En näe miten tämä keskustelu ja minun näkemykseni liittyvät tähän ketjuun. En ole tässä erityinen asiantuntija enkä ole perehtynyt Lipposen hallitusten ohjelmiin, mutta yleisesti ottaen voitaneen sanoa, että kyllä. Tosin se toteutti sitä samaa linjaa, jonka oli aloittanut ainakin jo Holkerin hallitus ja jota Ahon hallitus jatkoi. Isot linjat vedettiin siis jo aiemmin ja sitä samaa kehitystyötä jatkettiin. Ja jotta ymmärretään asian koko kuva, täytyy nähdä kuinka Suomen kehitys oli osa läntisen maailman kehitystä ja esimerkiksi EU-jäsenyyttä vaikkakin tulimme kehityksessä aika jälkijunassa.
Näin ollen tästä on hyvin vaikea tehdä vielä suoranaista johtopäätöstä, että Sauli Niinistö olisi uusliberalisti vaikka toki mustavalkoisessa maailmassa se olisi perin helppo ratkaisu. On myös harvinaisen vaikea nähdä, että yksi mies olisi pystynyt asettumaan poikkiteloin silloisen läntisessä maailmassa vallalla olleen kehityksen kanssa.
Lipposen hallituksen politiikka oli uusliberalistista politiikkaa kovimmillaan. Tämä keskustelu käytiin aiemmin Johanneksen kanssa tässä viestiketjussa. Kirjoitukseni löytyvät sieltä ja taisit sinäkin todeta, että oikea määritelmä tuolle Lipposen, Sailaksen ja Niinistön runnomalle talouspolitiikalle oli uusliberalismi. Niinistöön Lipposen hallituksen valtionvarainministerinä kohdistui kovaa arvostelua juuri sen takia, että hän oli valtionvarainministerinä vetovastuussa Suomen uusliberalistisesta talouspolitiikasta. Niinistö toteutti valtionvarainministerinä kovaa uusliberalistista talouspolitiikkaa. Presidentinvaalitentissä Niinistö vastasi Petteri Sihvoselle, että hän ei ole minkään sortin uusliberalisti. Oletko sinä sitä mieltä, että kovaa uusliberalistista talouspolitiikkaa toteuttanut valtionvarainministeri ei ole minkään sortin uusliberalisti?