Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Tuomarityöskentely KHL:ssä

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana erku, 05.09.2014 klo 15.07.

 1. arghprkl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kyllähän tuo varmaan ihan oikeasti oli vahinko, mutta tämän päiväisen ottelun 1-3 maalissa linjuri teki luistelullaan aika kivan taklauksen. Sillä hän otti kaksi SKA:n pelaajaa pois pelistä ja päästi CSKA:n kahdella yhtä vastaan tekemään tyhjiin.
  Jossain muussa tilanteessa varmaan voisi ajatella, että puujalka ei ehtinyt alta pois. Mutta nykyisten suosimissyytösten ollessa vallalla ei voi kuin ajatella, että sattuipas "sopivasti."
   
 2. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mihinkään tahallisuuteen en usko, mutta kyllähän TissiSKA tuosta selkeän edun sai. Ja eikös SKA pitänyt olla se ketä suositaan?
   
 3. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Hahhah, tuo TsSKA:n saama vitonen taas. Jäikö sekunti ennen sitä viheltämättä kamppi SKA:lle? Pahempaa puuhastelua kuin Liigassa!
   
 4. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Huonosta kulmasta striimin kautta näytti kyllä aiheelliselta femmalta. Osuma näytti tulevan (kelatkaa nyt joku kuitenkin frame by frame...) sen verran pahasti polven seutuville, että ei pitäisi olla epäselvyyttä. Olettaen ettei mun silmissä heitä ja SKA:n kaveri vetänyt huikealla tilannetajulla filmiä, niin femma oli selvä tuomio.

  Ei siinä, jotenkin erilaisten värilasien läpi katsoen tuolla tuntuu olevan vähän kuin kaksi linjaa. Ensimmäisen linjan mukaisesti vihelletään vain ruumiit jos rikkova taho on sininen. Jälkimmäisen linjan mukaan vedetään nollatolella jos paita on valkoinen. Tämä siis tosiaan värilasit päässä, eli eiköhän todellisuus ole jossain neutraalin ja kotituomaroinnin väliltä.
   
 5. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
 6. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Tuosta kulmasta osuma näyttää tulevan hieman alemmas. Anyways, jäähyn paikkahan tuo oli silti. Se kuitenkin vituttaa, että säännöt suorastaan huutavat noita vitun kuolevia joutsenia. Jos tuollaisen talutuksen jälkeen joutuisi esimerkiksi pakolliseen röntgeniin ja vähintään loppumatsin ajaksi tarkkailuun, niin luulisi kivun olevan "oikeammalla" tasolla. Ja jos noista suoraan jaettaisiin jotain 5+ matsin pelikieltoja sakkoineen, niin aika suureen arvoon viiden minuutin YV:n pistäisi. Vittu, jätkähän näytti siltä, että vähintään täytyy polven alapuolelta koko saatanan jalka amputoida. Ei sen jälkeen voi olla pelikuntoinen noin nopealla varoitusajalla.

  Kun "sairaskertomus" on nähty pelikyvyn muodossa, niin vituttaa tuo toiminta. Tosin sen verran tuomaria haluaisin tuossa tilanteessa puolustella, että ZSKAn pelaaja kieltämättä antoi syyn jäähylle. Osuma tuli ja dumari ei kristallipallosta voinut tarkistaa sitä, että kyseisen saatanan savijalkajätin jalka kestää sittenkin.
   
 7. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Näin se olisi hyvä. Mikäli pelaaja kuolee jäälle niin varotoimenpiteenä hänen pelaaminen voitaisiin estää kyseisessä ottelussa. Kyllä vähentyisi kuolemien määrä merkittävästi. Itseasiassa kuoleminen alkoi KHL:ssä vasta poffeissa joten kai sitä aika epäurheilijamaisena pidetään ihan yleisestikin. Poffeissa sitten kaikki keinot sallittu.
   
 8. rico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Sekuntia ennen rikettä tämä rikottu pelaaja kaatoi Radulovin. Kysynpähän vaan, miksei käsi noussut?
   
 9. faro Jäsen

  Lainaus:
  Koska aina tuomarit eivät huomaa/vihellä kaikkea, mikä katsojien mielestä oikeuttaa jäähyyn.
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2015 klo 22.57
 10. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Lainaus:
  Jos en väärin ole ymmärtänyt, niin tiettyjä aivotärähdyksen oireita seurataan NHL:ssa siten, että pelaajan matsi on sitten siinä. Vaihtoaition ja jään sijaan tarjolla on pimeää huonetta, lekuria ja ties miten noi nyt tutkivatkaan. Tämä siis riippumatta pelaajan omasta halusta. Jos oireita on, ne tutkitaan ennen kuin lupa irtoaa.

  Tuon jos saisi laajennettuna mukaan, niin hyvä olisi. Jos oireita esimerkiksi jalkavammasta ilmenee vaikka nyt taklauksen jälkeisenä kantamattomuutena, niin johan se on jo pelaajan itsensä kannalta hyvä tsekata tilanne kunnolla. Pieni shokkitila ja adrenaliinipiikki saattaa sen verran tehokkaasti "kätkeä" vaivan, että paskaksi menneelläkin jalalla voi tehdä hieman ihmeitä. Mistä me nyt esimerkiksi tiedetään se, että tänään kuollut joutsen ei oikeasti rikkonut itseään ja pelannut esimerkiksi anabolisten asteroidien ja roheiinin voimalla jalka katkenneena? Ei muuta kuin mies röntgeniin ja fyssarien tutkittavaksi jos jalka menee niin pahasti, että osuman jälkeen ei yhtään kestä painoa. Saattaisi kipu saada hieman toisia ilmaisumuotoja jos omakin peli olisi siinä.
   
 11. JaSa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks
  Satakunnan Kansa uutisoi Antti Bomanin siirtyvän tuomariksi KHL:ään (kyseinen uutinen). Nähtäneenköhän Bomania Areenalla tai Jokereiden otteluissa ensi kaudella. Rönnhän ei missään vaiheessa viheltänyt yhtään Jokereiden ottelua.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Oisko Boman samoilla linjoilla Helsingin osalta kuin Rönn, joka kertoi viime kauden alkaessa seuraavaa:

  "Olen käynyt asiasta keskusteluja KHL-pomojen kanssa. He ovat sitä mieltä, että tuskin tulen viheltämään Helsingissä ainakaan runkosarjassa. Siihen liittyvät Suomen verolait – jos haluaa maksaa veroja vain Venäjälle, niin silloin ei kannata täällä paljoa vihellellä, tuumi Rönn.
  Samasta syystä vierailut kotiin ovat hyvin rajattuja.
  – Käyn niiden päivien sisällä, mitä Suomen verolait sallivat. Kauden aikana pystyn olemaan Suomessa 35-40 päivää."

  Tässä linkissä YLE:n artikkeli KHL-konkari Jyri Rönniä tuskin nähdään Helsingissä | Yle Urheilu | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2015 klo 14.28
 13. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Lainaus:
  Tuo ei tosin selitä sitä miksei Rönn vihellellyt Jokereiden pelejä Venäjällä..
   
 14. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Koska pelkäävät kansalaisuuden vaikuttavan tuomioihin. Suomalaisen tuomarin kohdalla tämä on ongelma, venäläisen kohdalla taas ei, kun Jokerit pelaa.

  Tosin on sanottava, että edellisellä kaudella ei jäänyt runkosarjasta hampaankoloon, valtaosa matseista oli hyvin vihellettyjä. Ero liigaan oli selvä. Playoffeista jäi sanomista, piip.
   
 15. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Venäläisiä tuomareita venäläisten joukkueiden matsiessa ei voi välttää, mutta suomalaiset tuomarit suomalaisen joukkueen ottelussa voi. Onpahan mahdollisten virheiden sattuessa vähemmän seliteltävää.

  Ja kaipaisiko kukaan muka Bomania Jokereiden otteluihin?
   
 16. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
 17. powerforward#7 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Siitä olen samaa mieltä, että eilinen peli oli tuomareilta huono. Ja taitaa samat herrat olla kunnostautuneet aiemminkin. Mutta tuon kympin uskon kyllä tulleen aiheesta. Aika harvoin noita on vihelletty ja tuskin Marko ihan noin nätisti on sanonut. Pari kirosanaa ja piikkiä tuomarille tuohon mukaan, niin ansaittu kymppi. Toki, jos on oikeasti käyttänyt vain noita sanoja, niin sitten oli herkässä.
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Ei ne seeprat huonoja olleet. Ne osasi viheltää herkästi narreille ja vinosilmille pakolliset. Tarkoituksella epätasapuolista. Tuolla esityksellä saavat lisää pelejä vihellettäväksi ja bonukset pankkitilille.
   
 19. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Olen miettinyt tätä osan faktana pitämää asiaa, että KHL:ssä tuomarit vaikuttavat tarvittaessa peliin niin paljon, että voivat estää toista joukkuetta voittamasta. Osana tätä ajattelua on nähty myös lause "KHL-mestaruutta ei voi voittaa yksikään ei-venäläinen joukkue". Vaikka sarjassa on nähty monia räikeitä tuomarivirheitä, en itse ihan osta tätä väitettä. Uskon kyllä, että tuomarit suosivat venäläisiä joukkueita ja erityisesti SKA:ta, mutta en usko, että heillä olisi käsky kääntää ottelut esimerkiksi Jokereiden tappioksi. Tappion hetkellä tulee monesti nostettua esiin syypäitä häviöön ja niitä on usein helppo löytää vaikkapa tuomareista. On aika vaikeaa ajatella, että tuomarit pystyisivät ratkaisemaan paras seitsemästä-ottelusarjan. Tasaisissa peleissä toki pienetkin epäoikeudenmukaisuudet korostuvat ja voivat saada lumipallon pyörimään.

  Olisi mielenkiintoista nähdä vaikkapa Kunlunin nousevan haastamaan SKA:ta ja muita venäläisiä suurseuroja ihan kunnolla. Silloin tämä teoria tuomareiden vaikuttamisesta tulisi todelliseen testiin.
   
 20. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Itse en ole nähnyt KHL:ssä otteluita, joissa tuomarit estäisivät toisen joukkueen voittamisen. Asiaa ei mielestäni tule kääntää - vahingossa tai tarkoituksella - päälaelleen KHL:n todellisuudesta. Kun esittää asian kuten yllä, saa tietenkin tulokseksi sen, että KHL:ssä tuomarit eivät voi estää joukkuetta voittamasta.

  Lainaus:
  Minusta tuollaiset väitteet kannattaa unohtaa. Kukaan ei voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

  Lainaus:
  Molemmat väitteet totta. Ei KHL toimi niin, että tulee käsky Jokerien tappiosta. Eihän sellaiseen ole mitään järjellistä syytä. Mutta KHL toimii kuten Jokerien GM Jari Kurrikin on tuonut esille: ottelun jäähyt eivät ole yhtäläisen linjan mukaisia molemmille joukkueille. Myös pelikielloissa voidaan suosia toista, kuten kävi mielestäni viime po-sarjassa CSKA:n ja Jokerien välillä.

  Kun puhutaan CSKA:n ja SKA:n suosimisesta, puhutaan yksittäisistä toimenpiteistä ottelun aikana tai sen jälkeen. Niillä SKA:n tai CSKA:n voiton todennäköisyyttä voidaan nostaa, mutta ei pyyhkiä tietenkään pois vastustajan mahdollisuuksia.

  Ja tuo jos mikään, on epärehellistä toimintaa.
   
 21. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
  Lainaus:
  Onko näissä suosimisissa mielestäsi jotain poikkeuksellista, mitä tapahtuu vain KHL:ssä? Kyllä minusta myös Liigassa on usein suosittu suurempia seuroja ja suurempia tähtipelaajia, joihin kohdistuvat rikkeet huomioidaan tarkemmin, kuin nelosketjun nimettömään laituriin kohdistuvat.
   
 22. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Olen seurannut kaudesta 2014-215 vain Jokereita KHL:ssä ja HIFK:ta Liigassa. Tuona aikana lähes kaikki Jokerien ottelut ja joku 60-70 prosenttia HIFK:n otteluista. En siis kattavasti muita joukkueita, ainoastaan HIFK:n vastustajina. Näkemäni perusteella Liigassa ei suosita tuomioissa HIFK:ta. Ja edelleen, näkemäni perusteella Liigassa suositaan rupusijojen 12-> joukkueitä jättämällä viheltämättä niille kahvoja yms. Liiga siis tasoittaisi ainakin mun telkkarissa Liigan voimasuhteita.
   
 23. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Itsekin tuota Jensenin jäähyä kritisoin, mutta ottihan siinä kohde kuukauden sairasloman, joten ei tuota ihan täytenä oikeusmurhana voi pitää, vaikka Shumakov myötävaikuttikin itse tilanteen eskaloitumiseen päähän kohdistuneeksi taklaukseksi.

  Andersenin tapauksessa en tuon Jensenin tilanteen tapaan nähnyt paikan päällä eväitä jäähylle. Siinäkin tilanteen aiheutti se, että Andersenin huomio keskittyi kiekkoon ja toiseen vastustajaan, ja taklaaja pääsi tulemaan puskista. Ei ollut mikään törkyveto.
   
 24. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Kyllä kun eilen katsoi tuota Kärpät-Hifk peliä niin huhhuh. Älytöntä roikkumista,kahvaamista ja estämistä ilman jäähyä.Huomasi taas että tämä paljon kritisoitu KHL:n tuomarityöskentely on valovuoden parempaa.
   
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:

  OK, en seurannut CSKA:n pelaajan tilannetta jälkikäteen. Nyt kun kausi on päättymässä voisi siis sanoa, että Jokereihin kohdistunutta systemaattista tuomaripeliä ei ainakaan mun telkkarista havainnut. Pidin tätä casea sellaisena, enkä tiennyt noin vakavasta loukkaantumisesta. Sama päti tuomaroinnin osalta (neutraali suhteessa Jokereihin) jo viime kaudella, ja sen myös silloin totesin. Systemaattinen on tarkoituksellista, tavoitteellista ottelun voimasuhteisiin vaikuttamista. Se ei ole yksittäisen tuomarin yksittäinen virhe, joita sattuu tuomaristolla lähes kymmenkunta otteluissa kun mukaan lasketaan muutakin kuin jäähyt. Suhteessa Jokereihin, KHL näyttäisi parantaneen. Jari Kurrin tulo julkisuuteen + asioiden vienti KHL:n päättäviin elimiin vuonna 2015, on kaiketi auttanut. Oisko Rotenbergillakin osuutensa, mene ja tiedä.