Tässä taas mielenkiintoinen näkemys ruokahävikistä. Hävikin määrä ei vaikuta kovinkaan paljon ruuan ympäristövaikutuksiin, vaikka niin annetaan ymmärtää. Hävikistä on helppo olla samaa mieltä, mutta oikeasti tärkeämpi asia on se, mitä lautasella laitetaan. Hävikkiin joutuu yleensä ruokaa, jolla on muutenkin pienet päästöt, joten suurempia vaikutuksia olisi helppo saada yksinkertaisesti vähentämällä eläinperäisen ruuan käyttöä. Ja sitten joudutaankin taas hankalampaan keskusteluun ja päästään kinaamaan kärnien kanssa.
Hävikkipuhe johtaa kuluttajia ja päättäjiä harhaan
Tekstiä päivitetty lisäämällä graafit sekä kommentteja ja linkki Hesarissa julkaistuun mielipidekirjoitukseemme. Vielä muutama vuosi sitten ajattelin, että on tärkeää puhua kuluttajille ja päättäjille ruokahävikistä. Enää en ajattele niin. Sen sijaan koen, että hävikistä puhutaan liikaa ja siitä...
marikoistinen.fi