Sanna Marinin hallitus

  • 2 588 928
  • 21 526

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Maaseudun Tulevaisuudelta seuraavaa propagandaa. Järkevä tehdä tuollaisi kyselyitä, kun vaaleihinkin on kaksi ja puoli vuotta. Ei ole mitenkään varmaa, että tuo selviää kuivin jaloin tästäkään kaudesta.
George W. Bushin suosio nousi 51%:sta 90%:iin WTC-iskujen jälkeen. Ihmiset hakeutuvat johtajiensa taakse kriisien aikana, ja korona on Suomen lähihistoriassa merkittävimpiä sellaisia. Media näyttelee tässä kaikessa isoa roolia ohjaten ihmisiä johtajien taakse, tai sieltä pois. Marin osaa manipuloida mediaa.

Marinin todellinen kannatus mitataan, kun korona väistyy mielistä ja huomio kiinnittyy kukkaroon. ”Mutku korona” on laulu, joka loiventaa varmasti Marinin pudotusta, mutta jos esille nostetaan asiantuntijoiden huomiot Marinin hallituksen talousosaamisesta ennen koronaa, niin sitten voidaan käydä hyvin syvällä. Marin voi toisaalta kiillottaa kilpeään Suomen alhaisilla tartuntaluvuilla, mutta jos otetaan huomioon, että olemme etäisyydestä nauttiva kansa muutenkin, eikä hallitus ole tehnyt mitään yleisestä eurooppalaisesta linjasta poikkeavaa, niin Marinin osaamisesta saattaa jäädä lopulta mieleen vain trendin sivuilla poseerannut kaulanalunen.
 

lihaani

Jäsen
Katselin tätä ketjua sieltä täältä ihan alusta asti.
Samat nimimerkit koko Marinin pääministeriajan ovat oikein iloissaan raportoineet jokaisesta virheestä ja valittaneet hänen vasemmistolaisuudestaan.
Hänet on valittu eduskuntaan vasemmistolaisuutensa takia. Ihan kuin se jollekkin olisi yllätys.
Ihan kuin Lepomäki on valittu hänen kannattamiensa Chicagon poikien äärimmäisen talousoikeistolaisuuden takia. Ja hyvä näin.
Tämä on politiikkaa.
Teen niinkuin nimimerkki mjr. Jos ketjun anti menee tissien arvostelun tasolle, ei minulla ole tänne mitään asiaa. Tisseille on kierrätyskeskuksen puolella oikein hyviä ketjuja.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enkä minäkään ottanut kantaa muuhun kuin ettei tuo ole suinkaan"politiikalle tuntematon käsite". Viimeaikoina on ollut ketjussa melkoista viisastelua näistä "kansan etu" tai "maan etu" -kommenteista. Tosiasiassa on ihan selviä koko eduskunnan jakamia käsityksiä maan ja kansan edusta.
Ei ole missään nimessä vieras käsite. Tässä ketjussa on kuitenkin viitattu talouspolitiikkaan, jonka varjolla on sitten esitetty, että Marin toimii isänmaan/valtion/kansan edun vastaisesti. Tällöin termiä on käytetty retorisena välineenä, jonka tarkoituksena on perustella, miksi oma näkemys Suomen edusta on neutraali tai objektiivinen fakta.

Esim. onko väärin sanoa että on Suomen etu ettei ilmastonmuutos riistäydy käsistä ja tee maapallosta elinkelvotonta? Tai onko ihan älytön ajatus sanoa että Suomen etu on se ettei huomenna kaikki yritykset mene konkurssiin ja kansalaiset tukehdu kiukkuunsa? Tai ettei Suomessa aleta satunnaisesti teloittaa ihmisiä? Vai onko näistäkin paikallaan huomauttaa, että "ei ole olemassa mitään Suomen etua, sillä aina joku on eri mieltä". Mitä sitten?
Puhut tässä edellä päämääristä tai lopputuloksista. Niistä varmasti löytyy yhteisesti hyväksyttyjä periaatteita.

Otan esimerkiksi tuon mainitsemasi ilmastonmuutoksen. Voidaan ajatella, että sen pysähtyminen on Suomen etujen mukaista (tosin tämänkin premissin voi haastaa). Ei ole kuitenkaan mitään konsensusta siitä, miten ilmastonmuutos pysäytetään, kenen toimesta ja millä aikataululla. Entä pitääkö ilmastonmuutos priorisoida talouden, yhteiskuntajärjestyksen tai terveydenhuollon edelle?

Jos lähdemme siitä, että Suomen etu on pysäyttää ilmastonmuutos, seuraa tietysti se, että Marinin hallitus toimii Suomen etujen vastaisesti, ellei se tee ripeitä toimia asian hyväksi. Mutta kuten kaikki tiedämme, ripeiden toimien tekeminen aiheuttaa hallaa taloudelle, jolloin hallitus toimii jälleen Suomen etujen vastaisesti.

Niinpä päästään siihen, että "Suomen etu" on käytännössä täysin subjektiivinen arvio. Elokapinalle se voi tarkoittaa talousjärjestelmän romuttamista ilmaston hyväksi, kokoomuslaiselle yritystoiminnan maksimaalista vapautta ja demarille hyvinvointivaltion vaalimista.

Kysehän on siitä, että mikä vaikkapa minun mielestäni on Suomen etu (jolloin tarkoitan Suomesta puhuessani jotain tiettyä käsitevyyhtiä joka on järkevää tiivistää yhteen sanaan) ja toiminko itse tämän mukaisesti. Jollain toisella voi olla toinen näkemys asiasta, ja se on ihan ok. Näkemys voi erota sen osalta mitä tarkoitamme Suomella, minkä näemme olevan toivottavaa, tai ehkä emme ole samaa mieltä keinoista.
Tässä olet mielestäni asian ytimessä. Poliittiseen keskusteluun kuuluu tietysti kärkäskin kritiikki ja liioittelu. Siinä ei mitään, olen itsekin siihen syyllistynyt.

Tähän asiaan tartuin lähinnä sen takia, että viime viikkoina hallituksen arvostelu tässä ketjussa on ollut aikamoista haulikkoammuntaa. Milloin on Marinilla liian paljastava asu, milloin hän puhuu kuin robotti, milloin on tuhoamassa yritystoimintaa ja milloin mitäkin. Kaikki käy, kunhan vain pääsee jollain yksityiskohdalla lyömään. Mielestäni tuollainen kritiikki on laiskaa ja hampaatonta.

Sen sijaan jonkun poliitikon voi ihan perustellusti väittää toimivan Suomen etua vastaan tarkoittaen tilannetta, jossa poliitikko kyllä mieltää abstraktin käsitteen "Suomen etu" olevan ristiriidassa hänen toimintansa kanssa, mutta henkilökohtaista etua saadakseen toimii käsittämänsä "Suomen edun" vastaisesti. Toisaalta voidaan poliitikkoa kritisoida myös siitä, että vaikka hän näkee Suomen edun (toivottava asiaintila) samoin kuin esim. allekirjoittanut ja haluaa sitä edistää, hänen käyttämänsä keinot ovat hyvästä tarkoituksestaan huolimatta vahingollisia.

Ollaanko ihan eri mieltä asiasta?
En ole tästä juuri eri mieltä. Mielestäni viime aikojen Marin-jahdissa on kuitenkin ollut aika vähän villoja. Erityisesti jäsen @Cobol on syyttänyt Marinia mm. valehtelusta, THL:n tutkimustoimintaan puuttumisesta ja isänmaattomuudesta. Sitten kun tuota opponoi, niin sieltä tulee joku täysin uusi argumentti, kuten nyt vaikka talouspolitiikka. Eli koko se aiempi retoriikka politrukkeineen, höpöhöpö-tutkimuksineen ja isänmaattomuuksineen kuitataan sillä, että demari tekee demarille tyypillistä talouspolitiikkaa, mikä on kirjoittajan mielestä "Suomen edun vastaista".

Silloin se abstrakti "Suomen etu" näyttäytyy minulle ainoastaan keinona peitellä niiden alkuperäisten argumenttien heikkoutta. Samaan kastiin menee se, että puolustellaan jotain psykopatia-analyyseja sillä, että Marin on itsekin sortunut kärkkääseen twiittiin joskus vuonna 2017.

Tietysti voisi myös kysellä, että eikö se Suomen etu riipu myös kansalaisten näkemyksistä? Cobol toi aiemmin esille kyselytutkimuksen, jossa Marinin toimintaa koronakriisissä piti jokseenkin onnistuneena enää reilut 70%. Laskeva trendi tai ei, niin minusta tuo on vielä aika korkea luku. Asettaa tietyllä tapaa mittasuhteisiin nämä puolueettomiksi verhoillut näkemykset demareiden edusta ja politrukkimaisista ohjailuista.

Sikäli kun jollekin jäi epäselväksi, olen itsekin kriittinen mm. Vanhasen kuukausi sitten esittelemää budjettia kohtaan. Pystyn kuitenkin tunnustamaan, että ihmisillä voi olla perustellusti erilaisia näkemyksiä politiikasta. Kyse ei kuitenkaan ole mistään eksaktista tieteestä, vaan kilpailevista teorioista, näkemyksistä ja intresseistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mielestäni viime aikojen Marin-jahdissa on kuitenkin ollut aika vähän villoja. Erityisesti jäsen @Cobol on syyttänyt Marinia mm. valehtelusta

Näköjään kun kertoo, että ei tiedä valehteleeko Marin, se lasketaan Pohjois-Korean osastolla erityisen raskauttavana syytöksenä Marinia kohtaan valehtelusta:


Totuus on, että me emme tiedä valehteleeko Marin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Cobol toi aiemmin esille kyselytutkimuksen, jossa Marinin toimintaa koronakriisissä piti jokseenkin onnistuneena enää reilut 70%. Laskeva trendi tai ei, niin minusta tuo on vielä aika korkea luku. Asettaa tietyllä tapaa mittasuhteisiin nämä puolueettomiksi verhoillut näkemykset demareiden edusta ja politrukkimaisista ohjailuista.

Jos taas pysytään faktoissa, mitä minä toin esille, se ei ollut yllä oleva. Sen sijaan kerroin, että Marina piti HS:n julkaisemassa gallupissa erittäin hyvin onnistuneena enää 28 prosenttia syyskuussa kun luku oli elokuussa 39 prosenttia. Pudotus, 11 prosenttiyksikköä, on erittäin huomattava, ja kuten kerroin, se koskee Marinin toimintaan erittäin tyytyväisten määrää. SDP:n kannalta muutos on määrältään hälyttävään suuntaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sitten kun tuota opponoi, niin sieltä tulee joku täysin uusi argumentti, kuten nyt vaikka talouspolitiikka.

Tämäkään ei pitänyt paikkaansa. Talouspolitiikan kritiikki aiheista, joita talousproffat ovat esittäneet Marinin hallituksen toimista, on merkittävin osa myös määrältään teksteissäni. Kritiikkini alkoi loppukesästä kun Marinin hallitus viis veisasi Vihriälän ryhmän tai Talouden arviointineuvoston esityksistä. Nämä maskijutut, joista erikseen totesin, että kyse ei ole maskeista, olivat sivujuoni.

Määrä nimenomaan talouskritiikkiin liittyen tässä ketjussa on huomattava:

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Seuraava yleisellä tasolla muillekin.

Talousnäkemyksistä riippumatta kyse on siitä, saadaako Suomen talous oikenemaan 2-10 vuoden aikana. Toistaiseksi Marinin hallitus ei ole tähän esittänyt askelmerkkejä. Marinin hallituksessa on suunniteltu kahden miljardin tulevan työllisyyden kohenemisesta vajaalla 100 000 henkilöllä. Muu tarvittava saataisiin sote-uudistuksella, julkisen talouden lisädigitalisaatiolla ja talouskasvun edellytysten vahvistamisella.

Ongelma tulee siinä, että Marinin hallituksen käytännön toimet eivät tue tavoitteita. Mistä ne vajaat 100 000 työpaikkaa tulevat ja mistä se sote-säästö otetaan? Samaan aikaan vanheneva väestö vaatii muutamassa vuodessa aina uudet luokkaa 1.5-2.5 miljardia. Miten pelkästään tämä kustannetaan?

Marinin talouspolitiikka jättää helvetisti kysymyksiä. Vastauksia odotellaan. Löperöistä keinoista tavoitteiden saavuttamiseen on myös aivan ansaittua lyödä hallitusta ja pääministeriä. Tämä hallitus on ainakin toistaiseksi jokaisen raipaniskun ansainnut.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Katselin tätä ketjua sieltä täältä ihan alusta asti.
Samat nimimerkit koko Marinin pääministeriajan ovat oikein iloissaan raportoineet jokaisesta virheestä ja valittaneet hänen vasemmistolaisuudestaan.
Hänet on valittu eduskuntaan vasemmistolaisuutensa takia. Ihan kuin se jollekkin olisi yllätys.
Ihan kuin Lepomäki on valittu hänen kannattamansa Chicagon poikien äärimmäisen talousoikeistolaisuuden takia. Ja hyvä näin.
Tämä on politiikkaa.

Toki kannattaa muistaa, että SDP:n voitto oli aika kaukana ylivoimaisesta, ja siitäkin iso osa perustui lihasmuistiin valmiiksi petetyistä lupauksista huolimatta. Kansa ei erikseen valinnut juuri Marinin arvomaailmaa. Varsinkin talouspuolella osaamisen mittaus taitaa olla vasta aluillaan. Suunta on ollut sen verran vasemmalle jo Vasemmistoliitostakin, etten usko sen vielä kelpaavan tarpeeksi monelle. Kuten on todettu, korona kokosi kansaa kuningattaren taakse. Eikä horjumisesta huolimatta koronakriisin hoitamisessa ole kaikki mennyt päin seiniä. Toki lakien muuttaminen tuulen suunnan mukaan on pelottavaa, mutta joistakin kohdista täytyy antaa myös positiivista palautetta.

Mikäli tämä rulla pyörii vuoden 2023 vaaleihin asti ja samat aatteet voittavat, voidaan irroittaa käsijarrusta ja toivottaa turvallista matkaa valittuun suuntaan.
 

Morgoth

Jäsen
Toki kannattaa muistaa, että SDP:n voitto oli aika kaukana ylivoimaisesta, ja siitäkin iso osa perustui lihasmuistiin valmiiksi petetyistä lupauksista huolimatta. Kansa ei erikseen valinnut juuri Marinin arvomaailmaa.

Lisäksi on aina oma lukunsa miten hallitus lopulta muodostuu äänestystuloksen pohjalta. Suurin häviäjä, keskusta, jonka ei kai oikein millään logiikalla pitäisi olla edes hallituksessa mahdollistaa tämän kaiken. Lisäksi meillä on yksi puolue, joka ei halua eikä välttämättä edes päästetä hallitukseen. Kansahan äänesti bussikuski-Rinnettä ja vappusatasia. Keskustan operaation jälkeen Marinin valitsi pääministeriksi SDPn puolue-eliitti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kansahan äänesti bussikuski-Rinnettä ja vappusatasia. Keskustan operaation jälkeen Marinin valitsi pääministeriksi SDPn puolue-eliitti.

Kansa äänesti Rinteen bussikuskia, joka heilutti vappusatasta. Vaaleissa SDP oli eläkeläisten keskuudessa kakkonen alueilla, joilla on suhteessa paljon eläkeläisiä (Kepu ykkönen) ja ykkönen alueilla, joilla on eläkeläisten osuus on keskitasoa tai pienempi. SDP on tosin ollut eläkeläispuolue kannattajienkin osalta jo hyvän aikaa.

Marinin valinta oli operaatio, jota HS ja moni muu media on avannut. Se oli SDP:lle sijoitus ainakin siinä mielessä, että puolueen kannatus nuorten keskuudessa lähti muistaakseni jonkun julkaistun gallupin mukaan lentoon, ohi Kokoomuksenkin. Kertoo Kokoomuksen onnettomasta poliittisesta vaihtoehdosta, sillä SDP:n politiikka jättää nuoret tulevaisuuden maksajiksi. Ero tässäkään ei ole mm. Kokoomukseen merkittävä. Mutta aika on nyt erilainen isoista lisäveloista johtuen kuin vuosi tai pari sitten.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sipilän hallitusta arvosteltiin etenkin vasemmiston toimesta siitä kuinka lait olivat heikosti valmisteltuja.

Näköjään tämä hallitus pysyy samalla linjalla alla linkki HS:n sivuille:

Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin
Matkustusrajoitukset | Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sipilän hallitusta arvosteltiin etenkin vasemmiston toimesta siitä kuinka lait olivat heikosti valmisteltuja.

Näköjään tämä hallitus pysyy samalla linjalla alla linkki HS:n sivuille:

Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin
Matkustusrajoitukset | Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin
Eikö ne erityisavustajat autakaan lakien valmistelussa? Eikö niiden pitänyt auttaa lakien valmistelussa? Vai minkä takia niitä palkattiin niin paljon?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sipilän hallitusta arvosteltiin etenkin vasemmiston toimesta siitä kuinka lait olivat heikosti valmisteltuja.

Näköjään tämä hallitus pysyy samalla linjalla

Tai laittaisiko nykyinen valtioneuvosto (vastuullinen) vieläkin huonommaksi. Lainaus Rautiaisen kirjoituksesta Perustuslakiblogista:

Torstaisen lausunnon tyrmäysvoimasta kertoo se, että perustuslakivaliokunta ei esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kaudella antanut yhtään näin totaalisen tyrmäävää lausuntoa. Jopa Sipilän hallituksen ensimmäinen valinnanvapauslainsäädäntöesitys sai perustuslakivaliokunnalta aavistuksen vähemmän kriittisen lausunnon.

Samaa mieltä Rautiaisen kanssa:

"monet ongelmat, jotka vielä hetki sitten liitettiin julkisessa keskustelussa nimenomaan Sipilän hallituksen, kertovatkin lainvalmistelukulttuurimme ja siihen liittyvän hallinnollis-poliittisen kulttuurimme systeemis-rakenteellisista ongelmista. Tämä näkyi keväälläkin mm. hallituksen kompastellessa lainsäädäntöteknisesti valmiuslain käyttöönotto- ja soveltamisasetusten kanssa".

Sipilän hallituksen syyttäminen lainvalmistelusta oli sinänsä näppärää poliittisten pisteiden keruuta ja melkoista menoahan asiasta nähtiin myös Jatkoajassa. Ongelma on syvemmällä kuin valtioneuvostossa.
 

molari

Jäsen
Sipilän hallitusta arvosteltiin etenkin vasemmiston toimesta siitä kuinka lait olivat heikosti valmisteltuja.

Näköjään tämä hallitus pysyy samalla linjalla alla linkki HS:n sivuille:

Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin
Matkustusrajoitukset | Hallitus yrittää saada uuden esityksen matkustuslaista valmiiksi pikavauhtia – oikeusoppinut nimittää lakia huonoiten valmistelluksi laiksi vuosikymmeniin

Samaa ihmettelen, mitä koko kesä tehtiin (ministerit, avustajat), kakkosaalto ei kai yllätyksenä tullut, se olisi ollut yllätys, jos olisi jäänyt tulematta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Analyzer

Jäsen
George W. Bushin suosio nousi 51%:sta 90%:iin WTC-iskujen jälkeen. Ihmiset hakeutuvat johtajiensa taakse kriisien aikana, ja korona on Suomen lähihistoriassa merkittävimpiä sellaisia. Media näyttelee tässä kaikessa isoa roolia ohjaten ihmisiä johtajien taakse, tai sieltä pois. Marin osaa manipuloida mediaa.

Marinin todellinen kannatus mitataan, kun korona väistyy mielistä ja huomio kiinnittyy kukkaroon. ”Mutku korona” on laulu, joka loiventaa varmasti Marinin pudotusta, mutta jos esille nostetaan asiantuntijoiden huomiot Marinin hallituksen talousosaamisesta ennen koronaa, niin sitten voidaan käydä hyvin syvällä. Marin voi toisaalta kiillottaa kilpeään Suomen alhaisilla tartuntaluvuilla, mutta jos otetaan huomioon, että olemme etäisyydestä nauttiva kansa muutenkin, eikä hallitus ole tehnyt mitään yleisestä eurooppalaisesta linjasta poikkeavaa, niin Marinin osaamisesta saattaa jäädä lopulta mieleen vain trendin sivuilla poseerannut kaulanalunen.

Itse veikkaan tulevaisuudessa käyvän niin, että hallituksen suosio tippuu, mutta Marinin henkilökohtainen suosio pysyy. Mikäli Marin viihtyy valtakunnan politiikassa pitkään, eikä siirry esim komissaariksi, niin sillä tulee olemaan valtavat vaikutukset vasemmalle puolella puoluekarttaa. Nyt kun Marin on alkanut puheenjohtajana tuomaan omia kantojaan aiempaa vahvemmin esille, niin vasemmistoliittohan jää aivan tarpeettomaksi. Vihreiden nykylinjalle Marin on niin ikään uskottavampi asioiden edistäjä kuin Ohisalo. Tämä tulee johtamaan vielä pidemmällä aikavälillä siihen, että Vihreät tulevat muuttamaan kurssiaan enemmän oikealle, koska Marinin demarit kaventaa vihreiden omaa ekologista lokeroa.

Saarikko näemmä ottamassa persuja vahvasti maalitaulukseen. Vaikka persut onkin kepun päävastus, niin en näe voittoisana strategiana paaluttaa puolueiden erilaisuutta. Päinvastoin. Mielenkiintoinen tieto, että Kepulla on tällä hetkellä noin pari tuhatta kuntavaaliehdokasta, kuin persuilla jo n. 3000. Huomionarvoista, että viime kuntavaaleissa kepulla oli 7000 ja persuilla n. 3000. Vaikuttaa vahvasti siltä, että persut tunkeutuvat kepun sydänmaille kuntapolitiikassa. Halla-aholla itsellään on tuossa ehdokkaiden hankinnassa ilmeisen keskeinen rooli, sillä vastoin kaikkia odotuksia Halla-aho on todella aktiivinen kentän kiertäjä. Ero esim Soiniin aivan valtava. Ja nyt se näkyy jo ehdokasmäärissäkin, joka on aivan keskeinen asia kuntavaalimenestyksen luomisessa.
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä se lakien suunnittelu käy tarvittaessa nopeastikin. Oppositiossa ollessaan Kiuru sanoi että hoitajamitoitus on vain rivin lisäys lakitekstiin mutta kun sdp pääsi hallitukseen niin sitä pitikin alkaa hieromaan ihan kunnolla. Ja nyt kun perustuslakivaliokunta moitti ravintoloiden huonoa kohtelua niin yllättäen taas kaikki tapahtuu salamavauhtia. Eli voisivat muuttaa tämän isyyslainkin pikavauhtia ja korjaillaan sitte tarvittaessa jälkeenpäin.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei oikein vakuuta tämä esitys. Siirtää liikaa vastuuta lapsen niskaan ja sana sanaa vastaan tapaukset ovat aina hankalia oikeudessa. Tämä ehdotus tulisi lisäämään näitä tapauksia ja mahdolliset tuomiot jäisivät langettamatta. Tietysti tällekin muutokselle löytyy tukijoita ja kannattajia, mutta he eiivät kyllä ajattele lapsen etua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei oikein vakuuta tämä esitys. Siirtää liikaa vastuuta lapsen niskaan ja sana sanaa vastaan tapaukset ovat aina hankalia oikeudessa. Tämä ehdotus tulisi lisäämään näitä tapauksia ja mahdolliset tuomiot jäisivät langettamatta. Tietysti tällekin muutokselle löytyy tukijoita ja kannattajia, mutta he eiivät kyllä ajattele lapsen etua.

Esityshän on aivan hanurista.

Tuosta oli oikeuslaitos ketjussa jo juttuakin ja tiiviisti kysymys on mm. siitä, että jos 15-vuotias lapsi raiskataan pitämällä hänestä kiinni, teko täyttää nykyisin törkeän lapsenraiskauksen tunnusmerkistön ja minimirangaistus on neljä vuotta vankeutta. Uudistuksen jälkeen sama teko täyttäisi lapsenraiskauksen tunnusmerkistön ja minimirangaistus olisikin vain kaksi vuotta.

Suomessa suojaikäraja laskisi käytännössä 16 vuodesta 12 vuoteen. Ruotsissa lapsenraiskauksen ikäraja on 15 vuotta, ja tämä ikäraja tulisi ottaa käyttöön myös Suomessa. Naisjärjestöjen keskusliiton mielestä ikärajan tulee olla ehdoton. Oikeuslaitokset ympäri Suomea ovat suunnilleen samoilla linjoilla.

Aivan käsittämätön esitys.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuon suojaikärajan laskun syy löytynee tänne tulleista perheistä, eli ajatellaanko mahdollisesti ettei ole kohtuullista rankoa perheen isää kun tällä on alle 16v. vaimo? Mulla ei ole käsitystä miten oikeuslaitos suhtautuu +35v isään jolla on 15v vaimo ja tämän kanssa 2 lasta.

Illalla oikeusministeri Henriksson totesi, että hän ei tuo hallitukseen saati eduskuntaan lakia, jossa uhrin asema heikkenisi, oli uhri lapsi tai aikuinen.

Tämä oli tässä. Esitystä muutetaan.

Kulttuuri rikastuu ja lait myös toki siinä samassa.

Mitä Henrikssonin haastattelua futispelin aikana luin, periaatteessa hyvä oli tarkoitus muutoksilla. Nyt ei mennyt putkeen, kuten useat kansalaisjärjestöt, asiantuntijat ja oikeuslaitokset totesivat.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse veikkaan tulevaisuudessa käyvän niin, että hallituksen suosio tippuu, mutta Marinin henkilökohtainen suosio pysyy. Mikäli Marin viihtyy valtakunnan politiikassa pitkään, eikä siirry esim komissaariksi, niin sillä tulee olemaan valtavat vaikutukset vasemmalle puolella puoluekarttaa.
Hyvä analyysi, koko tekstissäsi. Oma veikkaukseni / pelkoni on se, että SDP nakertaa itsensä isoimmaksi puolueeksi syömällä vasemmistoa ja vihreitä - kuten osuvasti pointtasitkin. Ja jos demarit on jälleen isoin puolue, tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta, että Marin ottaisi hallitukseen Kokoomuksen tai Persut, jolloin ”meillä taitaa edelleen olla sama suunta”, ja kahdeksassa vuodessa saattaa päästä jo pelottavan pitkälle kohti vuotta 1984.
 

Morgoth

Jäsen
Ja jos demarit on jälleen isoin puolue, tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta, että Marin ottaisi hallitukseen Kokoomuksen tai Persut,

Mutta Marinin ongelmaksi voi koitua "kepu pettää aina". Esim. kepulle (murska)tappio persuille seuraavissa kunnallisvaaleissa niin kepu voi paniikissa lähteä jopa hallituksesta tai mikäli puolue putoaa sinne alle 10 % jossakin tulevassa gallupissa.

Juuri tällä hetkellä Marin tuntuu aika ehdottomalta, mutta en ikinä luottaisi liiaksi poliitikoihin tai että se laji kuuluu selkärankaisiin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hyvä analyysi, koko tekstissäsi. Oma veikkaukseni / pelkoni on se, että SDP nakertaa itsensä isoimmaksi puolueeksi syömällä vasemmistoa ja vihreitä - kuten osuvasti pointtasitkin. Ja jos demarit on jälleen isoin puolue, tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta, että Marin ottaisi hallitukseen Kokoomuksen tai Persut, jolloin ”meillä taitaa edelleen olla sama suunta”, ja kahdeksassa vuodessa saattaa päästä jo pelottavan pitkälle kohti vuotta 1984.
Joo, ei varmaan ole se helpoin kumppanivalinta demareille, mutta todennäköisesti tilanne kuitenkin se, että muiden keskisuurten joukosta on edelleen yksi kumppani löydettävä, ja Kepu ei lähde, jos vaalitulos on taas huono. Ei siinä silloin paljon vaihtoehtoja jää. Tämä siis jos demarit olisi suurin puolue, mutta paljon ehtii vielä vettä virrata ennen EK- vaaleja monessakin joessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös