Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. sinnepäinsä Jäsen

  Jotenkin söpöä tämä joukkohysteria, kun kyse on Kärpistä ja varsinkin Kukkosesta. Samallailla porukka oli täällä jeesustelemassa Ohtamaan huitaisun jälkeen. Nuo kuuden pelin huutelut ovat aivan naurettavia. Yksi peli ihan ok muistutus, mitä tuollaisista pikku tuuppaisuista totuttu näkemään.

  Samassa Osala potkaisee Perhosta täysiä päähän kuolleesta kulmasta. Saa nähdä, ollaanko heti tänään huutelemassa Osalalle vähintään 15 pelin pelikieltoa.
   
 2. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mites siinä kävi kun puolen suomen kärppien pelaajaa tökkäistiin mailalla? Eduskuntaa myöten huudeltiin somessa, se vasta joukkohysteeriaa oli.
   
 3. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Oletettavasti puhut Tyrväisen poikittaisesta mailasta Vesalaisen polveen. Ei tuosta kurinpitopäätöksestä muistaakseni paljoa vinguttu Kärppien puolelta, koska se meni kutakuinkin oikein. Toki näitä "törkein ikinä" ja "loppukausi huilia" kirjoittelijoita ainakin somen puolella oli, mutta näitä nyt löytyy melkein aina.

  Se ei muuten ollut mikään tökkäys, mutta mitäpä sitä hyvää hassuttelua faktoilla pilaamaan.
   
 4. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Ok. Olet ehtinyt aikuiseen ikään. Voisin pistää tonnin vetoa, että olen vanhempi eli aikuisempi kuin sinä. Vastaa jos olet yli 50v. Mutta ok. Turha taistella tuulimyllyjä vastaan. Jatketaan tästä omia polkuja. Hyvää jatkoa sinne...
   
 5. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset, ÄITI
  Lainaus:
  Jep, söpöä ottaa kantaa tuo jätkän söpöön päähän kohdistuneeseen taklaukseen. Kukkonen tulee kauempaa liukuen ja kyttää jos uhri saisi kiekon ja pääsis pommittaan...niinhän siinä sitten kävi.
  Videolta voi sitten katsoa kuinka rumasti vetää suoraa nuppii. Ei mitään kunnioitusta vastustajaan kohtaan, ois voinut jättää taklaamatta mutta paskat.

  Kukkonen on pyhä lehmä, Liusjärven porukka täynnä idiootteja kun katsovat sormien läpi näitä tekoja. Kurinpidolla päätöksiin vaikuttaa vain nimikyltti mikä sikailijalla selässä on.

  On se söpöä
   
  HOOLIGAN_, teba, anthax ja yksi muu tykkäävät tästä.
 6. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Mitä jos yrittäisit hengittää nenän kautta välillä? Jos tuon saman olisi tehnyt joku KalPan nönnönnöö, niin täällä ei kukaan jaksaisi vinkua tästä päätöksestä.
   
 7. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  En missään kohtaa ole puhunut kenenkään fyysisestä iästä. Kommenttini sanatarkasti lainattuna oli "Tuommoinen ajattelutapa on varsin lapsellinen ja naiivi." Toivoit perusteluista sille, miksi olin tuota mieltä ja kerroin perusteluni. Noissa perusteluissakaan en ottanut mitään kantaa sinun ikääsi. Sinulla tuntuu nyt olevan vaikeuksia ymmärtää lukemaasi ja käydä keskustelua asiallisesti. Ensin kommentoit kanssakirjoittajaa potentiaalisesti paskaksi ja myöhemmin, kun olen yrittänyt perustella pyyntösi mukaisesti, haet tekstistä sellaista, mitä siellä ei ole. Ja alat kommentoimaan muutenkin asian kannalta täysin merkityksetöntä asiaa eli ikääsi. Relaa vähän, se on vain jääkiekkoa.
   
