Ilmoitukset

Nimimerkki mountainsnaken viestien kirjoitusasussa on reilusti parantamisen varaa. Olemme huomauttaneet samasta asiasta jo lukuisia kertoja ja sen vuoksi annoimme hänelle nyt kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki lake79 on saanut kuukauden pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä. Hän kirjoitti Liigan kurinpitopäätöksiä käsittelevässä ketjussa viestin, jossa toivottiin vastustajan pelaajan vahingoittamista. Kyseinen nimimerkki oli juuri vapautunut hyvän maun vastaisen viestin vuoksi langetetusta pelikiellosta ja tämä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nick on passitettu kuukauden ajaksi huilaamaan. Hän rikkoi toistuvasti sääntöjen 10§:ää arvuuttelemalla toista nimimerkkiä moderaattoriksi ja kirjoitti useamman henkilökohtaisen hyökkäyksen. Juuri päättynyt pelikielto vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoitti viestin, jossa arvuutteli nimimerkin oikeaa henkilöllisyyttä. Tämä ei ole sallittua edes huumorin varjolla. Tämän rikkeen ja aiemman rikehistorian vuoksi olemme passittaneet kyseisen nimimerkin kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Tuomarityöskentely KHL:ssä

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana erku, 05.09.2014 klo 15.07.

 1. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Liigan ja KHL:n tuomarityöskentelyssä on havaittavissa selvä linjaero. Liigassa on sallivampi linja kahvaamiseen (koukut, estämiset, huitomiset jne.), kun taas KHL:ssä on sallivampi linja kamppailupelaamiseen (taklaukset, poikkarit jne.). Jokainen voi sitten itse mieltää, kumpi linja on mielekkäämpi.
   
 2. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Siis kyllähän tän kauden tuomaritoiminnasta (Jokerien peleissä) jäi pääsäntöisesti oikein hyvä maku, vaikka matkalle sattuikin muutamia farsseja. Toisaalta niitä farsseja on joka kausi, oli sarja mikä hyvänsä.
   
 3. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Hieman muutoksia sääntöihin. Tekstit kopsattu suomikiekko sivustolta:

  1. Mikäli maalivahti poistuu alueeltaan ja sulkee kiekon ilman, että hän on vastustajan puolesta ahdistettu, hänelle tuomitaan kahden minuutin rangaistus.
  2. Mikäli kiekko menee päätyyn ja pelaaja ei kiirehdi sen perään vaan odottaa vihellystä, tuomaristo kiinnittää asiaan huomiota. Ensimmäisestä kerrasta selviää varoituksella, toisesta seuraa kahden minuutin rangaistus.
  3. Mikäli joukkue ei ole saanut vaihtaa pitkän kiekon vuoksi ja yrittää pelata aikaa aloitustilanteessa, ensimmäisestä kerrasta tulee varoitus. Jos tämä toistuu, seuraa kahden minuutin rangaistus.
  4. Jos pelaaja luopuu kiekosta ja taklaus ei osu kiekosta luopuneeseen pelaajaan välittömästi, kyseessä on sääntörikkomus. Seurauksena on kahden minuutin rangaistus, mutta tarvittaessa voidaan soveltaa myös kovempia rangaistuksia.
  5. Rangaistuslaukauksen saa suorittaa kuka tahansa pelaaja. Aiemmin rangaistuslaukauksen on saanut suorittaa vain rikottu pelaaja.
  6. Valmentaja voi jatkossa haastaa paitsion niin monta kertaa kuin haluaa. Jokaisesta epäonnistuneesta haastosta seuraa kahden minuutin rangaistus. Maalivahdin häirinnän osalta sääntö pysyy entisellään.
   
 4. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Olin salaa toivonut, että tämä valmentajan haasto -farssisääntö olisi vähin äänin heitetty helvettiin, mutta mitä vielä. Vakaasti kohti 3,5:n tunnin ottelutapahtumia.
   
 5. sporttipappa Jäsen

  Luitko Mike, että jokaisesta väärästä paitsion haastosta seuraa jäähy?
   
 6. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma,Nhl
  Hyviä uudistuksia. Ainut mikä huolettaa on kohta 4 : Jos pelaaja luopuu kiekosta ja taklaus ei osu kiekosta luopuneeseen pelaajaan välittömästi, kyseessä on sääntörikkomus. Seurauksena on kahden minuutin rangaistus, mutta tarvittaessa voidaan soveltaa myös kovempia rangaistuksia.

  Hyvähän se on että kiekottomaa ei taklata, mut että miten pilkuntarkalleen tätä sitten noudatetaan ja tulkitaan. Kaks pelaajaa menee käsikynkkää laitaa kohden ja kiekko katoaa niin toivottavasti se Lauridsen saa saattaa sen kaverin pleksin läpi.
   
 7. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Luojan kiitos siitä pitkän kiekon jälkeisestä aloituspelleilystä luovutaan. En ymmärrä miten tuomarit ovat tuotakin katsoneet näin pitkään sormien läpi.

  Malliesimerkki esim. CSKA-sarjasta: joku heittää pitkän päätyyn Jokerien rallin päätyttyä. Yksi CSKA:n pelaaja livahtaa silti vaihtoon. Tuomarit sitten arpovat kukahan sinne kerkesi livahtaa. 15 sek arpomisen jälkeen todetaan, että Vladislavhan se oli. Vladi kentälle!

  "Mutta tuomari! Vladislavin luistin on rikki"

  Näin saadaan yksi pelaaja kikkailtua vaihtoon.

  Seuraavaksi aloitusympyrään luistelee joku puukätinen leftin pakki, jolla ei ole aikomuksenakaan aloittaa. Aikansa venkuloituaan tuomari komentaa puukäden pois aloitusympyrästä. Tästä puukätinen pakki ei kuitenkaan pidä ja jää mussuttamaan tuomarille. Lyhyen sananvaihdon jälkeen aloitusympyrään löytyy kuin löytyykin Geoff Platt, joka on vienyt playoffeissa aloituksia miltei 75% varmuudella.

  Vastapainoksi muistan kuitenkin myös yhden tilanteen, jossa vastustajalle vihellettiin jäähy aloituksessa rikkomisesta. Tapahtui Hartwallilla, joss kotiyleisö ei päästänyt dumareita helpolla. Olisiko ollut jopa Sotshi-sarjassa?

  Taklaussääntö vähän huolettaa. Voi tulla hyvinkin mielivaltaisia päätöksiä. Linjan on pysyttävä. Optimaalitilanteessahan tämän pitäisi karsia vain sikailut ja myöhästyneet taklaukset pois. Toivottavasti ei kaikkia taklauksia.
   
 8. Konteksti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NYR, "Potvin sucks!"
  Tuo taklaussääntö kyllä antaa vähän liikaa tulkinnanvaraa. Jos tuota aletaan noudattamaan, kuin piru raamattua, niin hyödyntääkö pelaajat sitten jatkossa tuota surutta? Aina kun nähdään, että taklaus on tulossa, niin kiekko pois itseltä että saadaan kaverille boksia. Tämä tuo kyllä varmasti paljon kyseenalaisia tilanteita ja herättää kuumaa keskustelua.
   
 9. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Nuo sääntömuutokset näyttäisivät olevan ihan IIHF:n uuden sääntökirjan mukaisia. Toki haastot ei, mutta kiekosta luopuneen pelaajan (myöhäinen) taklaaminen jne. Noista on epämääräistä keskustelua käyty myös liigan puolen erotuomaritoiminta-ketjussa.
   
 10. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Luin. En usko, että vaikuttaa vaan jokaista ratkaisumaalia ja vähänkin epäselvää tilannetta kelataan minuutti taaksepäin ja etsitään mahdollisia paitsioita.
  En ymmärrä kuka vittu tota videopaskaa haluaa
   
 11. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Ainakin tämä jäähyseuraamus poistaa ilmaisen pitkän aikalisän mahdollisuuden pelin ratkaisuhetkillä.

  En minäkään välitä pitkistä videotutkinnoista. Se katkaisee pelin rytmiä ja paikan päällä ei usein itse pääse näkemään, mitä tilannetta tarkastellaan.
   
 12. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Heitetääs noist kohdista pari komaa kommenttia...

  1) Lähtökohtaisesti ihan hyvä uudistus. Hieman pelottaa tulkinnanvaraisuus, mutta lähimuistista vedettynä en muistelisi noiden osalta olleen ikinä sen kummempaa ongelmaa. Yleensä ilman painetta maalivahti pyrkii avaamaan kiekkoa eteenpäin, ja väsyneiden pelaajien ollessa kentällä harvoin ollaan ilman painetta.

  2) Tämän pointtia mä en ymmärrä. Jos pelaaja höllää luisteluaan vihellyksen toivossa, niin yleensä joko tilanne on selvä tai pakki ottaa riskin että hyökkäävä pelaaja ehtii limpulle ensin. Joo toki peli voi nopeutua jokusen aiemmin pitkäksi tuomitun heiton päädyttyä pakin yrityksen takia määrämittaiseksi, mutta toisaalta tuo myös kannustaa tietyllä tapaan iskemään pitkää entistä enemmän. Siinähän se ilo irtoaakin, kun kauhean paineen päätteeksi puolustava jengi heittää kiekkoa pois ja pääsee ylivoimalle pakin poljettua vähän liian verkkaisesti...

  3) Ehdottoman hyvä juttu. Lopullinen linjaveto kuitenkin lopulta kertoo miten hyvin homma toimii. Toivon mukaan puututtaisiin erityisellä tarkkuudella mm. "hajonneisiin kamoihin" ja "vahingossa aloituksissa rikottuihin" tilanteisiin.

  4) Tämä sääntöuudistus mua pelottaa. Ymmärrän pointin pelaajien suojelemisesta, mutta tuossa on erittäin suuri riski myös jäähyjen kalastelulle. Voin vain kuvitella tilanteen, kun tiukassa pleijaripelissä vähän rottamaisempi pelaaja huomaa taklauksen tulevan, luopuu kiekosta H-hetkellä ja yleisö rupeaa vaatimaan jäähyä. Parin kerran jälkeen tuomaristo on jo helisemässä. Mielestäni liian tulkinnanvarainen sääntö tuollaisenaan ja kannustaa pelaajia väärään toimintaan.

  5) Hyvä uudistus. En ole ymmärtänyt tuota "rikottu laukoo" ajatusta ikinä, yhtään sen enempää kuin miksi "rikottu viisikko ei pelaa ylivoimaa".

  6) Hyvä uudistus. Tuo ohjaa enemmän tilannetta siihen suuntaan, että mitä tahansa ei haasteta ja haastot kohdistuvat aiempaa todennäköisemmin juuri niihin tilanteisiin, missä on epäselvyyksiä.

  Kokonaisuudessaan hyvä paketti uudistuksia, mutta pari kohtaa mua alustavasti hieman pelottaa. Jossain leikkimielisessä harrastesarjassa nuo arveluttavat kohdat olisivat hyviä uudistuksia, mutta jotenkin en itse lämpene sille, että ammattilaissarjoissa esimerkiksi kannustettaisiin luopumaan kiekosta vastustajan jäähyn toivossa taklaustilanteessa. Mä en näe tuota turvallisuutta lisäävänä tekijänä niinkään ja voisin kuvitella esimerkiksi Rudin treenaavaan kiekosta luopumisia jos vielä meillä kiekkoilisi. "Joo hyvä kesätreeni alla. Hain voimaa keskivartaloon ja jalkoihin, paransin kestävyyttä ja treenasin miten luopua kiekosta oikeaoppisesti vastustajan taklatessa. Laskettiin tossa, että oikeassa paikassa kiekosta luopuminen nimittäin lisää maalintekomahdollisuuksia ylivoiman muodossa verrattuna siihen, että kiekon pitäisi hallussaan."
   
 13. Museisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit, Manchester United
  Ihan ok sääntöuudistuksia, vähän toki purnattavaakin riittää. Muutama oma ajatus @sekolust in ansiokkaasti laittamiin kommentteihin.

  Lainaus:
  Joo, tämä on kyllä kaikista erikoisin muutos. Miten ”pelaajan kiirehtiminen” määritellään? Kai sitä joskus voi olla pitkän pyörityksen jälkeen niin poikki, ettei yksinkertaisesti jaksa polkea ihan täysiä päätykiekon perään, varsinkin jos huomaa, että varsinaista kiirettä ei ole. Kuulostaa niin oudolta, että ehkä ymmärsin säännön väärin...

  Lainaus:
  Tämä pelottaa itseänikin. Menee kyllä todella tulkinnanvaraiseksi ja veikkaan, että tilanteista tulleiden jäähyjen määrät ja laadut vaihtelevat. Todella toivon, että sääntöä ei sovelleta turhan tiukasti. Eikös ainakin ekalla KHL-kaudella joillekin venäläisjoukkueille tullut vähän yllätyksenä, että Jokeri-pelaajat veivät päätytilanteissa taklaukset pääsääntöisesti loppuun asti? Muistelisin, että ainakin Semir asiasta sanaili.

  Lainaus:
  Mun mielestä siinä on ollut jotain romanttista, että rikottu ja maalipaikkaan päässyt pelaaja ”ansaitsee” rikkomuksen jälkeen uuden tilaisuuden. Vähän samoin kuin, että juuri se rikkonut pelaaja joutuu boksiin, niin myös juuri se maalitilanteessa rikottu pelaaja saa yrittää uudelleen. Ymmärrän kyllä, että asia ei ole läheskään noin mustavalkoinen ja myönnän, että tämä sääntöuudistus on loppujen lopuksi hyväksi. Jännä nähdä, kuka meillä nämä jatkossa vetää.
   
 14. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Mä uskon, että jatkossa erityisesti matsien vikassa erässä tarkastellaan jokainen maali, jossa pienikin sauma että edellisen tunnin sisällä on jäänyt joku paitsio viheltämättä. Ja onhan toi ihan no brainer. Jos kaveri menee vaikkapa kahden maalin johtoon 50min kohdalla, niin totta helvetissä kannattaa kokeilla kepillä jäätä ja haastaa joka kerta. Jos käy tsägä ja siellä on jossain jäänyt viheltämättä jotain, niin peli on vielä elossa, jos ei, niin tapetaan jäähy veke ja jatketaan peliä.

  Tää koko valmentajan haasto on ihan pahinta farssipaskaa mitä muistan lajiin pesiytyneen. Samanlaista pelleilyä kun NHL:n maalivahdin alue sekoilu takavuosina.
   
 15. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Sovitaan näin.

  Toivottavasti systeemi on meille ensi kaudella reilu ja oikeudenmukainen. Kuten me suomalaiset haluamme tämän oikeustajumme toteutuvan.
   
 16. Pedrito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pitkät kesälomat
  Lainaus:
  Itse vihaan haastoa paitsiotilanteissa mutta muissa tapauksissa kyseinen sääntö on mielestäni hyvä, parhaimmissa tapauksissa draaman kaarta hienosti lisäävä elementti.

  Jännitetään yhdessä millimetrejä, oikeus toteutunee ja mikäli vääryyttä koetaan saa joukkue ja (koti)yleisö vielä lisäbuustin näyttää mistä kana pissii. Samalla lailla ne maalinedustakahakat ja arvonnat kuka sinne jäähypenkille lähtee "rikkoo pelin rytmin" mutta sytyttää ja provosoi yleisöä sekä pelaajia.
   
 17. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Kävikö maalissa vai ei ja jyrättiinkö veskari tilanteessa voitaisiin katsoa on jos on ihan pakko, kaikki muut kelailut ovat aivan perseestä. Erätauot takaisin 15-minuuttiin ja videotarkastukset helvettiin.