Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Pakolaispolitiikka ja turvapaikan hakijat (irrotettu monikulttuurisuus-ketjusta)

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana hammer lynx, 02.08.2015 klo 02.54.

 1. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Voisi palauttaa heti kun täyttää ne 18 vuotta?
   
 2. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Voidaan palauttaa, mutta viranomaisten välityksellä, eikä jättämällä lentokentälle. Kyse on periaatteesta, jonka mukaan alaikäisiä kohdellaan alaikäisinä, vaikka he olisivatkin turvapaikanhakijoina.
   
 3. Aces High Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Spurs, Red Wings
  Lainaus:
  Tämä on hyvin ymmärrettävää ja inhimillistä. Myös korostaa tp-hakijoiden identifioimista ja täten varmistetaan oikeat iät. Tässä(kin) on lieviä haasteita ollut...
   
 4. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Hyvä esimerkki, kuinka asioita tulee hoitaa:

  Sallan kunta on valmis ottamaan kahden tulevan vuoden aikana lisää kiintiöpakolaisia, yhteensä 10–20 henkeä. Vastaanotettavien tulee olla lapsiperheitä, ja heidän tulee olla kansallisuudeltaan kurdeja, kuten Sallaan tänä vuonna tulleet 23 pakolaista pääosin ovat.

  Sallaan tuli keväällä neljä perhettä Syyriasta. Kiintiöpakolaisille on nyt Suomessa enemmän kuntapaikkoja kuin on tarvetta, joten voi olla, että heitä ei riitä kaikkiin kuntiin.

  Salla on valmis ottamaan lisää kiintiöpakolaisia - Lapin Kansa

  Persujen vastustus Sallassa on perseilyä, koska pakolaisten ottaminen kuntaan ei voi tapahtua yllä kuvattua paremmin.

  Suomen rajoilta haetaan turvapaikkaa nyt 70-130 hakijan viikkovauhdilla. Sisäiset (EU) siirrot ovat pitkälti päättyneet. Kotouttamisen edellytykset rajoille tupsahtaneiden osalta ovat heikot, ellei kyse ole perheestä jo Suomessa. Kurdien osalta tulokset ovat olleet hyviä myös mm. Keski-Suomessa. On halukkuutta käydä koulua, opetella kieltä ja tehdä työtä. Vastaavasti irakilaisten nuorten miesten osalta ei juuri positiivista sanottavaa ole.

  Siksi pakolaisia tulisikin jatkossa ihan Suomen omalla päätöksellä ottaa vain pääosin kiintiöpakolaisina silloin, kun jokin kunta on siihen valmis ja kunnalla on valmis kotouttamispolku haluamalleen perheelle. Vastaanottokeskuksista säästyvät rahat kohdistuisivat tällöin myös oikein.
   
 5. scholl Jäsen

  Lainaus:
  minä en laita mitään painoarvoa millekään haluille. Jos EU:ta katsotaan yhdeksi sisämarkkinaksi, niin heidät sijoitetaan sinne, minne me tahdomme. Itä-Eurooppa ei vain suostu ottamaan ketään vastaan, koska ovat jonkun sortin rasisteja sieltä. Ottavat kyllä EU-tukea, mutta eivät itse ole valmiita suorittamaan minkäänlaisia velvollisuuksia.

  Taloussanomissa on juttua suomalaisesta IT-jampasta, joka on töissä Puolassa. Siellä on alhaisempi palkka, mutta myös alhaisemmat elinkustannukset. Samalla tavalla Suomen, Ruotsin ja Saksan siis kannattaisi maksaa siitä, että pakolaiset olisivat vaikkapa Romaniassa tai Bulgariassa, sillä siellä on alhaisemmat elinkustannukset. Täällä on hölmöä elättää ketään, kun se on kallista. Halvat t-paidatkin tehdään Bangladeshissa, eikä Helsingissä. Tehtäisiin täällä, jos se kannattaisi. Nyt pakolaisen majoittaminen maksaa täällä sata euroa per päivä, kun Bulgariassa saataisiin varmaan täyshoito sadalla eurolla kuussa.
   
 6. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Hesarissa oli pari päivää sitten juttu 18 vuotiaasta Afgaanista, joka oli poistettu ryhmäkodista täytettyään 18 vuotta. Onneksi monikulttuurisuutta arvostava ja vieraanvarainen helsikiläisperhe majoitti pojan omaan kotiinsa. Kuvien perusteella kahdeksantoista vuotias kundi on about kolmekymmentä. Kuinka uskottavana voi pitää sitä, että tänne saapuvat pääasiassa 17 vuotiaat miehet? Tottakai tulijat valehtelevat ikänsä, koska siitä on hyötyä. Miten täälä ollaan näin sinisilmäisiä? Ja miten tuo perhe voi uskoa kundin olevan 18 vuotta?

  https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005449182.html
   
 7. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Kyllä on sinisilmäistä/hölmöä porukkaa. Mitään, mitä tphakija sanoo ei kyseenalaisteta millään tavalla. 35v afgaanimies menee kevyesti 16 vuotiaasta näille kun hiukan kampaa otsatukan eteen.
   
 8. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Mahtaakohan tuo juttu olla journalistisen ohjeen mukainen? Nimittäin kun alaikäisyksikössä ei voida majoittaa kuin alaikäisiä, niin ryhmäkodista poispotkiminen ei taida sävyltään vastata täysin totuutta. Varmastikin täysi-ikäiselle herralle oli tarjolla majoitus ihan normi yksikössä, mutta tuosta voisi melkein ymmärtää että hänet olisi suuninpiirtein heitetty niska-perse-otteella kadulle, ellei vieraanvarainen perhe olisi rientänyt apuun. Jotenkin vaikuttaa vähintäänkin asenteelliselta ja otsikoinnin osalta kyllä hyvän journalistisen tavan vastaiselta. Onko Hesarinkin journalistinen taso päässyt putoamaan? Mihin tässä uskaltaa kansalainen luottaa?
   
 9. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Aivan. Maailmassa on niin suuri väestönkasvu, ettei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta millä kriteerillä tulijoita valitaan. Minusta esim. joku perustelu, että jossain on vaarallista, on täysin lapsellinen. Nykyään on monessa paikassa vaarallista, kurjaa, ihmisiä vainotaan jne. Tuolla perustelulla varmaan puolet maailman väestöstä pitäisi saada muuttaa Suomeen.

  Minusta voitaisiin mennä ihan suoraan siihen, että otetaan x maahanmuuttajaa vuodessa ja juurikin sen mukaan, miten heidät saadaan kotoutettua. Naurettava juttu se, kun joku perhe karkotetaan, jolla on työpaikat olemassa ja maksavat veronsa. Siis jos joku on kotoutunut hyvin, niin antaisi hänelle oleskeluluvan, on vainoa tai ei ja palauttaisi sellaiset, jotka eivät osaa mitään. Joku perustelu taisi jopa olla, että kun se perhe on tännekin sopeutunut niin hyvin, niin on helppo palauttaa heidät, koska sopeutuvat elämään Bagdadissakin. Se pitäisi olla juuri päinvastoin. Jos joku ei sopeudu tänne parissa vuodessa, niin ei hän sopeudu ikinä ja sellaista emme täällä tarvitse.
   
 10. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Ihan fiksu idea. Tosin pakolaistulvan alussa tehtyjen virheiden myöntäminen saatika korjaaminen tuntuu olevan tavattoman vaikeaa. Helpompi on uskotella "meillä on tilaa", "kunhan rasismi ja vihapuhe kitketään kotoutuminen alkaa sujumaan" tai yms paskaa.
   
 11. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Eihän tuo @scholl ja @stunt cock Suomelta onnistu! Ensin täytyisi olla sen verran rohkeutta, että tekisi toisin, mitä EU:n tietyt maat tekevät. Ja en tarkoita Unkaria jne. Vaan muita. Ja tekisi kuten Ranska:

  Pakolaiskeskuksia Libyaan ”tänä kesänä” – Ranskan Macron aikoo ohittaa EU:n – verkkouutiset.fi

  Tuon se vaatisi, että asiat saisi toimimaan. Macronin sanoin: kaikki eivät ole oikeutettuja turvapaikkaan, emmekä halua nähdä ketään ihmisiä kaduilla tai metsissä. Olisihan se upeeta, jos Sauli Niinistö/Sipilä sanoisivat kuten Macron: yritämme tehdä sen Euroopan kanssa, mutta Suomi tekee sen.

  Nyt Suomeen tulee turvapaikanhakijoita 70-130 viikossa + kiintiöpakolaiset.
   
 12. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Niin ja siinä on sellainenkin juttu, että jos myönnettäisiin, että kun meillä on kerran tänne toi porukka tullut, niin meidän pitää keksiä meidän kannalta paras menettely. He, jotka ovat fiksusti onnistuneet eli hankkineet hyvät työpaikat etc. niin annettaisiin heille työperusteinen oleskelulupa käpälään. Sekin on varmaan väärin, kun ei mene sitten yhdenvertaisuuden mukaan. Siis vaikka on oleskeluluvan kriteereitä tiukennettu, niin he, jotka ovat kotoutuneet, oppineet kielen, hankkineet duunipaikan, asunnon ja kaiken vastaavan, niin heille voisi antaa lapun. Minusta koko homma hoidetaan epäjohdonmukaisesti. Älytöntä käyttää rahaa siihen, että karkotetaan porukkaa, jotka ovat duunissa ja maksavat veroja.
   
 13. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Lainaus:
  Tuo teinipoika siis rahoitti matkansa myymällä pikkusiskonsa, joka on siis nopealla matematiikalla ollut myyntihetkellä maksimissaan 14-15-vuotias. Reilu meininki vai eikö tässä yhtälössä jostain syystä joku luku täsmää?
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Totta. Aiemmin näistä on ollut juttua pariinkin kertaan. Jos on todellinen työpaikka, riittää. Samoin, jos on esim. väitöskirja tekeillä, riittää.

  Mutta, ei ole tämäkään helppo. Jos olen ymmärtänyt, viranomaisilla on kuitenkin tietoa väärinkäytöksistä. Toisin sanoen, työpaikka on paperilla tai voimassa tasan päätökseen asti. Tai työpaikka ei maksa veroja lainkaan.
   
 15. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tämä ei ole hyvä idea, sillä jos pakolaiset ovat Bulgariassa ja Romaniassa, silloin heistä ei ole apua Suomen työvoimapulaan ja etnisen diversiteetin puutteeseen. Suomi tarvitsee maahanmuuttajia pärjätäkseen globalisoituvassa maailmassa.
   
 16. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Lainaus:
  Tämä on täysin totta. Ehdottaisin, että pakolaiset pidettäisiin Bulgariassa ja Romaniassa kunnes täyttävät 18 vuotta. Tämä 18 vuoden raja on tärkeä työelämälle, harvaa työtähän nykyään voi tehdä alle 18 vuotias. Näin meille tulisi työvoimapulaa paikkaamaan täsmäiskuna 18 vuotiaita huippuosaajia, joilla monilla on paljon enemmän työkokemusta, kuin perus pottunokka 18 vuotiaalla jonnella.
   
 17. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Hyvä tyyppi. Kilttikin on.
   
 18. Sinner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
  Lainaus:
  Tuo nyt ei ollut mikään muu kuin Diakonissalaitoksen mainos kummiperheistä. Diakkari muuten kerää parhaillaan kansalaisilta rahaa tähän hommaan esim. Facebookissa. Samoin pitäisi saada rahaa, että voitaisiin paremmin auttaa kielteisen päätöksen saaneita. Kyllä, kielteisen päätöksen saaneita eli laittomasti maassa olevia.
   
 19. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Nyt unohdit sen, että monikulttuurisuus voi poikia hienoja tuloksia myös koulumaailmassa. Esim. Ruotsissa etninen diversiteetti teki Rinkebyn koulusta menestystarinan. Tulevaisuuden työmarkkinoilla vuorovaikutustaidot ovat äärimmäisen tärkeitä, ja niiden kehittämisessä auttaa lapsia se, jos he saavat arjessaan olla tekemisissä hyvin moninaisista etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevien ikätoverien kanssa. Silloin lapset oppivat kommunikoimaan sosiaalisten, kulttuuristen ja uskonnollisten rajojen yli:
  Rinkeby school: a model of integration in Stockholm, Sweden. A report by Ángel Varela Pena - YouTube
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2017 klo 14.43
 20. Joukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 21. paki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Absurdia menoa. No, positiivista on, että Helsinki kerää tolla touhulla itselleen kaikki Suomen paperittomat. Olettaen että muissa vihervasemmiston valtakaupungeissa ei seurata esimerkkiä.
   
 22. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Nyt on taas uutta valittamista sadistisen julmasta Migristä. Hesarissa oli artikkeli, jossa kerrotaan, että:
  "Maahanmuuttoviraston käännytyspäätökset aiheuttavat kuohuntaa taidepiireissä, sillä virasto kehottaa käännyttämiään taiteilijoita vaihtamaan ammattiaan lähtömaassa.Migri ei näe, että taiteilijuus on osa muuttumatonta identiteettiä.
  Tämä käy ilmi kolmen turvapaikanhakijan käännytyspäätöksistä, jotka HS on saanut haltuunsa.
  Taiteilijan ammatti itsessään ei riitä turvapaikan saamiseen."


  No en minäkään näe, että taiteilijuus on osa muuttumatonta identiteettiä, jonka perusteella pitäisi saada Suomesta turvapaikka tai että turvapaikka pitäisi taata tietyn ammatin harjoittajille, varsinkin kun näiden ns. taide on pienimuotoista puuhastelua:
  ”Toimintasi on ollut verrattain pienimuotoista, etkä ole tunnettu hallinnon ja uskonnon kriitikko.”
  (Ote käännytyspäätöksestä)


  On se rankkaa, kun ei Suomesta heru turvapaikkaa ja kotimaahan palautettaessa pitäisi hommata joku työpaikka jolla eläisi sen sijaan, että tekisi jotain käsitetaidetta tai pienimuotoista puuhastelua. Ei Suomessakaan taiteella elä kuin hyvin pieni osa taiteilijoista, valtaosa saa elantonsa muualta.

  Migrin edustaja Repo taas sanoo, että:

  "Maahanmuuttoviraston tehtävä ei ole arvioida taidetta vaan muita seikkoja.
  Emme me ole taidekriitikoita. Me arvioimme niitä asioita, jotka voivat olla vainon syynä. Arvioimme kertomusta subjektiivisesta pelosta, taustatietojamme ja viimeisimpiä saamiamme tietoja hyödyntäen”, Repo kertoo.
  Hän sanoo, että turvapaikkaa hakeneiden joukossa on ollut muun muassa henkilöitä, jotka ovat myyneet alkoholia tai länsimaisia tuotteita lähtömaassaan. Myös heitä on käännytyspäätöksissä kehotettu palaamaan ja vaihtamaan ammattiaan tai toimimaan muissa, turvallisemmissa osissa lähtömaassaan."


  Mutta aina on vika julmissa suomalaisissa viranomaisissa. Eivät ymmärrä edes taidetta eivätkä käsitä, että jokainen marginaalitason askartelija on välittömässä hengenvaarassa ja verrattavissa tunnetuimpiin protestitaiteilijoihin. Siihen ei auta kuin turvapaikka Suomesta ja taskuihin diskorahaa.
   
 23. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Jos alla oleva pitää @Musta Nuoli yhtä totuuden kanssa

  Lainaus:
  Suomen tulee antaa turvapaikka. Kunnioitan ihmistä, joka laittaa itsensä likoon Irakissa, jossa niskottelusta ja kannanotoista palkitaan vankeudella tai kuolemalla. Usein molemmilla.
   
 24. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Eikös tuo Bakr ollutkin saanut turvapaikan lopulta?

  Asenne toki miehellä kohdallaan, ja hänen kohdallaan ilmeisesti onkin kyse oikeasta vastaan asettumisesta sikäläistä menoa vastaan. Sen sijaan jokainen "taiteilija" ei turvapaikkaa ansaitse jos taide ei ole ollut mitenkään provokatiivista.
   
 25. HeGe41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Sabres, SaPKo, AM#34, JP#98
  Lainaus:
  Jos pitää täysin paikkansa, on noilla otteilla turvapaikkansa ansainnut. Ei kahta sanaa. Sama koskee muita järjestelmäkriittisiä taiteilijoita.