Run Forrest Run! – Jatkoajassa lenkkeilijöitä?

  • 526 300
  • 3 752

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hienoon kohtaan laittoi sitten flunssan päälle. Tällä hetkellä ei ainakaan olisi mitään asiaa juoksemaan.

Katsotaan ja kuulostellaan mihin suuntaan vointi lähtee kääntymään. Onhan tässä ennen lauantaita vielä pari päivää aikaa huilailla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
No ei ollut tänään meikäläisen päivä. Aamulla oli jostain syystä molemmat takareidet kipeät, mutta lähdin kuitenkin juoksemaan. Alun kova vauhti kostautui ja noin 5km kohdalla alkoi juoksu tuntumaan vaikealta. Sadesäälläkin saattoi olla psyykkisesti vaikutusta juoksuun Sinnittelin kuitenkin maaliin asti, mutta aika painui 54 minuutin ja 48 sekunnin (todellinen matkan pituus oli noin 10,24km).

Eli 10km alle 50 minuutin tavoitteeni siirtyy ensi vuodelle.
Itsellä oli tarkoitus osallistua Joensuu Runin mutta tuli sukujuhlat päällekkäin, niin en päässyt. Olihan tuo lauantain keli kyllä todella surkea juoksuun, että varmasti vaikutti. Ensi lauantaille onkin sitten luvattu parempaa keliä Kolin Vaarojen Maratonille, hattua nostan kaikille hulluille jotka tuonne lähtee. Pisin matka siellä 130 km, morjens.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hienoon kohtaan laittoi sitten flunssan päälle. Tällä hetkellä ei ainakaan olisi mitään asiaa juoksemaan.

Katsotaan ja kuulostellaan mihin suuntaan vointi lähtee kääntymään. Onhan tässä ennen lauantaita vielä pari päivää aikaa huilailla.
Niin se nyt vaan on, että ei tässä ole järkeä lähteä terveydellä leikkimään. Toisekseen halut on kuitenkin siihen, että kun viivalle menee, niin siinä juoksussa pitää pystyä sitten saamaan kaikki koneesta irti. Enpä usko, että tulisi onnistumaan, vaikka vointi nyt parempaan onkin lähtenyt kääntymään. Juuri nyt olo on kuitenkin vielä semmoinen, että juokseminen ei tulisi esimerkiksi tänään vielä ollenkaan kyseeseen. Puolimaraton kahden päivän päästä tulee vaan liian nopeasti syliin.

Ensi vuonna sitten uusi yritys ja nythän tässä on sitten aikaa treenata vaikka kuinka paljon, että olisi sitten vielä selvästi paremmassa kunnossa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Hienoon kohtaan laittoi sitten flunssan päälle. Tällä hetkellä ei ainakaan olisi mitään asiaa juoksemaan.

Katsotaan ja kuulostellaan mihin suuntaan vointi lähtee kääntymään. Onhan tässä ennen lauantaita vielä pari päivää aikaa huilailla.

Mullekin tuli nyt lievä flunssa: Yskä ja limaa kurkussa, mutta ei nuhaa tai kuumetta. Todennäköisesti sain Joensuu Runilta tuon, koska silloin oli sadepäivä. Meinasin aloittaa harjoittelun ensi vuoden tulevaa Joensuu Runin 10km:' lauantaina, mutta taitaa nyt jäädä välistä. Riippuen tietenkin, mihin vointini kehittyy.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Lauantaina tuli juostua 10 km kisa paikallisessa juoksutapahtumassa. Lähdin tavoittelemaan 50 min alittamista, mutta lopullinen aika oli sitten 44.08, joka oli huomattavasti parempi mitä oletin. Tuo maasto oli vielä alku- ja loppuvaiheessa mäkistä ja lopussa oli aika pitkä ja kova nousu, joten täytyy olla tuohon juoksuun hyvin tyytyväinen. Vajaan kolmen viikon päästä olisi sitten Helsingissä puolimaraton ja jos saan tuolla parannettua viimevuotista ennätystäni (1.44.12) niin voi sitten hyvillä mielillä lähteä talven viettoon.

Helsinki City Run on sitten takanapäin ja ennätys meni sitten uusiksi. Mietin että 1.40 voisi olla hyvä tavoite, mutta en ihan uskonut, että pääsisin 1.37.00, joka on nyt sitten uusi ennätys. Täytyy olla tyytyväinen, mutta jos jotain negatiivista täytyy tuosta hakea niin seuraavalla kerralla ennätyksen parantaminen voi olla jo huomattavasti vaikeampaa. Tämä oli nyt itselle neljäs puolimaraton ja tähän mennessä olen pystynyt parantamaan ennätystä, toivottavasti myös seuraavalla kerralla, mutta tuo yritys menee sitten ensi vuodelle.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, samoin kävi eli HCR:llä aika 1h 36 min ja risat ja ennätys meni uusiksi n. minuutilla.

Kannatti lähteä, oli aika epämukava olo aamulla ja tästä himasta kisapaikalle mentäessä kun ei ollut ollenkaan hyvävireinen fiilis, millään en uskonut yltäväni ennätysvauhtiini mutta tossua toisensa eteen vaan tasaiseen tahtiin tavoitteen mukaiseen vauhtiin ja lopputulos palkitsi ja jätti tosi hyvän tunnelman.

Keskivauhti 4.35/min ja keskisyke 160. Taisi olla varmaan korkein keskisyke mulla koskaan puolimaratonilla ja toki niin oli vauhtikin kovempi kuin ennen.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kovia tuloksia olette tehneet puolikkaalla. Itse laitoin vielä tälle vuodelle tavoitteeksi, että juoksisin jollain sunnuntailenkillä puolikkaan alle kahden tunnin. Numerolapun kanssa en ole juossut sitten vuoden 2005, mutta ehkäpä ensi vuonna.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vantaalta tänään kivassa 14-asteisessa syyssäässä minuutin parannus viime viikon HCR-juoksuun, oma puolikkaan ennätys nyt muodossa 1.35. + risat.

Kivasti kulki, aamulla vasta ilmoittauduin ja päätin lähteä kun olin tarkoituksella siihen malliiin elellyt ja liikkunut että vire olisi mahdollisimman hyvä, tietoinen tavoite oli lähteä nyt taas parantamaan viikon takaista PB-aikaa 1.36 ja risat. Aussa lähdin vauhdilla ottamaan löysiä sekunteja pois ettei vaan tule takkiin hitaalla alulla, ekat kilsat 4.09, 4.22, 4.19, 4.24, 4.21 ja 4.26.

Sen jälkeen nakuttelin kilometri kerrallaan aikalailla 4.29-4.32 tuntumaan koko ajan tavoitteena pitää vauhti tasaisesti alle sen viikon takaisen keskivauhdin ja keräillä kelloon ns. "hyvää" pankkiin, tietäen alun jälkeen että miinusta on kivasti jo kerätty plakkariin ja että kaikki kilsat siinä 4.35 nurkillakin on hyvä ja vie väistämättä kohti ennätystä.

Loppua kohti vähän tahti hiipui sinänsä, että alun vauhtiin ei enää uskaltanut tai ehkä pystynytkään niin että hyvä rytmi ja ryhti pysyy ja vauhti oli 14-18 kilsan nurkilla kutakuinkin välillä siellä 4.36-4.38 ja välillä taas 4.29 tai 4.30 ja sitten taas 4.40 jne.

No mutta, keskisyke näkyi olevan 160 kuten myös viikko sitten ja minuutilla meni enkka uusiksi ja perinteinen kisasyksy taputeltu. Hyvä fiilis jäi ja kannatti tänäänkin lähteä.

Nyt vaan hyviä kilometrejä läpi talven ja sitähän tukisi parhaiten sellainen olematon ja vähäluminen talvi kuten pari vuotta sitten, saisi syyskeleissä juosta miten haluaa ilman turhaa sutimista ja tarpomista. Keväällä puolikkaalla pitäisi olla vireessä ja se motivoi laittamaan tossua jalkaan ja liikkeelle.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Minä kävin nyt sunnuntailenkillä puolimaratonin juoksemassa märällä kivituhkaradalla yksikseni. Aika oli 1.56.28. 17 km kohdalla meinasi mennä huonot housuun (ei mennyt) ja väsähdin aika pahasti. Siihen asti olin tavoiteaikataulussa alle 1.55 aikaan. Kovaa vääntöä oli viimeiset 4 km ja viimeinen kilsa aika hirvittävää laahustusta. Ensi vuonna sitten alle 1.50.
 

Fordél

Jäsen
Hienot puolikkaan juoksut @Iker ja @Unkka! Kovaa hommaa vetää kivituhkaradalla yksin puolikas.

Itse tein tänään testijuoksun, jotta pääsen jyvälle, kuinka kaukana olen välitavoitetta kympin juoksemisesta alle 50 min. Vastaus on, että kaukana. Tarkempi vastaus on noin 5 minsan päässä. Lisävastaus on, että ehkä myös n. 10 kg päässä...

Vedin tänään yksin 8 km:n testilenkin semmosella epämiellyttävällä tasolla. Ei ehkä ihan täpöillä, mutta niin, että ei hotsittanut enää kovempaakaan vetää. Sykevyötä ei ollut mukana niin en tiedä, kuinka tapissa oli sykkeet. Joka tapauksessa semmosta n. 5.30 -vauhtia pystyisi näköjään kympin vetämään. Eihän se hääppöistä ole, kun kympin enkassa tuli aikanaan vedettyä reilua minuuttia kovempaa kilsavauhtia.

No, mutta tästä lähdetään liikkeelle ja toivottavasti pysytään terveenä. Yksi polvivamma jo piti 2-3 viikkoa poissa lenkeiltä elo-syyskuun vaihteessa. Keväälle voisi laittaa ton välitavoitteen vetää alle 50 minsaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Syyskuussa olisi tarkoitus juosta ekana lappukisana puolimaraton, aikatavoitteena olisi päästä ainakin alle puolentoista tunnin

Kuukausi sitten tuli tosiaan juostua Jyväskylässä ensimmäinen virallinen puolikas. Vähimmäistavoitteeseen pääsin nettoajan ollessa 1:29:35. Helpolla se ei tosin tullut.

Oma kuntopiikki osui jonnekin heinä-/elokuun vaihteeseen. Siviilielämän menojen vuoksi viimeiset puolitoista kuukautta ennen lappujuoksua jäi vähemmälle harjoittelulle ja kunto laski jonkin verran. Lähdin silti optimistisesti liikkeelle 4:05 kilometrivauhdilla, joka tuntuikin ekan kierroksen ajan oikein hyvältä. Ensimmäisen kympin väliaika oli vähän alle 41 minuuttia. 13 kilometrin jälkeen vauhti alkoi sitten hidastua, viimeiset kilometrit olivat sitten jo täyttä tuskaa ja rimpuilua, että pääsin alle puolentoista tunnin. Vikoilla kilsoilla km-tahti hiipui 4:30-4:40 väliin, eli seinä tuli vastaan. Hieman liian kova alkuvauhti ja kokemattomuus kostautui varmasti jonkin verran loppuajassa.

Heti kisan jälkeen totesin, että sai jäädä ekaksi ja vikaksi puolimaraksi. Lähtöviivalle ei viitsi lähteä, ellei ole realistista parantaa aikaa ja jos kuntoa haluaisi vielä kohentaa, niin se veisi jo liikaa aikaa muilta harrastuksilta. Nyt olen taas saanut nostettua juoksumääriä ja kunto on hieman parantunut. Jos ensi vuonna ukko on kunnossa ja harjoittelussa ei tule takapakkia, niin ehkä sittenkin yritän vielä nipistää tuosta ajasta jonkun minuutin pois. Mikäli en siinä kunnossa ole, niin sitten lenkkeillään vaan omaksi iloksi.

Nyt reilun vuoden aktiivisen juoksemisen jälkeen kilometrejä on takana yhteensä noin 2200 ja kellotetut maksimivetojen ajat vitoselle 18:38, kympille 39:22 ja puolikkaalle 1:29:35. Tuli niihin jatkossa parannuksia tai ei, niin juoksu pysyy varmasti arjessa mukana mikäli vain paikat kestää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nyt reilun vuoden aktiivisen juoksemisen jälkeen kilometrejä on takana yhteensä noin 2200 ja kellotetut maksimivetojen ajat vitoselle 18:38, kympille 39:22 ja puolikkaalle 1:29:35. Tuli niihin jatkossa parannuksia tai ei, niin juoksu pysyy varmasti arjessa mukana mikäli vain paikat kestää.
Kovia aikoja on jos kerran vasta vuoden verran olet aktiivisesti juossut. Rohkenen ounastella, että urheilutaustaa on pohjilla?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Kovia aikoja on jos kerran vasta vuoden verran olet aktiivisesti juossut. Rohkenen ounastella, että urheilutaustaa on pohjilla?
Ei ole oikeastaan arkiliikuntaa kummempaa urheilutaustaa. Luonnossa ja jokivarsilla on tullut toki melko aktiivisesti liikuttua muiden harrastusten parissa, mutta kävellen. Edellisestä juoksulenkistä taisi olla jo kymmenen vuotta, en ollut aiemmin jostain syystä pitänyt yhtään kestävyysjuoksusta.

Pohjakunto oli kuitenkin aloitellessa ihan hyvä, viime syksynä kolmen viikon juoksemisen jälkeen vitosen testijuoksu taittui aikaan 21:57. Muutamien kuukausien tasapaksun puurtamisen jälkeen löysin itselle sopivat harjoittelumetodit kunnon kohottamiseen. Lähisuvusta löytyy pari kovaa juoksijaa, joten omat geenit taitavat olla ihan suotuisia tälle lajille.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Huhhuh vielä on itsellä matkaa noihin aikoihin mitä ylempää saa lukea. Aloitin siis lenkkeilyn tuossa kesän lopulla kun totesin ettei jaksa muksujen kanssa futista yms. kuin pienen hetken ennen kuin hengästyy niin että meinaa oksentaa. En nyt mikään aivan rapakuntoinen ole kun töissä tulee kävelyä melkein järjestään se 10k askelta päivässä mutta kestävyys oli aika heikolla tolalla.

Olen nyt semmoista 6-7km juossut pari kertaa viikossa ja onhan tuo mukava huomata että kehitystä on tapahtunut. Tasaisesti on tippunut joitain kymmeniä sekunteja pois /kilometri ajoista ja nyt mennään vähän yli 6'/km tahdilla. Keskiarvot sykkeessä siellä 150 tienoilla, hieman ylikin ja maksimit olleet päälle 180.
Juoksen lähinnä hiekkateillä ja todella epätasaisissa maastoissa joissa nousujakin tulee kymmeniä metrejä joten saa kyllä rääkättyä itseään ihan huolella. Vielä ei ihan yhtäsoittoa jaksa tuota vajaata 7km vetää vaan varsinkin mäkien jälkeen joutuu hieman tasoittelemaan kävellen ettei pumppu leikkaa kiinni mutta siinäkin on edistystä tullut huomattavasti.

Älykello tekee kyllä hommasta pirun paljon kiinnostavampaa kun saa tarkkaa dataa siitä miten edistyy. Mittaapa tuo jopa vo2maxia minkä tarkkuudesta en osaa sanoa mutta sekin on noussut jo 50 ml/kg/min mikä on jopa yllättävän hyvä kun ottaa huomioon että tupakkaa on joskus palanut aika paljonkin.

Semmoisen jännän jutun olen huomannut että kun juostessa musiikkia kuuntelen ja sattuu tulemaan joku suosikkikappale niin vaikka olisi kuinka hengästynyt niin jostain löytyy ylimääräinen vaihde ja yhtäkkiä jaksaa painaa tajuttomalla vauhdilla. Tänäänkin kun lähti Nightwishin Ever Dreamin kitarasoolo soimaan niin olisi jäänyt Usain Boltkin nielemään pölyä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Älykello tekee kyllä hommasta pirun paljon kiinnostavampaa kun saa tarkkaa dataa siitä miten edistyy. Mittaapa tuo jopa vo2maxia minkä tarkkuudesta en osaa sanoa mutta sekin on noussut jo 50 ml/kg/min mikä on jopa yllättävän hyvä kun ottaa huomioon että tupakkaa on joskus palanut aika paljonkin

Voin kompata tätä täysin. Oma juokseminenkin alkoi reilu vuosi sitten siitä, kun sain vaimolta käyttöön ylimääräisen Garminin urheilukellon. Vaikken aiemmin juoksusta tykännytkään, niin kaiken datan ja oman kehittymisen seuraaminen kellon ja mobiilisovelluksen kautta toi hommaan ihan uutta mielenkiintoa tämmöiselle tilastofriikille.

Vo2max-laskennasta päätellen sinullakin taitaa olla Garminin kello. Omasta kokemuksesta voisin sanoa sen vo2max-arvion olevan kohtuullisen paikkaansapitävä juoksutestissä mitattuihin arvoihin verrattuna. Toki Garminin vo2max-laskenta ei jostain syystä tunnu hirveästi tykkäävän esimerkiksi pitkistä rauhallisista peruskuntolenkeistä, kun taas tasaisella vedettyjen intervallitreenien jälkeen kilpailuennuste- ja vo2max-arviot paranee todella usein. Mikään täydellinen se laskenta ei siis ole. Oman kellon vo2max-arvio oli viime vuoden elokuun lopulla juoksua aloitellessa 50, tänä kesänä/syksynä se on parhaimmillaan ollut 61.

Yksi hyödyllinen ominaisuus Garminin hieman paremmissa kelloissa on päivittäiset kuntoon ja harjoitteluhistoriaan pohjaavat juoksun treenisuositukset. Olen juossut pitkälti niiden mukaan helmikuusta lähtien ja varsinkin maalis-kesäkuun välissä juoksukunto nousi todella hyvin. Toki esimerkiksi pitkiä pk1-lenkkejä ei suosituksista juuri tule, ne olen toki silti pitänyt ohjelmassa mukana.
 

Escapist

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Colorado Avalanche
Vo2max-laskennasta päätellen sinullakin taitaa olla Garminin kello.
Ei itseasiassa ole, vaan Huawei watch gt2. Mutta nopealla googlauksella molemmissa taitaa olla tuo firtsbeatin kehittämä vo2max teknologia käytössä. Kellon hommasin lähinnä älykelloksi, töiden yms kannalta pirun näppärä kun voi pitää puhelimen äänettömällä ja kellosta näkee kaikki saapuvat puhelut, viestit jne. Mutta mukava yllätys ollut miten monipuolisesti tuosta löytyy treeniinkin apuja, myös noita erilaisia juoksuharjoituksia näyttää olevan 13 erilaista joten täytyypä niihinkin tutustua kun nyt on menty lähinnä lenkkarit jalkaan ja lenkille-ohjelmalla.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Luin artikkelin jossa sanotaan 11 km/h juoksuvauhdin olevan yhtä tappavaa kuin sohvalla löhöäminen.

Mutta kuinka tuo määritellään? Kenelle sellainen vauhti on vaarallista ja kenelle ei.
Mä juoksen kymmenen kilsaa 10,6 km/h tuntivauhdilla ja pohtinut, että teenkö jatkossa lenkkiä kovemmalla vauhdilla vaiko pidennänkö matkaa, vaiko viikossa lenkkimääriä.

Hiljaa juoksemisesta en nauti. Se on jokseenkin puuduttavaa minulle. Vaikka sehän olisi toimiva kunnon nostattaja kun sykkeet alhaalla. Sitä varten teen 30-50 km reippaita päiväkävelyitä silloin tällöin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mieluummin kuolen säännöllisesti tuota vauhtia juoksemalla kuin sohvalla makoillen.

Omia valintoja ja onneksi koko ajan ei tarvitse juosta tuota vauhtia tai samaa vauhtia muutenkaan, välillä kovempaa ja välillä hitaammin.

Tänään meni 12 kilometriä tunnissa niin ehkä en kuole tuon lenkin seurauksena.
 

axe

Jäsen
Samassa artikkelissa varmaan oli myös, että naiset ei saa juosta koska kohtu saattaa pudota? No ei sentään.

Mutta tuossahan tuo juttu, sisältää myös linkin tiedejulkaisussa olleeseen pohja-aineistoon.
 

Fordél

Jäsen
Luin artikkelin jossa sanotaan 11 km/h juoksuvauhdin olevan yhtä tappavaa kuin sohvalla löhöäminen.

Mutta kuinka tuo määritellään? Kenelle sellainen vauhti on vaarallista ja kenelle ei.
Mä juoksen kymmenen kilsaa 10,6 km/h tuntivauhdilla ja pohtinut, että teenkö jatkossa lenkkiä kovemmalla vauhdilla vaiko pidennänkö matkaa, vaiko viikossa lenkkimääriä.

Hiljaa juoksemisesta en nauti. Se on jokseenkin puuduttavaa minulle. Vaikka sehän olisi toimiva kunnon nostattaja kun sykkeet alhaalla. Sitä varten teen 30-50 km reippaita päiväkävelyitä silloin tällöin.

Monipuolisuus ja nousujohteisuus on tässäkin asiassa parasta. Pääosin pitäisi juosta itselle kevyellä tasolla ja kerran pari viikossa kuormittavasti. Treenin pitäisi olla myös nousujohteista ja kropan saada tasaisin väliajoin uusia ärsykkeitä. Saman lenkin vetäminen samaa vauhtia ei lopulta kehitä. Toki terveyden kannalta sekin on hyvästä. Mutta jos teet noita pitkiä kävelyjä ja vaelluksia niin eiköhän niistä tule jo mukavasti peruskestävyyttä.
 

Fordél

Jäsen
Tuntuu kyllä todella hyvälle, kun pystyy vuosien jälkeen taas nauttimaan juoksusta ja tuntuu, että treeni tarttuu. Tänään oli tosi hieno ja tunnelmallinen lenkki pimeähkössä metsässä ensilumen sataessa. Juoksu tuntui kulkevan kevyesti, ja tuntui, että olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Vähän oli piiiiitkästä aikaan flow-kokemusta ilmassa.

Tuli ostettua pitkästä aikaa uudet lenkkarit. Itsellä on aika leveä räpylä, minkä vuoksi moni merkki ja malli on pois suljettu. Ekaa kertaa tuli kaupassa eteen malli, joka ei ollut vain lestiltään leveä vaan extra wide. Eron kyllä huomaa. Kyseessä Brooksin Ghost 13. Tuntuu oudolta, kun ekaa kertaa räpylällä on kunnolla tilaa 'levitä' askeleessa eikä se ota mihinkään kiinni. Taidan hommata toiset samanlaiset.

Hyviä lenkkejä kaikille. Edelleen on aivan mainiot kelit juosta, ainakin etelässä.
 

axe

Jäsen
Mulla on ollut kovin tuskaista tässä nyt jo elokuun puolivälistä lähtien. Silloin sain kakkospiikin koronaa, oli sen jälkeen sellanen puolen yön pikkukuume mutta ei muuta. Siitä muutaman päivän jälkeen lähdin pitkälle lenkille ja huomasin heti alussa olevani rapakunnossa. Ihan yhtäkkiä. 800 juoksukilsaa alla tänä vuonna siinä vaiheessa ja yhtäkkiä sykkeiltiin ja huohotettiin kuin, no, rapakuntoinen.

Kun sitä jatkui ja siiinä oli jonkinlaisia tuntemuksiakin, niin otettiin sitten kaikki kokeet ja sydänfilmit ja sellaiset, mutta ei ne mitään kertoneet. Kuulemma ylipainoa on -- oho, tuli ihan yllätyksenä! Oon tässä nyt jääkiekkoillut normaalimäärät ja hölkkäilyt aiempaan verrattuna himmaillen, mutta ei tunnu lähtevän. Juostessa matkan ja vauhdin tuntemusten sekä säännöllisen lätkävuoron missä saa luistellun matkaan talteen perusteella sanoisin, että sellainen ainakin 40 prosenttia huonommin menee nyt kuin vaikka heinäkuussa. Luultavasti ero on vielä suurempi, kun nyt näissä tämänhetkisissä hitaissa lyhyissä jolkotuksissa mennään varsin tuskallisesti, kun ennen ne pidemmät ja nopeammat jätti kuitenkin paljon pelivaraakin.

Kun ei tässä nyt mitään oikeata terveydellistä vaivaa tunnu olevan, niin kai sitä lähdetään vain eteenpäin vähän niin kuin silloin joskus 15+ vuotta sitten kun koko hölökkäily aloitettiin. Silloin ei aluksi päässyt kerralla juosten eteenpäin kilsaakaan, mutta nyt sentään pystyy pommittamaan viiden kilsan ympärille hitaasti. Kai se siitä lähtee taas pikkuhiljaa kohenemaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä on vähän tullut nyt kokeiltua, että minkälaisia tuloskehityksiä talven aikana on saanut aikaiseksi.

10 km meni tuossa parisen viikkoa sitten aikaan 52.20 ja cooper äskettäin 2800m. 5 km pitää käydä vielä jossain vaiheessa testaamassa. Tavoitteeksi voisi siinä asettaa 24 minuutin alittamisen.

Kesäkauden treenille tuo potkua syksyn tavoitteet, jotka ovat:

10 km alle 50 minuuttiin
Puolimaraton alle 2 tuntiin
Cooper yli 3000 metriä
Ei se kaukaa käyttänyt, kun n. 10 tuntia sitten kävin kymppiä kokeilemassa. Aika oli 50.04.

Puolimaraton jäi tosiaan flunssan vuoksi juoksematta, mutta sen verran jäi hampaankoloon tuo sairastumisen vuoksi mönkään mennyt HCR, että käyn ensi viikolla juoksemassa yksinäni sen. Kyllähän tässä alle 2 tunnin kunnossa pitäisi ukon olla.

Ensi keväälle sitten tavoitteita taas hinattava napsun verran eteenpäin, että säilyy motivaatio käydä pitkin talvea lenkillä. Eipä taida vielä nyt tuo 3 tonnia mennä cooperissa, mutta ehkä puolen vuoden päästä menee. Veikkaan että olen suunnilleen 2900m kunnossa tällä hetkellä. Kevään HCR:lle tuli jo ilmottauduttua ja voisi lähteä koittamaan, jos sen saisi alle 1.50 menemään.

Eiköhän sitä sitten semmoisessa kunnossa olla, että kymppikin menee jo ihan reippaasti alle 50 minuuttiin. Jos nyt vaan siis säilyy paikat kunnossa ja muutenkin terveenä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös