McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 853 461
  • 4 009

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Keskustellaan Kärpistä enemmän, kun aika on. Kovasti teitä Kärpät kiinnostaa, vaikka ei olla vielä edes lähellä Kärppien hyökkäysarvion julkistusta. Toisaalta, hyvä niin.
Ei varmaan ollakaan. Itse nään Kärppien hyökkäyksen 5-7 sijojen paikkeilla. Paljon heikompi se on kuin Kärppien puolustus, vaikka Berglund osoittumas hasardiksi ja näin. Mutta nyt vissiin ei saa taas harjoituspeleihin tuijottaa.

Juu. Mielipiteitä tässä jaetaan. Itse näen realistisesti Kärppien taistelevan 4-6 sijoista. Niin selkeästi omissa papereissa HIFK, Ilves ja Tappara erottuu.
Tuskinpa olen mielipiteeni kanssa yksin.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Palmun pelejä en ole preseasonilla nähnyt. Toki katsoin tilastoista hänen tehoilleen erittäin mukavasti. Lupauksia herättävää. Ei harjoituskauden tehoihin ihan hurjasti kannata kuitenkaan tuijottaa. Sen olen vuosikymmenten saatossa oppinut. TPS:n kannalta hänen onnistuminen on jopa ratkaisevan tärkeää. Jos hän pystyy vanhaan loistoonsa, on TPS:n hyökkäys varmasti rutkasti parempi kuin ennakoin.
Ei tietenkään pelkästään, mutta kun tuoreet loistavat näytöt liigasta ja nyt meno aika samanlaisia niin kyllä se luottamusta herättää. Nurmella vähän nihkeämpää, uskon että tekee sen lähemmäs 20- maalia, mutta jos joku odottaa samanlaista dominointia kuin edellisissä pleijareissa tulee todennäköisesti pettymään.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harjoituskauden tehoihin ei kannata Palmun kohdalla tuijottaa, mutta Bunnamanista puhuttaessa ne kyllä mainitaan ja miten muutenkin on ollut hyvä.
Bunnamania vertailtiin Dudasiin. Bunnaman on ainakin itselle outo pelaaja toisin kuin Palmu. Tuossa kaksi syytä, miksi Bunnamanin harjoitusottelut nousivat esiin. Se, miten Bunnaman pärjää kauden alettua, jää nähtäväksi. Hyvä preseason on toiveita herättävä aivan samoin kuin Palmulla. On hyvä huomata, että Palmulla rima on ainakin minun silmissä pikkaisen korkeammalla hyökkäystehojen suhteen kuin Bunnamanilla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tää on jotenkin jännä. Pelaajia arvioidaan eri kriteerein.
Tämä nyt on se vaihtoehtotodellissuus, jota tässä ketjussa on yritetty rakentaa muutamien nimimerkkien toimesta. Minusta kyse on kuitenkin ihan puhtaasti mielipide-eroista. Mielestäni aivan riittävästi osallistun keskusteluun esiin nostettujen pelaajien vertailuihin liittyen ja perustelen näkökantaani. Ei tuossa kriteereiden pitäisi olla epäselviä. Toisaalta, jos halutaan tilastollista tutkimusta, jossa kaikki pelaajat on taustansa mukaan laitettu Exceliin ja sen perusteella arvioidaan tulevaa, niin ei tule tapahtumaan. Toki tiedostan, että sulle tuollainen tapa toimisi varmasti hyvin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eipä se sitä muuta; että Dunnaman ja Palmu ovat loistaneet harjoituspeleissä. Palmulla suurempi ottelumääräkin, joka antaa täten nykyvireestä paremman kuvan.

Toki siitä omasta joukkueesta ymmärtää parhaiten pelaajien tasoa. Muuten pitää yrittää tehdä arvioita vaikkapa saman Liigan tehojen/plusmiinussaldojen mukaan.

Itse näen lähtökohtaisesti AHL:ä tehoihin suhteutettuna Dudaksen ja Bunnaman lähtökohtaisesti 2-3 ketjun kaverina. Samassa 25-35 pistettä.

No runkosarja 10 ekaa peliä näyttää paremmin, miten voimasuhteet asettuu.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@McTorso jos useammasta suunnasta tulee palautetta, että ei ihan samalla tavalla arvioida pelaajia, saattaa sinä olla jotain perää. Ei se ole mikään yksittäinen tai muutama hassu nimimerkki, joka on samanlaista palautetta antanut.
Olen vakaasti sitä mieltä, että perusteluni ovat kestävällä pohjalla. Se ei tarkoita sitä, että olisin aina oikeassa pelaajien suhteen. Se tarkoittaa sitä, että arvioin pelaajia samanlaisten kriteerien kautta. Joskus joudun turvautumaan pelkästään Eliteen, joskus tunnen pelaajat omakohtaisesti. Tuossa ovat ääripäät, joiden välille usein asettuvat näkemyksteni lähtökohdat. Kaikki on auki ja rehellistä, myös kannattajuuteni Kärppiä kohtaan.

Minun näkökulmasta on erikoista, että esimerkiksi vallitsevassa keskustelussa on nostettu esiin hypoteettinen ajatus siitä, kuinka Kärppien pelaajia tulen arvioimaan. Bunnaman on nostettu yhtenä hypoteettisena esimerkkinä esille ja häntä on pitänyt verrata kovin erilaisiin ja eri pelipaikan pelaajiin. En koe tällaista keskustelua kovin antoisana. No, ehkäpä tietoa on välittynyt eri pelaajista lukijoille.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Minusta on kuitenkin luontevaa että kaikkien kohdalla käytetään harjoituspelien tehoja määrittävänä asiana. Kun ne Liigan sivuiltakin löytyy. Tai sitten niitä ei käytetä ollenkaan, jos ajatellaan ettei harjoituspelit kerro mistään.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta on kuitenkin luontevaa että kaikkien kohdalla käytetään harjoituspelien tehoja määrittävänä asiana. Kun ne Liigan sivuiltakin löytyy. Tai sitten niitä ei käytetä ollenkaan, jos ajatellaan ettei harjoituspelit kerro mistään.
Minusta on luontevaa, että jokainen käyttää harjoituspelien tilastoja silloin, kun se antaa asiaan lisäarvoa. Näinhän tässä keskustelussa on tehty puolin ja toisin. Konteksti on syytä tietenkin ymmärtää, eli harjoitusotteluiden merkitys on pieni. Koen erikoiseksi tarpeesi ahtaa keskustelu pienen putkeen, jonka läpi on aina kuljettava.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Juu. Minusta silti on luontevaa käyttää jokaisen kohdalla harjoituspelien tehoja arvioissa.

Toki voidaan sanoa, että harjoituspelien merkitys on pieni.

Silloin Bunnamanin 3 harjoituspeliä 3 tehopistettä, on paljon huonompi pointti. Kuin Palmun 8 harjoituspeliä 8 tehopistettä.
Luulisi että suurempi harjoituspelien määrä kertoo todellisemman kuvan.
Miten Bunnamanin harjoituspelit kertoo enemmän, kuin Palmun harjoituspelit?

Minusta tämä vähän vesittää näitä arvioita, jos toisella harjoituspelin tehot on merkityksellisiä eikä toisella ei.

Mutta runkosarja näyttää parhaimman kuvan, kun kaikki joukkueet on alkukauden harjoituskauden käyneet läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Neljäntenä vasemmalla puolustaa liigapakiksi itsensä jopa vähän salaa pelannut 21-vuotias Arttu Paaso ja painotan sanaa pelannut. Mies on raivannut hyvin pelaamalla tiensä Kärppien pakistoon. Viime kaudella jo 51 peliä, 10 pistettä ja +7.

Väisänen ja Munkki sopivat vielä kelpo liigapelaajan määritelmään, mutta sen jälkeen mennään pahasti ulkokehälle Koskisen, Jokisen

Olen vakaasti sitä mieltä, että perusteluni ovat kestävällä pohjalla.

Kun perustelet Paason liigapakiksi ~80 ottelun perusteella (joka on täysin oikein), mutta esimerkiksi Jere Jokisen liputat jonnekin ulkokehälle ~70ottelulla, on se mitä en hieman ymmärrä. Näitä samanlaisia tapauksia tuntuu aika monen seuran kohdalla tapahtuvan. Mielestäni juurikin näiden takia perustelusi ei kovinkaan vakaalla pohjalla ole.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun perustelet Paason liigapakiksi ~80 ottelun perusteella (joka on täysin oikein), mutta esimerkiksi Jere Jokisen liputat jonnekin ulkokehälle ~70ottelulla, on se mitä en hieman ymmärrä.
Ja taas, hyökkääjä Jere Jokinen ja Arttu Paaso ovat kyllä erittäin huono vertailupari. Ja muutoinkin täysin marginaalinen asia. En enää näihin tämän jälkeen vastaa, menee aika hukkaan. Arttu Paaso on täysverinen liigapakki näyttöjensä vuoksi. Jere Jokinen on mahdollisesti täysverinen liigahyökkääjä kauden mittaan näyttöjensä vuoksi. Viime kausi oli lupauksia-antava. Kyllä hänet olisi ollut parempi laittaa Väisäsen ja Munkin jatkoksi kuin Hakalan ja Koskisen. Tuossa tuli mulle erhe.

Mikset muuten käyttänyt vertailukohtana Munkkia, joka olisi ollut paljon parempi verrokki kuin Paaso?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
10.KooKoo 7,5p

KooKoo on rakentanut alkavalle kaudelle kilpailukykyisen hyökkäyksen. Normaalista poiketen joukkueeseen on hankittu Liigan suurseuroista kolme ison statuksen hyökkääjää. Ilomäki(TPS), Paajanen(HIFK) ja Ville Leskinen(Kärpät). Laadukas ja pitkäjänteinen taloudenpito on tämän mahdollistanut, arvostan. Toki koko trion urakäyrä osoittaa alaspäin, ei jyrkästi, mutta kuitenkin. Erittäin suurella mielenkiinnolla seuraan kyseisen kolmikon onnistumista. Jos kaikki menee heillä nappiin, nappaa KooKoo suoran puolivälieräpaikan.

KooKoon kolme kärkiketjua ovat kyllä mielenkiintoiset. Asemoituvatko ne kauden alkuun näin:
Tardif-Ilomäki-Koblizek
Molin-Ottoson-Andersson
Nurmi-Paajanen-Leskinen

Tasapainoiset ja tasavahvat kolme ketjua. Kaikki liian hyviä kolmosketjuksi, muttei yksikään tarpeeksi hyvä ykkösketjuksi. Tehdään kompromissi ja sanotaan, että KooKoolla on kolme kakkosketjua.

Neloseen riittää myös liigatason miehiä. Energinen Engberg ja kapteenistoon kuuluva Suuronen laitureina Korhosen ja Valkeejärven taistellessa sentterin paikasta. Rotaatiossa on liigatasoa myös Leevi Aaltonen. Török on valmis yrittämään läpimurtoa.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Miten Bunnamanin harjoituspelit kertoo enemmän, kuin Palmun harjoituspelit?

Minusta tämä vähän vesittää näitä arvioita, jos toisella harjoituspelin tehot on merkityksellisiä eikä toisella ei.
Eikös tuossa Torso juuri kertonut, että Palmu on tuttu pelaaja, mutta Bunnamanista ei ole muita näköhavaintoja kuin youtubesta löytyvät highlightsit ja nyt Kärppäpaidassa pelatut harjoituspelit? Joissa kieltämättä on ollut erinomainen.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mutta en edelleenkään ymmärrä, että Bunnamanilla harjoituspelien pisteet huomioidaan.
Mutta Palmun 8 harjoituspelin 8 tehopisteellä ei ole mitään väliä, vaikka onkin loistava suoritus. Vaan arvioidaan Palmua mututuntumalla.
8 harjoituspeliä on hieman isompi otanta, kuin 3 harjoituspeliä.
Minusta Palmun pelejä ei voi jättää arvioista pois mututuntumalla, koska on tuorein näytös pelillisestä annista.

Harjoituspelit pitäisi huomioida kaikilla, kuitenkin tuorein näyte pelillistä otteista. Tai sitten ei ollenkaan, jos harjoituspelejä pidetään mitättöminä.

Harjoituspelit yhtä hyvä arvosanojen luoja; siinä missä parin edelliskauden pelilliset otteet. Tai se, kuinka ehjänä pysynyt edelliskausina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta en edelleenkään ymmärrä, että Bunnamanilla harjoituspelien pisteet huomioidaan.
Mutta Palmun 8 harjoituspelin 8 tehopisteellä ei ole mitään väliä, vaikka onkin loistava suoritus.
Mistä ihmeestä sinä puhut? En ole edes arvioinut Kärppiä vielä. Kun tuolla aiemmin vertailtiin Bunnamania ja Tepsin pelaajia, kirjoitin Bunnamanista sen minkä tiesin, eli näköhavaintoja hänen preseasonin peleistään.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mutta arvioit Bunnamania osittain harjoituspelien mukaan, mutta Palmua mututuntumalla ja 8p harjoituspelit jää huomioitta.

Jotenkin outoa että mitään mainintaa arvioissa ei ole Dudaksen, Nurmen tai Palmun harjoituspelien pisteistä. Mutta Kärppien Bunnamanilla ne huomioidaan.

Edelleenkin tuntuu oudolta että kaikkien harjoituspelien pisteitä/otteita ei huomioida, koska se on tuorein näyte. Joko niitä ei huomioida tai sitten ei ollenkaan minusta, jos harjoituspelit nähdään mitättöminä.

Minusta tälläisiä kriteereillä on tärkeä merkitys arvioissa. Tärkeämpi kun mututuntumalla.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta arvioit Bunnamania osittain harjoituspelien mukaan, mutta Palmua mututuntumalla ja 8p harjoituspelit jää huomioitta.
Vielä kerran sanon, jotta vuosikymmenten kokemuksella en anna juurikaan painoarvoa harjoituspeleille. Toisekseen, Kärppiä ja Bunnamania en ole edes arvioinut vielä. Se on minulle ihan yes, että sinä haluat kaikkien pelaajien kohdalla painottaa harjoituspelejä. Toivoisin kuitenkin, että ymmärtäisit, etten minä tee niin, koska olen vuosien saatossa huomannut, ettei niin kannata tehdä. Enemmän harjoituspelit kertovat joukkueiden kokoonpanoista ja pelitavoista kuin yksittäisen pelaajan lopullisesta iskukyvystä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mutta eipä se muuta, että Bunnaman ja Palmu ovat olleet harjoituspelien perusteella loistavia.

Toivottavasti Bunnamania ei sit arvioida harjoituspelien pisteiden mukaan, jos Palmulla sitä ei saa tehdä. Vaan Bunnamanki arvioidaan AHL:ä tehojen ja kausien kautta, kuten esim Dudas.

Itsekin pidän enemmän arvossaan menneitä kausia. Palmulta niitä löytyy jo Liigasta.
Dudas ja Bunnaman on suorittanut kohtalaisesti AHL:ssä. Näen Dudaksen ja Bunnamanin hyvinä 2-3 ketjun kaverina lähtökohtaisesti. Dudas on kyllä suorittanut harjoituspeleissä hyvin.

No 10 ensimmäistä runkosarjapeliä näyttää suuntaa.
 
Viimeksi muokattu:

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Mielenkiintoisia ylipäätään Dudaksen, Talvitien ja Bunnaman tapaiset hankinnat. Kaikki tulee AHL:stä.

Bunnamanilla takana 23 pisteen - ja 14 pisteen AHL:ä runkosarjat. 98 syntynyt sentteri.
Talvitiellä takana 14 pisteen - ja 24 pisteen AHL:ä runkosarjat. 99 syntynyt sentteri.
Dudaksella takana 30 pisteen - ja 23 pisteen AHL:ä runkosarjat. 00 syntynyt laituri.
Dudas ja Bunnaman loistanut aika tasavertaisesti AHL:ssä, Talvitiellä selkeesti parhain plusmiinussaldo.

Bunnamanilla 3 harjoituspeliin 3 pistettä.
Talvitiellä 7 harjoituspeliin 3 maalia.
Dudaksella 7 harjoituspeliin 1+3 ja Lukkopelin ratkaissut rankkarimaali.

Dudas ja Talvitie suorittanut ainakin hyvin harjoituspeleissä. Dudas vielä asteen paremmin minusta.

Mieluummin tälläisiä kavereita Liigassa näkee, kuin jostain Tshekeistä tai DEL:stä tulevia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös