Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus
 1. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Avataanpa nyt oma ketjunsa, koska juttua tuntuu riittävän muissa ketjuissa aikalailla tästä mitättömästä populistipuolueesta, miksi vanhojen puolueiden kannattajat jatkuvasti tuntuvat Persuja haukkuvan.

  Itse olen ehkä aika liberaali äänestääkseeni Persuja, mutta nykymeiningillä ei juuri vaihtoehtoja ole. En vihaa homoja, enkä erivärisiä ihmisiä. Mutta se mikä ärsyttää, on tämä jatkuva tietynlainen suvaitsevaisuusfasismi. Mamut ja homoseksuaalit ovat olleet pitkään Suomessa tabu ja asia, joista on pitänyt vaieta. Erilaisten tukiaisten väärinkäyttö esim. ankkurilapsia käyttäen vituttaa suunnattomasti, mutta sen kun sanot ääneesi, olet rasisti. Jos homoseksuaali saa potkut töistään, niin syynä on homous, eikä sellaista mahdollisuutta ole, että esim. tämä työntekijä olisi tehnyt duuninsa huonosti, käyttänyt päihteitä työaikana ym..

  Tällaiset inhimilliset asiat ovat yleisen suvaitsevaisuusteeman mukaan täysiä mahdottomuuksia. Jos esim. suomalainen ampuu vaikka somalin, kyseessä on rasismiin tukeva viharikos, kun taas jos romani ampuu kantaväestöön kuuluvan, kyseessä on yksittäistapaus ja normi henkirikos.

  Perussuomalaiset syntyi siis aikoinaan SMP:n raunioille, Lähinnä Timo Soinin ja Raimo Vistbackan toimesta. Alkuvuosina tehtiin kovaa työtä ilman palkkaa ja nyt tehty työ kantaa hedelmää. Minulle esim. mamukysymykset ovat sinänsä marginaaliasia, omistan monta ulkomaalaista ystävää ja niistäkin osa äänestää Perussuomalaisia. Tärkeämpää on, että kun EU huumassa vasemmistopuolueet unohtivat suomalaisen duunarin ja asetti Eu-palvonnan ja marginaaliasiat etusijalle, niin Perussuomalaiset, Timo Soini etunenässä asettui duunarin rinnalle. Soini on sellainen hahmo, mitä Suomen kansa tarvitsee, niin hyvien kuin huonojen puoliensa kanssa. En minä ainakaan pidä Soinia minään Jeesuksena, että jos Timpasta tulisi pääministeri, niin kaikki huolet on pois, ei tosiaan. Mutta tarpeellinen hän on suomalaisessa politiikassa.

  Melkein kaikki muut puolueet ovat ilmoittaneensa olevansa Perussuomalaisten vastavoima. Monista puolueista annetaan lausuntoja, joilla pilkataan Perussuomalaisten äänestäjiä. Ei kanneta vastuuta, ollaan rasisteja sitä sun tätä. Tässä löytyy pointti, miksi Soinin puolue on noussut jo puoluekannatuksia mitattaessa neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Kun olen lukenut Soinin plokeja, niin siellä ei pilkata tai haukuta äänestäjiä, vaan retoriikka osuu puolueisiin ja tekoihin. Kansa äänestää ja sillä siisti. Soini ei nimittele Vihreiden äänestäjiä puunhalaajiksi, vaan kritiikillä ainakin pyritään osumaan puolueen vaikuttajiin. Ainakin niin minä noita tulkitsen ja näen noissa selkeän eron. Ja onhan tämä pikkuhiljaa huomattu muissakin puolueissa, että rasistivouhotus on tarkoittanut äänivyöryä Soinin reppuun.

  Mikä huolestuttaa, on nämä Soininkin mainitsevat propellipäät, jotka käyttävät Persujen menestystä omien juttujensa esille tuomiseen, eli nämä Lahtiset, Halla-ahot ja muut Suomen Sisu-pellet. Mutta Muutos 2011-puolue toivottavasti kerää nämä huuhaa-julistajat omaan bändiinsä.

  Seuraavat vaalit ovat Perussuomalaisten kannalta erittäin tärkeät. Gallupit huitelevat sellaisissa luvuissa, että hallitusvastuuta on melkein pakko tulla. Mutta ei hinnalla millä hyvänsä, kuten muut keskisuuret puolueet tekevät. Mutta yhtään ääntä ei olla vielä jaettu ja ensi keväänä on kyllä mielenkiintoisimmat vaalit pitkään aikaan käsillä. Tämä kakkosluokan kansalainen heittää kyllä votensa Perussuomalaisille.

  Jatketaan keskustelua tällä pohjustuksella.
   
 2. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Olisin kyllä hyvin varma vaalivoitosta, vieläpä selvästi 2-numeroisesta luvusta. Ja siitä, että hallitusvastuuta on varmasti tarjolla (ellei nyt sitten Soini haluaisi jostain kumman syystä polttaa siltansa vaalikampanjan aikana). Sitten sanoisin veikkaukseksi, että ihan hinnalla millä hyvänsä sinne tullaan menemään - ei se toki siltä lööpeissä näyttäisi ja hallitusohjelmaankin kirjattaisiin varmasti jotain pers-suomalaiskuuloista. Mutta luulenpa, että ainoa käytännön ongelma tässä on Soinilla, mistä löytäisi toisen ministerikaverin, joka osaisi edes lukea ja kirjoittaa (ja jos kolmaskin tarvitaan niin sitten rittää kai jompi kumpi). Voin toki olla väärässä. Minusta Soini on lahjakas poliitikko, mutta en ole sisäistänyt, että hänellä olisi mitään muuta tavoitetta kuin ministerin ura. No, ehkä mies osoittaa raadollisen käsitykseni vääräksi.
   
 3. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  En aio persuja äänestää, kun en saa heidän polittikastaan oikein tolkkua ja joku pikkuasia, kuten maahanmuutto, ei herätä minussa suuria tunteita suuntaan tai toiseen.

  Suosittelen kuitenkin kaikille muille, että äänestäkää rohkeasti juuri sitä puoluetta mitä haluatte ja älkää menkö vaalipäivänä tutulle kok/demari/kepu-linjalle, jos siltä ei todellakaan tunnu. Jos sen seurauksena, että kansa on laajalti ja äänekkäänä vaaliuurnilla, persut saavat esim. 15% äänistä, niin sillä hyvä. Kansa on sen jälkeen puhunut ja niillä mennään, jotka valitaan, eduskunnassakin. Kyllä suomalainen demokratia kestää perussuomalaisten menestyksen, jos se on tullakseen.
   
 4. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Hallitusvastuuta persuille tullaan varmasti oikein tyrkyttämään, mutta uskon että Soini pyrkii viimeiseen asti siltä välttymään. Miksikö? Koska persujen koko olemassaolo perustuu oppositiossa räksyttämiseen. Perussuomalaisilla ei ole olemassaolon tarkoitusta ellei se voi olla kritisoimassa Suomen hallituksen EU-, maahanmuutto- ja muuta politiikkaa. Persujen hallituksessaolo ei kuitenkaan politiikkaa noilta osin muuttaisi miksikään, sille kävisi samoin kuin vihreille joka istuu hallituksessa toteuttamassa politiikkaa jota se itse vastustaa jyrkästi.

  Timo Soini oli vierestä seuraamssa miten suuret puolueet syleilivät SMP:n kuoliaaksi ottamalla sen hallitukseen ja istuttamalla Poika Vennamon ensin ministeriksi ja sitten herraksi Suomen postiin. Hän on sen verran fiksu mies että haluaa välttää oman puolueensa siltä kohtalolta.
   
 5. ELÄKELÄINEN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Keski- Uudenmaan muoviseurat
  Minäkin olen piintyneenä kokoomukselaisena joutunut tätä vaihotoehtoa miettimään. Koksutkin ovat alkaneet leikkiä vihreitä ja tekevät ekobudjettia ja kohkaavat ilmastonmuutoksesta vailla järkeä. Kuten kaikki muutkin. Paitsi persut , tais siis Soni. Monesti hän tuntuu huomaavan, ettei keisarilla ole vaatteita.

  Onko heitä muitakin? Tai yhtään muuta täysjärkistä? Kenet nostan eduskuntaan äänestämällä Soinia?

  Tätä olen kohtelian sanakääntein kysynyt maililla herralta itseltäänkin. Eipä vastannut. Täytyy käydä torilla tapaamassa.
   
 6. BitterX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja FC Wacker Innsbruck
  Lainaus:
  Varmaksi en osaa sanoa, mutta minusta tuntuu vahvasti siltä, että yllättävänkin suuri osa äänestää perussuomalaisia esimerkiksi Halla-ahon räkyttäjän takia.

  Osa varmasti myös niiden rasistien takia, joita puolueen listoilla esimerkiksi kunnallisvaaleissa joissakin kunnissa oli.

  Soinille nämäkin äänet kelvannevat hyvin.

  ***

  Perussuomalaisten kupla puhkeaa, jos hallitusvastuu kutsuu. Syinä tähän on:

  a. Protestiäänet menevät. Vai kuka protestoi äänestämällä hallituspuoluetta?
  b. Perussuomalaisilla ei ole tarjota realistisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin tai "ongelmiin", joilla puolue pelottelee.
   
 7. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Haluatko tästäkin jonkun vedon? Ultrajuoksu?

  Mitä tulee persuihin niin en ole monessakaan asiassa heidän kanssa samaa mieltä, mutta heille ja etenkin Timo Soinille täytyy antaa tunnustus erittäin selkeästä tavasta ilmaista kantansa ja tehdä politiikkaa. Persut ovat tuoneet mielestäni politiikkaan takaisin juuri tämän politiikan teon vaikka toki siinä välillä sorrutaan populismin puolelle.

  En ymmärrä mikseivät muut puolueet ole ottaneet persujen menestyksen yhdestä tekijästä mallia. Ei selkeä kannan ilmoittaminen ja sen tekeminen kansantajuisesti ole populismia. Nyt mennään monesti siihen samaan politiikkahöttöön, jossa ei uskalleta sanoa mitään jottei vahingossakaan loukata ketään tai aiheuteta otsikkoja. No okei, Katainen ja Häkämies ovat muutamaan kertaan väläytelleet, mutta toivoisin muiltakin paljon rohkeampaa ja selvempää kannanottamista. Ei me ihan sentään venäläisten tasolla olla, mutta suomalaiset tykkäävät selkeästä ja vahvasta johtajuudesta.

  Olen aivan varma, että esim. Kokoomuksenkin kannatus nousisi jos uskallettaisiin tehdä selkeämpää politiikkaa ja linjanvetoja sekä viestiä se vielä hyvin kansantajuisesti. Ei kaikki tarvitse miellyttää, mutta sekin on jo paljon jos pystytään pitämään omat äänestäjät ja nappaamaan epäröivistä jonkinlainen siivu. Persut ovat näin tehneet ja ovat nyt selkeä uhka höttöilyyn sortuvalle SDP:lle ja miksei muillekin suurille.
   
 8. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Isot puolueet joutuvat olemaan hirvittävän ympäripyöreitä kannanotoissaan, koska ne haluavat vaalien jälkeen mahtua samaan pöytään jomman kumman suuren kanssa. Näin ollen puoluet eivät oikeastaan ole todellisia vaihtoehtoja toinen toisilleen. Seuraavan hallituksen politiikkaan ei jokatapauksessa mikään äänestyspäätös tule vaikuttamaan millin vertaa. Ainoa ero politiikassa on että sinipunahallitus yrittäisi nopeuttaa kuntarakenteen muutosta, tuskin siinä sanottavasti onnistuen verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Muuten kosmeetiset painotuserot ovat aivan minimaalisia. Ja vaikka eroja olisikin, niin hallituksen politiikka ei sanottavasti vaihdu, vaikka kokoonpanot vaihtuvat.

  Tavallaan PerSut tarjoavat ainakin vaihtoehdon. Ymmärrän kyllä, että kolmen suuren konsensuksen takia monia tympii koko politiikka. Mikään ei koskaan muutu. Ei se tietenkään mihinkään muutu Soinilaisia äänestämälläkään, mutta siten voi ilmaista kyllästymisensä vallitsevaan tilanteeseen ja politiikkaan.

  PerSuissa olisi toki se hyvä puoli, että vihreät eivät varmuudella mene samaan hallitukseen heidän kanssaan. Tämä on jo kyllä sen arvoista, että heidän äänestämistään joutuu hetken aidosti harkitsemaan.
   
 9. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  No thanks! Mutta kyllä ihan vakavissani odotan pers-suomalaiset pääsevät yli 10 prosentin. Tilanne on kuin pedattu heille. Ei se mitään venettä keikuta, eikä myöskään vähääkään auta meitä rakenteellisten ongelmiemme ratkaisemisessa, mutta maailma on karu ja sitten vielä kuolee.
   
 10. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Tilanne on tosiaan pedattu heille ja jos kukaan toope ei möläytä mitään typerää tai tee mitään typerää niin eiköhän se yli 10 kannatus sieltä tule. 12% en usko, mutta kaksinumeroiseen kylläkin ja neljänneksi suurimman puolueen titteliin.
   
 11. grace Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CBJ
  Lainaus:
  Itselle jäi kanssa sellainen "olo", että Halla-ahosta otettiin kaikki irti, jonka jälkeen mies ja hänen opetuslapsensa ohjattiin takaovesta ulos, koska olivatkin liian radikaaleja mielipiteineen.
   
 12. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vladimir Konstantinov.
  Lainaus:
  Samat mietteet täälläkin. Kyllä Perussuomalaisten kannatus nousee sinne kymmenen %:tin tietämille, ylikin. Mutta käytännössä hyvin paljolti on puolueen omissa käsissä myös se, että kannatus "romahtaisi" alle kymmeneen %:iin ja puolue tippuisi viidenneksi suurimmaksi puolueeksi. Eli mihinkään todella älyttömiin möläytyksiin puolueen edustajilla ei ole varaa. Soinin mielestä varmaan olisikin hyvä, jos räikeimmät höyrypäät siirtyisivät Muutos 2011-puolueen siipien alle.

  vlad.
   
 13. Gellner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllähän tuo persujen puoleohjelman lukeminen toi hymyn suupielille, ja jotenkin mieleen tuli Kummelit. "Jokaisella suomalaisella oikeus omakotiasumiseen", jeah.

  Kovin harva persujen tuleva äänestäjä ei tunnu tietävän, että persut on nimenomaan SMP:n raunioille perustettu puolue, joka ajaa voimakkaasti maaseudun asiaa.
   
 14. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Syy miksi Persut pärjäävät on yksinkertainen; toisin kuin Vihreät ja isot puolueet luulevat, suomalaiset ovat pohjimmiltaan rasisteja. Ja toisin kuin vihervasemmisto luulee, suomalaisia ei hirveästi haittaa rasisteiksi kutsuminen vain sen takia että vastustaa maahanmuuttoa.

  Jos suomalaisilta kysytään pitäisikö Suomeen ottaa lisää pakolaisia Somaliasta, oma tuntumani on että 90% sanoo ei. Ja niin kauan kun isot puolueet eivät tätä halua hyväksyä, kannatus valuu Persuihin.

  Se mikä on mielenkiintoista (ja josta tullaan tekemään väitöskirjoja tulevaisuudessa) on se että myös porvaripuolueiden kannattajat äänestävät helposti Persuja jotka ovat pohjimmiltaan vasureita.
   
 15. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Lainaus:
  Kyllä ja johtotähtenä Espoon Iivisniemen oma poika Timo Soini...

  Kyllä Stadin lähiöissä Persuja äänestetään myös ja eiköhän Kepu edelleen nappaa ne jyväjemmarien äänet.
   
 16. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  En ole koskaan yhdistänyt Persuja maaseutuun (vrt. SMP) vaan perinteisiin pienituloisiin vasurikannattajiin joita vituttaa nykyinen punavihreä monikulttuurisuus-syleilkää-somppuja linja (kärjistys).
   
 17. Gellner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Niin, tätä juuri ihmettilinkin, että pk-seudun lähiöissä äänestetään persuja, vaikka persujen puolueohjelmassa nimenomaan julistetaan maaseudun ylivertaisuutta ja puolue on SMP:n "seuraaja".
   
 18. kovalev Jäsen

  Lainaus:
  Oletko muuten jo itse kokeillut PERSuja?
  Tarkoitan, että siinä on monelle kokkareellekin kirvelevä paikka, kun espa ruskistuu.
  Toisaalta pitäisi kuitenkin tukea sitä, että yrityksille riittää ruskeata työvoimaa.
   
 19. kiljander Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon lätkä,Mia San Mia,Tapiolan Honka,King James
  persuilla on ihan hyviä pinnallisia näkemyksiä mutta kun katsoo syvemmälle sisään niin eihän siellä yhtään mitään substanssia ole. Heikkoina hetkinä ajattelin antavani protestiäänen heille mutta ehdokasporukkaan on ihan mahdotonta samaistua. Ei ole minun "segmentin" porukkaa siellä. Se mitä TVssa paria nykyistä persujen kansanedustajaa haastateltiin (nimiä en nyt muista) niin tyypithän olivat ihan totaaliurpoja. Yhtä kaikki antaa heidän näyttää ihan vaikka hallituksessa asti (itse asiassa maahanmuuttoministerin salkun voisi antaa Soinille-veikkaan että skandaalihan siitä tulisi kun asiat eivät muuttuisi yhtään miksikään loppujen lopuksi).
   
 20. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Jos joku feministi-lesbo kutsuu minua rasistiksi niin olen lähinnä ylpeä siitä. Olen silloin tehnyt jotain oikein.
   
 21. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Ollut rasisti?
   
 22. Daespoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hameenlinna Moderators
  Lainaus:
  No jos olet väitetysti rasisti vain sen takia että sanot vastustavasi maahanmuuttoa niin oletko oikeasti rasisti?
   
 23. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Jos joku vastustaa kaikkea maahanmuuttoa, niin vaikea sitä muuten on perustella paitsi että on rasisti. Go home Ben Eaves.
   
 24. jokeripokeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bolivian maajoukkue, Helsingin Etäkärpät
  Veikkaan, että persut tuplaavat paikkamääränsä ensi vaaleissa. Pääasiassa "rasistihöyrypropellipäiden" (Halla-ahot yms.) ansiosta. Saapa nähdä, miten Soini luovii tiensä irti merkittävästä vastuusta ja mahdollisesta hallituspaikasta, sieltä kun ei jatkuva räkyttäminen ilman ratkaisuja luonnistu.

  Lainaus:
  Rasisti on reppana.
   
 25. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Ei taitais olla hyvä juttu persuille tuo hallitukseen pääsy. Sieltä ei enää voi huutaa ja valittaa kaikista päätöksistä. Onhan persuilla paljon hyvää asiaa, mutta itsellä häiritsee tuo lähes rasisminomainen suhtautuminen maahanmuuttajiin ja vastaaviin.

  Eikä taida suurin osa persujen ehdotuksista olla edes mahdollisia. Helppo tosiaan huudella sieltä oppositiosta mitä tahansa.

  Ja tuosta rasismijutusta, en itse koe olevani rasisti, mutta tuo systeemi on kyllä niin hanurista. Onko reilua että maahanmuuttaja saa enemmän rahaa kuin opiskelija, vaikkei maahanmuuttaja tekisi mitään? Tässä mielessä olen sitä mieltä, että "Maassa maan tavalla"-on ihn hyvä periaate demareilta (tais niiltä olla?). Kyllähän ne pitäis sitouttaa ainakin kielikursseihin että saisivat rahansa.