Perussuomalaiset

  • 5 453 227
  • 43 894

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Politiikkaa, journalismia ja tiedettä ei saakkaan mitenkään niputettua samaan lokeroon.

Politiikkoja ei tiede ja tilastot kiinnosta jos ne eivät tue poliitikon ennakkoasenteita ja mielipiteitä. Esimerkiksi vasemmistolainen ei tilastollisilla tosiasioilla ja nykyisillä hyväksytyillä taloustieteiden opeilla päätään vaivaa, kun hän huutaa että Suomessa ”rikkaat eivät osallistu talkoisiin”, vaatien lisää veroja ”rikkaille” ja lisää tulonsiirtoja ”köyhille”. Häntä ei tilastot kiinnosta Afrikasta ja Lähi-Idästä tulevan maahanmuuton ongelmien kohdalla. Liittyvät ne sitten seksuaali- ja muuhun rikollisuuteen, tai epätoivottuun vaikutukseen Suomen julkiselle taloudelle. Ihan yhtälailla vihervasemmisto ammentaa kannatuksensa tiede- ja tilastovastaisuudesta, siinä missä oikeistopopulitkin monen asian kohdalla, mutta tätä taas ei kovin vaarallisena pidetä. Ei, koska se on politiikkaa, ja politiikassa on kyse ensisijaisesti tunteisiin vetoamisesta.
Melko kunnianhimoista julistamista niputtaa kaikki vuosikymmenet ja monen kirjon hallitukset sekä poliitikot yhteen tosiasioista ja opeista - saatikka että niputat lukemattomat tieteenalat yhteen. Ei ole kovin rehellistä ottaa taloustiedettä esille ilmastonmuutoskeskustelun verrokiksi, kun ensinmainitussa tulevan ennustaminen on huomattavasti äärimmäisen konsensukseen päätynyttä ilmastotiedettä vaikeampaa. Sanoisin kaukaa haetuksi spinnaamiseksi. Raiskaustilastojen tilastointitavan harmaat alueet on todettu vuosikausien väittelyn jälkeen niin suuriksi, että koko kansallisuusväittely näyttäytyy turhana - itse raiskausongelmaa poistamatta. Jne., jne. Liian monta ongelmaa näkemyksessäsi.

On kyseessä sitten ollut Natoon liittymättömyys, jalkaväkimiinat, Nord Stream, tai Kekkosen diktatuuri, niin kansakuntamme valitut päättäjät ovat tehneet hyvin kamalia ja vaarallisia päätöksiä tässä median ja virallisen totuuden kyseenalaistamattomuudessa. Ja usein tiede ja objektiiviset faktat ovat olleet näistä päätöksistä kaukana. Minä näen, että olemme menossa paljon terveemmälle polulle nyt, jossa isoista asioista saamme oikeasti debattia ja erilaisia näkökulmia, eikä mikään yksi virallinen totuus jyrää soraääniä allensa, niin kuin täällä tapana on ollut.
Neljä "vaarallista päätöstä" jotka kaikki sattuvat liittymään Venäjään? Aika suppea katsanto "tieteen ja objektiivisten faktojen vastaisia" päätöksiä. Entä miten tämä perussuomalaisia puoltaa? Toisekseen medialla oli kyllä kaikki nämä vuodet omat charlypasternakit ja hannasmithit intoilemassa Natosta, joten mihin väitteesi lopulta edes perustuu? Jalkaväkimiinojen kohdalla taas niiden teho on yksi hikinen pieru enimmäkseen siviilien jalkaan.

Puolustat nyt "debattia ja erilaisia näkökulmia", kun käytännössä iloitset perussuomalaisten äänekkäästä tasapainoharhasta, jossa mielipiteet ovat samanarvoisia koko tiedemaailman kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Hyvä kirjoitus. Rydman kritisoi suomalaista mediaa ja toimittajia väärän tiedon levittämisestä. Vaikka olisi sitä mieltä, että asioista on nostettu liian iso kohu niin onko media valehdellut? Eli kertonut perussuomalaisista ministereistä valheita? Kyllä Purran sanomiset olivat hänen omiaan ja aika sanatarkasti oikein niihin on viitattu. Myös Junnilan teot olivat hänen tekemiään. Samalla on hyvä muistaa, että myös Lindtmanin, Valtosen, Arhinmäen ja viimeisimpänä tämän rottakaverin jutut ovat niin ikään nostettu esille.

Ei kaikkea median sanomaa pidä ottaa absoluuttisena totuutena, mutta trumpilainen tapa leimata kaikki eri mieltä olevat fake newsiksi tai luusereiksi lisää vain vastakkainasettelua. Siinä vaiheessa kun uskotaan netin syväkurkkuja enemmän kuin valtakunnan mediaa ollaan jo aika syvällä salaliittolandiassa.
Kyllähän Rydmanin pitäisi pystyä myös muuten väitteensä perustelemaan, kuinka on sen nyt tehnyt.

Oleellista on ns. musta tuntuu linjan muuttaminen "tässä faktat" väitteisiin.

Niin kuin edellä mainitaan, niin missä ne väärät median nostamat väitteet olivat?

Henkilökohtaisesti ihan sama, mutta tämmöinen Rydmanin esittämä muka-hassuttelumainen uhrautuminen lähinnä naurattaa.

Kriisiviestinnän aakkoset on kyllä kaikkea muuta kuin hallussa...
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tuli tämmöinen vastaan, PS:stä tämä toki lähtenyt liikkeelle, mutta on huomattavasti laajempi aihe. Mitä mieltä olette? Journalismi | Media-alan vaikuttajat huolissaan yhteiskunnallisen ilmapiirin kiristymisestä
Oma henkilökohtainen kokemukseni paikallista lehteä, eli Aamulehteä, kohtaan on sellainen, että ei sitä voi olla kyseenalaistamatta. Lehden yhteiskuntarakenteita koskevat jutut on tungettu täyteen mitään tarkoittamattomia termejä, jolloin juttujen sisällöstä ei tahdo saada selvää. Ja lehti tekee sen tietoisesti ja tarkoituksella. Se siis valehtelee. Se on tiettävästi myös erittäin yliherkkä toimintaansa kohdistetulle kritiikille.

En tiedä, onko Aho lehden toiminnasta huolissaan. Siitä olen aika varma, että persut ovat siihen syyttömiä.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni ei ole vakavia seurauksia, jos kansalaiset alkavat kyseenalaistaa mediaa. Paljon vakavampia seurauksia on sillä, jos kansalaiset eivät kyseenalaistaisi mitään mitä heille suolletaan. Eihän joku Iltalehden kolumni ole mikään absoluuttinen totuus, vaan yksittäisen ihmisen kirjoitus, niin kuin tämä minunkin viesti tänne jatkoaikaan. Ja täälläkin oletan ja toivon, että joku kyseenalaistaa minun viestejäni. Eihän muuten synny mitään keskustelua.

Ei sinun kirjoituksesi Jatkoaikaan millään rinnastu Iltalehden toimittajan kolumniin muun muassa siitä syystä, että sinä (ainakaan tietääkseni) et ole Jatkoaikaan kirjoittaessasi ilmoittanut sitoutuvasi journalistin ohjeisiin, kuten Suomessa ainakin suurimpien ja vakiintuneempien medioiden toimijat ovat. Tästä sitoutumisesta seuraa taas sitten se, että jos joku toimittaja toimii vastoin näitä ohjeita, hänen toiminnastaan on voi tehdä kantelun julkisen sanan neuvostoon. Sinä voit tänne aika huoleti kirjoitella palstan sääntöjen puitteissa mitä tahansa paskaa, kuten aika pitkälti teetkin, ja vastuu on yksinomaan lukijalla.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ei sinun kirjoituksesi Jatkoaikaan millään rinnastu Iltalehden toimittajan kolumniin muun muassa siitä syystä, että sinä (ainakaan tietääkseni) et ole Jatkoaikaan kirjoittaessasi ilmoittanut sitoutuvasi journalistin ohjeisiin, kuten Suomessa ainakin suurimpien ja vakiintuneempien medioiden toimijat ovat. Tästä sitoutumisesta seuraa taas sitten se, että jos joku toimittaja toimii vastoin näitä ohjeita, hänen toiminnastaan on voi tehdä kantelun julkisen sanan neuvostoon. Sinä voit tänne aika huoleti kirjoitella palstan sääntöjen puitteissa mitä tahansa paskaa, kuten aika pitkälti teetkin, ja vastuu on yksinomaan lukijalla.


Ensinnäkin, se, että kirjoitan Jatkoaikaan, ei automaattisesti tarkoita, että en olisi vastuussa sanomisistani. Keskustelupalstojenkin säännöt ja ohjeet edellyttävät, että jäsenet kunnioittavat toisiaan ja noudattavat hyvää keskustelutapaa. Vastuullinen viestintä on tärkeää missä tahansa ympäristössä.

Toiseksi, vaikka en olisikaan ammattimainen toimittaja, vastuu omista sanoistani ja niiden vaikutuksista säilyy silti. Jokaisella kirjoittajalla on vastuu omista viesteistään, riippumatta siitä, missä ne julkaistaan. Myös sinulla on oikeus haastaa minut oikeuteen, jos koet sen kirjoitusteni vuoksi tarpeelliseksi. Tämä olisi hyvä jokaisen ymmärtää.

Lopuksi, vaikka en toimisikaan journalistin ohjeiden alaisuudessa, en tarkoituksellisesti kirjoittaisi "paskaa" tai loukkaavaa sisältöä, ihan niin kuin ei toimittajakaan tee kirjoittaessaan kolumnia. Silti siellä on ruudun takana ihan tavallinen erehtyväinen ihminen, niin kuin minä tai sinä, jonka kirjoittamista ohjaa valtavasti erilaiset ennakkoasenteet ja mielipiteet. Mikään journalistin ohje ei näitä ennakkoasenteita ja puolueellisuuksia toimittajalta pysty poistamaan.


.
 

Analyzer

Jäsen
Itse toivon, että tulevaisuudessa persuissa johtopaikoille nousee tätä nuorisoketjua Bergbom, Vigelius, Rostila. On heissäkin räväkkyyttä, mutta asiallisesti esitetyssä paketissa. Kokemusta vielä lisää, niin aineksia on.

Lainaan tyylikkäästi itse itseäni.

Eilen A-studiossa mainitsemani Joakim Vigelius oli puhumassa maahanmuutosta. Todella tyylikäs esiintyminen 26 vuotiaalta Vigeliukselta. Malliesimerkki siitä miten maahanmuuton ja maahanmuuttopolitiikan ongelmista tulee puhua.
Katselusuositus.

Näille fiksuille ja asiallisille nuorille kavereille persujen tulisi ymmärtää antaa tilaa ja näkyvyyttä sen sijaan että kaiken maailman janimäkelöitä ja ja leenameriä laitetaan edustamaan erilaisiin paneeleihin. Toki tämä johtuu heidän asemastaan puolueessa, mutta on paljon tilaisuuksia ja tapahtumia mihin voi laittaa nuorempia nousevia kykyjä näiden myötähäpeää aiheuttavien tapausten sijaan. Se on järkevää imagollisesti, edistettävien asioiden kannalta sekä myös siksi, että persut on nuorten keskuudessa vihreiden ohella Suomen suosituin puolue.

Ennenkaikkea on tietysti toivottavaa, että tämä nuori polvi syrjäyttää leenameret ennen pitkää puoluejohtopaikoiltakin.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lainaan tyylikkäästi itse itseäni.

Eilen A-studiossa mainitsemani Joakim Vigelius oli puhumassa maahanmuutosta. Todella tyylikäs esiintyminen 26 vuotiaalta Vigeliukselta.
Kauneus on katsojan silmissä. Minusta Vigelius oli niin vastenmielinen tyyppi, että suljin läppärin. Sen sijaan tykkäsin kuunnella turkulaisen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Mohammad Azizin mielipiteitä A-studiossa. Hän suorasanaisesti tuomitsi Orpon hallituksen maahanmuuttopolitiikan.
 

Analyzer

Jäsen
Kauneus on katsojan silmissä. Minusta Vigelius oli niin vastenmielinen tyyppi, että suljin läppärin. Sen sijaan tykkäsin kuunnella turkulaisen Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Mohammad Azizin mielipiteitä A-studiossa. Hän suorasanaisesti tuomitsi Orpon hallituksen maahanmuuttopolitiikan.

Itse asioista voi olla mitä mieltä haluaa, mutta lienet kuitenkin samaa mieltä, että Vigelius on aika paljon pätevämpi valinta keskustelemaan maahanmuuton ongelmista ja edustamaan persujen kantoja kuin esimerkiksi vakiokasvot Tavio, Meri ja Mäkelä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Itse asioista voi olla mitä mieltä haluaa, mutta lienet kuitenkin samaa mieltä, että Vigelius on aika paljon pätevämpi valinta keskustelemaan maahanmuuton ongelmista ja edustamaan persujen kantoja kuin esimerkiksi vakiokasvot Tavio, Meri ja Mäkelä.
En osaa vastata, kun jo muutaman lauseen jälkeen Vigelius alkoi ärsyttää minua niin paljon, että suljin läppärin.
 

otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
لօҟҽɾìէ
Vigelius yrittää aivan liikaa ja se saa hänet vaikuttamaan koomiselta. Ikää on melko vähän mittarissa jonka vuoksi "isällinen saarnatyyli" aiheuttaa vaikeaa myötähäpeää. Kokemusta kun karttuu, niin varmasti persujen kärkipoliitikkoja.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Siis Peltokangas on kirjoitellut venäläiselle alustalle tekstejä ja näitä aletaan nyt kaivelemaan? Noh olihan se toki ihan jännää kun monet kansallismieliset taisivat siirtyä osittain noihin Venäjän valtion hallinnoimiin alustoihin koska siellä ei ollut niin tarkkaa rasismin suhteen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Välillä mietin tällä palstalla niitä jalon kansan parhaita voimia, jotka pavlovilaisittain rientävät puolustamaan perussuomalaisia asiassa kuin asiassa, notta olisiko laadussa, jos ei määrässä, pikkuusen parannettavaa? Anyways, saapa nähdä, mitä komeita töräytyksiä on tulossa, vai lytistyykö ennakkomainonnasta huolimatta. Jos olisin PS:n puoluetoimisto niin tilaisin kyllä Jimmie Åkessonin luennoimaan. Ja nämä tyypit olivat siis ihan oikeasti semi- tai kokonatseja alunperin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Anyways, saapa nähdä, mitä komeita töräytyksiä on tulossa, vai lytistyykö ennakkomainonnasta huolimatta.
Sieltä vaan IS:n sivuilta lukemaan ja ei tarvitse enää arvailla. Ei sitä varmaan uteliaalle tarvitse sentään kaikkea kantaa valmiiksi pöytään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Peltokangas huutelee somessa, että is tekemässä juttua hänen vanhoista kirjoituksistaan VK-alustalla.

Joten pitäkää hatuista kiinni, kohta taas mennään!

Vaikka miettii Peltokankaan kertomaa tarkoitusta kutsua ihmisiä elukoiksi (Turun terrori-isku ja mm. Oulun raiskaukset), varmasti tulee keskustelua ja painetta. Lähinnä uskoakseni siksi, että Peltokangas ei ainakaan IS:n referaatin perusteella linkitä videolla elukoita ko. tekoihin. Jos tämä on näin ja Peltokangas seisoo sanomisensa takana kuten näyttää, Peltokangas on esimerkki rasistista PS:ssa. Ymmärtäisin terroristien ja raiskaajien suoran syyttämisen elukoiksi hyvin, vaikka pidän elukoita korkeampiarvoisina kuin ko. henkilöitä.

Jussi Niinistöltä - tuolta erinomaiselta ex-puolustusministeriltämme - minusta osuva näkemys: Perussuomalaisissa on ”ihmisvihamielisiä edustajia”. Hän korosti, että kaikki perussuomalaiset eivät ole rasisteja, vaikka sellaisiakin puolueesta löytyy.

Ongelma on siinä, että kovin tiheällä kammalla tuota rasistisempaa väkeä on Soinin toimesta värvätty persuihin ja sitten Halla-ahon aikana nostettu ja noussut puikkoihin (kansanedustaja, valiokuntien puheenjohtajisto, puolueen puheenjohtajisto, ministerit).

Omasta mielestäni PS:n jokaisen ko. ryhmään kuuluvan olisi viimeistään tällä viikolla tullut tehdä selväksi oma näkemyksensä historiaansa, jotta hallitus olisi saanut riittävät toimintaedellytykset hallituskaudelle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr
Lainaan tyylikkäästi itse itseäni.

Eilen A-studiossa mainitsemani Joakim Vigelius oli puhumassa maahanmuutosta. Todella tyylikäs esiintyminen 26 vuotiaalta Vigeliukselta. Malliesimerkki siitä miten maahanmuuton ja maahanmuuttopolitiikan ongelmista tulee puhua.
Katselusuositus.

Näille fiksuille ja asiallisille nuorille kavereille persujen tulisi ymmärtää antaa tilaa ja näkyvyyttä sen sijaan että kaiken maailman janimäkelöitä ja ja leenameriä laitetaan edustamaan erilaisiin paneeleihin. Toki tämä johtuu heidän asemastaan puolueessa, mutta on paljon tilaisuuksia ja tapahtumia mihin voi laittaa nuorempia nousevia kykyjä näiden myötähäpeää aiheuttavien tapausten sijaan. Se on järkevää imagollisesti, edistettävien asioiden kannalta sekä myös siksi, että persut on nuorten keskuudessa vihreiden ohella Suomen suosituin puolue.

Ennenkaikkea on tietysti toivottavaa, että tämä nuori polvi syrjäyttää leenameret ennen pitkää puoluejohtopaikoiltakin.
Tuosta eilisestä nyt kun sen katsoin, niin mielenkiintoinen tuo Vigeliuksen mainitsema linjaus että Ukraina on Suomen lähialuetta. Itse olin käsittänyt että se lähialue on tarkoittanut mallia oman maan sisäinen muutto tai ensimmäinen turvallinen naapurimaa. Onhan Ukraina toki lähempänä kuin Syyria ja se on persuille varmaan se maaginen auttamisen raja. Tällaisena jossitteluna, mitenhän sitten ääni muuttuu kellossa jos Venäjältä alkaa tulemaan laajemmalti pakolaisia. Persut vaan ihan muiniksina että lähialueilla pitää auttaa ja täts it?

Enkä nyt ihan allekirjoita tuota ettei saksalainen tai intialainen tarvitse kotouttamista. Tuli mieleen hesarin suht tuore artikkeli jossa nimenomaan korkeakoulutettu intialainen tuskailee kuinka täällä ei pärjää työnhaussa ilman sujuvaa kielitaitoa.


Sitten, noh, onhan tuossa esiintymisessä Vigeliuksella sen verran opeteltavaa että silloin kun toinen puhuu, niin ei väännellä naamaa eikä katsella kattoon tai seinille. Ei noilla hänen meriiteillään pidä käyttäytyä ylimielisesti vaikka keskustelukumppani kuinka vituttaisi.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös