Sanna Marinin hallitus

  • 2 590 386
  • 21 526

teppana

Jäsen
Itse en ole Marinia täällä moittinut, enemmänkin antanut propseja vaikka poliittisesti olemme eri spektreillä. Ei minua kuitenkaan vaivannut Marinin ideologinen ero, tai kyllähän se vaivasi. Mutta se ei koskaan noussut kynnyskysymykseksi jonka perusteella olisin arvioinut hallituksen toimia. Kuten jo aiemmin sanoin, kyllä minun veroja saa nostaa.

Oma ongelmani tässä on helposti selitettävissä. Marin on julkisesti (jo ennen pääministerin pestiä) väläytellyt aika rajuja toimia veronkiertäjien suhteen. Hän on myös rakentanut poliittisen identiteetin sen perustalle, että jokainen osallistuu kykyjensä mukaan. Jos on hyvä palkka/palkkio, silloin on myös varaa maksaa isompi prosentti. En edes ole tätä vastaan, kuten olen jo aiemmin tällä pastalla tuonut esiin, voin hyvin maksaa sen muutaman prosentin lisää.

Ongelmani on seuraava, Marin on vieläkin julkisuudessa lausuntojen perusteella joissa lukee, vapaasti lainaten, "entä jos veronkierrosta saisi rangaistuksena kansalaisuuden menetyksen". Pääministerinä hän on peräänkuuluttanut hyvätuloisten lisäosallistumista. Nämä ovat ihan ymmärrettäviä positioita. En ehkä ole niiden kanssa samaa mieltä, varsinkaan kansalaisuuden menetyksen osalta. Mutta ymmärrän hänen poliittisen ideologian.

Pääministeri on varmasti ollut kiireellisempi kuin TP viime aikoina. Ero ei siltikään liene ihan massiivinen. Tai ihan sama, olkoot massiivinen. Sanna Marinin poliittinen spektri on hyvin auliisti tuominnut Sauli Niinistön spektrin. Kritiikki on nimenomaan tullut yhteisestä taakankannosta. Porvarit (tai kuten itse sen usein kuulen, ökyporvari, pitäisiköhän alkaa käyttämään vasemmalla olevista nimitystä "ryysyläiskommarit") ovat se ongelma ja Marin haluaisi ratkaista ongelman nostamalla veroja. Okei, minä voin sen veronkorotuksen hyväksyä. Se mitä en voi hyväksyä, on tuollainen vittuilu ja moralisointi minun elämäntyylistä, varsinkin kun vittuilija itse viettää paljon loisempaa elämää kuin minä. Marin pyytää minua maksamaan enemmän, eikä hän tee sitä rakentavalla keskustelulla.

Itse en ole yhtään yllättynyt siitä, että verorahoja ja etuuksia tulkitaan kansalle edullisemmin TPK:n toimesta kuin nykyisen VNK:n toimesta.

Samaa vittuilua sitä saa töissäkin kuulla. Itse teet sen 70 tuntia töitä viikkoon, et tee siitä numeroa. Punaiseen kallistuvat työntekijät painelee sen tasan TES määräyksen mukaan. Kun tulee hyvä tulos, annetaan bonukset eikä firman johto edes nosta niitä, vaan pelkästään toimihenkilöt ja työntekijät. Silti olet se kusipää.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy sanoa, että oletan ja toivon, että olisin kyennyt hillitsemään itseni, jos esim. Sipilä olisi joutunut yhtä olemattoman "skandaalin" kohteeksi. Luulisinpa notta olisin punastunut häpeästä jos olisin yrittänyt jotain populismia tälläisestä asiasta - etenkin jos päällä olisi ollut globaali kriisi. Sitä en ihmettele, että täällä öyhötetään. Tietysti täällä öyhötetään, tämä on sinimusta foorumi - jossain muutaman vuoden takaisessa ek-kyselyssä täällä vajaat 40% kannatti sekä PS:ää että Kokoomusta. Mutta on täällä tolkun kommentoijiakin, jotka hyvin tietävät, miten tälläiset asiat valtionhallinnossa toimivat, ja silti kylmästi heittävät bensaa aamiaisgaten liekkeihin. Ihan mielenkiintoista seurata.

Anyways, virkaan nousee yllättäen tuore pääministeri, joka saa virkamiehistöltä nopeita briiffauksia vähän joka asiasta - siis jopa jonkun verran tärkeämmistä kuin Kesärannan ruokaeduista - ja tässä tilanteessa uuden pääministerin olisi siis pitänyt pysäyttää joku kansliansa kokenut virkamies ja kysyä aamiaisen ja lounaan verotuksesta? Siis ihanko oikein? Totta kai siinä olettaa, että nämä avustajat tietävät mistä puhuvat. Ja se että Marin on perheineen ollut paljon Kesärannassa niin olisikohan siihen mitään erityistä selitystä?

Ei hyvää päivää tätä settiä täällä. MDS - Marin Derangement Syndrome.
Minua ei henkilökohtaisesti häiritse pätkääkään, jos Marin vetää aamupalaa valtion piikkiin. Tässä maassa on varmasti käytetty verovaroja turhempaankin. Tai vaikka nauttisi viiden ruokalajin päivällisiä. Se taas oudoksuttaa suuresti, että tuossa virassa oleva henkilö oksentaa mielipiteensä julki teiniangstilla, ylimielisyydellä ja uhriutumalla. Se ei vain ole sopivaa tuossa roolissa. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun Suomen pääministeri nostetaan tikunnokkaan jostain vähäpitoisesta asiasta. Jotenkin se pitäisi pystyä silti käsittelemään aikuisen ihmisen tavoin.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katsoin tuon Iltalehden pj-tentin. Siis hyvänen aika! Voi jo aivan perustellusti sanoa, että Marin on mennyt Andersonista ohi vasemmalta.

Ennustan, että näillä puheenjohtajilla punaviher-akselilla demarit, vassarit ja vihreät suurin voittaja tulee olemaan tulevaisuudessa vasemmistoliitto. Uskottavin genressään, koska Li.
Kannattaako käyttää aikaa katsomiseen?

Jossain määrin olen jopa iloinen siitä, että Marin tunkeutuu yhä syvemmälle ja syvemmälle vasemmalle, koska se aiheuttaa vain enemmän ja enemmän eripuraa SDP-Vihreät-Vasemmistoliitto -koalitiossa: kuka on vihrein, kuka on intersektionaalisin, kuka on parempi kuin muut, kuka uhriutuu eniten. Hieman jopa hymähtelen kuvitellessani Marinin osoittavan kaapin paikkaa.

Ilon tilalle tulee pian suru - tuo kolmikko on hallitusvastuussa ainakin toistaiseksi.

Mahdollinen positiivinen vaikutus voisi kai olla se, että riitaisan kolmikon (johon kaikki kyllästyvät) sijaan saisimme yhtenäisen talousliberaalin eduskunnan ja sitä kautta hallituksen, joka palauttaisi valtion talouden kuntoon ehkä kipeimmän kautta. Tässä kohtaa iskee taas totuus silmille: voiko poliitikko ajatella muita kuin itseään ja lähipiiriään?

Uskoni poliitikkoihin ei ole järin suuri - pahoittelen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Marinin retoriikkahan on täysin Trumpin pelikirjasta kopioitu. Heitellään ylimielisiä ja varsin erikoisia kommentteja, jotta kansa saa kauhisteltavaa ja huomio pysyy epäolennaisessa. Näin ei tarvitse tärkeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin paljon vastailla, vaan voi uhriutua rauhassa ja korostaa omaa erinomaisuuttaan ja niitä oikeasti tärkeitä tehtäviä. Ne, jotka eivät Marinia äänestäisi muutenkaan, vaativat selityksiä ja päitä vadille. Marinin äänestäjät taas syyttävät muita ajojahdista ja seisovat entistäkin tukevammin Marinin takana. Surullinen tilanne.

Jännä nähdä, kuinka fiksuja demareiden äänestäjät oikeasti ovat. Roikkuvatko menneessä ja kuvittelevat SDP:n edelleen edustavan sitä, mitä se aiemmin edusti, kun puolue oli nykyistä oikeammalla? Vai ovatko oikeasti valmiita avaamaan silmäänsä sille, millaista puolueen politiikka ihan oikeasti nykyisin käytännössä on? Moni äänestää varmasti vanhasta tottumuksesta, vaikka se ei edes ole enää oman edun mukaista. Eikä kyllä lopulta kovin monen muunkaan. Ainakaan niiden, jotka yrittävät ahkerasti itseään työllä elättää. Itse pidän erikoisena sitä muutenkin, että hyvinvointivaltiomallin ylläpitäminen olisi jotenkin vain vasemmistopuolueiden yksinoikeus ja oikeistopuolueet olisivat pelkkiä kapitalistiriistäjiä. Kyllä siellä demareidenkin äänestäjissä on erittäin hyvin toimeentulevaa väkeä, jotka mielellään pröystäilevät hyvällä palkallaan, sijoitusasunnoillaan ja perityllä omaisuudellaan ja kauhistelevat suureen ääneen sitä, miten Suomessa verotus on niin kovaa. Ja silti äänestävät aina SDP:tä.

Ja samaan aikaan samat tyypit paheksuvat Trumpin äänestäjiä, jotka eivät ymmärrä, että eihän se Trump mitään tavallisen kansan etua aja, vaan hyvin pienen ja etuoikeutetun joukon etua. Ja onpas kamalaa, että Trump kiukuttelee milloin mistäkin ja puhuu läpiä päähänsä, ei ole presidentin arvolle sopivaa moinen käytös. Että ovatpas ne amerikkalaiset tyhmiä, kun eivät tajua. Trumphan käyttää vain hyväkseen näitä hyödyllisiä idiootteja, jotka uskovat olevansa erityisen tärkeitä ja samalla mahdollistavat kaikenlaisen suhmuroinnin, mitä sitten yritetään viimeiseen asti peitellä ja keksiä niille oikeutusta. Kuulostaapa jotenkin tutulta...
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä vilkaisulla pääsee kyllä melko korkealle Jatkoajan "kurkistin ja lainasin, mutta en lainannut kokonaan"-listalla.
Kyllä tuosta käy ilmi että kanslian "toimitusjohtaja", ei ole pääministeri, kuten lainaamassani viestissä yritettiin esittää.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kohta varmaankin lisää kiihtyvä maakuntaverosta nokittelu hallituksen sisällä alleviivaa sitä, että maakuntia on aivan liikaa. Jos perusteena on leveämmät hartiat, niin hartioiden pitäisi niin leveät että veroja voisi kerätä.
Pahoin pelkään, että kepulaiset tässä jyräävät vasemmistoliiton ja vihreät ja valtion piikki jää avoimeksi liian pienille maakunnille.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joku tuossa taisi jo näprätä taskulaskimella sellaisen tuloksen, että Sanna Marin syö aamupalaksi viisi ämpärillistä kaurapuuroa. Eiköhän se 850€ liene kokonaiskustannus, johon kuuluu mm. ostoksia tekevän ja niitä kylmiä ruokia jääkaappiin asettelevan VNK: työntekijän palkka tuohon käytetyltä ajalta sivukuluineen, kuljetuskustannukset yms.

Ehkä. Sitten tietysti voidaan myös miettiä sitä, onko tämä se fiksuin tapa hoitaa asioita. Tokihan sillä on työllistävä vaikutus (veronmaksajien rahoilla), mutta ehkä sen paremman paahtoleipäpaketin saisi sinne kaappiin hieman halvemmallakin.

Ja voihan se toki olla niin että kokonaiskustannuksiin kuuluu myös näiden kylminä toimitettujen aterioiden lämmittäjän ja lautaselle asettelijoiden palkkakustannukset. Kesärannan emäntä, jonka työnkuvaan muuten kuuluu myös nuo ruoka-asiat, taitaa kyllä saada palkkansa ihan jostain muualta kuin tuosta 850e/kk-summasta.

Mutta mistä näistä tietää kun kaikki on salattu. Ehkä sinne on otettu uusia avustajia duuniin?

edit: Nyt vasta tajusin, että tuo Kesärantahan on ihan siinä Lastenlinnan vieressä, missä jokunen kerta joutunut vierailemaan. Tai joutui. Makee paikka ilmakuvan perusteella, tenniskentät ja kaikki. Kovaa hommaa varmasti ollut pitää koronakaranteeneja.

Onkohan Sanna kova lyömään palloa vai jääkö pelit Räikkösen vastuulle? Kukakohan veisi Hallitus-turnauksen mestaruuden? Ei kai Saarikko?
 
Viimeksi muokattu:

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo 850€/kk ei ole muuten summa, jonka rivikansalainen maksaisi, koska se on ilmeisesti alv 0 hinta.

Miksi ei olisi sama summa?

Kyllä niissä Compass Groupin ja Prisman kuiteissa se arvonlisävero on mukana. Oletukseni on, että nuo summat mitä täälläkin pyöritellään, ovat peräisin kuiteista.
 

Analyzer

Jäsen
Juuri näin. Kepu halusi paljon maakuntia ja nyt laskelmat osoittavat, että ne ovat täysin elinkelvottomia. Jos maakuntavero toteutetaan ja maakuntien kustannukset sisällytetään siihen, Uusimaa ja Pirkanmaa voivat vaikka laskea verojaan, mutta muualla ne nousevat. Näin ollen kepu alkaa huutaa epätasa-arvoa ja vaatii taas uutta lypsyjärjestelmää, jolla Suomen tuottavan osan elinvoimasta imetään tuki tuottamattomalle osalle. Siksi maakuntavero ei enää maistu. Sen sijaan kepu haluaa kaapia valtion kassasta rahat maakuntaleikkeihinsä ja vieläpä siten, että rahojen käyttäjällä ei ole mitään insentiiviä tehostaa toimintaansa, vaan voi aina vaikkapa ”Suomen tasapuolisen kehittämisen nimissä” kaivaa lisää rahaa valtion kassasta. Siksi ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa: pysäyttää sote-uudistus tai toteuttaa se maakuntaveron kanssa. Toivottavasti edes jälkimmäinen toteutuu.

Tässä on tosiaan käynyt todennäköisesti juuri näin. Kepussa on ymmärretty(minkä kaikki muut ymmärsivät jo aiemmin), että maakuntia on liikaa ja osassa maakuntia verotusoikeuden toteutuessa verot tulevat nousemaan. Verot nousevat vielä nimenomaan Kepun ydinkannattaja-alueilla.

Tasausjärjestelmä tulee, mutta silti on suuri vaara, että tästä tulee kunnon mainehaitta jatkossa kepulle jonka lempilapsi tämä koko maakuntamalli on. Pahimmassa tapauksessa käy niin, että kepu-johtoisissa maakunnissa palveluiden taso laskee ja kansalaiset maksavat isompaa veroa. Selitä sitä sitten toreilla.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi ei olisi sama summa?

Kyllä niissä Compass Groupin ja Prisman kuiteissa se arvonlisävero on mukana. Oletukseni on, että nuo summat mitä täälläkin pyöritellään, ovat peräisin kuiteista.

Liski on ainakin twitterissä laittanut viestin, jossa kommentoinut näin: " Varmistui vasta tänään, että myös ateriapalvelun tiedotetut hinnat olivat alv 0%.".

Linkki Liskin twitter - viserrykseen:


 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liski on ainakin twitterissä laittanut viestin, jossa kommentoinut näin: " Varmistui vasta tänään, että myös ateriapalvelun tiedotetut hinnat olivat alv 0%.".

Linkki Liskin twitter - viserrykseen:

Tästä ateriaedun määrästä tulee mieleen vanha Radiolinjan mainos jostani 1990-lopulta / 2000-luvun alusta, jossa huoltoaseman omistaja mielivaltaisesti vaihtaa hintaa asiakkaan tankatessa ja koko vyyhti loppuu "plus alvi"-toteamukseen.
 

Jeffrey

Jäsen
Liski on ainakin twitterissä laittanut viestin, jossa kommentoinut näin: " Varmistui vasta tänään, että myös ateriapalvelun tiedotetut hinnat olivat alv 0%.".

Linkki Liskin twitter - viserrykseen:



"Varmistui vasta tänään"... Ei kai se nyt niistä kuiteista ole voinut olla niin hankala katsoa, jos niitä kuitteja kerta viikko katseltu ja summia ynnäilty. Toki varmistui vasta tänään, voi sinällään olla ihan paikkaansa pitävä väite. Varmistui vasta tänään, että saadaan tämä kertoa julkisuuteen.

Kyllä tämäkin puoltaa sitä ajatusta, että kaikkea ei ole vieläkään kerrottu.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ei hyvää päivää tätä settiä täällä. MDS - Marin Derangement Syndrome.

Aamen. Tämä on absurdein poliittinen näytelmä, jota olen täällä vuosikymmenen aikana todistanut. Ne "Suomesta tulee Venetsuela neljässä vuodessa"-kommentit olivat sentään yksittäisiä. Tämä on kuin seuraisi jonkinlaista laumamaniakohtausta, jossa suhteellisuudentaju loistaa poissaolollaan.
 
"Varmistui vasta tänään"... Ei kai se nyt niistä kuiteista ole voinut olla niin hankala katsoa, jos niitä kuitteja kerta viikko katseltu ja summia ynnäilty. Toki varmistui vasta tänään, voi sinällään olla ihan paikkaansa pitävä väite. Varmistui vasta tänään, että saadaan tämä kertoa julkisuuteen.

Kyllä tämäkin puoltaa sitä ajatusta, että kaikkea ei ole vieläkään kerrottu.

Niin ymmärrät varmaan, että niistä kuiteista ei ole kopioita näytetty vaan ne ovat edelleen salattuja? On saatu lista summista ja laskuttajista, ilman mitään erittelyjä.

Liski on todennäköisesti kysynyt onko summa alvillinen vai alviton, johon VNK on totuttuun tyyliin vastannut viikon viiveellä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Marinin retoriikkahan on täysin Trumpin pelikirjasta kopioitu. Heitellään ylimielisiä ja varsin erikoisia kommentteja, jotta kansa saa kauhisteltavaa ja huomio pysyy epäolennaisessa. Näin ei tarvitse tärkeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin paljon vastailla, vaan voi uhriutua rauhassa ja korostaa omaa erinomaisuuttaan ja niitä oikeasti tärkeitä tehtäviä. Ne, jotka eivät Marinia äänestäisi muutenkaan, vaativat selityksiä ja päitä vadille. Marinin äänestäjät taas syyttävät muita ajojahdista ja seisovat entistäkin tukevammin Marinin takana. Surullinen tilanne.
Se on juurikin näin. Ja Trumpin perinnön jo näemme. Ideologisesti kahtia jakautunut maa. Marinin perinnön näemme myös äärioikeiston kannatuksen kautta. Jokaisella reaktiolla on vastareaktio. Mitä suurempi reaktio, sitä suurempi vastareaktio, joka puolestaan synnyttää oman vastareaktionsa. Siitä se populismi saa polttoaineensa. Marin kirvoittaa kommenteillaan ärtymystä yhä useammassa ihmisessä. Nämä eivät olisi Marinia muutenkaan äänestäneet, mutta tämä ärtymys kirvoittaa negatiivisia kommentteja Marinista, ja varsinkin ne kohtuuttomimmat alkavat herättää sympatiaa Marinin suuntaan ihmisissä, jotka ovat poliittisen spektrumin välimaastossa, varsinkin jos Marin osaa uhriutua oikein, ja Marinhan osaa, joka puolestaan lisää vielä enemmän ärtymystä ja kommentointia... ja niin se lumipallo alkaa pyöriä, ja kärjistää puoluekenttää. Muun muassa tämän takia Kokoomuksessa on pohdittu selkeämpää askelta kohti oikeaa laitaa - etteivät jää välimaastoon ja tule niellyksi ääripuolueiden toimesta. Näin olen ainakin käsittänyt.

Ensitahdit tälle ilmiölle löi mielestäni Sipilän hallitus - tietämättään, tai oikeammin media. Sipilän hallituksen kärki oli miesvaltainen (SSS-miehet) ja yritti laittaa poikkeuksellisen kovilla arvoilla Suomen talouden kuriin. (Ainakin tällaisen kuvan media välitti.) Vastareaktio tähän oli poikkeuksellisen suuri nuorten ideologisesti latautuneiden naisten nousu eduskuntaan, etenkin Vihreissä, jolloin puolueen viimeisetkin liberaaliankkurit irtosivat ja puolue seilasi vahvasti vasemmalle. Puoluekenttä ei kuitenkaan vielä ollut kokonaisuudessaan niin kärjistynyt kahtia. Se vaatii sen uhriutuvan populistin (Marin) keihäänkärjeksi, ennen kuin tämä alkaa tapahtua. Ja pelkään, että kun edellinen hallitus tilasi ”kovilla arvoillaan” ”pehmeä arvoisen” hallituksen jatkamaan hommiaan, nykyinen hallitus tilaa vasemmistoideologiallaan ison määrän oikeistoidealisteja eduskuntaan. En tiedä kumpi puoli muodostaa seuraavan hallituksen, mutta pahoin pelkään, että vallassa keikkuu joka tapauksessa idealistit, joilla tunteet/ideologiat sumentaa järjen ja Suomen talous jää kakkossijalle.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
En todellakaan ole mikään Perussuomalaisten äänestäjä, eli intresseissäni ei ole puolustella kumpaakaan keskustelijaa, mutta voi jeesus mitä argumentointia Marinilta Halla-ahoa vastaan ao. uutisessa linkatulla videolla. Mitä tuollainen yhden lauseen irrottaminen asiayhteydestä ja sanojen laittaminen toisen suuhun on jos ei populismia sekä halpojen poliittisten irtopisteiden keräämistä?

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En todellakaan ole mikään Perussuomalaisten äänestäjä, mutta voi jumalauta mitä argumentointia Marinilta Halla-ahoa vastaan ao. uutisessa linkatulla videolla. Mitä tuollainen yhden lauseen irrottaminen asiayhteydestä on jos ei populismia ja halpojen poliittisten irtopisteiden keräämistä

Katsoin tentin ja kommentoinkin sitä livenä kerran. Marinin osakkeita tämä(kään) tentti ei vahvistanut niiden joukossa, jotka edellyttävät pääministeriltä asiallista käytöstä ja asiaosaamista. Marin on Halla-ahoa selvästi populistisempi ja vääristelee mielellään asian sellaiseksi, mistä ei ollut kyse tai jopa suoraan, mitä häneltä ei kysytty, mutta johon Marin vastaa varsinaisen kysymyksen sijasta.

Hieman samaa siis kuin Halla-ahossa mallia 2019-2020. Nyt Jussi Halla-aho haastaa valtiomiesmäisyydellään useissa asioissa mm. Petteri Orpoa. Parhaiten tämä on tullut ilmi siinä, että Halla-aho jättää lyömättä vastapalloon kuten teki aamiaiscasessa. Vastaavaa toimintaa Halla-aholta jo aiemmin tänä vuonna.

Marinin osalta kaikki on varmaan jo sanottu. Sääliksi jo käy katsoa Marinin vastauksia ja vastaamattomuutta. Eilen kävi mielessäni vertaus Sipilään pääministerinä. Ei Sipilä ollut koskaan poliittisesti noin hukassa kuin Marin on ollut pitempään. Hieman ihmettelen Marinin kyvyttömyyttä, mutta toivon, että hän ymmärtäisi luovuttaa ja antaa aikaa jatkossa perheelleen. Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtajana osaa jakaa puheenvuorot hyvin, joten ehkä siinä olisi sellainen osaamiselleen sopiva paikka jatkossakin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Marinin retoriikkahan on täysin Trumpin pelikirjasta kopioitu. Heitellään ylimielisiä ja varsin erikoisia kommentteja, jotta kansa saa kauhisteltavaa ja huomio pysyy epäolennaisessa. Näin ei tarvitse tärkeisiin ja vaikeisiin kysymyksiin paljon vastailla, vaan voi uhriutua rauhassa ja korostaa omaa erinomaisuuttaan ja niitä oikeasti tärkeitä tehtäviä. Ne, jotka eivät Marinia äänestäisi muutenkaan, vaativat selityksiä ja päitä vadille. Marinin äänestäjät taas syyttävät muita ajojahdista ja seisovat entistäkin tukevammin Marinin takana. Surullinen tilanne.

Jännä nähdä, kuinka fiksuja demareiden äänestäjät oikeasti ovat. Roikkuvatko menneessä ja kuvittelevat SDP:n edelleen edustavan sitä, mitä se aiemmin edusti, kun puolue oli nykyistä oikeammalla? Vai ovatko oikeasti valmiita avaamaan silmäänsä sille, millaista puolueen politiikka ihan oikeasti nykyisin käytännössä on? Moni äänestää varmasti vanhasta tottumuksesta, vaikka se ei edes ole enää oman edun mukaista. Eikä kyllä lopulta kovin monen muunkaan. Ainakaan niiden, jotka yrittävät ahkerasti itseään työllä elättää. Itse pidän erikoisena sitä muutenkin, että hyvinvointivaltiomallin ylläpitäminen olisi jotenkin vain vasemmistopuolueiden yksinoikeus ja oikeistopuolueet olisivat pelkkiä kapitalistiriistäjiä. Kyllä siellä demareidenkin äänestäjissä on erittäin hyvin toimeentulevaa väkeä, jotka mielellään pröystäilevät hyvällä palkallaan, sijoitusasunnoillaan ja perityllä omaisuudellaan ja kauhistelevat suureen ääneen sitä, miten Suomessa verotus on niin kovaa. Ja silti äänestävät aina SDP:tä.

Ja samaan aikaan samat tyypit paheksuvat Trumpin äänestäjiä, jotka eivät ymmärrä, että eihän se Trump mitään tavallisen kansan etua aja, vaan hyvin pienen ja etuoikeutetun joukon etua. Ja onpas kamalaa, että Trump kiukuttelee milloin mistäkin ja puhuu läpiä päähänsä, ei ole presidentin arvolle sopivaa moinen käytös. Että ovatpas ne amerikkalaiset tyhmiä, kun eivät tajua. Trumphan käyttää vain hyväkseen näitä hyödyllisiä idiootteja, jotka uskovat olevansa erityisen tärkeitä ja samalla mahdollistavat kaikenlaisen suhmuroinnin, mitä sitten yritetään viimeiseen asti peitellä ja keksiä niille oikeutusta. Kuulostaapa jotenkin tutulta...

Kyllä!!! Paljon kritisoidaan muita siellä, ja varsinkin Kiurua/Saarikkoa, mutta Marin on mielestäni juuri se henkilö noista, jonka kanssa olisi äärimmäisen vaikea neuvotella yhtään mistään. SDP on vähän sellanen kusetuspuolue omalla tavallaan myös, mutta on siellä liikkeenä myös jotain ihan hyviäkin juttuja, kuten suht aktiivinen palkkojen polkemisen ja hyväksikäytön kitkemisen yritystä ja julkisen terveydenhuollon pitävyyden tärkeyttä, ja nyt ne kaikki heidät hyvät jutut jäävät sivuun, ja huomio henkilöityy ihan täysin Mariniin.

Eihän sen niin pitäisi olla, vaan ensin tulee tietyt ideologiat, ja sitten niitä ajetaan. Mun mielestä jopa kaikkien kritisoima Kiuru onnistuu paremmin siinä, ettei ole itse jalustalla. Samoin muut hallituksen jäsenet, vaikken jaakaan heidän näkemyksiään monesta asiasta. Marinissa on jotain hyvin hyvin vaikeaa ja vastenmielistä, Olisipa vaikka Antti Rinne edelleen heidän pj.

Ja nyt ei mikään aamiaiskohu kiinnosta. Noita etuja on todennäköisesti vaikka kuinka, mutta tuo nyt vaan pompsahti esiin, kun joku toimitaja sai vihiä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos Marin olisi tämän asian julki tultua vaan nöyrästi pahoitellut tietämättömyyttään ja kuitannut asian niin, että asiasta tehdään selvitys sen tiimoilta, että kuinka paljon hän on "pystyssä" verottajalle, ja ne kuitataan takaisin, niin minun mielestäni tämä asia olisi ollut sillä selvä. Ei mitään syytä millekään "poliittiselle ajojahdille" tai mitään muutakaan.

Mutta nyt nämä hänen kommenttinsa minun mielestäni alleviivaavat vain sitä, että kun hänkin on vuosikausia poliittisesta urastaan käyttänyt oikeiston mustamaalaamiseen ja erittäin sosialististen talousnäkemysten esittämiseen, niin ei häneltä itseltään sitten kuitenkaan löydy juuri sitä samaa selkärankaa, jota hän on vuositolkulla itse muilta penännyt. Sipilää syytettiin aivan suoraan oman perheensä edun ajamisesta pääministerinä, joka jo itsessään on aika törkeä väite, jos sille ei ole esittää perusteita. Kyllä sitä nyt jumalauta luulisi, että kun itse päästelee tuollaisia kommentteja, niin tämmöiset jutut tullaan sitten kanssa mediaan selvittämään koko kansalle suoraselkäisesti, että mitä oikeasti on tapahtunut.

Hän voi kyllä puhua suustaan ulos kaikkea muuta, mutta kun hänen tekonsa ja käyttäytymisensä eivät tue millään lailla sitä, että kaikki hänen hienot puheensa oikeasti olisivat hänen elämänsä arvoja ja oppinuoria, jonka mukaan hän eläisi. Sellaista on tosi vaikeaa kunnioittaa, kun ihminen ei elä niin, kuin itse paasaa. Politiikassa ja noin korkeissa asemissa siitä tulee erityisen vastenmielistä.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joku tuossa taisi jo näprätä taskulaskimella sellaisen tuloksen, että Sanna Marin syö aamupalaksi viisi ämpärillistä kaurapuuroa. Eiköhän se 850€ liene kokonaiskustannus, johon kuuluu mm. ostoksia tekevän ja niitä kylmiä ruokia jääkaappiin asettelevan VNK:n työntekijän palkka tuohon käytetyltä ajalta sivukuluineen, kuljetuskustannukset yms.
Eikös nämä summat oltu laskettu ihan niistä excel-kuvakaappauksen tositteista? Ei tähän silloin mitään teoreettisia Kesärannan palvelusväen laskennallisia työkustannusta ole olevinaan huomioitu, ja miten olisi edes huomioitu? Meinaatko todella, että siellä on kellotettu ruokatoimituksen vastaanottoon, purkamiseen ja hyllytykseen kuluva aika, ja näille työvaiheille olisi näin määritelty jokin kustannus? Ei varmasti ole. Tai jos lähdetään oikein hiuksia halkomaan, niin onko Kesärannan Festivon/Festivoiden töpselissä/töpseleissä myös sähkönkulutusmittari(t), jolloin aina tietyn kellonajan sähkönkulutus mukamas sisältyy tähän ilmoitettuun kustannukseen? Tilauksen toimitus kotiovelle maksaa tavalliselle pulliaiselle normaalisti sen 10e(?) kerta, joten joitakin kymppejä näistä kertyy noihin toteumiin. Ellei sitten paikallinen Tarmo-kauppias toimita aamiaissatsia Kesärantaan joka aamu, koska olisihan se nyt kohtuutonta, että Rouva Pääministeri perheineen joutuisi aamuisin siirtämään nälkäänsä eilen paistetuilla ranskanleivillä.

edit. Jaa niin että joku ihan sieltä Valtioneuvoston Kansliasta ajelee aina säännöllisesti Kesärantaan ottamaan vastaan ja asettelemaan ne ruokatoimitukset? Kuuluuko kustannukseen myös siis työntekijän km-korvaukset ja mahdollinen päiväraha?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös