Pidennettyyn ateriaväliin pitää toki yhdistää sekin puoli, että katsoo mitä suuhunsa laittaa. Jos syö niillä muutamilla aterioilla väärin ja nimenomaan itselleen sopimattomia ruokia, niin varmasti on kroppa sekaisin aterioiden välilläkin. Mitään fysiologista tarvetta tiheälle ateriarytmille ei kuitenkaan ole ja historiallisesta näkökulmasta normaali tapa ihmiselle on nimenomaan syödä harvoin ja suht isoja määriä kerrallaan. Nykyinen ravintokulttuuri on monin paikoin kuitenkin vieraannuttanut ihmisen tunnistamaan niinkin yksinkertaisia asioita, kuin näläntunne ja kylläisyys, jotka monet sekoittavat siihen, että "tekee mieli ruokaa" tai on "täysi".Sama homma itsellä. Ennen söin aamiaisen joskus 7-8 aikaan, seuraavan kerran lounaan 13 aikaan, illallisen 18 aikaan ja napostelua siitä eteenpäin, niin jokaisella aterialla oli hirveä nälkä ja tuli syötyä ihan liian täyteen itseni. Sen lisäksi aineenvaihdunta oli varsin hidasta. Opetin itseni syömään aamiaisen ja lounaan välissä välipalan (rahka, pähkinää tai hedelmä) ja sama iltapäivästä lounaan ja illallisen välissä sekä iltapala ennen nukkumaan menoa (rahkaa tai hedelmää), niin olo on ollut paljon parempi (voi toki johtua myös lisääntyneestä liikunnasta ja hiilareiden vähentämisestä), annoskoot selkeästi pienentyneet ja aineenvaihdunta vilkastunut. Joten kannattaa kokeilla mikä itselle sopii parhaiten.
Millä muuten mittasit tuon aineenvaihdunnan hitauden? Se, kuinka usein pitää vääntää jööti pönttöön on varsin huono indikaattori aineenvaihdunnan nopeudesta tai hitaudesta.