Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Allekirjoitan jopa tuon, mm Kukko-Lasse ja Peltolan Jukka on saanut maalineduskahakoissa aina vähän enempi anteeksi, näitä pelaajia on joitakin. Kuuluuko se sitte lajiin vai ei, siitä saa varmaan melko paljon keskustelua aikaan.
   
 2. Velkopopovicky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
  Onhan näitä. Muistan aikanaan ku Helmisen Raipe haistatti vittua päätuomarille jonkun tuomion jälkeen, mihin ei ilmeisesti ollu tyytyväinen. Eipä menny kädet lantiolle.
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eihän se nyt missään tapauksessa niin voi olla, että Sport-pelaajat olisivat tehneet muita törkeämpiä tempauksia! Se ei ole edes vaihtoehto! Pakko olla kurinpidon syy, vihaavat Sportia. Se on kurinpidon syy, että Sportin pelaajat ovat taklanneet vastustajia päähän.
   
 4. H P K Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Aika ronskia on kielenkäyttö molemmin puolin nykyään, tuomaritkin varsinkin linjurit aika kovalla kielellä antaa palautetta pelaajille. Ihan näkee ja kuulee jo ottelulähetyksissä
   
 5. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Pitkä ja hieno listaus, mutta et vastannut kysymykseen.

  Pointti oli siis se, että muistan hyvin kuinka aiemmin oli puhetta samasta asiasta ja kun yritin sanoa ettei tilanteet ole suoraan verrannollisia eikä kannattaisi eri tapauksia vertailla keskenään koska ne harvoin on samanlaisiaja varsinkaan jos eivät ole, niin silloin mm. sinä olit vastaan väittämässä et tottakai voi ja saa ja pitää verrata.

  Niin nyt halusin vain tosiaan tietää onko takki oikeasti kääntynyt kokonaan noin, vai oliko vain herjalla sanottua. Jos näin on niin et ole politiikkaa harkinnut, sinussa olisi ainesta siihen?
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 6. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Ei mikään, ja pihvi asiassa olikin nyt ihan muu.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 7. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Etsi se viesti ja katso, mihin on vastattu ja mitä. Älä irrota kontekstista.
  Täysin tätä kontekstista irrottaen, oletko sitä mieltä, että jos joskus olet itse ollut jostain asiasta jotain mieltä, niin se mielipide on lukittu ikuisiksi ajoiksi? Eli että et esimerkiksi kykene kasvaa ihmisenä, jos huomaat olevasi jossain asiassa väärässä? Teininä ollut kovinkin radikaali monen asian suhteen, joten siitä on pidettävä ikuisesti kiinni, koska vain nössöt kääntävät takkiaan?

  On myös helvetin vaikea vastata kysymykseen, kun itse kysymyksen tarkoitus ei käy selväksi. Se että sä boldaat puolet mun viestistä, jossa on useampi kannanotto, ja kysyt että oonko tosissani, niin ehkä kannattaisi vähän spesifioida, jotta saa selvemmän vastauksen. Mutta noin yleistäen: jos mä väitän joskus jotain, niin mä myös tarkoitan sitä. En tiedä, minkälaisten ihmisten kanssa olet tekemisissä, mutta jos yleisesti ottaen tarvitsee kyseenalaistaa sitä ovatko tosissaan, niin ehkä kannattaa harkita toisenlaista seuraa.

  Etkä sinäkään vastannut kysymykseen. Vai olitko koko ajan samaa mieltä, mutta piti päästä vääntämään täysin turhasta? Mikäli näin, niin kerrohan rehdisti ja avoimesti seuraavan kerran, niin säästän meidän molempien aikaa ja ignooraan ko. länkytyksen. Deal?
   
 8. Ikaros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, turkoosi ja NHL
  Lainaus:
  Kyllä näillä viesteillä todistat että nimenomaan iällä ja aikuisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään, koska tän päivän väsyneimmät ja lapsellisimmat viestit on tullu sulta. Terveisin nuori poju.
   
 9. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Täällä kun jauhetaan näistä Kukkosen poikkareista maalinedessä ja siitä miten Liigan tuomarit suosii Lassea niin kannattaa muistaa, että ihan samaa harrasti myös maajoukkueessa. Silloin oli kansainväliset tuomarit ja ihan samalla tavalla suosivat. Eli ehkä on vain sen verran fiksu, että osaa pelata riittävän kovaa, mutta myös riittävän puhtaasti. Tai ehkä ne kansainväliset tuomaritkin oli kärppäfaneja ja tykkäsivät Lassesta niin paljon, että halusivat suosia häntä.
   
 10. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Höpöhöpö. Junno vaan varmisti selustansa ja maksoi kv-tuomareillekin. Ei se mitään Kärppä-faniutta ole, rahaa nekin tottelevat.
   
  sinnepäinsä tykkää tästä.
 11. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Eli tarkoitatko, että kaikista päähän kohdistuneista taklauksista kuuluisi antaa samanpituinen pelikielto?

  Mikähän se olisi?

  Jos et näe eroa vaikka Kankaanperän, Robakin ja Kukkosen tapauksissa, niin kannattaa tarkistaa näkö ja tätä keskustelua ei ainakaan kannata tämän pidemmälle jatkaa.

  Kyllä sillä on merkitystä, että mikä päähän osuu ja korostetaanko sitä työntämällä käsillä. Jos päähän osuu hartialla, osuvat vartalot yleensä samalla yhteen (ks. Kukkonen) ja näin ollen osa taklauksen energiasta kohdistuu muualle kuin päähän. Jos taas ulkonevalla kädellä osutaan päähän (Robak ja Kankaanperä), niin silloin suurin osa energiasta kohdistuu päähän.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2019 klo 14.26
 12. Hockey#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Junnon aliarviointia jos kuvittelee, että on joutunut maksumieheksi. Jos raha on liikkunut niin Junno on saajapuolella ja tuomarit tyytyväisiä maksumiehiä. Todennäköisesti tuomarin paitaan on samaan rahaan ommeltu joku mainoskin.
   
  Goljat ja holynordic tykkäävät tästä.
 13. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jokos Matti Järvisen munakoukusta on tietoa, eteneekö kurinpitokäsittelyyn?
   
 14. God #88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackhawks, #88, Saipa
  Lainaus:
  En tietenkään tarkoita, että kaikista taklauksista tulisi antaa sama pelikielto. En vain ymmärrä sitä, että miksi näissä on 6 peliä eroa, kun molemmat vetävät OLKAPÄÄLLÄ päähän niin, että kontakti on ensimmäisenä päähän. Kankaanperä antaa kyynärpäällä, joka osuu kroppaan, taklaukseen lisää vauhtia. Näen itsekin Kankaanperän taklauksen hieman moitittavampana tekona ja olisin luultavasti antanut kangelle 3 ja kukkoselle yhden pelin, mutta tuo kuuden pelin ero on se mikä tässä on se ongelma. Vertasin nyt näitä kahta sen takia, koska tilanteet olivat hyvin samankaltaiset, vastustaja kaivaa kiekon kulmasta, jolloin pakki lähtee viivasta taklaamaan. Molemmissa vastustaja on matalassa peliasennossa ja juuri kääntynyt taklaajaa kohti. Tietysti voihan tätä Kukkosen pääosumaa verrata vaikka Kousan puhtaaseen taklaukseen, josta tuli kaikenlisäksi 4 peliä pelikieltoa, Kousa sentään osuu enemmän kroppaan kuin Kukkonen. Lähinnä täysi linjattomuus näissä ottaa päähän.

  Robakin tilanteesta en ole puhunut mitään. Kun sen nyt tähän keskusteluun vedit niin totean, että se nyt ei ole näihin mitenkään verrattavissa, kun vedetään käsillä päähän ja sai mitä ansaitsi.

  Päähän kohdistuneita taklauksia on erilaisia, ja merkitystä on sillä, että Onko taklaus myös ryntäys, hypätäänkö, taklataanko kyynärpäällä, onko taklattava kiekollinen jne. Näiden mukaan se tuomio sitten annetaan.
   
  RäpyläRepe tykkää tästä.
 15. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Kyllähän sen on pakko kurinpitoon mennä. Heshka sai vähän vastaavasta viime kaudella pelin kakkua. Järvisen tilanne oli jopa rottamaisempi tuohon Heshkaan verrattuna, sillä se tapahtui täysin pelin ulkopuolella.
   
 16. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  On se Järvinen jo kurinpidossa. Mutta jos Ilkka Heikkinen sai yhden ottelun pelikiellon siitä omasta karseasta munahuitomisestaan kuukausi sitten, niin eihän oikein mistään enää voi tulla isompaakaan.

  Tosin oon saanut pettyä viime aikoina ihan vitusti tohon kurinpidon linjaan, että eiköhän tässäkin jostain mystisestä syystä tule se tupla, kuten Elorinteellekin.
   
  Soi Nana tykkää tästä.
 17. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Lainaus:
  Saas nähdä onko kurinpidolla rohkeutta myöntää tuomarien moka ja Luceniuksen filmit, sillä mitään munakoukkua tai kassien kutittelua tuossa ei tapahtunut Matti Järvisen toimesta.
   
  Soi Nana tykkää tästä.
 18. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Kannaltasi harmi kun vuosi on jo vaihtunut. Kommentillasi olisi voittanut vuoden 2018 värilasipalkinnon aika kirkkaasti. Nyt joudut odottamaan mahdollista palkintoa vuoden.
   
 19. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Eikös Matti ajettu viime kaudellakin ulos sikamaisen päällä pakkauksen jälkeen? Toivotaan, että uusijalisä otetaan huomioon tässä törkysikailussa. Viime aikoina nämä tuomiot ovat olleet niin hienoja, että en ihmettele vaikka arvotaan useampi peli rankkua tyhjästä. Harmi, että Matti ei pelaa Kärpissä.
   
 20. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Se onkin itse asiassa hankala nähdä tuosta videolta, koska Järvisen mailan lavan erkka ja Luceniuksen polvisukat on samaa valkoista väriä. Mutta kyllä se siellä käy, heti kohtaamisen alkuvaiheissa ja n. 3 sekuntia ennen Luceniuksen kaatumista. Myöhemmässä vaiheessa, juuri ennen Luceniuksen kaatumista, Järvinen huitoo vielä uudemman kerran. Mutta siinä jälkimmäisessä maila ei enää taida osua haaroväliin, vaan käy jossain Luceniuksen vasemman ulkoreiden tienoilla.
   
 21. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Jaa jaa, minusta näytti kuvanauhalta ihan selvältä, että Matti koukkaa jalkovälistä ja Lucenius lakoaa saman tien sen myötä. Sitten katoavatkin kuvasta. Allaoleva kuvakaappaus on hetkeltä kun Järvisen koukkaus alkaa. Mailako ei ole jalkovälissä?
  Tappara saa rangaistuksen
   

  Liitetyt tiedostot:

  • matti.jpg
   matti.jpg
   Tiedostokoko:
   15,2 KB
   kertaa luettu:
   144
 22. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Niin eli kääntyi täysin, check sen vain halusinkin varmistaa. Sen ois voinut kyllä sanoa ihan vaan kyllä tms, suotta suu vaahdossa noin pimahtaa. Tosiaan, harkitse ihmeessä politiikkaa olisit kuin kala vedessä. Minä en lupaa äänestää, mutta varmasti löytyy sakkia siihenkin.

  Eiköhän sika-Järvinen 2-3 saa. Mutta missä on koodisto? Turpaan vaan ja paljon myös.

  Ps.mahtavan suuren hörähdyksen aiheutti se, että juuri Kärppä-puolelta edelle löytynyt värilasisyytöksiä. Heh. On tää melkosta.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 23. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  En kyllä tajua mitä Järvisen päässä tuossa liikkui. Reilumminkin voisi antaa lomaa mutta Heikkisen yhden matsin tuomion jälkeen on kyllä vaikeaa perustella Masalle yhtään enempää.
   
 24. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Melkoista kuoppaa on taas kurinpito itselleen kaivanut. Heikkisen töhöilyn jälkeen ei tosiaan ole mitään saumaa antaa yli yhtä peliä. Teko nyt kuitenkin edellyttäisi helposti 3-5 pelin kieltoa.
   
 25. bunghole Jäsen

  Kyllä tuo minusta ihan munista koukkaamiselta näyttää. Ellei Lucenius ole kova poika twerkkaamaan, niin kyllä hanuri siinä liikahtaa koukun voimasta taaksepäin, eikä sitä mielestäni selitä kuin että koukku meni perille.

  Oikeasta elämästä joskus junnuissa nähty kun tuollaisella koukulla meni virtsaputki poikki. Ei toki hengenvaarallista, mutta verta tuli ja jonkinlainen saikku.

  Vahingoittamisyritys täysin tilanteen ulkopuolella, ei mitään seliteltävää. Pitäisi tulla ehdottomasti enemmän kuin yksi peli, eikä vanhoilla väärillä tuomioilla pitäisi olla tässä merkitystä. Mielestäni verrattavissa tyhmyydessään Tyrväinen-Vesala -caseen, vaikka potentiaalinen loukkaantuminen olisi ollut todennäköisesti pienempi.