Taidat nyt huijata itseäsi, koska kiima saada oikeistohallitus on niin kova. Halla-aho jo aikoinaan Soinin aikoina julkaisi "nuivaa" listaa, jolla pyrki ohjaamaan puoluetta kansallismielisempään ajatteluun, ja sama siirtymä on edennyt sitten vauhdikkaammin kun puolue saatiin kaapattua Soinilta omalle etnonationalistiporukalle.
Päinvastoin, pysyn tunnetuissa määritelmissä ja avaan, millainen ero on radikaalioikeiston ja oikeistopopulismin välillä. Esimerkiksi Turtiaisen lasken radikaalioikeistoon, koska hän täyttää ison osan ehdoista. On saatananpalvontaan liittyviä syytteitä, äärimmilleen vietyä koronarokotevastaisuutta, maailmaa hallitsevia salajuonia, äärinationalismia ja muuta ns. vaihtoehtoista faktaa. Lienee deep state mukana sekin.
Turtiainen sai kuitenkin kenkää. Näin ei olisi käynyt, jos puolue olisi radikaalioikeistoa.
Minusta paras hallitus olisi Kok - PS - SDP ja muita edelleen tässä tilanteessa, koska meidän on kyettävä ratkaisemaan isot taloushaasteet rakennemuutoksen osalta. Muutin tässä näkemykseni jokin aika sitten johtuen siitä, että Marinistit jättävät liian paljon ratkottavaa, jotta siitä selvittäisiin ilman ay-liikkeen vallan hyödyntämistä.
Etnonationalistimeininki, jossa oma rotu nähdään ylivertaisena ja suurimpana uhkana nähdään ne toiset "haitalliset" tai alempiarvoiset rodut, sopii aika huonosti mihinkään moderniin eurooppalaiseen sivistysvaltioon, mutta olisi toki ihan kotonaan jossain 1930-luvun pikku hiljaa fasistiseksi kehittyvässä kansallisvaltiossa. Ja siihen suuntaan Perussuomalaiset on hiljalleen linjaansa vetänyt, ja se näkyy siinäkin miten EU:n vastustamisen perusteet ovat muuttuneet ideologisemmiksi. Myös vasemmistopuolueisiin kohdistettu inho on muuttunut tavallaan ideologisemmaksi.
Puolue antoi kenkää nuorille etnonationalisteille. Tässä sama asia, ei olisi tapahtunut, jos puolue olisi radikaalioikeistoa, jossa mussolinit ja hitlerit ovat kunniassa ja heidän syntymäänsä juhlitaan vähintään salaa.
Suurin uhka minkä Perussuomalaisten valtaannousussa näkisin, tulee kuitenkin Putinin Venäjän suunnalta. Perussuomalaiset haluaisi ottaa etäisyyttä länsimaiden yhteistyöhön ja länsimaalaisiin liberaaleihin arvoihin, pyrkien mieluummin konservatiivisiin kansallismielisiin arvoihin, jotka ovat samat kuin Venäjällä. Ja koska puolueessa on suurin määrä häröpalloja, se olisi suurista puolueista helpoin kohde Venäjän informaatiovaikuttamiselle.
Kokoomus: Just say no.
Sanoisin, että suurin haaste on länsimaiden halu ottaa etäisyyttä yhteistyöhön ja liberaaleihin arvoihin. USA, EU esimerkkeinä. Muutos alkoi ehkä Syyrian sodan aikana (punainen viiva) tai Ukrainan sodan aikana. Joka tapauksessa, länsimaat ovat jättäneet jälkeensä sotkuja, joista eivät huolehdi ja ovat sitä mieltä, että ei tarvitsekaan. Kun samaan aikaan USA ja EU ovat verokilpailussa ja EU on sitä keskenään, vaikutukset globalisaatioon ja ihmisten elämään myös EU-valtioissa ovat valtavat. Kiinan hegemonian nousu sitten taustalla ja EU:n halu rakentaa hyvät suhteet Kiinaan ihmisoikeuksista yms välittämättä.
Pidän Venäjää kaikin tavoin (suora ja välillinen verkkovaikutus, hybridivaikutus, sotilaallinen) uhkana ja totta on, että mitä lähempänä puolueiden arvot ovat Venäjän itselleen luomia konservatiivisia arvoja, riski on olemassa.