Voin kertoa että se on ihan vitun sama voittaako meidän nokittelut Kepu vai Vihreät, sillä ei ole maapallon ilmaston kannalta yhtään mitään merkitystä. Nyt sitä suhteellisuudentajua kehiin. Suuntaa katseesi vaikka Glasqowin kokoukseen. Siellä ne merkittävät päätökset tehdään, Suomi hosuu nyt vaan etuajassa.
Panostukset teollisuuden ja energiateollisuuden päästöjen vähentämiseen olisivat tuoneet oikeita tuloksia.
Sen sijaan puhutaan vain yksityisautoilusta, jossa vaikutus osuu suoraan tavalliseen veronmaksajaan kun sama vaikutus olisi yhdellä ainoalla tehtaalla=Raahen terästehdas jos sitä haluttaisiin.
@olkikuukkeli on analyysissään jäljillä.
Tämän lisäksi huomauttaisin myös sellaisen asian kansallisella tasolla etten tiedä miksi näihin "hiilineutraaliksi 2035" ja "perälautoihin" suhtaudutaan oikeasti yhtenä ainoana totuutena ja tapahtumakulkuna. Valtavaa mediamylläkkää ja riihiriitelyä.
Maassa on keväällä 2023 eduskuntavaalit ja niiden jälkeen muodostettu hallitus voi taas tehdä täysin omat tavoitteensa ja perälautansa. Kaikki kepun ja vihreiden väännöt saattavat olla muisto vain.
Niin, ainoa oikea totuus on se, että me ollaan ylikulutettu maapalloa jo vuosikymmenet tilannetta pahentaen koko ajan ja kukaan ei varmasti voi sanoa, että milloin ollaan tilanteessa, että sitä ei käännetä enää taaksepäin mitenkään ja miten pahasti se lopulta vaikuttaakaan meidän elämiseen tai yleisesti maapallolla elämään. Nuo sun jutut on vain selityksiä, että koska ei tiedetä 100% tarkkuudella seurauksia, niin ei tehdä mitään. Henkilökohtaisessa elämässä sä teet aika paljon päätöksiä, vaikka et tiedä 100% varmuudella jotain, mutta tiedät, että hyvin todennäköisesti käy huonosti. Nyt ei kannata, koska?
Niin. Ei voida tietää muuttuuko elämä hankalaksi vai eikö muutu ja koska muuttuu. Tässä on asian ydin.
Itse teen ympäristöystävällisiä valintoja paljon. Miksi en tekisi silloin kun se on mahdollista ja kohtuullisen vaivatontakin. Isot linjaukset jätän sitten päättäjille. Mutta ymmärrät varmaan että tärkeämmät päätökset tehdään Glasgowssa kuin Brysselissä ja Brysselissä tärkeämmät kuin säätytalolla. Ei pitäisi olla vaikea asia. Koronan jälkeisessä ajassa tarvitsemme nuorillekin elämään kaikkea muuta kuin ilmastopelottelua.
Ja vielä kysyisin ihan julkisesti @steierwrass että Suomessa kun on jo lähes maailman kallein polttoaine, olisitko valmis hankaloittamaan maakuntien ihmisten elämää kansallisella päästökaupalla ja polttoaineiden hinnannousulla entisestään? Mitä muuta olisit valmis tekemään ihmisten elämän rajoittamiseksi ihan lainsäädännöllä?
Ei vaan Vihreiden toiminta on pelkästään tavallisen suomalaisen kyykytystä.Aivan. Eli taas missasit mun koko pointin.
Ei vaan Vihreiden toiminta on pelkästään tavallisen suomalaisen kyykytystä.
Jos olisi oikeasti halua niin huomattavasti isommat päästövähennykset saataisiin teollisuudesta ja energiantuotannosta, näillä ei olisi niin isoa vaikutusta tavallliseen kansalaiseen.
Nyt sen sijaan keskitytään kiristämään tavallisen kansalaisen elämistä, eikä yritetä ratkaista itse ongelmaa.
No mikä se pointti sitten oli? Ei tuosta jauhannasta tule muuta pointtia kuin hallituksen toiminta.Ei. Sä todella missasit mun pointin. En ottanut sanallakaan kantaa siihen, onko Vihreiden vaihtoehto oikein tai väärin. Joku viisas on joskus sanonut, että kuuntelu on tärkein osa keskustelua. Jos sä et lue mun postia tai ymmärrä, mitä siinä lukee ja vastaat täysin ohi siitä tai pyydät mua vastaamaan ohi siitä tehden oletuksia, että mitä olen sanonut, mitä ei lue missään, ei keskustelussa ole mitään järkeä. Sä voit jatkaa puhumista Vihreistä, mä en ota siihen keskusteluun osaa. Jos haluaisin, niin menisin keskustelemaan siitä ketjuun hallituksen toimista, enkä ilmastonmuutoskeskusteluun.
Ymmärrän, että isot päätökset tehdään jossain muualla, mutta ilman meidän halua siihen, niitä ei tehdä. Jos Suomen hallituksella ei ole mandaattia olla sanomassa, että Suomi osallistuu näin, niin silloin Suomi ei ota osaa. Ja sama jokaisen muun maan kohdalla. Se lähtee meidän henkilökohtaisista ja kansallisista valinnoista. Mua myös vituttaa jokaisen yksittäisen ihmisen "teen ympäristöystävällisiä valintoja". Kaikki meistä tekee. Tuolla lauseella yritetään saada keskustelussa joku asema ja luoda itselle sädekehää sekä mandaattia sanoa, että ihan hyvin menee.
Jos teollisuutta aletaan rankaisemaan päästöjen tuottamisesta mitä veikkaat että sille tapahtuu? Jääkö Suomeen kiltisti vai siirrettäisinkö terästehdas vaikka muualle? Vai pitäisikö valtion kaataa rahaa noille teollisuuden aloille että he saavat vähäpäästöisemmät koneet?Ei vaan Vihreiden toiminta on pelkästään tavallisen suomalaisen kyykytystä.
Jos olisi oikeasti halua niin huomattavasti isommat päästövähennykset saataisiin teollisuudesta ja energiantuotannosta, näillä ei olisi niin isoa vaikutusta tavallliseen kansalaiseen.
Nyt sen sijaan keskitytään kiristämään tavallisen kansalaisen elämistä, eikä yritetä ratkaista itse ongelmaa.
Ei teollisuutta tarvitse rangaista vaan nimenomaan tukea. Huomattavasti pienemmille päästöille on jo teknologia olemassa, mutta sen käyttö ei kannata taloudellisesti jos sitä tueta kun saastuttava tuotanto on halvempaa.Jos teollisuutta aletaan rankaisemaan päästöjen tuottamisesta mitä veikkaat että sille tapahtuu? Jääkö Suomeen kiltisti vai siirrettäisinkö terästehdas vaikka muualle? Vai pitäisikö valtion kaataa rahaa noille teollisuuden aloille että he saavat vähäpäästöisemmät koneet?
No mikä se pointti sitten oli? Ei tuosta jauhannasta tule muuta pointtia kuin hallituksen toiminta.
Pointti on se, että hallitus tekee sitä mitä on helppo tehdä eikä sitä millä olisi oikeasti vaikutusta.
Se helposti tekeminen johtaa samalla siihen, että tavallisen suomalaisen verorasitus nousee ja tuloksena on vähemmän rahaa käytössä.
Jos päästövähennys tavoitteet lyödään niille aloille, joissa on mahdollista tehdä oikeasti isoja vähennyksiä olisi lopputulos parempi. Se vaan vaatisi hallitukselta oikeasti päätöksiä eikä puuhastelua polttonesteiden verojen kanssa.
Suomen hallitukselle tulee mandaatti Suomen kansalta ja sellainen mandaatti hallituksella on.
Ja ollaan haluttu tehdä, muuta EU:ta nopeammin ja isoja saastuttajia vielä nopeammin. Onko tästäkin valittamista?
Sinua vituttaa jos joku tekee ympäristöystävällisiä valintoja. Mitä vittua? Kaikki meistä eivät muuten tee.
Ja mitä ihmeen sädekehää. Jos teen itse osani, pitäisikö vielä ahdistua että homma on suurelta osin kesken. Mitäs vittua tuosta on hyötyä masentua ja pilata oma elämänsä?
Olemmehan nähneet aikaisemmin kuinka tämä näytelmä menee.Jos teollisuutta aletaan rankaisemaan päästöjen tuottamisesta mitä veikkaat että sille tapahtuu? Jääkö Suomeen kiltisti vai siirrettäisinkö terästehdas vaikka muualle? Vai pitäisikö valtion kaataa rahaa noille teollisuuden aloille että he saavat vähäpäästöisemmät koneet?
Täällä aikaisemmin vertailtiin suomalaisten ja useamman Afrikkalaisen valtion hiilijalanjälkeä, ja miten karua se oli Suomen kannalta. Toisaalta asiaa voi tutkia hieman eilaiselta kantilta.
Essee: Maapallon toivo löytyy feminismistä, jota Suomenkin on edistettävä kaikin keinoin
Ainoa kestävä keino päästöjen vähentämiseen on väestönkasvun hillitseminen. Ja siihen taas kannattaa valjastaa avuksi maailmanhistorian tehokkain ehkäisykeino: feminismi.www.maaseuduntulevaisuus.fi
En nyt mene väittämään, että vertailussa olevien Afrikan valtioiden elitaso olisi yhtä laadukasta kuin Madagaskarilla, mutta kertoo se ainakin sen, kuinka järkeviä nuo vertailut ovat.
– Näemme skenaarioista, että sateissa on suuret riskit. Sateisuutta näemme analyyseista varmemmin. Esimerkiksi tuulisuus ei ole niin kasvava riski, mutta sade on, sanoo Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori ja ilmastonmuutoksen vaikutustutkimuksen päällikkö Hilppa Gregow.
Tähän mennessä sateisuus on kasvanut arviolta 2–3 prosenttia. Jo nyt rankkasateet kuormittavat erityisesti kaupunkialueita. Seuraavien 10 vuoden aikana sateisuuden ennakoidaan kasvavan 2–4 prosenttia lisää.
– Se on kolminkertainen määrä. Jos mennään vielä eteenpäin, sademäärän lisäys on 8–9 prosenttia vuositasolla. Se on tähänastiseen verrattuna mennessä nähdystä viisinkertainen, Gregow havainnollistaa.
Saksan kesäisissä tuhotulvissa sateen määrä oli kuusinkertainen.
– Ja siellä oli ihan järkyttävät katastrofit. Se on vasta alkua, emmehän me ole vielä nähneet mitään, Gregow sanoo.
Jutussa tarjottu ratkaisuehdotuskin on kyllä jotenkin aika typerä. Väestömäärän hillitseminen koulutuksen ja feminismin avulla. Tuo menetelmä ei nyt ehdi tähän hätään, päästöt pitäisi saada vuosikymmenissä lasku-uralle ja väestömäärän vähentäminen syntyvyyden laskun kautta ei tuossa tahdissa tapahdu.
Koulutus ja varsinkin tyttöjen koulutus on kyllä yksi ratkaisu siihen, ettei kehitys- tai kehittyvissä maissa naiset enää synnytä 6-7 lasta per nainen, vaan lapsiluku on laskenut lähempää kahta. Bangladesh on yksi hyvä esimerkki, miten perhekohtainen lapsilukumäärä on laskenut koko 2000-luvun, kun tyttöjä on saatu enemmissä määrin koulunpenkille ja päästy opettamaan heille rauhassa sekä ehkäisystä että yleisestikin seksuaalisuudesta. Nykyisin lapsiluku per nainen Bangladeshissa on 2,04, kun se vuonna 2000 oli 3,17 ja vuonna 1980 6,36.
Aasiassa väkimäärä lähtee laskuun jo 2040 jälkeen. Afrikka on tällä hetkellä se mantere, jossa väkimäärä räjähtää lähitulevaisuudessa ja sinne tietoa ja koulutusta pitäisi suunnata nyt isosti.
Greta Thunberg antoi taas runtua maailmanjohtajille, mutta luultavasti Greta itsekin on mukavoitunut matkustamaan eri paikkoihin ihan suihkulentokoneella. Jos ajelis polkupyörällä tai käyttäis purjevenettä niin painoarvo voisi olla hieman painavampi.
Greta Thunberg antoi taas runtua maailmanjohtajille, mutta luultavasti Greta itsekin on mukavoitunut matkustamaan eri paikkoihin ihan suihkulentokoneella. Jos ajelis polkupyörällä tai käyttäis purjevenettä niin painoarvo voisi olla hieman painavampi.