McTorson voimasuhdearvio kaudelle 2023–2024

  • 853 442
  • 4 009

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ikävä kyllä näin Ässien miehenä on sanottava, että ennakkoon olen aika lailla samoilla linjoilla @McTorso kanssa tästä Ässien arviosta. Ainoana lohtuna on, että nämä kuitenkin ovat ennakkoarvioita ja kaikenmoisia yllätyksiä on nähty lähes joka liigakausi joltakin joukkueelta. Jotkut alisuorittavat ja jotkut ylisuorittavat. Kovin korkeita odotuksia minulla ei siis ole, mutta saa toki suorittaa. Katellaan sitten keväällä miten hyvin on onnistuttu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Torsolla on kohta painetta tän kanssa, jos meinaa saada ennen kauden alkua homman maaliin. Täytyisi melkein tulla joukkue per päivä jo.
Onhan nämä ennenki venynyt kauden alun yli.
Töissäkäynti perhana haittaa harrastuksia.Tavoitteena on kuitenkin, että homma on paketissa ennen kauden alkua. Onneksi on viikonloppu ja sataa. Laitetaan hommaa kunnolla eteenpäin tänään ja huomenna.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
13. HPK
6,5p -> 5,75p*
HPK:n hyökkäys on vielä keskeneräinen. Vahvojen huhujen kukaan ykkössentteri on saapumassa joukkueeseen. Tämän vuoksi jätän vielä oven auki ja lätkäisen tähden arvosanan perään. Erikoinen läjä hyökkääjiä on HPK:lla. Ehkäpä päävalmentaja Maso voi taikoa tuosta jotain odotettua parempaa. Urheilu on ihmeellistä, eikä henkisen puolen vaikutusta sovi unohtaa. No, kuitenkin, lähtökohdat ovat haastavat.

HPK:n keskushyökkääjätilanne on heikko ja näin huippuvahvistus Martel ollaan uhraamassa sentteriksi. Martel on pelannut keskellä kaikki harjoituspelit lukuunottamatta viimeisintä. Sentteritilanteen raadollisuudesta kertoo se, että Aleksi Mustonen on ykkössentteri. Melkein puistattaa. Kaksi muuta pelaavaa sentteriä ovat jämäkkä Toivola ja taitava Päivärinta. Eivät he kuitenkaan mitään erityisen laadukkaita miehiä rooliinsa ole. Mestisniilo Heikki Huttunen ja Jukureista tullut märkäkorva Juho Järvelä ovat reservissä.

Laituriosaston kärkipari on mielestäni Nenonen & Liukas. Varsinkin Liukkaalta sopii odottaa jopa ihmetekoja. Voimahyökkääjä, joka runnoo tehoja vaikka väkisin. Harmittaa Tepsin puolesta, etteivät saaneet aikanaan pidettyä. Eetu Tuulola on mielenkiintoinen mies. Pääsekö hän taas kotiseudullaan tasolleen. Saattaa päästäkin ja silloin hän on laadukas voimahyökkääjä tähän sarjaan.

Tasapaksuja liigasutijoita ovat Pihlsröm, Henrikssson, Loimaranta, Janatuinen, Rautiainen ja Ruokonen. Sekalainen seurakunta eri-ikäisiä ja erilaisilla vahvuuksilla varustettuja pelaajia, mutta kaikkia yhdistää sama adjektiivi, eli tasapaksu. Pärjäävät liigassa kyllä, mutta siinä se. Toki kokemusta tuossa sakissa on, enkä sitä halua aliarvioida.

Sen jälkeen laskeudutaan mestistasolle. Reservissä ovat nuoret Savolainen, Toivonen, Vesterinen ja Wold. Miksi tuo Wold on ylipäätään pitänyt Hämeenlinnaan raahata?

HPK:lla on erittäin kilpailukykyinen laituriosaston kärki. Muutoin tuosta on hankala saada otetta. Arvosanaksi 6,5.

*Liukas ei pelaa HPK:ssa. Lasken HPK:n hyökkäyksen arvosanaa 0,75p, eli 6,5 -> 5,75.
 
Viimeksi muokattu:

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Laituriosaston kärkipari on mielestäni Nenonen & Liukas. Varsinkin Liukkaalta sopii odottaa jopa ihmetekoja. Voimahyökkääjä, joka runnoo tehoja vaikka väkisin. Harmittaa Tepsin puolesta, etteivät saaneet aikanaan pidettyä.
[/B]
Täällä Turussa kuiskitaan että Liukas on treenannut täällä koko kesän ja on lähdössä ison veden toiselle puolelle hakemaan roolia AHL:sta. Ehkä joku osaa kertoa enemmän?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täällä Turussa kuiskitaan että Liukas on treenannut täällä koko kesän ja on lähdössä ison veden toiselle puolelle hakemaan roolia AHL:sta. Ehkä joku osaa kertoa enemmän?
En kyllä osaa sanoa. Jos noin, niin HPK:n hyökkäys on aikalailla sarjan heikoin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
12. Jukurit 6,75p

Jukureiden hyökkäys on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja potentiaalia aivan superlahjakkuuteen asti. Jukureiden hyökkäys ei ole mikään sekametelisoppa, vaan roolitus on kohdillaan ja joukkue voi olla parempi kuin osiensa summa. Erittäin mielenkiinnolla seuraan kahta 17-vuotiasta lahjakkuutta, eli Konsta Heleniusta ja Topi Hynnistä. Molemmilla iso mahdollisuus hilata tulevan kesän varausvuoroaan pienemmäksi Olli Jokisen valmennuksessa. Toinen suuren mielenkiinnon kaksikko on Patrik Puistola ja Niko Huuhtanen, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta nousseet jo kovalle liigatasolle ja suunta edelleen ylöspäin. Jokisen ammattitaidolla on osansa myös tuon kaksikon kehittymisessä.

Ketkä pelaavat lopulta Jukureiden senttereinä? Michal Kovarcik on ykkössentteri ja Jarkko Immonen on nelossentteri, se on selvää. Vaikuttaa myös siltä, että Konsta Helenius on nappaamassa kakkossentterin paikan. Kolmossentterin paikka on varmasti alkujaan suunniteltu Otto Mäkiselle. Kelpo mies siihen rooliin. Harjoituspeleissä Topias Hynninen on myös tuota paikkaa pelannut. Vahvaa paluuta omalle tasolleen tekevä Miika Pitkänen on myös vaihtoehto keskushyökkääjäksi, vaikka laidalta itsensä todennäköisemmin löytääkin. Jukureiden sentteristö on hyvä, mutta ei siinä ihan sitä kärkiloistoa ole, jolla McTorson voimasuhdearviossa korkeammalle nousisi.

Ykkösketjun laitureina Jukureissa pelaavat Ondrej Kovarcik sekä Niko Huuhtanen. Ondrej on taitava, muttei hänessä ykkösketjuun tarvittavaa tähtiloistoa ole. Toki hän pelaa ykkösketjussa pitkälti isoveljensä parina. Kemiaa ei sovi jääkiekossa unohtaa. Niko Huuhtanen sen sijaan meille sitä tähtiloistoa todennäköisesti tarjoaa. Vertaan häntä tasoltaan ja pelityyliltään äsken kehumaani HPK:n Liukkaaseen. Molemmat ovat röyhkeitä, rohkeita ja voimakkaita poikia.

Lähtökohtaisesti tehoilun kannalta Jukureiden ykköslaituri on Patrik Puistola. Mahtavaa, että hän löysi lopulta tiensä Olli Jokisen huomaan Mikkeliin. Tulitukea hän saa kokeneemmilta Pekka Jormakalta ja Miikka Pitkäseltä sekä nuorelta Topias Hynniseltä. Myös Daniel Mäkiahon käyrä on alkanut osoittaa jyrkästi ylöspäin Jukureihin saavuttuaan. Markus Oden sen sijaan, meneekö alaspäin?

Nelosketjun laitaan Immosen vierelle isketään sitten yllättävän laadukas latvialainen voimahyökkääjä Oskars Batna sekä kooltaan pieni, mutta mieleltään iso Jesper Piitulainen.

Minusta Jukureiden hyökkäys on erittäin mielenkiintoinen. Rohkeampi voimasuhteiden tekijä arvioisi sen varmasti kovemmaksi. Minä menen tällä ja jään jännittämään. Arvosana 7-.
 
Viimeksi muokattu:
Oli miten oli, vaikka miten tarkkaan vertailen tämän arvion bottom 3 hyökkäystä en mitenkään saa tota HPK hyökkäystä Ässien ja SaiPan edelle. En yleisellä tasolla enkä edes pelipaikkakohtaisesti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tähän vielä se, ettei Hpk:n omilla sivuilla edustuspelaajien hyökkääjät osiossa näy Liukkaan nimeä enää.
Pitää muuttaa tuota HPK:n pisteytystä alaspäin, mikäli ykköslaituriksi arvioimani pelaaja ei oikeasti HPK:ssa pelaa. Tähän olisi kyllä mukava saada vahvistus.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja tähän vielä se, ettei Hpk:n omilla sivuilla edustuspelaajien hyökkääjät osiossa näy Liukkaan nimeä enää.
Eetu on tehnyt tulokassopimuksen Islandersin kanssa, mutta auki on kai se missä pelaa tulevalla kaudella

 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli miten oli, vaikka miten tarkkaan vertailen tämän arvion bottom 3 hyökkäystä en mitenkään saa tota HPK hyökkäystä Ässien ja SaiPan edelle. En yleisellä tasolla enkä edes pelipaikkakohtaisesti.
Sitä minä ihmettelen, että miten sinä ylipäätään kommentoit trollin tuottamaa asiasisältöä. Mutta ei siinä, mukava, että kommentoit itse asiaa, vaikkakin ilman perusteluja. Aiemmin olet keskittynyt vain niihin trollisyytöksiin. Näin sitä mennään eteenpäin, yeah!
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seuraavan joukkueen ja Jukureiden väliin tulee 0,5 pisteen ero. Mielestäni tässä kohtaa on ”selvä” hyppäys tasossa. Kahdeksan seuraava joukkuetta on asetettu 0,25 pisteen välein pistehaarukkaan 7,25 - 9,00. Sen jälkeen kolme parasta pistehaarukkaan 9,50 - 10,00.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäys
11. TPS 7,25p

Tuntuu rajulta laittaa TPS:n hyökkäys näin alas. TPS on kuitenkin hankkinut kaksi aivan hurjaa paluumuuttajaa, eli Petrus Palmun ja Markus Nurmen sekä tämän lisäksi vielä taistelijan ruumiillistuman pikkuleijonien entisen kapteenin Aarne Talvitien. Mutta, mutta, ei riitä tässä sarjassa tämä ja suhteessa kärkijoukkueisiin valjuksi jää.

Tepsin ykkösketjuksi on muodostunut preseasonilla trio Palmu-Talvitie-Dudas. Palmu on tuossa mahdollinen supermies, mutta Dudas ja Talvitie ovat enemmän toivotaan toivotaan -osastoa tulosketjuun. Ehkäpä Talvitie ajautuu kuitenkin enemmän ominaisuuksiaan vastaavaan rooliin Intosen, SHL:stä tulleen Fröbergin tai jopa Marjalan tieltä. No, siihen voimme kuitenkin luottaa, että kapteeni Jasu johtaa tyylikkäästi TPS:n nelosketjua.

Minusta TPS:n sentteristön nokkimisjärjestys on Fröberg, Intonen, Talvitie, Jasu ja sitten Marjala laidasta keskelle, mikäli joku loukkaantuu. Saa nähdä, mitä mieltä päävalmentaja Miettinen on.

Ykköstehoilijoiksi TPS hankki toissa kaudella Liigassa loistaneet Palmun ja Nurmen. Jos kaksikko pystyy tällä kaudella samaan, on Tepsin hyökkäys varmasti parempi kuin nyt ennakoin. Jokin minussa kuitenkin sanoo, ettei samaa loistoa enää ole. Kyseessä on siis intuitio, joten saa nähdä. Dudas antaa tulitukea.

Topias Haapanen ja Jasper Lindsten ovat erittäin laadukkaita alaketjun miehiä. Lindsten-Jasu-Haapanen nelosketjuna olisi varmasti perin toimiva.

Väisänen ja Munkki sopivat vielä kelpo liigapelaajan määritelmään, mutta sen jälkeen mennään pahasti ulkokehälle Koskisen, Jokisen ja Hakalan kanssa.

Tepsin sentteriosasto on mielestäni kohtuullisen hyvä, varsinkin, jos Fröberg onnistuu. Laidassa Palmun ja Nurmen varaan jää turhan paljon. Nelosketju rokkaa jokatapauksessa. Arvioin TPS:n hyökkäyksen vasta sarjan yhdenneksitoista parhaaksi arvosanalla 7+.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eetu on tehnyt tulokassopimuksen Islandersin kanssa, mutta auki on kai se missä pelaa tulevalla kaudella

Eliten mukaan lainalla HPK:ssa.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eihän tuo Tepsin hyökkäys vakuuta, mutta edelliskauden pistepörssin voitosta taistellut ja 40pisteen Nurmi on vain tasoa, jos pystyy jatkamaan tehoilua. Dudas on tasoa toivotaan, mutta uskon samoilla ppg-lukemilla AHL:ssä pelanneen Bunnamanin olevan loistava hankinta liigaan.

Hauskaa myös, että useamman kauden liigaa pelannut Jokinen luokitellaan ulkokehälle. Kuitenkin Paaso on jo vakiinnuttanut paikkansa liigassa.

Mutta nämä on toki Torson mielipiteitä.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Dudas on tasoa toivotaan, mutta uskon samoilla ppg-lukemilla AHL:ssä pelanneen Bunnamanin olevan loistava hankinta liigaan.
Hippasen erilaiset, eri roolin ja ehkäpä myös erilaisen statuksen omaavat pelaajat kyseessä. Hassua, että kaikenmoisia vertailuja löytyy ennen ja jälkeen ja palatessa. Ei sillä, ei tämä sinun esittämä vertailuasetelma ole yhtä huono kuin vaikkapa puolustaja Jandusin ja maalivahti Lukasin, mutta kuitenkin.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hippasen erilaiset, eri roolin ja ehkäpä myös erilaisen statuksen omaavat pelaajat kyseessä. Hassua, että kaikenmoisia vertailuja löytyy ennen ja jälkeen ja palatessa. Ei sillä, ei tämä sinun esittämä vertailuasetelma ole yhtä huono kuin vaikkapa puolustaja Jandusin ja maalivahti Lukasin, mutta kuitenkin.

Niin onko sitten niinkään erilaiset roolit. Dudas pelannut AHL:ssä enimmäkseen kolmosketjussa, alivoimaa ja pelin ratkaisuhetkijä ja olemattomalla ylivoima-ajalla. Bunnaman samoin alaketjuissa ja päässyt myös umpisurkeassa Philadelphiassa pelaamaan. Dudasilta löytyy Kanadan junnumaajoukkueet ja on vielä muutaman vuoden nuorempi. Mutta kerro toki miten on hippasen eri roolit ja statukset niin ehkä ymmärrän paremmin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin onko sitten niinkään erilaiset roolit. Dudas pelannut AHL:ssä enimmäkseen kolmosketjussa, alivoimaa ja pelin ratkaisuhetkijä ja olemattomalla ylivoima-ajalla. Bunnaman samoin alaketjuissa ja päässyt myös umpisurkeassa Philadelphiassa pelaamaan. Dudasilta löytyy Kanadan junnumaajoukkueet ja on vielä muutaman vuoden nuorempi. Mutta kerro toki miten on hippasen eri roolit ja statukset niin ehkä ymmärrän paremmin.
Sentteri, koko ja NHL-status nyt ensimmäisenä mieleen. Bunnaman on perinteinen kanukki sentteri. Pelaa suoraviivaisesti maalia kohti, viihtyy maalin edessä, on vahva kamppailija, omaa erinomaisen laukauksen ja luistelee kokoisekseen erinomaisesti. Dudasin en ole nähnyt pelaavan, mutta pelipaikkansa ja kokonsa vuoksi tuskin kovin hyvin Bunnamaniin vertautuu.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Eliten mukaan lainalla HPK:ssa.
Jos Kerho on jo poistanut Liukkaan verkkosivuillaan olevasta kokoonpanosta, Eetu on tehnyt tulokassopimuksen NHL-seuraan ja Turusta on kuulunut kesän ajan että poika harjoittelee siellä NHL-pelaajien kanssa, niin mitkä ovat todennäköisyydet että Eliten tieto lainasopimuksesta pitää paikkansa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös