Tom Dundon on jotain ”uutta ja pelottavaa” NHL-kartalla. Kommentit ja toiminnat aiheuttavat hämmennystä, mutta ainakin on pitänyt sanansa siinä, että Carolina pitää saada enemmän suuren yleisön tietoon. Niin, Dundon siis totesi tuossa jokunen päivä sitten, ettei hänen aikanaan 'Canes varaa ensimmäisellä kierroksella puolustajaa. Onko se sitten lopulta lähelläkään totuutta vaiko vain turhautuminen maalinteko-ongelmien keskellä. Eipä ollut aikoinaan myöskään JR innokas varaamaan puolustajaa 1.kierroksella. Teki niin muutaman kerran ja...no mm. Igor Knyazev ja Jack Johnson kertovat onnistumisen tason...
Vielä ei ole Dundon ja kumppanit vakuuttaneet siitä, että nostaisivat Carolinan vakituiseksi playoff-joukkueeksi. Kaupat eivät ole herättäneet hurraa-huutoja, caphitissä olisi tilaa selkeästi eniten kaikista joukkueista, kaikessa säästetään (GM:n palkkaaminen jne.) ja ilman huimaa tasonnostoa kausi päättyy taas runkosarjaan. Varausarvonnassa kävi toki hitonmoinen tuuri ja Svechnikovin pelaaminen vaikuttaa kehittyvän peli peliltä. Myös de Haan vaikuttaisi hyvältä hankinnalta.
Sunnuntain Whalers-ilta lämmittää vanhan Whalers-fanin mieltä. Ymmärrän joidenkin negatiivisen asenteen, mutta tällainen Whalers vs. Boston kahdesti tällä kaudella menettelee hyvin. Mr. Karmanosin aikana tällaista ei olisi koskaan tapahtunut, mutta Dundon näkee selkeän markkinaraon. Ja toisaalta bisnestähän tämä koko NHL-kiekko on. Niin ja sama organisaatio tämä kuitenkin on. Skip Cunningham (equipment manager) on ollut mukana New England Whalersin ensimmäisestä WHA-kaudesta (1972-73) alkaen ja edelleen muutamat muutkin omaavat Whalers-historian. Ja organisaation kausipiste-ennätystä hallussaan pitävä Mike Rogers pudottaa kiekon Whalers-illan alkuun.
Carolina on ollut todella pehmeä joukkue, joten tietyllä tavalla fyysisyyttä (ja energisyyttä) varmasti on haettu. En näkisi kuitenkaan että pelkästään taklauksia on haettu, vaikka mitään "teräväisiä" ei olekaan joukkueeseen ilmestynyt. Calgary-kaupassa tuli toki Carolinan suuntaan enemmän taklaavia pelaavia, vaikka eihän Lindholmkaan mikään pehmeä ole. Tuo kauppa ei toisaalta vaikuttanut muutoin hyvältä kesällä, eikä vaikuta vieläkään, ei vaikka asiantuntijoiden mielestä lähitulevaisuudessa 'Canesin piti olla voittaja. Ehkä omiin epäilyksiin osaltaan vaikutti se, etten oikein koskaan ole pitänyt Dougie Hamiltonia huippupakkina. Ja valitettavasti otteet kentällä eivät ole ainakaan parantaneet tuota kuvaa. Skinnerin maaleja joukkue tarvitsisi, ja olisi ollutkin mukava nähdä Skinny pelaamassa Carolinassa ilman Petersiä penkin takana. No Coach Roddy ja johtoporras halusi kaiketi päästä Skinneristä eroon, mikä toisaalta on ihan ymmärrettävää, vaikka hinta olikin lopulta tasoa huono. Hienoa kuitenkin että Lindholm, Hanifin ja Skinner ovat onnistuneet uusissa osoitteissaan. Varsinkin Lindholmin monipuolisuudesta olen aina pitänyt, ja koko ajan se tehopotentiaali on ollut selkeästi tuloillaan. Liian aikaisin Elias vaan tuotiin aikoinaan NHL:ään.
Calgary-kaupan kolmas tulija Adam Fox saalisti kauden ensimmäisissä 9 ottelussa hurjat 20 pistettä, sen jälkeen kaksi ottelua ilman pisteitä, mutta edelleen kuitenkin NCAA:n paras P/GP-lukema. Harvardin puolustaja pitäisi ensinnäkin saada tekemään sopimus Carolinaan (mikä vaikuttaisi ihan mahdolliselta) ja vieläpä nousemaan hyväksi NHL-pelaajaksi.
Viime yön konttaamisesta huolimatta Charlotte Checkers on alkukaudella kerännyt eniten pisteitä AHL:ssä; 31 ottelussa 46 pistettä (22-7-2). Eli edelleen Ronnie Francisin aloittama organisaation perustuksen kohentaminen olisi farmitasolla havaittavissa. Se miten pelaajat ja voitot saadaan NHL:ään, niin se jää uusien miesten harteille. Toki Checkersillä kävi hyvä flaksi, kun Mike Vellucci oli halukas siirtymään apu-GM:n tehtävistä takaisin myös valmennuspuuhiin.