Uudessa Urheilulehdessa Sihvonen muuten kirjoittaa, että kytkin nousee HPK:n B-junnuista koska resurssit eivät ole riittävällä tasolla.
Oliko muuten puhetta siitä kenen resurssit eivät ole riittävällä tasolla?
Uudessa Urheilulehdessa Sihvonen muuten kirjoittaa, että kytkin nousee HPK:n B-junnuista koska resurssit eivät ole riittävällä tasolla.
Mutta joo, kuten Sihvonen on itsekkin myöntänyt, hän vetää tarkkaan harkittua roolia. Se vaan alkaa pikku hiljaa kääntyä miestä ja hänen työnantajaansa vastaan. Nimimerkillä Urheilulehden entinen tilaaja.
Mennääs Sihvosen kärjistys-miinaan, mutta väheksymällä tunteen merkitystä ja painottamalla jatkuvasti pelkkää pelitapaa, Sihvonen antaa ymmärtää olevansa kliinisen ja kellontarkan järjestelmällisen jääkiekon ystävä.
Jos ei playoff-kiima ja tunteiden leiskunta nappaa, niin kandeis varmaan hankkia joku EASports NHL, johon on ohjelmoitu kaikki pelit valmiiksi ja jossa pelaajat tekevät täsmälleen oikeita ratkaisuja pelikirja-jääkiekon puitteissa. Siinä voi sitten hekumoima kalsareillaan, kyynel silmäkulmassa täydellisen jääkiekon parissa.
Tunteet sivuun, pelitapa rules! Ymmärrän pointin, mutta onneksi meille playoff-kiekon ystäville tästä kokonaisuudesta löytyy aina yksi muuttuva tekijä: Luomakunnan kruunu, maapallon pikku kusiainen, Ihminen.
Kuinka yllättävää, että ko. juttua ei voi kommentoida. Jutusta sen verran, että omasta mielestäni on aika noloa, että Urheilulehti on valinnut noinkin tökerön linjan. Sihvonen saa olla aivan mitä mieltä tahansa sinänsä, mutta asian sanominen haukkumalla on häkellyttävän ala-arvoista. Sivistyneen kielen käyttäminen on sentään ymmärtääkseni journalismin perusarvoja.Ihan must laittaa tähän ketjuun:
Tupa kiinni hamemies!
Linkissä Urheilulehden sivuilla Petteri ampuu kovilla.
Kaikessa Sihvoseen kohdistuvassa kritiikissä kannattaa kuitenkin muistaa, että hän on edelleen oikeastaan ainoa jääkiekkotoimittaja joka edes pyrkii analysoimaan taktisia asioita syvemmin. Seppänen käsittelee näitä asioita myös jonkin verran nykyään. Muissa medioissa ei kuitenkaan ole yhtään, siis yhtään, toimittajaa joka edes pyrkisi kirjoittamaan taktisista asioista.
Periaatteessa Sihvonen astui viimeisen uskottavuusrajan ylitse julistaessaan, että hän voisi olla myös jalkapallossa Suomen ykkösanalyytikko katsottuaan pari matsia MM-futiksessa. Vain massiiivinen tietämättömyys yhdistettynä minimaaliseen itsekritiikkiin voi saada aikaa jotain tuollaista skeidaa. Tämä pässinpää ei varmaan edes tiedä kuka on Pekka Luhtanen, kansainvälisesti tunnettu futisanalyytikko. Sihvosta ei auta edes vanha kunnon itseironiakortti, sillä tuota lausumaa ei saa millään käännettyä itseironiaksi. On melko lailla kummallista, jollei Rönkäkään antanut tuollaisesta möläytyksestä kunnon palautetta.
Ensimmäisestä kappaleesta olen samaa mieltä, joten ei siitä sen enempää.
En usko, että siinä jalkapallojutussa oli kyse mistään muusta kuin kieli poskessa provosoinnista. Menet nyt miinaan tuon Rönkä-jutun kanssa, koska analyytikko Sihvonen on mitä suurimmassa määrin Röngän luomus. Tuolla jutulla siis oli varmasti Röngän hyväksyntä. Saattoipa hän jopa keksiä tai pyytää koko jutun. Eihän PS ole ikinä muissa medioissa esiintyessään ollut läheskään yhtä provosoiva.
Eikö lähtökohdan pitäisi olla aina se, että peluutetaan sellaista kiekkoa, joka on parasta kulloisellekin materiaalille? Ei Bluesin materiaalilla kannata pelata kalpamaista kiekkokontrollia eikä KalPan bluesmaista taistelevaa "pystysuunnan kiekkoa". En näe, että näistä mikään tuhoaa suomalaista kiekkoa. Tärkein pelaajien kehitystyö tehdään edelleen junnupuolella, jossa täytyy saada lisättyä yksilötaitoa sen ainaisen luistelukoohottamisen sijaan. KV. tasolla maajoukkueeseen riittää kyllä tarpeeksi taitavia pelaajia toteuttamaan kiekkokontrolliin nojaavaa pelitapaa.
Bluesin kiekkokontrollipelaamisesta väännettiin jo Kärpät-Blues sarjan kolmannen ottelun kohdalla. Tuohon peliin Blues oli lisännyt kiekkokontrollipelaamistaan. Muistutin Jere Karalahden useista pysähtymisistä maalin taakse sekä Jeren pakki-pakki-pakki hyökkäysten avaamisesta. Tänään Blues pelasi optimaalista kiekkokontrollipelaamista Ässiä vastaan ja vei ottelun 3-0 voitollaan. Jälleen Jere Karalahti oli primus motor Bluesin omasta päästä lähteneiden hidastamis-(pakki-pakki-pakki) ja viivelähtöjen (maalin taakse pysähtyminen) käynnistäjänä. Blues pelasi myös paljon palauttamalla kiekkoa keskialueelta puolustusalueelle.
Kiekkokontrollipelaaminen onnistuu Bluesin pelaajilta erinomaisesti, se on nyt nähty. Ei kiekkokontrollipelaamiseen tarvita muuta kuin SM-liigatason pelaajia, sillä kyse on pelisysteemin noudattamisesta. Kannattaa Johtavan ja sinunkin, Fordel, päivittää peliä seuraamalla Bluesin kiekkokontrolliin perustuva pelisysteemi. Mikä lienee sitten Lauri Marjamäen rooli tässä Bluesin pelitapamuutoksessa, josta "ajokoirajääkiekko" on kaukana?
Siffa. Myönnän olleeni osin väärässä Bluesin suhteen. Joukkue viljelee ajoittain varsin rapsakkaa kiekkokontrollia. Tässä nähdään, että sinun sinnikäs, leppymätön, insinöörimäinen, tarkka ja asiantunteva tilastointityösi kantaa hedelmää. Tilastoanalyysisi johtaa hienosti sisältöasioiden lähteille.
Johtava
Täysin samaa mieltä. Ja huikeaa dialogia jo vuosia. Eiköhän lasketa taas kaikki viivelähdöt ensi yön änäri kierrokselta!
Jätän ensi yön kyllä NHL:n osalta väliin. Riittää tälle päivälle Blues-Ässät sekä parhaillaan jälkilähetys Pelicans-Sport. Hidastamiset, viivelähdöt ja palautukset tilastoin kaikista peleistä. Siinä olet oikeassa, että jo lähes kaikkien NHL-joukkueidenkin hyökkäyksiinlähdöt omalta puolustusalueelta ovat tiedossani. NHl on modernin hyökkäyspelin kehityksessä hyvin kartalla.
Olisi näin lätkäfanina upeaa nähdä Johtava Analyytikko sekä palstan Johtava viivelähtöjen tilastoija siffa saman pöydän ääressä keskustelemassa viivelähdöistä, palautuksista jne. Tuo voitaisiin toteuttaa vaikkapa UL:n U-stadiossa (vai mikä onkaan?) tai miksei esim. kevään MM-kisojen yhteydessä YLEn studiossa. Voisi Suomisen Tapsa jakaa puheenvuoroja, niin pääsisivät pelikirjakeskustelun edelläkävijät Johtava ja siffa oikein kunnolla ääneen. Uskon, että nämä herrat olisivat ihan omimmillaan tuollaisessa keskustelussa. Nämä kaksi kun tuntuvat vieläpä ajattelevan lätkästä hämmästyttävän samankaltaisesti.
...Mitähän mietti Tosifani, kun Blues pelasikin ajokoirakiekon sijasta optimaalista, jukkajalosmaista H+V+P-kiekkoa. Ratkaisiko Ässien tunnetusti korkea tunne- ja asennetila pelin Bluesille?
Miksi esität minulle tällaisen kysymyksen? Ymmärtäisin, jos P. Sihvonen olisi tällaisen kysymyksen esittänyt, koska hänen kanssaan asiasta vuosia sitten keskusteltiin, mutta luulin asian jo unohtuneen. Ei kai tässä yritetä korjailla jälleen kerran Urheilulehden ammattitaidotonta kirjoittelua, Sihvonenhan puhui tästä ajokoira pelityylistä??
Sinähän et katso pelistä näitä H+V+P lähtöjä, vaan tunnetta ja asennetta. Tilastoin Blues-Ässät pelistä H+V+P määrät ja osoitin Johtavan olleen väärässä, kun hän on nimittänyt Bluesin peliä ajokoirajääkiekoksi. Samoin jatkoin dialogia Fordélin kanssa, kun hän väitti kirjoituksessaan, että Bluesin pelaajamateriaalilla ei voi pelata KalPa:n tyylistä kiekkokontrollipeliä. Lähinnä sinut vedin mukaan arvioimaan tunteen ja asenteen vaikutusta Blues-Ässät pelin lopputulokseen, kun olet painottanut noita tekijöitä pelin lopputuloksen kannalta merkitseviksi. Senhän me tiedämme, että Porin Ässät pelaa korkealla tunne- ja asennetasolla illasta toiseen.
Huh, kuulen melkein helpotuksen huokauksen tästä myönnytyksestä, lähes Atlantin takaa. Me osataan moderni kiekko täällä NHL:ssä, mikä tunnustus ja arvostuksen osoitus, ajattelee varmaan nyt moni jatkoaika.comia lukeva NHL-GM ja -päävalmentaja, hymiöitä perään.NHl on modernin hyökkäyspelin kehityksessä hyvin kartalla.
Ainut vaan, että maa- ja metsätaloustyöt eivät mahdollista muuta kuin näin nettikeskustelun omalta osaltani.
Johtavan oma joukkuehan paskoi tämän kevään pleijariessa housuunsa häviten suoraan 0 - 3.
Kuulemma viivelähdöt ja kiekkokontrolli pitivät eli pelikirja oli pelaajilla hallussa, mutta yhtään voittoa ei tämä modernipelikirjakiekko Kertsin b-junnuille tuonut.