olkikuukkeli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olen erimielinen käyttämästäsi termistä budjettikuri noiden maiden osalta. Et sinä vaan voi olla puuttumatta niihin selkeisiin epäkohtiin, jos yrität luoda uskottavaa arviota tuloista ja menoista.
Ilta-Sanomilta (!) löytyi mielestäni ihan hyvä artikkeli Italiasta ja siitä, miksi voi sanoa Italian noudattaneen kovaa talouskuria viime vuosikymmenet. Velat ovat peräisin suurimmalti osalti 80-luvulta (=pre-euro, eli korkea korko), joka on pakottanut maan tekemään EU-alueen suurimpia ylijäämiä ennen korkomenoja. Tämä selittää mielestäni osittain Italian hampaattomuutta muiden talousongelmien hoitamisessa - jatkuvat leikkaukset eivät yleensä ole mikään mahtava rakenteellisten uudistusten tekemisen paikka, vaikka usein niin luullaankin. Muutoksiin tarvitaan panostuksia.
Italia saa yli 200 miljardia, vaikka kotitaloudet ovat Suomea varakkaampia ja budjetti ylijäämäinen – mistä on kyse?
Italia kuului EU-tukipaketin ylivoimaisiin voittajiin. Taloudellisesti Italialla on mennyt jo pitkään heikosti, mutta toisaalta maan kotitaloudet ovat rikkaita ja maan kultavarannot valtavat. Miksi Italiaa tuetaan, ja tuetaanko sitä jo liikaa?
www.is.fi