Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 28.04.2018 klo 16.49.

 1. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Selkeä 5+20 Järviseltä ja jos linjan mukaan mennään(ehheh) niin yksi tulee kuten Heikkiselle.
   
 2. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Eli et aio etsiä sitä viestiä ja olla irrottamatta sitä kontekstista. Vastaisitko vielä siihen viimeisen kappaleen kysymykseen?
   
 3. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Jos joskus on tehty virheitä, niin ei samalla linjalla tarvitse mennä maailman tappiin asti. Toivottavasti ei verrata tuohon tapaukseen, vaan annetaan se mitä kuuluu.
   
 4. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Kyllä tästä tittelistä kisailee vahvasti kommentit, joiden mukaan Lasse ei osunut Tavia päähän.

  En minäkään livekuvasta tai ensimmäisestä hidastuksesta saanut selvää mitä tapahtui. Vasta tuomion julistuksen jälkeen seuranneesta hidastuksesta keihästys erottui aivoihini saakka. Järviseltä fiksu temppu, olisi voinut saattaa mieluummin vastustajan penkille kuin tehdä alapäätarkastuksen
   
 5. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juu, tällä perusteellahan voi Kärppien pelaajien rangaistusasteikko olla 0-1 ottelua ja muille tuomitaan sitten virheettömästi 0-15 pelin asteikolla. Kesken ottelun nopeissa tilanteissa saatetaan tuomita virheellisesti ja niitä virheitä ei tarvitse toistaa, mutta jos kurinpidolla on aikaa tutkia kolmatta päivää videoita hingaten, niin pitäisi heti alusta joku linja olla josta pidetään kiinni.
   
  anthax tykkää tästä.
 6. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Tämä kommentti olisi ollut hyvä toive tuossa kauden alussa. Tällöin ei vielä oltu nähty näitä yhden ottelun naurettavia kieltoja, joita on jaettu pitkin kautta tietyille osapuolille.
   
 7. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Onhan se tuossa kuvassa selvästi. Eli käy vissiin kahteenkin kertaan haarovälissä. Ensimmäinen ei taida ihmeempää vahinkoa aiheuttaa kun ainakaan Lucenius ei reagoi, mutta toinen sitten osuu ja uppoaa.
   
 8. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Tapparan uusin - alakerran trappi?
   
  Hamu ja Olbertson tykkäävät tästä.
 9. Olbertson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Leijonat
  Lainaus:
  Jospa Rautakorpi on käskenyt kahvata alhaalle saakka?
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Rautakorpi tietää, että Lucenius vanhana tapparalaisena tuntee tyypillisen tapparalaisen koukkaamiskulttuurin, joten häntä vastaan on yritettävä jotain muuta.
   
 11. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Jos Kukkosta tarkotat, niin itsellä on tuollaiset kommentit ja väitteet menneet ohi. Voitko lainata jonkun tai kertoa missä noin on väitetty? Täällä olen vain nähnyt että päähän osuu ja jokainen jolla on silmät päässä sen näkee. Eri asia on, että vetääkö suoraan käsillä päähän kuten näissä joissakin tapauksissa.
   
 12. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Olisko ollut nimimerkki löppis tai jotain vastaavaa.
   
 13. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Ok, aina löytyy yksi. Joissakin leireissä enemmänkin.
   
 14. bunghole Jäsen

  Vaikuttaa ne värilasit toiseenkin suuntaan näköjään, kun täältä kommentteja lukee.

  Ohtamaan huitaisu oli törkein ikinämissään.
  Kukkosen teloituksesta pitäisi tulla ehdotonta vankeutta.

  Monella Kärppien vihaaminen menee niin pitkälle, että se voittaa oman joukkueen kannattamisen.

  Kateus voittaa kiimankin. Koirat, karavaani jne.
   
 15. Kynämestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Detroit Red Wings, Telia
  Lainaus:
  Niin. Mullakin on aikamoinen antipatia mm. Kärppiä ja Tapparaa kohtaan. Molemmat menestyvät jatkuvasti. Heti oman joukkueen voiton jälkeen toivotuin asia on näiden kahden ja Ässien häviö. Toinen on myös tiputtanut oman suosikin useasti mestaruuskamppailusta kuluneina kausina. Molemmat toki hyviä joukkueita, ja ovat voittonsa ansainneet. Onneksi Lukkokin on löytänyt jonkun järjen tekemiseensä ja voi hyvinkin olla matkalla samanlaiseen kestomenestykseen.

  Sori OT:sta. Jatkakaa.
   
 16. theZ Jäsen

  Jotenkin erikoista, että objektiivisesti tilanteiden arvioiminen tuntuu monelle olevan niin hankalaa vielä kotona näppäimistönkin ääressä. Hallilla pelin ollessa käynnissä sen vielä ymmärtää kun kunnon videomateriaaliakaan ei välttämättä ole tarjolla. Eipä se tietenkään yllätä, että kärppäfanien leiristä vaaditaan Matti Järviselle pitkää pelikieltoa ja loput puoli Suomea itkee Kukkosen törkeydestä samalla kun Sport-leiristä valitetaan Halmon "taklauksesta" ja ihmetellään että oliko se Robakin taklaus nyt niin paljon pahempi kuin Halmon tai Kukkosen.

  Tässä taas yksi puolueeton näkemys noista tilanteista:

  Halmon kohdalla täysin oikea päätös olla antamatta pelikieltoa. Kurinpitopäätöksessä asia on perusteltu hyvin. Ei taklaa mitenkään vaan menee kiekolle ja säilyttää normaalin peliasentonsa kun Niemi tulee takaapäin ns. pitkällä mailalla kurkottaen kiekkoon ja aiheuttaa täysin itse sen, että pääkontakti syntyy. En nyt ihan heti keksi mitä Halmon olisi pitänyt tehdä toisin.

  Kukkosen kohdalla myös hyvä päätös ja hyvät perustelut. Tulee hiljaisella vauhdilla liukuen ja kädet alhaalla sinänsä ns. edestä eikä taklaa ylöspäin tai käsillä. Tavi muutenkin pienehkö pelaaja ja peliasentokin matala vielä kääntymisen jälkeenkin. Ei selvästikään odota taklausta vaikka pitäisi tiedostaa olevansa kiekollinen ja taklattavissa. Siitä huolimatta suurin osa voimasta kohdistuu rintakehään mutta osuu myös päähän joten ulosajo ja yhden pelin pelikielto perusteltuja. Viimeinen kamerakulma Liigan pätkässä hyvä.

  Robakin tilanteesta joku kyseli verrattuna Halmoon ja Kukkoseen. Halmon "taklaukseen" vaikea verrata kun mitään varsinaista taklausta ei ole. Kukkosen tekoon verrattuna Robakin tilanteesta törkeämmän tekee nuo seikat mitkä kurinpitopäätöksessäkin on mainittu. Robak selvästi kohdistaa taklauksen ylöspäin ja kädet nousee selvästi kohti päätä. Robakilla ei vauhtia ole mahdottomasti ja taklattava on jo käytännössä pysähtynyt taklaushetkellä. Alkuun Robak tuleekin puhtaasti kohti taklattavaa ja varmasti ehtii miettiä mitä tekee, mutta silti viime hetkellä päättää taklata käsillään alhaalta ylös. Taklattavan loukkaantuminen on myös edelleen ankaroittava asia pelikieltoa määrätessä ja taklattava loukkaantuu.

  Massi Järvisen tapauksessa Tappara.co:n palstalla 124 äänestäjästä 56% on sitä mieltä, että mitään munakoukkua ei ole ja moni väittää ettei maila edes käy Luceniuksen jalkovälissä. Jos videomateriaalia ja siitä otettuja edellämainitun keskustelupalstan still-kuvia ei ole editoitu, niin käyhän se. Omaan silmään näyttää siltä, että pelaajien mennessä vaihtoon Järvisen maila osuu vahingossa Luceniusta jalkaan ja kun Järvinenkään ei kontaktiin ole valmistautunut ja fokus on jo vaihdon päättymisen jälkeisissä asioissa varsinaisen pelaamisen sijaan niin hän menettää tasapainonsa jolloin toinen jalka irtoaa jäästä. Tämä ns. munakoukku on vahinkoreaktio kun Järvinen yrittää saada tasapainonsa takaisin ja mailansa irti. Munakoukku eli kassikahva kuitenkin tilanteessa tapahtuu ja linjan mukainen tuomio olisi yhden ottelun pelikielto. Mitään tarkoituksellista vahingoittamisyritystä on vaikea nähdä. Ainoastaan Lucenius itse tietää kuinka paljon sattui ja oliko tilanteessa vähän teatteria mukana, mutta kyllähän se varmasti tuntuu kun sopivasti sattuu osumaan ja mitenkään ei pysty kipuun ja osumaan edes valmistautumaan.

  Samanlainen puusilmä mäkin olen kuin moni muukin palstalainen joten varmasti voi olla väärin nähty asioita ja tulkittu huonosti. Ainoastaan ne värilasit puuttuu.
   
  Hamu, jaakkopavunvarsi, Kemppilukko ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 17. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Harvinaisen matala äänestys prosentti 56%, kun ottaa huomioon, että kyseessä kovinkin epäselvä tilanne. Palstoilla pyörii aina teini fanipoikia, jotka äänestävät edes katsomatta tilannetta. Tilanne todennäköisesti täysi vahinko, mutta eipä se onnettomuus ole aiemminkaan pelikieltoa estänyt, joten muutaman pelin voi varmaankin antaa. Tahallisuutta taas täällä ei noista videoista osaa sanoa kukaan. Omaan silmään näyttää väsyneen vaihtoon menevän pelaajan vahingolta.
   
 18. PikkuMarkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Harvoin olen näin paljon samaa mieltä kenenkään toisen kans, mutta nuinhan nuo tilanteet menee, miten tuossa pitkähkössä tekstissäs asiat näet.
   
 19. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei se Järvisen koukkaus munista kyllä vahingoksi mene. Luceniuksella on toisaalta historiaa näistä vaihtoon menevän kiekottoman taklauksista/estämisistä, nyt jäi kakkonen puhaltamatta. Silti Massi menetti alokasmaisesti hermonsa mielestäni aika perus "kiusanteosta"
   
 20. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän täysin. Itsellä ei ole Jokerien poistumisen jälkeen varsinaisia inhokkeja ollut. Tappara ehkä vähän siinä mielessä, että heille häviäminen on jostain syystä pahempaa kuin monelle muulle. Divariaikaiset inhot on jo unohtunut, mutta Tutostrofit on kyllä nähty paikanpäällä ja eivät unohdu ikinä. Silloinkin tietty ylivoimaisuus auttoi kestämään tilanteen ja silloinkin oltiin se vihatuin.

  Mutta tarkoitin siis, että tässäkin ketjussa paidan väri vaikuttaa siihen mitä mieltä ollaan vaikka jostain yksittäisestä taklauksesta. Ymmärrän fanipoikien kommentit jossain joukkueen fanisivustolla tai Facebookissa, mutten ymmärrä niitä Suomen suurimmalla jääkiekkofoorumilla, jossa luulisi olevan jonkinlaista asiantuntemusta ja analyyttistäkin keskustelua. Mielipiteitä ja mielipide-eroja saa toki olla ja aina ei voida olla samaa mieltä, mutta jos antaa paidan värin vaikuttaa mielipiteeseen, niin ei silloin voi puhua kuin värilaseista.

  Ja se on naurettavan ja säälittävän välimaastossa, eikä paranna keskustelupalstan tasoa millään tavalla. Kirjoitan paljon myös toiselle foorumille, jossa on niin harrastajia kuin ammattilaisiakin. Kirjoitusten taso vaihtelee sielläkin, mutta on keskimäärin huomattavasti parempi ja asiallisempi. Syy on se, että siellä kirjoitetaan omalla nimellä eikä nimimerkillä.

  @theZ kirjoituksesta täysin samaa mieltä, paitsi en ymmärtänyt että miksi juuri Kärppäleiristä olisi vaadittu Järviselle pelikieltoa? Ohtamaan vuoksi? Eihän noissa tilanteissa ollut mitään yhteistä. Itse vain omasta mielestä puolueettomana olin sitä mieltä, että kaksi koukkuliikettä haaroissa on liikaa ja jälkimmäinen nykäisee selvästi ja näin ollen koukusta ei ole mitään epäselvyyttä. Tilanteita saa kai kommentoida ulkopuolisetkin.
   
 21. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Ketkä näin ovat vaatineet? En muista nähneeni ainuttakaan.

  Joillain taas tuo kateellisuuden toitottaminen menee niin pitkälle, että ollaan valmiit rakentamaan hämmentäviä olkiukkoja, vain että voitaisiin perustella sitä olematonta kateutta edes jollain. Viis siitä, että omat menestyy; pääasia että voi kuvitella muiden olevan kateellisia.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 22. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Samaa mieltä, tahallaan Lucenius hidastaa sen verran että tekee edes pientä kiusaa. Ihan perustekemistä kaukalossa, sellaista pikkuvittuilua. Tähän Järvinen sitten vastaa yhtä typerällä koukulla, joka osuu munille. Ihan ansaitusti tuosta tulee se pari peliä. Kohtuu kova oli tuo koukkaus myös. Mutta hölmö kosto Järviseltä.
   
 23. bunghole Jäsen

  Lainaus:
  Liityitkö palstalle eilen, vai etkö ole tällaista ilmiötä huomannut? Kärppien suosiminen tuomareiden toimesta, Kärpät saa vähemmän pelikieltoa, Kärppiin kohdistuneista rikkeistä saa enemmän pelikieltoa jne. En ala edes lainailemaan mitään viestejä tähän.

  Jos kyse ei ole kateudesta, niin mistä? Jos menestys saa vihaamaan, niin eikö se ole juuri sitä? Kärppien pelitavasta se ei voi olla kiinni, jos jääkiekosta mitään ymmärtää.
   
 24. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Yksi ottelu tuli.

  Tapparan Matti Järviselle yhden ottelun pelikielto

  "Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio katsoo, että Järvisen mailannosto Luceniuksen haaroväliin on tarkoituksellinen teko eikä se liity yhteentörmäyksen jälkeiseen tasapainon menettämiseen kuten Järvinen on lausumassaan tilanteen esittänyt. "

  "Mut kun mä kaaduin" - Lontoon Matti.
   
 25. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Onko joku sanonut Ohtamaan viikatteesta väittämälläsi tavalla ja onko kukaan vaatinut väittämääsi rangaistusta Kukkosen töhöilystä?