Mainos

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 116 753
  • 4 075

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tomasek on varsin mielenkiintoinen rankkaus, kun pidän Tuppuraista ja jopa Nättistä ehkä samasta joukkueesta vahvempana pelaajana. Toki värilasein voisi myös ihmetellä, miten Elo ei muka olisi 10 parhaan joukossa, kun kiistatta on aivan supertähti Liigaan.

Kai se tuo Potentiaalia tuossa kuitenkin Tomasekin kohdalla, 23 vuotias sentteri joka viimekaudella joutui paljon penkillä istumaan ja pelaamaan roolissa johon ei niin paljon tottunut uralla pelaan. Siihen nähden 33 pistettä on ihan hyvä saavutus. En pitäisi ihmeenä yli 50 pisteen kautta jos nyt pääsee pelaan koko kauden sitä omaa peliään, toki se voi vaatia sitä keskellä pelaamista joten laitureita jos listaa en ihan ekojen joukkon pistäisi. Tuppurainen puskee tasaisesti, mutta arvioineissa varmasti näkyy tuo että ikää jo 39v ja odotetaan pikkuhiljaa olevan ura laskussa, toki toissakauden 54 pisteen kauden jälkeen ei yllättäisi jopa 50 pisteen kausi myös Tuppuraisen kohdalla jos koko joukkue on iskussa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sanoisin, että joukon Lepaus, Rautiainen, Joona Ikonen keskinäinen järjestys riippuu vähän mitä painottaa, mutta Suomi kyllä menee näiden kaikkien edelle.

No juu, totta. Ja Ikonen jäi nolosti kokonaan unohduksiin, taitaa olla hyvä osoitus siitä kuinka aliarvostettu kaveri on kyseessä.

Mutta jos noista pitäisi yksi valita Suomen lisäksi, niin ottaisin Rautsin ja Ikosen ennen Lepausta. Lepaus tosiaan parhaimmillaan ihan pysäyttämätön, mutta liikaa menee aalloittain tekeminen. Huippu kuitenkin mielestäni Rautiaista ja Ikosta edellä jopa selkeästi.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Pisteytykseen liittyvät kysymykset löydät todennäköisesti tästä viestistä.

Barneyn voimasuhdearvio:


4. Ilves

Valmennus (9):

Karri Kivi on kuulunut jo vuosia Suomen parhaiden valmentajien joukkoon. Kivellä alkaakin nyt jo peräti neljäs kausi Ilveksen peräsimessä, joten nyt hänen olisi vihdoin saatava tulosta aikaan. Sekä Liigan mestaruuden että U20 MM-kultaa päävalmentajana voittanut Kivi onkin tulevalla kaudella todellisen testin edessä, sillä nyt Ilveksellä on ensi kertaa hänen valmennuspestillään sellainen joukkue, jolla voi oikeasti menestyä.

Viime syksynä Ilves pelasi todella vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, mutta kauden edetessä joukkueen bensa tuntui vähän loppuvan, minkä seurauksena pelikin passivoitui. Parhaimmillaan Ilves pelasi kuitenkin viime kaudella Liigan parasta kiekkoa ja eväät heillä on siihen ensi kaudellakin.

Maalivahdit (8,5):

Ville Kolppanen
Lukas Dostal


Ilveksen maalivahtitilanne oli melko surullinen viime kaudella, kun Riku Helenius ja Antti Lehtonen vuorottelivat peliajasta, mutta kummallekaan ei oikein kiekko tarttunut. Ilveksen pelastus tulisikin sitten kauden loppupuolella, kun Tshekin U20-maajoukkueen Lukas Dostal liittyi Ilveksen riveihin. Dostalin ansiosta Ilves piristyi todella paljon ja esiintyi etenkin pudotuspeleissä todella lupaavasti. Ilveksen onneksi Dostal jatkaa Tampereella myös tulevalla kaudella, vaikka sitä saatiinkin jännittää todella pitkään.

Ilves hankki maalinsulleen oman kasvattinsa Ville Kolppasen, joka palaa Tampereelle viiden ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Kolppanen lähti Liigasta erinomaisen kauden jälkeen, mutta sen jälkeen hänen otteensa ovat olleet vähän epätasaisia. Kolppaselta on nähty hyviä ja vähän heikompia kausi niin KHL:ssä kuin SHL:ssä, mutta suurin huolen aihe ainakin minulle on nuo Kolppasen pelimäärät viimeisen viiden kauden ajalta. Viime kaudella Kolppanen pelasi kahdeksantoista ottelua, sitä edellisellä kolmetoista, sitä edellisellä kolmekymmentä, sitä edellisellä neljä ja sitä edellisellä kolmenkymmentäkaksi. Pystyykö Kolppanen tarvittaessa pelaamaan ykkösmaalivahdin minuutit ilman loukkaantumisia ja jos pystyy, niin pystyykö hän pitämään tasonsa korkealla koko pitkän kauden ajan, kun hänen viime vuosien pelimääränsä ovat huomattavasti pienempiä? Onnistuessaan yksi Liigan parhaista maalivahdeista, mutta kysymysmerkkejä on vähän liikaa.

Toisena maalivahtina Ilveksellä on joukkueen viime kauden maalivahtitilanteen pelastanut Lukas Dostal, joka oli etenkin säälipleijareissa SaiPaa vastaan erinomainen. Vasta 19-vuotias Dostal on todella lahjakas maalivahti, mutta hänen kohdallaan on huomioitava, että ne näytöt Liigasta ovat aika lyhyeltä ajanjaksolta. Ennen saapumistaan Ilvekseen Dostal pelasi kuitenkin Tshekin kakkossarjassa. Potentiaalia Dostalilla on olla todella kova ensi kaudella, mutta mikään varma kortti hän ei kuitenkaan ole. Kolmantena maalivahtina Ilveksellä on vielä nuori Eetu Mäkiniemi, mutta hänestä tuskin on haastamaan tätä kaksikkoa.

Ilveksellä on kaksi hyvää maalivahtia, mutta molempiin heistä liittyy vähän epävarmuustekijöitä. Kolppasen kohdalla pelaamattomuus aiheuttaa kysymysmerkkejä ja Dostalin kohdalla näytöt lyhyeltä ajanjaksolta. Parhaassa tapauksessa tämä voi olla vaikka Liigan paras maalivahtikaksikko, mutta kumpaakaan heistä ei voi mielestäni ennen kautta listata ihan sinne liigamaalivahtien eliittiin.

Puolustus (8):

Jarkko Parikka - Oskari Laaksonen
Kalle Maalahti - Niko Peltola
Aleksi Elorinne - Lassi Thomson
Nikolas Matinpalo


Ilveksen hyökkäys teki viime kaudella etenkin syksyllä hyvään tahtiin maaleja, mutta puolustus oli läpi kauden joukkueen kompastuskivi. Maalivahtiosastolta ei tullut puolustukselle juurikaan apuja ennen Dostalin hankintaa, mutta olihan tuo Ilveksen viime kauden pakiston nimilistakin aika heikko. Kesän aikana Ilves kuitenkin onnistui uudistamaan puolustustaan ja ovea näytettiin Mark Floodille, Juha Leimulle ja Matt Generoukselle. Pois lähtivät kolme vanhaa ja oletettavasti kallista puolustajaa, joista ainoastaan Flood saattoi olla edes lähelle palkkasekkinsä arvoinen.

Kaksi isoa hankintaa Ilveksen puolustukseen olivat Kalle Maalahti ja Aleksi Elorinne. Maalahdesta olivat kiinnostuneita Ilvestä rahakkaammatkin seurat, mutta ehkä vähän yllättäenkin hän valitsi ensi kauden seurakseen Ilveksen. Tampereella on varmasti isoa roolia tarjolla Köllille ja uskon hänen nousevan myös suuren kansan tietouteen ensi kauden aikana. Paikallisvastustaja Tapparasta hankittu Elorinne on taas maajoukkueestakin tuttu puolustaja, joka on jäänyt parin viime kauden aikana Tapparassa vähän rotaatiopakin rooliin. Siitä huolimatta Elorinne on kuitenkin laadukas puolustaja, joka tulee varmasti saamaan isompaa roolia Ilveksessä.

Ilveksen puolustuksen tärkeimmät jatkajat ovat viime kauden ykköspakkipari Jarkko Parikka – Oskari Laaksonen sekä kesken kauden Ässistä hankittu Niko Peltola. Sekä Parikka että Laaksonen saivat viime kaudella maajoukkuedebyyttinsä ja ensi kauteen lähdettäessä he ovat yksi Liigan parhaista pakkipareista. En tiedä onko Parikalla enää hirveän paljon varaa kehittyä, mutta Laaksoselta voidaan odottaa vielä enemmän ensi kaudella. Ihan hirveästi en yllättyisi, vaikka Laaksonen taistelisi ensi kaudella pakkien pistepörssin voitosta. Ässistä kesken viime kauden hankittu Niko Peltola nousi heti Tampereelle saavuttuaan isoon rooliin. Onkin mielenkiintoista nähdä, että millaiseksi Peltolan rooli muodostuu tulevalla kaudella, kun pakistoa saapuivat vahvistamaan Maalahti ja Elorinne, jotka tulevat varmasti kellottamaan melko isoja minuutteja.

Taistelu Ilveksen puolustuksen viimeisistä paikoista on kova ja Ilveksellä on todella paljon vaihtoehtoja pakistoonsa. Viime kaudella hyvin vastuuta saaneet Tuomas Salmela, Nikolas Matinpalo ja Olli Vainio jatkavat ensi kaudellakin, mutta heillä tulee varmasti olemaan vaikeuksia mahtua Ilveksen kokoonpanoon, sillä nuoriso-osastolta on tulossa kovia haastajia heille. Elias Laitamäki jatkaa viime kaudelta ja uusina hankintoina puolustukseen tulevat Lassi Thomson sekä Santeri Hatakka. Tuolta kolmikolta voidaan odottaa isoakin läpimurtoa, joten Ilveksen puolustuksen tilanne on todella mielenkiintoinen. Itse uskon ainakin Thomsonin tekevän kovaa jälkeä ensi kaudella.

Kokonaisuutena Ilveksen puolustus näyttää erittäin hyvältä. Siinä on paljon kärkiosaamista (Maalahti, Parikka, Laaksonen, Peltola, Elorinne), hyviä leveyspuolustajia (Matinpalo, Salmela, Vainio) sekä nuoria potentiaalisia läpimurtopelaajia (Thomson, Hatakka, Laitamäki). Ehkä se ainut puute Ilveksen puolustuksessa on ihan sellaisten tähtipelaajien puuttuminen, mutta ainakin Maalahti ja Laaksonen voivat nousta ensi kaudella sellaiselle tasolle.

Hyökkäys (8):

Eemeli Suomi – Antti Saarela – Teemu Rautiainen
Teemu Lepaus – Robert Leino – Joose Antonen
Matias Maccelli – Panu Mieho – Joona Ikonen
Topias Haapanen - Samuli Vainionpää - Jasse Ikonen


Keskushyökkääjät (7):

Ilveksen sentteriosaston tilanne on vähän auki, sillä viime kaudella joukkueen ykkössentterinä pelannut Arttu Ruotsalainen sai NHL-sopimuksen Buffalosta, mutta on ihan mahdollista, että hän pelaa vielä ensi kauden lainasopimuksella Ilveksessä. Varmoja lähtijöitä Ilveksestä ovat Juhani Tamminen sekä osan kaudesta keskellä pelannut Jerry Ahtola.

Ilves teki kovan sentterihankinnan hallitsevasta mestarista, kun Robert Leino vaihtoi HPK:n Ilvekseen. Leino pelasi todella kovan kauden, vaikka hän jäikin ehkä vähän Paajasen ja ainakin runkosarjan osalta myös Luceniuksen varjoon. Ensi kaudelle hänelle on tarjolla selvä johtavan sentterin paikka Ilveksen heikossa sentterinelikossa. Toinen uusi hankinta on nuori Antti Saarela, joka pelasi viime kauden pääasiassa laitahyökkääjän tontilla, mutta Ilveksen nykymiehistössä häntä kaavaillaan varmastikin sentteriksi. Hyökkäyssuuntaahaan Saarela on lahjakas, mutta hänen kokonaisvaltainen pelinsä on suuri kysymysmerkki. Saarelan näytöt Liigasta ovat melko vähäiset, mutta on ihan mahdollista, että hän on kehittynyt kesän aikana ja hän nousee isoon rooliin Ilveksessä.

Ilveksen viime kauden sentterinelikosta jatkavat Panu Mieho ja Samuli Vainionpää. Melko pienessä roolissa IFK:ssa pelannut Mieho lähti ennen viime kautta hakemaan isompaa vastuuta Ilveksestä ja hän saikin ihan hyvin vastuuta viime kaudella. Miehosta ei kuitenkaan ollut ainakaan viime kaudella nousemaan hyökkäyspäässä kakkossentterin tasolle, vaikka hänelle sellaista roolia tarjottiinkin. Vainionpää pelasi läpi kauden Ilveksen nelosketjussa pelaten varsin onnistuneen ensimmäisen liigakauden. Jos Ilveksen sentteriosasto on ensi kaudella tämän hetkisessä muodossa, niin Vainionpäällä on mahdollisuus nousta todella paljon isompaan rooliin. En kuitenkaan ole ihan vakuuttunut, että riittävätkö Vainionpään kiekolliset taidot isoon rooliin Liigassa. Rotaatiossa vaihtoehtona keskelle on myös laiturina pelaamaan pystyvä Erik Ahopelto.

Ilveksen tämän hetken sentterinelikko on nätisti sanottu yksi Liigan heikoimmista. Leino on erittäin hyvä kakkossentteri, Mieho ihan kohtalainen kolmossentteri ja Vainionpää hyvä nelossentteri, mutta jos Antti Saarelalle kaavaillaan isoa roolia sentterinä, niin se on suuri riski. Tietenkin Ilveksellä olisi myös mahdollisuus peluuttaa Eemeli Suomea keskellä, mutta hänestä saa parhaan irti laiturina. Jos se Ruotsalainen saapuu vielä Ilvekseen, niin Ilveksen sentteritilanne paranee ihan merkittävästi.

Laitahyökkääjät (9):

Laitahyökkääjäosasto Ilveksellä pysyi todella hyvin kasassa viime kaudesta, mitä voidaan pitää Ilveksen kannalta positiivisena asiana, sillä se oli selvästi joukkueen vahvuus viime kaudella. Kaikki poistujat olivat viime kaudella aika marginaaliroolissa ja pahimpana menetyksenä voidaan pitää ehkä Juho Liuksialaa, jolla on ainakin potentiaalia nousta tehokkaaksi pelaajaksi Liigassa. Toisaalta Ilves hankki kesän aikana useamman nuoren ja potentiaalisen laitahyökkääjän, joten mielestäni heidän laituritilanteensa on parantunut viime kaudesta.

Ilveksen laituriosaston isoimmat vastuunkantajat ovat Eemeli Suomi, Teemu Rautiainen ja Joona Ikonen. Suomi on nyt jo pari vuotta ollut todella tehokas EHT-tason hyökkääjä, joten häntä voidaan pitää yhtenä Liigan parhaista laitureista. Rautiainen on myös tehoillut jo useammalla kaudella todella hyvin, mutta hänen kohdallaan loukkaantumiset aiheuttavat vähän huolta, vaikka parin edellisen kauden ottelumäärät ovatkin hyviä. Ikonen on Ilveksen oma kasvatti, joka nousi viime kaudella ehkä jopa vähän puskista todella isoon rooliin. Ikosen kohdalla myös se toisen kauden kirous on mahdollinen, mutta en pitäisi mahdottomana myöskään sitä, että hän pelaisi sellaisen kauden, jonka jälkeen hän suuntaisi pois Suomesta.

Lepaus ja Antonen pelasivat suurimman osan viime kaudesta samassa ketjussa. Alkusyksystä he olivat todella tehokkaita, mutta etenkin Antonen hiipui kauden edetessä. Minä pidän tätä kaksikkoa vähän sellaisena jokerikorttina, joka voi olla ensi kaudella todella tehokas tai sitten nämä kaverit jäävät nuorempien varjoon. Lepaus oli toki viime kaudellakin erittäin tehokas, mutta suhtaudun vähän skeptisesti siihen, että onko hänestä pelaamaan enää toista kautta noin korkealla tasolla. Antosen läpimurtoa liigatasolle on odotettu jo monta vuotta ja vihdoin se tapahtui. Taidot hänellä riittäisivät olemaan tähti Liigassa, mutta tuleeko hänestä kuitenkaan koskaan sellaista?

Näiden kärkilaitureiden kovimpina haastajina voidaan pitää Matias Maccellia ja Topias Haapasta. Turusta lähtöisin oleva Maccelli on viettänyt pari edellistä kautta USHL:ssä ja viime kaudella hän tekikin hurjaa jälkeä siellä. Tason riittäminen Liigaan on tietenkin tässä vaiheessa vielä vähän kysymysmerkki, mutta potentiaalia Maccelilla on tehdä vähintään “petruspalmut”. Nuori Topias Haapanen taas teki melko hyvää tulosta viime kaudella pienessä roolissa. Haapanen on ollut junioritasolla erittäin tehokas, mutta Liigassa hänestä ei ole ollut vielä ainakaan tähän asti murtautumaan isoon rooliin.

Leveyttä Ilveksen laituriosastolle tuovat Jasse Ikonen, Erik Ahopelto, Eetu Päkkilä, Miro Nalli ja Roby Järventie. Ikonen oli hyvä täsmähaku tuomaan fyysisyyttä sekä kokemusta Ilveksen nuoreen joukkueeseen ja uskonkin Ikosen olevan ihan vakionimi Ilveksen kokoonpanossa. Erik Ahopelto nousi viime kaudella loppukaudesta Ilveksen kokoonpanoon ja hän tulee olemaan ensi kaudella varmasti lähinnä rotaatiopelaajana, joka paikkailee loukkaantumisia. Kärppien junioreissa viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt Päkkilä taistelee todennäköisesti ihan tosissaan peliminuuteista Liigassa, kun taas Nallin kohdalla vastuu Liigassa jää varmastikin aika vähäiseksi. Vasta 16-vuotias Roby Järventie tulee todennäköisesti saamaan ensi kaudella liigadebyyttinsä, mutta eiköhän hänen ensi kauden liigapelinsä ole ihan yhden käden sormilla laskettavissa.

Itse tykkään todella paljon Ilveksen laituriosastosta. Suomi, Rautiainen ja Ikonen muodostavat kovan kolmikon, joiden takana kiekollista taitoa hyökkäykseeen tuovat Lepaus, Antonen, Maccelli, Haapanen ja Päkkilä. Tietenkin on huomioitava, että Ilveksen laitahyökkääjät ovat todella nuoria, joten sellaisia takuuvarmoja suorittajia siinä ei ole ihan liikaa ja pahimmassa tapauksessa tuosta voi useampikin pelaaja flopata. Toisaalta taas tuosta voi useampikin pelaaja nousta ihan uudelle tasolle. Itse pidän laituriosastoa ehdottomasti Ilveksen vahvuutena.

Ilveksen hyökkäyksen suurin ongelma on ykkössentterin puute, joten Ilveksen kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että Ruotsalainen pelaisi heillä ensi kaudella. Ilveksen laituriosasto on todella laadukas ja siinä on hyökkäyspotentiaalia moneen ketjuun. Myös sentteriosastolla on ihan laadukkaita vaihtoehtoja alempiin ketjuihin, mutta sellainen kiekollisen pelin johtaja tuosta nipusta puuttuu.

Potentiaalinen läpimurtopelaaja: Santeri Hatakka

Jokereiden junioreista Ilvekseen saapunut Hatakka on ollut nuorten maajoukkueen vakiokasvoja ja nuorelta puolustajalta voidaankin odottaa parhaassa mahdollisessa tapauksessa murtautumista Ilveksen puolustukseen jo ensi kaudella. Hatakan kohdalla vähän epävarmuutta aiheuttaa se, että hän ei ole pelannut vielä miesten pelejä ollenkaan. Vaikka kyseessä onkin lupaava puolustaja, niin Ilveksen puolustuksen kilpailutilanne on todella kova tulevalla kaudella, joten peliajan saaminen tulee olemaan erittäin vaikeaa. Hatakan vahvuuksiin kuuluvat kuitenkin luistelu sekä puolustuspelaaminen, joten ominaisuuksien puolesta hänellä ei pitäisi olla suurempia ongelmia nousta Liigaan.

Yhteenveto:

Kokonaisuutena Ilveksen nippu on todella tasapainoinen. Valmentaja on ihan Liigan kärkeä, maalivahtiosastolla on kaksi hyvää torjujaa, pakisto on erittäin iskukykyinen ja hyökkäyksessä riittää tulivoimaa laajalla säteellä. Mielestäni Ilveksellä on ihan hyvä mahdollisuus menestyä ensi kaudella todella hyvin, etenkin jos joukkueeseen tulee vielä ennen kauden alkua, tai viimeistään kauden aikana, pari täsmävahvistusta. Itse pidän ainakin Ilvestä kovimpana haastajana tuolle kärkikolmikolle ja jos kaikki menee nappiin, niin Ilves voi olla kauden päätteeksi mitaleilla.

Barneyn voimasuhdearvio:

1. ?
2. ?
3. ?
4. Ilves - 33,5
5. HPK - 32
6. Lukko - 31,5
7. JYP - 31,5
8. Pelicans - 31
9. TPS - 30
10. Sport - 29,5
11. KooKoo - 29
12. SaiPa - 28,5
13. KalPa - 28,5
14. Ässät - 28,5
15. Jukurit - 27,5
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Ässistä kesken viime kauden hankittu Niko Peltola nousi heti Tampereelle saavuttuaan isoon rooliin. Onkin mielenkiintoista nähdä, että millaiseksi Peltolan rooli muodostuu tulevalla kaudella, kun pakistoa saapuivatvahvistamaan Maalahti ja Elorinne, jotka tulevat varmasti kellottamaan melko isoja minuutteja.
Valahtanee Peltolan peliaika pieneksi, Thomsonkin tulee ajamaan ohi. Yllättävän kovaa arvostusta ympäri Liigaa Peltola nauttii vaikka on aika keskinkertainen puolustaja.

Eemeli Suomi voittaa muuten pistepörssin ilman suurempaa loukkia.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Valahtanee Peltolan peliaika pieneksi, Thomsonkin tulee ajamaan ohi. Yllättävän kovaa arvostusta ympäri Liigaa Peltola nauttii vaikka on aika keskinkertainen puolustaja.

Eemeli Suomi voittaa muuten pistepörssin ilman suurempaa loukkia.

Niko oli Ipassa viime kauden lopussa yksi varmimpia ellei varmin puolustaja. Rauhotti puolustusta ja pelasi vahvuuksillaan virheetöntä peliä. Mutta veikkaan myös, että viime kauden taso ei tule pysymään.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Valahtanee Peltolan peliaika pieneksi, Thomsonkin tulee ajamaan ohi. Yllättävän kovaa arvostusta ympäri Liigaa Peltola nauttii vaikka on aika keskinkertainen puolustaja.

Oli viime kaudella Ilveksessä todella hyvä, ja Dostalin ohella yksi iso syy kauden keskivaiheen jälkeiseen positiiviseen suunnanmuutokseen.
Thomson tulee viemään ainakin yv:ltä paikan, mutta eri kätisyyksistä johtuen "kuusikossa" Peltolaa haastavat lähinnä Salmela ja Hatakka.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Barneyn arvio oli hyvä, mutta mielestäni puolustuksen arvosana tulee ainakin olemaan parempi. Tietty ennakko-oletus on monilla suunnilleen tuossa. Senttereistä olen sitä mieltä, että Ilveksellä on Ruotsalaisen kera yksi liigan parhaimmista kalustoista. Siihen vielä mister Sandell pleijareihin mukaan niin ai että.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Barneyn arvio oli hyvä, mutta mielestäni puolustuksen arvosana tulee ainakin olemaan parempi. Tietty ennakko-oletus on monilla suunnilleen tuossa.
Itse tykkään Ilveksen puolustuksesta, mutta ennakkoon siihen on kuitenkin suhtauduttava vähän varauksellisesti. Etenkin Thomsonin rankkasin itse todella varovaisesti, sillä lahjakkuudestaan huolimatta hänellä ei ole vielä mitään näyttöjä miesten peleistä. Se siirtyminen miehiin ei välttämättä tulekaan menemään parhaalla mahdollisella tavalla ja on ihan mahdollista, että Thomsonin iso läpimurto Liigassa tuleekin vasta kaudella 2020-2021. Myös Elorinteen kohdalla pitää huomioida tuo, että hän on pelannut todella pienessä roolissa parilla edellisellä kaudella.

Senttereistä olen sitä mieltä, että Ilveksellä on Ruotsalaisen kera yksi liigan parhaimmista kalustoista.
Ehkä ylempää keskikastia, mutta ei Ruotsalainenkaan nosta tuota Ilveksen sentteristöä ihan kärkeen. Ruotsalainen ja Leino toki kestävät vertailun lähes kenen tahansa kanssa, mutta Mieho ei ole ihan samaa tasoa kuin esimerkiksi Lukon Koivistoinen tai Tapparan Malinen/Morley. Jos Ruotsalainen saapuu Ilvekseen, niin sen jälkeen tuossa joukkueessa ei ole enää yhtään selkeää heikkoutta. Tällä hetkellä tuo sentterinelikko on kuitenkin erittäin köykäinen.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itsekään en kyllä ole ihan yhtä huolissani Ilveksen centteri osastosta. Toki sen Ruotsalaisen se vaatii, niin näyttää erittäinkin hyvältä.

Hauskasti vielä HPK:n Pennanen piti tässä jutussa Ilveksen cetteristöä jopa liigan parhaimpana. Sitä nyt en itse kyllä allekirjoita, mutta huolissani sen riittävyydestä en näin ennakkoon ole.

Mestarivalmentaja Pennanen antaa mahdollisuuksia uusille yrittäjille – moni jääkiekon Liiga-joukkue menetti ratkaisupelaajiaan kesän siirtomarkkinoilla
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä ylempää keskikastia, mutta ei Ruotsalainenkaan nosta tuota Ilveksen sentteristöä ihan kärkeen. Ruotsalainen ja Leino toki kestävät vertailun lähes kenen tahansa kanssa, mutta Mieho ei ole ihan samaa tasoa kuin esimerkiksi Lukon Koivistoinen tai Tapparan Malinen/Morley. Jos Ruotsalainen saapuu Ilvekseen, niin sen jälkeen tuossa joukkueessa ei ole enää yhtään selkeää heikkoutta. Tällä hetkellä tuo sentterinelikko on kuitenkin erittäin köykäinen.

Ymmärrän pointtisi. Ja mielipideasioita ovat nämä myös. Ennakko-oletus on se, että Koivistoinen on eri tasoa kuin Mieho, mutta itse uskon, että Mieho voi olla ensi kaudella samalla tasolla. Vainionpää myös varmasti kehittyy harppauksin. Mr. Sandell jokerina pleijareissa mukaan niin sitten voidaan puhua erinomaisesta sentterikalustosta. ;)

Edit. Miehon piste/peli loukkaantumisten sävyttämällä viime kaudella 0,44 ja Koivistoisella 0,56. Näkisin, että ero ei ole kovin suuri. Herroilla saman verran ikää.
 
Viimeksi muokattu:

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mr. Sandell jokerina pleijareissa mukaan niin sitten voidaan puhua erinomaisesta sentterikalustosta. ;)

Tällä ei nyt vielä kannata paljoa mehustella. Toki mahdollista, mutta sen verran on tuonne matkaa, ja mutkia ettei vielä kannata tuon varaan laskea yhtään mitään.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tällä ei nyt vielä kannata paljoa mehustella. Toki mahdollista, mutta sen verran on tuonne matkaa, ja mutkia ettei vielä kannata tuon varaan laskea yhtään mitään.

Mehustelu on kivaa. Mutta kyllä kyllä, oli lähinnä kieli poskessa heitetty. Enhän minä sen varaan mitään laske, mutta olisihan se upeeta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Edit. Miehon piste/peli loukkaantumisten sävyttämällä viime kaudella 0,44 ja Koivistoisella 0,56. Näkisin, että ero ei ole kovin suuri. Herroilla saman verran ikää.

Koivistoinen teki pisteet sellaisella 12 minuutin peliajalla ja lähes ilman yv-vastuuta. Siitä en tiedä, miten Mieho on saanut vastuuta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Koivistoinen teki pisteet sellaisella 12 minuutin peliajalla ja lähes ilman yv-vastuuta. Siitä en tiedä, miten Mieho on saanut vastuuta.
Koivistoisen peliaika keskimäärin runkosarjassa 12:34 ja Miehon 14:29, eli vajaat pari minuuttia per peli eroa. Se tekee mun käsittääkseni sellaisest 4-6 vaihtoa per peli.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
"Lähes ilman yv-vastuuta". 17+17 tehoista 4+7 ylivoimalla ja joulun jälkeen pelasi melkein joka ottelussa ylivoimaa.

Joka tapauksessa varmasti Liigan tehokkaimpia peliaikaan suhteutettuna. 17 maalia on kova luku, vaikka pari olisikin tullut vilpillisesti ylivoimalla.
 

Apheu

Jäsen
Laitetaan seuraavaksi TOP 10 keskushyökkääjälista esille.

TOP 10 keskushyökkääjät


Tämän listan tarkoitus on olla läpileikkaus omista mielipiteistä joukkueiden pelaajiston voimasuhteista. Liigassa pelaajien tasoerot saattavat vaihtua kaudessa hyvinkin paljon, eikä tarkoituksenani ole laittaa pelaajia viime vuoden pistepörssin mukaiseen järjestykseen, vaan löytää sekä menneisyydestä, että tulevaisuudesta sopiva kombo, jolloin lista heijastelee sekä historiaa, että (toivottavasti) tulevaa. Listan on siis tarkoitus olla sellainen, johon on hauska palata kauden jälkeen katsomaan, osuiko omat mielipiteet oikeaan.


