Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Onko täällä lääkäriä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana H-katsomo, 13.04.2007 klo 22.56.

 1. Red Machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  @VilleLeino Just lauantaina kävin samoista oireista Mehiläisessä toteamassa laryngiitin. Codesania ja puhekieltoa. Veemäistä.

  Mutta ei voi kieltää etteikö helpottaisi kun sen kunnon klöntin saa lopulta irti. Vituttaa vaan että se on yleensä klo 03 kun heränny omaan yskimiseen. Paranemisia!
   
 2. Artyukhin Jäsen

  Mikähän sitä alaselkää vaivaa, joskus vuosia sitten jääkiekkoa pelatessa tuli alaselkää myös samanlaista kipua. Tuntuu kuin ristiselässä olisi joku jumissa ja säteilee vasempaan takareiteen ja pohkeeseen.
   
 3. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Nyt on aika erikoinen. Aloin yhtäkkiä tuntemaan omasta oikeasta sieraimesta, että nyt on joku iso räkäpallo tossa aika lähellä reunaa. Siinä kaivelin ainakin 5 minuuttia sitä pois ja ajattelin että perkele kunnon tiukassa. Sitten peilin eteen ja musta patti tossa ihan juuri nenä aukon sisäpuolella. Kattelin että mikä perkele. Sitten netistä katsomaan ja en löytänyt mitään. Näyttää että olis joku verenpurkaus tuossa ihon alla ja ajattelin että lämmitän neulan ja puhkon sen. Neulalla ei tarvinnut paljo tökkästä niin johan alkoi verta valumaan. Ihan kivasti sitä tuli ja ajattelin että tyhjenee perkele. Ihan yhtä nopeasti kuin verta alkoi tulemaan niin se myös lakkasi ja siinä se perkele tönöttää ihan yhtä isona! Ajattelin että tökätään uusiksi ja pinseteillä puristan tyhjäksi. Taas tuli verta ja taas yhtä äkkiä tyrehty ja mitään häipynyt.

  Se tuli ihan varmasti ihan hetkessä tohon ja nyt ei näemmä sitä puristamallakaan saa tyhjäksi. Helvetin erikoinen tapaus. Jos menisi nukkumaan ja katsoa onko se kenties suurentunut.
   
 4. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Lainaus:
  Asiasta mitään tiedä, mutta olisko joku suonikohju? Jos on tosi aktiivinen suoni niin voi täyttyä verellä nopeasti, joka tapauksessa kannattaa varmaan näyttää lääkärille sitä.
   
 5. Anonyymi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, FC Barcelona
  Lainaus:

  Lupailin palailla asiaan, kunhan nyt kunnon testijakso on suoritettu.

  Hieman outo tilanne, kun kokisin oireiden vähentyneen, muttei lakanneen kokonaan. Parit krapulat kärsitty tässä parin kuukauden aikana, ja kumpaisenakin kertana siinä illasta kun olo alkaa helpottaa alkaa naamassa vimmattu nykiminen. Toisaalta taas treenaillessa ei ole tällä ajalla tullut kuin ehkä puolet kerroista moisia oireita. Epäilykseni onkin, että olisiko vaan huonot mömmöt? Thaimaalaisesta apteekista ostin ja sanomattakin selvää, että englantia on hyvinkin niukasti purkin kyljessä. Kohta on kuitenkin purkillinen "yliannostusta" vedelty. Pitänee testata Vietnamilaisia mömmöjä seuraavaksi.
   
 6. Mipi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Missä kohtaa nokkaa tuo sijaitsee? Väliseinässä? Jos tuossa väliseinässä eli septumin alueella, niin siinä sijaitsee niin kutsuttu locus kiesselbach, josta suurin osa nenäverenvuodoista tulee. Tässä kohtaa siis runsas verisuonitus, joten herkähkösti vuotelee. Jos tuo nyt ei tuosta ala häviämään itsellään, niin käy näyttämässä lääkärillä. Tarvittaessa sen voi siitä lapiksella polttaa pois. Ei ole kummoinen projekti.
   
 7. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Sieraimessa puolen senttiä sisäpuolella alhaalla. Just sillain kivasti että ihmiset kattoo että mukava räkäpallo sulla tossa.
   
 8. Mipi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Eli siis siellä sieraimen alaosassa ilmeisesti. Seuraile muutama päivä, jos ei lähde käy näyttämässä lääkärille.
   
 9. Veijari Jäsen

  Eilen illalla olin sählyä pelaamassa ja aamulla sängystä noustessa huomasin että nilkka on pirun kipeä. Kun menee esim. syväkyykkyyn tai suorassa seisoessa vääntää nilkkaa sopivasti painon ollessa päällä, tuntuu nilkassa kova vihlaisu. Pelaamisen aikana en huomannut loukanneeni mitään enkä osaa tarkkaan paikallistaa nilkasta tuota kipukohtaa.
  Ensin pelästyin että onko akillesjänteessä osittainen repeämä tms. mutta ei se jänne ainakaan narise nilkkaa liikuttaessa eikä jänteessä tunnu mitään kuoppaa. Buranaa naamariin ja se tuntuu ainakin auttavan. Ehkä jokin pieni venähdys vain kyseessä.
   
 10. Wod Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Olisi jossain vaiheessa edessä kyynärpään hermopinteen leikkaus. Onko täällä kenelläkään kokemusta asiasta? Sairaslomaa tulee kuukauden päivät, mutta pystyyköhän sen jälkeen normaalisti treenaaman punttisalilla. Nämä tiedot varmaan saa leikkauslääkäriltäkin, mutta en mitään kunnon vastausta netistäkään löytänyt että kuinka kauan joutuu kättä lepuuttamaan raskaasta treenistä. Toki ihmiset paranevat eri tahtia. Mutta jos jollain on kokemusta kyseisestä leikkauksesta saisi vähän ennakkotietoa.
   
 11. Jonisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis blues, KalPa
  Onko palstalääkäreillä tietoa, että kuinka usein näissä Weber b -murtumissa tulee samassa rytäkässä ligamenttivaurioita? Mulla siis reilu viikko sitten murtui fibula siististi ilman irtokappaleita, nivelrako ok ja asentokin säilyi hyvänä, eli konservatiivinen hoito.

  Tuossa kun kipsi poistettiin ja tilalle vaihdettiin Walkerin ortoosi, huomasin itse tuossa nilkan sisäpuolella lähellä kantapäätä reilun hematooman. Liekkö vain valunut sinne vai mitä. Kipua siellä ei juurikaan ole ollut, kuten ei koko jalassa. En tästä kirurgille hoksannut sanoa, kun ei sen kummemmin katsonut muuta kuin varpaat ennen kipsin poistoa.

  Lähinnä mietin jatkojen suhteen mihin varautua. Onneksi on tapaturmavakuutus.
   
 12. puuntakaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa Ipandeerus
  Viime aikoina ajoittain heikottanut todella voimakkaasti. Tänään oli jalat kun lyijyä, niin piti sitten makuulle mennessä napata verenpainemittari mukaan. Tauluun lukemat 101/54. Syke huiteli 67:ssä. Nyt olo vähän parempi ja mittari näyttää 110/71 sykkeen ollessa 64. Aika vetelä olo kyllä vieläkin.

  Hankaloittaa elämää tuo ajoittainen heikotus, kun ei meinaa silloin jaksaa yhtään mitään. Mitäköhän sitä kannattaisi tehdä? Nelikymppinen peruskuntoinen mies. Ei perussairauksia tai lääkitystä.
   
 13. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Eikös tuo ole aika alhainen verenpaine. Ja lähtee nousuun, kun menee makuulle ja olo korjautuu? Jos noin ja sama kuvio toistuu, niin veikkaisin että jossain verenkierron säätelyssä on jotain häiriöitä. Melkein kävisin tohtorilla, jos vaiva on toistuvaa.
   
 14. puuntakaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa Ipandeerus
  Lainaus:
  Ei tosiaan tuntunut eilen olo normaalilta. Lääkärissä käynti tuntuu periaatteessa oikealta ratkaisulta, mutta jos vastaanotolla mitatessa verenpaine on normaali, niin ei se johda tuota pitemmälle.

  Hieman samaa sarjaa viimevuotisten hengenahdistusoireiden oireiden kanssa. Mulla oli pitkittynyt virustauti jossain hengitysteissä. Tämän aikana pienikin rasitus johti hengenahdistukseen ja hyperventilointiin. Virustaudin parannuttua tutkittiin onko mulla astma. No ei ollut.

  Epämääräisiä ja satunnaisia heikotuskohtauksia on ollut noin viidentoista vuoden ajan. Siltikin aina tutkittaessa olen tulosten mukaan kunnossa. Toisaalta hyvähän se on, että tutkitaan, mutta epätietoisuus vaan jatkuu. Tuo edellinen tapaus johti työsopimuksen purkuun koeajalla, kun sairauspoissaoloja- ja käyntejä työterveydessä alkoi olemaan pinoksi saakka.
   
 15. Up089 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FLA, JYP, Keupa HT
  Fysioterapeutteja paikalla? Olen nyt jo melkein puoli vuotta kärsinyt alaselkäkivuista. Viime joulukuussa tein normaalisti maastavetoa salilla, ja siinä jossain neljännen toiston kohdalla kun alhaalta lähdin nostamaan painoja ylös niin kuului ja tuntui napsahdus selässä. Siihen loppui se treeni. Sen jälkeen meni aivan jumiin koko selkä, ei voinut kumartua oikeastaan mihinkään suuntaan ja hengittäminenkin tuntui vaikealta. Oireet helpottuivat hurjasti n. kolmen päivän jälkeen ja pystyi melkein normaalisti tekemään normaaleja arjen askareita. Normaaliksi selkä ei ole kuitenkaan mennyt, kipua tuntuu vieläkin. Salitouhut on jäänyt oikeastaan kokonaan nyt väliin, esimerkiksi kyykyt ja maastavedot ei onnistu kuin pienillä painoilla. Tangon niskaan ottaminen +100kg painoilla tuntuu jo ilkeästi selässä.

  Kipu on oikeastaan vihlovaa kipua tietyssä kohdassa, ei säteile juurikaan muutakuin ehkä korkeintaan pakaran seudulle. Normaalissa arjessa pystyy tekämään asiat, mutta huomaa että selkä väsyy todella herkästi ja tekee mieli mennä makaamaan. Hieronnassa olen käynyt ja rullaillut pakarat ja reidet auki, venytellyt, mutta niistä ei ole juuri apua ollut.
  Voisiko kyseessä olla pullistuma? Miten tälläiset saadaan todennettua, muutakuin kuvissa?
   
 16. Vili#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mene nyt hyvä mies(oletettu) lääkärin puheille, eiköhän se siellä selviä.
   
 17. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Välilevynpullistuma ei näy röntgen-kuvassa ja magneettikuva otetaan jos ajatellaan, että selkää pitäisi leikata. Sellaisia oireita ovat polven alapuolelle asti tuleva voimakas säteilykipu, joka ei helpota 6 viikossa, tai jos jalkaan alkaa tulla tuntopuutosta tai voima hävitä jalasta, jolloin hermo olisi kovasti pinteessä.

  Sinun oireesi kuulostaa vaarattomalta selkäkivulta, joka on alkanut perinteisesti ns. noidennuolesta josta lääketieteessä käytetään sanaa lumbago. Noidannuoli eli lumbago | Selkäkanava

  Aika usein selkäkipu paranee itsestään, mutta sinun kohdalla kun oiretta on kestänyt jo sen verran pitkään, että suosittelisin hakeutumaan fysioterapeutin vastaanotolle. Usein selkäkivun taustalta löytyy yksipuolinen tapa kuormittaa omaa selkää, jota on helppo muuttaa treenaamalla. Lukaise tuo artikkeli aiheesta Väitös: Yleistä selkäkipua hoidettu vuosia väärin – suomalainen tutkija kehitti menetelmän, joka voi mullistaa hoidon. Otsikko on aika hölmö, mutta ihan asiallinen Ylen uutinen kyseessä.
   
  Mipi tykkää tästä.
 18. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Millaisella aikavälillä maksa-arvot laskee? Jos on verikokeet 20.5 ehtiikö tapahtua mitään muutosta. Viimeeksi tuli jo sanomista eikä se kaljan kittaaminen ainakaan ole vähentynyt...
   
 19. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Ehtii laskemaan mutta ravinto ja lepo pitää olla kondiksessa. Lisäksi paljon sitruunaa ääntä kohti. Ihan muutenkin terveellistä on nauttia yhden sitruunan mehu päivässä. Aamulla tyhjään vatsaan puolikkaan mehu vedellä ja illalla se toinen shotti. Monet lääkkeet myös vaikuttavat maksan arvoihin. Jopa stressi buustaa niitä.
   
  UnenNukkuja, abianos & heavylutaa18 tykkäävät tästä.
 20. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Lainaus:
  Ja kannattaa ostaa maarianohdaketta. Ei ole mitään höpöhöpöä, vaan ihan oikeasti suojaa maksaa mm. alkoholilta ja jopa korjaa vaurioita.
   
  UnenNukkuja ja heavylutaa18 tykkäävät tästä.
 21. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Ei nyt ihan noinkaan. Riippuu pitkälti varmaankin siitä mikä on aiheuttanut arvojen nousun. Joku rasvamaksa nyt tuskin parin viikon nenän valkaisulla muuttuu juuri miksikään.
   
 22. Vanha Len Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boners
  Lainaus:
  Mulla on rasvamaksa ja arvot voivat tosiaankin laskea jonkinverran tuossa ajassa. Riippuen, mikä on lähtötaso.
   
 23. -Jonne- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat
  Lainaus:
  Ööö, yleensä ne kohonneet maksa-arvot kertoo, että ollaan menossa metsään ja lujaa. Pidä se korkki kiinni, kohtaa varoitukset kuin mies ja kannattaa nuo sanat ihan vakavissaan ottaa. Toista maksaa et tule saamaan. Joskus arvoja voi nostaa myös hepatiitti.
   
  Mediakuutio ja macnevis tykkäävät tästä.
 24. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Viimeksi olin 16 päivää ilman ja ei tullut enää sanomista. Tosiaan siihen vaikuttaa moni asia, mutta kyllähän pari viikkoa jo hyvinkin auttaa.

  Ei, kyllä se taisi olla hieman pidempi aika, vaikka joka tapauksessa alle kuukausi.
   
 25. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Lainaus:
  Hyvinkin yksilöllistä tuokin. Muutama vuosi sitten otettiin kokonaisvaltaiset verikokeet, joissa kaikennäköistä arvoa ja tilastotiedettä. En malttanut olla dokaamatta viikonloppuna ja yllätyin iloisesti tuloksista soitellessa, että kaikki arvot erittäin hyvät, myös maksa.
   
  UnenNukkuja tykkää tästä.