Naisasiat

  • 7 492 082
  • 26 542

BaronFIN

Jäsen
Itsellä on kokemusta puolison puhelimen stalkkaamisesta: 15 vuotta yhdessä ja kolme lasta ja puolisolta tuli useamman vuoden ajan valkoisia valheita (mistäs minä niistä silloin tiesin) milloin mistäkin ja lopulta käry kävi vasta kun stalkkasin puhelimen.

Jep, oli huikeaa saada selville useamman vuoden salasuhde selkäni takana. Hankala selittää, mutta puolisooni oli joku lukioaikainen ihastus ottanut viattomasti yhteyttä FB:n kautta ja yksi asia johtanut toiseen. Kun pirulle antaa pikkusormen, niin se vei koko käden ja siitä tuli vuosien riesa. Viime vaiheessa vaimoni oikein jätti puhelinta tyrkylle ja tulin katsoneeksi. Puhelimet lukossa, pin on nyt helppo saada sivusilmällä selville vaikka autoa ajaessa. Nykyisellään tiedämme toistemme pinnit.

Eli olimme selkärangattomia: hän ei kyennyt tunnustamaan ja luopumaan huumeestaan (pettämisestä) ja itse menin stalkkaamaan.

On tarinalla onnellinen loppu, toistaiseksi: olemme kolmessa vuodessa päässeet asian yli, perhe on koossa ja meillä menee hyvin. Olisi siinä voinut käydä toisellakin tavalla, mutta toistaiseksi näin.

Eli aiempaan liittyen: on olemassa tilanteita, jolloin puhelimen stalkkaus voi olla perusteltua, mutta silloin on hyvä pitää kirkkaana mielessään mikä on turhaa mustasukkaisuutta ja "oikeutta naiseen" kun joskus voi olla tilanteita, jolloin se on oman mielenterveyden ja parisuhteen kannalta ihan perusteltua.

Puolisolleni ei ole jäänyt traumaa puhelimen sisällön katsomisesta. Itselleni kylläkin. Tosin maksan ihan milloin vain sakot siitä hyvästä, että sain totuuden selville. Mutta tuo rikoksesta nillittäminen tässä yhteydessä kuulostaa lähinnä alle 15 vuotiaan ilkkumiselta "sä et mulle mitään voi, mua ei voi syyttää rikoksesta!" Kyynel.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Näkisin että @Sp#16 :lla on kolme vaihtoehtoa:

1. Puhu naiselle avoimesti että haluat vielä yrittää vakavaa suhdetta, koska olet selkeästi rakastunut häneen, jos ei nappaa niin muija pellolle
2. Lopeta tuo nykyinen säätö ja ota oikeasti kunnolla etäisyyttä
3. Jatka samaa rataa ja lopulta satutat itsesi, koska onhan tuossa vähän sitä havaittavissa että nainen haluaa susta vaan panokaverin, jos jossain vaiheessa löytää jonkun itselleen sopivamman niin sinulle jää luu käteen

En ole parisuhde-ekspertti, mutta näin yleisesti tuossa on aikalailla ne vaihtoehdot mitä on tehtävissä.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Päivitetääs tilanne. Menin tytön luo illalla käymään ja oli erittäin mukavaa, niin kuin meillä aina yhdessä hengailu on. No siinä syötiin iltapalaa ja kun toinen ei halunnut kommentoida nykyistä "säätöämme" mitenkään avasin pelin kertomalla, kuinka minua ärsyttää ja ottaa ajoittain koville, kun tunnen olevani se "varablääni" jolle voi aina soittaa kun vituttaa/ahdistaa. Samaan lauseeseen jatkoin viellä, että myös toisinpäin en halua tilanteen jatkuvan, olenhan itsekkin toiminut samoin! No sitä pyöriteltiin tovi ja yhteisymmärryksessä päätettiin, että on hyvä ottaa etäisyyttä myös näin kaveripohjaltakin, kun onhan tämä ollut aika tunteiden vuoristorataa. Sitä jaaritellessa tuli sitten hiljainen tyhjyys ja tiesin, että jotain haluaa viellä kertoa, niin pamautti, että on tätä yhden illan säätöä nähnyt sen jälkeen useamminkin ja haluaa jatkossakin ehkä nähdä. Ei siinä eihän hän ole tehnyt mitään väärää ja sanoinkin, että "olet toiminut aivan normaalisti eikä asia minulle kuulu emme ole parisuhteessa yms diibadaabaa" tottakai otti/ottaa koville, koska on valehdellut ettei ole sen jälkeen kyseistä ihmistä nähnyt, kun olen sen jälkeen ilmoittanut, etten myöskään halua olla missää kolmois säädöissä mukana. Kello alkoi olemaan jo aika paljon ja päätin jäädä yöksi ja lähteä aamulla omiin duuneihin, kun hänkin heti aamusta. Ilmoitin myös, että poistun tästä jutusta kokonaan pois ja hän totesi, että haluaisi tehdä asioita silti yhdessä?! Olimme kesälle suunniteltultu kaikenlaista ohjelmaa. En vastannut mitään, mutta tein päätöksen, että nyt tämä saa riittää ja loppuu tääkin sekoilu. Tällä hetkellä silti aika vitun tyhjä olo, vaikka toisaalta silti semi helpottunut.
 
Erinomainen päätös, just näin! Et todellakaan jää tuohon enää pyörimään vaan tuo oli tolla selvä. Olisi pitänyt vielä sanoa tiukemmin, ettet halua enää kuulla hänestä niin olisi ollut parempi. Nyt jätit vielä takaportin auki, vaikkei olisi pitänyt.

Tyhjä olo varmasti, mutta ei se kauaa kestä. Sen jälkeen jo ihmettelet iteki tota sekoilua ja soutamista.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
@Sp#16

Kuulostaa paljon paremmalta. Varmastikkin sulle se paras ratkaisu, sillä et selvästikään pystynyt tunnepuolta pitämään kurissa. Vähän aikaa voi olla paska fiilis, mutta nyt vaan kohti uusia seikkailuja.
 

sinikettu

Jäsen
Hyvähän tuo on. Miesten on keskimäärin paljon vaikeampi saada seksiä kuin naisten. Varsinkin, jos mies on haluttavuudessaan joukon pohjasakkaa. Vanhuksille, kehitysvammaisille, rumiluksille ja sosiaalisista ongelmista kärsiville tämä lienee aikamoinen lottovoitto. Seksirobotit lienevät samaa perua naisille mitä meikkaus on miehille. Kaikkien saatavilla nuo periaatteessa ovat, mutta sukupuolten välinen käyttö rajoittuu aika lailla vain toiseen puoliskoon. Tai ehkä naisille voidaan kehittää robotteja, jotka järjestävät kynttiläillallisia, kuuntelevat koko illan silmät kiiluvina naisten vuodatuksia elämästä, kehuvat joka käänteessä naista viisaudestaan ja kauneudestaan, ja jotka lopulta isolla meisselillään rakastelevat naista neljä tuntia putkeen kalpeassa kuunvalossa.

"Varsinkin feministit ovat huolissaan seksirobottien vaikutuksesta. Ne ovat patriarkaatin huippu, koska ne tarjoavat miehille suhteen ilman oikean henkilön halujen, ajatusten ja tarpeiden myötä tulevaa epämukavuutta."

”Seksirobotit eivät tarjoa miehille seuraa, vaan ne tarjoavat miehille täydellisen ylivallan”


Naisillehan seksirobottien vallankumous ja siitä seuraavat tapahtumaketjut ovat odotusarvoltaan negatiivisia. Miehille seksi on isolta osin lihallisten himojen tyydyttämistä, naisille enemmän tunnepuolen ja romantiikan sävyttämä. Feministinä olisin jollain tavoin huolissani tästä kehityksestä. Se tulee eittämättä viemään tietyiltä naisilta suhteellisen paljon valtaa parisuhdedynamiikan osalta. Toisaalta tämä tulee aiheuttamaan varsin kovaa päänsisäistä dissonanssia niille feministeille, jotka pitävät sukupuolta sosiaalisena konstruktiona. Tässä kontekstissa on mahdotonta väittää, että miehet saavat tästä teknologisesta harppauksesta enemmän hyötyä, sillä kuka tahansa voi identifioida itsensä mieheksi tai jättää sen tekemättä.

Kannatan siis yleismaailmallista ihmisoikeutta seksirobotteihin.
 

sinikettu

Jäsen
Feministeille ehkä. Seksirobotteja tulee ihan varmasti naisillekin. Ihan käsikädessä näiden kehitystyö kulkee, niin naisrobotit kuin miesrobotitkin.
Kyllä, mutta väitän, että naisille seksiroboteista on huomattavasti vähemmän hyötyä kuin miehille. Tätä voi verrata siihen, kuinka paljon hyötyä maksullisista (ihmisten) seksipalveluista on miehille ja naisille. Miehet käyvät erityisesti sallituissa olosuhteissa huomattavasti enemmän huorissa kuin naiset. Tähän suurin syy on sukupuolten evolutiivinen kehitys. Seksi edustaa miehelle pohjimmiltaan eri asiaa kuin naiselle, ja siksi miehet saavat enemmän etua ja seksuaalista tyydytystä niin maksullisista naisista kuin seksirobotistakin. Miehet ovat keskimäärin riippuvaisempia seksistä kuin naiset ja käyttävät huomattavasti enemmän resursseja sen saamiseen.

On toki mahdollista varmastikin kehittää seksirobotteja, jotka sopivat naisille paremmin, mutta siltikin väitän vahvasti, että naiset eivät niistä nykyisellään kykene saamaan yhtä paljon irti kuin miehet.

Siispä seksirobotit ovat ainakin osittain huono asia niin feministeille kuin muillekin naisille, joille seksi on tärkeä keino säädellä parisuhdedynamiikkaa ja tietynlaista seksuaalisuuteen liittyvää (usein tiedostamatonta) valtapeliä. Miehet tulevat saamaan seksin suhteen huomattavan enemmän vapauksia, mikä pakostakin tulee ainakin jollain tavalla näkymään sukupuolten välisissä kanssakäymisissä myös feminismin ulkopuolella. Naisille ei näistä vapauksista ole niin suurta hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Siispä seksirobotit ovat ainakin osittain huono asia niin feministeille kuin muillekin naisille, joille seksi on tärkeä keino säädellä parisuhdedynamiikkaa ja tietynlaista seksuaalisuuteen liittyvää (usein tiedostamatonta) valtapeliä.

No jaa, enpä tiedä onko tämä huono asia erityisesti feminismille, joka nyt yleisellä tasolla liittyy enemmän yhteiskuntaan kun parisuhteisiin. Tietenkään kukaan ei osaa ennakkoon sanoa varmuudella mitä tulee tapahtumaan jos robotteja olisi suurin piirtein kaikilla, joka kyllä vaatisi sen että hinnat olisivat kohtuullisia. Jotkut ovat sitä mieltä että saattaa lisätä seksuaalirikollisuutta mutta kyllä minusta on täysin mahdollista että seksuaalirikollisuus ja erityisesti häirintä jne (eli ns. lievempi tominta joka tähtää itse seksiin) saattaisi jopa vähentyä jos oikeasti realistisia robotteja olisi suurin piirtein kaikille saatavilla.

Miesrobotteja tullaan tietenkin myös kehittämään, onhan nykyisinkin olemassa miesnukkeja.

Kyllä, mutta väitän, että naisille seksiroboteista on huomattavasti vähemmän hyötyä kuin miehille.

Toisaalta seksileluja on kehitetty perinteisesti paljon enemmän naisille kuin miehille ja varmasti naiset on niitä selvästi enemmän myös käyttäneet vaikka nykyisin miehillekin alkaa olla jo parempia leluja saatavilla. Kuitenkin esim. naisella on miehiä tavatessaan suurempi todennäköisyys joutua väkivallan uhriksi joten ei ole ihan mahdotonta että robotista voisi tulla vaihtoehto myös monille naisille ainakin ns. seksileluna. Joku syy kai siihenkin on että naisten seksileluja kuitenkin paljon tuotetaan, että joku kai niitä käyttää.
 
Viimeksi muokattu:

sinikettu

Jäsen
Jotkut ovat sitä mieltä että saattaa lisätä seksuaalirikollisuutta mutta kyllä minusta on täysin mahdollista että seksuaalirikollisuus ja erityisesti häirintä jne (eli ns. lievempi tominta joka tähtää itse seksiin) saattaisi jopa vähentyä jos oikeasti realistisia robotteja olisi suurin piirtein kaikille saatavilla.
Tämä on ihan hyvä pointti. Esimerkiksi pornon ja seksuaalisen ahdistelun tai väkivallan yhteys näyttää pikaisesti aihetta selattuani olevan varsin ristiriitainen. Wikipediassa on esimerkiksi vähän asiaa aiheesta. Joko yhteyttä ei ole tai se on keskimäärin suhteellisen pieni, eikä sitä tutkimuksissa ole helppoa erottaa muista tekijöistä.

On myös ehdotettu, että pornon yleistyminen ja leviäminen on vähentänyt seksuaalista väkivaltaa, ja itse asiassa käsittääkseni useat tutkimukset puoltavat tätä, mutta en tiedä, kuinka hyvin noissa on otettu huomioon yleinen väkivallan väheneminen mm. taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen suhteen. Väkivalta on ylipäänsäkin vähentynyt kehittyneissä valtioissa viimeisinä vuosikymmeninä ja voi olla, että seksuaalinen väkivalta on vain seurannut samaa trendiä. Mielestäni on kuitenkin hyvin mahdollista, että tämä pitää paikkansa, ainakin joltain osin.

Veikkaisin, että tässä juttu on samaa perua väkivaltaviihteen ja aggressiivisten/väkivaltaisten asenteiden ja käytöksen suhteen (erityisesti lapsilla/nuorilla). Ylivoimaisella enemmistöllä ei vaikuta mitään, riskiryhmillä ja temperamentiltaan aggressiivisuuten tai väkivaltaan taipuvaisilla ihmisillä saattaa olla negatiivisia vaikutuksia, joskin todistusaineisto on hieman ristiriitaista.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Oma emäntä oli saanut viestiä kymmennen vuoden takaiselta sivusuhteeltaan tässä juhannuksen alla ja oli jäänyt jostain ihmeen syystä viestittelemään kun kaveri oli kehunut ja valuttanut verbaalista hunajaa puolisoni korviin. Oli kaveri jo huudellut, että pitää poiketa kyläilemässä! Ihqua...

Ei kuitenkaan ottanut puoliso puheeksi omasta takaa, mutta myönsi kun tarkentavasti osasin kysyä. Kehut toisesta suunnasta kolahtavat naiseeni vain paremmin ja kovemmin kuin minulta, 20 vuotta vieressä kulkeneelta kaverilta, vaikka sanat olisivat sanasta sanaan täysin samat. On tää hienoa!

Puolisollani on tarve saada hyväksyntää ja kehuja. Ja mitä laajemmin ja monipuolisemmin, niin tämä huume löytää nistinsä. Omassa lapsuudenkodissa ei kuulemma annettu kehuja vaikka kotiin tuotiin yli ysin keskiarvoja ja ulkonäköäkin on niin, että nainen on mielestäni kaunis. Äitinsä mukaan kuitenkin "kaunis, muttei mikään missi" (kuka oikeasti sanoo näin lapselleen). Terapiaan tuon pitäisi mennä.

En tiedä miten suomalaisissa kodeissa on: kehuvatko ihmiset lapsiaan? Jotenkin tuntuu, että tässäkin on sukupolvien välinen kuilu edelleen ja hyvää palautetta ei osata vieläkään antaa lapsille vaan aina voidaan tehdä asioita paremmin ja tytöille ostetaan silikoneja 18v lahjoiksi näin kärjistetysti. En tarkoita, että keskinkertaisuutta pitäisi juhlia, mutta terve itsetunto lapsena voisi tarkoittaa tervettä itsetuntoa aikuisena?

Pyyntö muuten kanssaveljille: jos olette joskus 10 vuotta sitten päässeet pukille, niin älkää olko niin epätoivoisia, että lähdette vikittelemään varattua milfiä vuosien tauon jälkeen "jospa se sittenkin lämpenisi uudelleen". Antakaa olla. Etsikää jotain uutta reikää valloitettavaksi ja jättäkää perheelliset rauhaan.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Oma emäntä oli saanut viestiä kymmennen vuoden takaiselta sivusuhteeltaan tässä juhannuksen alla ja oli jäänyt jostain ihmeen syystä viestittelemään kun kaveri oli kehunut ja valuttanut verbaalista hunajaa puolisoni korviin. Oli kaveri jo huudellut, että pitää poiketa kyläilemässä! Ihqua...

Ei kuitenkaan ottanut puoliso puheeksi omasta takaa, mutta myönsi kun tarkentavasti osasin kysyä. Kehut toisesta suunnasta kolahtavat naiseeni vain paremmin ja kovemmin kuin minulta, 20 vuotta vieressä kulkeneelta kaverilta, vaikka sanat olisivat sanasta sanaan täysin samat. On tää hienoa!

Puolisollani on tarve saada hyväksyntää ja kehuja. Ja mitä laajemmin ja monipuolisemmin, niin tämä huume löytää nistinsä. Omassa lapsuudenkodissa ei kuulemma annettu kehuja vaikka kotiin tuotiin yli ysin keskiarvoja ja ulkonäköäkin on niin, että nainen on mielestäni kaunis. Äitinsä mukaan kuitenkin "kaunis, muttei mikään missi" (kuka oikeasti sanoo näin lapselleen). Terapiaan tuon pitäisi mennä.

En tiedä miten suomalaisissa kodeissa on: kehuvatko ihmiset lapsiaan? Jotenkin tuntuu, että tässäkin on sukupolvien välinen kuilu edelleen ja hyvää palautetta ei osata vieläkään antaa lapsille vaan aina voidaan tehdä asioita paremmin ja tytöille ostetaan silikoneja 18v lahjoiksi näin kärjistetysti. En tarkoita, että keskinkertaisuutta pitäisi juhlia, mutta terve itsetunto lapsena voisi tarkoittaa tervettä itsetuntoa aikuisena?

Pyyntö muuten kanssaveljille: jos olette joskus 10 vuotta sitten päässeet pukille, niin älkää olko niin epätoivoisia, että lähdette vikittelemään varattua milfiä vuosien tauon jälkeen "jospa se sittenkin lämpenisi uudelleen". Antakaa olla. Etsikää jotain uutta reikää valloitettavaksi ja jättäkää perheelliset rauhaan.

No kyllähän se sinunkin kannattaisi jossain vaiheessa lopettaa vaimosi ymmärtäminen.
 

sinikettu

Jäsen
En tarkoita, että keskinkertaisuutta pitäisi juhlia, mutta terve itsetunto lapsena voisi tarkoittaa tervettä itsetuntoa aikuisena?
Tämä kehuminen ja itsetunto -juttu on debunkattu täysin viimeistään 2000-luvun aikana. Lapsen kehuminen vain siksi, että hän tuntisi hetkellistä hyvää oloa on enemmän haitallista kuin hyödyllistä. Se ei auta elämässä tasan tarkkaan yhtään, mutta todennäköisesti lisää esimerkiksi todennäköisyyttä narsistisen persoonallisuuden kehittymiselle ja ylipäänsä surkean sietokyvyn kritiikin ja psykologisen paineen kestämiselle.

Kehumisen suhteen lienee hyödyllistä kehua yrittämisestä ja aktiivisuudesta asioiden suhteen, mutta tässäkin on vaaran opettaa lapselle, että hänen arvonsa on liikaa sidottuna siihen, kuinka ahkerasti hän tekee asioita.

Kehuminen on samaa perua karkin syönnin kanssa. Lapsena elämä ilman sitä vaikuttaa sietämättömältä, mutta jos sitä joka käänteessä aletaan sullomaan kurkusta alas, niin läskiksi menee. Kohtuus lienee tässäkin kohtaa paras vaihtoehto.
 

sinikettu

Jäsen
Puolisollani on tarve saada hyväksyntää ja kehuja. Ja mitä laajemmin ja monipuolisemmin, niin tämä huume löytää nistinsä. Omassa lapsuudenkodissa ei kuulemma annettu kehuja vaikka kotiin tuotiin yli ysin keskiarvoja ja ulkonäköäkin on niin, että nainen on mielestäni kaunis. Äitinsä mukaan kuitenkin "kaunis, muttei mikään missi" (kuka oikeasti sanoo näin lapselleen). Terapiaan tuon pitäisi mennä
Kuulostaa enemmänkin siltä, että lapsuudenkodissa oltiin hyvin välinpitämättömiä lapsen tekemisen suhteen. Sanoisin kuitenkin, että lapsuudenkoti ei ollut se suurin syy, miksi puolisostasi on kehittynyt sellainen kuin on kehittynyt. Esimerkiksi mainio kirja The Nurture Assumption argumentoi todella vahvasti, että vanhemmilla ja kotiolosuhteilla ei ole juurikaan painoarvoa lapsen kehityksen suhteen verrattuna kodin ulkopuoliseen ympäristöön, vaan ylivoimaisesti suurin lapsen kehitykseen vaikuttava tekijä tulee pääasiassa ikätovereistansa ja kodin ulkopuolisista sosiaalisista ryhmistä. Tuo kirja pitäisi antaa luettavaksi jokaiselle, jotka syyttävät vanhempiaan omasta psykologisesta kehityksestänsä, muutoin kuin geeniensä osalta.
 

BaronFIN

Jäsen
No kyllä itseni ymmärrys on aika lopussa, mutta 20 vuotta ja kolme lasta on helvetinmoinen investointi elämässä yhteen ihmissuhteeseen kun jengi poraa täällä kahden viikon seukkaamisen loppumista kun toista ei enää huvittanut. Mummoni sanoi aikoinaan: "ero ei koskaan käynyt mielessä, murha kylläkin". Karulla tavalla ymmärrän tuon ajatuksen.

Periaatteessa olisin valmis eroamaan vaikka ensi viikolla, mutta käytännön ositukset ja muun elämän järjestäminen täysin uusiksi ovat vielä vaakakupissa niin paljon "työläämmät" kuin pienien lillukanvarsien sietämiset, että annas olla. Ja lisäksi joku kysyi tuolla aiemmin millaista on seurustelu masentuneen kanssa? Onhan tuolla puolisollani lääkitykset ja niin edelleen, että haasteellistahan se on. Mutta toimeen tullaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No kyllä itseni ymmärrys on aika lopussa, mutta 20 vuotta ja kolme lasta on helvetinmoinen investointi elämässä yhteen ihmissuhteeseen kun jengi poraa täällä kahden viikon seukkaamisen loppumista kun toista ei enää huvittanut. Mummoni sanoi aikoinaan: "ero ei koskaan käynyt mielessä, murha kylläkin". Karulla tavalla ymmärrän tuon ajatuksen.
Juujuu, ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Jos siis olet 18-vuotias ekan "erosi" kynnyksellä oleva elämäm koululainen.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Juujuu, ei muuta kuin uutta matoa koukkuun. Jos siis olet 18-vuotias ekan "erosi" kynnyksellä oleva elämäm koululainen.

Jos on sijoittanut parisuhteeseen vuosia, niin kyllähä se pitää hampaat irvessä katsoa loppuun. Sit ku toinen lähtee kaiken anteksiannon ja kestämisen jälkeen kehuja jakelevan helppoheikin matkaan. Voi tyytyväisenä miettiä miten sijoitus on kannattanut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos on sijoittanut parisuhteeseen vuosia, niin kyllähä se pitää hampaat irvessä katsoa loppuun. Sit ku toinen lähtee kaiken anteksiannon ja kestämisen jälkeen kehuja jakelevan helppoheikin matkaan. Voi tyytyväisenä miettiä miten sijoitus on kannattanut.
Ei tietenkään kaikki pitkätkään suhteet aina kestä kaikkia mutkia ja vastoinkäymisiä. Mutta kyllä sillä yhteisellä menneisyydellä on aika pirusti merkitystä, kun niitä vuosia on tarpeeksi takana. Lapsista ja kaikesta muusta tärkeästä puhumattakaan. Jos toinen lähtee, niin sitten lähtee. Mutta ensimmäiseen takaiskuun luovuttaminen on ihan junnutouhua.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ei tietenkään kaikki pitkätkään suhteet aina kestä kaikkia mutkia ja vastoinkäymisiä. Mutta kyllä sillä yhteisellä menneisyydellä on aika pirusti merkitystä, kun niitä vuosia on tarpeeksi takana. Lapsista ja kaikesta muusta tärkeästä puhumattakaan. Jos toinen lähtee, niin sitten lähtee. Mutta ensimmäiseen takaiskuun luovuttaminen on ihan junnutouhua.

Rippuu vähän takaiskusta. Ei se pitkäkään suhde kaikelta paskalta suojaa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Ei tietenkään kaikki pitkätkään suhteet aina kestä kaikkia mutkia ja vastoinkäymisiä. Mutta kyllä sillä yhteisellä menneisyydellä on aika pirusti merkitystä, kun niitä vuosia on tarpeeksi takana. Lapsista ja kaikesta muusta tärkeästä puhumattakaan. Jos toinen lähtee, niin sitten lähtee. Mutta ensimmäiseen takaiskuun luovuttaminen on ihan junnutouhua.
Leon koeta jaksaa. Samaa kanssa joskus matkan yhteisenmatkan varrella ihmetellyt kun vaimolle jonkun muun kehut on niin hunajaa mutta oman miehen sanoissa ei ole tehoa. Olen kanssasi aivan samaamieltä luovuttaminen ei ole ensimmäinen ei edes kolmas vaihtoehto. Nykyään tuntuvat ihmissuhteet olevan samaa kertakäyttö tavaraa kuin muukin materia mitä kaupoissa myydään. Itse sen verran vanhanliiton miehiä että niin vasta kuin myötämäessä yhtä emännän kanssa pidetään ja vaikeuksien kautta voittoon. Näin on taaplattu parikymmentä vuotta ja toivottavasti ainakin saman verran vielä edessä.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ei tietenkään kaikki pitkätkään suhteet aina kestä kaikkia mutkia ja vastoinkäymisiä. Mutta kyllä sillä yhteisellä menneisyydellä on aika pirusti merkitystä, kun niitä vuosia on tarpeeksi takana. Lapsista ja kaikesta muusta tärkeästä puhumattakaan. Jos toinen lähtee, niin sitten lähtee. Mutta ensimmäiseen takaiskuun luovuttaminen on ihan junnutouhua.

Riippuu ihan takaiskusta ja siitä mitä itse kukin arvostaa. Kai minä olen vähän typerä ku luottamus on yksi tärkeimpiä asiota hyvälle parisuhteelle... Toiset arvostaa taas menneitä vuosia ja paljonko on tullut sijoitettua.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Riippuu ihan takaiskusta ja siitä mitä itse kukin arvostaa. Kai minä olen vähän typerä ku luottamus on yksi tärkeimpiä asiota hyvälle parisuhteelle... Toiset arvostaa taas menneitä vuosia ja paljonko on tullut sijoitettua.

Et -ainakaan minun mielestäni - ole väärässä tuon luottamuksen suhteen, mutta täytyyhän asioita nyt kuitenkin mittasuhteuttaa. Jos joku nuoruuden ihastus on käynyt simasuuna vuodattamassa hunajaa vaimon korvaan, mutta tilanne on vielä sille tasolle jäänyt, niin aika radikaalia olisi laittaa koko paska pakettiin siltä istumalta. Täysin eri asia, jos vaimo olisi jo pidempään vehkeillyt selän takana ja puhuttaisiin avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Siinäkin tilanteessa miettisin vielä punniten muita asioita, kuten esimerkiksi sitä kuinka vanhoja lapset ovat. Kyllä sellainen pari vuotta menee paskemmassakin suhteessa (olettaen että kyseisen vaimon kanssa saa asiat edes jollakin siedettävällä tavalla sovittua), jos sillä lisäajalla saa lapset kasvatettua ja omilleen. Sitten lasten lähtiessä samalla ovenavauksella voikin koko perhe muuttaa erilleen.

Minua tuossa jutussa yllätti eniten ehkä se, että joku mies on valmis noin systemaattisesti tuhoamaan toisen parisuhteen panon toivossa? Sen tiedän, että naiset osaavat olla toisilleen julmia näissäkin jutuissa, mutta eihän tuossa ole mitään järkeä alkaa sekaantua jo varattuun naiseen. Täytyy olla joko todella epätoivoinen, rakastunut tai kokovartalo-kyrpä tuollainen äijä. Voihan se toki olla sitä kaikkea kolmea samaan aikaan.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös