Varmasti hyvä päätös, kannattaa pitää siitä kiinni.
Tuu joukkohon! Vaan tuskin pystyt raastamaan syvää tietämystäsi ketjulta. Itsellä kun keskeytyi nuo psykiatrian opinnot ennen alkujaan niin en toisi mitään lisäarvoa muutenkaan.
Varmasti hyvä päätös, kannattaa pitää siitä kiinni.
Mariniin ei ole kohdistunut sukupuolittunutta kritiikkiä. Häntä sen sijaan kyllä suojataan kansalaiskeskustelulla tällä "aina naisia vähätellään" vihjailulla.
Sanon nyt suoraan, että Ulla Appelsin on loistava journalisti ja olisi teksteillään sitä vaikka olisi mies.
Eipä tuo ota mitään kantaa talouspolitiikkaan.
Tuu joukkohon! Vaan tuskin pystyt raastamaan syvää tietämystäsi ketjulta. Itsellä kun keskeytyi nuo psykiatrian opinnot ennen alkujaan niin en toisi mitään lisäarvoa muutenkaan.
Ei ollut minulle, mutta en ole eri mieltä, oli kuin omasta kynästä suorastaan. Olisiko tässä ketjussa haettu sitä, että esimerkiksi talouslinjassa ei ole olemassa yhteistä maan etua, vaikka toki yritysten elinkelpoisuus voidaan sellaiseksi lukea. On se vähän huvittavaa silti lukea, kuinka esitellään oikeistolaisia(ehkä hyviäkin) keinoja taloustoimiksi, ja perään loogisesti tuomitaan hallitus taloudellisesti osaamattomaksi, kun ko. vasemmistohallitus ei ole noita toteuttamassa. Ei tuo tarkoita välttämättä taloudellista osaamattomuutta, asioita katsellaan vain eri kantilta kuin oikealla laidalla, ja asioiden tärkeysjärjestys on eri. Ja tämä ei todellakaan ollut mikään puheenvuoro kenenkään puolesta. Itse kyllä kuulun talousasioissa oikealle laidalle, mutta siellä oikeassa siivessä varmaan vasempaan nurkkaan ;) Jotain pitäisi ehdottomasti nyt tehdä toistaiseksi nähdyn näpertelyn sijaan, mutta solidaarisuutta ja työntekijöiden oikeuksia kokonaan unohtamatta.Enkä minäkään ottanut kantaa muuhun kuin ettei tuo ole suinkaan"politiikalle tuntematon käsite". Viimeaikoina on ollut ketjussa melkoista viisastelua näistä "kansan etu" tai "maan etu" -kommenteista. Tosiasiassa on ihan selviä koko eduskunnan jakamia käsityksiä maan ja kansan edusta. Esim. onko väärin sanoa että on Suomen etu ettei ilmastonmuutos riistäydy käsistä ja tee maapallosta elinkelvotonta? Tai onko ihan älytön ajatus sanoa että Suomen etu on se ettei huomenna kaikki yritykset mene konkurssiin ja kansalaiset tukehdu kiukkuunsa? Tai ettei Suomessa aleta satunnaisesti teloittaa ihmisiä? Vai onko näistäkin paikallaan huomauttaa, että "ei ole olemassa mitään Suomen etua, sillä aina joku on eri mieltä". Mitä sitten?
Kysehän on siitä, että mikä vaikkapa minun mielestäni on Suomen etu (jolloin tarkoitan Suomesta puhuessani jotain tiettyä käsitevyyhtiä joka on järkevää tiivistää yhteen sanaan) ja toiminko itse tämän mukaisesti. Jollain toisella voi olla toinen näkemys asiasta, ja se on ihan ok. Näkemys voi erota sen osalta mitä tarkoitamme Suomella, minkä näemme olevan toivottavaa, tai ehkä emme ole samaa mieltä keinoista. Sen sijaan jonkun poliitikon voi ihan perustellusti väittää toimivan Suomen etua vastaan tarkoittaen tilannetta, jossa poliitikko kyllä mieltää abstraktin käsitteen "Suomen etu" olevan ristiriidassa hänen toimintansa kanssa, mutta henkilökohtaista etua saadakseen toimii käsittämänsä "Suomen edun" vastaisesti. Toisaalta voidaan poliitikkoa kritisoida myös siitä, että vaikka hän näkee Suomen edun (toivottava asiaintila) samoin kuin esim. allekirjoittanut ja haluaa sitä edistää, hänen käyttämänsä keinot ovat hyvästä tarkoituksestaan huolimatta vahingollisia.
Ollaanko ihan eri mieltä asiasta?
Lisäisin tähän, että kyllä nuo ilmeisen selvin päin esitetyt "analyysit" siitä, kuinka kritiikin hetkellä mennään naisten lehteen ja otetaan näyttävä kuva kun muuta ei osata, ovat nimenomaan sukupuolittunutta kritiikkiä, vaikka esittäjä ei sitä usein itse ymmärräkään ;) Jos pääministeri ei kestä kritiikkiä, ei voi olla PM, se on tietysti ihan selvä. Koskee tietysti asiallista kritiikkiä ennen kaikkea, mutta käytännössä toki asiatontakin.Pakko myöntää, että on tullut vierailtua ketjussa enenevissä määrin viime viikkojen aikana. Kaikki kritiikki ei varmasti ole ollut asiaperusteista, mutta ketjun leimaaminen pelkästään hullujen kokoontumisajoksi ei myöskään toimi. Myös naispääministeriä on saatava arvostella ilman naisvihasyytöksiä tai yleensäkään oletusta, että sukupuoli vaikuttaisi asiaan millään tavalla.
Ps. Kaikki pienitissikommentit voi kyllä surutta leimata.
On se vähän huvittavaa silti lukea, kuinka esitellään oikeistolaisia(ehkä hyviäkin) keinoja taloustoimiksi, ja perään loogisesti tuomitaan hallitus taloudellisesti osaamattomaksi, kun ko. vasemmistohallitus ei ole noita toteuttamassa.
No en ainakaan tarkoittanut noita asiantuntijaraportteja ignoorata. Noitahan korostaa, että Vihriälä on asenteiltaan melko vasemmistolainen asiantuntija, ja silti ei näe juuri hyvää hallituksen taloustoimissa.Tietenkin talouskritiikin voi vähemmän fiksusti sivuuttaa leimaamalla se oikeistolaiseksi, ehkä hyväksikin. Valtaosa Marinin hallituksen talouskritiikistä tässäkin ketjussa pohjaa kuitenkin täysin talousasiantuntijoiden näkemyksiin:
Ministerienkin kuuntelema Vesa Vihriälä: Hallituksella löysät eväät talouden oikaisuun
"Työllisyyspolitiikan kunnianhimon taso ei ole ihan sitä, mitä hallitusohjelmassa sovittiin", korona-selvityksen tehnyt Vihriälä sanoo.yle.fi
Olisi minustakin parempi, jos ketjusta voisi huvittuneena lukea, miten Marinin talouslinjaa pilkataan. Sehän olisi kivaa viihdettä. Mutta todellinen tilanne on paljon vakavampi ja kritiikin pohja perustuu 100 % usean asiantuntijan näkemykseen. Se näyttää olevan Marinin hallituksen kannattajille hyvin vaikea myöntää.
Totta. Samaa mieltä.No en ainakaan tarkoittanut noita asiantuntijaraportteja ignoorata. Noitahan korostaa, että Vihriälä on asenteiltaan melko vasemmistolainen asiantuntija, ja silti ei näe juuri hyvää hallituksen taloustoimissa.
Viittasin lähinnä näihin "jakaa rahaa sinne tänne" tai "nostaa vain veroja" heittoihin. Hyvää talouspolitiikkaa voisi tehdä ilman verojen laskua tai jonkin verran rahaa "jakamallakin". Suurin ongelma on rusinat pullasta talouspolitiikka(tässä tämä on faktaa). Rahaa on jaettu, mutta oikein mitään tasapainottavia toimia ei olla tehty. Aktiivimalli kakkonen taitaa olla ainoa. Loput höttöä tyyliin oppivelvollisuuden nosto ja toisen asteen maksuttomuus. Isojen menojen lisäysten ja oppilaitosten itsemääräämisoikeuden(oppimateriaalit) rajoittamisen hinnalla saadaan tuloksia joskus. Ehkä.
Ei yritysten etu ole mikään maan yhteinen etu, mutta joku BKT:n suuruus, työllisyysaste tai valtiotalouden tasapainon ovat sopivin parametrein varustettuna hyvinkin sellaisia.Ei ollut minulle, mutta en ole eri mieltä, oli kuin omasta kynästä suorastaan. Olisiko tässä ketjussa haettu sitä, että esimerkiksi talouslinjassa ei ole olemassa yhteistä maan etua, vaikka toki yritysten elinkelpoisuus voidaan sellaiseksi lukea. On se vähän huvittavaa silti lukea, kuinka esitellään oikeistolaisia(ehkä hyviäkin) keinoja taloustoimiksi, ja perään loogisesti tuomitaan hallitus taloudellisesti osaamattomaksi, kun ko. vasemmistohallitus ei ole noita toteuttamassa. Ei tuo tarkoita välttämättä taloudellista osaamattomuutta, asioita katsellaan vain eri kantilta kuin oikealla laidalla, ja asioiden tärkeysjärjestys on eri.
Suomessa oli vähiten köyhiä 1993, joten on loogista, että sinne suuntaan vasemmistohallitus laivaa ohjaa.Ei yritysten etu ole mikään maan yhteinen etu, mutta joku BKT:n suuruus, työllisyysaste tai valtiotalouden tasapainon ovat sopivin parametrein varustettuna hyvinkin sellaisia.
Suhteellisen vaikea on keksiä esimerkkejä, joissa nuo eivät olisi tavoiteltavia asioita hallituksen poliittisesta suuntautumisesta riippumatta.
No tuota juuri hain, että jos yritykset pärjää, yleensä muu seuraa perässä.Ei yritysten etu ole mikään maan yhteinen etu, mutta joku BKT:n suuruus, työllisyysaste tai valtiotalouden tasapainon ovat sopivin parametrein varustettuna hyvinkin sellaisia.
Suhteellisen vaikea on keksiä esimerkkejä, joissa nuo eivät olisi tavoiteltavia asioita hallituksen poliittisesta suuntautumisesta riippumatta.
Yritysten tehtävä on tuottaa voittoa osakkeen omistajilleen, joten niiden pärjäämistä mitataan yleensä niiden kannattavuudella, Yhteiskunnan kannalta se taas ei ole se oleellisin mittari, mutta joo. Tuskin tästä eri mieltä ollaan.No tuota juuri hain, että jos yritykset pärjää, yleensä muu seuraa perässä.
George W. Bushin suosio nousi 51%:sta 90%:iin WTC-iskujen jälkeen. Ihmiset hakeutuvat johtajiensa taakse kriisien aikana, ja korona on Suomen lähihistoriassa merkittävimpiä sellaisia. Media näyttelee tässä kaikessa isoa roolia ohjaten ihmisiä johtajien taakse, tai sieltä pois. Marin osaa manipuloida mediaa.Maaseudun Tulevaisuudelta seuraavaa propagandaa. Järkevä tehdä tuollaisi kyselyitä, kun vaaleihinkin on kaksi ja puoli vuotta. Ei ole mitenkään varmaa, että tuo selviää kuivin jaloin tästäkään kaudesta.
Ei ole missään nimessä vieras käsite. Tässä ketjussa on kuitenkin viitattu talouspolitiikkaan, jonka varjolla on sitten esitetty, että Marin toimii isänmaan/valtion/kansan edun vastaisesti. Tällöin termiä on käytetty retorisena välineenä, jonka tarkoituksena on perustella, miksi oma näkemys Suomen edusta on neutraali tai objektiivinen fakta.Enkä minäkään ottanut kantaa muuhun kuin ettei tuo ole suinkaan"politiikalle tuntematon käsite". Viimeaikoina on ollut ketjussa melkoista viisastelua näistä "kansan etu" tai "maan etu" -kommenteista. Tosiasiassa on ihan selviä koko eduskunnan jakamia käsityksiä maan ja kansan edusta.
Puhut tässä edellä päämääristä tai lopputuloksista. Niistä varmasti löytyy yhteisesti hyväksyttyjä periaatteita.Esim. onko väärin sanoa että on Suomen etu ettei ilmastonmuutos riistäydy käsistä ja tee maapallosta elinkelvotonta? Tai onko ihan älytön ajatus sanoa että Suomen etu on se ettei huomenna kaikki yritykset mene konkurssiin ja kansalaiset tukehdu kiukkuunsa? Tai ettei Suomessa aleta satunnaisesti teloittaa ihmisiä? Vai onko näistäkin paikallaan huomauttaa, että "ei ole olemassa mitään Suomen etua, sillä aina joku on eri mieltä". Mitä sitten?
Tässä olet mielestäni asian ytimessä. Poliittiseen keskusteluun kuuluu tietysti kärkäskin kritiikki ja liioittelu. Siinä ei mitään, olen itsekin siihen syyllistynyt.Kysehän on siitä, että mikä vaikkapa minun mielestäni on Suomen etu (jolloin tarkoitan Suomesta puhuessani jotain tiettyä käsitevyyhtiä joka on järkevää tiivistää yhteen sanaan) ja toiminko itse tämän mukaisesti. Jollain toisella voi olla toinen näkemys asiasta, ja se on ihan ok. Näkemys voi erota sen osalta mitä tarkoitamme Suomella, minkä näemme olevan toivottavaa, tai ehkä emme ole samaa mieltä keinoista.
En ole tästä juuri eri mieltä. Mielestäni viime aikojen Marin-jahdissa on kuitenkin ollut aika vähän villoja. Erityisesti jäsen @Cobol on syyttänyt Marinia mm. valehtelusta, THL:n tutkimustoimintaan puuttumisesta ja isänmaattomuudesta. Sitten kun tuota opponoi, niin sieltä tulee joku täysin uusi argumentti, kuten nyt vaikka talouspolitiikka. Eli koko se aiempi retoriikka politrukkeineen, höpöhöpö-tutkimuksineen ja isänmaattomuuksineen kuitataan sillä, että demari tekee demarille tyypillistä talouspolitiikkaa, mikä on kirjoittajan mielestä "Suomen edun vastaista".Sen sijaan jonkun poliitikon voi ihan perustellusti väittää toimivan Suomen etua vastaan tarkoittaen tilannetta, jossa poliitikko kyllä mieltää abstraktin käsitteen "Suomen etu" olevan ristiriidassa hänen toimintansa kanssa, mutta henkilökohtaista etua saadakseen toimii käsittämänsä "Suomen edun" vastaisesti. Toisaalta voidaan poliitikkoa kritisoida myös siitä, että vaikka hän näkee Suomen edun (toivottava asiaintila) samoin kuin esim. allekirjoittanut ja haluaa sitä edistää, hänen käyttämänsä keinot ovat hyvästä tarkoituksestaan huolimatta vahingollisia.
Ollaanko ihan eri mieltä asiasta?
Mielestäni viime aikojen Marin-jahdissa on kuitenkin ollut aika vähän villoja. Erityisesti jäsen @Cobol on syyttänyt Marinia mm. valehtelusta
Cobol toi aiemmin esille kyselytutkimuksen, jossa Marinin toimintaa koronakriisissä piti jokseenkin onnistuneena enää reilut 70%. Laskeva trendi tai ei, niin minusta tuo on vielä aika korkea luku. Asettaa tietyllä tapaa mittasuhteisiin nämä puolueettomiksi verhoillut näkemykset demareiden edusta ja politrukkimaisista ohjailuista.
Sitten kun tuota opponoi, niin sieltä tulee joku täysin uusi argumentti, kuten nyt vaikka talouspolitiikka.
Katselin tätä ketjua sieltä täältä ihan alusta asti.
Samat nimimerkit koko Marinin pääministeriajan ovat oikein iloissaan raportoineet jokaisesta virheestä ja valittaneet hänen vasemmistolaisuudestaan.
Hänet on valittu eduskuntaan vasemmistolaisuutensa takia. Ihan kuin se jollekkin olisi yllätys.
Ihan kuin Lepomäki on valittu hänen kannattamansa Chicagon poikien äärimmäisen talousoikeistolaisuuden takia. Ja hyvä näin.
Tämä on politiikkaa.
Toki kannattaa muistaa, että SDP:n voitto oli aika kaukana ylivoimaisesta, ja siitäkin iso osa perustui lihasmuistiin valmiiksi petetyistä lupauksista huolimatta. Kansa ei erikseen valinnut juuri Marinin arvomaailmaa.
Kansahan äänesti bussikuski-Rinnettä ja vappusatasia. Keskustan operaation jälkeen Marinin valitsi pääministeriksi SDPn puolue-eliitti.