Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2019–2020

  • 1 098 817
  • 4 093

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
@MarkoPalo Vieläkö pidät Danforthia yliarvostettuna? Ja pisteethän vain hämäävät hänen hyvyyttään? Ja tiedoksi, että Danforth pelaa Raumalla siksi, koska hänellä oli sopimus tänne. Lukko sai ilmeisesti jopa rahallisia tarjouksia, mutta Sahlstedtin mukaan eivät olleet niin isoja, että olisi hänestä luopunut.

Kiitokset kattavasta vertailusta. Kuten jo aiemmin olen myöntänyt, erehdyin pitäessäni Danforthia yliarvostettuna. Hän on aivan erinomainen pelaaja tähän sarjaan, ei kahta sanaa.

Tämä hänen ja Kunykin välinen vertailu on ajat sitten lähtenyt turhan laukalle, kun alunperin kyse oli argumentoinnista siihen väitteeseen, että HPK:n kärkipelaajat eivät ole muun top -8:n tasolla. Näinhän asia ei ole, koska itsekin olet sitä mieltä, että Kunyk kuuluu Liigan senttereiden top -5:een.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Kun en sopivampaa ketjua saanut äkkiä päähäni, menköön tähän. Asia kun kuitenkin sivuaa voimasuhteita.

Kauden aikana olen mm. HIFK:n ja Lukon osioista bongannut tekstejä, joissa sanotaan jotain sellaista, kuin "tällä joukkueella kaikki muu paitsi välierät(joissakin tapauksissa finaalit) olisi karmea pettymys". Kärppien ja Tapparan kohdalla asia on vuorenvarmasti niin, ja lisätään siihen vielä Jyp ja Ilves, joiden faneille puolivälierissä putoaminen olisi todella kova paikka. Jypillä kun on kovat satsaukset tähän kauteen, vahva materiaali ja nyt runkosarjan kolmonen, eikä Ilveksen tilanne ole juuri toisenlainen. Sitten on vielä laadukkaat Kookoo ja HPK, eli yhteensä kahdeksan joukkuetta, joiden faneilla on enemmän tai vähemmän perusteita pettyä aikaiseen kauden loppumiseen.

Totta kai se pettyminen on luonnollista, mutta joskus on hyvä myös pohtia realiteetteja - ainakin ennen kuin sitten keväällä aletaan etsiä syyllisiä ja huutelemaan sulamisia tai etsimään muita syitä, miksi joku joukkue ei riittänytkään. Tilanne on se, että puolet näistä laadukkaista joukkueista jää ilman välieräpaikkaa, vaikka kaikki pelaisivat kuinka hyvin tahansa. Puhumattakaan finaalista, johon selviää vain kaksi joukkuetta. Sikäli tuntuu vähän hassulta, kuinka oikeastaan minkään joukkueen(no, lasketaan Kärpät tästä ulos :) ) takana voisi olla sitä mieltä, että jostain finaalista ulos jääminen olisi "tällä materiaalilla katastrofi".

Vaikka siellä olisi kahdeksan tasan yhtä hyvää joukkuetta, niin kato kävisi samalla tavalla ennen välieriä ja finaalia.

No ihan yhtä tyhjän kanssahan tämä, mutta onpa mielenkiintoinen tilanne tänä vuonna Liigassa!

EDIT: Ei ollut tarkoitus antaa kuvaa, että Liigassa on vain kahdeksan noteerattavaa joukkuetta. Totta kai isotkin yllätykset ovat mahdollisia. Mielenkiintoista on sekin, että pari tämän hetken tilanteeseen peilaten hyvää jengiä jää väistämättä sääleihin ja siellähän voi lyhyessä sarjassa tapahtua mitä tahansa, esimerkkinä joku täysin mahdollinen Lukko-Ässät-sarja.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
JYPin keskikaista tällä kaudella:

Immonen 36gp, 14+17=31 (Messias)
Siikonen 33gp, 8+15=23 (tekee tilaa, rouhii ja pönöttää maskissa, jotta Nättinen ja Palmu saa tehdä temppujaan)
Hytönen 36gp, 11+10=21 (kaikki pisteet tasaviisikoin tai alivoimalla, ei yv-vastuuta)
Kalapudas 30gp, 5+7=12 (JYPissä 7gp, 2+3=5)

Jonkun loukkaantuessa keskellä voi stuntata niinkin vähäpätöinen kaveri kuin Julius Nättinen, joka esim. Siikosen pelikiellon aikana paikkasi varsin oivasti keskellä ja Palmu-Nättinen-Rooba teki siinäkin pelissä tuhojaan.

Jakke on Jakke, Siikonen otti uuden askeleen urallaan ja tekee todella loistokasta työtä sen eteen, että Nättinen porskuttaa aivan ilmiömäisessä tahdissa (mitään Nättiseltä pois ottamatta, osaa kyllä tehdä tilaa itselleenkin). Hytönen on palaillut varjojen mailta ja ilman ylivoima-vastuuta on silti vajaan 40 pisteen kausivauhdissa. Kalapudas pääsemässä painolastistaan ja on suorittanut mallikkaasti, sekä rahkeet riittävät vielä parempaankin. Siinä saatte rimpuilla, että onko Kunyk vai Danforth parempi, kun JYP rallattaa neljällä Liiga-tasolle laadukkaalla 1-2-sentterillä.

Tuohon soppaan heitetään vielä elämänsä vauhdissa porskuttava ja dementoituva Tuppurainen, alati vaarallinen ja loputtomasti työtä tekevä mikkihiiri Turkulainen, sekä kamppailuvoimainen ja maaliverkot löytävä Rooba, niin on tuossa hyökkäyksessä pitelemistä. Ei suinkaan yllätä, että JYP on tehnyt eniten maaleja Liigassa tällä kaudella. Varsinkin, kun pakistokin on kykenevä tukemaan hyökkäyspeliä paremmin, kun Kuukka ja Yonkman eivät ole heittelemässä hätäpurkuja, jotka päätyvät vastutajan viivapelaajan haltuun. Kaltevakin on taas tuttu ja turvallinen, sekä Mäenpää on skarpannut viime kaudesta ja alkusyksystä, eikä ole enää alati vaarallinen, omiin nimittäin. Hongan veljekset peippailee ja verkot heiluvatkin molemmissa päissä, molemmat silti tukevasti plussalla tasaviisikoin ja semisti tilastojen valossa turvallisemmilla ratkaisuilla omalla kenttäpuoliskolla jos pelaavat keväällä, niin on JYPin pakiston top4 ihan mallikkaassa kuosissa sekin.

Hieno kevät tulossa, monta potentiaalista mestaria.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun en sopivampaa ketjua saanut äkkiä päähäni, menköön tähän. Asia kun kuitenkin sivuaa voimasuhteita.

Kauden aikana olen mm. HIFK:n ja Lukon osioista bongannut tekstejä, joissa sanotaan jotain sellaista, kuin "tällä joukkueella kaikki muu paitsi välierät(joissakin tapauksissa finaalit) olisi karmea pettymys".
Lukon osalta tämä perustuu siihen, että materiaali on paperilla yksinkertaisesti todella kova. Ennen kautta spekuloitiin, riittääkö puolustus. Sitten tulivat Heinola, Reunanen ja Heikkinen, jotka ovat - jälleen paperilla - aivan kärkiheppoja Liigaan. Virralla on ollut yksinkertaisesti niin hyvä paletti käytössä, että kaikki muu paitsi välieräpaikka ovat pettymyksiä. Tämän lisäksi hän valmentaa nyt kolmatta kautta ja on saanut hyvin pitkälti valita rosterinsa. Monella on kärsivällisyys loppunut aikaa sitten, kun sijoitus pyörii taulukon puolivälissä.

Uskoisin, että HIFK:lla on aika samanlainen tilanne. Heillä oli jo kauteen lähdettäessä iskukykyinen hyökkäys, mutta nyt siellä on kaiken lisäksi vielä Keränen ja Leskinen. Kuinka monella joukkueella on varaa hankkia Ville Leskinen, vaikkei välttämättä tarvetta olisikaan?

Kummallakin mainituista seuroista on takana pettymysten kavalkadi. HIFK ei ole sen Törmäsen hopeakauden jälkeen tainnut kertaakaan uskottavasti pelata mestaruudesta, kun taas Lukko on nyt kolmatta kautta aloittamassa sääleistä. Resursseihin suhteutettuna kummatkin ovat surkeita suorituksia.

Mielestäni kausi on ollut jopa nöyryyttävä molemmille joukkueille. Enemmän pitäisi saada irti annetusta materiaalista.

Ei mitään pois Kerholta, josta täällä on paljon puhuttu, mutta heillä ei ole Iikka Kangasniemeä kolmoskentässä ja Atte Engreniä availemassa luukkua.

Ei suinkaan yllätä, että JYP on tehnyt eniten maaleja Liigassa tällä kaudella.
Niin, tässä ehkä se ero, kun valmennus on kunnossa ja pelaajat täynnä itseluottamusta. Viime kaudella JYPistä ei ollut mihinkään, vaikka askissa luistelivat samat tuppuraiset ja hytöset "ihan viimeisiä kausiaan". Kun homma toimii, niin siellä vähän pienemmänkin odotusarvon pelaajat näyttävät hyviltä ja tekevät oikeita ratkaisuja.
 

Baldrick

Jäsen
Niin, tässä ehkä se ero, kun valmennus on kunnossa ja pelaajat täynnä itseluottamusta. Viime kaudella JYPistä ei ollut mihinkään, vaikka askissa luistelivat samat tuppuraiset ja hytöset "ihan viimeisiä kausiaan". Kun homma toimii, niin siellä vähän pienemmänkin odotusarvon pelaajat näyttävät hyviltä ja tekevät oikeita ratkaisuja.

Allekirjoitan väittämän. Tirkkonen on osannut viedä joukkueen mentaalipuolella voittavaksi joukkueeksi, sekä on tuonut mukanaan myös voittavan ja nykyaikaisen pelitavan. Viime kauden heikko valmennus osoitti, että joukkue pystyi olemaan vähemmän kuin osiensa summa, kun kaikki alisuorittivat ja asenne oli kaikkea muuta kuin kunnossa. Nyt lähes kaikki ovat alkaneet kukoistamaan ja vanhatkin pelaajat viilettävät sata lasissa.

Toki vähän vierastan lainauksessa pienemmän odotusarvon pelaajia, sillä kaikilla oli kyllä nähtävissä mahdollisuus suorittaa nykyisellä. Oletusarvona ei ehkä ollut, että niin moni kuin nyt onnistuisi laittamaan parhaansa pöytään.

Tuppurainen ei viime kaudella suinkaan ollut jalka toisessa haudassa, vaan oli runkosarjan loppupuolella JYPin paras pelaaja. Hytösestä harva uskoi, minä mukaan lukien, että taso palaisi enää ennalleen, vaikka tietysti kaikki työkalut siihen kyllä on ja näkihän sen viime kaudella, että JP:n ongelmat oli korvien välissä, kun selkä suoristui hyvin epätyypillisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mahtava analyysi voimasuhde-ketjuun. Sinusta tulee vielä mahtava jääkiekon asiantuntija.

Kiitos. Itse pelkään Ilveksen kannattajana JYP:iä paljon enemmän. Uskon, että JYP pistää monille kunnolla kapuloita rattaisiin ja menee todella pitkälle. Veikkaan, että jyväskyläläiset menevät pitemmälle kuin HIFK. Saa ottaa talteen.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos. Itse pelkään Ilveksen kannattajana JYP:iä paljon enemmän. Uskon, että JYP pistää monille kunnolla kapuloita rattaisiin ja menee todella pitkälle. Veikkaan, että jyväskyläläiset menevät pitemmälle kuin HIFK. Saa ottaa talteen.

Itse en juuri tykkää näistä kesken kauden arvioinneista, kun ne oikeat pelit pelataan vasta keväällä. Mutta jos ilman värilaseja sanoisin, että JYP tulee olemaan lähellä kannua niin tuskin valehtelen kenellekään. Tuossa joukkueessa on vielä muutama kysymysmerkki, mutta on tässä vielä aikaakin. Kiekollinen taitotaso tulee riittämään varmasti, siitä se ei jää kiinni. Mielestäni puolustukseen tarvittaisiin kuitenkin vielä aavistus kovuutta ja monipuolisuutta, jota jo rosterissa olevat eivät siihen tarpeeksi tuo. Tähän rooliin ei mene yksikään nykypakki. Jokinen olisi ehkä tätä roolia lähimpänä, mutta vajaaksi jää. Ei riitä ilkeys, eikä taklausvoima, blokkaushalu yms. vaikka pelaakin huomattavasti parempaa kautta kuin tuo edellinen. Muista nuoristakaan tähän ei ole, ainakaan vielä. Kokemusta alakerrassa kyllä on, mutta sen rakenne voisi olla hieman parempi. Toki joukkuepelissä puolustaminen on koko viisikon tehtävä, mutta yhdellä "Lasse Kukkosella" tuo alakertakin olisi aika timanttinen. Toinen asia mikä saattaa keväällä ahdistaa on taktiset kysymykset; lähinnä valmennus ja sen reagointi poffeissa. Miten Tirkkonen, Santanen ja kumppanit pystyvät toimimaan, kun vastustajat alkavat pelata JYPin vahvuuksia pelistä pois? Tähän pitäisi löytää lääkkeet, jotta Ryynipyyssä nakkikattilaa nostettaisiin. Sekä hyökkäys-, että puolustuspelin pitäisi vielä kehittyä, että on variaatioita vastata eri pelitapoihin. Suht tuoreessa muistissa on vielä nuo aiemmat keväät, kun Blues, TPS, Kalpa ja Saipa laittoivat ajokoirakiekon liekaan ja jatkoivat matkaa.. Eli jonkinlaista perspektiiviä on näiden menneiden vuosien aikana tullut, jotta ei tarvitse tyhjiä huudella.
 
Viimeksi muokattu:

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Itse en juuri tykkää näistä kesken kauden arvioinneista, kun ne oikeat pelit pelataan vasta keväällä. Mutta jos ilman värilaseja sanoisin, että JYP tulee olemaan lähellä kannua niin tuskin valehtelen kenellekään.

Sauma on, mutta "lähellä kannua" on suhteellisen käsite. Jyp lienee kolmanneksi-viidenneksi todennäköisin mestari ja kannua nostellaan suurin piirtein 10% todennäköisyydellä, (ts. kerran kymmenestä).
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse en juuri tykkää näistä kesken kauden arvioinneista, kun ne oikeat pelit pelataan vasta keväällä. Mutta jos ilman värilaseja sanoisin, että JYP tulee olemaan lähellä kannua niin tuskin valehtelen kenellekään. Tuossa joukkueessa on vielä muutama kysymysmerkki, mutta on tässä vielä aikaakin. Kiekollinen taitotaso tulee riittämään varmasti, siitä se ei jää kiinni. Mielestäni puolustukseen tarvittaisiin kuitenkin vielä aavistus kovuutta ja monipuolisuutta, jota jo rosterissa olevat eivät siihen tarpeeksi tuo. Tähän rooliin ei mene yksikään nykypakki.

Tässä on myös varmasti oma merkityksensä ketä vastaan pelit sitten sattuu pudotuspeleissä menemään. JYPin peli kuitenkin korostuu aika paljon juuri tähän kiekolliseen pelaamiseen ja jos vastustaja saa syöttöpeliä sotkettua ja menee painimiseksi niin turpiin voi tämmöisessä sarjassa tulla. Mahdollisuuksia on mutta peliä pitäisi pystyä ehkä vielä enemmän monipuolistamaan ja omia ongelmia on myös esim. erikoistilanteissa ollut vaikka parantunutkin kauden aikana.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sauma on, mutta "lähellä kannua" on suhteellisen käsite. Jyp lienee kolmanneksi-viidenneksi todennäköisin mestari ja kannua nostellaan suurin piirtein 10% todennäköisyydellä, (ts. kerran kymmenestä).

Itse näen nämä prosentit kyllä korkeampana. Tuon 10% kun saa periaatteessa tänne joka vuosi jo ennen kautta.. Miten se sanonta menikään, HIFK voittaa mestaruuden kerran sukupolveen ja JYP kerran vuosikymmeneen? Eli hyvähän tuo olisi jo nyt hoitaa niin olisi sitten 3 viimeisintä hallussa, vaikka pitkä on vielä matka - sitä ei kukaan kiistä. Ajattelin vaan tuoda tähän ketjuun jotain sellaista, minkä takia se on pystyyn laitettu. Yksilöitä (Danworth, Kunyk, etc.) on joka porukassa, mutta tämä kun on edelleen joukkueurheilua..
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Itse näen nämä prosentit kyllä korkeampana. Tuon 10% kun saa periaatteessa tänne joka vuosi jo ennen kautta.. Miten se sanonta menikään, HIFK voittaa mestaruuden kerran sukupolveen ja JYP kerran vuosikymmeneen? Eli hyvähän tuo olisi jo nyt hoitaa niin olisi sitten 3 viimeisintä hallussa, vaikka pitkä on vielä matka - sitä ei kukaan kiistä. Ajattelin vaan tuoda tähän ketjuun jotain sellaista, minkä takia se on pystyyn laitettu. Yksilöitä (Danworth, Kunyk, etc.) on joka porukassa, mutta tämä kun on edelleen joukkueurheilua..

Juu, ja hyvä kun toit!

P.S. Jos näet merkittävästi yli 10%:n sauman, suosittelen lyömään Jypin mestaruuden puolesta vetoa.

Kärppien mestaruus lienee 35%:n luokkaa(kertoimet tällä hetkellä keskimäärin 2,5).

Sen jälkeen HIFK on selkeä kakkossuosikki vedonvälittäjillä, mutta unohdetaan se ja sanotaan, että Tappara, HIFK, Jyp ja Ilves ovat kaikki 10-15% välillä(tuskin mikään ainakaan reippaasti alle 10%), niin tästä tulisi karkeasti 85% yhteensä, mistä jäisi yht. 15% HPK, Lukko, Kookoo (ynnä muut).
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ammattivedonlyöjän arvio sarjataulukon lopullisesta järjestyksestä ja voimasuhdepohdintaa:

Aika helppo tuosta on olla samaa mieltä kokonaisuudessaan.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ammattivedonlyöjän arvio sarjataulukon lopullisesta järjestyksestä ja voimasuhdepohdintaa:

Aika helppo tuosta on olla samaa mieltä kokonaisuudessaan.
Ihmettelen suuresti mikäli HPK ei ole TOP6:n joukossa runkosarjan päättyessä. Yllätyin, että noinkin kauas jätettiin KooKoosta. Jyväskyläläisten ja Tapparan ohella kovimmat porukat, ketä vastaan Ilves on pelannut.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ammattivedonlyöjän arvio sarjataulukon lopullisesta järjestyksestä ja voimasuhdepohdintaa:

Aika helppo tuosta on olla samaa mieltä kokonaisuudessaan.
Näyttää suht hyvältä omaan silmään. Povaan kuitenkin Tampereen seurojen päätyvän toisin päin, mutta muuten täysin sama top 6 ja samassa järjestyksessä.
Ihmettelen suuresti mikäli HPK ei ole TOP6:n joukossa runkosarjan päättyessä. Yllätyin, että noinkin kauas jätettiin KooKoosta. Jyväskyläläisten ja Tapparan ohella kovimmat porukat, ketä vastaan Ilves on pelannut.
Minä en ihmettele. KooKoo on ollut parempi joukkue koko kauden ja jopa saanut liian vähän pisteitä peliesityksiin nähden. Corsi-tilastonkin selkeä johtaja ja PDO:n perusteella myös alisuorittanut suhteessa Kerhoon.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en ihmettele. KooKoo on ollut parempi joukkue koko kauden ja jopa saanut liian vähän pisteitä peliesityksiin nähden. Corsi-tilastonkin selkeä johtaja ja PDO:n perusteella myös alisuorittanut suhteessa Kerhoon.

Tuo KooKoon Corsi-tilasto on kyllä erikoinen.. Olisi hyvä saada jonkinlainen koko kautta koskeva laukaisukartta yhteenvetona niin voisi päätellä mistä nuo vedot pääosin lähtee. Epäilen, että ero saattaa johtua osin myös siitä. Eli jos ammutaan enemmän, mutta huonoista paikoista niin se näkyy noin?
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Tuo KooKoon Corsi-tilasto on kyllä erikoinen.. Olisi hyvä saada jonkinlainen koko kautta koskeva laukaisukartta yhteenvetona niin voisi päätellä mistä nuo vedot pääosin lähtee. Epäilen, että ero saattaa johtua osin myös siitä. Eli jos ammutaan enemmän, mutta huonoista paikoista niin se näkyy noin?

Olet varmasti osin oikeilla jäljillä, mutta otetaan silti vahvasti huomioon, että Kookoo myös johtaa Liigaplotin odotusarvoista koostuvaa sarjataulukkoa ja on ollut jo pitkään kärkeä myös muissa vastaavissa, mm. Veikkauksen julkaisemissa, "varjosarjataulukoissa".

Corsi itsessään ei todellakaan kaikkea kerro, eivätkä muutkaan lukemat, jotka noihin em. mittauksiin liittyvät, mutta on aika turvallista sanoa, että Kookoo:lla voisi ennemmin olla nyt enemmän kuin vähemmän pisteitä kuin on.

EDIT: Lisätään vielä täsmennyksenä, että nuo odotusarvotaulukot/pelikohtaiset ExpG:t siis huomioivat eri paikoista tulevat laukaukset eri tavoin.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
KooKoo on suoralaukova joukkue ja tuollaiset laukaukset ylikorostuu Corsi-tilastossa, joka käsittelee kaikkia laukaisuyrityksiä samanarvoisina.

KooKoo on aika liki siellä missä kuuluukin olla, mutta mitään piilevää potentiaalia siellä ei ole. Se on jo aika hyvin ulosmitattu.

Älykiekko kun tulee, niin sitten nämä saadaan paljon tarkemmin selville.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä on myös varmasti oma merkityksensä ketä vastaan pelit sitten sattuu pudotuspeleissä menemään. JYPin peli kuitenkin korostuu aika paljon juuri tähän kiekolliseen pelaamiseen ja jos vastustaja saa syöttöpeliä sotkettua ja menee painimiseksi niin turpiin voi tämmöisessä sarjassa tulla. Mahdollisuuksia on mutta peliä pitäisi pystyä ehkä vielä enemmän monipuolistamaan ja omia ongelmia on myös esim. erikoistilanteissa ollut vaikka parantunutkin kauden aikana.

Juuri näin. Ja uskon, että tuo JYPin sijoitus olisi tälläkin hetkellä sarjataulukossa korkeampi mikäli YV- ja AV-prosentit olisivat edes 5% paremmat, nuo eivät pitkässä juoksussa riitä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigaplot tosiaan koostaa maaliodottamia peleistä. Twitteristäkin löytyy. Otin PDO:n ja Corsin vaan helposti liigan sivuilta löytyvinä esimerkkitilastoina.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
KooKoo on suoralaukova joukkue ja tuollaiset laukaukset ylikorostuu Corsi-tilastossa, joka käsittelee kaikkia laukaisuyrityksiä samanarvoisina.

KooKoo on aika liki siellä missä kuuluukin olla, mutta mitään piilevää potentiaalia siellä ei ole. Se on jo aika hyvin ulosmitattu.

Älykiekko kun tulee, niin sitten nämä saadaan paljon tarkemmin selville.

Kuten tuossa välissä jo ehdin kirjoittaa, niin eikös Kookoo ole kärjessä myös mm. ExpG:hin perustuvissa taulukoissa, jotka huomioivat laukausten eriarvoisuuden?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kuten tuossa välissä jo ehdin kirjoittaa, niin eikös Kookoo oli kärjessä myös mm. ExpG:hin perustuvissa taulukoissa, jotka huomioivat laukausten eriarvoisuuden?

Muttei se huomioi laukausta edeltävän syötön eriarvoisuutta. Kuten ei mikään tämä hetken netissä oleva menetelmä huomioi, ennenkuin tuo saadaan älykiekkodatasta ulos. Laukaus ja sitä edeltänyt syöttö.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
KooKoo on suoralaukova joukkue ja tuollaiset laukaukset ylikorostuu Corsi-tilastossa, joka käsittelee kaikkia laukauksia samanarvoisina.

KooKoo on aika liki siellä missä kuuluukin olla, mutta mitään piilevää potentiaalia siellä ei ole. Se on jo aika hyvin ulosmitattu.

Älykiekko kun tulee, niin sitten nämä saadaan paljon tarkemmin selville.

Näin ajattelinkin. Muutenkin nämä tilastot ovat aina enemmän tai vähemmän toisarvoisia, ellei niitä osaa tulkita oikein. Esim. JYP on käynyt sulamassa pisteitä vähän siellä sun täällä (myös Kouvolassa), mutta tämäkin tasoittunee loppukauden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös