Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Onko täällä lääkäriä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana H-katsomo, 13.04.2007 klo 22.56.

 1. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Kiitoksia, pitänee se käydä lääkärin juttusilla pyörähtämässä. Tässä vain Aasiaa kiertelen vielä ainakin parin kuukauden ajan, eikä huvittaisi täällä lähteä etsimään pätevää tohtoria, joten jäänee tuohon alkukesään tämän keissin ratkaisu.

  Unohtui myös mainita, että mistään uudesta vaivasta ei siis ole kyse. Pari-kolme vuotta tätä jo kestänyt, mutta taidan olla maailman huolettomin ihminen vaivojeni kanssa. Ei ole olevinaan ehtinyt/jaksanut käydä terkkarissa pyörähtämässä kun ei tämän kummempia oireita ole ollut.
   
 2. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  @Anonyymi Minulla on taipumus saada suonenvetoja, ja lääkäripikkuserkkuni joskus totesi, että samaa juurta ovat, kuin elohiiret. Samat neuvot antoi, jotka täällä on jo annettu: kivennäisaineita ja nesteitä. Itse myos mielestäni juon tarpeeksi, mutta kai se asiantuntijaa on uskominen.
   
 3. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aika kaukaa haen nyt, mutta kolmoishermo säätelee naamaa suurelta osin. Onko sinulla ollut vesirokko? Tai herpes?
   
 4. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Vesirokko tuli lapsena kyllä sairastettua joskus lapsena. Herpeksestäkin tuo huuliversio löytyy.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Magnesiumeissa on eroa. Magnesiumoksidi on edistää enimmäkseen suolen toimintaa ja se on se halvin ja ylesin kaupan hyllyssä. Esim sitraatti on parempi.

  Voit testata asiaa suolalla suoraa purkista tai veteen sekoitettuna. Kannattaa muistaa, että liika suola on haitallista ja liian vähän hengenvaarallista!
   
 6. UnenNukkuja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
  Lainaus:
  Ja tähän lisäyksenä, että karkea merisuola on se oikeanlainen.

  Olen tässä melko asiantuntija Natrium-vajauksille herkkänä.
   
 7. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Kappas, tuotapa en tiennytkään. Nappasin vain ensimmäisen purkin magnesiumia minkä löysin kouraani. Pitänee kokeilla uudelleen vähän tarkemmin tutkittuna!
   
 8. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joskus luin artikkelin siitä, että herpes/vesirokkovirus voi jäädä latenttina "asumaan" kolmoishermoon ja aiheuttaa erilaisia puutumis- tai särkytiloja. Just a thought.
   
 9. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Juu, tuon viestisi luettuani luinkin parit artikkelit juuri noista viruksien kytemisistä kolmoishermossa. Kävin myöskin apteekista sitä oikeanlaista magnesiuma ostamassa. Pitää nyt testailla auttaako tämä ja tuo suola vai pitääkö se nöyrtyä lääkärin pakeille.

  Sen verran vielä tuli oireista lisää mieleen, että kun tuollaisen elohiiren saan, niin kaikki kasvojeni lihakset reagoivat todella herkästi tuollaisille "refleksitesteille", eli kun sormella napautan vaikka poskeani, niin ylähuulen sekä silmäkulman lihakset nytkähtävät samaan tapaan kuin esimerkiksi polvea vasaralla napautettaessa. Tämä toimii myös kaulan lihaksistossa, jolloin olkapääni liikahtaa selvästi.
   
 10. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  Lainaus:
  Ota alkuun ns yliannosta. Normi annos on 350mg päivä ja sen normikulutuksen määrä. Joten varastoja tankatakseen on otettava enemmän. Huom! Isot kerta-annokset voi lyödä mahan löysälle, joten pitkin päivää. Jos nukahtamisen kanssa on ongelmia, niin ota vika annos ennen nukkumaanmenoa. Mg on lievä rauhoittava vaikutus.
   
 11. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:
  Minäpä otan. Lueskelinkin, että magnesiumin liikasaannista ei mitään haittaa oikeastan ole. Juurikin sitä mietiskelin, että jos ei johdukkaan magnesiuminpuutteesta, niin teenkö vain itselleni hallaa tabletteja nappailemalla, mutta näin ei onneksi ole.
   
  tant gredulin tykkää tästä.
 12. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit, canes
  @Anonyymi
  Kertoile miten tämän hakuammunnan kanssa kävi.
   
 13. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Kävin eilen aamulla ensin hoitajalla joka otti pika-crp: 30. Hoitaja passitti lekurille joka määräsi labrakokeita. CRP oli noussut parissa tunnissa 53:een. No tänään lääkäri soitti ja käski tulla lisätutkimuksiin. Aamun ensimmäinen pika-crt klo 12 aikaan näytti 153. Lisää tutkimuksia ja labroja. Keuhkoröntgen näytti hyvältä ja eikä lääkäri keksinyt mistä tuo crt:n nousu voisi johtua. Kotiutti kuitenkin kun pika-crt oli tippunut 127. Ainut mitä lääkäri suostui kommentoimaan että "Ei sovi tavalliseen infektiotautiin"
   
 14. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  Lainaus:
  Mitä muut labrat, kuten leukkarit sanoi ja otettiinko veriviljelyt taikka virtsanäyte? Onko lisätutkimuksia tulossa? Minkälaisilla oireilla hakeuduit vastaanotolle?

  Leukosyytit siis kielivät myöskin mahdollisesta tulehduksesta, veriviljelyt varmaan protokollan mukaan otetaan korkeakuumeisilta tai crp:n nousun mukaan, joskin vastauksessa kestää yleensä jonkin aikaa.

  Toisaalta crp voi tietääkseni nousta esim. leikkauksen / toimenpiteen taikka saadun vamman jälkeen jonkin verran, mutta en tiedä sitten nouseeko noinkin korkeaksi. Mielestäni tuo crp tulisi nyt kuitenkin kontrolloida, mihin suuntaan se lähtee. Kyllähän tuo varmasti mietityttmään jää.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2019 klo 22.50
 15. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Lainaus:
  Soitin hoitajalle tiistai aamuna koska olin herännyt yöllä tärinään ja oli kuumetta. Verinäytteitä otettu ja virtsanäytekin otettu.

  Tänä aamuna taas crp testiin, tällä kertaa 173. Lääkäri epäili bakteerin aiheuttamaa tulehdusta, se mikä paikka on tulehtunut ei ole onnistuttu selvittämään. 10 päivän antibioottikuuri ja kotiin lepäämään.
   
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:

  Sen verran kovat tulehdusarvot sinulla nyt ollut jonkin aikaa, että virusperäiseltä tuo ei vaikuta, virusperäiset taudit nostavat CRP:n yleensä muutamiin kymmeniin, bakteeritulehdukset nostavat sitten sataan tai enemmän. Minusta tuo tarvitsisi jatkotutkimuksia, välttämättä kymmenen päivän antibioottikuuri ei riitä. Sinun pitää ehdottomasti levätä siltä varalta, ettei tosiaan pääse mikään sydänlihastulehdus tai vastaava yllättämään ikävästi, ja tietysti muutenkin kun on noin kova kuume ja korkea CRP.

  Onko sinulta otettu sydän-EKG:tä? Voisi olla syytä ottaa, varsinkin jos/kun olo ei selvästi tokene lähiaikoina kuurin myötä. Tuli mieleen muutaman vuoden takainen oma episodi, jossa otettiin ns. jälkitarkastuksena sydän-EKG parin antibioottikuurin ja sairausloman jälkeen, ja sitten mentiinkin kiireen vilkkaa päivystyksen kautta sydäntautien osastolle kolmeksi viikoksi. Sydänlihastulehdus oli siis diagnoosina.

  Ainakin jos tulee ahdistusta rintakehässä tai muita outoja tuntemuksia niin heti lääkäriin, voi soittaa vaikka päivystykseen tai miksei ns. lanssinkin. Minullakin kävivät kerran ensihoitajat kotona kun heräsin kuumeisena siihen, että yskin reippaasti verta lakanoille. 112:n kautta tulivat alta kymmenessä minuutissa. Eivät vieneet kuitenkaan mukanaan mutta tarkistivat happisaturaation ja sydämen toiminnan sekä muita elintoimintoja. Sen verran oli stabiili tilanne, että menin vasta seuraavana aamuna lääkäriin, mutta tulivat kuitenkin siis kotiin ja sanoivat, että jatkossakin kannattaa ennemmin soittaa hätäkeskukseen oireistaan ja kertoa niistä sen sijaan, että jättää soittamatta ja käykin sitten huonosti.

  Toivottavasti olosi kuitenkin lähtee paranemaan ja bakteeritulehdus talttuu. Hyvä se olisi tietysti silti selvittää, missä tulehdus on ja mikä sen on voinut aiheuttaa.
   
  Brother Whisper ja Tinke-80 tykkäävät tästä.
 17. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  Lainaus:
  Komppaan ylläolevaa. Jos mietityttää, pitäisikö ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, niin ehdottomasti silloin se kannattaa tehdä. Eli olon muuttuessa yhteys sitten vaikkapa lähimpään päivystykseen. Ja monesti lievemälläkin cerpin reagoinnilla aloitetaan suonensisäinen ab, kun suun kautta otettava ei päivässä-parissa lähde välttämättä puremaan.
   
  Tinke-80 tykkää tästä.
 18. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  Kiitos @Musta Nuoli ja @Jonisti kommenteista. Juuri äsken tuli viimeisimmästä kontrollista ja crp oli 84, eli on laskenut aika hyvin.
   
  mutina tykkää tästä.
 19. markusst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Onko muilla kokemuksia siitä, miten nopeasti kortisonivoiteet purevat talviseen ihottumaan? Kävin maanantaina näyttämässä paria laikkua käsivarressa lääkärille, ajatellen että olen saanut jonkun ikävän tartunnan kamppailusalilta. Lääkäri (ihotauteihin erikoistunut) oli kuitenkin pikaisen vilkaisun jälkeen sitä mieltä, että on normaalia kuivan ilman talvi-ihottumaa, ja määräsi tymäkkää Ovixan-kortisonivoidetta.

  Laitoin eilen viestiä lääkärille kun kovin vähän on tuntunut tapahtuneen ihottumalle, ja kuulemma sitä on nyt käytetty vasta niin vähän aikaa ettei saisi hätäillä. Tuohon pitäisi kuitenkin viikon päästä laittaa leima päälle, eli iho pitäisi saada kuntoon.
   
 20. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Lainaus:
  Ei ole omaa kokemusta, mutta kyllä tuossa voi jopa 3-4 viikkoa mennä, riippuen toki ihottuman luonteesta ja koosta. Ovixan on III-ryhmän kortikosteroidi eli eipä noihin yleensä vahvempaakaan laiteta. Kannattanee siirtää leiman hankintaa, jos ei ole iho kunnossa ja luultavasti joka tapauksessa kortisonikuurin jälkeiselle ajalle. Ja kuuri kannattaa ottaa loppuun lääkärin määräyksen mukaisesti, jottei ihottuma palaa.

  Jos nyt jotain haluat lisäksi tehdä, niin perusvoide x2 per päivä, mutta eri aikaan kortisonin kanssa, jottei jälkimmäinen laimene. Ja perusvoidetta saa läträtä igan kunnolla ja vaikka kosteuttaa iho etukäteen.
   
 21. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  @markusst

  Been there. Siirtäisin ihan suosiolla sen ajan vaikka nyt ihme tapahtuisi ja iho paranisi viikonlopun aikana, sillä kortisoni taitaa ohentaa ihoa. Tuskin toki noin lyhytaikaisella käytöllä sitä tekee, mutta kuitenkin. Tulehdisriskit luultavasti kasvaa, kuva ei parane odotetusti ja saattaa näyttää sitten rupiselta tulevaisuudessa jos iho ei ole tekohetkellä hyvässä kunnossa.

  Otin itse käsivarteen marraskuussa isohkon kuvan, ennakoin ja rasvailin jo kuukausia etukäteen säännöllisesti ihan perusvoiteella aluetta.

  @Tinke-80 hienoa kuulla! Paranemisia vaan, levon kautta. Toivottavasti se infektiofokuskin selviää, ettei uusimaan pääsisi jatkossakaan.
   
  markusst tykkää tästä.
 22. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Jos vedin nilkkarallit ja nilkka on nyt ihan musta ja turvoksissa kokonsa puolet tuplat terveeseen nilkkaan vaatiiko lääkärillä käyntiä vai meneekö kylmällä?
   
 23. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No älä ainakaan nyt päivystykseen lähde sillä jonottamaan. Jos on pahasti kipeä niin älä liiku ennen maanantaita kuin aivan pakollinen määrä. Sitten soittelet terveyskeskukseen aikaa jos vielä tuntuu siltä. Toki jos kipu on liian kova levossakin niin sitten on mentävä. Mutta tällaiset vaivat kannattaa pyrkiä hoitamaan vastaanotolla eikä mennä päivystykseen kuormittamaan jo valmiiksi kuormitettua sairaalaa.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 24. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Toki voit myös yksityisellä piipahtaa, jos sellainen on avoinna siellä, missä sinäkin olet. Tuonne menoa toki helpottaa, jos sinulla on tapaturmavakuutus ilman omavastuuta. Välttämättä omalla rahalla en yksityiselle minäkään menisi tilanteessasi.
   
  heavylutaa18 tykkää tästä.
 25. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barca&Pep, Pats, SASpurs, Canada, PIT&CHI
  Tässä on ollut vihuliainen kurkkukipu päällä. Perjantaina ekan kerran kurkku rupesi vihoittelemaan, mutta ei vielä mitään aikaisemmista kurkkukivuistani poikkeavaa. Lauantai illalla alkoi sitten kunnolla polttaa suussa, eikä oikeen mikään auttanut. Kuumekin nousi lauantai illalla, mutta sitä kesti vain 24h.
  Kovaa kipua kesti viime yöhön asti jolloin iso limaklöntti irtosi. Kovat kivut olivat kateissa aamulla, mutta pientä kipua oli vielä.
  Ajattelin että enää ei olla kaukana terveestä, ja limaa oli irronnut tasaisesti lauantaista asti. Ongelmaksi on kuitenkin tullut ettei limaa ole enää irronnut lainkaan tänään, paitsi ehkä muutaman kerran pieni sipaus syljen mukana. Liman sijaan kroppa tuottanut tänään käsittämättömät määrät sylkeä, jota saa koko aika olla sylkemässä. Yskäkohtauksiakin tulee tasaisesti, joissa limaklimpin sijaan kurkusta tulee iso kasa sylkeä.
  Itsellä kurkkukivut loppuneet tähän asti kuin seinään kun on saanut viimeisen limaklimpin yskittyä ulos.

  Onko tuo normaalia kehon parantumista että liman irtoaminen loppunut ja nyt tilalla tulee tolkuton määrä sylkeä? Pieni kipu kurkussa on vielä.