Avokadojen osalta ei tarkkaa kaavaa tässä julkaisussa ole, mutta esimerkiksi lihan osalta käyty varsin tarkkaan läpi, mistä ne päästöt syntyvät:
“Eat local” is a common recommendation to reduce the carbon footprint of your diet. How does the impact of what you eat compare to where it's come from?
ourworldindata.org
Tieteellisempää tekstiä, mutta tässä taas on käyty läpi Yhdysvaltojen osalta noita eri ruokien hiilijalanjälkijä, ja päädytty avokadon osalta lukuun 0,19 kg hiilidioksidia per kasvatettu hedelmä (n. 150 grammaa):
Samassa vertailussa 150 gramman naudanlihan aikaansaamiseksi tuotettiin noi 4 kilogrammaa kasvihuonekaasuja. Ja toki avokadot kasvatetaan paljon lähempänä Yhdysvaltoja kuin meitä (enimmäkseen Meksikossa, vaikka Suomeen tulee kai lähinnä tai ainakin enimmäkseen Espanjassa kasvatettua avokadoa), mutta tuossa ylemmässä linkissä taas julkaisun kirjoittanut tilastotieteilijä toteaa, että avokadot kuljetetaan merirahdilla, joten rahtipäästöt ovat koko hedelmän elinkaaressa melko pienet, vaikka sitä rahdattaisiin pitkiäkin matkoja.
Naudanliha on ympäristölle ylivoimaisesti huonointa ruokaa, erityisesti lähestulkoon mihin tahansa kasvikseen mutta myös muihin lihoihin verrattuna. Siitä ei pääse yli eikä ympäri, eikä tämän nyt tänä päivänä pitäisi tulla yllätyksenä enää kenellekään.