Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Onko täällä lääkäriä?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana H-katsomo, 13.04.2007 klo 22.56.

 1. H-katsomo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
  Jatkoajan omaa kotilääkäriketjua en täältä ensi hätään löytänyt, joten siksi moinen ketjunavaus. Toki olisin tämän voinut tuonne sekalaisiinkin tyrkätä, mutta jos kuitenkin olisi jollain muullakin tarvetta.

  Oma ongelmani alkoi tällä viikolla. Poliklinikka.fi sivusto määritteli iskiakselle samantyyppiset oireet kuin mitä nyt on itsellä menossa. Se mikä mietityttää on se, että voiko kyseessä olla iskias jos ala/ristiselässä ei tunnu kipua ensinkään? Ainoastaan saatanallinen viiltely vasemmassa persposkessa ja takareidessä. Muitakaan iskiakselle tyypillisiä oireita en ole ainakaan vielä tuntenut. Kertokaapa, joku jolla on vastaavanlainen tilanne tuttu, että millä vitulla saan tuon viiltelyn loppumaan?


  Urheilu, kuten kaikki muukin fyysinen toiminta on jäänyt viime aikoina vähemmälle, joten sen lihasrevähdyksen voi tässä kohtaa unohtaa.
   
 2. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Siinä sulle se syy. Ratkaisukin löytynee samasta osoitteesta.
   
 3. H-katsomo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
  Lainaus:
  Eli jos et ehdi muutamaan viikkoon urheilemaan olet kohtaava jumalattoman viiltokivun vasemmassa pakarassa ja takareidessä. Thanks.
   
 4. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  No en nyt mikään tapiokallio ole, mutta ainakin minulla alkaa selässä tuntumaan jos ei muutamaan viikkoon ole kerennyt treenaamaan.

  On minulla toinenkin syy mistä se saattaa johtua.

  Oletkos hionut mökilläsi puuseen istuimen tarpeeksi huolella?
   
 5. H-katsomo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko 2004-2005, Napoli
  Lainaus:
  Ei. Ne on kasvukipuja. Pidä tunkkis.
   
 6. V-man Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Itselläni oli juuri tuollaista iskiastyyppistä vihlontaa perskannikassa ja takareidessä muutama kuukausi sitten. Lääkärikin diagnosoi sen iskiaskivuksi. Liikuntaa lisäämällä se poistui hetkessä, mutta nykyään on sitten muuten vaan alaselkä vähän paskana. Nettipokeri hajoittaa selän.
   
 7. Solomon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Solomon ei ole lääkäri, mutta iskiashermon puristus sattuu juuri perseeseen ja jalkoihin. Yleensä nämä kivut johtuvat välillisesti lihaskireydestä. Pakaralihasten, etu- ja takareisien sekä pohkeiden venyttely auttanee, muunlaistakin liikuntaa toki kannattaa harrastaa.
   
 8. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Pyydäpä jonkun ystäväsi nostamaan selin ollessasi jalkaasi ylöspäin noin 90 asteen kulmaan. Mikäli alkaa tuntumaan puutumista välillä alaselkä-isovarvas (oikeastaan semmoinen jalan takaosaa kiertävä linja), niin oire on iskiasperäinen. Se että tarvitseeko leikkausta vai pelkästään sopivaa kuntoutusta, on taas jonkun muun arvioitava.
   
 9. batman83 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Itse puudun jo reilun 45 asteen jälkeen, vaikka on joskus urheiltukin. Eiköhän nämä aika henkilökohtaisia ole?
   
 10. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Lainaus:
  Mua tutkineen lekurin mukaan tuo puutuminen johtuisi aina juuri sen tietyn hermon pinteestä. Alaselän ongelmaan siis viittaa, mutta ei kuitenkaan ole mikään suoraan leikkausjonoon viittaava juttu.
   
 11. Pelisilmätön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ILVES
  Itselläni oli nuoruudessani, aikana jolloin olin nuori ja kaunis - nykyään on luonnollisesti jäljellä vain tuo sana "ja", pahoja selkäkipuja. Tämä johtui pienoisesta ylipainosta, yliliikkuvista alaselän nikamista ja pienoisesta synnynnäisestä viasta selässä, mutta pääsyynä oli sisäisten vatsalihasten todella heikko kunto.

  Oireet olivat pahimmillaan sellaiset, että toisesta jalasta lähti 70 prosenttia voimista pois ja alaselkä oli todella puutunut. Ensimmäisillä kerroilla tuo vaiva oli sen verran paha, että käsien avulla jouduin punnertamaan itseni yläasteen pulpetista ylös. Mutta mitä nopeammin vuodet vierivät, sitä helpommin vaivan kanssa osasi elää. Pikkuhiljaa särky oli enää selän puutumista nopeassa ajassa ja paras lääke täysi-ikäisyyden jälkeen oli nauttia hitusen alkoholia.

  Tuohon aikaan (kun selkäkivuista kärsin) tuli pelattua salibandyä suhteellisen tosissaan ja samalla lihashuoltoa venyttelyn tyyliin tuli harrastettua suhteellisen hyvin. Mutta tämä ei juurikaan auttanut, sillä alaselän toinen ja kolmas nikama painoivat jalkaan menevää hermoa ja tämän takia tuota särkyä ilmeni. Niin pitkään, kun urheilua harrastin, jouduin juoksemaan kirobraktikon pakeilla puolen vuoden välein.

  Armeijassa yritin mahdolisimman hyvin käydä valittamassa selän kunnosta, mutta yhdeksän kuukautta siinä meni, kunnes minut röntgeniin passitettiin (ja tämä on kokonaan toinen tarina) sekä Tilkaan ja sieltä tulikin ohjeet, miten selkää kuuluu hoitaa.

  Rehellisesti voin mainita, että näiden kuntoutusohjeiden mukaan tuli noudatettua vain muutama päivä. Sen sijaan armeijan jälkeen aloin käymään säännöllisesti lenkillä ja salilla. Paino putosi ja opin tuntemaan oman kehoni todella tarkkaan.

  Ja tämän jälkeen ei ole nuo selkä- ja jalkavaivat vaivanneet.


  Sen sijaan isäukollani (ikää taitaa olla 50-vuotta tällä hetkellä) on iskiaks vaivannut muutaman vuoden. Käsittääkseni oireet ovat päkiän ja pohkeen puutuminen, mutta pääasiassa vaiva lienee sama kuin minullakin nuoruusiässä. Ylipainoa, ja prkleenmoiset lihaskireudet venyttelystä huolimatta.

  Isäukko yrittää käydä kävelylenkeillä, mutta välillä kivut ovat todella kovat.


  Jos itse pitäisi antaa neuvoja iskiaksesta ja muista selkävaivoista kärsiville, ovat lääkkeet omakohtaisten kokemusten perusteella venyttely kaksikin kertaa päivässä, liikkuminen vaikka sitten hampaita yhteen purren ja ennen kaikkea syvien vatsalihasten pistäminen kuntoon.

  Itse käytän syvin vatsalihasten hoitamiseen päivittäin ns. voimapyörää. Se on simppelilaite, mutta todella toimiva ja turinoiden mukaan tehokkain vatsalihasliike.

  Mikäli joku kärsii edellä mainituista vaivoista, suosittelen lämpimästä voimapyörän ostamista kotiin. Hintaa, kun tuollaisella kapistuksella ei ole kuin noin 10 euroa ja se on todella pieni raha siihen nähden, mitkä vaivat selkä ja lihaskivut aiheuttavat.

  editoidaas vielä sen verran, että pahoitellaan viestin ulkoasua. Sen verran flunssa vaivaa, että tuota bakteerin pirulaista pitää lääkitä suomalaisella tavalla "kotikonstein".
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2007 klo 23.08
 12. Edit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Frölunda
  Lainaus:
  Jaahas, kohtalonkumppani. Itsellä alkoi oireet kolme viikkoa sitten, eikä ole rauhoittunut. Pahimmat tilanteet itselläni on, kun istut tovin paikallaan ja lähdet liikkeelle, niin vihlaisu kulkee persposkesta pohkeeseen asti. Sama homma, jos yöllä käännyt kyljeltä toiselle, niin jumalaton vihlaisu tuntuu. Itse tein omadiagnoosin iskias, vaikka minullakaan ei selässä kipuja tunnu, vaan kipu säteilee alaspäin. Eipä tuolle oikein mitään mahda; helpottaa jossain vaiheessa, mutta pois se ei lähde enää koskaan, laukee taas joskus uudestaan esim. sopivassa rasituksessa. Itse olen ottanut yötä vasten Dolan -tabuja (reseptilääke), jotka rentouttavat (orfenadriini) lihaksia ja auttavat kipuun (parasetamoli) keskushermoston kautta, auttaa ainakin vähän.
   
 13. Särki Jäsen

  Umpisuoliko puhkeamassa

  Minkälaisia oireita pitäisi potilaasta löytyä, jos epäilee umpisuolensa puhkeavan?

  Alavatsassa, oikealta puolelta on maha kipeä. Tietyt asennot sattuvat enemmän kuin toiset. Jos kohtaa painaa, kipu kasvaa. Lähdenkö jonnekin työterveysasemalle tarkistukseen? Voivatko he tehdä aseialle jotain, esimerkiksi kokeita jossa todetaan omatekemä diagnoosi oikeaksi?

  Odottelen ja tunnustelen tällä hetkellä mitä tapahtuu. Pikaiset vastaukset ja neuvot otetaan kiitollisina vastaan.

  Edit: Kiitokset vastauksesta, nuo oireet tuntuvat olevan vielä turhan mietoja. Maha ei ole kosketusarka, eikä kuumettakaan ole. Katsellaan.
  Ja raskaana tuskin olen, löytyy sentään munat ja kaikki!
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2008 klo 11.58
 14. sake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:

  Epäilin itselläni umpilisäkkeen tulehdusta pari viikkoa takaperin, kun sattui alavatsaan aivan hulluna. Menin lääkäriin ja siellä tutkittiin tulehdusarvot, jotka olivat sitten normaalit.. Lääkäri sanoi, että oireet voi vaihdella todella paljon eri yksilöiden välillä, mutta alavatsakipu on yleensä niin voimakas ettei vatsaan voi koskea ollenkaan. Ja jos se olisi jo puhjennut, olisi kuumetta reilut 40 astetta. Alavatsakipu voi myös kuulemma vaihdella oikealta vasemmalle ja lisäksi voi olla oksentelua tai jopa pyörtyilyä. Mutta suosittelen, että menet lääkärille käymään. Lisäksi jos olet naispuolinen henkilö (en osannut nimimerkistäsi sanoa..), voi kyseessä olla kohdunulkopuolinen raskaus.
   
 15. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Lainaus:
  Äkisti alkanut kipu vatsalla, joka hyvin nopeasti alkaa paikallistumaan oikealla alavatsalle. Yleensä kovin kivulias painellessa ja liikkuessa. Kuvaan saattaa liittyä kuumetta ja mahdollisesti ripulointia.
  Kannattaa varmaan hakeutua suosilla lähimmälle päivystysasemalle, jossa sitten otetaan muutamat kokeet, joilla saadaan vähän osviittaa asiaan.
  Jos paikalla on asiansa osaava lääkäri, niin se osaa ilman labroja tehdä lähes varman diagnoosin. Ensin voi tosin olla puhelimella yhteydessä sinne päivystysasemalle.
   
 16. floikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kyllä tuo nyt kuulostaa siltä, että olisi pikaisen lääkärireissun aika. Umpisuolen ollessa mahdollisesti kyseessä ei tosiaan kannata turhia jäädä ihmettelemään. Mars lääkäriin siis tai vähintäänkin luuri käteen ja soitto esimerkiksi kunnan päivystävälle terveydenhoitajalle tms.
   
 17. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Voi myös olla munarauhasten tulehdus.

  Jos on vähääkään syytä epäillä umpisuolen tulehdusta, ei kannata viivytellä lääkäriin menoa. Puhjennut umpisuoli voi aiheuttaa todella vakavia jälkitauteja.
   
 18. Särki Jäsen

  Lainaus:

  TK:ssa tuli käytyä, hoitsu paineli mahaa, otti verikokeen ja mittasi kuumeen. Maha ei ollut riittävän kipeä, kuumetta ei ollut (kotimittari näytti että kuumetta olisi, mutta hoitsun mitari ei!) ja tulehdusarvot eivät olleet koholla. Siispä tuskin kyseessä on umpisuolen puhkeaminen. Onkohan suolisto muuten vain mutkalla, katsellaan ja odotellaan.
   
 19. masaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FC Hiekkaa Vaginassa
  Lainaus:
  Pistäpä joku tuttu tekemään seuraavanlainen testaus: kaverisi painaa alavatsaa oikealta puolelta kolmella sormella suoraan ja sitten vetäisee otteen nopeasti irti. Mikäli kipu tulee otteen irtoamisen jälkeen on hyvin todennäköistä, että kyseessä on umpisuolen tulehdus, koska näin tulehtunut lisäke ns. "värähtää" ja kipu ilmenee eteen-taakse -tyyppisessä liikkeessä olevan lisäkkeen liikkeen takia. Voi vielä varmistaa ja painaa toiselta puolelta, eli vasemmalta puolelta samalla tapaa eli syvä painallus rauhallisesti ja nopea irroitus, silloin lisäke värähtää vasen-oikea -suuntaisesti ja pitäs olla aika varma juttu.

  Mikäli kipua tulee silloin kun kaveri painaa sormet vatsaan on kyse tod.näk. vatsakalvon ongelmasta ei umpilisäkkeestä. Suosittelen näiden testien tekemistä ja siltikin lääkärin konsultaatiota.

  Huom. testissä havaitaan alkuvaiheessa oleva tulehdus, pitkälle mennyt on jo niin kipeä että sitä on tällä testillä lähes mahdoton saada varmuudella selville.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2008 klo 22.25
 20. masaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FC Hiekkaa Vaginassa
  Iskias-ongelmaiset.

  Tämä vaiva tulee yleensäkin hermon pinteestä, voi olla että pakaran lihakset ovat niin kireät, että kipua tulee tai sitten kyseessä on alaselän ongelma. Voi olla höltymää tai siirtymää, pullistumaa tai mitä millon mitäkin.

  Ongelmana näissä asioissa on yleensä se, että ns. selän pienet lihakset ovat niin heikossa kunnossa, että asento on säilynyt pitkältikin rakenteiden ansiosta.

  Puutumiset ja yskimiset kannattaa kokeilla. Mikäli vessassa numero kakkosella käydessä kipua löytyy on kyseessä tod.näk. pullistuma.

  HUOM!!!. Mikäli virtsaaminen muuttuu eikä löydy kontrollia tahi jalkaterä "läpsyy" kävellessä niin oitis lääkäriin!! Siis oitis! Oirekuvaus ylös lapulle ja päivystykseen mars.

  Sen sijaan mikäli oireita on ainostaan säteilyn ja puutumisen kanssa, voi kokeilla ns. syvin lihasten treenaamista. Pienet painot ovat nyt oleelliset ja jumppapallo kannattaa ostaa. Sillä pystyy suorittamaan hemmetin hyvin syviä lihaksia ja liikkeitä on satoja.

  Perusliike syvien vatsalihasten tekoon voinee pitää kyynärpäänojassa tehty stabiloiva, pitkään kestävä paikallaan pysyminen, jossa pyritään pysymään kyynärnojassa vartalo suorana mahdollisimman pitkään, kuitenkin!! mikäli et pysty pitämään lantiota enää suorassa linjassa muun vartalon kanssa pitää liike lopettaa, koska siitä ei enää ole hyötyä. 1min on hyvä aloitus. Kannattaa tässäkin pyytää kaveria katsomaan ja tarkastamaan suoritusasento, koska harva pystyy tuntemaan vartalonsa asennon niin että huomaa lantion tippumisen. Mikäli on lattian tasalla oleva peili, sitä kannattaa käyttää.
   
 21. KevlarB Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Syracuse B, Aaron B, Oral B
  Lainaus:
  Joo, oletkos nyt Särki ihan kokeillut käydä rehellisesti vaikka paskalla ?

  Oletko miettinyt mitä olet syönyt viimeisen 24h aikana ? taikka juonut ? Jos nielaiset kokonaisen hauen tai juot viikon vanhaa maitoa voi pakki vähän kyllä aristaa..

  Normaalin hypokondrikon mittarit tuleekin näyttää vähän yläkanttin, eihän sitä muuten kehtaa jäädä pois töistä/koulusta..


  Itseltäni poistettiin umppari kohta 10v sitten ja edeltävänä yönä en nukkunut silmän räpäystäkään. Oireet tietenkin potilailla vaihtelee, mutta teit ihan oikein kun kävit siellä hoitsun luona. Jos ei kuumetta eikä tulehdusarvot koholla, niin ...ei voi kun odottaa. Oma muija on muuten hoitsu, ja täytyy sanoa että ne ei ymmärrä oikeastaan mistään.....- mitään !!

  Ei kun lekuriin !

  Kev
   
 22. Särki Jäsen

  Lainaus:
  Olen ja toimii.

  Olen yrittänyt myös miettiä mitä on tullut suuhun viimeisen 48h aikana tungettua, enkä keksi mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Yöllä sain nukuttua suht normaalisti, muutamaan kertaan heräsin ja luulin että talossa kummittelee, sen verran miehekästä mörinää mahasta kuului. Hajuhaittoja ei ollut. Jotain kummaa siellä jokatapauksessa möyrii, mutta huomattavasti paremmalta nyt tuntuu kuin eilen. Normaaliksi en oloa vielä kutsuisi.
   
 23. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Noh, mä en oo mikään lääkäri, mutta itse monesti vedän kännit jos jotain pikkuvikaa tai vaivaa havaitsen itsessäni. Suurin osa vaivoistahan on sellaisia, että ne menee itsestään ohi päivässä tai parissa, joten jos vetää kännit, niin se aika kuluu nopeasti eikä itse vaivaa sen ohimenoa odotellessa silleen edes tajua. Ja kyllä kait muutenkin viina desinfioi kehoa sen verran tehokkaasti, että eiköhän ainakin pienimmät pöpöt kuole. Tietenkäänhän mitkään lääkärit ei ikinä noin sanoisi, vaan aivan päivastoin, niin en minäkään täällä viitsi mitään kellekkään suositella. Eikä viina tietenkään pitkällä tähtäimellä hyväksi ole, mutta luulisi ainakin näin maalaisjärjellä ajatelutuna, että esimerkiksi jos mahassa tai suolistossa on jotain vaikkapa nyt ruuansulatushäiriöitä, niin viina tehoaa niihinkin suht kivasti. Itse monesti jos havaitsen jotain alkavaa flunssaa, nenän tukkoisuutta tai pientä kurkkukipua tms, niin otan edes sen muutaman paukun että röörit vähän aukeaisi ja enimmät limat irtoisi. Onhan kipeänä muutenkin tylsää olla, muttei kuitenkaan ole mikään pakko viettää sitä tylsyyttä. Ja tietenkin jos taas epäilen että jokin vaiva, esimerkiksi nyt vaikkapa rintakipu, johtuu juuri viinasta, niin silloin en tietenkään temmo lisää. Noh, tää viesti nyt ei varmaankaan ole mikään kaikkein fiksuin tässä ketjussa. Mutta ihan turhaan sitä monesti stressaa kaiken maailman pikku vaivoista, enkä mä nyt siis tarkoita mitään tiettyä aikaisempaa viestiä.
   
 24. kissankarva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Viina tehoaa "kivasti" myös maksakirroosiin, haimatulehdukseen ja vatsahaavaan.
  Kännissä ei myöskään huomaan jos jokin pikkuvaiva muuttuu pahemmaksi ja jos noutaja tulee niin sekin tulee laulellen.
  Jep, otan kukkahattuni ja häivyn. Olen vaan nähnyt työn puolesta aivan tarpeeksi näitä viinalääkinnän tuloksia (sekä kertaluontoisia kuureja että pidempiaikaista viinahoitoa käyttäneitä), joten rohkenisin olla Peten kanssa eri mieltä.
   
 25. pettter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ettet sä kissankarva sekoita tätä juttua nyt mihinkään sillan alla asuviin alkoholisteihin. Ja mä tiedän että toi mun viesti saattaa tuntua hieman hassulta, varsinkin kun täällä on kirjoituksia, joissa puhutaan vakavistakin vaivoista.

  Se, että viinassa on hyvät ja huonot puolet, on sitten taas ihan eri asia. On jokaisesta itsestään kiinni, mitä elämällänsä tekee. Itse mä en uskalla hypätä laskuvarjolla kun mä pelkään että varjo ei avaudu, esimerkiksi taju lähtisi niin hurjassa tiputuksessa tms. Tietenkin se olisi kivaa ja siitä saisi elämäpeliin elämäpisteitä jne, mutta on siinä riski jopa kuolla. Miksi ihmiset menevät kesällä uimaan tai talvella pilkkimään, kun silloin voi hukkua. Miksi ihmiset matkustelevat esim. autolla tai lentokoneella, kun on vaarana joutua onnettomuuteen. Miksi jotkut pelaavat esim. jääkiekkoa, vaikka siinä on vaarana loukkaantua vakavastikin. No kun se on kivaa. Kyllähän kaikki noiden riskit tietää, mutta ottavat tietoisen riskin nauttiakseen.

  Kyllä mulla ainakin lähes aina pienet flunssat, siis just noi nenän tukkoisuudet ja kurkkukivut, lähtee pikkuisen ryyppäämällä. Ja toiseksi tosta ruuansulatusjutusta mitä myös mainitsin. Mä oon kuullut esimerkiksi että kun jotkut ihmiset matkustelevat ulkomaille, niin ne ostavat apteekeista jotain pikkupillereitä, joita syömällä ei maha menisi niin helposti sekaisin kun syövät paikallista "outoa" ruokaa. Mä vähän veikkaan että saman asian ajaisi se, että jos pari kertaa päivässä ottaisi pienen napsun. Ja kyllähän yleensä monet pikkuvaivat tarvitsevat vaan aikaa, ja kyllähän suurin osa ihmisten kuvittelemista vaivoista on vain oman mielikuvituksen aikaansaamaa pelkoa, turhaa stressausta siis.