  Läskisalo tykkää tästä.
 8. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Lainaus:
  Mene hyvä ihminen hoitoon.
   
  HOOLIGAN_ ja Ishmael tykkäävät tästä.
 9. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  @MacRef. Älä nyt oikeasti. Teet vain itsestäsi narrin. Kaikki, jotka lukevat viestisi #1377 kokonaan sanasta sanaan ajatuksella, huomaavat sinun äo-tasosi. Tuollainen pyytely ja selittely on säälittävää. "Kommentoit kanssakirjoittajaa potentiaaliseksi paskaksi." Haloo!? Onko ketään kotona? :)
  Juupa juu, tää on vain hokia. Niin kuin totesin, jatketaan omia polkuja, poika.
   
 10. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Sopii minulle pappa.
   
  Sundomstå tykkää tästä.
 11. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Amen. :) Kiitos opetuksesta poika. Boldaukset omia. Voimia KUPSille ja sinulle.
   
 12. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Menikö nyt jotenkin tunteisiin, kun et kuitenkaan lopettaa osaa, vaikka itse sitä ensin ehdotit? Ja aika henkilöön menevää kommentointia puskee, ilmeisesti muut argumentointikeinot jo loppuivat.

  Lainaus:
  Lainaus:
  = lapsellinen ja naiivi ajattelutapa, koska lapset ja keskenkasvuiset tuppaavat ajattelemaan noin. En tuossa sano sinun olevan lapsi tai keskenkasvuinen. Ja kerroin perustelua mielipiteelleni, kun sitä pyysit.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Yritä nyt edes vähän keskustella asiallisesti asiasta äläkä hyökkää henkilöön. En toki tykkäystä odottanutkaan, mutta en myöskään noin vahvaa tunnereaktiolta. Jos pyydät perusteluita jollekin kommentille, niin koita kestää myös vastaus sitten. Jos et siihen pysty, niin älä pyydä perusteluita.
   
 13. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Ok. Lyhyesti. Olen eri mieltä kanssasi. Mutta keskusteltu on, ja olkoon tämä nyt tässä. Kiekko herättää tunteita ja hyvä niin. Jatketaan tästä ja toivotan hyvää jatkoa sinulle. Pari kuukautta ja pleijarit alkavat...
   
 14. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Boldasin. Kerrotko tuosta vähän lisää? Ihan tosissasiko noin sanot?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 15. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tuo Halmon "taklaus" oli hyvin samantyyppinen tilanne kuin edelliskaudella Mäenalasen törmääminen Marttiseen. Kiekontavoittelutilanne, jossa huonossa peliasennossa oleva pelaaja törmää toiseen pää edellä. Marttinen sai tuolloin teostaan kolmen ottelun pelikiellon ja nyt Halmo jäi vastaavasta teosta ilman pelikieltoa. Marttisen pelikieltoon vaikutti tuolloin se, että Mäenalanen sai tilantesta aivotärähdyksen ja pari kautta sitten loukkaantuminen vaikutti suoraan pelikiellon pituuteen korottavasti.
   
 16. Spitfire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, SJS
  Lainaus:
  Mikäs tuossa on niin ihmeellistä? Ei esimerkiksi jokainen päähän kohdistunut taklaus ole samanarvoinen, eikä niitä voi laittaa suoraan samalle viivalle ja ihmetellä miksi toiselle tuli enemmän kakkua kuin toiselle vaikka molemmat tuomittiin pelikieltoon samalla nimikkeellä.
   
 17. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Miksi nämä ovat niin erilaisia tapauksia? Molemmissa pakki tulee viivasta kolmanneksi tilanteeseen ja päähän kolahtaa.
   
 18. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Boldasit aika pitkän pätkän, joten jäi epäselväksi, mikä tässä oli niin hämmästyttävää ja kummastuttavaa. Mutta otetaan sitten sieltä listalta vaikka näitä syrjityn Sportin tapauksia:
  - Kankaanperä 7 ottelua + 5 ottelua uusijalisää. Tässä vielä linkki kurinpitopäätökseen: https://liiga.fi/fi/uutiset/2017/09/19/sportin-markus-kankaanperalle-pelikielto-katso-video
  Kerro minulle, mikä tilanne on täysin vertailukelpoinen tämän kanssa, ja mistä on tullut selvästi pienempi pelikielto. Liitä mieluiten kurinpitopäätös mukaan, ja mikäli olet eri mieltä asiasta, niin pienet perustelut mukaan. 5 ottelua uusijalisää tuolla rekisterillä oli aika alakanttiin.
  - Tommi Tikka 5+4 ottelua. https://liiga.fi/fi/uutiset/2018/03/06/sportin-tommi-tikalle-pelikielto-katso-video
  Samat kuin edelliseen. Tosiaan vain 5 ottelua, mutta päälle 4 peliä uusijalisää, kun oli kumauttanut kaaliin kahdesti aiemminkin seurantajaksolla.
  - Sam Povorozniuk 5+3 ottelua.
  https://liiga.fi/fi/uutiset/2018/02/06/sportin-sam-povoroznioukille-pelikielto-katso-video
  Kolme ottelua uusijalisää, seuraavasta tapauksesta:
  - Sam Povorozniuk 6 ottelua.
  https://liiga.fi/fi/uutiset/2017/11/14/sportin-sam-povoroznioukille-pelikielto-lue-kurinpitopaatos
  Videota tilanteesta ei ole, mutta kuvailu vastaa hyvin tapahtunutta.
  - Colby Robak 6 ottelua. Tuore tapaus, jopa jonnet muistaa.

  Eli tässä nyt vähän tällaista numeroiden takaa löytynyttä juttua. Ensimmäiseen jo kirjoitin, mitä pyytäisin sinua tekemään seuraavaksi. Jos vaikka löytyy kahden käden tarkoituksellisia huitaisuja vastustajan päähän, josta on selvinnyt vähemmällä, niin tutustun mielelläni tapauksiin.
   
 19. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  @Ishmael Minä voin antaa perustelut minkä takia Kukkosen ja Kankaanperän taklaukset ovat vertailukelpoisia. Molemmissa tapauksissa hyökkääjä kaivaa kiekkoa kulmasta ja kun saa sen niin viivasta tulee pakki ja kolaa päähän. Kyllä, Kukkosen taklaus osuu yhtälailla pelkästään päähän, kuin Kankaanperälläkin. Molempien taklaukset suuntautuvat ylöspäin, Kukkosella ei niin selvästi, mutta videolta kuitenkin näkee, että hän nostaa olkapäätään. On ihan naurettavaa, että näiden pelikieltojen erona on 6 peliä.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 20. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Katsoppa nyt vielä muutamaan kertaan nuo videot.

  Kukkosen taklaus osuu päähän ja siitä ansaitusti suihkuun ja vanhan mallin OR. Kankaanperän taklaus osuu pelkästään päähän ja iskua tehostetaan käden liikkeellä ja se saa tuon näyttämään teloitusyritykseltä.

  Jos noissa ei näe mitään eroa, niin täytyy olla joko todella vahvat värilasit tai ei laseja ollenkaan vaikka niille olisi tarvetta. Kuten jo aiemmin todettua, niin noita on turha sinänsä vertailla että oli "kuusi kertaa pahempi". Jos katsotaan, että taklaus oli sinänsä normaali mutta osui päähän, niin siitä tulee antaa kakkua. Yleensä se 1-2 peliä. Jos taas oli normaalia törkeämpi ylilyönti, niin annetaan 4+ peliä. Kankaanperällä noita näyttöjä on ennenkin, joten kovin paljon ei näytä pelikielloista oppineen, eikä siis kannata mitään paria peliä tarjota.

  Ja Sport-fanien itkemiseen. Oikeasti, jos oma joukkue pelaa tuolla tavalla kuin on pelannut viime kausina ja ylilyöntejä tulee noin paljon, niin eikö kannattaisi miettiä mikä joukkueessa on vikana eikä syytellä kaikkia ulkopuolisia? Sport-fanit syyttelevät kurinpitoa ja Ilves-fanit tuomareita. Omassa pesässä ei ole vikaa, joten etsitään niitä syitä muualta.

  Sport on pelannut todella hienoa ja viihdyttävää lätkää tällä kaudella ja toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Sikailut kun jättää pois, niin ehdottomia lempijoukkueita nykyään. Pelikielloista itkeminen on aivan turhaa, kun ne ovat tulleet ihan aiheesta.
   
 21. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  Kukkosen taklaus osuu ihan yhtälailla pelkästään päähän. Kankaanperä toki tehostaa taklausta kädellä, mutta kyllä se on olkapää mikä siihen päähän kopsahtaa ihan samalla lailla kuin Kukkosellakin. Itsessään se, että taklaus näyttää pahemmalta ei pitäisi muuttaa tuomiota mihinkään suuntaan, vaan sen teon pitää ratkaista. Tuo että on turha antaa paria peliä, kun on aiempia pelikieltoja alla ei oikein mene minulle jakeluun, kun kuitenkin 5 peliä tuli tuohon päälle ns. Uusijalisää. Vertailuhan ei nimenomaan ole missään tapauksessa turhaa toimintaa olettaen, että kurinpito edes yrittää vetää jotain yhtenevää linjaa näihin tuomioihin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 02.38
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 22. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Selvä kakun paikka, ei siinä ole kahta puhetta. Mutta jos yhtään nostatte niitä laseja, jotka näyttää kaiken Kärppiin liittyvän punaisena, niin näette myös, mitä Kukkosen tilanteessa tapahtuu. Toivottavasti. Tilanteessa on rutkasti surkeaa tuuria. Ainahan voi jättää taklaamatta, mutta se ei tässä tilanteessa ole se olennaisin pointti. Se ei ollut nouto, se oli perustilanne, jossa huonon tuurin osuus näytteli isoa osaa. Tästä kuitenkin ansaitusti isot ovet ja seuraava peli huilia.
   
 23. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  ...joten jatkossa kun Kukkos-Lasse jakaa puutavaraa kaksin käsin maalin edessä ilman että saa siitä mitään jälkiseurauksia, kyseessä on myös rutkasti surkeaa tuuria? Eiköhän tässä moni palstasisarus peräänkuuluta sitä, että "laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelevat".
   
  God #88 tykkää tästä.
 24. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Tää menee vähä jopa off-topic, mutta todettakoon, että Suomi on oikeusvaltio. Lait koskee kaikkia ja tuomioistuin päättää tutkintamateriaalin perusteella tuomion. Näin kärjsitetysti, ehkäpä kurinpitodelegaatio on tulkinnut saman, että se ei ole nouto. Jolloin ihan lain mukaan teko ei ole erityisen törkeä kun linjataan sitä muihin päähän kohdistuneisiin taklauksiin. Tai sitten Lasse on maksanut Peksille, että kakkua ei tule enempää. Anyway, aiheesta matsin huili, minä en kärppälasieni takaa näe, että tämä olisi mikään 5 pelin rike. Ehkäpä 2 olisi voinut antaa, mutta on se 1 tai 2, se tuskin muuttaa isoa kuvaa näiden taklausten määrässä.
   
 25. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Näinhän tämä teorian tasolla menee. Mutta sitten kun on myös liikkuva poliisi joka jakaa rikesakkoja, niin niitä Kukkos-Lasse ei tunnu saavan läheskään samalla prosentilla kuin moni muu liigapelaaja. Joten en ole lainkaan yllättynyt että löytyy kitinää tuomion suhteen.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.