Mainos

Vitutusketju

  • 10 725 806
  • 56 276

Jeffrey

Jäsen
Itse tein kandin ja gradun opiskelukaverin kanssa.

Jatketaan vähän doublepenetratorin kysymystä: Missä helvetin yliopistossa tehdään kandi ja gradu parityönä?

AMK nyt on ahjona sellainen, että ampuu itseään munille monessa muussakin asiassa kuin opparissa. Yrittääkö ne tahallaan perseillä, että näyttäisivät huonommalta kuin Yliopistot. Vaikka tasona onkin ns. vastaava kuin Kandi. Vai eikö vain tässä maassa riitä osaaminen kaikkiin kouluihin.

Tosin onhan tämä Suomen järjestelmä parempi kun maailmalla. Ei tartte arvailla mikä nyt mahtaa olla koulun taso kun ne on jaettu selkeämmin Yliopisto -> AMK -> ammattiopisto.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jatketaan vähän doublepenetratorin kysymystä: Missä helvetin yliopistossa tehdään kandi ja gradu parityönä?
Esimerkiksi Jyväskylän yliopistossa ja nimenomaan Mustan Nuolen mainitsemissa terveystieteissä. TTM-opiskelijoita on käsittääkseni jossakin vaiheessa suorastaan velvoitettu tekemään gradunsa parityönä, jotta tämä valmistaisi työskentelyyn lääkäri-hoitaja -työparimallissa.

Olen ikäväkseni huomannut, että ryhmä-, workshop- ym. työpajapuuhastelu on vallannut alaa viime vuosina yleisemminkin akateemisessa maailmassa, mikä näkyy kaikenlaisten ryhmätöiden määrän huomattavana kasvuna. Lähtökohtaisesti idea on varmasti ihan kiva ja ymmärrettävä, mutta lopputulos muistuttaa turhan usein sitä kivireen vetämistä heti, kun ryhmään siunaantuu parikin vapaamatkustajaa.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
... Olen ikäväkseni huomannut, että ryhmä-, workshop- ym. työpajapuuhastelu on vallannut alaa ...

Mitä tuollaiset edes ovat? Silloin kun minä kävin koulua, perkele, työtä tehtiin yksin tai pareittain tai joskus harvoin ryhmätyönä. Työpaja taas tarkoitti sitä, että mentiin johonkin tönöön nikkaroimaan linnunpönttöjä.
 

Jeffrey

Jäsen
Olen ikäväkseni huomannut, että ryhmä-, workshop- ym. työpajapuuhastelu on vallannut alaa viime vuosina yleisemminkin akateemisessa maailmassa, mikä näkyy kaikenlaisten ryhmätöiden määrän huomattavana kasvuna.

Näinhän se on. Schubak voisi ehkä sanoa, että tämä on tapa pitää heikompi aines mukana, kun saa tehdä töitä itseään parempien kanssa.

Tottahan se on, että ryhmätöissä oppii paremmin toimimaan ryhmässä, mutta kyllä se vain on niin että itse tekemällä oppii asian paremmin. Molemmilla työmuodoilla on omat hyvät puolensa. Tuntuu kuitenkin, että nykyään varsinkin kaupallisella alalla ei muita töitä tehdäkään kun pari- tai ryhmätöitä.

Itselläni takana yliopisto-opintoja puolentoista vuoden edestä kahdesta eri yliopistosta. Kaksi kurssia muistuu mieleen jossa piti tehdä yksilötyö. Toinen laskentatoimea ja toinen tilastotieteitä. Eli melko itsestään selvyyksiä. Lisäksi on ollut muutama kurssi jossa olisi saanut tehdä yksilötyön.

Tietysti ryhmätöitä puoltaa myös resurssipula. Useammalla kurssilla on ollut useampi sata opiskelijaa. Professorilla olisi aika iso työ tarkistaa jokaisen tekemä työ erikseen.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuntuu kuitenkin, että nykyään varsinkin kaupallisella alalla ei muita töitä tehdäkään kun pari- tai ryhmätöitä.

Itselläni takana yliopisto-opintoja puolentoista vuoden edestä kahdesta eri yliopistosta. Kaksi kurssia muistuu mieleen jossa piti tehdä yksilötyö. Toinen laskentatoimea ja toinen tilastotieteitä. Eli melko itsestään selvyyksiä. Lisäksi on ollut muutama kurssi jossa olisi saanut tehdä yksilötyön.

Itselläni takana sata noppaa kauppakorkeakoulussa ja ei ole vielä tullut vastaan kuin yksi kurssi jossa oli pakko tehdä ryhmä- tai parityö. Sekin oli joku huuhaa yrittäjyyskurssi. Pääaineena laskentatoimi ja rahoitus ja sivuaine yritysjuridiikka, kummassakaan ei ole ollut yhtään kertaa pakollisia pari- tai ryhmätöitä. Eli ei se nyt ainakaan ihan yleisesti kaupallisella alalla päde.

Tietysti ryhmätöitä puoltaa myös resurssipula. Useammalla kurssilla on ollut useampi sata opiskelijaa. Professorilla olisi aika iso työ tarkistaa jokaisen tekemä työ erikseen.

Jos sulla on joka kerta (tai edes usein) ollut proffa kurssin pitäjänä niin ei ihme, että resurssit loppuvat kesken teidän yliopistossa ;)
 

LannyMc

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vituttaa hammaslääkärissä laukkaaminen. Tässä nyt viimeisen parin kuukauden aikana on tullut juostua lekurilla enemmän kuin useisiin vuosiin yhteensä. Hampaan juurihoito on tämän syksyn aikana todettu melko viheliäiseksi operaatioksi ja myöskin verrattaen kalliiksi sellaiseksi.

Nyt uusimpana vaivana on sitten viisaudenhampaan ympärillä oleva ien, joka on aivan turvoksissa ja saatanallisen kipeä. Kipu säteilee pitkälle kaulaan saakka, hankaloittaen jo nielaisuakin, eli hammaslääkärireissuhan se on taas edessä. Ja hampaiden pesun vähyydestä tämä kierre ei johdu, jos jollakin sellainen mielessä kävi.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mua ei tämä sairastelu huvita ollenkaan, ei ainakaan enää. Ensin kolmisen viikkoa sitten ärhäkkä keuhkoputkentulehdus päälle, josta kuitenkin selvisin kolmen päivän sairauslomilla. Muutama päivä terveenä, jonka jälkeen nousi kuume ja puski räkää pään täyteen. Tuostakin selvisin muutaman päivän levolla. Nyt, kun viimeisetkin flunssan oireet alkavat olla historiaa, alkoivat oireet, jotka viittaavat silmätulehdukseen. Perussairauden takia mun pitäisi välttää kaikenlaisia tulehduksia kuin ruttoa, joten taas on edessä muutaman päivän pakkolepo, sopivasti vielä viikonlopun edellä. Eiköhän tämä sunnuntaina viimeistään asetu, jotta ensi viikoksi ehtii nappaamaan seuraavan taudin.
Tervetuloa kerhoon. Tämä taitaa olla joku syksyn trendi. Itselläni oli ensin poskiontelotulehdus, joka parani antibiooteilla. Tämän jälkeen pari päivää terve, jonka jälkeen pää täyteen räkää. Ei ollut poskiontelotulehdus uusiutunut, vaan joku muu systeemi. Nyt kun nenä pysyy vähän paremmin jo auki ja pää ei ole koko ajan sekaisin, niin tämä lima on siirtynyt nenästä kurkkuun. Kurkku on yskimisestä kipeä ja meheviä limaklönttejä irtoaa jatkuvasti.

Mihinköhän se lima seuraavaksi siirtyy, kun on näköjään matkalla alaspäin.

Yleensähän poskiontelotulehdus on flunssan jälkitauti, mutta mielenkiintoista, että nyt näytti flunssa tulevan poskiontelotulehduksen jälkitautina. Suoritus sekin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näinhän se on. Schubak voisi ehkä sanoa, että tämä on tapa pitää heikompi aines mukana, kun saa tehdä töitä itseään parempien kanssa.

Myös yliopistossa opiskelevat farmaseutit voivat tehdä ryhmätyönä päättötyönsä kuulemani mukaan.

Itsehän olen AMK:sta valmistunut, mutta myös yliopistossa opiskellut enkä pidä AMK:ta minään. Kursseista pääsee läpi oikeasti kuka tahansa, ja jos joku ei meinaa päästä, tehdään helppo tentti. Itselleni kävi näin virkamiesruotsin kanssa. En oikeasti osaa yhtään, mutta kolmonenhan sieltä uusinnasta napsahti kun tentti oli aivan naurettavan tasoinen. Toki jos haluaa nelosia ja vitosia, niin saa perusopiskelija joutuu vähän töitä tekemään.

Kai sitä pitää tulevaisuudessa maisterin paperit jostain hakea tai ylempi AMK suorittaa, riippuu vähän miten tämä ura tästä etenee tai on etenemättä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lähtökohtaisesti idea on varmasti ihan kiva ja ymmärrettävä, mutta lopputulos muistuttaa turhan usein sitä kivireen vetämistä heti, kun ryhmään siunaantuu parikin vapaamatkustajaa.

Silloin joskus muinoin kun opiskelin vielä itse yliopistossa, ryhmä- ja parityöt menivät melko lailla sujuvasti, eikä niitä oikeastaan edes niin hirveästi ollut. Mutta tuon jälkeen olen pariin otteeseen opiskellut työni ohessa opintokokonaisuuksia avoimen yliopiston tarjoamina etäopintoina. Ja siellä on näitä ryhmätöitä ollut tarjolla ihan riittävästi. Siellä on saanut polttaa kääminsä näihin vapaamatkustajiin. Kaikkein räikeimpien tapausten kohdalla tein kuitenkin niin, että ilmoitin avoimesti opintoryhmän keskustelualueella, että palautettavaan versioon saavat nimensä vain ne henkilöt, jotka ovat oikeasti osallistuneet työn tekemiseen.

Pari marttyyriä vetosi työ- ja lastenhoitokiireisiinsä, mutta en hyväksynyt näitä selitykseksi - itselläkin vie leipätyö helposti sen 8 - 10 tuntia päivästä... Niinpä sitten lopulliseen palautettuun versioon merkittiin työn tekijöiksi vain kolme henkeä alkuperäisen kuuden sijaan. Ja koska jouduimme pienemmällä porukalla tekemään kiireessä näiden vapaamatkustajien osuudet, kerroimme suoraan työn johdantoluvussa selityksen, miksi näiden osioiden sisältö ei ollut kovinkaan syvällinen. Selityksemme ilmeisesti hyväksyttiin, koska saimme varsin hyvän arvosanan kaikesta huolimatta. Vapaamatkustajat joutuivat sitten suorittamaan kurssin uudestaan kun työ- ja lastenhoitokiireet ovat helpottaneet.

Suosittelen vastaavaa tylyä linjaa muillekin. On hyvä palauttaa nuo vapaamatkustajat ruotuun jo opiskeluaikana. Työelämä voi muuten yllättää...
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Vituttaa se nilkki, joka duunipaikalla aina jättää pienen pienen tilkan maitoa tölkkiin...saan sut vielä kiinni!
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsehän olen AMK:sta olen valmistunut, mutta myös yliopistossa opiskellut enkä pidä AMK:ta minään. Kursseista pääsee läpi oikeasti kuka tahansa, ja jos joku ei meinaa päästä, tehdään helppo tentti. Itselleni kävi näin virkamiesruotsin kanssa.

Osittain kyllä samaa mieltä. AMK:sta valmistunut, ja vapaamatkustajia siellä on kyllä paljon. Olen ymmärtänyt että AMK:t saavat rahaa valmistuneiden perusteella, joten toivottomille tapauksille kyllä räätälöidään tarpeisiinsa sopivat testit. Opinnäytetyön tarkoitusta (ainakaan kaupallisella alalla) en ymmärrä lainkaan. Yo-kirjoitusten tapaiset testit näyttäisi opitun paljon paremmin, vaikken tällaistakaan haluaisi. Itselläni opinnäyttetyöni lähinnä näytti miten mahdollisimman vähällä vaivannäöllä saa tehtyä mahdollisimman pätevän oloisen lopputuloksen.

AMK-opetuksen tasoon sen sijaan olen kyllä erittäin tyytyväinen. Jos siellä tietää mitä haluaa, valitsee oikeat kurssit ja on kykenevä oppimaan, siihen saa erittäin hyvän tuen. Voisin sanoa että AMK:ssa saa leveämmän, mutta ei yhtä syvää tietoa kuin yliopistossa. Tämä perustuu huomioihini työpaikkani AMK- ja yliopisto/kauppakorkeakouluvalmistuneista.
 

Burtonn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipä yliopistotkaan sen kummempia ole, rahat tulee valmistuneista.

Itsellä tuo ruotsi oli jäänyt roikkumaan, kun en ollut sitä parilla yrityksellä saanut läpi. En kyllä ollut panostanutkaan valmistautumiseen sekuntiakaan, vaan asenteella tuurilla ne isotkin laivat seilaa. Aivan loppuvaiheessa, kun gradu tarkoitus jättää tarkastettavaksi, ehdottivat oma-aloitteisesti jos tekisin puuttuvan tentin niin että kirjoitan A 4 pituisen tiivitelmän gradusta ruotsiksi and that´s it.
Eli antoivat ymmärtää rivien välistä, että jos joku kirjoittaisi sen, no avovaimo on asunut jonkun vuoden Ruotsissa....
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vituttaa se nilkki, joka duunipaikalla aina jättää pienen pienen tilkan maitoa tölkkiin...saan sut vielä kiinni!
Jos tällainen asia kuuluu Vitutusketjuun, niin mikä saisi sinut kirjoittamaan Pienet asiat, jotka ärsyttää -ketjuun?

Se, että sama nilkki vaihtaisi kahvihuoneen palasokerit hienosokeriin, tai päinvastoin?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kun olet ollut opettajana reilun vuosikymmenen, niin siihen mennessä olet saanut riittävästi räkää päällesi oppilailta. Tämän jälkeen (pääasiassa) flunssa(t) tulevat huomattavasti lievempänä. Riittävä altistus päivästä toiseen tuonee riittävän hyvän immuniteetin. Itselläni oli sama ns. ongelma. Alkuhurmoksen jälkeen useampi vuosi meni enemmän tai vähemmän sairastellessa. Lomien alut olivat pahimpia, kun työstressi helpotti, niin flunssa iski...
Tuossa on varmasti paljon perää. Lisätään vielä tuohon se, että ekat vuodet varmasti muutenkin ovat ne kiireisimmät, kun ei rutiinit ole kovin korkealla tasolla. Siinä sitten kun korjailee kokeita yöunien kustannuksella, alkaa vastustuskyky heiketä ja tautia pukkaa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jatketaan vähän doublepenetratorin kysymystä: Missä helvetin yliopistossa tehdään kandi ja gradu parityönä?

Kasvatustieteiden tiedekunta ja luokanopettajakoulutus. Suurin osahan sen teki yksinään opiskelukavereista, mutta vaihtoehtona on myös tehdä parityönä. Siitähän sitä on kuullut, että ihan leikkihommia tuollainen, enkä sitä puolustelekaan.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Vituttaa kun illalla pitäs juhlia ja juhlia todellakin haluan, mutta fiilistä ei löydy millään. Satunnainen Yeah Boi-olo tulee joistakin youtuben tarjoamista biiseistä, mutta ei mitään pysyvää. Perkele. Pitäsköhän tässä siis korkata jo...
 

rosba70150

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vituttaa kun illalla pitäs juhlia ja juhlia todellakin haluan, mutta fiilistä ei löydy millään. Satunnainen Yeah Boi-olo tulee joistakin youtuben tarjoamista biiseistä, mutta ei mitään pysyvää. Perkele. Pitäsköhän tässä siis korkata jo...

Vituttaa kun tekisi mieli korkata muutama kalja ja kattoo lätkämatsi ja tehdä itse hampurilaisia, mutta tiistaiyönä portaikkoon vedetyn ilmaveivin jälkeen ei oikein viitsisi edes kaupassa käydä tällä naamalla...
 

adston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Osittain kyllä samaa mieltä. AMK:sta valmistunut, ja vapaamatkustajia siellä on kyllä paljon. Olen ymmärtänyt että AMK:t saavat rahaa valmistuneiden perusteella, joten toivottomille tapauksille kyllä räätälöidään tarpeisiinsa sopivat testit.

Tietääkseni näin se menee, olen kuullut että oppilaitos saa melko tuntuvan summan oppilaan valmistumisesta, kuulopuheiden perusteella 20 000 €. En ota mitään kantaa siihen että voiko tuo pitää paikkaansa vai ei, mutta kyllähän yksittäisen oppilaan opettamiseen myös palaa sitä rahaa, jos mietitään että tradenomin normaali opiskelu kestää 3,5 vuotta ja insinöörin 4 vuotta. Oman kokemukseni perusteella samaan aikaan opiskeli helvetisti näitä vapaamatkustajia, mutta itse en ottanut siitä niin suurta stressiä, ajattelin että kukin käyköön koulunsa miten lystää kunhan se ei minuun vaikuta. Muistaakseni kun itse aloitin AMK-opinnot, meitä oli ryhmässä n. 25 henkilöä ja valmistuessani aktiivisesti opiskelevia oli jäljellä alle 10. Mutta suurin osa näistä "vapaamatkustajista" ovat tietääkseni myöhemmin valmistuneet joten aivan varmasti siellä on sovittu erilaisia kurssien suoritustapoja.

Joissakin jutuissa on varmaan AMK-kohtaisia eroja, mutta ainakin itselläni tuo virkamiesruotsi vedettiin kyllä melko tarkalla seulalla, pärjäsin jo opiskeluaikanani ruotsin kielellä melko sujuvasti arkipäivän tilanteissa, mutta sitten tuo tutkintoon tarvittava testi kun piti tehdä käyttämällä ammattisanastoa yms. niin ainakaan omalla kohdallani siinä ei annettu yhtään armoa.

Ja sitten vielä ketjun oikeaan aiheeseen, vituttaa helvetinmoinen flunssa.
 

Kai-Sakari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panelian Raikas
Vtuttaa kun olen yrittänyt kaupoista etsiä itselleni talveksi lämmintä hattua, siis turkishattua mallia "Nikita".
Keinokuitu on kylmä talvella, keinoturkis irrotta jatkuvasti niitä ärsyttäviä karvoja joita on sitten joka paikassa.

Omani on aitoa nahkaa ja henkensä luovuttaneen elikon karvaa. Karva pysyy siinä huonommin kuin lukkolaisten playoffparta. Myyn tarpeettomana, vaikka tyylikäs onkin.
 

Teloch

Jäsen
Maanantain kontrollikäynti lääkärissä tuottikin taas mukavan reissun vuodeosastolle. Onneksi sai sentään "viikonloppuvapaan", kunhan joka aamu juoksee kokeissa. Ensi viikolla sitten lisää tutkimuksia, neljän ihmisen huoneessa pappojen ja telkkarien kilpahuutoa kuunnellen, seinää tuijottaen...elämä on ihanaa, kun sen oikein oivittu.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Vituttaa kun tekisi mieli korkata muutama kalja ja kattoo lätkämatsi ja tehdä itse hampurilaisia, mutta tiistaiyönä portaikkoon vedetyn ilmaveivin jälkeen ei oikein viitsisi edes kaupassa käydä tällä naamalla...
Vedä hiihtomaski päähän niin tulee kaiken lisäksi halpa kauppareissu ja vitutus laimenee.
 
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers 92-93
Olen ymmärtänyt että AMK:t saavat rahaa valmistuneiden perusteella, joten toivottomille tapauksille kyllä räätälöidään tarpeisiinsa sopivat testit..

Tähän varaukseton "samaa mieltä" -kommentti. Kaksi omakohtaista kokemusta aiheesta löytyy. Ensimmäisessä kaverini muutti Oulun teknilliseen AMK:n Stadiasta ja oltuaan ensin puolisen vuotta opinnoista jäljessä, valmistuikin sieltä puoli vuotta etuajassa. Linjajohtaja oli hänelle ennen muuttoa suositellut alan vaihtoa. Toisessa tapauksessa sama lähtötilanne, paitsi lähtökoulu Metropolia, eli puoli vuotta opinnoissa jäljessä, muutto Joensuun AMK:n ja yllättäen valmistui puoli vuotta etuajassa. Jälkimmäisessä tapauksessa ei tarvinnut edes osallistua seminaariin ja sai inssityön aiheen valita itse koulun esittämistä aiheista. Vähemmän yllättäen inssityön arvosana oli neljä. Voipi olla että oli sattumaan ja heidän potentiaaliaan ei ymmärretty Helsingissä, mutta silti pistää hiukan ihmetyttämään.

Tosin pakko myöntää, että Stadiassa osa aikuisopiskelijoista sai paskaa kielipäätään anteeksi muilla avuilla. Ei siis ulkoisilla, vaan matemaattisilla.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olisi kiva nähdä seuraavassa EHT-höntsässä joku

Niklas Hagman - Valtteri Filppula - Antti Miettinen- ketju. Vittu, kunnon änäriketju.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös