Sanna Marinin hallitus

  • 2 221 358
  • 20 457

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni on vaan hyvä asia politiikan selkeyden kannalta, että nyt vallassa on aidosti punavihreä hallitus ja lisäksi kärkiministerien paikkoja on kiitettävästi vallanneet nuoret naiset. Eli nyt on ”punavihreällä naisrintamalla” hyvä sauma ns. pistää rahat sinne, missä puheet jo on. Oma arvaus on, että edessä on vielä jonkinmoinen Kepun masinoima hallituskriisi ja seuraavissa vaaleissa nykyhallitus tulee kokemaan rökäletappion. Punavihreillä on se ongelma, että yhteensä näkisin heillä olevan potentiaali n. 25% kannatukseen, mutta ongelmaksi muodostuu kannatuksen jakautuminen kolmen eri puolueen kesken (VAS, VIHR, SDP).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Jos Sanna Marin konkretisoi hallitusohjelman talouden, työllisyyden, ilmaston ja mm. maatalouden osalta onnistuneesti, on todella huippua. Ensimmäinen tehtävä olisi saada vuoden 2020 budjettiin Rinteen hallituksen työttömyyttä edistävien toimien sijasta työllisyyttä edistäviä toimia. Seuraavaksi Marin voisi todeta, että Rinteen hallituksen EU:lle tekemä budjettiesitys, jossa EU:n maataloustukia ei sidottu ilmastotekoihin vastoin jäsenmaiden esitystä, on peruutettu Suomen esityksenä ja Suomi ei kannata omaa esitystään, koska se on vastuuton.

Siitä alkuun. Vielä isompia asoita odottaa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Grazie Kouvola
Kuten jo tuonne edesmenneen hallituksen ketjuun kirjoitin, niin haastava tilanne on tulossa Marinille. Antti Rinne on edelleen puolueen puheenjohtaja ja haluaa varmasti pysyä näkyvillä. Marinin pitää nyt onnistua häätämään Rinne siististi taka-alalle, ja sen pitää näyttää onnistumiselta myös muiden puolueiden silmissä.

Demareille olisi turmiollista, jos edelleen näyttäisi siltä, että Rinne johtaa puoluetta ja Marin on vain Rinteen sätkynukke. Kyllähän Marin varmaan pystyisi laittamaan Rinteen kiltisti takariviin, mutta en tiedä, miten suuressa kiitollisuudenvelassa hän on Rinteelle. Veikkaan, että Lindtman olisi pystynyt pitämään Rinteen paremmin kurissa, koska mitään kiitollisuudenvelkoja ei ole, eikä miehillä kai mitään kovin lämpimiä välejäkään. Vaikka toki jossain huhuiltiin sitäkin, että Lindtman olisi luvannut Rinteelle ministerinpaikan.

Parasta mitä Marin voi nyt tehdä, on se, että hän pitää Rinteen noin tuhannen kilometrin päässä hallituksesta. Ja se hänen täytyy uskaltaa tehdä.
 
Kukapa olisi vaikkapa parikymmentävuotta sitten uskonut, että voi tulla kettutyttöhallitus?
Näillä mennään, ja katsotaan kuinka pitkään.

Vaikea on olla politiikassa nykyisin. Puukkoa tulee selkään oppositiopuolueilta, ja nykyisin myös muilta hallituspuolueilta, ja omistakin puolueista.
Lisäksi media kyttää isoa poliittista saalista, kuin leijonalauma tulevaa raatoa.

Lisäys. Kierrätyskeskukseen voisi laittaa veikkauksen, tämän hallituksen kestoajasta.
 

12961

Jäsen
Oma arvaus on, että edessä on vielä jonkinmoinen Kepun masinoima hallituskriisI

Hallitusohjelmahan (jos se on vanhan kanssa sisällöltään identtinen) on kirjoitettu niin, että kepun kannattaa roikkua siinä mukana niin pitkään kuin mahdollista. Kepu sai melkoiset myönnytykset vaa’ankieliasemastaan johtuen. Asemakaan ei ole muuttunut mihinkään.

Eri asia sitten, jos punavihreä blokki alkaa venyttää hallitusohjelmaa tai isommin sooloilla. Keskustasta löytyy kentältä helpostI sellainen blokki, että hallituskriisi järjestyy.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsi, Avalanche
Vilpittömät tsemppaukseni Marinille. Eheytymistä itsekin toivon.

Rinne voisi toistaa vuoden takaisen (poislukien sydäri) ja reissata hieman pidemmäksi aikaa aurinkoon.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Eka Kepu vaati Paateron eroa ja nyt Paatero kelpaakin ministeriksi? Mitä vit...?

Kai Paatero kelpaa Keskustalle kuntaministerinä, mutta ei omistajaohjausministerinä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Varovainen etukäteinen littipeukku Marinille. Joo, kokemusta ei ole paljoa valtakunnan tasolla, mutta toisaalta ei ole mikään elähtänyt ay-jyrä tyyliin Rinne. Kun on tullut katsottua noita Tampereen kunnanvaltuuston kokouksia, niin ainakin Nobelin rauhanpalkinnon ansaitsisi kun meininki on välillä mitä on.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nyt taas elossa.
Tää päivä ollaan vaan hengaillaan, ei mennä nukkumaan, joka päivä soitellaan ja soudellaan kun kalaa odotellaan. Se viimeinen hauki kun kalan söi, särjellä on kiire kuhalla ei, elämän junaan särkikin mennä saa. Marinin hallitus syötin söi Kepulla on kiire muilla ei, Kokoomuksen mukaan kukaan ei mennä saa. 21 ja 45 on Orpo yksin mut siitä viis. Raide 2 ja juna siis, lähtenet nyt on Kepu siis.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Grazie Kouvola
Onneksi Rinteestä ei tullut ministeriä, mutta Spaaderon paluu on kyllä hieman kyseenalainen. Vaikka olisi erotessaan ollut kuinka Rinteen uhraama, niin ei se ministeriys edelliskerralla kovin vahvasti mennyt. Uusi nimi olisi pitänyt tilalle löytää. Onkohan milloinkaan eronnut ministeri päässyt näin nopeasti takaisin hallitukseen?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Voivoi, Marin taitaa kyllä olla ihan umpivasuri vaikka demari onkin. Siinä mielessä pelkään vähän ahdasmielisyyttä, mutta enpä tiedä olisiko se AY-jyrsijä Lindtman sen parempi pääministeriksi ollut. Se on vähän kun valitsisi kahden ikävän urheiluvaivan välillä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Nyt kun Rinteestä itsestään tuli poliittinen ruumis, voidaan vääryys korjata.

MIkä vääryys? Paateron kompetenssin puutteen johdosta suomalaisille veronmaksajille koitui satojen miljoonien eurojen lasku.

Demarit sitten palkitsevat tämän uudella ministerinsalkulla ja gallup-lukemat palkitsevat demarit uusilla pohjalukemilla.

Itse pidän hyvänä vetona tätä.
Ja varmaan Perussuomalaiset myös.
 

Morgoth

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoista nähdä miten Marin hoitaa Haaviston. Vihreiden ehdoton ykköstähti, joten tuskin tätä vapaaehtoisesti ovat pois potkimissa mihinkään, kun varmaan seuraava pressaehdokas Pekasta pitäisi vielä tehdä. Ulkoministerin pestihän olisi hyvä meriitti siihen. Toki tässä tulee joulu ja tämä muu sekoilua vienyt suurimman huomion, mutta eiköhän vuoden alussa Haavistosta tehdä välikysymys. Voi elämänsä tilaisuuden saannutta uutta nuorta pääministeriä vituttaa jonkun Haaviston puuhastelut.
 

Petri1981

Jäsen
MIkä vääryys? Paateron kompetenssin puutteen johdosta suomalaisille veronmaksajille koitui satojen miljoonien eurojen lasku.

Demarit sitten palkitsevat tämän uudella ministerinsalkulla ja gallup-lukemat palkitsevat demarit uusilla pohjalukemilla.


Ja varmaan Perussuomalaiset myös.

Tämä. Paatero veti pestissään täysin vihkoon ja sai ansaitusti potkut. Marinin ensimmäinen moka on tosiasia.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hyvin alkoi. Sirpa Paatero sekoilemaan kuntapuolelle. Ja Rinne varapuhemieheksi. Tämä ei tule päättymään hyvin. Halusin antaa mahdollisuuden Marinille, edes pienen, mutta tässä on nyt kaikki edellytykset vuosituhannen katastrofille. On tämä myös aikamoista äänestäjien tyhmänä pitämistä sekä oikeusvaltioperiaatteen hengen (porsaanreikien kaivelu) perseraiskaamista kokonaisuudessaan.

Edit:

Tällä kaikella kierrettiin myös välikysymys sekä äänestys.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisko potentiaali jotain ihan muuta kumminkin. Ainakin yli 40 %.
Tarkoitin nimenomaan siinä tapauksessa, että vetävät punavihreä kärki edellä, kuten nyt on tapahtumassa. Duunariporukka löytää kyllä itselleen kodin persuista ja keskustasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös