"Ja yleisön tulee oppia sille, että jääkiekosta tulee hiljalleen pelikirjapeli, sen vanhan kohkaamisen ja taistelujen temmellyskentän sijaan."
Tämän ennustaminen vaatii yhtä paljon taitoa kuin ennustaa osuuko itsenäisyyspäivä tänäkin vuonna joulukuun kuudennelle päivälle.
Tottai pitkällä tähtäimellä jääkiekko tulee kehittymään yhä taktisempaan ja hallitumpaan suuntaan, koska tietotaito suht nuoresta lajista lisääntyy koko ajan. Näinhän on tapahtunut lähes koko sen historian ajan. Samalla tavalla kun vaikka jalkapallossa pelitapa on kehittynyt vuosikymmenten saatossa yltiöhyökkäävästä tarkkaan puolustuspelaamiseen, tulee lätkäkin kehittymään omalla tavallaan. Kun tieto lajista lisääntyy ja pelaajat kehittyvät, tulee lajikin muuttumaan. Tämä on ihan normaalia lajin kehitystä. Sama tulee tapahtumaan varmasti esimerkiksi salibandyssä eli ei tarvi olla mitenkään kova ennustaja, jos veikkaa, että siinäkin tulevat jatkossa maalimäärät tippumaan kun pelaaminen kehittyy ja tiivistyy.
Mutta pelitavan tärkeys ei sulje pois sitä etteikö lajissa nähtäisi myös taistelua ja temmellystä. Kyse on inhimillisestä toiminnasta, jossa peliä pelataan loppupeleissä selkärangasta ja sydämellä eikä mistään pelikirjasta. Peli ratkotaan jatkossakin kaksinkamppailuiden voiton myötä. Jotta niitä kaksinkamppailuja voitetaan, täytyy olla taistelua, temmellystä, uskoa, luottamusta jne. Tottakai pelitapa tukee näiden kaksinkamppailuiden voittoa.
Sihvosen ajatusmaailma, jossa pelaajat toteuttavat säntillisesti pelikirjaa ja kannattaminen on sen joukkueen kannattamista, joka pelaa parhaiten pelikirjalätkää, hienoimpia rintamahyökkäyksiä, ryhmittää hyökkäyksiin lähtönsä parhaiten, ei vie mielestäni kiekkokulttuuria eteenpäin. Täytyy löytyä hyvä tasapaino kaikkien elementtien välillä. Tämäkin laji, kuten urheilu ylipäänsä, elää tunteesta, joka sytyttää niin pelaajat kuin katsojatkin.