Sanna Marinin hallitus

  • 2 667 618
  • 21 464

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten se vaikkapa UPMää hyödyttää, että BF jakaa maanviljelijöille satatonnisia porkkanoiden verkkokaupan innovointiin? Ei yrityksillä ole mitään yhteistä kassaa, josta ne kulunsa kattaisivat. Sen takia tämä kauneuskisa, että kelle lahjoitetaan iso satku ei ole mikään perustelu. Eri asia olisi jos hallitus olisi esim laskenut alvia tai jättänyt eläkemaksut tilittämättä, jolloin se olisi tukenut työllistymistä. Toki kannattamattomat firmat olisi silloinkin irtisanoneet.
Nyt logiikka on yhtä riemukasta kuin sanoa, ettei toimeentulotukea tarvita nostaa koska osinkotuotot olivat keskimäärin hyvät.

Valitettavasti myöskään sellaista lakia ei markkinataloudessa ole, että lopettamisen tilalle tulisi uusia. Se edellyttää, että investoinnit ovat kannattavia.
Varmaankin näin, mutta ei se maailma markkinatalouteen pysähdy. Ihminen innovoi kyllä vaikka ei saisikaan miljoonaa, sitä paitsi on keinoja luodan investointeja ilman nykymallisia sijoittajia, joten ei se maailma pysähdy vaikka joku nurkin pistettäisikiin tukia maksamatta, ja erityisesti sellaisia, joita ei sidota mihinkää, kuten vaikkapa työllistämiseen. Turha sitä rahaa on voitonjakoon jakaa, koska silläkin rahalla voisi tukea enemmän sellaista "ruohonjuuritason" yrittämistä, jolla pidetään kuitenkin taloutta pyörimässä silloin kun se vienti sakka, eikä siellä ole sitä kysyntää. Turhaa se on koko maa kaataa jos ei paperi tai muu paska myy.

Siksi jatkuva ilmaisen rahan tööttäminen samaan osoitteseen, joka usein myös vastaa osaltaan siitä talouden sotemisestakin on kertakaikkisen typerä systeemi, ja sellaista hemmetin hölmöläisten peitonjatkamista.

Ja joo, rahaa jaettiin melko typerilläkin perusteilla Business Finlandin kautta, ja osoittakyllä sen, että byrokraattinen valvonta on pettänyt siinä, mutta kyllä se UPM on nostanut jotakuinkin samankokoiset tuet, kuin on maksellut osinkojakin. Ja ihan ei mene läpi sekään, että pätevää johtoa ei saisi kuin sillä, että yksi johtaja vastaa neljääkymmentä työntekijää, kuten UPM:n tapauksessa oli kyllä helposti luettavissa numeroista asiain laidan olevan.

Mutta ei hirttäydytä UOM:ään mitenkään. En vastusta markkinataloutta, mutta en myöskään olel markkinataloususkovainen, kuten useimmat sen alan koulun käyneet ovat, sillä sekin on vain sellainen yhden vallitsevan paradigman -jok as ekin näemmä on hukassa- koulutuslaitos, ja tämä nojaa ihan kokemusken niistä jutusita joita pääosin kuulee kaikkien puhelevan kun muutama hetki oppia on kalloon taottu.

Ei kai tässä tarvitse olla ede kovin suurella älyllä varustettu -kuten ehkä vaikkapa minun laitani saattaa olla- että huomaa markkinatalouden olevan jatkuvasti solmussa ja että sen synnyttämä näennäinen vaurastuminen laajalla tasolla, on johtanut tilanteeseen, jossa tuolla vauraudella ei osassa paikkoja saa jotakuinkin yhtään mitään, ja lisäksi se on johtanut suhteellisne köyhyyden dilemmaan, joka on vielä pahempi melkien kuin absoluuttinen köyhyys, sillä suhteellisen köyhyyden pariss akamppailevat ihmiset ajattelevat että onni tulee kaikesta mikä on poissa toisilta, ja heidän mielstään kaikki on vain heidän ansioitaan jasiten kaikki kuuluisi heille. Merkki on myö se, että mikään ei koskaan riitä.

Eipä taida monessakaan maassa, jos oikein historiaa tutkitaan, menestystä ole tullut - ja varsinkaan jos ei ole luonnovaroja tai keinoja päästä nihin kiinni- ilman todella vahvaa valtioita ja veropohjaa, joten enpä usko myöskään veroista luopumisesta seuraavan mitään isompaa hyvää.
Mutta mitäpä tästä vääntämään, sillä mäuskonerilaiseen maailmaan kuin moni muu, ja siellä kyllä voi ola markkinatalous, mutta siellä selkäastikin uskalletaan säännellä paljon nykyistä enemmän sitä. Liäksi sijoittajapohjaakin olisi helposti laajenettavissa hyvinkin yskisnkertaisesti, jolloin päästäisiin tuosta pyhä lehmä ajatuksesta sielläkin.

Ja niin tai näin, niin täsäs tilanteessa kyllä itse huutelisin myös sen yleisemmän vastuun perään, sillä apujakin on saatu matkalla ja melko huolella, joten nyt olisi aika sielläkin kärvistellä ne kymmenen paskaa vuotta.

Ihan sama näetkö mut kommarina tai minä haluat, sillä kyllä mä sen verran itseni tunnen ettei se uppoa, vaikka näenkin maailman eri lailla.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus 20-vuotiaaksi asti on jälleen suuri virhe. Ideologisin perustein luodaan kallis malli, joka korjaa nykyisen järjestelmän puutteita hyvin huonosti.

Lisäksi valmisteluvaiheessa eivät ilmeisesti kustannukset kiinnosta lainkaan. Jotakin kertoo se, että Helsingin kaupungin arvion mukaan kulut ovat 40 prosenttia suuremmat kuin hallituksen käyttämä arvio. Kuka maksaa? Ihan oikeasti, kuka maksaa hallituksen holtittoman rahankäytön?

Myöskään alan asiantuntijoiden mielipiteet eivät kiinnosta. Lainaus Iltalehden uutisesta:

"Monet lausunnonantajat katsovat, että oppivelvollisuuden laajentamisen sijaan resursseja tulisi suunnata etenkin varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, toisen asteen koulutuksen, oppilas- ja opiskelijahuollon, opinto-ohjauksen sekä erityisen tuen laadun varmistamiseen.

Opettajajärjestöt esittävät maksuttomuuden rajaamista ja painotuksen siirtämistä maksuttomista materiaaleista ja matkoista oppimista ja osaamista tukeviin toimenpiteisiin."


Tämä uudistus on kallis ja täysin väärin kohdennettu. Asiantuntijoita ei kuunnella. Miten kummassa tätä voi puolustaa?
Koulutuksessa pitäisi muutenkin pyrkiä siirtymään enmmän saksan malliin, jossa vielä ainakin muutama vuosi sitten kolme viidestä nuoresta valitsi tiekseen työssäoppimisen sen suoran akateemisen koulutuksen sijaan. Se kun olii saavutettavissa myös sen työn kautta. Näin useimmat saattooivat sitoutua vuosiksi samaan työpaikkan, ja oppivat koko työnkaaren pohjalta ylös saaka jos milenkiinto vain riittää.
Lisäksi nyt pitäisi alkaa miettimään myös entistä spesifimpiä koulutuksia, sillä jos kerran työn ja työntekijän välillä on kohtaanto-ongelmia, niin mitä helvettiä sitä istuttaa vuosia lukemassa kaikkea sen työn suhteen epäolennaista puutaheinää.

Aikuiskoulutustakin pitäisi hieroa juurikin siihen suuntaan, että nopealla aikajänteellä saadaan osaajiaaloille joihin on kiinnostusta. ei spesifiin työhön tarvitse istua kolmea vuotta tai enemmän siellä koulussa. Työhön integroitumistakin pitäisi opiskelussa nopeuttaa, sillä ketään ei hyödytä insinööri joka kökkii viisi vuotta opiskelijabileissä ja muun ajan jauhaa paskaa siitä mitä sitten joskus tapahtuu.

Koulutuksen maksuttomuudessa tuskin itsessään on mitään vikaa, sillä sehän kuitenkin mahdollistaa sen useammalle. Tosin ehkä kuitenkin voisi miettiä sen maksullisuutta ulkomailta tuleville, vaikka sekin jakaa toki mielipiteet.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nyt tulee vähän joka suunnasta...

” Vaikka sosiaali- ja terveyspalveluilla ja pelastustoimella edistetään asukkaiden hyvinvointia, alueilla tulee asumaan myös ihmisiä, jotka eivät voi hyvin”

Ei voi pitää paikkansa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Markkinatalouteen kun kuuluu kuitenkin sekin, että jonkin kaatuessa uutta kyllä tulee tilalle. Nyt vaan samaa paskaa ylläopidetään ajtuksella, että vain siinä olisi pelastus. ei ole, eikä tule olemaan, sillä näinkin sääntelemätön markkinatalous (tai on säännelty, mutta ihan väärillä tavoilla) ei voi kosaan toimia ilman alati kiihtyviä ongelmia, joille aina löytyy maksajat samasta suunnasta.


Valitettavan lyhyesti:

1. Markkinatalous voisi todellakin toimia paremmin. Nyt sijoittajavastuuta ei suurissa lainoituksissa ole riittävästi. Kun ei ole, riskejä voidaan lisätä. Etelä-Euroopasta on jo noin 1 800 miljardia ranskalaisilla ja saksalaisilla pankeilla riskisijoituksenaan, kun lukema taisi olla Kreikassa noin 50 miljardia samaan suuntaan + brittipankit. Lisää sijoittajavastuuta.

2. Markkinatalous voisi todellakin toimia paremmin työntekijöiden osalta. Kun tuottavuus kasvaa, palkankorotukset sopivat. Ja kun tuottavuus laskee, joustoina palkkoja myös alas. Markkinataloutta tämäkin. Kuten myös se, että työntekijöiden tulee huolehtia ammattitaidostaan jatkuvalla koulutuksella. Lisää työntekijävastuuta.

Jos 1 ja 2 ontuvat, eihän siitä mitään tule pitkässä juoksussa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ihminen innovoi kyllä vaikka ei saisikaan miljoonaa, sitä paitsi on keinoja luodan investointeja ilman nykymallisia sijoittajia, joten ei se maailma pysähdy vaikka joku nurkin pistettäisikiin tukia maksamatta, ja erityisesti sellaisia, joita ei sidota mihinkää, kuten vaikkapa työllistämiseen. Turha sitä rahaa on voitonjakoon jakaa, koska silläkin rahalla voisi tukea enemmän sellaista "ruohonjuuritason" yrittämistä, jolla pidetään kuitenkin taloutta pyörimässä silloin kun se vienti sakka, eikä siellä ole sitä kysyntää.
Harmi että missään päin maailmaa ei ole tuollaista mallia onnistuneesti osattu toteuttaa missä talous pyörisi ilman markkinataloutta. Johonkin Afrikkaan toki sijoituksia tehdään muutoinkin, mutta niitä on reilua kutsua kehitysavuksi tai hyväntekeväisyydeksi.
Ja joo, rahaa jaettiin melko typerilläkin perusteilla Business Finlandin kautta, ja osoittakyllä sen, että byrokraattinen valvonta on pettänyt siinä, mutta kyllä se UPM on nostanut jotakuinkin samankokoiset tuet, kuin on maksellut osinkojakin.
On täyttää paskaa väittää, että UPM olisi nostanut samanlaisia tukia kun mitä se on maksanut osinkoja (tai edes murto-osaa siitä mitä se on maksanut veroja), mutta olisi hauskaa nähdä sinun yrittävän. Eli mitä tukia se on nostanut ja kuinka paljon?
En vastusta markkinataloutta, mutta en myöskään olel markkinataloususkovainen, kuten useimmat sen alan koulun käyneet ovat, sillä sekin on vain sellainen yhden vallitsevan paradigman -jok as ekin näemmä on hukassa- koulutuslaitos, ja tämä nojaa ihan kokemusken niistä jutusita joita pääosin kuulee kaikkien puhelevan kun muutama hetki oppia on kalloon taottu.
Voisin lyödä ison tuopin vetoa, ettet pysty yhtään sellaista asiaa nimeämään missä voisit osoittaa markkinatalouden konsensuksen olevan väärässä.

Ei kai tässä tarvitse olla ede kovin suurella älyllä varustettu -kuten ehkä vaikkapa minun laitani saattaa olla- että huomaa markkinatalouden olevan jatkuvasti solmussa ja että sen synnyttämä näennäinen vaurastuminen laajalla tasolla, on johtanut tilanteeseen, jossa tuolla vauraudella ei osassa paikkoja saa jotakuinkin yhtään mitään, ja lisäksi se on johtanut suhteellisne köyhyyden dilemmaan, joka on vielä pahempi melkien kuin absoluuttinen köyhyys, sillä suhteellisen köyhyyden pariss akamppailevat ihmiset ajattelevat että onni tulee kaikesta mikä on poissa toisilta, ja heidän mielstään kaikki on vain heidän ansioitaan jasiten kaikki kuuluisi heille. Merkki on myö se, että mikään ei koskaan riitä.
Mikä on paikka jossa vauraudella saa vähemmän kuin Suomessa? Kiitos korkean veroasteen ja sosialistisen järjestelmä täällä on ostovoima suhteessa BKT:hen ehkä maailman heikoin.

En ole vakuuttunut että tiedät mitä on absoluuttinen köyhyys, mutta markkinatalous on kiistattomasti nostanut miljardeja ihmisiä pois siitä.
Markkinatalous on a
Eipä taida monessakaan maassa, jos oikein historiaa tutkitaan, menestystä ole tullut - ja varsinkaan jos ei ole luonnovaroja tai keinoja päästä nihin kiinni- ilman todella vahvaa valtioita ja veropohjaa, joten enpä usko myöskään veroista luopumisesta seuraavan mitään isompaa hyvää.
Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Esim Irlannissa julkinen sektori on puolet Suomesta ja BKT tuplasti. Sveitsissä julkisella sektorilla työskentelee joka seitsemäs kun Suomessa se on lähes neljäsosa. Katsotaan meneekö Viro ja muu Baltia jossain vaiheessa Suomen ohi. suunta on selvä.
Ja niin tai näin, niin täsäs tilanteessa kyllä itse huutelisin myös sen yleisemmän vastuun perään, sillä apujakin on saatu matkalla ja melko huolella, joten nyt olisi aika sielläkin kärvistellä ne kymmenen paskaa vuotta..
En minä kenenkään huutelua kieltää, mutta mitään merkitystä sillä ei ole. Huuda samalla ihmisiä sijoittamaan, yrittämään ja innovoimaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi että missään päin maailmaa ei ole tuollaista mallia onnistuneesti osattu toteuttaa missä talous pyörisi ilman markkinataloutta. Johonkin Afrikkaan toki sijoituksia tehdään muutoinkin, mutta niitä on reilua kutsua kehitysavuksi tai hyväntekeväisyydeksi.

On täyttää paskaa väittää, että UPM olisi nostanut samanlaisia tukia kun mitä se on maksanut osinkoja (tai edes murto-osaa siitä mitä se on maksanut veroja), mutta olisi hauskaa nähdä sinun yrittävän. Eli mitä tukia se on nostanut ja kuinka paljon?

Voisin lyödä ison tuopin vetoa, ettet pysty yhtään sellaista asiaa nimeämään missä voisit osoittaa markkinatalouden konsensuksen olevan väärässä.


Mikä on paikka jossa vauraudella saa vähemmän kuin Suomessa? Kiitos korkean veroasteen ja sosialistisen järjestelmä täällä on ostovoima suhteessa BKT:hen ehkä maailman heikoin.

En ole vakuuttunut että tiedät mitä on absoluuttinen köyhyys, mutta markkinatalous on kiistattomasti nostanut miljardeja ihmisiä pois siitä.
Markkinatalous on a

Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Esim Irlannissa julkinen sektori on puolet Suomesta ja BKT tuplasti. Sveitsissä julkisella sektorilla työskentelee joka seitsemäs kun Suomessa se on lähes neljäsosa. Katsotaan meneekö Viro ja muu Baltia jossain vaiheessa Suomen ohi. suunta on selvä.

En minä kenenkään huutelua kieltää, mutta mitään merkitystä sillä ei ole. Huuda samalla ihmisiä sijoittamaan, yrittämään ja innovoimaan.
Kyllä, olin väärässä tuoss UPM tapauksessa. Piti itsekin mennä lukemaan ja en enää löytänyt sitä viimeisintä tietoa, enkä muist amitä tuo tieto minulle tuli. Eli olen väärässä -ainkain niin kauan kuin saan uutta infoa- tuosta tuen ja osingon suhteesta. Pahoittelen jakamaani väärää tietoa. Palaan asiaa siltä osin, kun vaan muista mistä nuo tiedot olivat tulleet.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä, olin väärässä tuoss UPM tapauksessa. Piti itsekin mennä lukemaan ja en enää löytänyt sitä viimeisintä tietoa, enkä muist amitä tuo tieto minulle tuli. Eli olen väärässä -ainkain niin kauan kuin saan uutta infoa- tuosta tuen ja osingon suhteesta. Pahoittelen jakamaani väärää tietoa. Palaan asiaa siltä osin, kun vaan muista mistä nuo tiedot olivat tulleet.
Minä saatan arvata. Demareiden politrukit nostivat julkisuuteen isoilla miten paljon UPM on saanut tukea sähköverosta. Siis tosiasiassa UPM oli maksanut sähköstä energiaveroa "vain" 20% eikä 25% eli se sai alennusta veroista jonkin promillen. Tästä kertyi toki useampia miljoonia, mutta me nyt oli ihan pähkinöitä verrittuna miljardien veroihin tai edes julkisen sektorin itsensä UPM:ltä saamiin satojen miljoonien osinkoihin tai edes muiden osinkojen verotuottoihin.

Arvostan kuitenkin tapaasi myöntää väärinkäsityksesi ja otan sen vastaan vilpittömänä erehdylsenä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä saatan arvata. Demareiden politrukit nostivat julkisuuteen isoilla miten paljon UPM on saanut tukea sähköverosta. Siis tosiasiassa UPM oli maksanut sähköstä energiaveroa "vain" 20% eikä 25% eli se sai alennusta veroista jonkin promillen. Tästä kertyi toki useampia miljoonia, mutta me nyt oli ihan pähkinöitä verrittuna miljardien veroihin tai edes julkisen sektorin itsensä UPM:ltä saamiin satojen miljoonien osinkoihin tai edes muiden osinkojen verotuottoihin.

Arvostan kuitenkin tapaasi myöntää väärinkäsityksesi ja otan sen vastaan vilpittömänä erehdylsenä.
No jos mä en nyt kuitenkaan ole niin poliittisesti sitoutunut että lähde siellä olisi ollut. En vain muista mistä tämä tuli tietoisuuteeni, enkä löytänyt sitä mahdollista lähdettä tähän hätään, joten myönsin siis virheeni siltä osin tässä kohtaa. Jos sitä on myöhemmin syytä korjata, niin palaan siihen. Mutta en mä siinä näe mitään väärää, että mä näen vaan asiat eritavalla kui mahd vaikka sinä. En ehkä usko samoihin asioihin, enkä näe minkään kaikkivoipaisuutta, ja tokihan asioita arvioi myös omasta kokemusmaailmasta käsin, ja se voi olla hyvunkin erilainen kuin muilla.
 
Viimeksi muokattu:

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuuntelin tuossa Areenasta Annika Saarikon esiintymistä Sote asiassa. Aivan karseeta lirkutusta ja lässytystä. Tulee päiväkodin pienimpien ryhmä mieleen kun ryhävalas-täti lässyttää kakaroille.

Saarikkoa on kuvattu loistavaksi karismaattiseksi esiintyjäksi, ihmettelen kyllä. Ei oikein vetoa keski-ikäiseen lihaa syövään heteromieheen, ei tosin ole tarkoituskaan todennäköisesti. Vedonneeko isäntämieheen, enpä tiedä.
 

Jeffrey

Jäsen
Kovat on ajat, kun allekirjoittanut on Arhinmäen kanssa samaa mieltä. Tämä toisaalta antaa meille toivoa. Ehkä hallitus ei olekaan ihan sellainen peppujengi joka menee toisiaan kyseenalaistamatta samassa bussissa kohti tuhoa.

Marinin pillastumista odotellessa.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Liitteenä Kiurun taidonnäyte poliittisesta jargonista.
 

Liitteet

  • E44C43FF-7A53-4B58-AC73-5779334DC616.jpeg
    E44C43FF-7A53-4B58-AC73-5779334DC616.jpeg
    108,6 KB · kertaa luettu: 228

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Kuuntelin tuossa Areenasta Annika Saarikon esiintymistä Sote asiassa. Aivan karseeta lirkutusta ja lässytystä. Tulee päiväkodin pienimpien ryhmä mieleen kun ryhävalas-täti lässyttää kakaroille.

Saarikkoa on kuvattu loistavaksi karismaattiseksi esiintyjäksi, ihmettelen kyllä. Ei oikein vetoa keski-ikäiseen lihaa syövään heteromieheen, ei tosin ole tarkoituskaan todennäköisesti. Vedonneeko isäntämieheen, enpä tiedä.
Ei auta Saarikon tulo Keskustan pomoksi. Taitaa mennä tätä menoa kepun kannatus ojasta allikkoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Se alkaa näköjään Marinin lisäksi myös Saarikon kasetti purkautua, kun katsoo noita joitain viimeaikojen haastatteluja. Noh, helppo se on täältä huudella, mut on se luottamus tohon viisikkoon nyt niin alhaalla kun vaan olla.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Kepu tulee olemaan alle 10% puolue. Sieltä valuvat äänestäjät Kok, Persut ja muutama harhainen vielä demareihin.

Ihmisten puolueessa on monta tähänkin hetkeen toimivaa sketsiä. Yksi meni niin, että lakkautetaan Keskusta, mutta velvoitetaan muita puolueita vastaanottamaan näitä, keneltä puolue meni alta. Olen hymyillyt muutenkin sille, miten nerokkaalta näin vuosien jälkeen poliittinen satiiri tuntuu edelleen. Huumori virkistää, vaikka nykytilanne on tietysti vakava.

Nykyään tuo olisi jo kiellettykin.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kysymys kuulukin, että miksi Suomen talous menee heti rapakuntoon, kun kriisi kohdataan, vaikka kriisin välittömät taloudelliset vaikutukset ovatkin Euroopan pienimmät. Demarit nyt vallassa reilun vuoden, mutta sitä ennen:

Suomessa ne vaikutukset alkavat näkyä vasta nyt teollisuuden tilauskannat on tippuneet mm. Syyskuussa toistakymmentä prosenttia ja uusia ei tule.
Lisäksi Suomi ei ole vieläkään toipunut 2008 kriisistä kunnolla kun BKT on juuri ja juuri sillä tasolla.

Lisäksi hallituksen rajoitukset mm. Ravintoloita kohtaan on lisännyt jo nyt työttömiä. Positiivista toki se, että nämä mielivaltaisesti tehdyt rajoitteet todettiin lainvastaisiksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kysymys kuulukin, että miksi Suomen talous menee heti rapakuntoon, kun kriisi kohdataan, vaikka kriisin välittömät taloudelliset vaikutukset ovatkin Euroopan pienimmät. Demarit nyt vallassa reilun vuoden, mutta sitä ennen

Vastaus vasemmalta kuuluukin, että Suomi tuhotaan heti kun taloutta yritetään kuntoon laittaa ja vain navettanäpertely onnistuu:


 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt olet taas aika kaukana siitä, mistä on kyse.
Se on ihan mahdollista. Tähän aiheeseen liittyen on sadellut niin paljon kaikenlaista puolivillaista kritiikkiä, että vauhdissa on pitelemistä. Ehkä se oleellinen kiteytyy kuitenkin opposition välikysymykseen, jossa ei kehdattu edes haastaa Marinia, vaikka koko hässäkkä lähti liikkeelle Marinin eduskuntapuheista. Ilmeisesti haastamalla oletettavasti epäsuosittu Kiuru saatiin edes jonkinlaista yleistä hyväksyntää kritiikille.

Olen tässä viikon ajan yrittänyt tuoda esille sen, minkä oletin tapahtuvan kaikista todennäköisimmin. Eli siis että mitään näyttöä valehtelusta, virkamiesten poliittisesta painostuksesta tai tutkimusten ohjaamisesta ei paljastu. Jäljelle jää spekulaatioita, syytöksiä ja sivulauseista kaivettuja tulkintoja.

Lopullinen totuus voi olla mitä tahansa, emmekä luultavasti pääse siihen koskaan käsiksi. Itse suhtaudun aiheeseen sen kautta, mikä on todennäköistä. Onko todennäköistä, että Marin lähtee puuttumaan THL:n tutkimustyöhön? Entä onko todennäköistä, että Marin valehtelee suorassa lähetyksessä THL:n kannasta maskisuositukseen?

Käytännössä em. asiat edellyttävät, että THL on "ostettu hiljaiseksi" tai painostettu esittelemään tutkimustiedon vastaisia suosituksia.

Mikä edes olisi tässä se suuri hyöty, jonka demarit saavuttavat toimimalla em. tavalla?

Sikäli mikäli siirryt tämän jälkeen kritiikkiin viestinnästä ja johtamisesta, niin se on jo huomattavasti väljempi kokonaisuus. Olisiko mikään hallitus selvinnyt keväästä ilman viestinnällisiä kömmähdyksiä? Ovatko muut Pohjoismaat selvinneet jotenkin vähemmällä kritiikillä tai vähemmin seuraamuksin?

Valmiuslain nojalla valtioneuvosto sai aika vahvat oikeudet toimia keskitetysti, ja siihen kokonaisuuteen myös nämä maskisuositukset liittyvät. Kun on puhuttu poliittisesta ohjaamisesta, on käytännössä kritisoitu sitä, että STM tai hallitus tekee päätöksiä, joihin sillä on oikeus ja velvollisuus. Tervahauta on ollut eri mieltä siitä, miten asiasta viestitään, eli annetaanko ohjeita ja miten annetaan. STM on kuitenkin ollut se taho, jolla on ollut mandaatti tehdä strategiset linjaukset.

Se nyt vaan on kiistatonta, että keskeiset perusteet yleistä maskisuositusta vastaan ovat liittyneet puutteelliseen tutkimustietoon ja huoleen maskien väärinkäyttöön liittyvistä riskeistä. Miten tässä on kokonaisuutena toimittu, se on oleellista. Kokoomuksen kysymys sitten erikseen.
THL ja Tervahauta linjasivat keväällä, että THL ei asiantuntijatiedon pohjalta suosittele maskeja. Tätä kautta hallitus päätyi samaan ratkaisuun kuin Ruotsi, Tanska, Norja, Islanti ja WHO.

Mieli muuttui myöhemmin, mutta samalla myös tilanne oli toisenlainen: WHO oli kääntynyt suosituksen kannalle, monessa maassa oli yleistynyt maskienkäyttö ja edessä oli syyskausi, jolloin ihmiset ovat ahtaasti sisätiloissa.

Toinen asia on, valehteleeko Marin. Ei kai kukaan politiikasta perillä oleva sentään kuvittele, että Marin tai joku muu poliitikko ei valehtele, jos siitä on etua. Esimerkkejä ei tarvitse kaukaa hakea. Rinne pääministerinä ja Paatero ministerinä puhuivat vähintääkin muunneltua totuutta tai tulkinnasta riippuen, ainakin toinen ellei molemmat valehtelivat. Keskustasta löytyy myös valehtelevia pääministereitä.
Tätä ei kai kukaan kiistä. Rinteellä oli niin monta rautaa tulessa, että sanoissa sekoilu ja aiemmin sanotusta poikkeaminen oli vain ajan kysymys.

Tässä Marinin keississä valehtelu olisi kuitenkin todella riskialtista ja suoraa, koska milloin tahansa virkavastuulla toimiva henkilö (esim. Tervahauta) voisi osoittaa sen toteen. Mutta näin ei ole tapahtunut. En myöskään keksi kovin vahvaa motiivia sille, miksi Marin olisi alun perinkään lähtenyt valehtelemaan niin keskeisellä tavalla.

Kantaani olen valmis vaihtamaan siinä vaiheessa, kun em. seikkoihin löytyy perusteltua näyttöä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tässä Marinin keississä valehtelu olisi kuitenkin todella riskialtista ja suoraa, koska milloin tahansa virkavastuulla toimiva henkilö (esim. Tervahauta) voisi osoittaa sen toteen. Mutta näin ei ole tapahtunut. En myöskään keksi kovin vahvaa motiivia sille, miksi Marin olisi alun perinkään lähtenyt valehtelemaan niin keskeisellä tavalla.

Kantaani olen valmis vaihtamaan siinä vaiheessa, kun em. seikkoihin löytyy perusteltua näyttöä.

THL:n osuudet kävin vajaan viikon aikana varmaan 50 kerta läpi, joten en enää niihin palaa ellei uutta ilmene. Niiden suhteen tilanne on sama kuin eilen illalla.

Mitä yllä olevaan tulee, kysyit minulta, valehteleeko Marin suorassa lähetyksessä. Vastaan edelleen, me emme tiedä. Mitään luottamusta itselläni ei Mariniin ole sen osalta, että hän olisi jotenkin "puhdas", joka ei valehtele. Päinvastoin. Ja eihän pääministerit ole koskaan valehdelleet ilman riskejä, ja muutama on viime vuosikymmeninä kiinni jäänytkin. Marin ei ole poikkeus.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä saatan arvata. Demareiden politrukit nostivat julkisuuteen isoilla miten paljon UPM on saanut tukea sähköverosta. Siis tosiasiassa UPM oli maksanut sähköstä energiaveroa "vain" 20% eikä 25% eli se sai alennusta veroista jonkin promillen. Tästä kertyi toki useampia miljoonia, mutta me nyt oli ihan pähkinöitä verrittuna miljardien veroihin tai edes julkisen sektorin itsensä UPM:ltä saamiin satojen miljoonien osinkoihin tai edes muiden osinkojen verotuottoihin.

Arvostan kuitenkin tapaasi myöntää väärinkäsityksesi ja otan sen vastaan vilpittömänä erehdylsenä.
Tätä samaa muuten sai lukea lehdestä kun oli turpeen tuotannosta puhe, kiven kovaan siellä väitettiin, että turve saa tukiaisia niin ja näin paljon. Yritin selvittää, mutta euronkaan vertaa en löytänyt mitään tukia. Maksavat vain alempaa verokantaa. Näin ne asiat kai sitten koetaan, että tuki on maksettua rahaa kun sitä ei peritä.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hallitus voi ottaa sulan hattuun, koska itse päättivät tiukennetusta rajavalvonnasta. Onkohan kukaan koskaan ehdottanut näin yksinkertaista tapaa vähentää omaisuusrikoksia? Ja mahtaisiko tämä myös toimia muiden rikoslajikkeiden kanssa? Siinäpä hallitukselle mietittävää, että onko ohjenuorana ideologia vai oikeasti maan ja kansalaisten etu ja turvallisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös