Ilmoitukset

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Tuomarityöskentely KHL:ssä

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana erku, 05.09.2014 klo 15.07.

 1. godspeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toiselta planeetalta
  Tämä Jokerit - Riika oli nyt ensimmäinen KHL-peli, mikä oikeastaan on tullut katsottua alusta loppuun, joten neitsyys on mennyt. Kiinnitin kuitenkin huomiota alusta alkaen siihen, että jokainen vähänkään epäselvä tilanne vihellettiin heti jäähyksi, eikä alettu liikaa miettimään. Joo, ne on ihmisiä, joten jotain aina menee ohi ja valittajia löytyy, mutta tuolla linjalla saadaan paljon koiruuksia pois, kun se on kiitettävän tiukka ja antaa välittömästi sen kuvan, ettei sormien välistä kuitenkaan katsella liikoja. Jos maila unohtuu kainaloon tahattomasti ja joltakin menee tasapaino hetkeksikään, niin ei selitellä vaan boksiin. Yleensä kun peli on nopeampaa, niin näitä pelaajien selkärangasta tulevia tahattomuuksia sattuu enemmän kun ei ole liikaa aikaa miettiä. Tuomarin varmasti iisimpi ottaa selkeä rike vain pois. Ensivaikutelma mieltä ylentävä, vaikka nyt jotkut ovat jo kommentoineet että löystynyt olisi.
   
 2. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Yli 10 peliä takana (+ joitakin satunnaismatseja edelliskausina) ja kokonaisuutena näyttää, että ammattilaistuomarit viheltävät ammattimaisesti. KHL on selvästi lähempänä NHL-tasoa tuomaritoiminnaltaan kuin pelaajamateriaaliltaan.

  Kyllä siellä joitakin kyseenalaisiakin tuomioita/viheltämättä jättämisiä on, mutta toistaiseksi tuomaritoiminta on ollut suurin positiivinen yllätys KHL-kiekossa, jos Jokerien suorittaminen jätetään pois.
   
 3. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Pari sanaa tuomareista. Tuntuu että kuherruskuukausi KHL alusta on todellakin ohi, muutama viime peli on näyttänyt että tuomareilla on ote alkanut lipsua. Ihmeellisiä jäähyjä, ja niiden viheltämättä jättämisiä on tullut paljon. Mailahäirintälinja on valitettavasti pahasti lipsunut, eilenkin oli sellainen mailaviidakko omskilta välillä että oksat pois. Kuten huitomisia on tullut paljon myös Jokerien toimesta. Barulinin eilinen pelinviivyttämisjäähy oli yksi esimerkki tilanteesta että a) hidastus tai uusinta ois ollut poikaa b) mitä ihmettä?
   
 4. Ice raven Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&Liverpool
  Lainaus:
  Mikä tässä nyt on jengille niin epäselvää? Siitä samaa mieltä että tosiaan tuomarointi ei ole parissa viime pelissä näyttänyt niin hyvältä kuin aiemmin.
   
 5. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eikö maalivahti saa katkaista peliä ottamalla kiekon räpylään?
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nykyään KHL:ssä näyttäisi olevan sallittua roikkua vastustajassa ja siten hidastaa tätä, mutta pysäyttäminen esim. taklaamalla on kiellettyä. Mailahäirintää sallitaan aivan tajuttoman paljon, toisin kuin kauden alussa.

  En ymmärrä minäkään tuota Barulinin jäähyä. Tosin se tapahtui toisessa kenttäpäädyssä ja koska KHL on ilmeisesti poliittisten protestien pelossa kieltänyt hidastukset, en voi varmasti sanoa että mitä siinä tapahtui.

  Toinen kummallisuus koskee vääriä vaihtoja. Eilen omskilainen pelasi kiekkoa oman vaihtoaitionsa edustalla samalla kun jäällä oli kuusi muutakin valkopaitaa. Vielä hetkeä myöhemminkin kentällä oli kuusi omskilaista kunnes peli vihellettiin poikki. Jäähyä ei tullut. Jo aikaisemmissakin peleissä olen pannut merkille, että linja on näissä todella löysä.
   
 7. faro Jäsen

  Lainaus:
  Nupe sanoi toisella erätauolla studiossa, että kyllä tuosta voi ihan hyvin antaa jäähyn. Kuulemma tuomari oli jo aiemminkin käynyt pitkän keskustelun Barulinin kanssa samasta asiasta.

  Ihan typerää pelin viivyttämistähän tuo on silloin kun toisella joukkueella on vaihto kesken.
   
 8. Ice raven Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&Liverpool
  Lainaus:
  Lainaus:
  Muistaakseni K.Takko sai joskus keskiajalla rapakon toisella puolella jäähyn samasta syystä. Onhan se selvää pelin viivyttämistä jos on 100% mahdollisus jatkaa peliä muttei sitä tee. Harvinainen puhallus kyseessä toki. "A minor penalty shall be imposed on a goalkeeper who has an opportunity to play the puck with his stick prior to being pressured by an attacking player, but instead intentionally causes a stoppage of play."
   
 9. Groozie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit FC
  Lainaus:
  Tässä Putinin kostosta ja kolmannen maailmansodan sytyttämisen pelosta huolimatta linkki kyseiseen tilanteeseen: http://video.khl.ru/quotes/252469

  Erikoinen tilanne tosiaan. Mutta jos on aiemmin käyty asiasta keskustelu Barulinin kanssa ja tilanteessakin tuomari vielä selvästi näyttää, että kiekko peliin nyt, niin mikäs siinä. Jäähyä vaan kun säännöt sen sallivat.
   
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Pikseleistä näkee, että Kreml on muokannut tuota videota ennen julkaisua. Tarkoitin toki, että hallilla ei näe hidastuksia, mikä ärsyttää.
   
 11. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Tuomaritoiminta on noussut ennen pleijjareita melko suureksi keskustelun aiheeksi. Itsellä nousee omissa ajatuksissa kaksi asiaa mieleen. Ensimmäinen pointti on se, että keväällä nähdystä ihanasta nollatoleranssilinjasta on tultu melko kauas viimeistään vuoden vaihduttua. Toki peli on edelleen paljon puhtaampaa mailahäirinnän osalta, kuin liigassa oli. Silti kyllä vituttaa tämä suuntaus kevättä kohti, mistä sitten ikinä johtuukaan. Joku tuomareiden selkärankaan upotettu löystyminen kauden aikana?

  Toinen esille noussut asia on Jokereiden "kampittaminen" tuomareiden toimesta. Mielestäni tästä on syntynyt tällä palstalla vähän itseään ruokkiva palstatotuus, jota myös Mäkinen on tehokkaasti auttanut. Muutaman vieraspelin osalta olen kyllä itsekin havainnut todella räikeän näköistä kotijoukkueen suosimista, mutta esimerkiksi viimeiseen viiteen tai kymmeneen peliin en. Toki muutamia yksittäisiä tilanteita, kuten Barulinin potku on vedetty vihkoon, mutta mielestäni viime otteluissa kyse on ollut enemmänkin huonosta tuomaroinnista, kuin jostakin Jokereiden erityiskohtelusta. Toki tuohon vaikuttaa myös se, että etenkin kotona Jokerit on kiekkoa pitävänä joukkueena se, joka keskimäärin kärsii löystyneestä tuomarilijasta. Mutta kyllä sinne on mahtunut monta Jokereidenkin kyseenalaista koukkua ja kiinnipitämistä, joita on katsottu sormien läpi. Lopputulemana en minä ylläty, jos kevään aikana nähdään härskiäkin toimintaa tuomareiden suunnalta, mutta mielestäni spekulointi on lähtenyt tällä palstalla aavistuksen lapasesta... Oikeasti härskistä kotituomaroinnista (jota näkee vähän joka liigassa) voidaan puhua vain parissa ottelussa.
   
 12. Gags Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Kyllä tuomarointi KHL:ssä on mielestäni todella hyvällä tasolla ja varsinkin alkukaudella jopa silmiinpistävän hyvää. Se tosiasia, tuomarityöskentely on kääntynyt Jokereiden vastaiseksi, ei ole mielestäni merkki huonosta tasosta, vaan kertoo enemmänkin liigan poliittisista taustoista. Toisaalta Jokereillahan oli jo vuosien kokemus vastaavasta toiminnasta. Kaukana ollaan vielä siitä, että liigan johto määrää Jokereille pelikieltoja ohi kurinpitoelimen, mutta en olisi kyllä siitäkään yllättynyt, jos oikein hyvin rupeaa pelit kulkemaan.
   
 13. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Oisko tässä kuitenkin kyse väärinymmärryksestäsi? Palstan otteluketju on kuin hallin seisomakatsomo, jossa surutta otetaan kantaa Jokerien puolesta, pilkataan vastustajaa ja vihelletään tuomareille. Telkkarissa Mäkinen tietää varmasti sen, että Jokerien pelejä pitää Viasatilla myydä ja niiden seuraajat haluavat sopivassa määrin näkemystä Jokerien puolesta sen taistellessa ylivoimaisen ja ison venäläiskarhun kanssa.

  Muissa ketjuissahan KHL:n tuomarointia kehutaan. Ainoat poikkeukset ovat muutama ottelu ja nähdäkseni aivan syystä. Epärehellistä tuomarointia esiintyy tai on esiintynyt kaikissa Euroopan futissarjoissa, NBA:ssa ja monissa muissa huippuliigoissa. KHL ei ole mikään poikkeus sen suhteen etteivätkö tuomarit välillä lisää palkkapussiaan tai ns. hengellisiä ja fyysisiä nautintoja "yhden tehtaan" venäläisjoukkueen omistajan kustantamana.

  Kuten Gags oivallisesti yll toteaa, sentään kaukana ollaan vielä siitä, että KHL:n johto määrää Jokereille pelikieltoja ohi kurinpitoelimen.
   
 14. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Onhan tuosta ollut juttua ainakin vitutusketjussa, joka toki niin ikään on juuri oikea paikka avautua vähän kevyin perustein, jos niikseen on... Voi siis olla, että olen itse tehnyt kärpäsestä härkäsen. Mäkisen kohdalla kuitenkin aavistuksen vituttaa tuo puusilmäisyys. Toki voi ja pitää olla Jokereiden puolella, mutta vähän on mielestäni lähtenyt touhu laukalle. Tuomaritoimintaan olen kuitenkin tyytyväinen, joskin tiedostan kiroavani löystynyttä linjaa ja mahdollista "kotituomarointia" tulevan kevään aikana.
   
 15. Groozie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit FC
  Lainaus:
  Tämän lisäksi Liigasta enemmän kuin tutut täysin mielivaltaiset ulosajot ovat jääneet historiaan. Erkka ainakin olisi Liigassa lentänyt useamman kerran vaihtoaitiosta suihkun puolelle kiukutellessaan tuomareille. Viimeksi perjantaina paukutti aition ovea niin uhkaavasti, että joku favorin olisi varmasti heittänyt pihalle. Are you paidistä olisi saanut muutaman pelin toimitsijakieltoakin.
   
 16. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Äsken tuli taas katsottua Liigaa ja ottelu KalPa vs HIFK. Estää saa, kampata saa, mitä vaan saa. Ei jäähyä. KHL:n linja on loistava tuohon suoraan sanoen paskaan verrattuna. Mahdoton käsittää ketään joka noin ala-arvoiseen tuomarointiin haluaa Jokerit takaisin. Onneksi asia ei ole ajankohtainenkaan :)
   
 17. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lueskelin jonkun lyhyen jutun Rönnistä iltasanomista ja aloin miettimään, että Jokerit on huomenna pelannut 70 peliä eikä Rönni ole viheltänyt yhtäkään niistä. Miksi näin? Onko kyseessä sattuma joka korjaantuu ensi kaudella vai jotain muuta?
   
 18. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers, Liiga-Jokerit
  Lainaus:
  Tästä taisi olla juttua alkukaudesta ja muistelisin asian liittyneen verotukseen, että tämän takia Rönniä ei Helsingissä nähdä.
   
 19. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Toisaalta ei ole nähty missään muuallakaan mitä Jokereiden peleihin tulee. Tuohon verotukseen en jaksa uskoa.
   
 20. Masentaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Vain tavaritseilla on oikeus vetää kotiinpäin! Tosin epäilisin että jos Rönn olisi Jokerien peleissä viheltämässä, se viheltäisi varmuuden vuoksi juuri päinvastaiseen suuntaan, eli viholliselle ettei vahingossakaan kukaan pääsisi syyttämään puolueelliseksi.
   
 21. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  On hyvä että Jokerien (ilmeisesti) toimesta ottelusarjan ZSKA vs Jokerit tuomarivirheet viedään jatkokäsittelyyn. Auttaako se mitään, siitä voi olla montaa mieltä. Alla juttua jonka mukaan videotallenne ja kirjelmä tuomarivirheistä on osoitettu KHL:n hallitukselle ja kurinpidolle. Ilmeisesti vain seurat voivat viedä käsittelyn tuolle tasolle, joten silloin käsittelyn pyytäjänä on Jokerit. Tämä toki on oma oletukseni.

  Videon ensimmäisessä tapauksessa ZSKA:n supertähti Aleksander Radulov taklaa Jokerien Steve Mosesia törkeästi selkään. Ei jäähyä. Toisessa tapauksessa Jokerien Tomi Mäki ajaa maalille, hänet koukataan kumoon ja sen jälkeen ZSKA:n pelaaja lyö vielä Mäkeä mailalla päähän. Ei jäähyä. Sen sijaan Jokerien Semir Ben-Amor saa tilanteesta jäähyn napautettuaan ZSKA:n maalivahtia polvisuojiin.

  IL paljastaa: KHL:n hallitukselle videotodiste ZSKA:n suosimisesta

  Omalla nimellään suoraan median eteen astunut, SKA:lle playoffeissa pudonneen Novgorodin päävalmentaja Peteris Skruda ei sanojaan säästellyt KHL:n tuomarilinjasta SKA-otteluissa:

  "olen häpeissäni. Tällaista epäoikeudenmukaisuutta en ole eläissäni nähnyt. Jos SKA:n täytyy mennä jatkoon, pelit voidaan sitten yhtä hyvin jättää pelaamatta. Tämä on täydellistä epäkunnioitusta peliä kohtaan."


  Aika kovat on piipussa - ja ymmärrettävistä syistä. Keskustelin Jokerien ja ZSKA:n otteluista erään entisen SM-liigan tuomarin kanssa ja hän piti Jokerien saamaa tuomarikohtelua ZSKA:ta vastaan täydellisenä lahjana ZSKA:lle. Itse en millään nähnyt samaa systemaattisuutta ZSKA:n eduksi kuin hän, mutta toisaalta en olekaan tuomarikoulutusta käynyt tai edes koskaan kiekkoa viheltänyt.

  Positiivista on se että niin SKA:n kuin ZSKA:n suosimisesta saadaan julkista keskustelua. Negatiivista on se, että tätä systemaattista suosimista ilmeisesti todellakin tapahtuu ja jos näin on, KHL on tuomaritoiminnan ytimeltään kaikkea muuta kuin terve. Toisaalta voitaisiin pitää yllätyksenä jos tuomaritoiminta olisi tervetta liigassa, jossa kaikki muu hallinnollinen toiminta ja bisnesrakenne on enemmän tai vähemmän epätervettä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2015 klo 11.12
 22. Theone Jäsen

  Tuomarityöskentely ja siihen liittyvä politikointi ovat olleet aina ongelma KHL:ssä. Isoja on suosittu poikkeuksetta aina ja varsinkin SKA:n kotiotteluita seuraamalla saa aika hyvän kuvan tuosta suosimisesta. Lähes jokaisessa ottelussa tulee käsittämättömiä tuomioita. Itse olen nähnyt parin viime kauden aikana n. 20-30 SKA:n kotiottelua ja pääsääntöisesti kotijoukkuetta on suosittu lähes aina. Viime kaudella tuomarit tekivät parhaansa jottei Lev Praha olisi päässyt finaaleihin mutta jotenkin he sinne vain itsensä kampesivat, finaaleissa tuomaritoiminta oli mielestäni ihan hyvää ja reilua.Mm. Vehanen ihmetteli tuolloin tuota tuomaritoimintaa mutta myös reilusti myönsi, että finaaleissa linja oli oikeudenmukainen.

  Juurikin tuo politikointi on suurin syy siihen miksi Jyri Rönn on siirtymässä pois KHL:stä Liigan erotuomaripäälliköksi. Ei vain ilmeisesti kuuppa enää kestä sitä, että muut sanelevat mitä pitää tehdä ja milloin. Rönnin yksi ensimmäisistä KHL-otteluista avasi jo varsin hyvin silmiä, koppiin asteli ensimmäisellä erätauolla joku paikallinen pamppu ja ilmoitti, että ottelussa ei muuten tule enää yhtään jäähyä. Paikalliset linjurit ilmoittivat, että nyt kannattaa varmasti laittaa pilli taskuun jos täällä vielä haluaa viheltää. Pelissä ei vihelletty enää jäähyjä ja ottelun jälkeen sama sankari asteli koppiin vodkapullon kanssa, tarjoili tuomareille paukut ja kehui kuinka siisti ottelu oli kun ei tullut enää jäähyjä. Tämän jälkeen Rönn vihelsikin eniten otteluita koko sarjassa, vaikka hänen aloitus taisi myöhästyä kuukaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2015 klo 08.49
 23. Fat Jesus Jäsen

  Lainaus:
  Rönn juurikin verotuksen takia ei puhaltanut Helsingissä, hänellähän on rajallinen määrä päiviä vuodessa jotka voi viettää verovapaasti Suomessa ja haluaa pitää ne loma-aikoinaan.
  Muualla ryssissä viheltämisistä en sitten tiedä miksei puhaltanut Jokerien matseja.
   
 24. Batigoll Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Meneillään olevassa TsSKA Moskova -SKA ottelussa tuomarityöskentely on ollut... sanotaanko että huvittavaa.
   
 25. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En ehtinyt ihan koko ekaa erää katsomaan mutta saihan siinä sentään SKA viiden minsan yyveen. 0-1 maalin jälkeen tullut tasoitusjäähy SKA:lle oli sitten jälleen luokkaa "mitä ihmettä?"
  Ja Radulovilla suu käy... en tiedä, Kovalchukkia parjataan ja Radulovia hehkutetaan (monen jokerifanin suunnalta ainakin) mutta kyllä itseäni alkaa äijän naama yhdistettynä Moskovan tuomareihin vituttamaan siinä määrin että täytyy vissiin alkaa toivomaan Rotan jengiä finaaleihin.