Julkisissa tiloissa, kuten kirjastoissa, pyritään siihen, että kirjasto olisi turvallinen ympäristö, jossa jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi. Esimerkiksi Helsingin yliopiston kirjasto pyrkii siihen, ettei kirjastossa loukata tai halvenneta ketään sanavalinnoilla tai teoilla. Tällaiseen tilaan ei kuulu Israelin vastaisuus.
Turvallisempi tila kirjastossa | Helsingin yliopiston kirjasto | Helsingin yliopisto
Turvallisen tilan käsite on molemmilla lainatuilla vielä ymmärtämättä.
Mmmjoo. Pari juttua. Ensinnäkin sanoit, ettei Israelin vastaista mielenosoitusta tai -ilmausta tulisi sallia
julkisissa tiloissa - et sinänsä itse spesifioinut kirjastoa, kuten en minäkään - ja perustelit tätä jostain syystä sillä, että Suomessa ihmiset saivat livenä tietoa Hamasin terrori-iskun kulusta, mikä ei sinänsä liity asiaan mitenkään. Toisekseen, jos nyt perataan esim. linkkaamasi turvallisen tilan säännöstö tämän tilanteen osalta, niin
Loukkaako tai halventaako Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastainen mielenilmaus ketään?
- Ei; sikäli kun vastustetaan Israelin hallintoa ja kansanmurhaa, ketään ei loukata.
Onko Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastainen mielenilmaus oletus kenenkään etnisyydestä, kansallisuudesta, seksuaalisuudesta, sukupuolesta, uskonnosta, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä?
- Ei; mikään noista ei liity tähän mitenkään.
Antaako Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastainen mielenilmaus ihmisten olla omia itsejään?
- Kyllä; jokainen voi rauhassa olla oma itsensä siitä huolimatta, että Israelin hallinnon suorittamalla kansanmurhalla on vastustusta.
Loukkaako Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastainen mielenilmaus kenenkään koskemattomuutta?
- Ei.
Viekö Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastainen mielenilmaus keneltäkään mahdollisuutta ilmaista mielipiteensä tai puheenvuoronsa?
- Ei
Ovatko kirjastot sopivia paikkoja rauhallisten mielenilmausten järjestämiselle?
- Kyllä; ja kirjastot ympäri Suomen jopa valmentavat ihmisiä järjestämään sellaisia. Tällaisesta ovat esimerkkeinä mm. Lavastettu Mielenilmaus -tempaukset monissa Suomen kirjastoissa. Ne kuuluvat olennaisesti kirjastojen keskeisiin tehtäviin lukeutuvaan demokratiatyöhön ja kysyvät mm.
"Minkä pitäisi muuttua, että maailma olisi parempi paikka?"
Itse keksin muuten aika nopeasti hyvän vastauksen: Pistetään Putin ja Netanjahu pussiin ja Haagin kautta vankilaan kaikkine sota- ja ihmisoikeusrikoskumppaneineen, lopetetaan se viattomien ihmisten lahtaaminen, savustetaan Hamas ulos Qatarin hoteista ja aletaan kunnioittaa toinen toistemme elämää huolimatta siitä mihin satukirjaan uskomme tai emme usko.
Joten kyllä, Israelin hallinnon suorittaman kansanmurhan vastustaminen kirjastossa on ihan ok. Se on ihan ok myös muissa julkisissa tiloissa eikä loukkaa turvallisen tilan periaatetta mitenkään - ei vaikka joku onneton miten haluaisi olkiukkoilla "Hamasin terveysministeriön" tiedoilla ja Hesarin otsikoinneilla tai kokisi loukkaavana sen, ettei Israel saakaan tappaa hyödyttömällä kostoretkellään kymmeniä tuhansia välittämättä mistään.
Tuntuu vähän, että turvallisen tilan käsite on sinulla vielä ymmärtämättä.