Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana LiutunLätty, 05.05.2019 klo 18.28.

 1. LiutunLätty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Nyt varmaan saa jo alkaa spekuloimaan ensikauden voimasuhteita kun vanha kausi on paketissa. Toki moni jengi on vielä aika levällään, mutta muutemat jo hyvinkin valmiita, kuten esim. Ilves.

  Mielenkiinnolla odotan taas jäsen @McTorso tekemiä analyysyjä ja niistä seuraavia kädenvääntöjä. Toivottavasti näitä taas nähdään, niin saa kesänkin lukea kiekkojuttuja.

  Mitään järjestyksiä on isommin on varmaan turhaa vielä veikkailla, mutta jo valmiimmista jengeistä voisi jotain spekulaatioita rakennella. Ilves ainakin on kasannut hyvin mielenkiintoista nippua ja ensi kaudella ei Ilveksen peleistä varmasti tule vauhtia puuttumaan. Jostain olin lukevinani, että Ilveksen joukkueen Keski-ikä on alle 22 vuotta. Eli paljon on hankkittu nuorta talenttia joukkueeseen ja pari ihan kelpo "ryöväystäkin" tehty kilpailijoilta. Saa nähdä miten tuo kaikki potentiaali sitten realisoituu. Puolustus varsinkin on omaan silmään paremmalla tolalla moneen vuoteen ja suuri päästettyjen maalien määrä takavuosina toivottavasti tulevalla sesongilla putoaa reilusti.

  Itse ainakin lähtisin asettelemaan Ilvestä sinne ylempään keskikastiin. Ehkä jopa suoralle pleijaripaikalle. Kiven viimeinen kausi Ilveksessä, joten seurakin varmasti lähtee nyt todenteolla hakemaan sitä menestystä. Mihin toki on paremmat pohjatkin nyt kun vuosiin, kun seurajohto on tuuletettu ja toimistolla tehdään nyt erittäin hyvää työtä.

  Ei muutakuin ajatuksia pöytään ja pidetään kiekkokeskustelut kuumina läpi suven.
   
 2. Kari Runk Jäsen

  Näillä näkymin hallitseva mestari tulee olemaan ensi kauden suurin putoaja. HPK ei taida saada kasaan kuin kolme hyökkäysketjua, kaksi pakkiparia ja yhden maalivahdin, joten aika vaikeaa tulee olemaan, vaikka Pennanen kehittelisi mitä kikkoja. Hankala on kyllä ennustaa heille edes säälipaikkaa tulevalta kaudelta.
   
 3. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Mitähän nyt tässä vaiheessa sanoisi ainakin joistain joukkueista..

  Sport on sellainen, johon oma huomioni kiinnittyy. Kyllä on suhteessa budjettiin vakuuttavasti ja järkevästi koottu hyökkäyskalusto, etenkin tuo sentteristö ei häpeä juuri kenenkään rinnalla. Ja ylipäätään ainakin viisi lähtökohtaista 40 pisteen hyökkääjää plus sitten jos DeSousa onnistuu edes sinnepäin niin hyvä tulee. Näiden takana uransa parhaita vuosia pelaaja Asplund on mainio hankinta, ja Liuksialalla paikka tehdä se kunnon läpimurto. Vidgrenillä samoin.. ei ole hätää tuolla osastolla. Pakistossa myös he ovat ilmeisesti ottaneet opiksi tämän kauden virheista, vaikka toki heidän ulkomaanhakunsa puolustukseen jonkinlaisia kysymysmerkkejä ovatkin. Steen maalivahtihakuna toki arvoitus, mutta näen kyllä mainiota potentiaalia..

  Jukurit saa myös kasaan kaksi todella mainiota ketjua liigatasolle, jos vain ilmeisesti kärkisenttereiksi(?) hankitut Weigel ja Sarault onnistuvat edes suunnilleen siten, kuin uskaltanee odottaa heidän onnistuvan. Laituriosaston kärkihän Mikkelissä on sitten vankkaa, joskin kapeaa. Ja toki periaatteessa näiden kahden ketjun takana sitten taso putoaa aika selvästi, heillä myös samana jatkavan maalivahtiosaston on noustava seuraavalle tasolle ensi kaudella

  SaiPa on kyllä lypsetty todella kuiviin, se on varmaan pahiten kärsinyt joukkue. Kuusi hyökkääjää veivät mennessään kait jotain 180 pistettä, eli yksi Zabo ei todellakaan vielä kesää tee. Mielenkiintoista on nähdä, montako selkeää kärkihyökkääjää Lappeenrantaan vielä tulee, varmaankin nyt se 2-3. Jo pelkästään Zabon onnistuminen vaatii hänelle kunnon ketjukaverit, se tiedetään jo miehen Porin vuosiltakin. Ja sitten voi kyllä aiheellisesti kysyä, anteeksi nyt vain, aikovatko he todellakin lähteä tuolla pakistolla ensi kauteen?

  Tässä nyt lyhyesti jotain näin alkuun..

  EDIT: Ässistä en sano siis vielä mitään, koska tuosta puuttuu edelleen 8-10 pelaajaa, kuten esimerkiksi molemmat maalivahdit. Eikä myöskään esimerkiksi Salmisen pelipaikasta ole varmuutta..
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 19.10
  -One- ja teba tykkäävät tästä.
 4. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  KalPalla on ihme kyllä jo joukkue kasassa. Luostarinen ja Leskinen voivat lähteä rapakon taakse. Niihin sitten toimitaan, jos tarve. Kaksi tryout miestä IPKsta sekä yksi pakki tulossa Ruotsista testiin.

  Pitkänen-Rissanen-Ruuttu
  Klemetti-"Luostarinen"Kantola
  Jokinen-Ikonen-Nuutinen
  Könönen-Sebok-Knuutinen
  Aaltonen-Juusola-Suhonen
  + IPK try-outit Rantaeskola-Vartiainen

  "Leskinen"-Seppälä
  Wilson-Lappalainen
  Gröndahl-Parikka
  Riekkinen-Nousiainen
  "try-out mies"

  Kilpeläinen-Perhonen
   
  -One- tykkää tästä.
 5. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Itse listaisin jumboksi Ässät, sillä heillä ei ole vielä yhdenkään maalivahdin kanssa sopimusta. Voi tulla vaikea kausi, jos joutuu koko kauden pelaamaan ilman maalivahtia. Toisaalta en kyllä tiedä, että voiko sekään mennä yhtä vituiksi kuin mennyt kausi Ässiltä. IFK:lla, HPK:lla, Tapparalla ja Pelicansilla taitavat olla vain yhdet maalivahdit, joten aika riskirajoilla sielläkin vedetään, sillä yksi loukkaantuminen voi kääntää koko kauden suunnan.
   
  Mikke73, teba, Hangon keksi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 6. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Jahas, vihdoin se on avattu, nimittäin Jatkoajan virallinen mielensäpahoittamisketju. Tekisi mieli vain jättää tähän joku väsynyt provoava kommentti, mutta ei nyt mahdollisen pelikiellon takia viitsi. Jäädään nyt toistaiseksi vaan odottelemaan keskustelun kehittymistä ja joukkueiden rosterien täydentymistä. No, sanotaan nyt sen verran, että oman suosikkijoukkueen hyökkäyskaluston kasaamiseen täytyy olla tyytyväinen. Viime kaudella jo kolmanneksi eniten maaleja runkosarjassa, eikä tälläkään kertaa näytä yhtään huonolta.
   
  Patalalli, Sundomstå, magnum37 ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 7. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Mikä tää juttu on, että Kerholla on yks maalivahti? Sopimuksessa on nyt julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan kolme maalivahtia.

  Siellä on Antti Karjalainen, jonka pelatessa Larmin saikkujen aikana Kerhon vauhti vaan kiihty. Sitten löytyy Rasmus Reijola, joka ei oo koskaan hävinnyt Liigassa. Ja lisäksi haalittiin näiden kirittäjäksi vielä nuori ja lupaava Joona Voutilainen. Atte Engrenille ei enää tilaa ollut, joten annettiin HIFK:n pitää, vaikka oli jo kuulemma Kerhon haavissa.

  Hyökkäyshän on lisäksi jo kasassa, eikä lähtökohtaisesti yhtään kalpene kyllä tämän kauden joukkueelle. Pakistoon tulee puolestaan kohta semmonen nimi, jota voidaan sovitella tuonne "kovimmat siirrot" - listallekin.

  Ai niin, ja sitten on muuan Antti Pennanen. Kuulemma ihan osaava tyyppi penkin taakse.

  Lisätään vielä, että Kerholla on 90-vuotis juhlakausi ja talous hyvässä nosteessa, joten sanoisin, että ihan hyvät lähtökohdat on kuitenkin ensi kauteen.
   
 8. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Lukolla joukkueen kasaus hyvällä mallilla. Vissiinkin pakkia ja hyökkääjää kärkytään vielä. Värilaseilla istutan Lukon kotiedulla pleijareihin.

  Ja tässä jo jinxatiin ensi kausi... vittu sentään.
   
  teba, Lomppi & Punamusta tykkäävät tästä.
 9. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Ei tässä lasketa kuin vahvistetut. Muutenhan jollain IFK:lla olisi kahden joukkueen verran pelaajia, Kontiola pelaisi Tapparassa, Koskiranta SaiPassa, Lasch Pelicansissa ja Platt Ilveksessä. Larmikin pelaisi ainakin Tapparassa, Kärpissä ja Pittsburghissa samaan aikaan.

  SaiPan osalta voi tässä kohtaa kommentoida sen verran, että ykkösketju on kauden alkaessa varmaan samassa muodossa kuin jokaisella aikaisemmallakin kaudella eli "X-X-X". Jos sen Zabon haluaa laittaa ykkösketjuun, niin tuon yhden X:n voi pudottaa kakkosketjuun.

  P.s. SaiPalla on Liigan paras nelosketju.
   
  Pika1, teba & Kynämestari tykkäävät tästä.
 10. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Ah, ovet rinnakkaistodellisuuteen ovat jälleen avautuneet.
   
  mayra, Kynämestari & LiutunLätty tykkäävät tästä.
 11. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  No perkele, sitten pannaan toistaseks Kerho vielä sijoille 11-15, niin muut saa suosikkejaan hilattua vielä helpommin ylemmäs.

  Kerholla on ens perjantaina uuden kauden kick off, jossa julkistetaan näitä virallisesti, niin palataan sitten asiaan.
   
 12. Tuima Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Odotan Kerhon lopullista joukkuetta. Huhujen perusteella tulee olemaan kova nippu.
  Allekirjoittanut odottaa hieman jopa kauhulla millaiseen hurmokseen Tommi Tikka Pennasen alaisuudessa päätyy. Pidän meidän suurimpana menetyksenä.

  No, onneks Tikan pelipaita jäi muistoksi.
   
  teba ja mailanmittaaja tykkäävät tästä.
 13. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Sentteristö on vahvojen huhujen mukaan Lucenius-Kunyk-Tikka-Monto-Kanninen, niin kyllä tuohon kelpaa rakentaa, vaikka Paajanen, Leino ja varmaan myös Riska poistuvat. Tikka tulee olemaan varmaan "parhaassa mahdollisessa" laidassa ja tarvittaessa hän on se sentteristön stuntti.
   
 14. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Aika monen viimekauden kärkijoukkueen kokoonpano tulee melko merkittävästi muuttumaan, ihan sieltä terävimmästä kärjestä lähtien. Omaan silmään jopa poikkeuksellisen paljon tulee vaihtuvuutta olemaan, joten lähinnä voimasuhteet tulevat riippumaan mitkä joukkueet saavat parhaiten paikattua menetyksensä.

  Omat näkemykset ovat tässä vaiheessa, että Kärpille saattaa tulla jopa yllättävänkin vaikeaa ja vastaavasti Ilveksellä on pullat melko hyvin uunissa. Omaa suosikkijoukkuettani en lähde vielä sen kummemmin arvioimaan, sillä värilasit saattaa hieman voimasuhteita nostaa siitä, mitä todellisuudessa ovat.

  Teen laajamittaisen arvioinnin, kun joukkueet ovat hankintansa julkaisseet. Muuten menisi huhujen arvioinniksi ja pelaajien XXX arvosteluksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 20.35
  Kynämestari tykkää tästä.
 15. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näinhän sitä monesti Kärpistä kirjoitetaan. Tähän hetkeen tuo väittämäsi ei oikein sovi, kun Kärpät on kuitenkin se kaikkein vetovoimaisin seura Liigassa tällä hetkellä. Eiköhän Kärpät kasaa taas sellaisen joukkueen, jonka kesällä toivotaan/ennakoidaan epäonnistuvan, mutta viimeistään marraskuussa itketään, kun runkosarjan voittajasta ei ole epäselvyyttä. Näin se pallo tällä palstalla pyörii.
   
 16. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  KooKoon osalta sen verran, että joukkue on suhtkoht valmis. Vielä ilmeisesti tulossa kaksi kärkihyökkääjää ja kiekollinen kärkipakki. Lisäksi viikon kuluttua tulossa pari jätkää try-outille harjoituksiin. Tällä hetkellä ykköspyssyjä ovat Anrei Hakulinen ja Juha-Pekka Haataja. Lisäksi huomion ansaitsee norjalainen ykkösmaalivahti Henrik Haukeland. Mielenkiintoista myös oliko Joonas Odenin hyvät otteet Malte Strömwallin ja Miikka Pitkäsen rinnalla keväällä ainoastaan tuon kaksikon ansiota ja lumetta vai pystyykö Oden pitämään tasonsa. Ja etenkin valmennusjohto on mielenkiintoinen. Uusi päävalmentaja, Jussi Ahokas toi mukanaan Jukka Ahon, joka ilmeisesti vastaa fysiikka-valmennuksesta (tästä tiedosta en ole 100% varma, mutta jostakin olin lukevinani tällaisen maininnan). Onko Jukka Aho ratkaisu KooKoon jatkuviin loukkaantumisiin liittyviin ongelmiin?

  Muista joukkueista mainitsen sen, että HIFK:stä tulee arviota tiistai-keskiviikko-akselilla, kunhan tuolla julkaistaan joukkue. Ja se, että en usko HPK:n sukeltavan mihinkään. paljon häviää laadukkaita pelaajia, mutta imu on varmasti myös kova ja eiköhän nuo aukot jotenkin pystytä täyttämään. Kärpillä tullee olemaan järkyttävä vaihtuvuus ja voi olla vaikeaa saada joukkue kasaan. En sano mahdotonta ja tiedän, että ennenkin onnistunut, mutta ainahan se on mahdollista, ettei onnistu.
   
 17. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Vertaen viimekauden alkuun, niin Kärpillä oli käytännössä peräpää täysin kasassa mestaruusjoukkueesta jo heti summerin soitettua juhlat valmiiksi. Nyt sieltä on Hakanpää, Kivihalme, Ohtamaa ja Vehviläinen lähdössä. Siis 4 ihan kärkijätkää ja aivan liigan eliittiä pelkästään peräpäästä, joita on käytännössä mahdoton korvata yksi yhteen. Pelkästään tämä on jo syy, minkä tähden Kärpät tulee heikentymään lähtökohtaisesti merkittävästi. Vaikeuksilla en nyt tarkoita mitään 10 sijaa Kärpille, mutta oletettavasti itsekkin tiedostat lähtökohdat olevan Kärpille vrt. mitä se oli, niin vaikeat.
   
 18. teba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Kerho tulee uusimaan mestaruuden koska sinne on saatu mm. Tommi Tikka, jonka kyllä voi heittää tuonne Top 10 siirrot listalle, ei pisteiden vaan sen raatamisen ja 'pahanteon' määrän valossa. Voisi pitää jopa v-maisempana pelaajana kuin Åsten tai Kankaanperä. Mielenkiintoista myös nähdä ketä Kärpät haalii korvaamaan ykkösmiehiään.
   
 19. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mukava viesti, kiitos! Pitää katsella, millaisella volyymilla tänä kesänä voimasuhde-ennakkoni teen. Jos aikaa ja inspiraatiota löytyy, lataan ilmoille entistä ehomman. Ikävä kyllä on myös mahdollista, etten tänä kesänä moista raapusta ollenkaan. Tällä hetkellä meikäläisellä on pikkaisen hakemista tämän palstan mielekkyyden kanssa ylipäätään. Turhan paljon on täällä nimimerkkejä, jotka pahoittavat viesteistäni mielensä ja kokevat sitten tarpeelliseksi aukoa päätään milloin missäkin ketjussa ja jopa yksityisviestein. Tarkoituksenani on kuitenkin hakea laadukasta keskustelua ja oppia itsekin sitä kautta lisää.
   
  HokiJone, Lomppi, nevins ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 20. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Kärpät saa voittaa mun puolesta runkosarjan ensi kaudellakin. Se on se ja sama. Mestaruus on sitten ihan eri asia kuten tällä kaudella nähtiin.
   
 21. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Saakohan IFK tälle kaudelle sen kauan kaivatun ykkössentterin? Tobiaksen olis aika alkaa hommiin.
   
 22. Lainaus:
  Itse asiassa tuossa oli semmoista pointtia, että esim. Lasut ja muut on suoriltaan suolattu heti tullessaan ei-riitä statuksella, mutta puolessa vuodessa samat nimet ovat tähtisikermä. Kärpistä on aika monena vuotena kuitenkin lähtenyt ykköskentällinen ukkoja muualle ja hyvin he ovat pystyneet 2000-luvulla silti joukkueen kasaamaan. Joka vuosi se on toki riski, mutta minään vuotena ei sen vaikeampaa kuin edellisenä. Sama koskee tietty niin hyökkäystä kuin pakistoa.

  Kärpillä, kuten muillakin, on tietysti ollut vuosia, jolloin pitää selkeästi kasvattaa tai kasvaa. Kaikkia pelaajia kun ei mikään jengi voi vain hommata. Enemmän itseäni huolettaa se, saadaanko ne nuoret kasvatettua, kuin mitä saadaan hommattua. Tietty, jos Kärpät ei maalivahtia saa hommattua, niin sitten voipi olla kusessa. Eiköhän nuo jonkun kuitenkin saa hoidettua tolppien väliin.
   
 23. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ihan mukavasti Kärpät on myös pudotuspeleissä pärjännyt ja mestaruuksia voittanut. Vai mitä sinä tällä kommentillasi tarkoitat?
   
 24. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Omiin periaatteisiin ei kuulu tuomita peliäkään näkemättä, enkä niin ole tekemässäkään vaikka Kärpät julkistaisi mitä sinne peräpäähän. Nimellisesti Kärppien puolustus oli kuluvana vuonna niin ylivoimainen, että en usko moista enää olevan mahdollista koota. Kivihalmeen, Hakanpään ja Ohtamaan takana kun vielä olivat Hehska ja Kukkonen luutimassa, niin varmaan jokainen ymmärtää että Liiga-tasolle oli tuo aivan järkyttävän kova.

  En ymmärrä yskää, kun olen ainoastaan todennut omia näkemyksiäni kuinka tässä vaiheessa ennustan mahdollisia vaikeuksia Kärpille, niin se tulkitaan sitten niin että aliarvioin Kärppien taitoja hankkia korvaavat pelaajat, taikka vastaavasti olen tuominnut Kärpät.
   
  redpecka tykkää tästä.
 25. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kaikkia ei voi miellyttää. Meitä on varmaan kuitenkin aika monta, jotka tykkää lukea sun (tai kenen tahansa muunkin) kirjoittamia arvioita nimenomaan kaikista joukkueista. Itsellä ei ainakaan riitä aikaa paneutua mitenkään syvällisesti muihin kuin omaan joukkueeseen, joten todella mielelläni luen tällaisia objektiivisia näkemyksiä. En mä sellaisia lue siksi, että ne olisi mitään absoluuttisia totuuksia, vaan juuri sellaisia ilman värilaseja kirjoitettuja pohdintoja niiden kaikkien värilasikirjoitusten rinnalle. Mun mielestä ne täydentää toisiaan. Ja sullakin on oma suosikkisi, enkä mä ainakaan itse edes odota, että kirjoittaisit Kärpistä täydellisesti ilman värilaseja. Ei tää nyt mikään ammattijulkaisu ole, vaan fanien keskustelupalsta.

  Perspektiiviä toki saa siitä, minkälaista arvostelua ja herjausta saa ne ns. ammattijulkaisut osakseen. Siinä heittää itsensä peliin, kun uskaltaa arvostella laajemmin kaikkia joukkueita. Itse en lähde edes yrittämään, mutta arvostan sinua ja muita kaltaisiasi.
   
  Läskisalo, Professori, Koodari ja 9 muuta tykkäävät tästä.