Mainos

Yleisradio Oy – YLE

  • 673 530
  • 5 268

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Onhan Amerikassa menty pidemmälle jo aikoja sitten sumentamalla lisäksi koko suun seutu.

Turkissa asuessani minua ihmetty, kun leffoissa oli sensuroitu tupakat. Tästä on jo vuosia aikaa, eikä liity turkkilaisessa ympäristössä mitenkään wokeen, mutta yleiseen vallanpitäjien haluun kontrolloida sisältöjä myös taiteessa. Vuonna 1912 italialainen filosofi Benedetto Croce kirjoitti: ”Ei ole olemassa rikoslakia, joka voisi tuomita kuvan vankilaan tai kuolemaan, eikä kukaan järkevä henkilö voisi tehdä siitä moraalisen arvoasetelman kohdetta”. Voi kuinka vähän Croce tiesikään, mitä tuleva reilu sata vuotta toisi ”kuvalle”, tai sen kieltämiselle tullessaan. Sosialistiset ja fasistiset totalitarismit olivat/ovat tässä tehokkaita, mutta samaa harrastaa nykypäivän aktivistit, jotka mielestään hyvillä tarkoituksilla ovat (taas) arvottamassa aatteellisin perustein ”kuvia”, laatimassa niille kieltoja tai laittamassa niitä vankilaan (poistamasta saatavilta).

Ennen riittivät ikärajat, nykyään pitää olla mitä erilaisiempia sisältövaroituksia ja sisällöntarkastajia, jos siis sisältö läpäisee canceloinnin.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eihän leikkaukset rahoituksessa tarvitse olla mikään itseisarvo, mutta ei mikään peikkokaan. Yksityisellä sektorilla on aivan normaalia tarkastella kriittisesti, onko olemassa turhia päällekäisiä rakenteita, tehottomuutta ja joutokäyntiä. Julkisrahoitteisella yhtiöllä pitäisin keskisuurena ihmeenä, mikäli näin ei ole. Leikkaukset eivät automaattisesti tarkoita sisällön ja tuotannon heikentymistä. Valitettavasti asian politisoituminen jarruttaa selvityksen onnistumista, eikä Yleltä löytyne yhteistyöhalua itsetutkiskelussa.
Itse en toivo, että kulttuurista leikattaisiin mitään, mutta samalla näen YLE:n suurimpana esteenä kulttuurialan orgaaniselle kasvulle, koska se tukahduttaa ympäriltään verovaroin tuotettuna markkinahäirikkönä kaiken muun kasvuympäristön. On vaikea yrittää tehdä bisnestä kulttuurilla, jos on olemassa jättimäinen verovaroin tuotettu taho, joka roiskii sitä ympäriinsä ilmaiseksi. Siksi kaupalliset ottavat harvoin riskejä ostaessaan mitään, ja YLE on se ensisijainen kanava, jolle tekijät mielellään produktioita tyrkyttävät.

Ja tiedän, että edellä on valkopesty YLE-kriitiikkiä hyökkäämällä kriitikoiden uskottavuuttaan kohtaan, mutta jokainen voi itse miettiä, että jos on olemassa lähes monopoli-asemaan laajentunut valtion Broadcaster-laitos (joka on myös vahvasti linkittynyt muihin valtion laitoksiin, esimerkiksi Suomen elokuvasäätiöön), niin uskaltaisitko itse kritisoida tuota tahoa ja sulkea sitä kautta ison osan ovia tulevaisuudeltasi? YLE vaatii tuotantoyhtiöiltäkin tekijäluetteloa etukäteen, joten kukaan jolla on itsesuojeluvaistoa ei tietoisesti suututa YLE:ä. (Ja puhun nyt media-alalta käsin, en tiedä miten asiat menee ajankohtaistoimitusten kanssa - kuten Libison tapauksessa.) Mutta mielestäni olisi jopa yllätys, ellei näinä aikoina kun ihmisiä cancelöidään hyvin helposti mielipiteistään, YLE:n sisällä vallitsisi eräänlainen pelon ilmapiiri mielipiteiden suhteen - varsinkin kun sinne on ajautunut esimiesasemiin aktivisteina tutuksi tulleita henkilöitä (esimerkkinä tämä edellä mainittu Shemeika).

Siksi itse näen, että paras kulttuurialaa kasvattava teko, olisi YLE:n rahoituksen iso leikkaaminen, joka pakottaisi orgaanisaatiota itsessään uusiutumaan ja tehostamaan, jotta se voisi täyttää sille asetetut velvoitteet. Se sattuisi kulttuurialaa, mutta pakottaisi myös uusiutumaan. En tosin näe miten se tulisi ikinä tapahtumaan niin kauan kuin YLE on myös poliittinen pelinappula, joten ehdottaisinkin YLE:n uutis- ja ajankohtaistoiminnan ja kulttuuritoiminnan erottamista keskenään, jolloin vasemmisto saisi edelleen pitää ”aatelaitoksensa”, ja kulttuuriala voisi keskittyä omaan touhuunsa - mielellään politiikasta irrallaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Toinen ikuinen kiistakapula eli Ylen harjoittama politiikka tuskin hetkeen vaimenee. Hyvä kysymys on, kuuluuko verovaroilla rahoitetun yhtiön ottaa itselleen tehtäviä tiedonvälityksen ulkopuolelta? Koska jokainen kokee oikeudekseen määritellä, kuinka omia verorahoja käytetään, ei ole helppoa taikka lainkaan mahdollista valita linjaa, joka ei parranpärinää aiheuta. Tällä hetkellä ilmeisesti yksi keskeisistä linjauksista on, että sanojan identiteetti menee sanojan sisällön edelle, joten on luonnollista, että identiteettipolitiikka vastustavat ovat takajaloillaan, etenkin, kun pakotetusti ovat sitä rahoittamassa. Jos Yle kääntää kokkaa toiseen suuntaan, ärähtää joku toinen taho.
Toisaalta ei muidenkaan verorahojen käytöstä pääse verovelvollinen päättämään. Olen tietysti kuitenkin itsekin sitä mieltä, ettei verovaroin rahoitettu media voi puoltaan valita.
 

#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toisaalta ei muidenkaan verorahojen käytöstä pääse verovelvollinen päättämään. Olen tietysti kuitenkin itsekin sitä mieltä, ettei verovaroin rahoitettu media voi puoltaan valita.
Olet oikeassa. Kuitenkin se vaikuttaisi olevan yksi keskeisistä mielipahan aiheuttajista, etenkin kauemmas toiseen päähän mennessä. Asiaa ei siellä useinkaan nähdä noin ja siksi aihe polarisoituu ja osa ihmisistä menettää luottamuksensa Yleen. Mikä taas on ikävä kehityskulku, koska vaihtoehtomediat ottavat siitä hyödyn irti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähes kaikkia verorahoja käyttäviä organisaatioita koskee julkisuuslaki, mikä takaa läpinäkyvyyden miten niitä verovaroja käytetään. Ei koske Yleä.

Päinvastoin kuin edelliset keskustelijat, pidän menoleikkauksia kyllä itseisarvona kun on tarkoitus säästää valtion ja veronmaksajien rahoja. Yle ja kulttuuri ylipäätänsä eivät missään tapauksessa ole valtion tärkeimpiä menoeriä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lähes kaikkia verorahoja käyttäviä organisaatioita koskee julkisuuslaki, mikä takaa läpinäkyvyyden miten niitä verovaroja käytetään. Ei koske Yleä.

YLE:n mukaan hallintoneuvosto on korkein päättävä elin. Silti hallintoneuvoston puheenjohtaja kertoo, että heillä ei ole tietoja kaikista YLE:n menoista.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Itse asia on toki läpivalaisun suhteen oleellinen, mutta käsittelytavat on sitten eri juttu.

Aika herkullisesti Lehtola nostaa harvemmin mihinkään rakentavaan kritiikkiin kykenevät the usual suspects-mouhot pintaan.

 

Tuamas

Jäsen
Tummensin oleellisimman kohdan. On aivan validia etsiä ainoastaan tummaihoisia, tai vaikka sitten "vähintään" niitä nuoria naisia haastateltaviksi, mikäli jutussa on jotain spesifiä, mikä koskee juuri näitä ryhmiä. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, on kyseessä mielestäni sekä syrjintä, että agendajournalismi, joka mitä todennäköisimmin johtuu ohjeistajan ideologisesta aktivismista.

"Monimuotoisuusajattelusta voi tulla oma irvikuvansa, jos osa mielipiteistä ja haastateltavista jätetään huomiotta siksi, että he sattuvat kuulumaan väärään ryhmään ikänsä tai ihonvärinsä perusteella."

Tässä lienee kyseessä ns. mies kadulta-haastattelut.

Näiden osalta tulee melko tylsiä juttuja, jos niihin otetaan 5 X Seppo 65v ja yksi Irma 68v kaupan päälle ottamaan kantaa. Siihen on ihan journalistiset syyt hakea vähän monimuotoisuutta haastateltaviin (ikä, sukupuoli, mahdollisesti jopa etnisyys), jotta joku jaksaa lukeakin niitä juttuja.

Toki sen voi kehystää myös osana kulttuurisotamouhoamista, jolloin pääsee toki nostamaan sykkeitä ja uhriutumaan, jos siitä tykkää.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Siihen on ihan journalistiset syyt hakea vähän monimuotoisuutta haastateltaviin (ikä, sukupuoli, mahdollisesti jopa etnisyys), jotta joku jaksaa lukeakin niitä juttuja.
Hyvin sait väännettyä tarkoitusperäisen agendapohjaisen valikoinnin monimuotoisuudeksi. Toki sitähän tuo monimuotoisuus käytännössä tarkoittaakin.
 

Tuamas

Jäsen
Hyvin sait väännettyä tarkoitusperäisen agendapohjaisen valikoinnin monimuotoisuudeksi. Toki sitähän tuo monimuotoisuus käytännössä tarkoittaakin.

Ei, vaan sinulle ja muille kulttuurisotataistelijoille tämä on ”tarkoitusperäistä agendapohjaista valikointia”, meille joilla ei ole intressiä lähteä mouhoukseen mukaan, tämä näyttäytyy täysin normaalina ja journalistisena valintana, joka lisää juttujen luettavuutta sekä kiinnostavuutta.

Se oli perusteltu siinä kappaleen alussa, mutta eivät ne perustelut yleensä ketään kiinnosta, kunhan pääsee julistamaan.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
YLE on keskellä isoja yhteiskunnallisia muutoksia. Merkkejä Suomen politiikan blokkiutumisesta on ollut havaittavissa jo useiden vuosien ajan. Kahtiajaon vahvisti esimerkiksi tutkimus ”Pääministerivaalit polarisaation aikakaudella – eduskuntavaalitutkimus 2023”.

Sen mukaan perussuomalaisten oikeistolaistuminen äänestäjäkunnassa käynnistyi vaalikaudella 2015-2019, ja puolue on lähestynyt erityisesti kokoomuksen talous- ja sosiaalipoliittista linjaa. Tämä taas on luonut blokkiasetelmaa entistäkin selkeämmäksi.

Viimeinen sinetti tuli monen mielestä kun SDP kieltäytyi samasta hallituksesta Kokoomuksen ja PS:n kanssa, koska piti hallitusta fasistisena (sinimusta hallitus).

Oikeistolainen talouskuri ajattelu leimaa Orpon hallitusta ja oppositiossa taas on väkevä kannatus lisävelalla pyöritettäville terveys- ja sosiaalipalveluille. Mainitun tutkimuksen mukaan samaa tahtia perussuomalaisten poliittisten linjausten oikeistolaistumisen kanssa ovat vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjät siirtyneet kohti vasenta laitaa. Kaikkein tulisieluisimmat äänestäjät löytyvät vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja vihreiden kannattajista.

Kahtiajako siis lisääntyy koko ajan ja se näkyy myös keskustelussa YLE:n tulevaisuudesta. Olisi hyvä keskustella - YLE:n johtoa myöten - siitä, mikä on YLE:n vastaus näin polarisoituneeseen ilmapiiriin.

Minusta vähän jokaisen olisi hyvä pohtia tilannetta, missä nyt olemme. YLE on hyvinkin avainasemassa myös siinä, että miesten konservatiiviset näkemykset kasvavat nopeasti ja naisten liberaaliset myös. Puhutaan jopa railosta sukupuolten välillä. Miksi ja mitä tälle on mahdollista tehdä? Äkkiseltään tulee a-studion mahdollisuudet asiantuntijoiden keskusteluun, mutta on paljon muutakin.

Kuten se, että YLE:n tulisi pikemminkin pyrkiä estämään lisäpolarisoitumista kuin antaa sen tapahtua. Mielenkiintoinen on aika jota elämme.
Ei liity ehkä kaikki YLEen, mutta kun nostit puolueita esille polarisaation aiheuttajina, niin minulla myös yksi ihan hyvä ehdotus nykyajan ilmapiirin parantamiseen.

Mitä jos joku iso oikeistolainen puolue hoksaisikin, että ei tästä nyt tulekaan sitä mitä me hallitusohjelma-pärinöissä mietittiin? Eurooppa ei lähtenytkään kevään vaaleissa täysin oikealle, vaikka se yksi meidän oikeistolainen puolue koitti Suomen tilannetta niin kovasti lobbatiinkin. Mitäpä jos se suomalainen oikeistopuolue huomaisikin, että Suomen ilmapiiri on menossa kohti syvää persettä ja sen syynä on se toinen puolue, jonka kanssa tämä hallitusohjelma-päissään operoiva puolue tekee läheistä yhteistyötä? Puolueen nuoret ja sosiaalisen median soturit ovat jo täysillä hypänneet mukaan kulttuurisotiin, niin pitäisikö vaikka sen puolueen nöyristyä ja todeta, että vituiksi meni?

En minä tiedä, kunhan mietiskelen, että voisikohan olla, että joku meidän "keskusta-oikeistolainen" puolue syventää vaan railoja?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei liity ehkä kaikki YLEen, mutta kun nostit puolueita esille polarisaation aiheuttajina, niin minulla myös yksi ihan hyvä ehdotus nykyajan ilmapiirin parantamiseen.

Mitä jos joku iso oikeistolainen puolue hoksaisikin, että ei tästä nyt tulekaan sitä mitä me hallitusohjelma-pärinöissä mietittiin? Eurooppa ei lähtenytkään kevään vaaleissa täysin oikealle, vaikka se yksi meidän oikeistolainen puolue koitti Suomen tilannetta niin kovasti lobbatiinkin. Mitäpä jos se suomalainen oikeistopuolue huomaisikin, että Suomen ilmapiiri on menossa kohti syvää persettä ja sen syynä on se toinen puolue, jonka kanssa tämä hallitusohjelma-päissään operoiva puolue tekee läheistä yhteistyötä? Puolueen nuoret ja sosiaalisen median soturit ovat jo täysillä hypänneet mukaan kulttuurisotiin, niin pitäisikö vaikka sen puolueen nöyristyä ja todeta, että vituiksi meni?

En minä tiedä, kunhan mietiskelen, että voisikohan olla, että joku meidän "keskusta-oikeistolainen" puolue syventää vaan railoja?

Olen pitkälti samaa mieltä. Sen jälkeen kun PS:n johtopaikkoihin kuuluvat jatkoivat 2024 erilaisia rasistisia ulostuloja, minusta Kokoomuksen olisi tullut viheltää peli poikki. Ei yhtään lisää tai Orpo hajottaa hallituksen. Ja teinkin tästä esityksen Kokoomuksen eri kanavissa. Rasismin arkipäiväistäminen monen (myös minun) poimimilla suorilla lainauksilla mm. Purralta ylitti rajan sen jälkeen kun sellaista ei enää pitänyt kuulua.

Mutta Kokoomus katsoo puolueena, että hallituksen tulee kaikesta huolimatta jatkaa, koska hallituksen mahdollinen kaataminen tässä vaiheessa hyödyttää oppositiota ja persuja. Olisi vaarassa, että Kokoomus putoaisi vaalien jälkeen sijalle kolme.

Tärkein syy taitaa olla se, että Kokoomuksen jäsenet ja kannattajat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä tai tyytyväisiä hallituspolitiikkaan. Viimeisin kysely 7/2024, jossa Kokoomuksen kannattajista 80 prosenttia on tyytyväisiä hallituksen toimiin. HS-gallup | Tyytymättömyys pääministeri Orpoon ja hallitukseen on lisääntynyt
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Olen pitkälti samaa mieltä. Sen jälkeen kun PS:n johtopaikkoihin kuuluvat jatkoivat 2024 erilaisia rasistisia ulostuloja, minusta Kokoomuksen olisi tullut viheltää peli poikki. Ei yhtään lisää tai Orpo hajottaa hallituksen. Ja teinkin tästä esityksen Kokoomuksen eri kanavissa. Rasismin arkipäiväistäminen monen (myös minun) poimimilla suorilla lainauksilla mm. Purralta ylitti rajan sen jälkeen kun sellaista ei enää pitänyt kuulua.

Mutta Kokoomus katsoo puolueena, että hallituksen tulee kaikesta huolimatta jatkaa, koska hallituksen mahdollinen kaataminen tässä vaiheessa hyödyttää oppositiota ja persuja. Olisi vaarassa, että Kokoomus putoaisi vaalien jälkeen sijalle kolme.

Tärkein syy taitaa olla se, että Kokoomuksen jäsenet ja kannattajat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä tai tyytyväisiä hallituspolitiikkaan. Viimeisin kysely 7/2024, jossa Kokoomuksen kannattajista 80 prosenttia on tyytyväisiä hallituksen toimiin. HS-gallup | Tyytymättömyys pääministeri Orpoon ja hallitukseen on lisääntynyt
Niin en sitten tiedä. Kai se unelmien hallitusohjelma menee ihan kaiken edelle kannattajissa. Minusta se on aika selkärangatonta ja tekee ehkä tulevaisuudessa Kokoomuksen toimimisen aika vaikeaksi. Aika vaikea tuolta kaiken hyväksymisen kuilulta on hypätä takaisin "sivistyspuolueeksi", sitten kun se tilanne tulee tulevaisuudessa. Toki se kannatus on ja säilyy, niin se edesauttaa sitä tulevaa. Kokoomus on kuitenkin ihan itse luonut nyt tätä tilannetta ja se ei miksikään muuksi muutu.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Rasismin arkipäistyminen ja suomalaisen yhteiskunnan yleinen persuuntuminen ei oletettavimmin todellakaan tule kulumaan hetkessä pois, vaikka sen eteen tehtäisiin aktiivisesti töitä ja Persut menisivätkin taas lihomaan oppositioon 2027 alkaen.

Vaikka yhtäältä Persuja vierastankin, enkä heitä koskaan tule äänestämään, on samalla erittäin mielenkiintoista, miten yksi vajaan 20% tasolle kannatuksensa vakiinnuttanut puolue on kyennyt vaikuttamaan yhteiskuntaamme nopeassa ajassa niin syvästi. Mutkia heilläkin on ollut matkassa, mutta isossa kuvassa he ovat edenneet käytännössä voitosta voittoon vuodesta 2003 lähtien, eikä se mielestäni ole todellakaan ollut Suomen etu. Persut vievät, me muut vikisemme.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin en sitten tiedä. Kai se unelmien hallitusohjelma menee ihan kaiken edelle kannattajissa. Minusta se on aika selkärangatonta ja tekee ehkä tulevaisuudessa Kokoomuksen toimimisen aika vaikeaksi. Aika vaikea tuolta kaiken hyväksymisen kuilulta on hypätä takaisin "sivistyspuolueeksi", sitten kun se tilanne tulee tulevaisuudessa. Toki se kannatus on ja säilyy, niin se edesauttaa sitä tulevaa. Kokoomus on kuitenkin ihan itse luonut nyt tätä tilannetta ja se ei miksikään muuksi muutu.

Kuoppa tuolta osin on itse rakennettu. Mitään muutosta ei tule ainakaan ennen kuin Kokoomuksessa vaihtuu puheenjohtaja. Paljon riippuu myös eurooppalaisen maltillisen oikeiston sekä toisaalta keskustavasemmiston ja ääriryhmien menestyksestä tulevissa vaaleissa. Käykö niin, että yhteistyö radikaalioikeiston kanssa laajenee maittain vai niin, että maltillinen oikeisto hylkää Suomessakin radikaalioikeiston.

USA:n vaalit ovat yksi avaintekijä myös Euroopan kehityksen osalta.
 
"Toinen uusi avaus on Meille käy hyvin – Nora Weiss. Tämän musiikkiohjelman perusfilosofiaan kuuluu ilo ja rohkeus. Ohjelma tarjoaa turvallisen tilan ja tunnelman, johon on ilo käpertyä ja jossa on pehmoinen olla. Pääpaino on kotimaisessa musiikissa. Ohjelmaa kuullaan sunnuntai-iltaisin."

Eikö tuota varten ole jo Radio Nova tai Iskelmä? Lässynlässynläpätiläätä jonka välissä soi Suvi Teräsniska, Lene Marlin ja Tuure Kilpeläinen. Läpi lähetyksen Nora hehkuttaa, kuinka kivaa meillä on olla turvallisessa maassa ja se Iivokin hiihti tänään tosi hyvin. En siis tiedä yhtään, millainen tyyppi Nora Weiss on, mutta nuo speksit eivät kyllä paljoa lupaile.

Testattuasi Noran lisäsit varmaan "ärsyttää"-listallesi myös honottavan nenä-äänen?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Testattuasi Noran lisäsit varmaan "ärsyttää"-listallesi myös honottavan nenä-äänen?
En oikeastaan, toki pidän Nylon Beatin musiikistakin. Koko ohjelma itsessään oli kyllä niin kammottava, etten käy kuuntelemassa uudelleen, miltä Nora kuulostaa.

Varmasti ihan hyvä tyyppi ja silleen, mutta radio-ohjelmalta odottaisi ihan oikeaa rohkeutta tyhjien mantrojen sijaan.
 

TyöUkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä kannattaa miettiä tarkkaan, mikä on syy ja mikä seuraus. Jos ihminen on valmiiksi varma että takana on pimeitä voimia ja joku salaliitto, niin aivan varmasti tuntuu että "valtamedia pimittää tietoa", kun sieltä ei kuule niitä omia salaliittoajatelmiaan tukevia julkituloja. Mitä koronan aikana valtamediassa edes tarkemmin sensuroitiin? Itselleni jäi ainakin mielikuva, että tiedotustilaisuuksia pidettiin käytännössä jatkuvasti ja siellä oli monenlaista terveyspuolen ihmistä kertomassa ajantasaisia tapahtumia, sekä toimintasuunnitelmia sitä mukaa kun niitä suunniteltiin.
Korona-aikana ne ns salaliittoteoreetikot puhuivat siitä kuinka koronakuolemia tilastoidaan niin, että jos ihmisellä sattuu olemaan vaikka syöpä ja kuukausi elinaikaa jäljellä, ja sama ihminen sattui saamaan vielä koronan ja kuukauden päästä hän oli kuollut, niin se oli silloin koronakuolema. Paremmat ihmiset kehoittivat laittamaan foliohatun päähän, Haha hauskaa. Tästä muutama vuosi eteen päin, niin Ylen aamu tv:ssä THL:n virkamies kertoi että koronakuolemia tilastoitiin juuri noin miten edellä mainitsin.

Joe Bidenin terveystilasta ns. Salaliittoteoreetikot ovat puhuneet jo ennen kuin Bidenista tuli presidentti. Nyt media on suuri sankari kun on nostanut saman asian tapetille. Saman mikä oli tiedossa jo vuosia sitten.

Ylen puolueellisuudesta ja korruptiosta on myös tiedetty jo vuosia.

Ne ihmiset, ketkä ovat viime vuosina kaikista innokkaimmin kehoittanut muita laittamaan foliohatun päähän, salaliittoteorioi Trumpin ammuskelusta sen minkä kerkiävät.

Siitä huolimatta keskuudestamme löytyy edelleen ihmisiä keneltä puuttuu oma itsenäinen ajattelu kokonaan ja ketkä ovat ulkoistaneet ajattelunsa muille. En sano tätä sillä, että kaikki salaliittoteoriat olisivat automaattisesti totta.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tässä kannattaa miettiä tarkkaan, mikä on syy ja mikä seuraus. Jos ihminen on valmiiksi varma että takana on pimeitä voimia ja joku salaliitto, niin aivan varmasti tuntuu että "valtamedia pimittää tietoa", kun sieltä ei kuule niitä omia salaliittoajatelmiaan tukevia julkituloja. Mitä koronan aikana valtamediassa edes tarkemmin sensuroitiin? Itselleni jäi ainakin mielikuva, että tiedotustilaisuuksia pidettiin käytännössä jatkuvasti ja siellä oli monenlaista terveyspuolen ihmistä kertomassa ajantasaisia tapahtumia, sekä toimintasuunnitelmia sitä mukaa kun niitä suunniteltiin.
Minä olen aina sanonut, että jos tuntuu aina siltä että horisontti on vinossa toiseen suuntaan, niin kannattaa ihan ensimmäiseksi tarkistaa oman pään asento. Aika usein se tuppaa menemään juuri noin, että mitä tiukemmin olet jonkin aatteen tai teorian kannallta, sen todennäköisemmin alat näkemään joka paikassa mörköjä, eli lähes koko maailma tuntuu olevan sitä sinun aatettasi vastaan. Ja lopulta se menee sitten vielä pidemmälle tuohon, että jos jostakin ei kuulu suoraa tukea sille sinun aatteellesi, niin myös se taho on sinua vastaan ja pimittää jotain.
 

TyöUkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä on kyllä edelleenkin mielenkiintoinen suhtautuminen näihin ihmisiin, ketkä tätä Yle asiaa on avannut. Alla listattuna noin pääpiirteittäin siitä miltä asiat ja ihmiset näyttäytyvät:

×Aleksi Valavuori - paska öyhöttäjä
×Sanna Ukkola - öyhöttäjä ja paskaa
×Ivan Puopolo - paskaa
×Sami Antinniemi - rokotekriitikko ja öyhöttäjä joten paskaa
×Lloyd Libiso - ihonväristä plussa mutta pakko sanoo silti paskaa
×Jesse Sarkkinen - ei ole kaverista paljoa puhuttu mutta varmaan valehtelee ja öyhköröi joten ehkä paskaa
×Kaikki Ylekriitikot - mouhottavaa roskasakkia


DEI koulutukset nähdään vain hyvinä, boikotti Valavuorta kohtaan nähdään hyvänä, ikään kuin kokonaiskuvaa ei osattaisi katsoa ollenkaan, kaikki kritiikki on mouhotusta tai öyhötystä, Ukkolaa ja Puopoloa ei tarvitse ottaa vakavasti koska Ukkola ja Puopolo, Yle kritiikki on sama adia kuin rokotekritiikki, kaikki on salaliittoteoriointia, suurin ongelma koko jupakassa on se ettei Yle osaa hoitaa kriisinhallintaa, kaikki on Ylen osalta ok koska Libiso oli vain alihankkijana koska hänellä on oma yritys ym ym ym.
 

Ak13Ze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ässät
Tuo viimeviikkoinen ulostulo siitä ettei Andrew Taten nimeä saisi sanoa, kuulostaa harvinaisen koomiselta minun korvaani. Ai minkä takia? No YLE Areenasta löytyy tälläkin hetkellä "I am Andrew Tate" niminen dokkari.

Eli hänen nimeään ei saa muka YLE:llä sanoa, mutta samaan aikaan hänen nimeään kantava dokkari on katsottavissa areenassa. Ota tästä nyt sitten selvää että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
DEI koulutukset nähdään vain hyvinä, boikotti Valavuorta kohtaan nähdään hyvänä, ikään kuin kokonaiskuvaa ei osattaisi katsoa ollenkaan, kaikki kritiikki on mouhotusta tai öyhötystä, Ukkolaa ja Puopoloa ei tarvitse ottaa vakavasti koska Ukkola ja Puopolo, Yle kritiikki on sama adia kuin rokotekritiikki, kaikki on salaliittoteoriointia, suurin ongelma koko jupakassa on se ettei Yle osaa hoitaa kriisinhallintaa, kaikki on Ylen osalta ok koska Libiso oli vain alihankkijana koska hänellä on oma yritys ym ym ym.
Kun lukee tällaista analyysia keskustelusta aiheen ympärillä, niin ei tarvitse ihmetellä jos monet kuittaavat kaiken Ylea kohtaan esitetyn kritiikin öyhöttämisenä kun tässä on siitä malliesimerkki.
 

TyöUkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun lukee tällaista analyysia keskustelusta aiheen ympärillä, niin ei tarvitse ihmetellä jos monet kuittaavat kaiken Ylea kohtaan esitetyn kritiikin öyhöttämisenä kun tässä on siitä malliesimerkki.
Niinniin, tietenkin. Hyvä servaus lvl1000. Ja tottakai, aikaisempi kommentinihan oli 100 prosenttista öyhötystä, mitäpä muutakaan. Ei tarvitse ottaa vakavasti eikä tehdä johtopäätöksiä. On ollut vakavasti puhuttuja kommentteja sekä satiirinomaisesti kirjoitettuja, yhtä kaikki, kaikki on öyhötystä.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Tuo viimeviikkoinen ulostulo siitä ettei Andrew Taten nimeä saisi sanoa, kuulostaa harvinaisen koomiselta minun korvaani. Ai minkä takia? No YLE Areenasta löytyy tälläkin hetkellä "I am Andrew Tate" niminen dokkari.

Eli hänen nimeään ei saa muka YLE:llä sanoa, mutta samaan aikaan hänen nimeään kantava dokkari on katsottavissa areenassa. Ota tästä nyt sitten selvää että mitä ihmettä täällä oikein tapahtuu.


Löytyy löytyy, mutta Tate on Ylen toimituksessa käytännössä kielletty nimi. Syy miksi tuon niminen dokkari kuitenkin areenasta löytyy lienee se, että siinä käsitellään Taten asioita "pimeältä" puolelta, eli mahdollisia raiskaus ja muita syytöksiä. Ja kun dokumentti esittä vähintään kyseenalaisessa valossa Taten, silloin tottakai hänelle annetaan jukisuutta. Ei mitään ihmellistä tässä. Omasta mielestäni Tate on myös kaikintavoin ylimielinen ja vastenmielinen kusipää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös