Toiselle kierrokselle voi päästä, mutta toisella kierroksella 50 % äänestäjistä ei äänestä Halla-Ahoa. Se on automaattinen voitto sille, joka Jussia vastaan toiselle kierrokselle pääsisi.
Oisko näin? Muutamassa vuodessa voi tapahtua paljon. Kuten Halla-ahon poliittisen ilmeen ja kuvan muuttuminen. Jo nyt hän oli puheenjohtajakeskusteluissa valtiomiesmäisempi kuin yksikään toinen puoluejohtaja. Jos Halla-aho pystyy luomaan nahkansa vastakkainasettelevasta maahanmuuttovastaisesta persupoliitikosta hieman sovittelevampaan liberaalimpaan suuntaan kolmessa vuodessa, Halla-ahon mahdollisuudet kasvavat.
Tällä hetkellä (siis vielä) toisella kierroksella ei tietenkään ole varmaa ja kokoavaa oikeistoehdokasta. Vasemmisto ja Vihreät asettuvat Haaviston taakse, jos hän sinne yltää tai on edes ehdolla. Vapaavuori, jos on ehdolla, menee Halla-ahon ohi lähes varmasti, mutta vaikkapa Rehn ehkä ei. Hänen kaapissaan on Venäjän mörkö eli kysymys siitä, miksi Rehn lähes kampanjoi Rosatomia vastaan Venäjän vaikutusvallan vastustajana, mutta muutti hetkessä kantansa kun valittiin ministeriksi.
Tämä vain pohdintana Halla-ahon tulevista suunnitelmista, ei liity tulevaan puheenjohtajaan. Halla-aho voi yllättää, tavalla tai toisella.
Miten ihmeessä nykyinen viha Halla-aholaisuutta kohtaan unohtuisi tai muuttuisi? Ihmiset jakautuu enenevässä määrin "suvakkeihin" ja "rajakkeihin".
Mitä merkitystä tällä on presidentinvaaleissa? Eikös se olisi vaan hyvä, kun Halla-aho olisi jossain vähä-arvoisessa jonnin joutavassa virassa, sen sijaan, että pystyisi vaikuttamaan asioihin?Suomi on liberaalimpi maa, joten saattaa löytyä jopa 70 % meitä suvakkeja, jotka äänestää ihan melkein ketä tahansa toisella kierroksella, jos se on ainoa keino pysäyttää Halla-aho.
Mitä merkitystä tällä on presidentinvaaleissa? Eikös se olisi vaan hyvä, kun Halla-aho olisi jossain vähä-arvoisessa jonnin joutavassa virassa, sen sijaan, että pystyisi vaikuttamaan asioihin?
Olen jo harkinnut äänestäväni Haavistoa seuraavissa vaaleissa, koska jos Pekka valitaan, se ei ole sähläämässä jossain tärkeämmässä virassa.
Vuosi sitten jo päättänyt luopumisesta, varmaan aika raskas paikkahan tuo puheenjohtajuus on vetää, puolue kun vetää hörhöjä höpönassuja kuin hevonpaska kärpäsiä.
Mitä merkitystä tällä on presidentinvaaleissa? Eikös se olisi vaan hyvä, kun Halla-aho olisi jossain vähä-arvoisessa jonnin joutavassa virassa, sen sijaan, että pystyisi vaikuttamaan asioihin?
Olen jo harkinnut äänestäväni Haavistoa seuraavissa vaaleissa, koska jos Pekka valitaan, se ei ole sähläämässä jossain tärkeämmässä virassa.
Persujen odotuksiin nähden huonosti menneet kuntavaalit ja mestarin lähtö. Tästä alkaa persujen kannatuksen alamäki.Juhlapäivä. Toista Mestaria ei löydy. Vain joku liitto kokoomuslaisten citymaasturien kanssa voisi kannatella. Toivoa nostattava päivä Suomelle.
En ole tarkemmin uutisia tänään lukenut ja kysyn, kun en tiedä, eli onko Hallis laajemminkin jättäytymässä pois politiikasta vai vaan PJn paikalta? Meinaan - kyllähän Hallis varmasti jatkossakin kerää mittavan äänisaaliin persuille, jos vaan on vaaleissa ehdolla ja mikäpä ministeripestiäkään estäisi, jos miehellä on siihen kiinnostusta. Sanoisin, että esim. Purran siirtyminen PJn paikalle leventää puolueen kärkeä ja myös selkiyttäisi suuntaa siinä, että hörhösiipeä entistä enemmän marginalisoidaan. Onhan kokoomuksellakin aina ollut erikseen ääniharavat ja sitten puoluepomona hieman harmaampi ”kaikkien kaveri”.Ilmeisesti Halliksen aikomuksena ei ollut ollakaan pitempään puheenjohtajana. Eiköhän pesti ole nyt luvassa Purralle ja Hallis jatkaa taustalla tukemassa. Saas nähdä miten tämä vaikuttaa kannatukseen. Tottahan se että mikään ei voi olla one man show nykyään.
Oikeastihan tämän Halla-ahon poisjäämisen syy on hyvin selkeä: valta ja sen seuraamukset pelottavat.
Halla-aho on tullut äänestäjilleen tunnetuksi henkilönä, joka pysyy aina periaatteidensa takana eikä koskaan käännä takkia, oli kyse sitten kaupunginvaltuustosta, europarlamentista tai eduskunnasta. Halla-aholla on huomattavasti suurempi kannattajakunta kuin Timo Soinilla aikoinaan, joka myös antoi kannattajakunnalleen saman vaikutelman itsestään rehellisenä poliitikkona, joka ei petä ketään. Toisin kuitenkin kävi ja Soini pilasi ikuisesti maineensa hallituspolitiikallaan. Halla-aho ei halua tehdä samaa virhettä.
Perussuomalaiset on puolueena jo pitkän aikaa soutanut ja huovannut vasemmistolaisen ja oikeistolaisen talouspolitiikan välillä saadakseen äänestäjiä muista puolueista ja nyt viime aikoina etenkin oikeistolaisemman talouspolitiikan linja on vakiintunut, koska hallitusyhteistyö Kokoomuksen kanssa alkaa olemaan Perussuomalaisten ainoa vaihtoehto vaikuttaa asioihin. Tämä mahdollinen Perussuomalaisten yhteishallitus Kokoomuksen kanssa tietysti tulee tarkoittamaan sitä, että perussuomalaisia äänestävät pienituloisemmat henkilöt kuten työukot, työttömät ja opiskelijat tulevat pettymään PS:n hallituksessa toteuttamaan maahanmuutto- ja talouspolitiikkaan ja kannatus tulee romahtamaan hurjasti. Halla-aho ei halua joutua vastuuseen tästä, joten jättäytyy nyt sivuun voittajana ja hyvässä maineessa. Syntipukiksi väärälle politiikalle voidaan sitten asettaa se henkilö, joka tuolloin johtaa PS:ää.
Paljon tulee Halla-ahosta Britannian Nigel Farage mieleen. Oli mukana paljon kaikenlaisissa poliittisissa projekteissa (mm. Brexit) ja niiden päästyä maaliin Farage oli aina ensimmäinen, joka erosi rakentamiensa projektien johdosta ja jätti vastuun muille.
Jokohan se olisi Väyrysen Paavon vuoro...Toiselle kierrokselle voi päästä, mutta toisella kierroksella 50 % äänestäjistä ei äänestä Halla-Ahoa. Se on automaattinen voitto sille, joka Jussia vastaan toiselle kierrokselle pääsisi.
Vähän vaikea nähdä Persujen menestyksen jatkuvat samanlaisena sen jälkeen kun Halla-aho on jättänyt puheenjohtajuuden. Persut on populistipuolue ja sellaisten vetovoima ja menestys perustuu aina karismaattisiin ja hyvillä puheenlahjoilla varustettuihin johtajiin.