1. Justin Danforth, Lukko
Liigan paras sentteri ensi kaudellakin. Moderni ykkössentteri, joka on mainio yhdistelmä nopeutta, taituruutta, monipuolisuutta; pystyy johtamaan joukkoja edestä. Tämän parempaa sentteriä on Liigaan vaikea saada. Käsittämättömän hienoa, että jäi tänne vielä ensi kaudeksi. Kannattaa mennä katsomaan. Liigan Brayden Point.


2. Michal Kristof, Kärpät
Nuori sentteri pelasi hyvän viime kauden, osoitti pystyvänsä olemaan huippujoukkueessa riittävä tulosyksikön keskushyökkääjä. Mainio pelipää, jolla kerää pisteitä ja auttaa joukkuetta pääsemään valotaululle. Vastaavia taitosenttereitä on Liigassa turhan vähän, jolloin Kristof on näinkin korkealla listallani – monipuolisia kahden suunnan senttereitä on Liigassa paljonkin, mutta ero ratkaisupelissä saattaa tulla siinä, jos oma sentterisi on pelipäältään terävämpi. Kristof saattaa tuoda sen edun Kärpille.


3. Juho Lammikko, Kärpät
Lammikko puolestaan tuo Kärpille sen monipuolisuuden ja kamppailuosaamisen taidon. Kristof sekä Lammikko on mitä erinomaisin 1-2 -sentterikaksikko, sillä näkisin molempien vahvuudet lähes päinvastaisina. Lammikkoa vastaan tulee olemaan vaikea pelata – ja hänen laiturinsa tulevat saamaan kiekkoa ja tilaa jäällä. Kuka tahansa joukkue haluaisi tämän tasoisen voimasentterin kokoonpanoonsa. Hirveäksi pistenikkariksi en Lammikkoa ennusta, mutta 30 pinnaa tauluun, ja laiturikaverit pistepörssissä korkealla.


4. Pathrik Westerholm, Lukko
Kaksi joukkuetta dominoivat tätä listaa. Danforth-Westerholm on Liigan paras sentterikaksikko. Väkevät näytöt SHL:stä, paineettomampi tulosrooli Danforthin taustalla, veljespari taituroimassa samassa kentässä – tämä ei voi mennä pieleen. Uskon Westerholmin tason riittävän monen joukkueen ykkössentteriksi. Ja tämähän aiheuttaa kyllä iloa Lukon kannattajien keskuudessa.


5. Patrik Virta, Tappara
Virta on sentterilaituri, mutta TPS:ssä raporttien perusteella oli parempi sentterinä, ja uskon Tapparassa pelaavan pitkälti sentterinroolia ensi kaudella. Jos laitureiden puolella vannoin monipuolisuuden nimeen, senttereiden kohdalla pidän erittäin paljon siitä, että sentteri osaa rakentaa peliä ja on luova pelaaja hyökkäyspäähän – sellaisia senttereitä ei Liigassa liikaa ole, ja niillä senttereillä tehdään sitä eroa toisiin. Virta on hyökkäyspään taituri, jolla on sekä ominaisuuksia maalintekoon, että pelintekoon. Voi tehdä kovaa jälkeä, jos laidalla on pelintekijä, esimerkiksi Kuusela. Puutteet kokonaisvaltaisessa pelissä, mukaan luettuna puolustuspeli. Uskon kehittyneen sitten viime Liiga visiitin (40 pistettä), mutta kokonaisuus ei riitä kuitenkaan listalla tämän ylemmäs.


6. Petteri Wirtanen, TPS
Wirtanen on varmasti pelaaja, jonka jokainen organisaatio haluaisi sentteristöönsä. Pidän monipuolisuudesta ja aloitustaidosta, mutta puhdas hyökkäyspään osaaminen ei ole riittävällä tasolla, jotta pääsisi listalla ylemmäs. Wirtanen on todella monipuolinen ja erinomainen sentteri Liigaan, mutta tuloksentekoroolissa jää vähän vajaaksi.


7. Cody Kunyk, HPK
Vastustajalle ilkeä sentteri, joka on perjaatteessa hyvä kaikessa. Pystyy tuloksentekoon, rouhijanrooliin ja pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla illasta toiseen. Vielä vaatisi pienen lisävaihteen, jotta olisi itseoikeutetusti ”ykkössentteri” -statuksen sentteri, jolloin olisi varmasti myös tälläkin listalla ylempänä.


8. Tyler Morley, Tappara
Vakuuttava avauskausi Liigassa, ja tällä miehellä on kyllä potentiaalia olla se danforthmainen ykkössentteri. Hieman turhan pienikokoinen, mutta toisaalta luistelu on mainiota ja peliominaisuudet erinomaiset. Näytettävä, että pystyy tuloksentekorooliin myös Liigan kärkipään porukassa – se on aina eri asia, kuin heikossa joukkueessa tehoilu. Jos tehoja ei tule, Morley ei ole erityisen hyödyllinen.


9. Anton Lundell, HIFK
Voi olla kauden päätteeksi ihan listan kärkipäässä. Odotan vahvaa kautta. Härkämäinen, monipuolinen sentteri. Todella vaikea pelata vastaan, kun saa vielä lisää voimaa (miksi lähes kaikkia HIFK:n pelaajia näillä listoilla on vaikea pelata vastaan?). Se, että miestä seurataan suurennuslasin alla, saattaa hieman häiritä ensikautta. Paineita on onnistua, etenkin, kun avauskausi oli jo noin kova tehojenkin osalta.


10. Otto Paajanen, HIFK
No – kaveria vastaan on vaikea pelata. Viime kauden playoffsien MVP ja mestarijoukkueen kokonaisvaltainen ykkössentteri, ei voi Paajasta tältä listalta pois jättää. En usko kuitenkaan kiekollisesti nousevan mitenkään uudelle tasolle enää, joten saa nähdä, riittääkö erilaisessa tilanteessa Suomen seuratuimman seuran ykkössentterinä. HPK on ollut tuttu seura tutuilla pelikavereilla, nyt tilanne on eri. Uskon Paajasen kuitenkin pelaavan vähintäänkin sitä hyvää peruspeliä, mutta tuleeko hyökkäyspäässä apina harteille, jos alku on vähän nihkeä tehollisesti?


Ensimmäiset listan ulkopuolella (ja suluissa, miksi/miten pääsisi ensi kaudella listalle):

Antti Kalapudas, Sport (täytyisi johdattaa joukkonsa pudotuspeleihin; kokonaisvaltainen johtaminen)
Jarkko Malinen, Tappara (hyökkäyspään taso ailahtelee. Parhaimmillaan erinomainen molempiin suuntiin, välillä kiekollinen peli täysin hukassa)
Aleksi Ainali, Sport (sama, kuin Kalaputaalla. Pitää pystyä kokonaisvaltaiseen peliin, pelkät pisteet ei lämmitä, jos joukkue jää ulos playoffseista)
Kyle Platzer, KooKoo (näyttöjä tarvitaan. Viime kauden runkosarjan perusteella rahkeita on TOP-5:n joukkoon, mutta pudotuspelien tilastot todella vaisut (16 ott, 1+4=5. Sarja kuitenkin ECHL).
Chris DeSousa, Sport (viime kausi povaa hyvää kehittymistä kenties tällekin kaudelle. Yksi tämän kauden mielenkiintoisimmista ulkomaalaishankinnoista, sillä tehopistemäärä kauden päätteeksi voi olla mitä vain väliltä 20-70. Veikkaan sellaista 35 pisteen kautta, mutta jos pelaa laidalla, ainakin sentterit on kunnossa ja voi tehoilla enemmänkin.)
Niclas Lucenius, HPK (Luceniuksen taso on pomppinut kaudesta toiseen niin paljon, ettei sillä perusteella riitä listalle. Jos vuorossa on jälleen hyvä kausi (johon kyllä itse uskon), on Lucenius hyökkäyspään juonikkuudellaan ehdottomasti TOP-10 sentterikamaa Liigassa.)
Jos Ruotsalainen pelaa Liigassa, olisi varmaan TOP-3:ssa. Eemeli Suomi taas pelannee laidalla? Vai keskellä? Viimeksi tuli kuittia hänestä, Suomi kyllä lähentelee TOP-10 listaa molemmissa kategorioissa, joten mainitaan nyt tässä kohtaa hänet myös.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koivistoinen teki pisteet sellaisella 12 minuutin peliajalla ja lähes ilman yv-vastuuta. Siitä en tiedä, miten Mieho on saanut vastuuta.
Koivistoisen peliaika keskimäärin runkosarjassa 12:34 ja Miehon 14:29, eli vajaat pari minuuttia per peli eroa. Se tekee mun käsittääkseni sellaisest 4-6 vaihtoa per peli.
Jos laskuvirheitä ei tullut, niin peliä kohti Koivistoinen pelasi ylivoimalla 1:33 ja Mieho 1:09, ja alivoimalla taas 0:24 ja 2:08. Tasakentällisin tuosta jäisi 10:37 ja 11:12. Koivistoinen oli ylivoimalla merkittävästi tehokkaampi, sillä hän teki 4+6=10 (29,4 % pisteistään) kun taas Mieho vain 1+1=2 (10 %).
 

Apheu

Jäsen
Listan ulkopuolella ensimmäisten joukossa Teemu Lepaus, listalla Trevor Mingoia, ja Juhamatti ei mahdu tuohon. Jokaisen mielipide sallittakoon, mielenkiintoista olisi vaan kuulla perusteluja miksi nämäkin nimet ennen Aaltosta.

Pelicansilla on koko sarjan yksi laadukkaimmista laituriosastoista. Toki tasaisuus tässä sitten ennen tähtiä.

Mingoian odotan olevan kovatasoinen laituri Liigatasolle. Lepaus taas voi ottaa yhä askeleen ylemmäs - oli välillä aivan loistava viime kaudella. Aaltonen väläyttelee jälleen silloin tällöin, mutta katoaa varmaan kuvasta jossain kohdin. Ikääkin kun on, niin tuskin kauheasti kehittynee enää. Veikkaan silti Aaltoselle ihan positiivissävytteistä kautta, mutta joitain nyt piti vain listalta pois jättää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös