Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Carolina Hurricanes 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana red.machine, 10.05.2018 klo 14.54.

 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Kausi 2017-2018 päättyi Hurricanesin osalta edellisten kausien tapaan runkosarjaan. Tämän lisäksi joukkueen ympärillä on kuohunut uuden omistajan Tom Dundonin astuttua puikkoihin, mutta onneksi vihdoin ja viimein sentään johtoporras on saatu kondikseen, kun pitkäaikainen apuvalmentaja ja seuralegenda Rod Brind'Amour nimitettiin uudeksi päävalmentaksi ja Don Waddell GM:ksi.

  Itselläni on syystä tai toisesta positiivinen fiilis Brind'Amourin suhteen, vaikka minkäänlaista hajua ei ole millaista kiekkoa tulee peluuttamaan. Toivottavasti kuitenkin jatkaa Petersin kiekkokontrolliin pohjaavalla linjalla.

  Sopimustilanne on seuraavanlainen:

  Hyökkääjät

  Jordan Staal, $6,000,000 (2023 UFA)
  Jeff Skinner, $5,725,000 (2020 UFA)
  Justin Williams, $4,500,000 (2019 UFA)
  Victor Rask, $4,000,000 (2022 UFA)
  Teuvo Teräväinen, $2,860,000 (2019 RFA)
  Elias Lindholm, $2,700,000 (2018 RFA)
  Lee Stempniak, 2,500,000 (2018 UFA)
  Jordan Martinook, $1,800,000 (2019 UFA)
  Derek Ryan, $1,425,000 (2018 UFA)
  Joakim Nordström, $1,275,000 (2018 RFA)
  Sebastian Aho, $925,000 (2019 RFA)
  Brock McGinn, $887,5000 (2019 RFA)
  Phil Di Giuseppe, $725,000 (2018 RFA)

  Puolustajat

  Justin Faulk, $4,833,333 (2020 UFA)
  Noah Hanifin, $925,000 (2018 RFA)
  Klas Dahlbeck, $850,000 (2018 RFA)
  Trevor van Riemsdyk, $825,000 (2018 RFA)
  Brett Pesce, $925,000 (2024 UFA)
  Jaccob Slavin $925,000 (2025 UFA)

  Maalivahdit

  Scott Darling,$4,150,000 (2021 UFA)
  Cam Ward, $3,300,000 (2018 UFA)

  Pescen ($4,025,000) ja Slavinin ($5,300,000) uudet sopimukset astuvat voimaan ensi kaudesta alkaen. Erittäin tärkeää, että joukkueen parhaat puolustajat on kiinnitetty hyvillä sopimuksilla vuosiksi eteenpäin. Hyökkääjien suhteen tilanne on kanssa hyvä, mutta maalivahtiosastolla Darlingin sopimus näyttää päivä päivemmältä kauheammalta. Kukaan ei tuota sopimusta tule ottamaan minkään kaupan yhteydessä. Pitää vain toivoa, että se Pensistä hankittu mv-koutsi saa Darlingin paketin kasaan edes hieman paremmin ensi kaudelle.

  Lotossa tosiaan vihdoin ja viimein arpaonni suosi Carolinaa, kun onnetar siivitti meidät varaamaan peräti sijalta kaksi. Melko todennäköistä on, että Andrei Svetshnikov tuolla vuorolla napataan, vaikka toki Zadinallakin on Necasin takia spekuloitu. Svetshnikovia on tullut seurattua malko tarkkaan jo pari vuotta ja kaverille on helppo ennustaa pitkää ja hienoa uraa NHL:ssä. Voi mielestäni puhkaista 30 maalin rajan jo ensi kaudella.

  Prospect-puolella näyttää muutenkin ihan hyvältä ja uskon vahvasti varsinkin Necasin pelaavan ensi kaudella NHL:ssä. Myös Zykovilla on siihen varsin hyvät saumat ja varmaan ei olisi Svetshnikovillekaan haitaksi jos show'n puolella olisi myös toinen venäläinen.
   
 2. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
 3. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Uusi ”hands-on” omistaja Dundon ainakin veti hyvin Brind’amourin pressissä kun sanoi että taktiikka kiekossa on yliarvostettua ja kunhan kulttuurimuutokset&asenne saadaan kuntoon niin hyvää tulee.
  Lisäksi oli sanonut tilaisuuden jälkeen jollekin toimittajalle että yksi hänen rekrytointitavoistaan on miettiä voiko palkattava henkilö hakata hänet vai ei. Brind’amourin tapauksessa oli päätynyt tulokseen ”ei halua edes yrittää”,Suomessa luultavasti joutuisi oikeuteen jos tuollaisen erehtyisi jollekin kertomaan.
  Ei ainakaan tämän uuden omistajan aikana tylsää tule,menee miten menee.
  Williams on ilmeisesti uusi pysyvä kapteeni.
   
 4. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  "Taktiikka yliarvostettua". Voi tsiisus, toivottavasti Brind’Amour saisi edes jonkinlaisen työrauhan. Todennäköisesti ei kuitenkaan saa.
   
 5. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Kyllähän tässä Ahon ja osittain myös Teuvon vuoksi toivoisi, että Canes olisi tosissaan Tavares-jahdissa mukana, jotta siitä menestyksestä tosissaan kovassa divisioonassa voisi tapella. Palikoita on tukemaan riittävästi ja kiitos Svechnikovin, alkaa tuo hyökkäys olla sitä ykkössentteriä vaille ihan sitä kärkipäätä. Tavallaan Canesilla ei ole kiire, koska Necaseista sun muista voi kasvaa viellä ties minkälaisia tekijöitä, mutta on se silti todellista arpapeliä, koska niin monen osa-alueen täytyy klikata samaan aikaan, jos menestystä haluaa. Runko on tällä hetkellä kivan ikäinen, löytyy erinomaisia pelaajia ja nuoria tulokassopimuksen kavereitakin liukuhihnalta, joten loogista olisi tehdä iso tarjous Tavaresille.

  Puolustuksessa on edelleen potentiaalia ihan sinne kärkipäähän koko sarjaa ja tuosta porukasta menisi viisi puolustajaa kahteen ensimmäiseen pariin esimerkiksi Blackhawksiin. Mitä se sitten kertoo ja mistä, lukija saa itse määritellä.

  Huomioin muistaakseni Darlingia Blackhawksin ketjussa alkuvuoden puolella ja tosiaan vaikken maalivahtiasiantuntija ole, niin luin raportteja sekä huomasin myös itse, että Darling pelasi kuluneella kaudella todella syvällä maalilla eikä esimerkiksi uskaltanut tulla vastaan yhtään kiekkoa, kuten teki Blackhawksissa. Asiantuntijat näkivät kaksi syytä ja niiden kombinaation: 1) maalivahtivalmentajalla oli omat metodit, jotka halusi Darlingiin sekä 2) Petersin pelityyli ei tukenut Darlingin vahvuuksia. Suurella mielenkiinnolla odotan mitä Scott saa ensi kaudella aikaan ja varmasti parantaa, sillä oikeastaan huonommin ei voi enää pelata.
   
 6. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Amatöörin silmin änärissä pelataan varsin samalla kaavalla ja taktiikassa on sen verran eroa, että onko viivelähtö sallittu vai pelataanko 100% prosenttikiekkoa. Ne erot tulee sitten joukkueen kasaamisessa ja nykyisessä muuttuneessa jäähylinjassa palaajien nopeus on tärkeämpää kuin paino/voima/koko, jota ennen painotettiin. Joten on tuossa jotain asiaa, mutta kun lauseen esittää uusi omistaja ja ilmeisemmin amatööri lätkän suhteen, niin syytä huoleen on olemassa.

  Carolina on alisuorittanut pitkään ja toimiston tuuletus on hyvin perusteltua ja odotettua. Tuuletus on myös riski, sillä rekrytoinnit voi mennä metsään.

  Who is Tom Dundon? What to know about the Hurricanes' new owner | NHL | Sporting News
  Dundonin pitäis ensin oppia ja sitten vasta riehua. Aika helppo povata epäonnistumista. Hokitausta on varsin keponen. Toisaalta pää sillä on varmasti terävä, sillä ei se muuten olisi nuori mijonääri.
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  On tuo Carolinan nuoruus/prospect osasto kyllä syvä. Kun poistaa nuo vanhukset depth chartista niin jää:

  Aho - Staal - Teräväinen
  Skinner - Rask - Lindholm
  Zykov - Necas - Svechnikov/Zadina
  DiGiuseppe - Geekie - Gauthier
  Kuokkanen - Saarela - B.McGinn

  Slavin - Faulk
  Hanifin - Pesce
  Bean - TvR
  Fleury - McKeown
  Dahlbeck

  Hyvä pohja jolle rakentaa. Yksi liigan parhaimpia.

  Molareihin en ota kantaa. Nuoria on poimittu ja täysin arvalla niistä varmaan joku joskus breikkaa.

  Mahtavan tulevaisuuden Francis sinne joka tapauksessa draftasi ja palkinnoksi potkut.
   
 8. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Miljonäärithän ovat juu aina järjellä paiskattuja. Joka tapauksessa kaikki katastrofin merkit ovat ilmassa ja toivon, että tästä kaaoksesta syntyisi jollain ihmeen kaupalla sellainen "vegasmainen" epätodennäköinen menestystarina, jossa osat muodostavat palasiaan suuremman kokonaisuuden.
   
 9. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mitchell Marner #16
  Lainaus:
  Viivelähdöt ovat NHLssä ihan eilistä, jossei jo toissapäivää. Suunta on ollut pidemmän aikaa niistä pois. Kun käytännössä kaikilla nhl-joukkueilla on käytössään maailman eliittiä oleva pelaajamateriaali, valmentamisen tarkoitus ei ole hidastaa peliä, vaan auttaa pelaajia pelaamaan nopeammin.

  Toki samalla kaavalla pelataan ja joukkueet muokkautuvat samaan suuntaan. Jatkuva paine ja pelinopeus ovat kaiken a ja ö. Kiekon on liikuttava. Canesilla alkaa kyllä rosteri olla siinä määrin mallillaan, että saattavat menestyä ihan omistajasta ja valmentajasta huolimatta.
   
 10. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Tuohon voisi lisätä vielä KalPassa pelaavan Luostarisen. Ottanut isoja steppejä parina viime kautena ja jos meno jatkuu samanlaisena tulevalla kaudella + kerännyt massaa niin voi olla jo vuoden päästä NHL/AHL valmis. Isokokoinen sentteri, joka on hyvä luistelija kokoisekseen. Kiekollisesti taitava, eikä se vetokaan nyt ihan surkea ole, vaikka luonnollisesti parannettavaa jää. Tulee pelaamaan KalPassa isossa roolissa tulevalla kaudella.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Aika usein tämä tuntuu näin menevän, että joku GM laittaa rebuildin alkuun, mutta ei pääse nauttimaan hedelmistä kun kerkeää saada potkut ennen joukkueen puhkeamista kukkaan. Toki se viimeinen steppi on aina se vaikein.
   
 12. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Jos se viimeinen steppi onkin se, että pistetään toimistolla äijät kiertoon?
   
 13. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Tää on itse tehnyt rahansa, joten oletus on melko helppo tehdä.
  Lainaus:
  Ehkä viivelähtö on liian vahva sana, mutta selviä eroja on siinä, että saako syöttää alaspäin ja pyritään pitämään kiekkokontrolli vai ei.
   
 14. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Menee offtopiciksi pahasti, mutta Trumppia lukuun ottamatta varmaan suurin osa bisneshaista/liiketoimilla rikastuneista on valmis ihan itse kertomaan, ettei rikastuminen ole järjestä kiinni (siis tietyn rajan jälkeen), vaan kysymys on enemmänkin riskinottokyvystä ja siitä, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Muutenhan miljardööriklubit koostuisivat korkeasti koulutetuista tohtoreista jne...
   
 15. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Hurricanes solmi sopimuksen 22-vuotiaan sveitsiläispuolustaja Michael Foran kanssa joku aika sitten. Ihan hyvä syvyyshankinta. Näin jokusen Sveitsin pelin MM-kisoissa ja esitti siellä jämäkkää peliä.

  Varaustilaisuus on enää parin päivän päässä ja jotain kaameaa epämääräistä huhua on ollut liikkeellä, että Carolina saattaisi kaupata tuon toisen vuoronsa Rangersille. Onneksi mikään vakava huhu ei ole kyseessä ja olihan Dundon mitä ilmeisimmin tykästynyt Svetšnikoviin kun Andrei kävi tapaamassa Canes-johtoa Raleighissa.
   
 16. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  Svetšnikov on nyt virallisesti Hurricanesin miehiä. Muut varaukset olivat #42 Jack Drury, #96 Luke Henman, #104 Lenni Killinen, #166 Jesper Sellgren ja #197 Jake Kucharski. Neljä ensimmäistä ovat hyökkääjiä, Sellgren pakki ja viimeisen vuoronsa Hurricanes käytti maalivahti Kucharskiin. Kaikki mielestäni ihan kelvollisia varauksia.

  Dougie Hamilton, Michael Ferland ja Adam Fox ovat siis jatkossa Hurricanesin miehiä. Flamesin suuntaan matkasivat Elias Lindholm ja Noah Hanifin. Ei mitenkään karmaisevia menetyksiä ja varsinkin Hamiltonin tulosta olen enemmän kuin innoissani. Parhaat pelivuodet ovat vasta edessäpäin, mutta on jo useammalla kaudella puhkaissut 40 pinnan rajan ja osaa tehdä maalejakin. Puolustaminenkin on kehittynyt Dougiella vuosien saatossa, mutta uskon, että parasta Hamiltonia ei olla vielä tuolla saralla nähty. Tuossa kun vielä parantaa, niin Norris löytyy miehen palkintokaapista joku päivä. Ferlandkin on oiva lisäys hyökkäykseen ja Fox on varsin potentiaalinen pakki. Pelannut mallikkaasti junnukisoissa ja NCAA:ssa.

  Pakkikuusikon hahmottelua. Faulk jätetty pois, koska todennäköisesti vaihtaa maisemaa:

  Slavin - Pesce
  x - Hamilton
  Fleury - van Riemsdyk

  Yhtä top-4-puolustajaa tuo huutaa. Mutta myöntäkää, että olette ihan vähän kateellisia Slavin - Pesce - Hamilton-kolmikosta ;)

  E: Siellähän on Orpik waivereissa. Nyt iske Waddell kiinni!
   
 17. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Tietääkö @red.machine mahdollisesti onko Adam Fox palaamassa kouluun vai signaako Canesin kanssa? Keväällä oli vahva huhu, että palaa kouluun, mutta nyt se ilmeisesti perustui siihen, ettei halunnut Flamesin kanssa tehdä sopimusta. Siinä on semmonen sleeper-puolustaja, että oksat pois. NHL:n ulkopuolisista puolustajista yksi suosikeistani. Kyllä se puolustus on kadehdittavassa kunnossa.

  Faulk kiinnostaa varmasti monia. Mielenkiintoista nähdä vastine. Huhuja liikkui Blackhawksin suunnalta (ei kesää ilman treidiä Chicalina Blackcanesin kanssa), jossa Darling ja Faulk molemmat liikkuisivat Chicagoon. Vaikea sanoa mikä se vastine voisi olla, koska Faulkilla sitä arvoa on, mutta Darlingilla ei. Mieleen tulee Erik Gustafsson, Artem Anisimov sekä korkeahko varausvuoro ensi kesälle. Rehellisenä ja realistisena miehenä kuitenkin uskallan sanoa, että tuo ei voi riittää, varsinkaan kun Blackhawks ei varmasti ykköskierroksen varauksesta luovu.
   
 18. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  On kyllä hankala treidi arvioitavaksi. Hanifinin lähtö todella kirpaisee, koska jo viimekaudella hän oli parhaimmillaan jopa Carolinan paras puolustaja. Toki Hamilton on ihan hyvä korvaaja tähän paikkaan, hän voi ottaa sen #1-pakin roolin ja on todennäköisesti siinä ihan hyvä, sen verran paljon Carolinalla on puolustuspäässä tulitukea.

  Mikä tässä nyt jäi mietityttämään, niin Lindholmin myötä ennestään kapeasta hyökkäyksestä lähtee paljon pisteitä. Vaikka Lindholmin kehitys ja pelaaminen on ollut epätasaista, kerkesi hän kuitenkin nousta runkohyökkääjäksi ja selvästi hänellä olisi potentiaalia vielä parantaakin esityksiään. Pystyykö Svetšnikov tyrkkäämään heti sellaiset lukemat taululle kuin Lindholm ja vaikka pystyisikin, niin ei se välttämättä hyökkäystä paljoakaan korvaa. Ehkäpä tästä seuraa vielä joku jatkotreidi?

  Lainaus:
  Eihh...
   
 19. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes
  @Lico Ainakin McKenzien mukaan ensi kausi menee vielä yliopistossa, mutta sen jälkeen kirjoittanee sopimuksen Canesin kanssa. Omasta mielestäni pystyisi jo ensi kaudella pelaamaan oikeanlaisessa roolissa NHL:ssä.
   
 20. Huppu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Orpik ollaan ostamassa ulos että ennemmin edes UFAna halvempaa sopimusta kouraan. Jos nyt on enää sen arvoinen.
   
 21. Rene Saari Jäsen

  Miksi muuten oli tarve vaihtaa Hanifin pois?
  Tulevien sopimusneuvottelujen vuoksi, vai?

  Nähdäkseni Calgary sai kaupassa sekä paremman pakin, että paremman hyökkääjän.
  Toki itselleni tuntematon Fox voi kääntää kaupan Carolinan eduksi.
   
 22. TheLazaruz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, #96, #55, #9
  Lisää fyysisyyttä ilmeisesti hakivat.
  Hanifin ei ole noussut vielä toivotulle tasolle,
  En nyt viime kauden perusteella sanoisi paremmaksi pakiksi kuin Hamilton, mutta potentiaalia on kyllä parempaan.
   
 23. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Lisää fyysisyyttä hakivat ja hankkivat Hamiltonin. Ei oikein käy järkeen.

  Mutta miten paljon totuuspohjaa oli sillä, että Hanifin ja Lindholm eivät olisi olleet halukkaita tekemään jatkosopimusta Canesiin? Tai mistä tuo juttu kumpuaa kun muistan lukeneeni jostain epämääräien huhun.
   
 24. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Carolina ja Lindholm kävivät neuvottelemassa sopimuksesta ja sen jälkeen tuli tieto siitä, että Lindholm on kaupan. Hanifinista en tiedä tarkemmin.
   
 25. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Tähänkin liittyen The Athletic tarjoaa hyvän jutun "Inside the war room with Tom Dundon and the Carolina Hurricanes", jossa on ainakin jotain Hanifiniin liittyen. Muutama lyhyt lainaus sieltä:

  The Hurricanes have a handful of restricted free agents, including young defenseman Noah Hanifin and forward Elias Lindholm.

  Both have good upside but they are also looking at paydays that might not fall into line with what Dundon wants to pay, so both factor into the discussions about how they might be used to bring in assets from outside the organization.

  There is a discussion about Hanifin, who is looking for something along the lines of six years at $5 million.

  “Hanifin will get better. He’s going to be a top-three defenseman,” Dudley predicts.
  But given his contract demands and the potential to add an impact player in exchange for Hanifin, is the risk of missing out on Hanifin’s potential evolution worth it?

  ...Hanifin and Lindholm, both of whom rejected final offers from the Hurricanes...

  Koko juttu on oikein hyvä ja avaa noita taustalla tapahtuvia asioita ja tässä tapauksessa Dundonin tekemisiä. Mutta itselle jäi käsitys, ettei tuossa ollut kyse siitä etteivätkö olisi olleet valmiita jatkavaan vaan lähinnä rahasta. Kumpikin, Hanifin ja Lindholm, hakevat jo tässä vaiheessa pitkää ja rahakasta sopimusta ja välttämättä Dundon ei ole sitä valmis maksamaan. Eikä siis ollut vaan ennemmin kauppasi heidät pois.