Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Tuomarityöskentely KHL:ssä

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana erku, 05.09.2014 klo 15.07.

 1. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Tuomarityöskentely on asia, joka aina herättää keskustelua. KHL-osiossa on toki keskustelu pelin ulkopuolisista asioista, johon tämä aihe periaatteessa sisältyisi, mutta koska ketju viime aikoina on keskittynyt lähinnä fasisti-Putlerista jankkaamiseen, niin näen sopivaksi avata ihan oman ketjun tälle, koska siellä toisessa tämä keskustelu jäisi kaiken politiikkapaskan alle.

  Täksi kaudeksi KHL:ssä tuomarilinjaa on tiukennettu. Jo ennestään se oli tiukempi kuin SM-liigassa ja nyt ero lienee jotakuinkin järkyttävä. Minä itse pidän tästä tiukasta linjasta, jossa koukkimiset ja roikkumiset vihelletään tylysti pois. Ero viime vuoden SM-liigafinaalien roikkumisspektaakkeliin on huikea.

  Eilisessä Jokerien pelissä tuomarit onnistuivat mielestäni loistavasti ja muutkin ovat sitä palstalla kehuneet. Linja oli tarkka ja selkeä eikä mitään paikkaamisjäähyjä nähty. On hienoa, kun voidaan keskittyä peliin ja pelaajiin eikä tuomareihin.

  Nyt sana on vapaa ja kukin voi ottaa kantaa KHL:n tuomarityöskentelyyn.
   
 2. Uimalakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Odotin tuomaroinnin olevan parempaa kuin Liigassa, silti sen taso pääsi eilen yllättämään positiivisesti. Kyllä tuomareilla ja heidän toiminnallaan vaan on järkyttävän iso rooli pelin viihdyttävyyteen ja ammattimaiseen vaikutelmaan.
   
 3. iiron_troikka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stiiv Jatserman
  Tietyssä mielessä hyvää KHL- tuomaroinnin linjassa Jokereiden avauspelin perusteella on se, että pelistä tulee avoimempaa kun pelaajille on selvää että koukkimisesta tai estämisestä lähtee välittömästi jäähylle.

  Vähemmän hyvää on että useammankin kerran sai ihmetellä mistä tuomari vihelsi rangaistuksen. Enkä ihan allekirjoittaisi sitäkään ettei hyvitysjäähyjä jaettu: kyllähän penaltteja jaettiin melkolailla vuoronperään, eli kun yksi joukkue lähti jäähyboxiin niin tiesi ettei mene kauaa kun pilli soi toiselle.

  SM-liigaa mitenkään aliarvioimatta myönnettävä on että peli siellä noin vertailukohteena menee ajoittain karmeaksi puuroksi. Sitten usein käykin niin maaleja tulee vähemmän kuin Veikkausliigan matsissa.
   
 4. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Neljä peliä katsottuna tällä kaudella KHL:ää ja jokaisessa pysynyt linja tiukkana. Kaikenlainen mailahäirintä pyritty kitkemään. Pari jäähyä on kyllä tullut jo mailan nostostakin, mutta virheitä sattuu. Tuohon KHL:n suunnalta tehtiin kesällä linjaus, että linjaa tullaan tuon suhteen tiukentamaan. Ei se viime kaudellakaan mikään löysä ollut, mutta nyt lähdet jäähylle, jos vähäkään huidot mailalla vastustajaa, koukkaat jne.
   
 5. _Kuusyks Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
  Linja on hyvä, mutta odotan pelaajien tottuvan siihen. Nyt alkuun pelit ratkeaa vähän liiankin paljon ylivoimiin.
   
 6. pappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Mielestäni linja on ollut hyvä.
   
 7. hellcop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Flyers
  Kaksi Jokereiden kotipeliä katsoneena ei voi muuta kuin ihastella jämäkkää ja yhteinäistä tuomarilinjaa KHL:ssä. Mailaa ei kannata laittaa hetkeksikään kaverin kainaloon, sillä kakkonen tulee välittömästi.

  Ensimmäinen pieni kyseenalainen tuomio oli Jokerit - Lokomotiv -ottelun viimeisellä minuutilla tullut Koukalin (?) sukellusjäähy. Mielestäni kaveri kaadettiin ihan oikeasti maahan. Silti erittäin positiivisin ja jopa vähän yllättyinein mielin tuomarityöskentelystä!
   
 8. AC/DC MAN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Manchester United
  Tuomari linja on ollut äärettömän hyvä ja tarkka. Molemmin puolin on vihelletty herkästi. Tällästä se pitää olla. Ettei se vaihtele pelin aikana. Vaan vihelletään sitten kaikki pois. Toki peli on sitä myötä rikkonaista, mutta linja kumminkin pysyy, ja se on hyvä.
   
 9. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe
  Hyvää on etenkin se, että pikkutarkka linja on kohdistunut nimenomaan mailahäirintään eli koukkimiseen, huitomiseen, kamppauksiin ja vastaavaan kiekollisen pelaajan estelyyn. Sen sijaan taklauksia ei ole toistaiseksi karsittu, vaikkei KHL nyt miltään pommitusliigalta vaikutakaan.
   
 10. Stonemaki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, New Jersey Devils
  Katsonut molemmat Jokereiden kotipelit ja ollut positiivisesti yllättynyt. Odotin tuomarityöskentelyn olevan selkeästi parempaa kuin Liigassa, mutta silti olen ollut hieman yllättynyt erosta. Tiukka ja jämäkkä linja ollut. Vaikka otanta on osaltani vasta 2 peliä, niin olen vaikuttunut.
   
 11. torpeedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
  Mites KHL:ssä tämä tuomarointi on järjestetty? Ammattilaisia vai kulukorvauspohjalta?
  Ketä suomalaisia on ringissä?
   
 12. Tartu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, KHL
  Lainaus:
  Täysammattilaisia käsittääkseni kaikki ja suomalaisista mukana on Jyri Rönn. Rönn on mielestäni yksi sarjan parhaita tuomareita, joskin yleisestikin tuomarien taso on erittäin hyvä kuten jo täällä on mainittukin.
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Otanta narrien 2 kotipeliä eli pieni, mutta silti on tuomarien työskentelyt jättänyt positiivisen kuvan. Jos linja säilyy, niin ei tarvii pohtia kuinka moinelta hakataan käsistä luut rikki, kuten liigan "kovuuden" tavaramerkki on.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Mun makuun tuomarilinja on ollut vähän liiankin tarkka, mutta toki myönnän auliisti, että parempi näin kuin toisin päin.

  Tappara - JYP pelattaisiin KHL-matsina alusta loppuun 3 vs. 3 pelaajalla.
   
 15. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Mailarikkeethän on otettu todella tarkasti pois ja hyvä niin. Yhtään taklauksesta saatua jäähyä taas en muista nähneeni.
   
 16. Gemondo Jäsen

  Linja on ollut hyvä, mailarikkeet on otettu tarkasti pois aivan kuten moni muu on jo todennutkin, siitä iso plussa. Mutta, en tiedä olenko yksin väitteeni kanssa sillä omasta mielestäni linja on löystynyt selvästi kolmansissa erissä, ainakin kahdessa ensimmäisessä Jokerien pelissä.
   
 17. Axbor Nocturne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chelsea FC
  Lainaus:
  Onko siellä tullut yhtään taklausta? ;) Mutta joo, KHL:n tuomaroinnin sietääkin olla tasokasta, kun ukoille siitä kunnon liksaa maksetaan, ei se Rönn olisi muuten tuohon sarjaan siirtyynyt tuomariksi, ellei korvaus olisi ruhtinaallinen vs liiga.
   
 18. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Et ole tyystin yksin. Perstuntumalla mitattuna täälläkin on havaittu sama ilmiö kolmansissa erissä. Täysin jäähyt eivät ole "bannissa", mutta silti enemmän tuntuu menevän läpi kolmansissa erissä.

  Itse pidän tästä tiukemmasta linjasta. Tätä kautta taito saa enemmän sijaa ja katsomoissa on helpompi nauttia pelaajien yksilötaidoista. Mielestäni on parempi "ratkoa" matsit ylivoimalla kuin koukkukiekolla jos pieni kärjistys sallitaan. Toivottavasti vielä sallitaan kovemmatkin taklaukset ja jokaisesta loukkaantumisesta ei heitetä "varmuuden vuoksi" suihkuun, silloin linja on loistava.
   
 19. Magni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL, NHL
  Lainaus:
  Tuolta tilastoistahan niitä voi katella -> http://en.khl.ru/stat/players/266/all/

  Tuo on todella hieno juttu, että KHL tilastoi myös blokatut laukaukset.
   
 20. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Ei tosiaan ole mikään pommitusliiga, mutta onneksi pelaajilla on korkea taitotaso, niin pelissä on muutakin katsottavaa kuin pelkät taklaukset. Joku kovakin niitti on nähty ja mies ei ole lentänyt boxiin koska sattui.

  Jos linja pitää koko kauden, niin hyvä on.
   
 21. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Ja nyt linja on löystynyt myös 1. ja 2. erissä. Ei tietoakaan enää tiukasta mailahäirinnän ja kiekottoman pelaajan estämisen kitkevästä linjasta.
   
 22. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Tätä pelkäsin itse jo ensimmäisellä kierroksella, että tuskin tiukka linja kestää. Valitettavasti linja on selkeästi löystynyt.
   
 23. #99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Siltikin...jokaisessa KHL pelissä tulee 5-3 tilanteita, niitä ei voi välttää. Ja näin on hyvä - *tunko väliä sillä on jos joku muu teki väärin edellisessä vaihdossa - AV:lla on samat säännöt? Maila on pelaamista varten ja rotat käyttää sitä muuhun. Ilman mitään todistuspohjaa väitän, että Lüga peleissä 5-3 tilanteita tulee aika harvakseltaan, koska 'siellä on jo yks ukko ulkona'. Itäliigassa tällainen sympatia näyttää olevan kitketty tyystin...
   
 24. Valioyksilö Jäsen

  Ihan puhtaita papereita eivät dumarit saa Jokerit - Atlant pelistä. Esimerkkinä päivänselvä Atlant-pelaajan korkea maila x 2 jokeripelaajan (nimeä en muista) naamaan kolmen sekunnin sisään, tuomarin valvovan silmän alla. Mitä lie liikkui venäläistuomarin päässä tuossa.
   
 25. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oma fiilis että linja alkaa nyt löystymään kahvaamisen, estämisen ja yleisen häiriöpainin suhteen. Tämä siis viimeisimmän Jokereiden homestandin perusteella.

  Onko muualta KHL:stä vastaavia tuntemuksia?