Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 775 600
  • 12 994

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko finaalit ja etenkään niiden viimeiset ottelut koskaan mitään pelitapojen paraatimarssia?

Ainakin keväällä 2008 TuTon voittaessa mestaruuden voidaan puhua pelitavan paraatimarssista.

Mielestäni Sihvosella on edelleen pointtinsa, mitä tulee jääkiekon kehittymiseen. Silti pitää sanoa, että tunnetta ja taistelua oli näissä finaaleissa enemmän kuin ehkä koskaan ja sen takia ne olivat huomattavasti mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin vaikka tuo mainittu kevät 2008.
 

K.Pylkkänen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Mielestäni Sihvosella on edelleen pointtinsa, mitä tulee jääkiekon kehittymiseen. .

On sillä pointsia. Se vielä puuttuisi, että ihan lämpimikseen haukkuu menestyjiä. Pointsien perusteet perustuvat aina vaan niin pieneen ja valikoituneeseen (valikoituun) otokseen, että ei uskoisi miestä maisteriksi. Jos puhutaan suomalaisen jääkiekon kehittymisestä isossa kuvassa, ei voida yhdelle pelille antaa kovin suurta painoarvoa. Ja jos antaisikin, niin miksi Sihvonen ei kirjoita vaikkapa siitä näkökulmasta, miten paljon toiseksi korkeimmallekin sarjatasolle saadaan tunnetta ja intohimoa mukaan. Kai se on suomalaisen jääkiekon kehittymistä, että saatiin (viimeistään nyt) hullu kiekkokaupunki Vaasa takaisin elävien kirjoihin ja varmasti Mikkelikin heräilee unestaan pikku hiljaa. Sekö kehittää, että aina kaivetaan kritisoitavaa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Jos puhutaan korkeimmasta tasosta, Suomen mittakaavassa maajoukkueesta, suurelle osalle kannattajista (ja luulen, että myös pelaajista) on ihan yksi lysti millä tavalla menestys tulee, jos sitä oikeasti tulee. Jos joku päävalmentaja ottaa viidestä MM-turnauksesta vaikka kolme mitalia joista vähintään yksi kultaa, kenenkään ei pidä välittää pelityylistä. Toki joku inhorealistinen "kiekko päätyyn ja perään" -tyyli voi pidemmällä periodilla vaikeuttaa menestymistä, koska pelaajat eivät tyylillä juuri kehity. Tosin - kehittyvätkö ne enää maajoukkueessa hirveästi? Eiköhän ne kehitysaskelet oteta omissa seurajoukkueissa ja tulla näyttämään ne taidot maajoukkueeseen.

Jos puhutaan minkä tahansa kilpasarjan viimeisestä finaalista, sama mentaliteetti tulee vallita. Ihan sama miten voitetaan, kunhan voitetaan. SM-liigassa tämän voi ajatella vallitsevan jonkin verran pidempäänkin kuin viimeisen finaalin ajan, mutta siinä Petteri on vähän oikeassakin, että Mestiksen kuuluisi vielä jotenkin kehittää pelaajia ja näin ollen tyylilläkin on väliä. Ei kuitenkaan viimeisessä finaalissa. Tilanne on sinänsä vähän ristiriitainen, koska valmentajat (yksilöinä) haluavat mestiksestä liigaan ja päästäkseen sinne, on menestyttävä. Siksi tuo voiton maksimointi tulee tehtyä jo aiemmassa vaiheessa, ei vasta viimeisessä finaalissa.

PS menee mielestäni metsään myös siinä, että hän kuvittelee kaikkien joukkueiden pelaavan aina sen oman pelikirjan mukaan ja vain sen. Olemme kuitenkin lukeneet mittavista "vakoiluorganisaatioista", jossa vastustajan heikot kohdat selvitetään. Miksi ne selvitettäisiin, ellei tarkoituksena olisi muuttaa omaa peliä vastustajan mukaan? Tottakai peliä muutetaan radikaalistikin riippuen vastustajasta, omasta kokoonpanosta, pelipaikasta, ottelurytmistä, panoksista, edellisestä pelistä, henkisestä vireydestä... On ihan puhdasta paskaa, että jos vastustavalla joukkueella ei ole kiekollisia pakkeja, oma joukkue ei tähän iskisi kiinni. Ja jos iskee kiinni, pelikirjan tulee sisältää syvälle karvaamista, takakarvaa. Tämä taas tarkoittaa vireitä jalkoja, lyhyitä jalkoja, nopeita hyökkääjiä. Tarkoittaa sitä, että tämän takia voidaan muuttaa kokoonpanoa tai ainakin sitä pelitapaa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Mitenköhän ylistetyn Juhani Tammisen 60-minuutin paine eroaa näikkapa nyt Törmäsen tai Pikkaraisen pelaamasta kiekosta. Aikalailla samanlaista koohotusta oli Sportin peli kaksi vuotta sitten kuin mitä molemmat joukkueet pelasivat nyt mestisfinaalissa.

Uudessa Urheilulehdessa Sihvonen muuten kirjoittaa, että kytkin nousee HPK:n B-junnuista koska resurssit eivät ole riittävällä tasolla.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Uudessa Urheilulehdessa Sihvonen muuten kirjoittaa, että kytkin nousee HPK:n B-junnuista koska resurssit eivät ole riittävällä tasolla.
Vapaasti suomennettuna tarkoittaa, ettei Petterille ollut juuri nyt eikä myöhemminkään käyttöä liigaringissä. Halua Petterillä olisi ollut, sen on myöntänyt itsekin.

Hienoa, että Petteri kuitenkin ehti ja jaksoi tuoda kiekkokulttuurin Hämeenlinnaan, aivan kuten Tami Poriin, Ouluun ja Vaasaan.
 

scholl

Jäsen
Vaara on vain siinä, että Suomessa ajaudutaan heikomman materiaalin perusteella peluuttamaan flipperikiekkoa kun sillä menestytään täällä. Missään muualla ei sitten pärjätäkään ja mielestäni Sihvonen kritisoi ihan aiheesta. Ei kyse ole vain voittamisesta vaan myös pelaajien kehittämisestä ja pysymisestä kansainvälisessä kilpailussa mukana.


Suomi on voittanut tasan kerran ja silloinkin oli ulkomaalainen valmentaja. Tuntuu, että suomalaisessa kulttuurissa ei edes tahdota voittaa, vaan tehdään asiat mielummin kirjan mukaan. Sehän on kuin Japanin ydinvoimalaonnettomuus. Asioita olisi voitu tehdä paremmin, mutta kun ohjeissa vuodelta kivi ja miekka lukee a+b=e niin on pakko mennä niillä ohjeilla eteenpäin. Jukka Jalonenkin taisi yrittää olympiakisoissa luennoida pelikirjastaan aamusta iltaan ja välillä niitä opuksia lähetettiin ties minne, koska joku Hartwall Areenankin vahtimestari löysi sellaisen, mutta lopputulos taisi olla se, että pelaajat totesivat keskenään: "mitä helvettiä se hörisee" ja alkoivat pelata omaa peliään kunnes Olli Jokinen päätti, että hän haluaa pronssimitalin.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Mutta joo, kuten Sihvonen on itsekkin myöntänyt, hän vetää tarkkaan harkittua roolia. Se vaan alkaa pikku hiljaa kääntyä miestä ja hänen työnantajaansa vastaan. Nimimerkillä Urheilulehden entinen tilaaja.

Tuota Sihvosen tuhoa on ennustettu siitä lähtien kun hän alkoi kirjoittaa jääkiekosta. On paljon niitä jotka sanovat lopettaneensa Urheilulehden tilaamisen Sihvosen vuoksi, mutta täytyy niitäkin olla paljon, jotka tilaavat lehteä Sihvosen vuoksi. En itse usko tähän tuhoon niin kauan kuin karjalalippikset jaksavat kiukutella Sihvosen mielipiteistä.

Sihvonen on ainutlaatuinen ilmiö suomalaisessa mediassa. Hänen ainutlaatuisuutensa johtuu ennen muuta siitä, että hän hoksasi ensimmäisenä kuinka tyhmää porukkaa jääkiekkoväki on. Jääkiekkoväessä on vielä aivan liikaa porukkaa, jotka vetävät kättä lippaan siinä vaiheessa kun joku akateeminen on eksynyt kirjoittamaan lätkästä. Sihvosen kaltainen performanssi olisi täysin mahdoton kulttuuriväen keskuudessa. Lätkäväki sen sijaan nielee Petterin egoboostailun, koska kenelläkään ei näytä olevan kanttia ottaa itse Sihvosta karvoineen päivineen analyysin kohteeksi.

Missä muualla voisi kaveri uhota olevansa ykkösanalyytikko yhdessä lajissa ja potentiaalinen toisessa (jalkapallo)? Voi tietysti olla, että todelliset viisaat kuten Westerlund ja Kuusela eivät noteeraa Sihvosta lainkaan, mutta eiköhän tällaiselle öykkäröinnille olisi kuitenkin syytä jo päästää röhönauru. Huomioiden senkin, että Sihvosen metodi pelin analyysille (syöttöketjujen laskeminen) ei sekään nyt kovin korkeatasoista ole. Kirjallisuustiedettä lukeneena hän osaa panna peräkkäin paljon merkityksettömiä sanoja, luoda todellisuutta, joka kukaan muu ei näe ja jota jotkut pitävät kovastikin syvällisinä.

Sihvonen ei tietenkään vapaaehtoisesti lähde julkisuudesta. Hänellä on myös muuan kiintoisa ominaisuus, kyky käyttää negatiivista energiaa ravinnokseen. Eittämättä tulee mieleen tietty scifisarja moisesta oliosta. Sihvonen elää ja hengittää huomiosta, vaikka tämä huomio pääsääntöisesti on kielteistä. Tällainen ominaisuus on erittäin hyvä toimittajalle, jonka kirjoitukset eivät nimenomaan perustu analyysille vaan "analyysille", joka on täysin tarkoitushakuista myynninedistämiseen tähtäävää korvasyyhykirjoittelua. Milloin joku huippuvalmentaja on pitänyt Sihvosen analyyseja oivaltavina?

Minusta Sihvonen jatkaa varmaan niin kauan kuin Urheilulehden nettisivuilla on vipinää. Luultavasti vasta uusi sukupolvi jääkiekkoväkeä on sen verran fiksua (medialukutaitoista), ettei tosissaan provosoidu Sihvosesta, vaan nauttii pelistä sellaisenaan, ilman "asiantuntijoiden" tulkkausta.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Kaikessa Sihvoseen kohdistuvassa kritiikissä kannattaa kuitenkin muistaa, että hän on edelleen oikeastaan ainoa jääkiekkotoimittaja joka edes pyrkii analysoimaan taktisia asioita syvemmin. Seppänen käsittelee näitä asioita myös jonkin verran nykyään. Muissa medioissa ei kuitenkaan ole yhtään, siis yhtään, toimittajaa joka edes pyrkisi kirjoittamaan taktisista asioista. Nämä Pekka Jaloset ja Vesa Rantaset kirjoittavat vain tähtipelaajista ja ilmiöistä. Luultavasti heillä ei riitä kompetenssi edes tajuta niitä pelitaktisia asioita. Vuosikausia analyysi medioissa oli luokkaa "liike oli parempaa", "joukkue B halusi voittoa enemmän" tai "läheltä ylös". Vaikkei taktisia asioitakaan pidä korostaa liikaa, on surullista ettei niistä asioista ole kuultu mitään ennen Sihvosta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mennääs Sihvosen kärjistys-miinaan, mutta väheksymällä tunteen merkitystä ja painottamalla jatkuvasti pelkkää pelitapaa, Sihvonen antaa ymmärtää olevansa kliinisen ja kellontarkan järjestelmällisen jääkiekon ystävä.

Jos ei playoff-kiima ja tunteiden leiskunta nappaa, niin kandeis varmaan hankkia joku EASports NHL, johon on ohjelmoitu kaikki pelit valmiiksi ja jossa pelaajat tekevät täsmälleen oikeita ratkaisuja pelikirja-jääkiekon puitteissa. Siinä voi sitten hekumoima kalsareillaan, kyynel silmäkulmassa täydellisen jääkiekon parissa.

Tunteet sivuun, pelitapa rules! Ymmärrän pointin, mutta onneksi meille playoff-kiekon ystäville tästä kokonaisuudesta löytyy aina yksi muuttuva tekijä: Luomakunnan kruunu, maapallon pikku kusiainen, Ihminen.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Mennääs Sihvosen kärjistys-miinaan, mutta väheksymällä tunteen merkitystä ja painottamalla jatkuvasti pelkkää pelitapaa, Sihvonen antaa ymmärtää olevansa kliinisen ja kellontarkan järjestelmällisen jääkiekon ystävä.

Jos ei playoff-kiima ja tunteiden leiskunta nappaa, niin kandeis varmaan hankkia joku EASports NHL, johon on ohjelmoitu kaikki pelit valmiiksi ja jossa pelaajat tekevät täsmälleen oikeita ratkaisuja pelikirja-jääkiekon puitteissa. Siinä voi sitten hekumoima kalsareillaan, kyynel silmäkulmassa täydellisen jääkiekon parissa.

Tunteet sivuun, pelitapa rules! Ymmärrän pointin, mutta onneksi meille playoff-kiekon ystäville tästä kokonaisuudesta löytyy aina yksi muuttuva tekijä: Luomakunnan kruunu, maapallon pikku kusiainen, Ihminen.

Koko Sihvoseen liittyvän keskustelun suurin ongelma on se, että ihmiset ovat valmiita kumoamaan jonkin toisen asian vaikutuksen kokonaan ja vastaavasti pitävät jotain toista asiaa ainoana merkityksellisenä. Kyllähän lätkässäkin on pakko puhua koko paketista, pelaajamateriaali, taktiikka, motivaatio, siinäpä varmaankin ne tärkeimmät. Taktiikasta puhuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että noilla kahdella muulla ei olisi mitään merkitystä. Kaikki osa-alueet vaikuttavat. Teoriatason hyvällä taktiikalla ei tee mitään, jos sitä ei saa "myytyä" tai harjoitettua joukkueelle, tai jos pelaajamateriaalin taso ei riitä sen toteuttamiseen. Vastaavasti pelkkä tunne ei myöskään kanna yhtään mihinkään, jos pelaajat tai taktiikka ovat huonoja. Hyvillä pelaajilla ei myöskään tee mitään, jos taktiikka tai motivaatiotekijät ovat huonolla tolalla.

Onhan Sihvonenkin muuten sanonut moneen otteeseen, että ylivoimaisesti tärkein vaikuttava tekijä on pelaajamateriaali.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan must laittaa tähän ketjuun:

Tupa kiinni hamemies!

Linkissä Urheilulehden sivuilla Petteri ampuu kovilla.
Kuinka yllättävää, että ko. juttua ei voi kommentoida. Jutusta sen verran, että omasta mielestäni on aika noloa, että Urheilulehti on valinnut noinkin tökerön linjan. Sihvonen saa olla aivan mitä mieltä tahansa sinänsä, mutta asian sanominen haukkumalla on häkellyttävän ala-arvoista. Sivistyneen kielen käyttäminen on sentään ymmärtääkseni journalismin perusarvoja.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Kaikessa Sihvoseen kohdistuvassa kritiikissä kannattaa kuitenkin muistaa, että hän on edelleen oikeastaan ainoa jääkiekkotoimittaja joka edes pyrkii analysoimaan taktisia asioita syvemmin. Seppänen käsittelee näitä asioita myös jonkin verran nykyään. Muissa medioissa ei kuitenkaan ole yhtään, siis yhtään, toimittajaa joka edes pyrkisi kirjoittamaan taktisista asioista.

Sihvosen ilmestyminen kiekkokeskusteluun oli toki myönteinen asia. Samoin kun hän haastoi Kummolan ainoana julkimona, oli silläkin ainakin huomioarvoa. Valitettavasti vain on käynyt jälkeenpäin selväksi, että kyseisessä yhteenotossa oli vain kaksi Gaddaffin egon omaavaa kaveria tappelemassa vallasta, ei sittenkään itse asioista. Taktiikasta kirjoittaminen on yksi asia, toinen on taas se järjetön itsetehostus, millä Sihvonen yrittää tehdä sinänsä varsin yksinkertaisista asioista rakettitiedettä. Olisi hyvä, jos jääkiekkoilun pariin ilmestyisi joku muukin kirjoittaja, joka analysoisi peliä valmentajakokemuksen perusteella ilman turhaa boostailua.

Periaatteessa Sihvonen astui viimeisen uskottavuusrajan ylitse julistaessaan, että hän voisi olla myös jalkapallossa Suomen ykkösanalyytikko katsottuaan pari matsia MM-futiksessa. Vain massiiivinen tietämättömyys yhdistettynä minimaaliseen itsekritiikkiin voi saada aikaa jotain tuollaista skeidaa. Tämä pässinpää ei varmaan edes tiedä kuka on Pekka Luhtanen, kansainvälisesti tunnettu futisanalyytikko. Sihvosta ei auta edes vanha kunnon itseironiakortti, sillä tuota lausumaa ei saa millään käännettyä itseironiaksi. On melko lailla kummallista, jollei Rönkäkään antanut tuollaisesta möläytyksestä kunnon palautetta.
 

wundermann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LUFC
Periaatteessa Sihvonen astui viimeisen uskottavuusrajan ylitse julistaessaan, että hän voisi olla myös jalkapallossa Suomen ykkösanalyytikko katsottuaan pari matsia MM-futiksessa. Vain massiiivinen tietämättömyys yhdistettynä minimaaliseen itsekritiikkiin voi saada aikaa jotain tuollaista skeidaa. Tämä pässinpää ei varmaan edes tiedä kuka on Pekka Luhtanen, kansainvälisesti tunnettu futisanalyytikko. Sihvosta ei auta edes vanha kunnon itseironiakortti, sillä tuota lausumaa ei saa millään käännettyä itseironiaksi. On melko lailla kummallista, jollei Rönkäkään antanut tuollaisesta möläytyksestä kunnon palautetta.

Ensimmäisestä kappaleesta olen samaa mieltä, joten ei siitä sen enempää.

En usko, että siinä jalkapallojutussa oli kyse mistään muusta kuin kieli poskessa provosoinnista. Menet nyt miinaan tuon Rönkä-jutun kanssa, koska analyytikko Sihvonen on mitä suurimmassa määrin Röngän luomus. Tuolla jutulla siis oli varmasti Röngän hyväksyntä. Saattoipa hän jopa keksiä tai pyytää koko jutun. Eihän PS ole ikinä muissa medioissa esiintyessään ollut läheskään yhtä provosoiva.

Viitsisikö joku taas linkittää sen paikallislehtijutun jossa PS kertoo hahmon luonnista?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ensimmäisestä kappaleesta olen samaa mieltä, joten ei siitä sen enempää.

En usko, että siinä jalkapallojutussa oli kyse mistään muusta kuin kieli poskessa provosoinnista. Menet nyt miinaan tuon Rönkä-jutun kanssa, koska analyytikko Sihvonen on mitä suurimmassa määrin Röngän luomus. Tuolla jutulla siis oli varmasti Röngän hyväksyntä. Saattoipa hän jopa keksiä tai pyytää koko jutun. Eihän PS ole ikinä muissa medioissa esiintyessään ollut läheskään yhtä provosoiva.

Postmoderni miina on eri asia kuin ihan se tavallinen miina. Itse olen sen verran vanhan liiton mies, että mielestäni jokaisella asialehdellä on myös velvollisuus kirjoittaa asiaa, siis punnittuja mielipiteitä ja faktaa. Jos Rönkä ei allekirjoita tätä, Urheilulehden voisi samantien luokitella kuuluvaksi vaikkapa Pahkasian kunniakkaan perinteen jatkajaksi. Tavallinen miina on se kun lukija ei huomaa ironiaa tai jotakin sen tapaista. Postmoderni miina on taas olemassa joko Röngän ja/tai Sihvosen kuvitelmissa, jossa he höröttelevät kuinka joku voi olla niin tyhmä että uskoo heitä. Kuvitteelliseen miinaan astuminen ei taas hetkauta minua pätkääkään.

Ongelmana tuossa miinassa on vain se, ettei sitä ole olemassakaan. Menettäessään uskottavuutensa lehti ei myöskään pysty enää pettämään ketään eli siinä on se postmodernin leikin miina, johon taas Urheilulehden nallipyssyt ajavat. Jotta voisi valehdella uskottavasti täytyy sentään tietää totuus. Toisaalta myös se vakavuus, millä Sihvonen asiaansa ajaa, kertoo sen, että postmoderni leikki ei ole ihan alimmaisia ihokerroksia hänelläkään läpäissyt. Mieleen tulee tietenkin eräs fyysikko, joka tulkitsi fysiikan tutkimustuloksia ihan päättömästi ja pääsi jopa kv. julkaisuun tuloksineen. Myöhemmin hän kertoi keksineensä kaiken. Hänelle kävi samoin kuin myös Urheilulehdelle eli uskottavuutensa voi menettää vain kerran.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eikö lähtökohdan pitäisi olla aina se, että peluutetaan sellaista kiekkoa, joka on parasta kulloisellekin materiaalille? Ei Bluesin materiaalilla kannata pelata kalpamaista kiekkokontrollia eikä KalPan bluesmaista taistelevaa "pystysuunnan kiekkoa". En näe, että näistä mikään tuhoaa suomalaista kiekkoa. Tärkein pelaajien kehitystyö tehdään edelleen junnupuolella, jossa täytyy saada lisättyä yksilötaitoa sen ainaisen luistelukoohottamisen sijaan. KV. tasolla maajoukkueeseen riittää kyllä tarpeeksi taitavia pelaajia toteuttamaan kiekkokontrolliin nojaavaa pelitapaa.

Bluesin kiekkokontrollipelaamisesta väännettiin jo Kärpät-Blues sarjan kolmannen ottelun kohdalla. Tuohon peliin Blues oli lisännyt kiekkokontrollipelaamistaan. Muistutin Jere Karalahden useista pysähtymisistä maalin taakse sekä Jeren pakki-pakki-pakki hyökkäysten avaamisesta. Tänään Blues pelasi optimaalista kiekkokontrollipelaamista Ässiä vastaan ja vei ottelun 3-0 voitollaan. Jälleen Jere Karalahti oli primus motor Bluesin omasta päästä lähteneiden hidastamis-(pakki-pakki-pakki) ja viivelähtöjen (maalin taakse pysähtyminen) käynnistäjänä. Blues pelasi myös paljon palauttamalla kiekkoa keskialueelta puolustusalueelle.

Kiekkokontrollipelaaminen onnistuu Bluesin pelaajilta erinomaisesti, se on nyt nähty. Ei kiekkokontrollipelaamiseen tarvita muuta kuin SM-liigatason pelaajia, sillä kyse on pelisysteemin noudattamisesta. Kannattaa Johtavan ja sinunkin, Fordel, päivittää peliä seuraamalla Bluesin kiekkokontrolliin perustuva pelisysteemi. Mikä lienee sitten Lauri Marjamäen rooli tässä Bluesin pelitapamuutoksessa, josta "ajokoirajääkiekko" on kaukana?
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Bluesin kiekkokontrollipelaamisesta väännettiin jo Kärpät-Blues sarjan kolmannen ottelun kohdalla. Tuohon peliin Blues oli lisännyt kiekkokontrollipelaamistaan. Muistutin Jere Karalahden useista pysähtymisistä maalin taakse sekä Jeren pakki-pakki-pakki hyökkäysten avaamisesta. Tänään Blues pelasi optimaalista kiekkokontrollipelaamista Ässiä vastaan ja vei ottelun 3-0 voitollaan. Jälleen Jere Karalahti oli primus motor Bluesin omasta päästä lähteneiden hidastamis-(pakki-pakki-pakki) ja viivelähtöjen (maalin taakse pysähtyminen) käynnistäjänä. Blues pelasi myös paljon palauttamalla kiekkoa keskialueelta puolustusalueelle.

Kiekkokontrollipelaaminen onnistuu Bluesin pelaajilta erinomaisesti, se on nyt nähty. Ei kiekkokontrollipelaamiseen tarvita muuta kuin SM-liigatason pelaajia, sillä kyse on pelisysteemin noudattamisesta. Kannattaa Johtavan ja sinunkin, Fordel, päivittää peliä seuraamalla Bluesin kiekkokontrolliin perustuva pelisysteemi. Mikä lienee sitten Lauri Marjamäen rooli tässä Bluesin pelitapamuutoksessa, josta "ajokoirajääkiekko" on kaukana?

Siffa. Myönnän olleeni osin väärässä Bluesin suhteen. Joukkue viljelee ajoittain varsin rapsakkaa kiekkokontrollia. Tässä nähdään, että sinun sinnikäs, leppymätön, insinöörimäinen, tarkka ja asiantunteva tilastointityösi kantaa hedelmää. Tilastoanalyysisi johtaa hienosti sisältöasioiden lähteille.
Johtava
 

Katto

Jäsen
Siffa. Myönnän olleeni osin väärässä Bluesin suhteen. Joukkue viljelee ajoittain varsin rapsakkaa kiekkokontrollia. Tässä nähdään, että sinun sinnikäs, leppymätön, insinöörimäinen, tarkka ja asiantunteva tilastointityösi kantaa hedelmää. Tilastoanalyysisi johtaa hienosti sisältöasioiden lähteille.
Johtava

Täysin samaa mieltä. Ja huikeaa dialogia jo vuosia. Eiköhän lasketa taas kaikki viivelähdöt ensi yön änäri kierrokselta!
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Täysin samaa mieltä. Ja huikeaa dialogia jo vuosia. Eiköhän lasketa taas kaikki viivelähdöt ensi yön änäri kierrokselta!

Jätän ensi yön kyllä NHL:n osalta väliin. Riittää tälle päivälle Blues-Ässät sekä parhaillaan jälkilähetys Pelicans-Sport. Hidastamiset, viivelähdöt ja palautukset tilastoin kaikista peleistä. Siinä olet oikeassa, että jo lähes kaikkien NHL-joukkueidenkin hyökkäyksiinlähdöt omalta puolustusalueelta ovat tiedossani. NHl on modernin hyökkäyspelin kehityksessä hyvin kartalla.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jätän ensi yön kyllä NHL:n osalta väliin. Riittää tälle päivälle Blues-Ässät sekä parhaillaan jälkilähetys Pelicans-Sport. Hidastamiset, viivelähdöt ja palautukset tilastoin kaikista peleistä. Siinä olet oikeassa, että jo lähes kaikkien NHL-joukkueidenkin hyökkäyksiinlähdöt omalta puolustusalueelta ovat tiedossani. NHl on modernin hyökkäyspelin kehityksessä hyvin kartalla.

Jääkiekosta voi nauttia monella tapaa...
 
Olisi näin lätkäfanina upeaa nähdä Johtava Analyytikko sekä palstan Johtava viivelähtöjen tilastoija siffa saman pöydän ääressä keskustelemassa viivelähdöistä, palautuksista jne. Tuo voitaisiin toteuttaa vaikkapa UL:n U-stadiossa (vai mikä onkaan?) tai miksei esim. kevään MM-kisojen yhteydessä YLEn studiossa. Voisi Suomisen Tapsa jakaa puheenvuoroja, niin pääsisivät pelikirjakeskustelun edelläkävijät Johtava ja siffa oikein kunnolla ääneen. Uskon, että nämä herrat olisivat ihan omimmillaan tuollaisessa keskustelussa. Nämä kaksi kun tuntuvat vieläpä ajattelevan lätkästä hämmästyttävän samankaltaisesti.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Olisi näin lätkäfanina upeaa nähdä Johtava Analyytikko sekä palstan Johtava viivelähtöjen tilastoija siffa saman pöydän ääressä keskustelemassa viivelähdöistä, palautuksista jne. Tuo voitaisiin toteuttaa vaikkapa UL:n U-stadiossa (vai mikä onkaan?) tai miksei esim. kevään MM-kisojen yhteydessä YLEn studiossa. Voisi Suomisen Tapsa jakaa puheenvuoroja, niin pääsisivät pelikirjakeskustelun edelläkävijät Johtava ja siffa oikein kunnolla ääneen. Uskon, että nämä herrat olisivat ihan omimmillaan tuollaisessa keskustelussa. Nämä kaksi kun tuntuvat vieläpä ajattelevan lätkästä hämmästyttävän samankaltaisesti.

Ainut vaan, että maa- ja metsätaloustyöt eivät mahdollista muuta kuin näin nettikeskustelun omalta osaltani. Jätän studiohommat lätkän ammattilaisille ja Tamihan on heistä ehdottomasti paras. Eli Tami ja Johtava olisi mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa kevään MM-kisastudiossa.

Mitähän mietti Tosifani, kun Blues pelasikin ajokoirakiekon sijasta optimaalista, jukkajalosmaista H+V+P-kiekkoa. Ratkaisiko Ässien tunnetusti korkea tunne- ja asennetila pelin Bluesille?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mitähän mietti Tosifani, kun Blues pelasikin ajokoirakiekon sijasta optimaalista, jukkajalosmaista H+V+P-kiekkoa. Ratkaisiko Ässien tunnetusti korkea tunne- ja asennetila pelin Bluesille?

Miksi esität minulle tällaisen kysymyksen? Ymmärtäisin, jos P. Sihvonen olisi tällaisen kysymyksen esittänyt, koska hänen kanssaan asiasta vuosia sitten keskusteltiin, mutta luulin asian jo unohtuneen. Ei kai tässä yritetä korjailla jälleen kerran Urheilulehden ammattitaidotonta kirjoittelua, Sihvonenhan puhui tästä ajokoira pelityylistä??
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Miksi esität minulle tällaisen kysymyksen? Ymmärtäisin, jos P. Sihvonen olisi tällaisen kysymyksen esittänyt, koska hänen kanssaan asiasta vuosia sitten keskusteltiin, mutta luulin asian jo unohtuneen. Ei kai tässä yritetä korjailla jälleen kerran Urheilulehden ammattitaidotonta kirjoittelua, Sihvonenhan puhui tästä ajokoira pelityylistä??

Sinähän et katso pelistä näitä H+V+P lähtöjä, vaan tunnetta ja asennetta. Tilastoin Blues-Ässät pelistä H+V+P määrät ja osoitin Johtavan olleen väärässä, kun hän on nimittänyt Bluesin peliä ajokoirajääkiekoksi. Samoin jatkoin dialogia Fordélin kanssa, kun hän väitti kirjoituksessaan, että Bluesin pelaajamateriaalilla ei voi pelata KalPa:n tyylistä kiekkokontrollipeliä. Lähinnä sinut vedin mukaan arvioimaan tunteen ja asenteen vaikutusta Blues-Ässät pelin lopputulokseen, kun olet painottanut noita tekijöitä pelin lopputuloksen kannalta merkitseviksi. Senhän me tiedämme, että Porin Ässät pelaa korkealla tunne- ja asennetasolla illasta toiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös