyksen jopa numerolla 7.

Valmennus 7p
Kun Lehterä aloitti liigavalmentajana en ollut varma, mikä mies hän on. Etiäiset menivät negatiivisen puolelle. Ensimmäinen kausi oli kuitenkin hyvä ja arvostukseni Lehterää kohtaan nousi kummasti. Viime kausi herätti taas alun etiäiset henkiin. En ole edelleenkään varma, kuinka hyvä tai huono valmentaja Lehterä on. Uusi kausi tuo taas asiaan lisävalaistusta. Arvioin Lehterän kyvyt tässä hetkessä neutraalisti numerolla 7.

Vahvistukset 1p
Eiköhän SaiPa vielä joukkuettaan vahvista. Isona huhuna pyörii ruotsalainen laitahyökkääjä Persson.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
13. KalPa 27p
Viime kausi oli KalPalle pettymys, sillä KalPa jäi muutaman vuoden tauon jälkeen kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Ennakoin alakulon jatkuvan ensi kaudella. Päävalmentaja Sami Kapanen jätti seuran ja vastuuta kantaa nyt untuvikko Miettinen. Lahjakkuudet Luostarinen, Texier ja Leskinen lähtivät Pohjois-Amerikkaan. Kun vielä ykkösentteri Rissanen päätti käyttää optionsa ulkomaille siirtymiseen, jäi KalPaan valtaisa huippuyksilöiden vaje. Sitä ei Janne Keräsellä, Miika Pitkäsellä ja Matti Järvisellä paikata, ei sinnepäinkään.

Maalivahdit 9p
Kilpeläinen palaa Kuopioon. Tuttu ympäristö ja taattu ykkösmaalivahdin status sopivat Eerolle. Kilpeläinen on aivan kärkivahti Liigaan. Kilpeläisestä KalPan säälipaikka ei jää kiinni. Toinen paluumuuttaja maalinsuulle on Samu Perhonen. Kauan on mies hakenut läpimurtoa Liigassa. Ehkäpä nyt, tutussa ympäristössä ja Kilpeläisen kantaessa kaikki paineet, tämä jättiperhonen levittää siipensä lopulliseen mittaansa. Pikkuhiljaa olisi aika, sillä mies on jo 26-vuotias. Toivottavasti hän ei jää ikuiseksi lupaukseksi.

Puolustus 6p
KalPan puolustuksen yksinäinen tähti on Ryan Wilson. Hän on erinomainen yleispuolustaja tähän sarjaan. Isossa roolissa ovat myös viime kaudella heikosti pelanneet Ari Gröndahl ja Lasse Lappalainen. Molemmat on hankittu KalPaan ”isolla rahalla”. Parivaljakon suoritustason on noustava sille tasolle, jolla he pelasivat ennen Kuopioon muuttamista, muutoin ei kunniankukko laula ja KalPan puolustuspää uhkaa jäädä aivan lapaseksi.

Seppälä ja Parikka ovat vakiopuolustajia. Mielenkiinnolla seuraan myös, mitä saa aikaan tämän kesän neloskierroksen varaus Kim Nousiainen. A-junioreissa tehoillut lupaus on pelannut muutaman miesten pelin Mestiksessä ja Liigassa. Nyt on luvassa lisää liigakokemusta. Ei kai hän sentään vielä Leskistä pysty paikkamaan? Toivottavasti pystyy. Riekkinen lienee seiskapakki.

Hyökkäys 6p

Janne Keränen ja Miika Pitkänen ovat KalPan kaksi kovinta hankintaa. He ovat KalPan hyökkäyksen keihäänkärki. Eikä siinä, hyviä pelaajia molemmat ja varmasti toivottuja paluumuuttajia. Kolmas hankita on Matti Järvinen Tapparasta. En ole oikein koskaan arvostanut häntä ihan Liigan kärkitason sentteriksi. Mielestäni hän on perin tasapaksu, vailla erityisosaamista. Toki hän tuo KalPaan kokemuksellaan jämäkkyyttä. Pakonsanelema hankinta Rissasen yllätyslähdön myötä.

Kantola, Jokinen, Nuutinen, Ruuttu ja Sebok ovat takuutavaraa kärjen takana. Mielenkiintoista on seurata, mitä lupaava Joni Ikonen saa aikaan. Viime kausi oli raadollisen loukkaantumisen johdosta tynkä, kuitenkin 13 peliin kymmenen pistettä. Hän voi pelastaa KalPan hyökkäyksen ja näin tehdessään saattaa arvioni heikkoon valoon. Klemetti ja Knuutinen ovat jääneen meikäläisen mieleen pirteinä nuorina liigapörrääjinä.

Valmennus 5p
Kovasti arvostamani Sami Kapanen häipyi Sveitsiin. Looginen askel hänen urallaan, kun tavoitteet ovat kuitenkin lopulta Pohjois-Amerikassa. Puikkoihin siirtyy liigauntuvikko Tommi Miettinen. Kovaan paikkaan joutuu hän. Jos hän saa puhallettua heikohkon materiaalin omaavan KalPan iskukykyisen liekkiin, on se aikamoinen teko. Tuolloin voidaan jo puhua lahjakkaasta liigavalmentajasta. Jäädään seuraamaan. Pelkään pahinta.

Vahvistukset 1p

KalPaan odotellaan puolustajaa. KalPalla on vielä kapasiteettia vahvistaa joukkuettaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
12. KooKoo 28,5p
KooKoo lähtee metsästämään liiganousunsa jälkeen viidennettä kertaa pudotuspelipaikkaa. Neljä ensimmäistä yritystä ovat päättyneet epäonnistumiseen. Sijoitukset ovat olleet 11, 13, 14 ja 13. Ikävä kyllä, vaikeaa on tulevallakin kaudella. Paljon on kiinni siitä, kuinka uusi päävalmentaja Jussi Ahokas saa organisoitua KooKoon puolustuspelaamisen. Hyvä ykkösmaalivahti kera laadukkaan viisikkopuolustamisen voi tuottaa positiivisen tuloksen. Maaliahneet laiturit Haataja ja Hakulinen laittavat kyllä kiekkoa pussiin. Unelma elää.

Maalivahdit 8p
Haukeland oli loistava hankinta. Peruskova, jo näyttöjä pöytään lyönyt kansainvälisentason maalivahti, oli juuri sitä, mitä KooKoo tarvitsi. Haukeland on parannus aiempaan ja hän on selvä ykkösmaalivahti Kouvolassa. Haukeland luo itseluottamusta KooKoon puolustuspelaamiseen.

Kaksi muuta sopimusvahtia ovat Salminen ja Halonen. Salminen pääsi, ehkäpä hivenen yllättäen, pelaamaan Liigaa jo viime kaudella ja ihan kelvollisesti nuorimies pelasikin. Halonen on tuttu lainamies HIFK:sta. Mielestäni Salminen olisi ollut ihan riittävä kakkosmies Haukelandille, mutta ilmeisesti KooKoo haluaa pitkäaikaiselle prjoketipelaajalleen miesten pelejä mahdollisimman paljon ensi kauden aikana ja täten hänet on lähetetty SaPKoon. Tämä on ymmärrettävää. Lainamies Halonen hoitelee täten KooKoon kakkosvahdin roolin.

Puolustus 7p
KooKoon puolustus on ihan rapsakka. Se on mielestäni aika selvästikin parempi kuin aiemmin rankaamillani Jukureilla, SaiPalla ja KalPalla. Bonsaksen ja Manninen ovat puolustuksen kokeneet peruspilarit. Jostain syystä tykkään Oskari Mannisesta kovin, vaikka Sportissa vietetyt kaksi kautta eivät vienetkään uraa eteenpäin toivotulla tavalla. Manninen on hyvä tehoilemaan kykenevä yleispuolustaja.

Ebel-liigassa tehoillut Caito ja viime kaudella Liigassa läpilyönyt Valtola ovat kiekollisen pelin maestrot. Molemmat ovat mielenkiintoisia seurattavia. Pelli antaa heille taustatukea. Rautanen täydentää pakkikuusikon. Mielenkiintoista on seurata tyytyyvätkö Santeri Salmela ja Martin Berger suosiolla rooleihinsa, vai syntyykö peliajasta kunnon kapina. Veikkaan jälkimmäistä.

KooKoon pakisto on mielestäni tasapainonen ja antaa kyllä Ahokkaalle hyvän selkänojan. Pakistossa on ainesta parempaakin arvosanaan kuin antamaani seiskaan. Näin käy esimerkiksi, jos Caito osoittautuukin ykköskorin tehoilijaksi Liigassa.

Hyökkäys 6,5
Arvioin KooKoon hyökkäyksen samantasoiseksi Jukureiden kanssa. KooKoon hyökkäyksen arvosanaa nostavat huippulaiturit Haataja ja Hakulinen. He ovat kovia miehiä tähän sarjaan. Yhdysvaltalainen rightin laituri Trevor Mingoia on hankittu Ruotsissa paikkomaan Strömwallia. Toivon onnistumista hänellä. No, kaksi mielenkiintoisinta laiturihankintaa ovat kuitenkin Bucek ja Gallo. Tuolta kaksikolta voi odottaa mitä vain. Mielenkiintoinen tapaus on myös viime kaudella loistavasti debytoinut Joonas Oden. Suurosen aktiivisesta pelitavasta tykkään myös. Hän on hyvä nelosketjun laituri ja ensi kaudeksi vierelleen tutun miehen sentteriksi Lukosta eli Jere Fribergin. Siinä on ihan kelpo tutkapari neloseen.

Keskikaista on KooKoon Akilleen kantapää tällä hetkellä. Karlsson on kelpo mies, mutta jää kyllä vajaaksi kärkietjun miehenä. Strömberg harjoittelee varttuneella iällä sentteriksi. Köyhän miehen Janne Pesonen siis. Ojantakanen tuli jo viime kaudeksi valtameren takaa, eikä onnistunut kaksisesti. Friberg johtaa siis nelosta. Pahasti jää kevyeksi KooKoon sentteristö.

Valmennus 6,5
KooKoon uusi päävalmentaja Ahokas jakaa varmasti mielipiteitä kovin. Hänellä ei ole kokemusta miesten seurajoukkuevalmennuksesta, mikä luonnollisesti herättää kysymysmerkkejä. Toisaalta pitkä palvelus jääkiekkoliitossa, joka huipentui päävalmentajana pikkuleijonien maailmanmestaruuteen, kertoo vahvasta valmennusosaamisesta.

Ahokas on vaikea arvioitava. Minä asetan hänet Miettisen, Kaskisen ja Kangasalustan jälkeen Liigan neljänneksi huonoimmaksi päävalmentajaksi. Ahokas voi pistää kuitenkin tulemaan oikein kunnolla. Tällöin KooKoo pärjää ja kansa seuraa häkeltyneenä huippuvalmentajan tekemistä.

Vahvistukset 0,5p
Joukkuetta vahvistettaneen ennen kauden alkua vielä sentterillä. Resurssit ovat Liigaan perin rajalliset.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Minä kommentoin muutamalla sanalla näitä SaiPa-arvioita.

Tykkään SaiPan halusta ottaa riskiä tämän kauden joukkueen rakennuksen suhteen. Tylsyyttä on tässä sarjassa ihan tarpeeksi. SaiPan joukkue voi olla kaikkien riskien kääntyessä positiivisiksi jopa suora pudotuspelijoukkue. Toisaalta, jos riskit kääntyvät huonoon suuntaan, on edessä totaalinen floppikausi. Ikävä kyllä, minä veikkaan jälkimmäistä.
Tässä on ihan oikeanlainen veikkaus. Tosin tässä veikkaillaan totaalista floppia tai suoraa pudotuspelipaikkaa - itse pidän todennäköisempänä, että saadaan jotain sieltä välistä. Mutta aiempia kausia enemmän SaiPan tulos on nyt harvempien harteilla, koska Zabo-Ramu -kaksikon mukana joukkue nousee tai kaatuu.

Arvioin SaiPan maalivahtikaksikon sarjan heikoimmaksi. Westerholm voi saattaa tämän näkemyksen kauden mittaan naurunalaiseksi.
Ikävä kyllä tämä taitaa olla totta. Lähtökohtaisesti Liigan heikoin aiempien meriittien perusteella, mutta toisaalta kahdesta kovan potentiaalin lupauksesta vain toisen pitää lunastaa odotuksia ja nousta selkeäksi ykköseksi, niin SaiPa ei välttämättä enää olekaan heikoin tällä tontilla. Jos Westerholm pystyy pelaamaan ykkösvahtina samalla tasolla kuin viime kaudella 15 peliä kakkosvahtina, ei SaiPalla ole hätää. Viime kaudellahan hänen tilastonsa olivat jo paremmat kuin Skarekilla, Engrenillä ja aika monella muulla.

SaiPan puolustus voi olla loistava, mikäli kaikki natsaa ja potentiaali valjastuu täydessä mitassaan. Samoin kuin maalivahtiosaston kanssa, SaiPa luottaa puolustuksessa potentiaaliin. Rohkeaa ja arvostettavaa, mutta tässä mittakaavassa jo hivenen hullua.
Samaa mieltä. Pakistosta poistuivat Maalahti ja Kichton, jotka molemmat ovat loistavia kiekollisia ja hyökkääviä puolustajia. Myös Denisov on ison profiilin poistuja. Tilalle ovat tulleet Riikola ja Grman, joista kumpikaan ei ole kiekollinen ykköspakki. Vaikka odotuksen Robin Saloa kohtaan kasvavat, tuntuu pakisto jopa mv-osastoa isommalta riskiltä ja kysymysmerkiltä.

Jere Seppälä voisi olla myös moinen, mutta mitä ihmettä hänelle on tapahtunut? Muutama kausi sitten nuorikkona hän häikäisi luistelullaan ja pidin hänen läpimurtoaan takuuvarmana. No, alaspäin on tultu.
Seppälä oli ainakin aivan erinomainen viime kaudella SaiPassa pelaamissa 10 ottelussa, joissa teki 2+2=4 pistettä ja otti teholukeman +5. Ja pitää muistaa, että viime kauden floppi-Ässissä hän oli ainoa pelaaja, jolla oli teholukema plussalla. Seppälän +3 oli aika kova lukema, kun osa pelaajista oli yli 20 pistettä miinuksella.

Ikävä kyllä, vuoden 2016 tehoduon jälkeen SaiPan hyökkäys vaikuttaa perin tuhnulta. Toki legenda Koho tuo alaketjun sentteröintiin jykevyyttä, mutta muuten näyttää aika riskialttiilta. Jos olen oikein ymmärtänyt, on Micke Saari SaiPan valinta kakkossentteriksi. Se kertoo paljon.
Anssi Löfman on varmaan lähtökohtaisesti kakkossentteri, mutta hän ei tahdo pysyä terveenä, joten Saari noussee tuohon. Viime kaudella Saari teki 30 peliin 13 pistettä, eli 60 pisteen kausi tarkoittaisi 26 pisteen pottia. Ei se liikaa ole, mutta ei ihan katastrofikaan. En tosin pitäisi mahdottomana, vaikka Santeri Virtanen nousisi kakkossentteriksi. Hän pelasi viime kaudella lupauksia herättävästi, mutta hiipui vähän U20-kisojen jälkeen - ehkä kuorimitus oli liian suuri. Otti kuitenkin selkeitä askeleita eteenpäin. Kehitys jatkunee tulevalla kaudella ja kun tavoitteena on NHL, täytyy myös pystyä nousemaan liigajoukkueen hierarkiassa.

Eiköhän SaiPa vielä joukkuettaan vahvista. Isona huhuna pyörii ruotsalainen laitahyökkääjä Persson.
Huhuja liikkuu. Perssonista on tullut tietoa niin monelta suunnalta, että hänen pitäisi olla selviö, mutta olen kuullut huhuja toisestakin hyökkääjästä. Ja muistelen SaiPan kertoneen huhtikuussa, että etsivät kiekollista ykköspakkia. Sen jälkeen tuli toki Grman, mutta hän ei vaikuta siltä kiekolliselta liideriltä, joten se saattaa olla yhä tuloillaan tai sitten halutaan katsoa alkukausi ja nähdä Grmanin taso ja ylikunnon takia viime kauden missanneen Veeti Vainion tilanne. Viime kaudella Kichton hankittiin vasta lokakuussa, joten voi olla, että vahvistusta katsotaan vasta silloin.
 
"Esittää jotain suurta asiantuntija auktoriteettia, kun tietotaito ja näkemys jääkiekosta on roskalehdistön urheilutoimituksen tasoa"
- dude kuvailee mirasanea

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
11. Ässät 28,5p
Kammottava viime kausi on takana ja uusi toivorikas kausi on edessä. Jykevä valmentaja ja kohtuullisen tasapainoisesti rakennettu joukkue, ainakin puolustuksen osalta, antavat toivoa paremmasta. Viime kaudella Ässillä piti olla timanttinen ykkösnyrkki Kärki-Kotkaniemi-Salminen. Tuo nyrkki kuitenkin murtui ennen kuin kausi ennätti edes alkaa ja lopulta yksikään kärkitrion jäsenistä ei päättänyt kauttaan Porissa. Iso pettymys minulle.

Nyt moinen kärjen hajoaminen ei ole mahdollista, sillä sellaista Ässillä ei ole olemassakaan. Onnistumisia onkin tultava laajalta rintamalta ja nuorten hyökkääjälupausten on onnistuttava. Myös tulokasvahti Tarasovin on osoittauduttava pelimieheksi, jotta tavoitteet kasvojen pesusta ja säälipaikasta voivat toteutua. Minä arvioin, että kasvojen pesu onnistuu, mutta säälit jäävät haaveeksi.

Maalivahdit 6,5p
Tarasov-Aittokallio on mielenkiintoinen maalivahtikaksikko. Minä en pidä Aittokalliota erityisen hyvänä maalivahtina. Hän on järkyttävän ailahteleva. Mukava mies toki ja räväkkä. Tarasovin harteille kasautuvat siis paineet viime kauden uusinnan välttämisestä. Jos Aittokallio pesee Tarasovin, on Ässät pulassa.

Tarasovin suhteen minun on nostetettava kädet pystyyn siinä mielessä, etten tiedä hänestä oikeastaan mitään. Tilastojen kautta ei hänestä saa oikein mitään otetta. Ilmeisen lahjakas kaveri on kyseessä, kun on Venäjän nuorisomaajoukkueissa pelannut ja on kolmannen kierroksen NHL-varaus. Pikkaisen heppoiselta kuitenkin näyttää Liigan ykkösvahdiksi. Toivottavasti onnistuu. Epäilenpä vaan.

Puolustus 8p
Tykkään Ässien puolustuksesta kovasti. Se on hyvin roolitettu. Puolustuksesta löytyy kiekollisen taidon ja luisteluvoiman lisäksi myös tarpeeksi kykyä raakaan peruspuolustamiseen, toisin kun viime kauden alussa. Myös nuorten potentiaalisten pelaajien ja kokeneiden liigajermujen määrällinen suhde vaikuttaisi olevan tasapainossa. Arvioin Ässien puolustuksen selvästi muiden alakastin joukkueiden puolustuksia paremmaksi. Puolustus on Ässien kivijalka.

Puolustuksen johtaja on Jyri Marttinen. Hän oli viime kaudella Raumalta pois päästyään jopa häkellyttävän hyvä. Toinen peruspilari on Tommi Taimi. Taimen viime kausi meni ihan ohi. Poikkeuskausi luulen. Taimi on tähän sarjaan parhaimmillaan eliittipuolustaja. Hän on uran edetessä jykevöittänyt peliään. Toivottavasti myös tehot palaavat.

Minulla on hyvä tunne uusista ruotsalaisista Åkerström ja Stenqvist. Kaverukset tehoilivat mukavasti samassa joukkueessa viime kaudella Allsvenskanissa. Erittäin mielenkiintoiset vahvistukset. Vahvistus joukkueeseen on myös viime kauden liigamestari Markus Niemeläinen. Tämä lupaus on ottanut mukavasti askelia eteenpäin ja voi muistuttaa ensi kaudella taas vähän enemmän Jani Hakanpäätä.

Saku Salmela on vakaa rotaatiopelaaja Liigaa. Vuorisalon ura alkaa olemaan käännekohdassa. Katsotaan, mihin suuntaan kallistuu. Ketola ja Peltomäki edustavat nuorta potentiaalia. Laajuutta Ässien pakistossa on mukavasti. Puolustuksessa on kehittävä kilpailutilanne pelipaikoista.

Hyökkäys 5,5p
Ässien hyökkäys nojaa liikaa potentiaaliin. Selkeää kärkeä ei ole ja maalinteon tuska voi kasvaa suureksi. Spinkin kaksosille on luvassa ykkösketjun paikat. Pikkaisen hirvittää. Tilastojen perusteella liian isoa roolia on nyt heille tarjolla, mutta minkäs teet. Kun ykkösketjun miehiä ei ole, niin joillekin se mahdollisuus on annettava. Tehoja odotellaan myös Tiivolalta, Rekoselta ja Lähteenmäeltä, mikäli mies pelikunnossa pysyy. Nuoret lupaukset Killinen ja Kivenmäki saavat myös roolia ja onnistumisia kaivataan myös heiltä. Pelicansista saapunut Kivelä saanee myös näyttöpaikan kauden mittaan kärkiketjuissa. Salmio ja Appelgren ovat perusliigapelaajia alaketjuihin.

Pahalta näyttää, mutta onneksi on sentään aito potentiaalin suoma mahdollisuus. Tosin soisin, että Killinen ja Kivenmäki pääsisivät iskemään läpimurtoaan vähän laadukkaampien kärkihyökkääjien vierellä tai paineettomasti takana.

Valmennus 7,5p

Selin on hyvä valmentaja Liigaan ja sopii tähän hetkeen Ässiin kuin nenä päähän. Selin on muuttunut viime vuosina edukseen. Lyhyestä itkupillistä on tullut suoraselkäinen ja urheilun perusarvoja kunnioittava valmentaja. Selin kykenee laittamaan Ässien peruspelaamisen ainakin puolustussuuntaan kuntoon. Hyökkäyssuuntaan mennään varmasti suoraviivaisesti ja pelinopeus pyritään pitämään korkealla materiaali huomioonottaen. Kurinalaisuus ja korkea vaatimustaso ovat keskiössä. Näyttöhaluja varmasti riittää viime kauden jäljiltä.

Vahvistukset 1p
Ässiin haetaan vahvistusta hyökkäykseen ja hyvä niin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No niin, alin kolmannes on nyt arvosteltu. Olisin tyytyväinen, jos saisin 4/5 oikein. Listaan tähän pudotuspelien ulkopuolelle jäävien joukkueiden arvosanat osa-alueittain:
Maalivahdit
1. KalPa 9
2. KooKoo 8
3. Jukurit 6,5
3. Ässät 6,5
5. SaiPa 5,5

Puolustus
1. Ässät 8
2. KooKoo 7
3. KalPa 6
3. SaiPa 6
5. Jukurit 5

Hyökkäys
1. SaiPa 7
2. KooKoo 6,5
2. Jukurit 6,5
4. KalPa 6
5. Ässät 5,5

Valmennus
1. Ässät 7,5
2. SaiPa 7
3. KooKoo 6,5
4. Jukurit 6
5. KalPa 5

Vahvistukset
SaiPa 1
KalPa 1
Ässät 1
KooKoo 0,5
Jukurit 0

Yhteensä
Ässät 28,5
KooKoo 28,5
KalPa 27
SaiPa 26,5
Jukurit 24
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
10. Sport 29,5p
Sportin viime kausi tulokasvalmentaja Pajuluoman johdolla oli erittäin raikas. Maaleja tehtiin molempiin suuntiin. Iso tavoite tulevalle kaudelle on puolutuspelaamisen organisointi sellaiselle tasolle, että pudotuspeleistä tulee todellisuutta neljän vuoden tauon jälkeen.

Tämä on Sportin kuudes perättäinen kausi Liigassa. Viisi edellistä kautta ovat sujuneet pistein 60, 83, 69, 58 ja 81. Kaksi kelvollista kautta ja kolme surkeaa. Nyt on haussa hyvä kausi. Tsemppiä yritykseen! Minä uskon säälipaikan irtoavan laadukkaan hyökkäyspelaamisen ansiosta, vaikkei puolustusta ihan timantiksi lopulta saataisikaan hiottua.

Maalivahdit 8p
Sport lähtee kauteen lähtökohtaisesti tasavahvalla maalivahtikaksikolla. Mika Järvinen ja Stefan Stéen ovat molemmat kannuksensa ansainneita maalivahteja. Pelisesitykset sitten näyttävät kumpi kiilaa edelle. Järvinen on ihan kelpo maalivahti Liigaan. Ehkäpä kuitenkin hitusen mainettaan heikompi. Pikkaisen alasuhdanteessa kulkee hänen uransa. Stéen hakee uralleen lisäpotkua Suomesta. SHL:ssä ihan selvää läpilyöntiä ei ole tapahtunut, joten hän on tullut Vaasaan rohkeasti hakemaan uutta suuntaa. Sportin kausi ei maalivahtiosastoon kaadu, mutta löytyykö parivaljakosta joukkueen kannattelijaa, jää nähtäväksi

Puolustus 6p
Puolustus on Sportin Akilleen kantapää. Ihmettelen kyllä, miksi taas näin. Viime kauden perusteella heikoksi kohdaksi osoittautunutta osa-aluetta ei ole pyritty vahvistamaan asian vaatimalla antaumuksella. Viljanen, Nevalainen ja Seigo ovat takuuvarmat puolustajat Liigaan. Heillä on varmasti positiivinen vaikutus Sportin pelaamiseen.

Sitten ovat nämä tuoreet kanadalaiset hankinnat eli Geiger ja Wilson. Geiger veti viime kaudella EBEL-liiga peruspakkina ja omaa kokemusta myös AHL-stä. Hän voi olla hyvä lisä Sportin pakistoon. Wilson lienee enemmän jonkin sortin kopaisu, josko sattuisi onnistumaan. Enpä usko. Puolustuksen täydentävät Westermarck, Tommila ja Tuohilampi ovat täytemiehiä, jotka eivät ilman ylisuurta Liigaa pääsarjatasolla Suomessa edes pelaisi. Ikävä kyllä, pahasti jää vajaaksi Sportin puolustus.

Hyökkäys 8,5p
Sport ja päävalmentaja Pajuluoma vakuuttavat hyökkäyksen nimeen. Mukavan piristävä poikkeus on Sport tässä mielessä. Pidän Sportin hyökkäyskalustoa todella kilpailukykyisenä. Hyökkäys on loistavasti roolitettu. Siitä löytyy sekä taitoa, maalintekovoimaa että raastinrautaa. Vaikuttaa siltä ja päävalmentaja Pajuluoma on todellakin keskustelut jääkiekosta ystävänsä Mikko Mannerin kanssa.

Kärkeen Ainali, Kalapudas ja Erkinjuntti. EBEL-Liigassa Viena Capitalsin riveissä 54 otteluun 36+28=64(+39) takonut Desousa vakuuttaa ainakin minut. Häneltä voidaan odotella onnistumista myös Liigassa, varsinkin hurlumhei-Sportissa.

Markkula, Liuksiala ja Kallella ovat hyvässä nosteessa ja todellakin potentiaalisia liigatehoilijoita. Tukea antaa myös Mikkelistä saapunut kokenut Turo Asplund. Tämä järkevä sentteri voi osoittautua kovin tärkeäksi Sportille. Raastinrautaosasto on ihan eliittiä Talajan, E.Riskan ja Kärpistä saapuneen nuoren pommittajan Niko Kuirin myötä. Hyvä hyökkääjistö on Sportilla kertakaikkiaan. Haastaa melkeinpä Liigan kärkijoukkueet.

Valmennus 7p
Pajuluoma nosti Sportin raikkaan onnistumisjääkiekkon avulla Valtosen alhosta vakavasti otettavaksi jääkiekkojoukkueeksi. Hyökkäyspelaamisen ja positiivisen energian maestrolta vaaditaan nyt aiempaa parempia näyttöjä puolustuspelaamisen organisoimisesta. Tuloksen tekemisen kannalta tämä on kaikkein keskeisin asia Vaasassa kaudella 2019-2020.

Ensimmäisen kauden Pajuluoma selvitti hienosti. Iskeekö toisen kauden kirous, vai yhdistyvätkö positiivinen hyökkäyspelaaminen ja järkevä puolustuspelaaminen menestyksekääksi kombinaatioksi? Näin ennakoin.

Vahvistukset 0p
Joukkue on valmis ja resurssit ovat rajalliset.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eri mieltä pikkuisen puolustuksesta. Seigo oli viime visiitillään Lukossa melkoisen purjeessa jatkuvasti ja hyökkäyspäässä pelasi lähinnä omaan pussiinsa.
Juho Tommila taas on ihan pätevä pakki tähän sarjaan, kunhan vaan saisi ehjän kauden. Eikä Westermarckaan mikään täytemies ole.
 
Ässät-Lukko 19.1.2008 2-3, Petri Vehanen 60 torjuntaa, Jokerit-Lukko 22.1. 2008 3-0, Petri Vehanen 62 torjuntaa! Petri Vehanen, Maailmanmestari mallia 2011!
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Eri mieltä pikkuisen puolustuksesta. Seigo oli viime visiitillään Lukossa melkoisen purjeessa jatkuvasti ja hyökkäyspäässä pelasi lähinnä omaan pussiinsa.
Juho Tommila taas on ihan pätevä pakki tähän sarjaan, kunhan vaan saisi ehjän kauden. Eikä Westermarckaan mikään täytemies ole.
Olen kyllä ihan samaa mieltä Tommilasta. Ei viime kauden katastrooffia kannata liiaksi tuijottaa. En ihmettelisi jos Tommila kapuisi Viljasen edelle rankingissa.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hyvää settiä Mctorsolta vaikka ei aina kaikesta samaa mieltä ollakaan, itse myös vähän ihmettelen miksi tuo puolustus on taas jättänyt vähän parantamisen varaa, mutta hyökkäys ei kalpene hirveästi edes kärkiseurojen omille. Seigosta sen verran että mitä olen videoita katsellut noista uusista pakeista niin en ihmettelisi jos Geiger osoittautuisi ykköspakiksi Seigon sijaan. Toivottavasti kauden myötä peräpää vielä vahvistuu.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maalivahdit 8p
Sport lähtee kauteen lähtökohtaisesti tasavahvalla maalivahtikaksikolla. Mika Järvinen ja Stefan Stéen ovat molemmat kannuksensa ansainneita maalivahteja. Pelisesitykset sitten näyttävät kumpi kiilaa edelle. Järvinen on ihan kelpo maalivahti Liigaan. Ehkäpä kuitenkin hitusen mainettaan heikompi. Pikkaisen alasuhdanteessa kulkee hänen uransa. Stéen hakee uralleen lisäpotkua Suomesta. SHL:ssä ihan selvää läpilyöntiä ei ole tapahtunut, joten hän on tullut Vaasaan rohkeasti hakemaan uutta suuntaa. Sportin kausi ei maalivahtiosastoon kaadu, mutta löytyykö parivaljakosta joukkueen kannattelijaa, jää nähtäväksi
Jos tekstiä, ja muiden joukkueiden arvosanoja miettii, niin eikös 7p voisi olla lähempänä totuutta? Itse kun en saa Sportin maalivahteja ihan samalle viivalle KooKoo:n kanssa, ja selkästi paremmaksi vs Jukurit & Ässät.

Ei sillä että se kokonaisuuteen vaikuttaisi, koska mielestäni myös Sport kuuluu ainakin tällä hetkellä top 10:n puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Hyvää työtä tekee taas @McTorso !

Sportista pitkälti samoilla linjoilla. Pakistossa tosiaan viimekauden lopun perusteella Tommila vaikutti ihan pätevältä pelimieheltä. Nevalainen ottanee Sundin paikan kiekollisena kärkipakkina. Seigo on kohtuu tasavarma suorittaja eli tehnee taas sen 20 pistettä suunnilleen. Geigerin uskon pärjäävän hyvin Liigassa, ominaisuudet kyllä sitä luokkaa.

Hyökkäyksestä Kallela teki kuitenkin 40 pistettä jo viime kaudella ja Talajakin sen 20 maalia, joten heidät laskisin ihan noiden Ainalin, Kalaputaan, Erkinjuntin ja DeSousan lisäksi sinne kärkiosaamiseen. Raastinrautaosastolle lisäisin Aaro Vidgrenin, joka kyllä taitaa olla yksi Liigan parhaita alakenttien rooleissa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hyvää settiä ämsee Torsolta ja olen oikeastaan samaa mieltä kaikesta mitä Sportin pelaajistoon ja menestymismahdollisuuksiin tulee, mutta Juho Tommilan lyttäämistä en ymmärrä. On kuitenkin jo useamman vuoden Liigassa pelannut solidi peruspakki. Ei mikään tähti, mutta taidot riittävät kyllä Liigassa pärjäämiseen oikein roolitettuna.
 
Vaasan Sport 2020-2021 - Rehtorin puhuttelussa vol 2

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Hyvää settiä ämsee Torsolta ja olen oikeastaan samaa mieltä kaikesta mitä Sportin pelaajistoon ja menestymismahdollisuuksiin tulee, mutta Juho Tommilan lyttäämistä en ymmärrä. On kuitenkin jo useamman vuoden Liigassa pelannut solidi peruspakki. Ei mikään tähti, mutta taidot riittävät kyllä Liigassa pärjäämiseen oikein roolitettuna.
Tommilaan nyt vain sen verran, että miehellähän luistelu on vähintäänkin hyvällä tasolla ja kiekonkäsittelyssä hän on puolustajien aatelia lukuunottamatta vetoa. Tommilan ongelmat tai oikeastaan ongelma on siinä, että saatuaan kiekon hän ei löydä sitä oikeata ratkaisua mitä tehdä sillä. Taidot ovat olemassa vaikka kuinka pitkälle muuten, mutta se oikeasti tärkeä osa joukkuepelissä on vielä puuttunut tähän päivään asti. Katsotaan joko tämä kausi muuttaisi kaiken.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eri mieltä pikkuisen puolustuksesta. Seigo oli viime visiitillään Lukossa melkoisen purjeessa jatkuvasti ja hyökkäyspäässä pelasi lähinnä omaan pussiinsa.
Juho Tommila taas on ihan pätevä pakki tähän sarjaan, kunhan vaan saisi ehjän kauden. Eikä Westermarckaan mikään täytemies ole.
Olen kyllä ihan samaa mieltä Tommilasta. Ei viime kauden katastrooffia kannata liiaksi tuijottaa. En ihmettelisi jos Tommila kapuisi Viljasen edelle rankingissa.
Pakistossa tosiaan viimekauden lopun perusteella Tommila vaikutti ihan pätevältä pelimieheltä.
Juho Tommilan lyttäämistä en ymmärrä. On kuitenkin jo useamman vuoden Liigassa pelannut solidi peruspakki. Ei mikään tähti, mutta taidot riittävät kyllä Liigassa pärjäämiseen oikein roolitettuna.
Tommila on hakenut pitkään paikkaansa liigapuolustajana, eikä sitä oikein ole vieläkään löytynyt. No, ehkäpä Vaasassa viimein natsaa lopullisesti. Muistan kyllä, että nuorena poikana häntä pidettiin perin lahjakkaana puolustajana ja jonkin verran sukurasitettakin oli Raumalla. Westermarck oli lyömässä läpi Espoossa Rantakarin vanavedessä. Siitä on jo aikaa. Vajaaksi on jäänyt. Pajuluoma voi olla valmentaja, joka kasvattaa lempeällä otteellaan nämä uinuneet lahjakkuudet miehiksi. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan perin vakuuttava kaksikko ole tämä Westermarck&Tommila.


Seigo puolestaan on täysverinen ammattilainen. Uskon hänen soveltuvan hyvin Pajuluoman joukkueeseen.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ainakin Rauman aikoina Tommila vakuutti yhdessä vaihdossa ja seuraavat neljässä menikin bumerangina kiekon perässä puolustusalueella. Aihiot voisi olla hyväänkiin kiekolliseen peliin, mutta mieleeni Tommilasta tulee lähinnä Atte Mäkinen. Kuitenkin on pystynyt vakinaistamaan paikkansa Liigassa jo monen vuoden ajan, niin pakko jotain hänen on oikeinkin tehdä. Takuuvarmasti Liigassa on Tommilaa huonompia puolustajia ja mielestäni Juho on sitä harmaata massaa, joka ei erotu hyvässä ja harvemmin vissiin aina pahassa? Siksi annoinkin omissa arvosteluissa arvosanan 2.5, mutta jos minulta kysytään, niin ei Tommila tule ikinä ottamaan sellaisia askeleita, että joskus voitaisiin kärkipuolustajasta puhua.

Edit. Niin ja se Aaro Vidgren. Siinä on tulevan kauden läpimurtopelaaja. Mark my words.
 
1963

JD #17
Suosikkijoukkue
Ässät, Hurricanes
Tommila on hakenut pitkään paikkaansa liigapuolustajana, eikä sitä oikein ole vieläkään löytynyt. No, ehkäpä Vaasassa viimein natsaa lopullisesti. Muistan kyllä, että nuorena poikana häntä pidettiin perin lahjakkaana puolustajana ja jonkin verran sukurasitettakin oli Raumalla. Westermarck oli lyömässä läpi Espoossa Rantakarin vanavedessä. Siitä on jo aikaa. Vajaaksi on jäänyt. Pajuluoma voi olla valmentaja, joka kasvattaa lempeällä otteellaan nämä uinuneet lahjakkuudet miehiksi. Lähtökohtaisesti ei kuitenkaan perin vakuuttava kaksikko ole tämä Westermarck&Tommila.


Seigo puolestaan on täysverinen ammattilainen. Uskon hänen soveltuvan hyvin Pajuluoman joukkueeseen.
Joo onhan Tommilan kohdalla kysymysmerkkejä. Edelliskausi näytti Juholta jo tosi hyvältä ja 16 pistettä ja +12 tehotilasto 43:ssa ottelussa minimaalisella YV vastuulla on jo ihan kelpo suoritus. Viime kausi olikin sitten Ässissä täysi katastrooffi ja Tommila juoksi ympäri kenttää tietämättä mitä pitäisi tehdä. Jos Tommilan kohdalla haluaa jotain ennustella, niin pitää sitten arvioida oliko tuo yksi hyvä kausi vain joku suonenveto vai johtuiko heikko viime kausi kenties Ässien sekamelskasta.

Itse tosiaan näkisin niin, että tuossa pari vuotta sitten Tommilan ominaisuudet otti aika isoja steppejä eteenpäin. Liike on hyvää, kädet on hyvät ja fysiikka taitaa muutenkin alkaa olla kunnossa. Ja mielestäni tuo heikko viime kausi johtui Ässien sekamelskasta ja viime kausi oli se poikkeus ns. Tommilan nykytasossa. Tätä olettamusta / ennustetta / arvausta tukee myös se, että Vaasasta kantautuneet palautteet viime kauden loppuosalta Sportissa olivat aika positiivissävytteisiä.

Mutta joo, ens kausihan sen sitten näyttää. Nyt alkaa Tommilallakin olla ne hetket käsillä, että puheiden ajat on ohi...jos siis meinaa ehtiä vielä muutaman vuoden rahastamaan jossain Euroopassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tekstiä, ja muiden joukkueiden arvosanoja miettii, niin eikös 7p voisi olla lähempänä totuutta? Itse kun en saa Sportin maalivahteja ihan samalle viivalle KooKoo:n kanssa, ja selkästi paremmaksi vs Jukurit & Ässät.
Sportin maalivahtiarvosanassa luotan kaksikon voimaan. Molemmilla on mahdollisuus pelata Liigaa kovalla tasolla. Luotan todennäköisyyteen eli siihen, että ainakin toinen onnistuu hyvin, eikä kumpikaan petä. Jukureilla kaikki on yhden kortin varassa ja sekin on aika pieni. Ässillä panokset on asetettu lupaavaan venäläiseen. Kyllä minä näen Sportin maalivahtitilanteen selvästi parempana kuin Ässien ja Jukureiden. KooKoolla Haukeland on hyvä maalivahti, mutta kakkosmaalivahti Halonen on vielä epävarma kortti. Näen, että Sportkaksikon voima asettuu yksittäisen Haukelandin tasolle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
9. Pelicans 31,5p
Pelicans veti huikaisevan viime kauden Ville Niemisen johdolla. Jatkuuko lento, vai törmääkö Nieminen toisen kauden kiroukseen. Olen luottavainen Pelicansin valmennuksen suhteen. Joukkueen rakennuksessa on sen sijaan menty yhdessä kohtaa metsään. Puolustus on ainakin vielä tällä hetkellä selvä Akilleen kantapää. Samoin kuin Vaasan Sportilla, Pelicansin puolustuksen ja hyökkäyksen välillä vallitsee epäsuhta.

Lähtökohtaisesti ennakoin Pelicansille säälisijoitusta. Nieminen voi kuitenkin jo toisen kerran peräkkäin näyttää meikäläiselle pitkää nenää ja johdattaa joukkueensa paljon ennakoimaani parempaan runkosarjasijoitukseen.

Maalivahdit 8p
Skarek ja Tolvanen muodostavat erittäin lupaavan maalivahtikaksikon. Nurmisella on sen verran hyvä silmä maalivahtien suhteen, että pelkoa epäonnistumisesta ei ole. Skarek oli jo viime vuonna kelpo maalivahti Liigaan ja varsinkin alkukaudesta haastoi miehekkäästi MM-maalivahti Olkinuoran. Tolvanen on sen sijaan pelannut useamman kauden menestyksekkäästi yliopistokiekkoa. Viime kaudella hän pelasi kuusi peliä myös AHL:ssä onnistuneesti.

Pelicansin maalinsuulla on paljon potentiaalia. Arvioin sen valjastuvan kohtuullisen hyvin, eli arvosanan kahdeksan arvoisesti. KooKoon, Sportin ja Pelicansin maalivahtiosastot arvioin yhtä laadukkaiksi.

Puolustus 5p
Puolustus on Pelicansilla erittäin heikko. Jürgens ja Teppo ovat ainoat takuulaadukkaat puolustajat rooleissaan. Jürgensistä on kehkeytynyt hyvä yleispuolustaja ja Teppo luutii ansiokkaasti peruspakkina. Muutoin mennääkin sitten luottaen potentiaaliin. Siinä ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Tällöin kuitenkin potentiaalia olisi oikeasti syytä olla. Minä en sitä Pelicansin pakistossa juuri näe.

Topi Jaakola on mies minun makuuni. Olisin erittäin mielelläni nähnyt hänet vielä Kärpissä, mutta se ei lopulta ollut mahdollista. Viime kaudella Kärpät joutui sydän verellä sanomaan Topille ei. Lopulta kausi jäi loukkaantumisen vuoksi Tepsissä yhden ottelun mittaiseksi. Tälle kaudelle Jaakolan kiinnittäminen on iso riski. Ei ole helppo homma palata huipputasolle 35-vuotiaana, kun edellinen kausi on jäänyt oikeastaan kokonaan väliin. Toisaalta, onnistuessaan Jaakola on yksi Liigan parhaita yleispuolustajia ja joukkueen henkinen johtaja. Mielenkiinnolla seuraan Topin kautta. Toivon onnistumista sydämeni pohjasta.

Parikymppiset Pietroniro, Kinnunen, Pynnönnen ja Ek ovat saamassa paljon vastuuta. Jotkut ennakoivat liigadebyyttia 16-vuotiaalle lupaukselle nimeltään Matias Rajaniemi. Tähän on tultu, kun puhutaan Liigasta kasvattajasarjana. Pelintason ja lupauksien kehityksen kannalta olisi suotavaa, että valmiita laadukkaita liigapelaajia olisi edes vähän enemmän näyttämässä vierellä suuntaa. No, eiköhän Pelicans vielä ainakin yhden suunnannäyttäjän puolustukseensa hanki. Tällä hetkellä arvioin Pelicansin puolustuksen Liigan heikoimmaksi yhdessä Jukureiden kanssa.

Hyökkäys 8,5p
Hyökkäysmateriaali on Pelicansilla laaja ja laadukas. Siitä löytyy muutama kokenut tukipilari ja lukuisia kehityspolkunsa nousukohdassa olevia lahjakkuuksia. Hyökkäyksessä on valtavasti hyökkäyksellistä taitoa ja ripaus raakaa raastinrautaa

Aaltonen, Mankinen, Aleksi Mustonen ja timanttinen nuori kapteeni Björninen ovat hyökkäyksen takuuvarmat sepät. Tuohon kategoriaan tekee mieli lisätä myös EBEL:ssä hurjasti tehoillut Janos Hari. Sitten on näitä hyökkäyssuuntaan mahdollisesti jopa erittäin hyvin suorittavia pelaajia Gymer, Lahtinen, Nieminen, Saarelainen, Tanus ja Ylönen. On siinä kyllä lahjakkuutta ja hyökkäyksellistä osaamista kerrakseen. Voi olla aikamoista ilotulitusta luvassa!

Kivenkova raataja parivaljakko on A.Tyrväinen & T.Vartiainen. Elimäki on rotaatiopelaaja alaketjuihin. Artturi Toivolasta olisi mukava kuulla lisää. Minkälainen pelaaja on kyseessä ja mihin rooliin häntä on kaavailtu ensi kaudeksi. Teki kuitenkin jo viime kaudella mukavat tehot 9+7.

Valmennus 8,5p
Niemisen debyyttikausi päävalmentajana Liigassa oli huikea menestys. Aika harva veikkaili Pelicansia runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon. No, Nieminen johdatti joukkueensa lähes käsittämättömästi runkosarjan kolmanneksi. Loistelias suoritus. Pidän Niemistä erittäin kovana valmentajana jo nyt, mutta kokemuksen karttuessa tilanne vain paranee. Aika räväkkä kaksikko on Nieminen&Nurminen. Ainoa pelko valmennuksen suhteen on jonkinmoinen pelitapaan, fysiikkaharjoitteluun tai henkiseen johtamiseen liittyvä ylilyönti.

Vahvistukset 1,5p

Pelicans hakee puolustukseen vielä kiekollista johtajaa. Sen verran heikko tuo puolustus lähtökohtaisesti on, etten olisi yllättynyt kahdestakaan hankinnasta. Kunnianhimoiset Nieminen ja Nurminen haluavat varmasti vahvistaa heikkoa osa-aluetta.

 
Viimeksi muokattu:

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Erittäin ansiokas analyysi Pelsusta. Sijoituksesta olen eri mieltä kyllä, mutta toisaalta toit esiin että se voi myös olla paljon korkeampi.
Hieman ihmettelen kyllä valmennuksen osalta fysiikkaharjoittelun osalta mainittuja riskejä, kun sen puolen hoitavat kuitenkin liigan ehdotonta eliittiä olevat ammattimiehet Pärmäkoski ja Hakkarainen. Nupe ja Nemo antavat kyllä tuon fysiikkapuolen ammattimiesten käsiin.

Toivolasta kun kysyit niin rooliksi mietitty kait tuota nelosen sentterin ruutua lähtökohtaisesti. On kyllä siihen ihan pätevä kahdensuunnan sentteri eli tekee hyvin työtä molempiin suuntiin. Toivolaa käytettiin viimekaudella myös jonkin verran ylivoimassa täytti paikkansa siinäkin varsin kelvollisesti. Nuori pelaaja vielä Toivola että jos kehitys jatkuu niin on kyllä tuossa nelosen ruudussa ihan liigan kärkitasoa.

Puolustus kyllä huolettaa itseäkin, mutta Kinnusen läpimurtoa isoon kiekolliseen rooliin uskallan kyllä varsin vahvasti odottaa. Pietroniro voi olla uusi Kaski tai sitten jotain ihan muuta, mutta erittäin mielenkiintoinen haku joka tapauksessa. Toisaalta se kärkipakki ja mahdollinen liigatason peruspakki nostavat jo pakiston tason hyvälle keskitasolle.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Puolustuksesta täysin samaa mieltä. Kuulostaa erittäin huolestuttavalta omaan korvaani, että vain yhtä pakkia oltaisiin hankkimassa. Tuo pakisto kaipaa vähintään 2-3 vahvistusta lisää.

Takuuvarmoista suorittajista Jürgens kävi polvileikkauksessa kauden jälkeen ja Teppo ei ole ehjää kautta nähnytkään. Jaakolan kohdalla mennään myös isolla riskillä. Ja, kun tämä Pelicansin loukkaantumishistoria edellisiltä kausilta on mitä on, niin kusessa ollaan tuon pakiston suhteen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erittäin ansiokas analyysi Pelsusta. Sijoituksesta olen eri mieltä kyllä, mutta toisaalta toit esiin että se voi myös olla paljon korkeampi.
Kiitos. Ennakoin tosiaan Pelicansille säälisijoitusta. Sen sijaan, jos pitäisi valita Pelicansin sijoitus joko kympin alapuolelta tai kuuden joukosta, olisi valintani ehdottomasti jälkimmäinen. Sarjassa on perin kova kamppailu suorista pudotuspelipaikoista. Eiköhän Pelicans tuossa kamppailussa ole mukana.
Hieman ihmettelen kyllä valmennuksen osalta fysiikkaharjoittelun osalta mainittuja riskejä, kun sen puolen hoitavat kuitenkin liigan ehdotonta eliittiä olevat ammattimiehet Pärmäkoski ja Hakkarainen. Nupe ja Nemo antavat kyllä tuon fysiikkapuolen ammattimiesten käsiin.
Lähinnä noilla riskeillä oli tarkoitus tuoda esille Niemisen ja Nurmisen temperamenttisuutta. Temperamenttisuuden seurauksena ylilyönnit ovat mahdollisia. Pärmäkoski ja Hakkarainen ovat varmasti työssään valioluokkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy