Mikähän mahtaa olla venäläisen sotateollisuuden uudistumiskyky. Tietysti Kiinalaiset myyvät mielellään uusia versioita analogisista tuotantolinjoista ja raaka-aineita riittää. Eikä miestyökään ole ongelma. Ohjuskalustokin varmaan kääntyy jollain aikavälillä käyttämään jollain tavalla puhtaasti kiinalaista teknologiaa.
Kyllä kai sieltä ainakin 155mm kranaattia ja tykin putkea sekä tykistöohjuksia ampuvia raketinheittimiä saadaan tulemaan melkoisia määriä. Näistä lienee kyllä jonkinkuntoista neukkuaikaista ammusvarastoakin ollut aika massiivisesti.
Kiina taitaa olla todella ratkaisevassa asemassa tämän sodan pitkittymisen suhteen.
Ei ne ole ainakaan tainneet ussr:n jälkeen saada tuotettua mitään muuta kuin päivityksiä kalustolleen, kaikki superaseprojektit on kehitetty lähinnä valtion varojen kavaltamiseksi ja tuotoksena vanerisia lentohärveleitä ja paraatissa sammuvia panssarivaunuja kourallinen. Tunkiovaltiolla olisi toki resursseja vaikka mihin, mutta ongelmana että on tunkiovaltio eikä näin ollen pysty resursseja käyttämään järkevästi. Varmasti siellä on nyt vuoden aikana käynyt monellakin mielessä että nyt on varastelu mennyt liian pitkälle ja pienen tsaarin toimistolta tulee ukaaseja että kentsuilta ja asetehtailijoilta varasteluoikeudet jäissä sodan ajan ja onhan noita myös tipahdellut ikkunoista ja muilla paskavaltiolle luonnollisin tavoin vaineeseen siirtynyt, mutta pelkällä piiskalla on hankala saada muutettua vuosikymmenten aikana opittua toimintamallia ja lisäksi ajantasaiselle länsikalustolle pärjäävien komponenttien tuottaminen vaatisi myös jonkunlaista kykyä suunnitella niitä, sekä sitä ennen tilat joissa huippuvälineistöä pystyy ylipäätään valmistamaan. Kiinakaan ei pysty siinä auttamaan kun niilläkin taitaa korkeimman teknologian komponentit olla länsituotantoa ja rauta sitä samaa neukkulan vehkeisiin pohjautuvaa.
Tyhmää ammusta paskamaa pystyy toki tuottamaan loputtomiin, niillä eivät vaan sotaa voita kun Ukrainan kaukovaikutuskyky kasvaa jatkuvasti uusien asetoimitusten myötä. Eiväthän ne itäpaskan onnettomat luuserit saa tuotettua edes uusia panssarivaunuja vaikka ovat olevinaan kovakin sotilasteknologian mallimaa. Eikä sen puoleen kun eivät saa edes Ladoja enää pihalle kuin yhdeltä tuotantolinjalta ja siitäkin ainoastaan kahdessa värivaihtoehdossa ilman ovenkahvoja. Hiljaisenlaista voi olla myös lentovehkeiden korvaamisen kanssa, toivottavasti Ukraina saisi yllätettyä jatkossakin tupolevlaivueita housut kintussa kuten jo muutamaan kertaan on käynyt, kun etenkään strategisia lentovehkeitä ei itäpaska pysty korvaamaan todennäköisesti ikinä.
Ainakin energian hinta on yleisesti liian korkealla ja se tuo kääpiön sotakassaan joka kuukausi lisää fyrkkaa miljardeja.
@Ujcik#11 Saksa on sen takia hyvin olennainen osa, että ilman heitä tankkien huolto olisi vähintäänkin vaikeaa toteuttaa, ellei jopa mahdotonta. Kyllähän sinne ne vaunut saadaan, mutta niiden ylläpitoon tarvitaan Rheinmetallia. Osat loppuvat kesken hyvin nopeasti. Sitten toinen juttu on se, että jokainen maa haluaa varmasti tilalle myös uudet tankit.
Eikö Uralin öljyn barrelihinta käynyt välillä jo jossain 35 dollarissa? Paskamaa joutuu myymään energiansa alehintaan ja kaasun myyminen on jo vaikeaa kun käytännössä kaikki putket on rakennettu Eurooppaan, mikä on aktiivisesti terroristien kaasusta irtautumassa. Unkari toki ostaa onnellisena, mutta niillekin paskamaa joutuu myymään velaksi että saa pidettyä puudelin tyytyväisenä.
Länsimaiden yhteinen rintama Leojen suhteen pakottaisi Saksan, ei muuta sivistysmaailmaa, taipumaan. Saksan asettama aseidenvientikielto lähimpiin kumppanuusmaihin tarkoittaisi että Rheinmetallille jäisi asiakaskunnaksi enää pelkkiä diktatuureja, eikä niissä kuitenkaan aseita tarvita määräänsä enempää (paitsi itäpaskassa, mihin tuskin edes saksalaiset kehtaisivat lähteä myymään avoimesti raskasta kalustoa).